|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę...
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2102 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę...
Tylko u mnie to najlepiej po świętach - poluzuje się troszkę wtedy u mnie w pracy mam nadzieję
![]() Chętnie wyskoczę z Wami na kawkę albo na piwko ![]()
#2103 |
Zakorzenienie
|
No jesteeem
![]() No co chcecie-Narzet przyjechał,stęsknił się ![]() Od razu zaznaczę,że za ideał mojej sukni uznałam koronkę z góry do dołu, z trenem całym z koronek, fason w literę A z podkreśloną pupą i dekolt serduszko-bez ramiączek.Przymierzyłam 12 sukni,które niekiedy odbiegały troszkę do moich założeń,ale wszystkie były koronkowe i w fasonie A (przy czym są fasony A bliżej przy ciele i są też bardzo szerokie dołem). Poszukiwanie sukienki zaczęłam od ul. Długiej-niby wiele sklepów z sukniami,ale większość to były sklepy z koszmarkami ( zwłaszcza Pasaż Wenecki).Przymierzyłam suknię w Lilei,o której kiedyś Wam pisałam ( z wyprzedaży,z ekspozycji) i nic specjalnego,w sumie to było dla spokoju sumienia ![]() Ciekawe suknie były w Karolinie- Justin Alexander,Sincerity itp... Pokazuję w załącznikach sukienki,które mierzyłam. 1. Justin Alexander, taka bardziej trapezowa-całkiem fajna bo nie taka do końca poważna,ale ciężka i trochę mi figurę zakrywała. Ale i tak mi się podobała. 2. Sincerity z koronką,też ładna lecz bez blasku ![]() Potem byłam umówiona do Madonny przy Floriańskiej i tam przymierzyłam 4 suknie. Oczywiście do każdego sklepu wchodziłam i mówiłam o co mi chodzi,więc nie było przymierzania różnych fasonów i materiałów a tylko to,co ja chciałam ( z małymi ustępstwami na rzecz np. ramiączek). Wstawiam suknie w kolejności jakie przymierzałam ![]() ![]() Więc w Madonnie przy Floriańskiej była Pronovias i White One-obie koronkowe,ale zabudowane górą i w sumie poważnie się z nich czułam ![]() ![]() Uparłam się też na przymierzenie jednej z kolekcji 2011 r. ale faktycznie nic ciekawego-są zbyt rozłożyste i ciężkie. Potem byłam umówiona do Madonny w Pasażu Bielaka. Jak się potem okazało umówiłam się z tą panią,u której była Nasza Frezyjka. Najpierw przymierzyłam suknię nieznanej mi projektantki Elianny Moore. I to był strzał w 10 -miała wszystko,czego chciałam. Dekolt w serce, koronkę do dołu, podkreślała talię i ogólnie cud miód. Mama się załamała,bo wiedziała,że teraz będzie ciężki wybór ![]() Przymierzałam jeszcze 3 inne, jednej zdjęcie daję bo była trochę inna- La Sposa Detalle-koronka górą,ale dołem sporo rozkloszowany tiul.Bardzo nam się podobała,ale to nie było jednak to czego chciałam.Ogólnie Mama i Ciocia rozpaczały,że myślały,że to będzie łatwiejsze ![]() W końcu zastanawiałyśmy się nad tą Elianna Moore a tamtą z Floriańskiej.Wyszłyśmy z salonu,pospacerowałyśmy i uznałyśmy,że idę jeszcze raz na Floriańską przymierzyć tamtą suknię. Musiałam rozważyć wszystkie za i przeciw: Suknia Elianny miała wszystko co chciałam,ale też była poważniejsza oraz cięższa przez tę koronkę do dołu. Dodatkowo nie podkreślała aż tak mojej figury. Suknia z Floriańskiej- firmy San Patrick- nie miała tej koronki od góry do dołu. Miała dekolt w serduszko,ale do niego ramiączka (cienkie i obszywane koralikami) czyli też nie była to pełnia szczęścia dla mnie. Ale jak ją przymierzyłam po raz kolejny to już wiedziałam,że to TA. Łzy stanęły mi w oczach i wszyscy powiedzieli,że widać,że to TA ![]() Dałam sobie jeszcze wieczór na zastanowienie,ale ostatecznie wczoraj rano poszłyśmy ją zamówić. Patrząc na jej zdjęcie na modelce w życiu