|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
DZIEKUJE KOCHANE*
Ja juz neistety w wirze pracy ![]() Martulka ja tez miewam bole brzucha, lekarz mowil, ze normalne, bo macica sie rozciaga, ale jak sa mocne to trzeba je konsultowac z lekarzem caluje i wracam do moich zimowych projektow
|
|
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Martulka ja też miałam bóle, niezbyt mocne, ale zaczęły się też upławy i wyszło że łożysko mi się odklejało. Jeśli nie ma upławów, a ból jest taki stawowo-mięśniowy to raczej macica biedna cierpi
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wcale Ci się nie dziwię, że się wkurzyłaś Wszystkiego najlepszego anulka Co do zwolnienia to ja też siedzę i powiem Wam, że nie nudzi mi się ale to pewnie dlatego też, że mam inne zajęcia które w jakimś sensie można nazwać pracą. Poza tym mam w końcu czas na gotowanie obiadów ![]() Powiedzcie mi proszę co robicie jak boli głowa? Od kilku dni wieczorami łeb mi pęka normalnie
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Bo tak z prawej strony mnie strasznie ciągnie jak wyprostuje nogę na łóżku. Nie wiem od czego to ma być. Może dlatego, że mam problemy z załatwianiem? chociaż już wszystkiego próbowałam na to, to i tak nic mi nie pomogło. Jedynie jednorazowo. Lekarz mi przepisał też syrop. A co jest najśmieszniejsze ? Że on w ogóle na mnie nie działa
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja juz na nogach od 7mejMoniaK mnie bardzo czesto boli glowa. mierzylas sobie cisnienie? ja mam problemy z cisnieniem, tzn wysokie albo skaczace, i wtedy glowa peka. niezaleznie od powodu , jak juz nie moge bolu to biore apap. na ogol pomaga Martulka, ja juz wczesniej pisalam ze tez mnie boli brzuch a zwlaszcza z prawej strony. czesto jak leze i chce wstac, albo przekrecic sie na bok zbyt gwaltownie, albo bez powodu wieczorem. tez mi sie wydaje ze to kwestia rozciagania macicy, ale jak bede teraz na wizycie to sie zapytam Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-13 o 08:57 |
|
|
|
|
#516 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie na ból głowy i teraz i w poprzedniej ciąży zawsze pomaga amol - ZAWSZE! Trzeba wziąc po kropli na paluszki i delikatnie wmasować w skronie i może na troszkę się położyć. Dosłownie kropelka na każdą skroń
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEKUJE wszystkim za zyczenia!
MoniaK mnie tez ciagle boli glowa, zimne klady pomagaja, lezenie w ciemnosci zimny prysznic w ostatecznosci, ale najlepiej przeczekac niestety)u mnie lekarka powiedziala, z eniestety w drugim trymestrze bole glowy sa bardzo popularne
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady
Ciśnienie mam dobre, lekarz zawsze mi mierzy na wizycie Wypróbuję z amolem i zimnymi okładami
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciało mi się słodkiego... Uch, jak mi się chciało... Zakupiłam pakę suszonych owoców, na wypróbowanie tegoż sposobu zaspokajania
i działa!! Jabłuszka, gruszeczki, śliweczki, bananki... zaraz to sama zacznę produkować w piekarniku chyba
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
anula, no to mnie zmartwilas, na prawde w drugim trymestrze bole glowy sa takie popularne? myslalam ze to typowa przypadlosc w pierwszym trymestrze i z czasem troche odpusci. ja sie strasznie mecze z ta glowa, nie pomaga ani to ze sie poloze, czasem juz w nocy czuje jak boli i sie kreci w glowie, od intensywnego mietowego zapachu jest mi dodatkowo niedobrze. nie probowalam jeszcze tych zimnych obkladow
|
|
|
|
#521 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My tu od zmysłów odchodzimy!!Życze Wam Kasiu samych pięknych chwil i wszystkiego co najlepsze! Czekamy na zdjecia ŻONKI!!! Cytat:
Witam po weekendzie Mamuńcie Minął spokojnie i śnieżnie ![]() Tak mnie swędzą sutki, że bym urwała!!! No normalnie urwe i wyrzuce bo juz nie wytrzymam Teraz musze przeszperać allegro bo chce zamówić jakies bluzki i spodnie i dresy i sweter.... Ponieważ chodze w jednym i tym samym Wczoraj w kościele byłam z rozsunietym rozporkiem bo sie nie dopiełam Brawa Alu!!
|
|
|
#522 | ||
|
Zadomowienie
|
czesc Mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czekamy na relacje i fotki![]() a ja probuje zjesc sniadanko, bylam glodna i zrobilam kilka kesow bulki i drugiej polowy nie umie.. co do boli brzucholka, mnie bolal brzusio tuz pod pepkiem moze macica sie rozciaga a dzidziolek robi sobie miejsce.. |
||
|
|
|
#523 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliczka ja tak wczoraj z tymi sutkami szalałam!! Zgrzytałam zębami normalnie. Tu czasem TŻ pomaga
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie brzuchatki w ten piękny, śnieżny poniedziałek
![]() Ja dziś niewyspana, oczy na zapałki, obudziłam się na sik o 5:30 i już nie mogłam zasnąć. Nachodzą mnie już różne wizję, przed środowym usg Zawsze tak mam przed wizytą, że łapie mnie mały stresik i wyobrażam sobie jakieś smutne rzeczy, o których informuje mnie lekarz (tfu tfu).Staram się zająć głowę czym innym ale wiadomo, nad ranem gdy jest jeszcze ciemno, zimno i cicho może być ciężko z pozytywnym nastawieniem. Teraz jest już lepiej ale oczywiście martwię się, że małej nie czuję, dopiero co fikała 2 dni temu po żelkach a teraz nic, czasem coś tam puknie ale tak sporadycznie, że nie wiem czy to ona ![]() Catia88, kasia nooo w końcu się nasze mężatki odezwały ![]() Wyśpijcie się kochane, niech Wam nogi odpoczną i zdajcie relację, najlepiej fotorelację anula_81 W urodzinki nie ma co rozpamiętywać kłótni, baw się dziś dobrze z TŻ i spełnienia marzeń! A przede wszystkim zdrowej córuni na wiosnę Martulka000 za dzisiejszą wizytkę i abyś poznała w końcu płeć Twojego małego lokatora Cytat:
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Anula
|
|
|
|
#526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczęta macie któraś te spodnie?? Bo nie wiem czy sa rozciągliwe czy fajnie sie noszą... http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...352278947.html http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...349882286.html
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
a mi sie juz humor popsul przez jednego klienta eee |
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, Catia - Gratulacje !
![]() Dziewczonka, bardzo dobrze zrobiłaś mówiąc lekarzowi o skurczach Będzie dobrze! Principessina, moja dzidzia słucha tego co ja i bynajmniej nie jest to muzyka klasyczna![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ..... Wczoraj z TŻ-tem debatowaliśmy o imionach dla dziewczynki . Prawie doszliśmy do porozumienia .Gdyby nasz synek nie nazywał się Adrian to córeczkę z całą pewnością nazwalibyśmy Adrianna. No ale tak to odpada. Ja strasznie chciałam Marta, na co mój mąż kategorycznie się nie zgodził ![]() Myślałam też o Nadii, ale mój mąż na tą propozycję też kręcił nosem ![]() No więc tak - wspólnie wybraliśmy 4 imiona: Dominika, Iga, Joanna, Izabela. Co sądzicie? Jak byście miały wybierać to które (dwa pierwsze to typy TŻ-ta) ?
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-12-13 o 10:18 |
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
W sumie ja upławów nie mam więc wychodzi na to, że macica
. Do 17:30 czekam i idziemy z tatusiem na wizytkę naszego Kwiatusia .---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Z tych 4 imion myślę, że Dominisia . też mam to imię na uwadze. Tylko, że mojemu TŻ`towi się podoba najbardziej Natalia. A mi Martynka i Dominisia. Mam nadzieję, że wyjdzie na moje. Czuję , że będzie córcia. A w razie chłopca będzie Adrian
|
#530 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry kochane
![]() Wyspałam się w miarę, śniadanko zjedzone, zaraz na zakupki spożycze muszę wyskoczyć, obiadek nastawić, posprzątać ![]() Anula 100 lat |
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
[/QUOTE]
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ..... Wczoraj z TŻ-tem debatowaliśmy o imionach dla dziewczynki . Prawie doszliśmy do porozumienia .Gdyby nasz synek nie nazywał się Adrian to córeczkę z całą pewnością nazwalibyśmy Adrianna. No ale tak to odpada. Ja strasznie chciałam Marta, na co mój mąż kategorycznie się nie zgodził ![]() Myślałam też o Nadii, ale mój mąż na tą propozycję też kręcił nosem ![]() No więc tak - wspólnie wybraliśmy 4 imiona: Dominika, Iga, Joanna, Izabela. Co sądzicie? Jak byście miały wybierać to które (dwa pierwsze to typy TŻ-ta) ? [/QUOTE]Mi z tych czterech podoba sie Asia i Iga
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anula sto lat I Kasia wreszcie sie odezwala
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, bo to imię podoba mi się już ileś lat. A ten czas tak mi się dłuży, że nie wiem co mam robić już
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 STO LAT STO LAT
Czy Twoja dzidzia tez tak duzo sie rusza? wczoraj wieczorem nie dawal mi zasnac
|
#536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale bardzo podobała nam się też Iza, Izunia no i Izabela też ładnie ale mamy już Izę w rodzinie.
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny które noszą takie spodnie ciążowe z pasem, mam pytanie Czy nie spadają Wam z tyłka (za przeproszeniem ) Bo ja mam z tym problem i cały czas muszę podciągać Może za mały mam jeszcze brzuch do tych spodni ![]() olej go choć wiem jak klienci potrafią humor zepsuć Cytat:
Też mam problem z imieniem i kompletnie nie wiem na co się zdecydować. Ostatnio wpadła mi w oko Jagoda i Róża ale sama nie wiem
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Mi bardzo podoba sie imie Roza, no ale juz po wlosku niezbyt bo jest mega oklepane, no ale u mnie bedzie chlopczyk, wiec sie nie wymadrzam
![]() Dzis na 15sta mamy wizyte, nie moge sie doczekac
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie podobaja sie nietypowe imiona, bo np jak zawolam dziecko z piaskownicy to bede miec pewnosc, ze sie piec glowek nie obroci.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

i wcale Ci się nie dziwię, że się wkurzyłaś
ale to pewnie dlatego też, że mam inne zajęcia które w jakimś sensie można nazwać pracą. Poza tym mam w końcu czas na gotowanie obiadów 
02.08.2014

Wczoraj w kościele byłam z rozsunietym rozporkiem bo sie nie dopiełam
Brawa Alu!!

Zawsze tak mam przed wizytą, że łapie mnie mały stresik i wyobrażam sobie jakieś smutne rzeczy, o których informuje mnie lekarz (tfu tfu).
W urodzinki nie ma co rozpamiętywać kłótni, baw się dziś dobrze z TŻ i spełnienia marzeń! A przede wszystkim zdrowej córuni na wiosnę
za dzisiejszą wizytkę i abyś poznała w końcu płeć Twojego małego lokatora