|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Ja nie jestem zielona w te klocki (niestety...)
Pozew piszesz sama, od razu o zwolnienie z kosztow (sad rodzinny idzie na reke bardzo, a w razie gdy orzeknie,ze z winy tz , obciazy jego kosztami-musisz to zaznaczyc). Jak cos to pytaj ![]() Polecam kozystac z darmowych uslug prawniczych (nie wiem gdzie mieszkasz) w Biurze Porad Obywatelskich . W kazdym wiekszym miescie jest takie biuro. Tam prawnicy przyjmuja za darmo.[/QUOTE] Super. Dzięki. Ja mieszkam w Szczyrku zobacze może w Bielsku znajde takie Biuro. U mnie troche kiepska sytuacja bo jestem na utrzymaniu Tz ale szybko musze iśc do pracy. Mam nadzieje ze od stycznia znajde prace. Rozwód oczywiście z jego winy, my baby niczemu winne ze chłopy sa jacy są. ![]() kurde głupio to wyszło, krótko byliśmy małżeństwem, no ale jakoś trzeba żyć dalej. ja to luzik, górolka silna baba jest, ale Lenki mi szkoda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
libra, czy moglabys wrzucic link do tego youtuba o mleku? pliz; chcialam siostrze przeslac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wychodzimy codziennie niezależnie od pogody chociaz na pół godziny jeśli jest paskudnie. Cytat:
Mój Miko chodzi po całym domu i po płytkach (w kuchni, korytarzu i łazience) i po panelach nie mamy dywanów ani ogrzewania podłogowego ani żadnych puzzli (rakotwórczych jak się okazuje ![]() Maciuś i Hania są przesłodcy ![]() Ania gratulacje dla Oli za rozpełzanie się ![]() Z tą żywnością robioną samemu to trzeba tylko trochę chęci , a jak się chce to i się znajdzie np. na targu u babci .Mi na tym zależy więc nie jest to dla mnie jakieś wielkie przedsięwzięcie ![]() Jeśli ktoś ma ochotę to podaję linka do serka http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2289 Polecam bo naprawdę bardzo dobry z kupnego twarogu też wychodzi. A u nas się rozpadało na całego , a ja sanki zamówiłam ale pewnie jeszcze się doczekamy śniegu tej zimy ![]() Obrzydliwa pogoda. Anakazar a nie wywieszają u was ogłoszenia że nie będzie prądu? To też masz żywe sreberko widzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Rozeznanie
|
sidorcia, fajnie, ze juz po wszystkim, ze malutka sie tak szybko usmiechala; sliczna byla zawsze, a teraz jeszcze sliczniejsza;
Macius fajowy; A Wenus w pianie suuuper!!! Fajnie jak malec juz siedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Cigi to to byłohttp://www.youtube.com/watch?v=5KOoCVzsH3Q
tam z boku są też inne podobne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Rozeznanie
|
A ja szykowalam w tamtym roku wszelakie tradycyjne potrawy na swieta, bo zostawalismy tutaj i nie mial kto szykowac. Robilam to pierwszy raz, podejrzewalam, ze nic z tego nie wyjdzie. Tymbardziej, ze gonitwa za polproduktami byla i zastepowanie. A wyszlo mi wszystko SUPER. Strasznie dumna z siebie bylam. Pierogi robie sama (ale rzadko) i wychodza mi pyszne. No to sie pochwalilam troche.
