Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 10:40   #2401
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja daje 2 razy mleko i znowu martwię się czy to nie za mało-kaszkę zje raz na tydzień(nie przepada),daje jogurty,ale znowu to też nie całkiem cacy,więc staram się nie codziennie,ale bardzo je lubi.
Mamy butelkowe ile razy dziennie dajecie mleko?

Dziewczyny może kupujcie jakieś klocki dla dzieci?a jak tak to jakie?bo Nina jak jest z moimi siostrami to te wyciągną kosz z klockami i zajęta jest bardzo nimi,bo one kolorowe i dużo ich.To chętnie bym kupiła,tylko nie wiem jakie.
Zosia mleko dostaje 2-3 x dziennie.

Jeżeli klocki to tylko na tyle duże żeby nie mogła ich wsadzić do buzi i połknąć
Stary 2010-12-13, 10:40   #2402
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Wiki mleko je na noc około 150-210 ml. W nocy je raz albo dwa razy około 90-130 ml. I jak jesteśmy poza domem to jeszcze z raz zje do 150 ml. Czyli około 2-4 razy.

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 10:44   #2403
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez enka09 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi dziewczyny jak odzwyczaic ta mała od cycka bo ja juz siły nie mam no i te nocki masakra a jak na złość mała butelki nie toleruje no i co ja mam robić łyżeczką karmic?!
Witam nową mamę
Ja starszego synka oduczalam smarujac odrobina musztardy sutek(ale ty nie tak że pełno musztardy tylko w sumie zapach) i wystarczyło. Dwa razy próbował, i się duczył. Wtedy zaczął mi przesypiac nocki, ale mleka modyfikowanego nigdy nie pił bo nie lubił, ale kaszki, jogurty to lubił. Koleżanka na sutek plasterki przyklejałaNo ale to sposoby na starsze dzieci takie około 18 mc, bo takie maluszki to po prostu w nocy dawaj butelkę z wodą na początek.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
my się zdecydowaliśmy na luty bo to taki romantyczny miesiąc a kościelny czy cywilny? Bo my cywilny
Ja w lutym ślubowałam też tak przy walentynkach bo 15 lutego

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 10:49   #2404
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Pokaże Wam Wikusie ze ŚW.Mikołajem
Ps. Oczywiście próbowała mu ściągnąc brode
edit: no to jadam syf, a syf jest prawie wszędzie. Nawet w puzzlach piankowych które większośc dzieci zajadała namiętnie. Kiedyś nie było to tak naświetlane, ludzie żyli po 80-100 lat a teraz tak na wszystko chuchają dmuchają i ciężko jest do 60-tki dobic.
tez tak uwazam, zreszta ja sama nie zwracam uwagi na to czy jem wedline ze sklepu czy wlasnej roboty i nie szukam specjalnie po pulkach zdrowej zywnosci, jem to co lubie co jest ogolnodostepne.

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
kupilam jej misia Pik Plik bedzie pod choinke, super ten mis, taki przytulak

my tez mamy 2 te misie wlasnie pod choinke dla niej.
Cytat:
jasne chemii nie było hehe. Każda z nas będzie dziecku podawac to co uważa że jest ok. Myślę że ta dyskusja nie ma już sensu. A Wikula dziękuje
:brawo:
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 10:51   #2405
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dziewczyny może kupujcie jakieś klocki dla dzieci?a jak tak to jakie?bo Nina jak jest z moimi siostrami to te wyciągną kosz z klockami i zajęta jest bardzo nimi,bo one kolorowe i dużo ich.To chętnie bym kupiła,tylko nie wiem jakie.
ja mam dla eryka takie waflowe, idzie z nich wszystko zbudować, erwi je obgryza, i też się nimi bawi,sa z tych nieśmierdzącychhttp://allegro.pl/klocki-waflowe-120...362136876.html

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Darusia jak Eryk był mały to kładłam go na środku tapczanu i bujałam, tak jakby do rozkładania taka litera v, szybko zasypiał, no i zawsze w łóżku. Erwi sam zasypie w łóżeczku.

