![]() |
#4921 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !
Cytat:
![]() ![]() Babci to musisz poleci Tena lady - ogląda się reklamy, nie żebym i ja popuszczała w tym wieku ![]() Wiem jak to jest ciężko mieszkać ze starszymi osobami - u mnie w rodzinnym domu dwóch dziadków mam i też czasami jak jestem na dłużej to zaczynają mnie dobijać. Ale niestety jak to się mówi "starość nie radość" i trzeba to jakoś zrozumieć. Ciekawe jakie my będziemy na stare lat? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Oby! Dzięki Anannke
![]() Kasia, to od razu i ![]() ![]() Evcia, śliczna ta opowieść o army-party! Cudne! Oby TZ wziął do serca jego słowa ![]() W ogóle to mam rozkminę. Mam już odrosty, które mnie wkurzają. Wniosek: trzeba położyć farbę. Pytanie jaką. Jak położę taką samą, jak poprzednio, to włosy mi ściemnieją, a ja się sobie i wszystkim dokoła podobam w jasnych - owszem, nie wiem, jak bardzo, ale im mi dalej od mojego wiewiórowego i bliżej do brązu, tym mi się robi gorzej na świecie. Może jakiś jaśniejszy blond powinnam wziąć? Ktoś ma podobne doświadczenia? ![]() Eva, miałam napisać "jeśli jesz, przerwij czytanie w tej chwili", ale jakoś w końcu w amoku nie napisałam ![]() Nienawidzę tej kobiety! Jeśli będę choć minimalnie podobna do niej na starość, idę się wieszać, topić - cokolwiek! Swoją nadopiekuńczością i wyręczaniu we wszystkim wychowała potwora. Wuja, który mieszka razem z nami. Nie myje się, sam nie pierze, nie zrobi sobie nic do jedzenia. Ma ponad 60lat a sprowadza sobie dzieci po lat 17, które u niego NOCUJĄ! A w pokoju jest tak napalone, że miesięcznie wydaje miliony na odświeżacze. JA WYDAJĘ, k..rwa. łazienka wygląda jak rzeźnia, bo wuj ma cukrzycę i po sobie nie sprząta. Wykorzystuje babkę jak się da - wyzywa, nie daje NIC na życie, więc babka utrzymuje GO ZE SWOJEJ EMERYTURY, CHOCIAŻ ON MA SWOJĄ -większą od babcinej. Wszystko przepija i przepala. A babka co? Zadowolona z życia. Nie widzi problemu. Nadal mu pierze, sprząta, gotuje. I chce robić takie same sieroty z innych. Ja się stawiam, dlatego mam prze..bane. Czasem chciałabym się nigdy nie urodzić ![]() Zwiewałam z mieszkania rodziców, bo tam traktowano mnie jak szmatę. Z deszczu pod rynnę. I tak już ile? tak z 8 lat non stop będzie. A TŻ się dziwi, że mam parcie na wyprowadzkę. Ciekawe, ...rwa, czemu? Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2010-12-12 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
Gaja
![]() ![]() i nie mów tak, ze chciałabyś się nigdy nie urodzić ![]() ![]() ![]() u mnie moi rodzice są własnie nadopiekuńczy i też sie boję czy mój brat nie skończy tak jak Twój wujek, wiecznie na utrzymaniu rodziców, nie myśli w ogóle o usamodzielnieniu sie...
![]() |
#4924 |
Raczkowanie
|
Gaja, na początku miałam napisać że twoja babcia jest zabawna, ale jak doszłam do następnego posta to zmieniłam zdanie
też bym wolała się wyprowadzić ![]() współczuję ja na tapecie mam kroplę wody, czasem diabełka i aniołka, a jak mi się uwidzi- zdjcie moje i TZ Wczoraj jak TZ przyjechał i jak mu przypomniałam że mieliśmy jechać na zakupy, to nagle pamięć mu wróciła i po 18 chciał się wybierać na zakupy. ale siedząc w aucie zmieniałam zdanie ![]() ![]() wiecie co- jestem z siebie dumna, jak nigdy postawiłam na swoim i byłam zadowolona. A co ! niech nie mysli, że moje zdanie się nie liczy. Za to zabrał mnie na kolację, wróciliśmy do domku, wypilismy po piwku i było superrrrr ![]() a przed chwilą zrobiłam z siebie głupa i zapytałam czy wie co to znaczy level up ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Oby te trzy tygodnie bardzo szybko zleciały
![]() Mutny, kop rodziców, kop ich! Są młodsi niż moja babka - a nuż coś jeszcze do nich dotrze? Zresztą...heh. Moja matka też ma coś z babki. Mój brat 3 lata ja okłamywał, potem rzucił studia, teraz uciekł z domu, a ona co? Po 2tyg już była gotowa na powrót syna marnotrawnego. Mnie goniła, jak świnie tuczną - posprzątaj, pościel łóżko, ucz się, to, tamto, sramto. W końcu nawiałam. Bratu tego oszczędziła, ale nie tak...hm..normalnie, ale ze skrajności w skrajność. Niemyte talerze myła po nim, ścieliła jego łóżko, sprzątała za niego w pokoju etc etc. A brat co? Allegro i allegro i koncerty i autografy i tak w kółko. i nic więcej. Dopiero jak nawiał z domu, to się ogarnął, bo musiał coś jeść - poszedł do pracy. Pięknie, po prostu pięknie. Teraz mnie szlag trafił, poszłam się przebrać i utknęłam w łazience na godzinę. Robiłam porządek w kosmetykach, bynajmniej nie swoich, a tam? Mydła z PRLu!!!! Stosy nikomu niepotrzebnych ścier (w 3 koszach upychane), perfumy z datą ważności mijająca 3 lata temu etc. Ech, przynajmniej jedna szafka wygląda nieco lepiej. tragedia będzie, jak babka zejdzie i będzie trzeba to wszystko sprzątać, no tragedia i cyrk na kółkach ![]() Alice, ładnie to tak TZta w wała robić? ![]() Chyba sobie zrobie kluski z serem na poprawę humoru i się wezmę za angielski. Mutny, o ile mnie to szczęście kiedyś dopadnie ![]() ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2010-12-12 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Raczkowanie