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- dzieki libra; wysle jej tez o miechu |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Ice woman dasz radę , głowa do góry
![]() Bycie ze sobą na siłę "dla dobra dziecka" nie ma sensu , dzieci są doskonałymi obserwatorami i dobrze wiedza co się dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Rozeznanie
|
A ja Cie libra bardzo pochwalam za to zboczenie zywnosciowe. Sama tez sie bardzo staram dobre rzeczy kupowac. Chodzi tu o nasze zdrowie a i kwestie etyczne dla mnie sie licza (czyli np traktowanie zwierzat) i takie tam
Moja tez zasuwa po zimnym, bo nie mamy ani dywanow, ani nic, a wszedzie takie palone plytki; i jeszcze dzis wykrylam ze w przeciagu siedzi; ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Cigi to gratulacje , to nie sztuka wszystko kupić ,ja jak zrobiłam pierwszy serek topiony też strasznie dumna byłam z siebie
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cigi wiem że Ty wegetarianka , czy weganka ![]() Ja osobiście nie przepadam , zrobiłam kiedyś zupę z soczewice i raczej jej nie powtórzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jesli ma być z jego winy to weź adwokata koniecznie . jesli nie sprawa prosta i nie trzeba , lepiej żeby było z jego bo wtedy mozesz się starać o alimenty nie tylko na dziecko ale też na siebie ( bo dziecko małe ) to w razie jakbyś nie miała pracy , była chora itp . Zbieraj wszystkie paragony , zapisuj wydatki na dziecko nawet małe , może się przydac do alimentów . Tak samo spisz wydatki na dom , opłaty za media itp . wszystko ma tu znaczenie . Nie wiem czy teraz nie robi się jakiejś mediacji między małzonkami bo te moje doświadczenia to sprzed kilku lat . Pozew możesz napisac spokojnie sama , opisując wszystko dokładnie , poszukaj po necie jak się pisze ( przyjaciółce pisałam ja z koleżanką ) właśnie wspomogłyśmy się netem . napisz jak już któraś napisała o zwolnienie Cię z kosztów sądowych ( zawiera się to w poście ) nie wiem czego Twoja sprawa dotyczy ale jeśli jest taka możliwość poszukaj świadków na sprawe ( osoby które były świadkami że wam się źle układa ) może masz kogoś przy kim się kłóciliście czy coś w tym stylu , jeśli zdarada tak samo może jest ktoś to widział wie itp . To tak przykładowo tylko pogadaj z tymi osobami czy chca mogą zeznawać i ujmij to w pozwie. Jak coś pytaj może coś sobie przypomne . Ja zeznawałam u przyjaciółki mimo iż była to sprawa bez orzekania o winie. Dogadaj się z mężem już na podział waszych rzeczy ( sprawy o majatki nawet lipne trwaja latami ) to wiem z tego co przeszedł mój TZ . Spiszcie co wasze , co zabiera on , co dostajesz TY , podpiszcie się pod tym oboje żeby potem nie robił problemu w złości że np się wyprowadził z gołą dupą a TY masz waszystko . Oczywiście nie spisujemy gaci . ale wszystkie droższe sprzety domowe , meble , RTV , droższe AGD itp. To tyle tak z pamięci Tak samo stan kąt bankowych jeśli np on ma kase na koncie większą to do chwili rozowdu jest ona wasza , czyli prawnie Ci się połowa należy ![]() Cytat:
Znaczy że produkt jest bezpieczny w użytkowaniu itp . Ale ostatnio pojawiły się jakby podróbki tego znaku wyglada on troszkę inaczej i oznacza china export http://www.muratorplus.pl/inwestycje...ort_68654.html znak jest podobny i mozna się naciąć
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-12-11 o 21:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Współczuję tego rozwodu....no chyba, że nie współczuć właściwie, bo może wyjść z korzyścią dla Ciebie i Lenki.
Gdzie przepis dla mnie na super-łatwy chlebek?? ![]() Ania, to wypiekaczu istnieje szansa, że i mnie by się udał ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-12-11 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Rozeznanie
|
Aneczka, P0P, Gmyrelka, Cigi, Libra,
Dziekujemy ![]() ![]() ice woman Ja tez goralka (Beskid Slaski co prawda, ale serce w Tatrach), jestesmy twarde babeczki, ale rozwod to najwiekszy stres zaraz po smierci kogos bliskiego (takie badania byly), dasz rade, wazne by jak najwiecej sie radzic, dowiadywac, mowic- nie byc samemu. Jesli jestes na utrzymaniu tz, a to z jego winy to mozesz wniesc od razu o alimenty, nie tylko na dziecko, a i na siebie (radze ![]() ![]() Wogole , to wspolczuje bardzo ![]() Jesli cos, to pisz smialo, jesli moge cos pomoc, to chetnie. Pozew nie jest trudno napisac. Kurczaki, mloda sie obudzila... ![]() Tak ma juz pare dni, zsypia, a po godzinie budzi sie i szalenstwo na lozku... Tz poszedl do niej siedziec... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytalam, bo dawalam dzis Basi; na schemacie napisane, ze juz mozna. zaczelam od czerwonej. Soczewica jest dosc lekka, najlzejsza z motylkowych (mam nadzieje, ze nie poplatalam) Strasznie jej smakowala, az w szoku bylam. Ja uwielbiam, dla mnie to ziarno cud. Np bulki z soczewica, kotlety z soczewicy, pasta do smarowania z soczewicy. Zupa tak, pomidorowa z czerwonej soczewicy. I jak chcesz sie przekonac, to mam FANTASTYCZNY przepis; bardzo prosty, a wszystkim smakuje. Daj znac czy chcesz. sklada sie z soczewicy zielonej, ryzu basmati, cebuli i przypraw, ogromnej ilosci. Niebo w gebie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku normalnie załamuję się i patrze w lustro. Te włosy co wypadły po ciąży teraz odrosły(około 3 cm) i sporo w nich siwych włosów ![]() ![]() ![]() chyba cos takiego http://allegro.onet.pl/szaleo-urocza...346147963.html Zobaczymy czy wyjdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam bo super sprawa . maszyna robi też dżemy
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
a co tam libra, chcesz czy nie, napisze Ci; i innym; polecam to jest potrawa dla wegetarian ktora jest pelnowartosciowym posilkiem i dostarcza pelnowartosciowego bialka (polaczenie ryzu z soczewica):
Gotuje sie osobno soczewice i ryz basmati; pol na pol; np szkl ryzu, szkl soczewicy( zielonej); na patelni podgrzewa sie na malym ogniu w duzej ilosci oliwy z oliwek plus troche masla (oliwy moze byc pol szkl nawet) cebule (3, 4) najlepiej czerwona posiekana w cienkie plasterki lub polplasterki. Tak minimum 20 min; dodaje sie czosnek ok 3 zabki; Pod koniec dodaje sie przyprawy,lyzeczka cynamonu, kminku, kolendry, papryki, mozna dac dymki; plus pieprz; voila; to jest moj HIT ten przepis ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Acha, no i oczywiscie wszystko sie miesza na patelni, ryz soczewice, cebule |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Cigi wypróbuję może się przekonam
![]() Dziewczyny lubicie Ivana? http://www.youtube.com/watch?v=n9kppKlCMqY |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
witam
ja dzis na nic czasu nie mam , jestem w "przelocie" bo tz sie kapie jak wyjdzie uciekam na szampana:P co do puzzli -hmm u mnie jest ok, puzzle na spodzie na nich kocyk i potem mata, ale nie mam zadnej malej czesci w nich , sa cale ( bez zadnych *******ek) ![]() poczytalam was ale przyznam ze tak szybciutko bo czasu brak. Libra dzieki za kompelemnty co do kolczykow- to byly poczatki, teraz sa duuuzo fajniejsze ![]() ferrou- nie sprzedaje jeszcze na allegro ale raczej bede tylko na swieta zamowien pelno, jak teraz bede robic swarovskiego powklejam wam fotki ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- no to uciekam dobranoc.
![]() |
#2301 |
Raczkowanie
|
libra- dziękuje za przepisy! na pewno któryś wykorzystam
![]() ja też chciałam sama masło zrobić... tylko na razie nie mam skąd mleka wziąć;/ no i ja nie jestem tak dobrze zorganizowana... wiecznie nie mam czasu bo siedzę i nic nie robię ![]() cigi- a ja jak tylko przyszły do nas te puzzle zastanawiałam sie czy one na pewno nadają się dla dzieci... bo to śmierdzi i sztuczne jest... dobrze ze mała z nich ucieka i woli parkiet w przedpokoju albo dywan pod stołem ![]() fasolka- twoja Hania chyba w mokołaja się bawiła - ma brode z piany ![]() jak ja wam zazdroszczę wam tych kąpieli w wannie/ brodziku! my będziemy mogli sobie na to pozwolić dopiero jak zrobimy łazienkę... ice woman- ja ci współczuje sytuacji... wiem że to nie pocieszające.... ale w końcu będzie dobrze ![]() ja też chce przepis na łatwy chlebek... ostatnio mnie naszło na gotowanie/pieczenie! gdyby mała mi pozwalała to więcej bym w kuchni siedziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Foteczka super ![]() A moja kotka na tych puzzlach zrobiła sobie swoje miejsce-pewnie dlatego,że to plac Niny. Cytat:
![]() Nina też te puzzle gryzie,liże ![]() Cytat:
![]() Twoja też za ucho-czyli o chyba jakiś kolejny etap rozwoju ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Ja się boję tego swojego sreberka,co to będzie jak choinke ubierzemy?w rok temu bałam się,że kot coś zrobi,a teraz ten mały szkrabek będzie latał,a tam tyle pokus-świecidełka,kolorowo:mdle je:Tyle dobrego,że już tż będzie to zawsze jedna para rąk i oczu więcej.
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Machaj melasę można od biedy zastąpić miodem ale smak wypieku będzie inny , melasa ma taki charakterystyczny karmelowy smak , ja kupowałam na allegro u tego sprzedawcy http://allegro.pl/melasa-naturalna-z...340135491.html a teraz też dostałam 2 słoiki , bo teściowej znajomy sam robi. Ja też nie mam czasu ale jakoś udaje mi się coś tam zrobić, jak w pół godz udawało mi się to teraz jak Miko śpi nie raz 2 godz to juz cudów można narobić ![]() Anakazar ja to niewiem czy w ogóle u nas w tym roku choinka będzie , chyba że będę ją codziennie zbierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam warunki spożywcze do robienia masła itp,bo mam dookoła sąsiadów,którzy mają swoje mleko,jaja,ale ja nie mam czasu.W ogóle męczy mnie ta praca mimo,że ją lubię to czuję się już zmęczona lataniem z miejsca na miejsce,brakiem czasu,ech ciężko to wszystko pogodzić.Tż ma oczywiście radę doskonała"rzuć pracę".Żebym chociaż nie mieszkała na tej wsi to nie było by problemu ![]() Libra Ty kucharzysz ![]() A teraz będę w Szczecinie to tam kupię świeże rybki i coś bym zrobiła.
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
heloł, czy ktoś tu jeszcze pamięta baobabka??
![]() nie było mnie z tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a z naszych postepów: - robimy kosi kosi - robimy noski-noski - raczkujemy i pełzamy z tym, że w tył ![]() - siadamy sami - kąpiemy się w wannie w łazience - mega radocha ![]() - przeszliśmy na mleko nr 3 popsuliśmy się: - ze spaniem w dzień - wstajemy codziennie o 5 ![]() No nic uciekam póki co, zajrze wieczorem, bo zaraz tz wróci bo poszedł po mojego dziadziusia, bo przyjdzie na obiad ![]() ![]()
#2306 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Cytat:
Ice miałam odpisać ale dziewczyny juz powiedziały co i jak.Jeżeli on przyjmuje winę to wydaje mi się,że obędzie się bez adwokata,chyba że się zapiera to by się przydała jakaś pomoc. Cytat:
i ja się boję choinki,przywiążę ją w połowie ale na pewno będzie tam podchodził,zawsze ubieraliśmy dużo wcześniej a teraz chyba dzień przed wigilią ubiorę,ona jest wielka jakby spadła na niego......i na pewno nie poweszę bombek na dole ![]() Cytat:
![]() ja też tak robię z dentinoxem na palucha gumowego ze szczoteczką i myjemy ząbki.Teraz ma trochę przerwy z ząbkami. Czy przez smoka może mieć krzywe zęby?mam obsesję,bo ja mam krzywe ![]() najchętniej to już bym się pozbyła tego smoczka ale bardzo się do niego przyzwyczaił i jak idzie spać to się domaga czasmi tylko uda mu się usnąć bez.Jakbym była z nim w domu to już dawno bym go odzwyczaiła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Zakorzenienie
|
Ivana - toleryje tylko na wesela , nie lubie disco polo i wszystkoego na jedno kopyto i ten sam rytm
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- co do choinki dziewczyny to sznurek i przyczepiamy , do kaloryfera czy co tam macie w pobliżu stabilnego . Ja też rok temu kupiłam wszystkie bombki plastikowe granatowe i srebrne w pepco i póki dzieciaki nie podrosną to takie u nas będą a choinka przyczepiona
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() P0P co szykujecie dla Oliwki na urodziny ? Napewno bedzie mega impreza ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tam gdzie mieszkam ja to WIOCHA. Ja jestem ze Szczecina,tż z tej właśnie wsi,nasi rodzice przeprowadzili się do miasteczka między Szczecinem,a tą wsią i w tym miasteczku mieszkałam od 5 roku życia. A jak trafiliśmy?była taka okazja kupna ziemi za taki bezcen,że grzechem było nie wziąć.Kilka hektarów ziemi,plac pod budowe,sad i tż do kupna mnie przekonał.Wybudowaliśmy sobie dom taki o jakim marzyliśmy i tak oto mieszkamy sobie tutaj. A wieś jest zaludniona przez może 100 osób,jest jeden sklep spożywczy. A do miasta gdzie mieszkałam,gdzie jest cywilizacja,praca,moja mama mamy 12km-10 minut jazdy autem. Ja jestem z miasta i mi jakoś ciężko się zaklimatyzować.Dopiero w święta stuknie nam rok mieszkania tutaj. Jak już wcześniej wspominałam,chcieliśmy to wszystko sprzedać,ale wiedziałam,że tż bardzo nie chcę i mi też było szkoda pracy, ogromnej kasy włożonej w to i jakoś siedzimy.Znaczy ja. Czasami szlag mnie trafia,że tu jestem,bo jak wychodzę z domu to mogę pójść tylko w prawo lub w lewo,ludzi jakiś na poziomie brak,a z sąsiadkami można pogadać owszem o krowach,świniach,dotacjac h ![]() Muszę zrobić prawko,bo bez w takim miejscu żyć się nie da,a wcześniej potrzebne mi do niczego nie było,bo wszystko miałam pod nosem. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- dziewczyny z koloru takiego jak jest w avku zamierzam przejść na taki: http://facet.wp.pl/gid,10677418,img,...9&ticaid=1b67c
![]() |
#2310 |
Wtajemniczenie
|
Anakazar mi się bardzo podoba taki kolor,jest taki ciepły i twarzowy też chciałam ale jakoś nie mam odwagi.po za tym mam cienkie włosy i do kitu
Daniel sobie znalazł super zabawę ma jakies kółeczko obwodu szklanki od jakiejś zabawki kręci nim na paluszku następnie rzuca i lata za nim i tak już 20 min. hehe ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-12 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.