Stary 2010-12-13, 10:56   #2406
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez juz probowalam ale dupa blada z tego wyszla mala sie chichrala i nic wiecej;/
A.Camus
Stary 2010-12-13, 11:04   #2407
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja mam dla eryka takie waflowe, idzie z nich wszystko zbudować, erwi je obgryza, i też się nimi bawi,sa z tych nieśmierdzącychhttp://allegro.pl/klocki-waflowe-120...362136876.html
Kupiłaś może ten zestaw ?
http://allegro.pl/maly-konstruktor-z...365557097.html

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Lego kolego
duplo z pszczółką, zwykłe duplo

magnetyczne http://allegro.pl/lamaze-klocki-magn...364477466.html
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 11:05   #2408
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;23741038]Kupiłaś może ten zestaw ?
http://allegro.pl/maly-konstruktor-z...365557097.html[/QUOTE]
chce jeszcze zobaczyć w hurtowni na miejscu, nie wiem czym jest sugerowana rozbiezność w cenie bo np http://allegro.onet.pl/ukladanka-edu...350181480.html
no i niewiem czy się czymś różnią, czy tylko cena?
Ale w tym tyg kupuję bo w razie co musi do świąt dojść

anakazar. Ja mam łóżeczko turystyczne, wydatek niewielki, i w razie jak złożysz miejsca nie zajmuje, a pewnie byłoby tobie wygodniej

Stary 2010-12-13, 11:08   #2409
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja juz nic na razie mlodej nie kupuje:P ma full zestaw wszystkiego wiec jej starczy

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

co do wyra turystycznego my pietra nie mamy a drewniane jest u nas rozlozone a turystyczne u rodzicow bo jak nas nie ma i z nia zostaja to nie musza do niej latac tylko spi sobie i jest git i jest przyzwyczajona do niego jak gdzies bedziemy jechac to nie bedzie cyrku ze spac nie chce bo nie ma swojego wyra. W Mielnie tez nie miala problemu z usnieciemw nim.
A.Camus
Stary 2010-12-13, 11:13   #2410
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam laseczki. Mala śpi już godzinę więc pewnie za chwilę się obudzi ale mam nadzieję, że zdążę cos napisać.

darusia- u mnie zrobilo się podobnie. Mala długo zasypiała sama. Potem zawsze przy butli. Ty chyba robiłas tak samo... no ale teraz nie zawsze sie to udaję. Wypija i bach- na brzuchu leży i się chichra
Od kilku dni też stosuję opcję- fotelik. Przez przypadek zauważylam, że działa. Polozylam w nim mala bo bylam ciekawa czy jeszcze się w niego mieści. I zaczęlam bujać noga jednocześnie rozmawiając z mama przez telefon. nagle patrzę- ona śpi no i od tego czasu jak nie uśnie mi przy soczku czy herbatce to myk do fotelika, 2 minuty i spi...
Tylko wlasnie- co zrobię jak wyrośnie?? Mam nadzieje, że huśtawa to zastąpi a kupujemy malej na gwiazdkę. Ale mnie nie pocieszylas bo myśle, że może być jak u Ciebie- smiech i tyle
No cóż, trzeba będzie sobie jakoś radzic

Aaaa... chwalę się- mała próbuje sama siadać z czworaków i 3 razy jej się udało!!!! A jaka dumna wtedy jest z siebie

I mam pytanie do mam ktorych dzieci już smigają na czworakach. Czy Wasze dzieci nauczyły się na panelach? Bo ja mam wrazenie ze jej za slisko i ona nigdy nie zalapie bo się rozjeżdża. A jak ją polożę na łożku gdzie nie ma ślisko to nawet dzis udało jej się lapki oderwac na przemian... I nie wiem co zrobić. zainwestować w dywan? Bo puzzle już schowane. Była zawsze wszedzie byle nie tam gdzie one

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Ja zastanawiam się nad wymianą lożka drewnianego na turystyczne. Bo jak malą chę włożyć do lózeczka zeby cos zrobić to strasznie sie obija. i jest ciągle płacz. Np. wczoraj probowała usiąść i już praktycznie usiadla ale kiwnęla się do tyłu prosto w szczebelki.
Ochraniacze nic nie dają, są za wąskie.
Czy można dostać jakieś szerokie ochraniacze?? i takie na całe łóżeczko, nie do polowy...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 11:13   #2411
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,
A Wy nie macie co dzisiaj od samego rana robić! Wchodzę i ponad 3 strony do czytania. A to wszystko przez Darusię jak ta ma więcej czasu to od razy więcej stron do czytania.

enka09 - Witam nowa mamusię. I córeczkę Oliwkę. Piękne imię

Cytat:

megi a brakiem ząbków się nie przejmuj,moja koleżanka miała córcie 14-sto miesięczną czy 13 i mała dalej ząbków nie miała i dopiero lekarze interweniowali.
Toś dziewczynę pocieszyła

Libra - i gratulacje za 10 na 10-tkę

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja się będę upierać że chemii można uniknąć lub ją ograniczyć , jeśli się chce , ale jeśli komuś to nie przeszkadza to proszę bardzo, nie pouczam nikogo

Idę robić bliny , u mnie dzisiaj po rosyjsku
JA się staram unikać ale oczywiście wiem że nie jestem w stanie uniknąć wszystkiego. Ale Oliwce staram się dawać naturalną żywność. Mięso kupujemy gdzieś u ludzi którzy mają własne.

