|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
wsadziłam tego kokosa do lodówki i faktycznie zapach się zmienił
![]() czary mary
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej przed myciem na kilka godzin kolej kokosowy, zmyć szamponem i potem maskę nałożyć. Myślę że na początku możesz taki zestaw dawać kilka razy w tygodniu. Potem wax 1-2 razy w tygodniu, a po umyciu odżywkę. Olej kokosowy zw zasadzie można dawać przed każdym myciem jak się ma czas. Na początku mojej walki tak właśnie robiłam, a teraz doszłam do etapu że oleje daję raz w tygodniu.
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli mogłabym kupić jednak tylko jedną z tych dwóch rzeczy, to co na początek wybrać?
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
A do suchych, wypadających włosów lepiej kupić olej kokosowy czy migdałowy? Czy moze jeszcze jakiś inny?
|
#787 |
|
Przyczajenie
|
Witam : ) jestem tu "nowa" . Jestem posiadaczką ogromnej ilości w miarę grubych i długich włosów , jak na razie brzmi dobrze , jednak to ,że moje włosy przeraźliwie się kręcą w różny sposób oraz na wszystkie strony i okropnie puszą potęguje jeszcze efekt ogromnej szopy . Do tego są niestety nadal zniszczone prostowaniem (mimo ,że od niecałego roku używam prostownicy baaaaaardzo rzadko) ,niemiłe w dotyku,trudne do ułożenia,sztywne i bardzo suche . Mogłabym ich nie myć z 2 tyg. a w żadnym wypadku nie byłyby przetłuszczone czy oklapnięte , mimo ,że nakładam pełno odzywek ,maseczek (które niestety zakupuje w drogeriach ,firm typu :pantene , garnier,elseve, avon itp . ), a które jak się dowiedziałam po przeczytaniu wieeelu stron tego wątku nie są za dobrym wyborem z powodu silikonów,alkoholu itd ,a braku składników odżywczych i regenerujących
Postanowiłam jednak teraz wziąć się za swoje włosy i zakupić odżywki/maski ,które polecacie. O wielu była mowa , jednak chciałabym się zdecydować na którąś z tych na początek : Gloria ,Wax, Kallos lub Bingo ,a na wszystkie jak na razie mnie nie stać ,ew. mogłabym pozwolić sobie na dwie z nich. Oprócz tego chciałabym zainwestować w któryś z olei (rycynowy,kokosowy,z jojoby, lniany itd.) jednak też nie wiem ,na który , bo o każdym z tych produktów są świetne opinie . Mogłabym wiec prosić was o radę na co się zdecydować przy moich włosach ? A i jeszcze jedno pytanie , kupiłam ostatnio szampon i odżywkę z (Biosilk)Farouk Silk therapy i wydałam na nie troszkę kaski ,ale nie wiem czy są warte stosowania , wiecie coś o nich , może któraś stosowała ? Chociaż zastanawiałam się również nad myciem włosów odżywką ... Z góry dziękuję za rady i odpowiedź, może w końcu zapanuje nad moimi niesfornymi włosami : )
|
|
|
|
#788 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() linki w moim podpisie ![]() nie musisz kupowac wszystkiego na raz - z tego co wymienilas polecilabym najbardziej wax, ale firmy biovax, czyli dawna 'l'biotica (kallosa nigdy nie mialam, gloria jest niezla ale raczej do wbogacania, bingo poprawne) z olei zdecydowanie kokos i mysle ze do grubych wlosow sprawdzi sie dobrze oliwa z oliwek, ale ja mam cieniasy, wiec musisz sprawdzic sama.zacznij moze od przeczytania pigułki i faq na podforum dla zakreconych
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi mi głównie o wypadanie, wyglądają znośnie ale są już dość mocno przerzedzone Właśnie patrzyłam na Allegro że dość spory wybór jest, kupię sobie jakąś mniejszą butelkę na wyprobowanie. A tak przy okazji - czy olejek np z Vatiki czy Parachute można stosować rownież do skóry i paznokci, czy jest tylko do włosów? Najchętniej kupiłabym czysty (byłoby do smażenia od razu ), ale zniechęcają mnie te nieporęczne opakowania
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to coś jak oliwka z Hipp. A nie świeci Ci się twarz po nim?