nie zwróciłabym na nią uwagi. Na żywo wygląda zupełnie inaczej ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa i jeszcze chciałam powiedzieć,że mają tam dziwną rozmiarówkę,bo wszystkie 38 były na mnie sporo za duże,a z jednego modelu to nawet 34 było luźne. Chyba to w celu poprawienia Hiszpankom nastrojów ![]() Rozpisałam się,ale to pierwszy i ostatni taki mój wybór w życiu więc musiałam oddać moje wrażenia ![]() Dołączam zdjęcia w kolejności mierzenia,ostatnia to moja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
1. Justin Alexander
2. Sincerity 3. Pronovias. 4.White One. 5.Pronovias z 2011 |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
6.Elianna Moore (dwa zdjęcia)
7.La Sposa 8.Moja San Patrick (dwa zdjęcia). Edit: Przy czym ja nie będę mieć tej szarfy pod biustem,bo lepiej wygląda bez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Rozeznanie
|
boże jakie cudeńkaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez polka764 Czas edycji: 2010-12-12 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() teściu płytą zachwycony ![]() Motyl, mnie się najbardziej podoba nr 4 ![]() crozee, masz przeurocze spojrzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo nieeeee ![]() ![]() ![]() ![]() motyl piekna kiecka ![]() ehhh ja to chyba nigdy za maz nie wyjde ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
A mnie się najbardziej podoba Elianna Moore
![]() Gratuluję Motylku ![]() Arrakis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Wiedziałam,że moja nie będzie Was zachwycać patrząc na zdjęcia,ale jak mówiłam-sama bym jej nie wybrała.Ze zdjęć najbardziej ta Elianna Moore
![]() Ale tak jak mówiłam-koronki od góry do dołu faktycznie są bardzo ciężkie i dodatkowo trochę postarzające.Gdybym była starsza to może moja psychika chciałaby te koronki. Na ten moment wolałam coś zwiewniejszego dołem i podkreślającego figurę ![]() Dodatkowo moim zdaniem ta bardziej przyciąga wzrok,bo więcej się na niej dzieje. Natomiast uznałyśmy,że skoro w mojje sukni koronka jest tylko taka naciapkana i dół nie jest zakończony równomiernie koronką,to w ramach rekompensaty biorę dłuuuuugi welon obszyty koronką (takie coś jak ma modelka na zdjęciu). I już go upinałyśmy tak,że się zachwyciłam. Zakrywa mi ramiona więc do Kościoła chyba juz nic bym nie zarzucała na ramiona (chyba,że byłoby zimno). Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2010-12-12 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
I taki jest kolor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Szarfa faktycznie zupełnie tam nie pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
motyl mi sie twoja suknia bardzo podoba
![]() taki dlugi welon jak na zdjeciu bedziesz miec? taki ciagnacy sie po ziemii? ![]() ![]()
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2010-12-12 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Motylku mi się najbardziej podoba ta wybrana przez Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | ||
Zakorzenienie
|
Żałuję,że nie mam zdjęć w niej na swój własny użytek
![]() Bo patrząc na zdjęcie katalogowe mam wątpliwości,których nie miałam mierząc tę sukienkę ![]() Arrakis taki ciągnący i upięty tak,że koronka będzie otaczać mi głowę i zasłaniać ramiona.Wiadomo,że to będzie tylko do Kościoła i potem ten welon się podpina ![]() Jedno jest pewne-trzeba zacząć konkretnie zapuszczać te moje głupie włosy ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mama i Ciocia jak mnie zobaczyły to powiedziały "Normalnie Marilyn Monroe" (chociaż mi w biuście dużo brakuje do Marilyn ![]() Ja nie chciałam ramiączek,ale do takiego zakończenia gorsetu u góry nie mogłoby nie być ramiączek. Te są delikatne więc jakoś przeżyję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Motylku w razie wątpliwości pomyśl sobie, jak się czułaś mając tę suknię na sobie
![]() ![]() ![]() Ja z ojcem na pewno wchodzić nie będę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I. sie zawsze ze mnie nabija, ze ja taka ciapa jestem - wiecznie sie o cos obijam, wlaze w dekoracje przechodzac przez scene, ciagle siniaki jakies mam - taka oferma ze mnie - ostatnio ide przez scene I. idzie za mna - i mowi - uwazaj, bo sie uderzysz (mijalam taki wozek stojacy na scenie) i oczywiscie w neigo wlazlam, za chwile wlazlam w taki kubelek z weglami stojacy w korytarzu, przy samej scianie, zeby nikt sie o niego nie potknal, ale ja oczywiscie w niego wlazlam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
![]() Wreszcie czuję się lepiej! ![]() ![]() Motyl, piękne suknie ![]() ![]() Arrakis, ty się sama kiedyś o siebie zabijesz ![]()
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze,że pojechałam teraz-przynamniej załapałam się jeszcze na modele z poprzedniej kolekcji,bo w tej 2011 faktycznie nie miałabym czego wybrać. No i cena obniżona o 1000 też mnie ucieszyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Motyl, suknia bardzo ładna, ciekawa jestem jak w niej wyglądasz ![]() Ja bym nie chciała wchodzić z tatą do kościoła... Da błogosławieństwo w domu i na tym koniec jego roli. Takie wchodzenie z ojcem do kościoła to moim zdaniem zbyt "amerykańskie". Arrakis ja raczej też nie wyjdę za mąż więc przybij smutną pionę ![]()
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
ja sie dziwie jak mi sie udalo przezyc 30 lat w jednym kawalku
![]() ![]() a jak tam R.? ![]()
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Motylku ta co wybrałaś jest super! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Arrakis, z R... faaaaaaaajnie. Jak pójdzie po naszej myśli, to w wakacje pomieszkam u niego jakieś 2 tygodnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2126 |
Wtajemniczenie
|
Hej, nadrobiłam
![]() Motyl, piekna jest ta suknia, nawet na tej modelce i skoro mówisz że Tobie jest dużo ladniej, to będzie super ![]() Tak szybko o sobie ![]() W czwartek i piątek byłam na szkoleniu z zarządzania projektami, bardzo ciekawe, myślę że coś skorzystam. Wróciłam jakoś koło 15 i zaczęłam przygotowywać imprezę na urodziny dla A. Impreza ogolnie średnio udana - panowie narzucili bardzo tempo picia i zanim się wiekszośc z dziewczyn zorientowała, byli nawaleni. A. też i w łazience się poślizgnął i rozciął łuk brwiowy, więc bylo szycie. Ogólnie po wszytskim było dopiero przed 4, a ja w sobotę na 9 do szkoły. Siedziałam tam do 17. Wróciłam do domu, poważna rozmowa z A. I pojechaliśmy na dwie trzydziestki - najpierw do jednej koleżanki, potem do drugiej. Trochę potańczyłam ![]() Mam zamiar sie dzisiaj lenić, lenić i jeszcze może lenić ![]() A jeszcze dziś miałam sen o zaręczynach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok uciekam do babci, potem do pracy, potem z I. jestem umowiona wiec pewnie pojawie sie jutro wieczorem ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam pocztę, te czerwone usta... mrau
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jej, to impreza była "udana" ![]() Oby nie ![]()
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
dobry
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.