JA też nadal daję 3 razy dziennie mleko.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 11:18   #2412
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam jeden taki dlugi na jednej stronie i drugi na drugiej takiego duzego nie widzialam ale pewnie sa, na all poszukaj.
A.Camus
Stary 2010-12-13, 11:20   #2413
P0P70
Zakorzenienie

AMdziwina - a co z naszym nowym wątkiem dot. przepisów dla maluszków??!!!

Stary 2010-12-13, 11:20   #2414
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pop no widzisz mialam isc na sanki ale tz zadzwonil ze mam nie isc bo on musi isc z nami bo nie przezyje jak nie pojdzie 1 raz w zyciu corki z nia na sanki i juz by bylo mniej;D

ale niedlugo spadam sprzatac pozniej mam gosci takze spoko-znikne i nie bedziecie musialy tyle czytac ( do jutra rana przynajmniej)
A.Camus
Stary 2010-12-13, 11:23   #2415
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja mam jeden taki dlugi na jednej stronie i drugi na drugiej takiego duzego nie widzialam ale pewnie sa, na all poszukaj.
Ja znalazlam na all taki na cale łóżeczko ale mi bardziej zależy na wysokości. Bo tak to mogę sobie dwa zamontować ale one przeważnie mają 30 cm, czasem 60 ale tylko za głową. A ona jak jest na czworakach to ma lepek powyzej tych ochraniaczy i ciagle wali głowką w szczebelki.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Heheh... darusia, nie znikaj przynajmniej ktoś tu mobilizuje do pisania
My na sanki nie planujemy na razie iść bo mała jeszcze nie siedzi zbyt dobrze stabilnie. A na leżąco calkiem ona nie lubi leżeć wiec tylko by sie denerwowała. Ale na pewno jeszcze się wybierzemy w tym roku. Podobno zima ma być dluga

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-12-13, 11:24   #2416
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja nie chce raczkowac , ale kombinuje jak kon od gorke, wczoraj tz ja przy pchaczu postawil a ta sie zlapala i poszla sobie do przodu 3 kroczki a potem klap na tylek.
A.Camus
Stary 2010-12-13, 11:25   #2417
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
jasne chemii nie było hehe. Każda z nas będzie dziecku podawac to co uważa że jest ok. Myślę że ta dyskusja nie ma już sensu. A Wikula dziękuje
Pewnie że każdy daje jeść co chce. Ja nie zamierzam dyskutować na ten temat. Moja odpowiedź - pytanie dotyczyło długości życia
Stary 2010-12-13, 11:25   #2418
enka09
Raczkowanie

kobitki wróciłam miałam przerwę w pracy tzw godzinne karmienie powiem wam, że dobra sprawa bo niedość, że nakarmię małą i się nią nacieszę to jeszcze kawusie na spokojnie wypiję. Do mysiii kochana ja mam konkordatowy cywilnego nie biore bo w zasadzie w urzedzie stanu cywilnego pracuje wszyscy się smieją, że w każdej chwili można chłopa zawołać i już ślub jest żartuje oczywiście my chcieliśmy kościelny i tak akurat urlop wypada wiec pozostaliśmy przy lipcu bez żadnego "r" w nazwie
enka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 11:30   #2419
anakazar
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;23741038]Kupiłaś może ten zestaw ?
http://allegro.pl/maly-konstruktor-z...365557097.html

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Lego kolego
duplo z pszczółką, zwykłe duplo

magnetyczne http://allegro.pl/lamaze-klocki-magn...364477466.html[/QUOTE]
już kupiłam te magnetyczne tylko one są u mojej mamy-ja mam zabawki też rozdzielone na dwa domy-one są bardzo fajne.
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
anakazar. Ja mam łóżeczko turystyczne, wydatek niewielki, i w razie jak złożysz miejsca nie zajmuje, a pewnie byłoby tobie wygodniej
Taa już do tż dzwoniłam,bo on się mnie jakiś czemu pytał czy ma kupić łóżeczko turystyczne,bo gdzieś tam w sklepie widział i podobało mu się.,ale wtedy nie kazałam mu kupować.Jak jeszcze dostanie to będzie,a jak nie to zamówie na all.

