|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
Brąz? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
142 | 53,99% |
Bląd? |
123 | 46,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Raczkowanie
|
Dot.: Blond dla brunetki ?
Ja bym raczej poleciła delikatny balejaż. Kilka jaśniejszych refleksów na początek...
#2822 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - WĄTEK ZBIORCZY
Hej,
I ja chciałabym Was prosić o radę. Obecnie mam włoski dość ciemny brąz. Takie: ( w świetle dziennym) DSC06541.jpg Do niedawna mialam takie ( przez dość długi okres nosiłam dość ciemne bo wydaje mi się, że dodają mojej twarzy wyrazistości - ale czarnych musze raczej unikać) niedawno.jpg A jeszcze kiedyś miałam takie kiedys1.jpg kiedys2.jpg ( no a już w ogóle dawno temu miała czerwone) Nie mniej mam chwilowo mam ogromną ochotę na rozjaśnienie włosków i po głowie chodzą mi mniej więcej takie odcienie ( moim niewprawnym okiem to nadal brąz tyle, że jasny) alba.jpg biel.jpg lopez.jpg kate-beckinsale-5.jpg I teraz moje pytanko, czy widzicie mnie w takim kolorze. Zanim wybiorę się do fryzjera i pogadam z nim o rozjaśnieniu wolałabym poznać opinie kilku osób. Z jednej strony szalenie mnie kusi jaśniejszy kolorek, z drugiej nie kryje, że obawiam się, że po prostu "zniknę". Ciemny w moim wypadku ( jak widzicie nie mam raczej ostrych rysów twarzy) uwypuklał mnie.... Będę wdzięczna za wszystkie opinie ![]() Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
Ech chcialam napisac ze na samym poczatku wkradł mi się błąd i nie mam jak widzicie na zdjęciu obecnie bardzo ciemnego brązu ( bo niedawno troszkę rozjaśniłam różnymi metodami) ale taki średni
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Raczkowanie
|
Pomocy
Witam , naczytałam się sporo na temat farb , oczy mnie już bolą , mam mętlik w głowie.Zakładam ten wątek ,ponieważ mam pewien problem i chciałabym , żeby tutaj zamieszczano dla mnie porady. Jak sama nazwa przydziału wskazuje "Pytania do fryzjerki",więc myślę że dobrze trafiłam .
Mam rozjaśniane włosy[Proteinowy Rozjaśniacz Joanna] , są bardzo zniszczone , suche , mimo dużej ilości odżywek, szamponów odżywiających/ odbudowujących . Mam już dość tego sztucznego,białego blondu, chciałabym przefarbować na ciemny blond ,bądź bardzo jaśniutki brąz . We wrześniu miałam na głowie "ciemny blond" , wyszedł brąz , ale za ciemny , zostały szare prześwity, nie pasował do mnie i zmywał się bardzo szybko już po 3dniach! miałam je wyprane. [nazwy farby nie pamiętam,było to szybkie ratowanie z gołębiego kolorku ![]() Data ostatniego farbowania[odrosty] - wczoraj . Oczywiście zaczekam z miesiąc z farbowaniem ![]() Rozmyślałam nad - LOREAL CASTING CREME Farba do Włosów bez Amoniaku Nr 713 Mroźny Beż - Casting Créme Gloss L'Oreal Paris Lśniące Brązy"515 Mroźna Czekolada" Dodaję zdjęcie z września i z aktualnym kolorem blondu http://img121.imageshack.us/i/dsc0989x.jpg/ http://img208.imageshack.us/i/dsc0646x.jpg/ Proszę o rady odnośnie koloru,rodzaju farby itd. Proszę o nie usuwanie postu , a o przeniesienie w razie wypadku ![]()
"Życie jak karty, wystarczy jeden podmuch..."-KaWu ![]() ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2010-12-09 o 15:47 Powód: załączenie zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Przyczajenie
|
![]()
Niedługo szykuje mi się super imprezka,a mój kolor włosów bardzo mi się znudził. Chciałabym spróbować czegoś nowego. A mianowicie-od co najmniej 5 lat farbuję włosy na dwa kolory. Góra jasne pasemka,a pod spodem dół cały czarny. Chciałabym to zmienić. Mam jasną cerę i niebieskie oczy,a mój naturalny kolor to ciemny blond. Proszę o pomoc-zastanawiam się nad zmianą na kasztanowy lub jasno brązowy kolor! Co Wy na to?? Nie oszpece się za bardzo? Pozdrawiam
![]()
#2826 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proszę o pomoc! :)
moim zdaniem oszpecasz sie wlasnie tymi 2ma kolorami. tzw fryzura na skunksa. nie obraz sie, ale wszystko lepsze niz to
![]() ja bym sprobowala w pierwszej kolejnosci jasnobrazowego, bo w rudosci zawsze mozna pójsc (ale uwazaj, bo nie kazdemu pasuje, nie wiemy jaki masz odcien cery, ale może wydobyć sine odcienie), a jak sie raz zafarbuje na rudo to niestety ciezko sie pozniej pozbawić tej rudej poswiaty, jakos wychodzi ona spod innych farb. |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy
Up
#2828 |
Przyczajenie
|
Jakie pasemka...
Hej. Chciałabym zrobic sobie pasemka, ale za bardzo nie wiem jaki kolor byłby odpowiedni. Pomóżcie.
Oto naturalny kolorek moich wlosów: http://yfrog.com/fx1091uj |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Raczkowanie
|
Pomoc w dobraniu odpowiedniego koloru
A więc tak pisałam już w klku wątkąch o mojej przemianie ale mało dostałam odpowiedzi
![]() http://ikf.styl.fm/fryzury-grzywki/fryzura868165.htm http://ikf.styl.fm/fryzury-grzywki/fryzura908061.htm http://ikf.styl.fm/fryzury-krotkie/fryzura811488.htm http://ikf.styl.fm/fryzury-krotkie/fryzura876329.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomoc w dobraniu odpowiedniego koloru
Szczerze? Żaden z nich, choć wiem, że po dekoloryzacji wszelkie odcienie czerwone łatwo uzyskać.
Ja Cię widzę w średnim naturalnym brązie. Zapuść włosy i zrób taką grzywkę jak na pierwszym zdjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Przyczajenie
|
No widzę, że porzadnie postanowiłaś zaszaleć
![]() A kolor i cięcie ...śśśliiiiiiiiczneeeeee; ) Myślę, że bedzie Ci pasowało. To taka fryzurka podobna do jednej polskiej aktorki ![]() Ja tez myslałam nad zmianą koloru na święta, ale jednak się boje i poczekam chyba z eksperymentami do wakacji ![]() pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Przyszło mi jeszcze do głowy , że taka nowa fryzurka jest pewnie cięższa w 'utrzymaniu' niż ta którą masz teraz. Musisz sie zastanowić czy Twoje wlosy są w miarę zdyscyplinowane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Przyczajenie
|
![]()
Tak zdaję sobie z tego sprawę, że mogę spędzić trochę czasu przy układaniu, jednak bardzo chciałabym zaryzykować, gdyż całe życie w blond półdługich lub długich włosach strasznie mi się znudziło
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Przyczajenie
|
Jaki kolor farby?
Witam, chcę zafarbowac wlosy ponownie, gdyz robie to bardzo rzadko, ale nie mam pojęcia jaki kolor, jasny, moze ciemny? proszę o poradę,gdyz naprawde nie mam pojecia jaki kolor wybrac
![]() http://img600.imageshack.us/i/0000005y.jpg/ <------ |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
mam do was ogromną prośbę. We wtorek jestem zapisana do fryzjera bo chcę pomalować włosy ale zupełnie nie mam pomysłu na kolor. Jakiś czas temu byłam u stylistki kolorów która powiedziała mi że jestem typem jasnej kontrastowej zimy (jasna karnacja o żółtawym odcieniu, zielone oczy i ciemne włosy). Powiedziała również że kolor włosów jaki mam obecnie (ciemny brąz) jest zupełnie nie dla mnie i że powinnam je pomalować na jaśniejszy chłodny odcień brązu, który podkreśli moją urodę. Doradźcie mi proszę jakiś ładny kolor w tym właśnie odcieniu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomocy!! Właśnie pomalowałam sobie włosy na granatową czerń i ok włosy wyszły czarne ale skórę głowy mam fioletową
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Przyczajenie
|
Hej!
Proszę Was o pomoc w doborze koloru włosów. Mój naturalny to popielaty ciemny blond. Farbuję się już od dawna, niedawno fryzjerka zrobiła mi karmelowy, który niestety zmył się pozostawiając rudy kolor, potem farbowałam migdałowym blondem...skutek to żółte włosy. Płukanki niestety nie pomagają. We wtorek idę do fryzjera farbować włosy i moim celem jest przede wszystkim pozbycie się tego rudo-żółtego odcienia. Myślałam o jakimś zimnym brązie. A co Wy sądzicie, jaki kolor by do mnie pasował? Dodam, że lubię ubieram się na ciemno, mam jasną cerę, szafirowe oczy. Dodaję zdjęcia: http://img651.imageshack.us/i/dsc02964m.jpg/ tak mniej więcej jest teraz http://img695.imageshack.us/i/dsc01841n.jpg/ tak było http://www.fotoszok.pl/show.php/2509...n1300.jpg.html a tak było przed karmelem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Przyczajenie
|
Jaki kolor włosów pasuje
Chciałabym przefarbować sobie włosy ale nie wiem który kolor by mi najbardziej pasował. włosy aktualnie mam brązowe. Chciałabym mieć czarne, ale mam bardzo jasną cerę i to może brzydko wyglądać, zaś z drugiej strony mam ciemną oprawę oczu, czarne rzęsy i brwi, które też są gęste. Również bardzo mi się podoba blond, tylko znów z tymi czarnymi brwiami, nie wiem jak to wyjdzie. Nawet rudy mi się podoba no ale sama nie wiem. Jak myślicie jaki kolor najlepiej współgrał by z moją urodą? Z góry dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki kolor włosów pasuje
Cytat:
![]()
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Nowy kolor pierwszy raz dla blondynki-pytania.
Chciałam Was prosić o pomoc. Nigdy nie farbowałam włosów a że ostatnio nachodzi mnie na zmianę (kolor i może ścięcie) chciałabym zadać Wam kilka pytań.
Nie chcę za bardzo szaleć, chociaż.. no ale myślałam o jakimś karmelkowym kolorze. Jednak chciałabym, żeby mimo wszystko ta zmiana była widoczna. Ale na początek, mam jasną cerę, piegi (obecnie średnio widoczne, w lecie-bardziej), zielone oczy, no i blond włosy. Przeglądałam wiele stron i trafiłam na coś takiego :http://tvmarket.pl/jakikolorwlosowje...le.html?ils=55 gdzie napisane jest, że Chłodna blondynka lub szatynka Jasna cera, niebieskie lub zielone tęczówki (rzadziej ciemnobrązowe) Wybieraj odcienie chłodne bądź neutralne: platynę, słomkowy blond, orzech laskowy, jasną mleczną czekoladę, beże, dębowy brąz. Jeśli chcesz wyglądać „cieplej”, możesz zdecydować się na żółte blond pasemka, jasny słoneczny blond, cynamon lub złotawy brąz. Unikaj: rudości, miodowych blondów, czerni. Tylko, że pewien fryzjer kiedyś powiedział, że ładnie byłoby mi w rudym. I stąd moja prośba czy mogłybyście mi doradzić, czy to faktycznie ma 'przełożenie' na życie ![]() I kolejna prośba, czy mogłybyście doradzić mi jaki kolor byłby dla mnie odpowiedni? Myślałam też o tym orzechu laskowym i bardzo podoba mi się ten kolor:http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:0&tx=52&ty=71 PS. Poniżej wklejam zdjęcia moich włosów. DSC_6498.jpgDSC_6600.jpg DSC_6602.jpgDSCN1712.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Przyczajenie
|
Zmiana koloru !!!!
czesc!
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Magda ;)
|
Dot.: Zmiana koloru !!!!
Moim zdaniem ślicznie Ci w blondzie
![]() ja bym nic nie zmieniała. a tak wogole to masz soczewki czy taki boski kolor oczu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() Mam ogromny problem z wyborem farby do włosów, zbliża się Sylwester wiec przeciez nie moge isc z gigantycznymi odrostami, a jak to zwykle bywa boje sie farbowania i porazki. naturalny kolor to ciemny blond (tzn odrosty), natomiast kolor włosów jest brązowo blondowy ![]() uzylam farby garnier - bardzo jasny popielaty blond , ale wczesniej mialam na wlosach rozjasniacz tzn na pasemkach no i stalo sie najgorsze, moje wlosy byly siwe. Teraz zastanawiam się czy wybrać kolor ciemniejszy ktory wydaje mi sie uwydatni moje wlosy czy blond w ktorym uwazam mi dobrze . boje sie ze farba zle pokryje i co najgorsze mam tendencje do koloru jajecznica. jakie polecalybyscie farby pomiedzy brazem a blondem ? bardzo podoba mi sie ten kolor, http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:0&tx=37&ty=56 ale jak go uzyskać ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Raczkowanie
|
Dot.: brąz czy blond ?
Moja droga, nie dałaś żadnego zdjęcia, zatem ciężko będzie cokolwiek Ci doradzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Raczkowanie
|
Czy przefarbować włosy?
Hej. Chce cos zmienic w swoim wygladzie i mam takie pytanie... Czy mogę przefarbować włosy?
Tu są moje zdjęcia: http://picasaweb.google.com/10120861...M32hc_J-4PtNA# To mój naturalny kolor, nie wiem czy byłoby mi lepiej w innym... wiem ze mam dośc 'specyficzna' urode ;/ Prosze o radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zadomowienie
|
A ja zapytam ni z głupia frant, czy pasowałyby mi mocnofioletowe włosy? (nie patrzeć na zdjęcie - jest tragedią ;] patrzeć na twarz) .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy przefarbować włosy?
Jeżeli nie chcesz radykalnej zmiany to proponuje coś w tym stylu
![]()
![]() |
#2848 |
Rozeznanie
|
.
Małymi krokami do dużych celów... - tym, co stymuluje człowieka najskuteczniej, jest egoizm. - a miłość? - miłość wynika z pragnienia, żeby ktoś nas kochał. A to znowu egoizm. Edytowane przez Mircalla Czas edycji: 2011-01-10 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja również baaardzo potrzebuję rady. Przepraszam, że nie wstawię zdjęcia, ale nie mam w tej chwili tego komputera, na którym wszystkie się znajdują.
Spróbuję jak najdokładniej opisać moją twarz. No więc jest trójkątna, jasna karnacja, szare oczy, czarne brwi i długie czarne rzęsy, raczej mam ostrzejsze rysy twarzy. Nie mam pojęcia jaki kolor dopasować, żeby fajnie wyglądać. Teraz mam balejaż z trzech odcieni brązu, ale chciałabym jednak mieć jeden kolor. Jakoś nie przypasowały mi aż trzy ... Zastanawiałam się nad jasnym brązem albo ciemnym blond. Proszę doradźcie dziewczyny. Wstawię jeszcze zdjęcia z Beyonce i Jennifer, bo ich kolory włosów mi się podobają, ale czy mi w którymś by było dobrze? Edytowane przez Pati155 Czas edycji: 2011-01-05 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Przyczajenie
|
Hm.. No więc szukam odpowiedzi własnie na pytanie z tematu.
![]() Pomysłów nie mam żadnych, dlatego wstawię zdjecie i licze na maleńką poradę. ;-) A przy okazji, z okazji moich narodzin na forum, serdecznie wszystkich witam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.