|
pewnie że ładnie bo zanim coś do niego powiem na temat LEVEL UP to wolę się upewnic że będzie wiedział o czym do niego rozmawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Oni są prości, ale metafory komputerowe łapią w lot
![]() Swoją drogą - mój obiecał Simsy na Gwiazdkę. Ciekawe czy dotrzyma słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Raczkowanie
|
właśnie obejrzałam pierścionkowe nowości apart
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
jest coś ładnego?
![]() mam kluski z serkiem! jak mi mało trzeba do szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
Ja już im miliony razy mówiłam, żeby coś zrobili z tym moim bratem, że on sie nigdy nie ogarnie, jak tak bedą go niańczyć.. a oni zawsze, że to tak nie można, on ma depresje, jeszcze coś sobie zrobi... taaa, szkoda tylko, że ma depresje, jak ma coś zrobić, a w pozostałych przypadkach tryska humorem
![]() ![]()
![]() |
#4931 |
Raczkowanie
|
jest kilka przyzwoitych modeli
jak mi jest smutno to robie sobie makaron z sosem szpinakowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Mutny, moja matka tez uważała, że nie ma problemu. Przecież wychowawczy klaps jest dozwolony, a ona mnie tylko wychowuje tymi swoimi krzykami. Krzywda psychiczna? a co to jest?
To Wy macie sklep, nie? Nie mogą go tam do roboty zapędzić? Tak na dobry początek. Ile lat ma brat? Ech, czas nawiewać z gniazdka rodzinnego. O, dziewuszki. Wy nie jesteście takie matoły kulinarne jak ja! Jak macie jakieś sprawdzone przepisy na tanie i dobre żarcie, wlepiajcie. Zrobię sobie książkę kucharska na nowy start ![]() A makaronu z sosem szpinakowym nigdy nie jadłam. Brzmi smacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
Matołem kulinarnym też jestem, ale staram się to zmieniać, czasem mi nie wychodzi, przyznaję
![]() ![]() ![]() ![]()
#4934 |
Zakorzenienie
|
No o tyle sukces, że chociaż w tym sklepie "pracuje", co wygląda tak, że siedzi w necie cały czas i tylko klientów obsługuje, bo na półki to nigdy nic nie dołoży, nigdy nie ometkuje towaru, nie wyceni, a o przetarciu podłogi mopem, to w ogóle można zapomniec... Poza tym ten sklep to już pada, bardzo możliwe, że to przez niego, bo nie jest zbyt miły w obejściu... a najgorsze jest to, że ma problem z higieną
![]() U mnie największym krzykaczem jest tata, byle co, to on już wrzeszczy.. Ehh, na szczęście ja nie pozostaje mu dłużna i również ostro wrzeszczę na niego ![]() ![]() ale mam nadzieję, że też niedługo opuszczę to rodzinne przytulne gniazdko ![]()
![]() |
#4935 |
Raczkowanie
|
makaron z sosem szpinakowym
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
A ja lubię gotować
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
O masz! gdyby mi bachor doprowadził sklep do ruiny, by wyleciał na kopach i z pracy i z domu.
Słusznie, rodziców trzeba wychować ![]() A kiedy planujecie wyprowadzkę? Nie pamiętam, czy o tym już pisałaś. Jeśli tak, to tylko potwierdzi teorię, że mam sklerozę w wieku 23 lat ![]() Kamea, mówisz, że net niewyczerpaną kopalnia pomysłów? Będzie trzeba go przeszukać porządnie w takim razie ![]() ![]() Alice, już skopiowałam Twój przepis do notatnika. Nie wygląda na skomplikowany ![]() Ja umiem ugotować z pamięci jajecznicę, spagetti, filety z kurczaka i rybcie (obtaczasz w przyprawie, wrzucasz na patelnie, czekasz ![]() ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2010-12-12 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Raczkowanie
|
zupa brokułowa
kilka rózyczek brokuła wrzuć do rosołku warzywnego ( 1 rosołek na 0,5 litra wody), ugotuj do miekkości, całość zmiksuj, dodaj 3 łyzki kwaśnej smietany ( najpierw ją zahartuj) dopraw sola i pieprzem, posyp grzankami zupa serowa do bulionu j/w wrzucasz serek topiony, resztki serów z lodówki, czekasz aż się roztopią, zagotowujesz, doprawiasz pieprzem i ewentualnie solą i gotowe zupa cebulowa do bulionu j/w wrzucasz podsmażone na złoto/lekko brązowo 2/3 cebule, chwilę gotujesz, miksujesz, zaprawiasz smietaną jak brokułową, sól i pieprz do smaku |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam Cię, Alice!
![]() ![]() Tylko powiedz mi jeszcze co znaczy zahartować śmietanę ;-p |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Raczkowanie
|
i jeszcze karkówka
![]() 2 plastry karkówki ( taki na ok 2 cm) lekko rozbijasz, polewasz kilkoma łyżkami oleju, posypujesz przyprawą do grilla, pieprzem, nqacierasz czosnkiem, wstawiasz do lodówki na godzinę. potem otrzepujesz z przypraw żeby się nie przypaliły w czasie smażenia i na łyżce smalcu smażysz mięso z obu stron, przekładasz do rondla, wlewasz pozostały olej z przyprawami, dodajesz dość grubo pokrojoną cebulę, troche podlewasz woda i wstawiasz do piekarnika i dusisz pod przykryciem do miękkości ( mięska ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- tzn że dajesz ją najpierw do kubka, dolewasz do niej 2 łyżki zupy, mieszasz, znowu trochę zupy dolewasz, i znowu mieszasz, potem dolewasz nalewkę zupy, znowu mieszasz i wszystko z kubka wlewasz do gara z zupą i mieszasz chodzi o to żeby zagrzać śmietane zupą bo jakbys ją wrzuciła tak od razu do zupy to potem się rozwarstwi i będzie brzydka no i na koniec po dodaniu śmietany zupę trzeba zagotować |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zadomowienie
|
A mi dziś mój TŻ robi na obiadek schab ze śliwkami
![]() Już mi normalnie ślina kapie po brodzie, jak tak siedzę i czuję te zapachy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
Jeah, pliczek z notatnika rośnie w siłę
![]() http://lp33.de/strona-lp33/ind2.htm - na poprawę humoru ![]() i spoilerki na zachętę ![]() "Niemniej nowe rzetelne badania naukowe (wyniki ich znane są już od końcowych lat 80-tych) wykazują coraz bardziej jednoznacznie, że również środki rzekomo jedynie plemnikobójcze (nimi są wyściełane prezerwatywy, błony ...) wywierają ostatecznie działanie także poronne. Jest to okoliczność, która całkowicie zmienia ocenę etyczną użytej prezerwatywy, błony dopochwowej, naszyjkowej, czy też innych chemicznych preparatów rzekomo jedynie ‘plemnikobójczych’" "a oczywiście także ludzi: ci dwoje spotkają się ze swymi Poczętymi – w chwili przekraczania progu wieczności." "Wtedy dopiero, po takiej – zapewne nie łatwej rozmowie ze swymi Zabitymi..." dziewczynki, widzimy się w piekle ![]() Kasik, jaki kochany ten Twoj TŻcik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mutniasta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gajuś, ale ty masz dzień dzisiaj :/ Ale zaraz się wyprrrrrrowadzasz ![]() Bardzo dobre są pieczone, faszerowane pieczarrrrki!!! ![]()
![]() |
#4944 |
Zadomowienie
|
Oj tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Uwaga, uwaga, rosół już chyba gotowy ![]()
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o kulinaria to bardzo lubie pichcic choc nie jest to nigdy nic wyszukanego. i nie moge sie doczekac jak juz bede mieszkac na swoim z TZ i bede jemu i sobie gotowac
![]() ![]() a z prostych dan to znam spaghetti (makaron + sos Pudliszki -taki z miesem, najlepszy ![]() ![]() nie wiem co jeszcze, niestety sporo gotowcow jadam bo taniej i szybciej ![]()
#4947 |
Zakorzenienie
|
Dzień marny. Miałam się brać za angielski, ale wyznania onanistów mnie powstrzymały. Za to jak poprawiły humor!
![]() http://docs6.************/48084616,0...asturbacja.doc ![]() Ikonek na sikanie ze śmiechu mi brakuje ![]() Kamea, podziel się posiłkiem. Rosół mniam! ![]() Za 6 min biorę się za angielski. Obiecuję! Ale teraz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oo, no tak spaghetti też umiem robić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Gajaa, u mnie ten link się nie pokazuje - są takie gwiazdeczki
![]() Rosół taki sobie - sporo za słony i jakiś taki ogólnie inny, ale z chęcią się podzielę - może ten dobry uczynek zrewanżuje te gumki, za które pójdę do piekła ![]() Proszę bardzo ![]() ![]()
#4950 |
Zakorzenienie
|
Beautiful, a jak Ty chrzciłaś glany??
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.