A ja czekam na kuriera z wózkiem,ale pewnie przez tą pogodę sobie poczekam.

Mała na dworzu mi śpi.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 11:30   #2420
enka09
Raczkowanie

[QUOTE=ASIULEK_23;23741454]Ja znalazlam na all taki na cale łóżeczko ale mi bardziej zależy na wysokości. Bo tak to mogę sobie dwa zamontować ale one przeważnie mają 30 cm, czasem 60 ale tylko za głową. A ona jak jest na czworakach to ma lepek powyzej tych ochraniaczy i ciagle wali głowką w szczebelki

ja pożyczyłam kojec bo tez mam lozeczko drewniane co prawda miejsca zajmuje ale przynajmniej nie boje sie ze uderzy o szczebelki
enka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 11:32   #2421
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja znalazlam na all taki na cale łóżeczko ale mi bardziej zależy na wysokości. Bo tak to mogę sobie dwa zamontować ale one przeważnie mają 30 cm, czasem 60 ale tylko za głową. A ona jak jest na czworakach to ma lepek powyzej tych ochraniaczy i ciagle wali głowką w szczebelki.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Heheh... darusia, nie znikaj przynajmniej ktoś tu mobilizuje do pisania
My na sanki nie planujemy na razie iść bo mała jeszcze nie siedzi zbyt dobrze stabilnie. A na leżąco calkiem ona nie lubi leżeć wiec tylko by sie denerwowała. Ale na pewno jeszcze się wybierzemy w tym roku. Podobno zima ma być dluga

Przyzwyczai się do szczebelków i przestanie o nie uderzać. Tak mi się wydaje. W przeciwnym razie musiałabyś jej świat gąbką wyłożyć bo zawsze może się gdzieś uderzyć.

A sanek na leżąco spróbuj. Zosia też nie lubi leżeć a na sankach na leżąco nie marudzi wcale. Przeciwnie wszystko sobie ogląda dookoła i wcale nie musi siedzieć
Stary 2010-12-13, 11:40   #2422
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
spi...
I mam pytanie do mam ktorych dzieci już smigają na czworakach. Czy Wasze dzieci nauczyły się na panelach? Bo ja mam wrazenie ze jej za slisko i ona nigdy nie zalapie bo się rozjeżdża. A jak ją polożę na łożku gdzie nie ma ślisko to nawet dzis udało jej się lapki oderwac na przemian... I nie wiem co zrobić. zainwestować w dywan? Bo puzzle już schowane. Była zawsze wszedzie byle nie tam gdzie one

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Ja zastanawiam się nad wymianą lożka drewnianego na turystyczne. Bo jak malą chę włożyć do lózeczka zeby cos zrobić to strasznie sie obija. i jest ciągle płacz. Np. wczoraj probowała usiąść i już praktycznie usiadla ale kiwnęla się do tyłu prosto w szczebelki.
Ochraniacze nic nie dają, są za wąskie.
Czy można dostać jakieś szerokie ochraniacze?? i takie na całe łóżeczko, nie do polowy...
co do pierwszego to:moja mała śmiga i po płytkach i po panelach i na schody też już wchodzi.Nie rozjeżdzą się.

Co do drugiego Nina jest poobijana z każdej strony,w piątek nabiła sobie siniaka na policzku i wczoraj był różowo-fioletowy,a dzisiaj już żółto-zielony,na udzie ma to samo.Spada,upada,tam rąbnie...cóż uroki dzieciństwa.Jest jej pełno wszędzię,co dzień to co nowa niespodzianka.W brzuchu była okropnie ŻYWOTNA to myślałam,że jak wyjdzie to będzie spokojniejsza,ale nadzieja matką głupich

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 11:40   #2423
P0P70
Zakorzenienie

Ja Oliwkę ubrałam (choć tyle mogę zrobić przy małej) i wyrzuciłąm z babcią na sanki.

U mojej Oliwki to niestety ale pierwszy raz na sankach był bez mamy. I też mi tego bardzo szkoda. Ja tylko przez okno obserwuje jak ona sobie jeździ.

Stary 2010-12-13, 11:44   #2424
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja Oliwkę ubrałam (choć tyle mogę zrobić przy małej) i wyrzuciłąm z babcią na sanki.