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywalam Vatika zanim dostalam normalnego kokoska i bylo ok.
|
|
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Mnie osobiście nie ale z natury mam bardzo suchą skórę twarzy zaraz po umyciu i olej bardzo ładnie się wchłania i znika to nieprzyjemne uczucie ściągnięcia
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest w ogóle między nimi jakaś znacząca różnica?
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie, że Parachute nie zapycha? Mam już tak serdecznie dosyć swojej twarzy że spróbuję, jak mi zrobi krzywdę to trudno
|
|
#799 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
tak jak pisałam wcześniej mnie on krzywdy nie wyrządził, wręcz przeciwnie-pomógł mojej zmęczonej skórze i podleczył ją
|
||
|
|
|
#800 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ułatwia rozczesywanie włosów, tak, jak jedna z wizażanek pisała, chyba jego czar polega na tych elastycznych "zębach" szczotki ![]() Gdybym miała decydować jeszcze raz o zakupie na pewno bym się zdecydowała
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
A mojej twarzy nie pasuje kokos. Zawsze, kiedy go nałożę, mam później strasznie suchą skórę. Próbowałam nakładać go zarówno na suchą, jak i na zwilżoną buzię, efekt był zawsze taki sam.
|
#802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, możecie polecić jakąś 'ekstremalnie' nawilżająca maskę? nie mam już sił do moich włosów..
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego staram się je tjuningować żelem aloesowym, miodem i gliceryną
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam właśnie kokosowy z Parachute, 200 ml
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaję krople-dwie do porcji. Czy działa... maska, nawet jak nie ma za bardzo jakichś substancji powłokotwórczych, ułatwia rozczesywanie i włosy po niej są bardziej śliskie. Przy spłukiwaniu maski większość gliceryny na pewno się wypłukuje, ale mimo to uważam, że warto ją mieć i dodawać do kosmetyków, które nie są wystarczająco nawilżające
|
|
|
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
i znowu sie zaniedbalam z wizazem! Przepraszam wszyskie wizazanki za brak czasu.
Jak juz wspominalam, teraz myje wlosy tylko 2 razy w tyg i wtedy tez robie maski. Wiecej teraz olejuje bo jajek nie chce mi sie nakladac. Czaje sie na olej jojoba ale jakos znalezc nie moge. Kupilam tez szczotke do wlosow RUSK z serii Da Vinci i porownuje ja z tangle tezeer (tez ma wlosy na dwuch poziomach). Swienie rozczesuje wlosy i robi to bardzo delikanie. Skonczyla mi sie woda brzozowa wiec musze to jakos przelknac. Szampon Lusha Seanik pomogl mi w wypadaniu wlosow. A od tygodnia jesem na kuracji Janarem.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

Poczytałam troszkę, poszperałam i mam pytanie, co wybrać- olej kokosowy, czy L'bioticę biovax do włosów suchych i zniszczonych? Czy może zakupić oba produkty naraz? Jeśli tak, to jak je stosować razem?
A jeśli mogłabym kupić jednak tylko jedną z tych dwóch rzeczy, to co na początek wybrać?
Postanowiłam jednak teraz wziąć się za swoje włosy i zakupić odżywki/maski ,które polecacie. O wielu była mowa , jednak chciałabym się zdecydować na którąś z tych na początek : Gloria ,Wax, Kallos lub Bingo ,a na wszystkie jak na razie mnie nie stać ,ew. mogłabym pozwolić sobie na dwie z nich. Oprócz tego chciałabym zainwestować w któryś z olei (rycynowy,kokosowy,z jojoby, lniany itd.) jednak też nie wiem ,na który , bo o każdym z tych produktów są świetne opinie . Mogłabym wiec prosić was o radę na co się zdecydować przy moich włosach ? A i jeszcze jedno pytanie , kupiłam ostatnio szampon i odżywkę z (Biosilk)Farouk Silk therapy i wydałam na nie troszkę kaski ,ale nie wiem czy są warte stosowania , wiecie coś o nich , może któraś stosowała ? Chociaż zastanawiałam się również nad myciem włosów odżywką ... Z góry dziękuję za rady i odpowiedź, może w końcu zapanuje nad moimi niesfornymi włosami : )