U mojej Oliwki to niestety ale pierwszy raz na sankach był bez mamy. I też mi tego bardzo szkoda. Ja tylko przez okno obserwuje jak ona sobie jeździ.
Też byłoby mi przykro
Stary 2010-12-13, 11:45   #2425
P0P70
Zakorzenienie

Moja Oliwka też często uderza się o szczebelki zarówno w łóżeczku jak i kojcu, często też upada bo próbuje stać sama. Ale nie płacze wcale nawet jak walnie głową o ścianę (co robi specjalnie). Ona chyba ma dużą odporność na ból.

Stary 2010-12-13, 11:45   #2426
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop na pewno to jest przykre dla ciebie ale nadrobicie!!!
A.Camus
Stary 2010-12-13, 12:00   #2427
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Przyzwyczai się do szczebelków i przestanie o nie uderzać. Tak mi się wydaje. W przeciwnym razie musiałabyś jej świat gąbką wyłożyć bo zawsze może się gdzieś uderzyć.

A sanek na leżąco spróbuj. Zosia też nie lubi leżeć a na sankach na leżąco nie marudzi wcale. Przeciwnie wszystko sobie ogląda dookoła i wcale nie musi siedzieć
No wlasnie juz długo w nie tak uderza i jakoś nie potrafi się tego "oduczyć". Ja zdaje sobie sprawe, że taki urok dzieci i, że będzie często poobijana. Ale ona jak jest w lóżeczku to cały czas się obija bo jst strasznie żywotna. Ogólnie nie płacze ale co jakis czas walnie sie tak porzadnie i wtedy zaczyna plakac. Ale ja nie panikuję tylko ja zagaduje i już jest ok ale mimo to wolalabym jej tego oszczędzić.

A sanki na leżąco... hmmm... moze faktycznie spróbuję. jak tylko mi wyzdrowieje moja niunia. No i musze kupic sanki Jutro to uczynię

Pop- moja w ścianę tez często przyfasoli bo jak pelznie do czegoś przy ścianie to nie może zajarzyć, że głowa jest dalej niż rece i zatrzymuje się dopiero jak walnie w sciane. No i wtedy czasem niestety płacze. Ale szybko jej mija

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

a ona dalej śpi... 2 godziny już

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Ja własnie chcialam kupić małej kojec ale myslalam, ze one sa większe. Że będzie miała troche pola do popisu. A one niewiele większe od łóżeczka wiec nie ma sensu. Nie chcę jej zabierać wolności Niech śmiga po całym pokoju. A do łóżeczka w sumie jest wkładana tylko na pare chwil. Przeważnie jest na podłodze.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-12-13, 12:00   #2428
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asiulek ja moja wlasnie uspilam -30-40 min? moze 10? masakra.
A.Camus
Stary 2010-12-13, 12:08   #2429
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
asiulek ja moja wlasnie uspilam -30-40 min? moze 10? masakra.
No moja ostatnio mnie zadziwia. Fakt, że ciężej ją uśpić ale za to potrafi spać nawet 3-3,5 godziny!! Teraz już mijają 2.
Za to zdarza się, że to jej jedyna drzemka. A czasem spi i 3 razy.
Ogólnie rozregulowała mi się totalnie

Darusia- ważne, że jak nie śpi to nie marudzi. Bo moja jak już mijają 3 godziny od ostatniej drzemki to zaczyna być troche marudna... i wtedy robię wszystko żeby zasnęła

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-12-13 o 12:10
Stary 2010-12-13, 12:10   #2430
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
M
Ja Ninie też daje już to co jem sama(nie wszystko oczywiście)
tak Was czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że chyba muszę zmiany wprowadzić-Wasze dzieciaki już prawie do stołu siadają z Wami, a u nas wciąż słoiczki, kaszki o mleko. Jakoś bezgranicznie zaufałam słoiczkom i tak mi zostało...

zatem dołączam do pytania PoP co z wątkiem kulinarnym???? bo ja bez niego widzę, ze rady nie dam

anakazar, moja dostaje mleko na śniadanie, potem z kaszką lub samo raz w ciągu dnia i po kąpieli-rano ok.120ml, z kaszką różnie-zwykle 150ml, wieczorem najwięcej, bo wypija do 240ml.

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
kupilam jej misia Pik Plik bedzie pod choinke, super ten mis, taki przytulak
a wiecie, że tego właśnie misia zaprojektowała dziewczynka z konińskiego domu kultury

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
AMdziwina - a co z naszym nowym wątkiem dot. przepisów dla maluszków??!!!
noooooo??????

Cytat:
nie może zajarzyć, że głowa jest dalej niż rece i zatrzymuje się dopiero jak walnie w sciane.
cudne
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości