2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 13:34   #811
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

martucha - najlepsze życzenia! Oby ząbki szybko wyszły
Stary 2010-12-13, 13:44   #812
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Majka232 - nie przejmuj się nocnym karmieniem. Moje dziecię je co 2,5-3h i nie da rady wytrzymać,póki co, dłużej niż 3h Nie wiem kiedy on prześpi ciągiem 4 czy 5h, nie mówiac juz o 8-10, jak tu pisza dziewczyny---chyba jak bedzie mial 2 lata

Zuziczka-Ty to jestes git kobietka, jakis medal powinnysmy Ci ufundować

Klarissa - powodzenia u fryzjera.A może małej się odmieni i postanowi przespać Twoją wizytę u fryzjera zamiast jeść

Martucha,Fem- uuuuu idą ząbki ja to wolę nie myśleć co będzie u naspewnie jak Matiemu przejdą dolegliwości brzuszkowe to zacznie się ząbkowanie....jak ja to przetrwam

Szczęsliwa - gratuluję udanych chrzcin. My robimy za miesiąc

AAJJ-witamy w wątku.Zdjęcie boskie

a ja w sobotę bylam 3h na zakupach, obkupiłam sie jak dzika świnialedwo wsiadłam i wysiadłam z taxi z tymi siatamitak to jest jak się człowiek po roku wybral na zakupy Chłopaki sobie dzielnie poradziły, mały spał, sikał i raz tylko domagał sie jedzenia TŻ mu dał moje mleczko z butelki, mały zjadł i bawili się w bujaczkujestem zadowona, bo w sobotę znów wybieram się na zakupy, tym razem poluję na buty do mojego chrzcinowego stroju
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:46   #813
calabria
Raczkowanie

dziewczyny powiedzcie mi jak powinno wygladac zaswiadczenie lekarskie ze bylo sie pod opieka lekarza do becikowego?bo mi lekarka dala taką małą karteczke na ktorej jest napisane"zaświadczenie lekarskie"i ona tam wpisala ze bylam pod opieka podczas ciąży,ale nie wiem czy to o to chodzilo bo wczesniej widzialam inne druki tylko jeszcze przed zawieszeniem tej reguły ze musi byc opieka od 10 tyg.

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-312530.html
Prosimy o głos
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:50   #814
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AAJJ Pokaż wiadomość
chyba nie umiem jeszcze cytować odpowiednio..sorry
jaki słodziak

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
wow, już ząbki idą mojemu jeszcze trochę daleko
wklejam zdjęcia i zabieram się za czytanie
cudo

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
a
marucha84...z okazji urodzin zycze Ci zeby Patowe zeby wyszly jeszcze dzisiaj a najpozniej jutro
hahaha dziękuję
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
martucha - najlepsze życzenia! Oby ząbki szybko wyszły
dziękuję

Cytat:
Martucha,Fem- uuuuu idą ząbki ja to wolę nie myśleć co będzie u naspewnie jak Matiemu przejdą dolegliwości brzuszkowe to zacznie się ząbkowanie....jak ja to przetrwam

a ja w sobotę bylam 3h na zakupach, obkupiłam sie jak dzika świnialedwo wsiadłam i wysiadłam z taxi z tymi siatamitak to jest jak się człowiek po roku wybral na zakupy Chłopaki sobie dzielnie poradziły, mały spał, sikał i raz tylko domagał sie jedzenia TŻ mu dał moje mleczko z butelki, mały zjadł i bawili się w bujaczkujestem zadowona, bo w sobotę znów wybieram się na zakupy, tym razem poluję na buty do mojego chrzcinowego stroju
tak to jest najpierw bóle brzucha potem zęby a na koniec bunt dwulatka
gratuluje udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi jak powinno wygladac zaswiadczenie lekarskie ze bylo sie pod opieka lekarza do becikowego?bo mi lekarka dala taką małą karteczke na ktorej jest napisane"zaświadczenie lekarskie"i ona tam wpisala ze bylam pod opieka podczas ciąży,ale nie wiem czy to o to chodzilo bo wczesniej widzialam inne druki tylko jeszcze przed zawieszeniem tej reguły ze musi byc opieka od 10 tyg.
jak są pieczątki od lekarza to myślę że może być
Stary 2010-12-13, 13:56   #815
ycnan
Zadomowienie

Kurka, ale dużo piszecie...

A Borysina się właśnie budzi
No, to tak na szybko:

WSZYSTKIE dzieciaczki, bez wyjątku, są piękne. Zgadzam się z mszu, że niemowlaki urodziwe zbytnio nie są

martucha84, kurcze, współczuję przejść z pierwszymi ząbkami. Oby szybko poszły. Zaciśnij zęby i wytrzymaj

Szczęśliwa, szkoda strasznie, że zdjęcia nie wyszły Mam nadzieję, że chociaż z filmu coś się uda wyciągnąć.

mszu, mąż ma mi dziś kupić baterie do aparatu i od jutra zaczynam walkę o ładne, Boryskowe zdjęcie

Mój syncio dopiero od tygodnia wyciąga łapki po zabawki, moje włosy etc. A od dwóch dni mówi "r"
idę się zając bączkiem, bo mi marudzi już
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:56   #816
Szczęśliwa
Zadomowienie

Martucha- Sto lat w szczęściu i miłości!

Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi jak powinno wygladac zaswiadczenie lekarskie ze bylo sie pod opieka lekarza do becikowego?
Mój wystawił mi ręcznie, zaświadczenie na którym wypisał wszystkie daty wizyt. Ale możesz wziąść druczek ze strony www.becikowe.pl

A zapomniałam Wam napisać, że u nas z becikowym było zaskoczenie bo zamiast 1000 zł na konto wpłynęło 1200 zł- chyba miasto dołożyło jakiś zasiłek dla wszystkich.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:00   #817
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

MARTUCHA - sto lat z jednym chlopem

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
ja jestem z Kielc i do MOPRu dawałam takie zaświadczenie(pobrane ze strony MOPR) - gin mi je tylko podbil a resztę kazał wypełnić sam

http://www.mopr.kielce.pl/moprwww/in...d=14&Itemid=16 kliknij w "zaświadczenie lekarskie"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 14:00   #818
fem
Raczkowanie

hehe... z ząbkowaniem to różnie bywa... my mamy skończone 3 mce... pediatra na ostatniej wizycie powiedział, że może zacząć wcześnie ale może to trawać zanim się wybije przez dziąsła... więc trzeba nam cierpliwie czekać i znosić trudy ząbkowania...
a ja pisałam juz wcześniej o ząbkowaniu mojego synka to nikt nie zauważył

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:01   #819
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Szczęsliwa - może miasto daje Wam jakieś gratisy do becikowego u mnie niestety tak nie było
Stary 2010-12-13, 14:17   #820
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Klarissa to pojechalas po aaneczkowym mezu, ale ciezko sie z Toba nie zgodzic. Przykre ze ma dla Ani takie podejscie... jak z poprzedniej ery, ze kobieta to jest wlasnie od gotowania, sprzatania wychowywania dzieci i najlepiej uslugiwania mezowi... masakra
przykre ale prawdziwe
szkoda że dopiero po slubie mnie o tym poinformował...
wczesniej byl naprawde kochany.....

martucha..sto lat

A mój mały pokemon śpi od dziesiątej..no masakra jakaś...
ciekawe co w nocy ma zamiar robić
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:18   #821
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mialam druk na torym pisaly moje dane i byly daty ze od 10 tygodnia sie lecze
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:19   #822
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
tak to jest najpierw bóle brzucha potem zęby a na koniec bunt dwulatka

ja bede miałą 2w1
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:19   #823
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość

bo nie mialas w tym czasie urodzin?

ja zauwazylam, nawet meza pytalam dlaczego w medycynie uzywa sie wyrazenia "rozpulchnione"

ycnan
trzymam Cie za słowo a mialas na mysli noworodki, (?) bo niemowleta to teraz sa nasze dzieci

aaneczka na szczescie nie idzie po jego mysli...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-13 o 14:24
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:34   #824
gabisun
Zakorzenienie

Martucha u nas podobne objawy mam nadzieję, że to nie ząbki od paru dni strasznie się wnerwia i tak "krzyczy" z takimi nerwami, dzisiaj aż dałam jej gryzak...kurcze ponoć takie wczesne ząbki są słabe, ale ile w tym prawdy? może to jest tak samo jak z tym, że jak jest zgaga to dziecku włosy rosną
No i sto lat! staruchu :pije my:no i możesz się już napić

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

AAJJ o kurcze ależ on ma włosy pewnie w jakimś zespole rockowym będzie grał

Cytat:
wow, już ząbki idą mojemu jeszcze trochę daleko
wklejam zdjęcia i zabieram się za czytanie
no wreszcie plażowicz się wysilił troszkę ładna fota

Szczęśliwa super ,że chrzciny udane co do podnoszenia za paszki to ja podnoszę, ale nie trzymam tak długo, tylko aby wyciągnąć z łóżeczka czy leżaczka, a co do pozycji to staram się nie trzymać bardziej zgiętej niż jest w leżaczku ale ona i tak sama już się dźwiga i trzyma sobie ręce na kolanach

Kurcze młoda już 4 drzemkę sobie urządza i to spi już bite 1,5 godziny pogoda tak działa a może już tak będzie częściej marzenia muszę jej tylko pilnować bo sobie co chwilę koc na twarz naciąga, skubana lubi mieć coś przy nosku

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:38   #825
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun u nas dzis tak samo...Nadia je śpi... troche sie boje ze wieczorem stwierdzi ze skoro tyle pospala to bedzie teraz pol nocy wojowac

Stary 2010-12-13, 14:39   #826
fem
Raczkowanie

Cytat:

bo nie mialas w tym czasie urodzin?

ja zauwazylam, nawet meza pytalam dlaczego w medycynie uzywa sie wyrazenia "rozpulchnione"
no fakt nie miałam wtedy urodzin miło,że zauważyłaś

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:41   #827
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
gabisun u nas dzis tak samo...Nadia je śpi... troche sie boje ze wieczorem stwierdzi ze skoro tyle pospala to bedzie teraz pol nocy wojowac
ty mi tu nie kracz lepiej dziewczyny będą ładnie spały, bo pogoda działa też w nocy no!

Stary 2010-12-13, 14:56   #828
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
martucha84, kurcze, współczuję przejść z pierwszymi ząbkami. Oby szybko poszły. Zaciśnij zęby i wytrzymaj

Mój syncio dopiero od tygodnia wyciąga łapki po zabawki, moje włosy etc. A od dwóch dni mówi "r"
idę się zając bączkiem, bo mi marudzi już
zaciskam zaciskam
ale słodkooo rrrrr

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Martucha- Sto lat w szczęściu i miłości!
A zapomniałam Wam napisać, że u nas z becikowym było zaskoczenie bo zamiast 1000 zł na konto wpłynęło 1200 zł- chyba miasto dołożyło jakiś zasiłek dla wszystkich.
dziękuję
ale miło że dopłacili

Cytat:
MARTUCHA - sto lat z jednym chlopem[COLOR="Silver"]
podziękował

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
hehe... z ząbkowaniem to różnie bywa... my mamy skończone 3 mce... pediatra na ostatniej wizycie powiedział, że może zacząć wcześnie ale może to trawać zanim się wybije przez dziąsła... więc trzeba nam cierpliwie czekać i znosić trudy ząbkowania...
pewnie nam umknęło.. ale tak po prawdzie dziecku zęby "idą" od urodzenia a kiedy dziecku to przeszkadza i denerwuje to już różnie bywa, bo czasem rodzice zauważają zęby dopiero jak wyjdą bo nie było marudne, ale zawsze jest zmierzłe i to żadna różnica (aż hahaha przepraszam ale o nasze Zu pomyślałam)
będzie dobrze musi
zobaczymy kiedy wyjdą zębole..

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
przykre ale prawdziwe
szkoda że dopiero po slubie mnie o tym poinformował...
wczesniej byl naprawde kochany.....

martucha..sto lat
dziękuję
hmm i nic naprawdę nic niewskazywało że to taki.. ??

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
ja bede miałą 2w1
współczuję..

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Martucha u nas podobne objawy mam nadzieję, że to nie ząbki od paru dni strasznie się wnerwia i tak "krzyczy" z takimi nerwami, dzisiaj aż dałam jej gryzak...kurcze ponoć takie wczesne ząbki są słabe, ale ile w tym prawdy? może to jest tak samo jak z tym, że jak jest zgaga to dziecku włosy rosną
No i sto lat! staruchu :pije my:no i możesz się już napić [COLOR="Silver"]
dziękuję, i ja ci dam staruchę.. dopiero 26 współczuję problemów, my mu dajemy gryzak ale sami trzymamy bo sobie jeszcze poradzić nie potrafi...
a wiesz ząbki mogą iść i iść a kiedy wyjdą nie wiadomo...

Szczęśliwa super że chrzciny udane, współczuję sytuacji ze zdjęciami.. mam nadzieję że uda się coś odzyskać..
Stary 2010-12-13, 15:01   #829
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Szczesliwa... skoro koscielne nie wyszly to pokaz chociaz jakies domowe-chrzcinowe... mimo ze nasz watek obfituje w zdjecia jak i tak mam ich wieczne pragnienie

edit: wiem ze to juz było ... ale niesamowita jest dla mnie ta mama

http://www.youtube.com/watch?v=aoQVa...layer_embedded

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-13 o 15:43
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 15:11   #830
Majka232
Zakorzenienie

calabria - ja dostałam takie zwolnienie na kartce A4 i tam jest napisane kiedy była pierwsza wizyta i w którym tyg. ciąży (u mnie 7 t.c.) i wymienione są wszystkie moje wizyty.
My becikowe załatwimy dopiero po nowym roku, bo Tż ma młyn w pracy i nie ma czasu.

Jak w nocy między karmieniami były przerwy co 5 godz. to moje cycole prawie eksplodowały i musiałam trochę odciągnąć, ale odciągnęłam 40ml i prawie zerowa ulga... Od wczoraj cycki jak flaki... Wczoraj mało piłam więc może od tego, ale dziś od rana już 2,5 l i nadal miękkie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Aż się boję co to będzie jak skończę karmić... Chyba zainwestuję w zakup mini-roletek do biustu, żeby mi się cycole nie plątały przy pępku...
Stary 2010-12-13, 15:35   #831
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Jak w nocy między karmieniami były przerwy co 5 godz. to moje cycole prawie eksplodowały i musiałam trochę odciągnąć, ale odciągnęłam 40ml i prawie zerowa ulga... Od wczoraj cycki jak flaki... Wczoraj mało piłam więc może od tego, ale dziś od rana już 2,5 l i nadal miękkie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Aż się boję co to będzie jak skończę karmić... Chyba zainwestuję w zakup mini-roletek do biustu, żeby mi się cycole nie plątały przy pępku...
Ja od czasu do czasu też mam takie falki że boje się że małemu nei stacza ale chyab jest ok i to sie jakoślaktacj anormuje A jak zamomnę pić wodę w dzien to wtedy jest kryzys i muszę nadrabiać co trwa koło doby

dziewczyny mam pytanie odnoście mrożonego odciągniętego mleka Ile przed podaniem mam je wyjąć i ile może tak stać ja je wyjmę? Czy np ja wyje rano wstawię do lodówki a podam wieczorem będzie ok?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:55   #832
Majka232
Zakorzenienie

Ilona - wiem, że zamrożonego mleka nie można gotować i rozmrażać w temp. pokojowej, a można właśnie wstawić do lodówki i podać po kilku godz. (nie wiem ilu dokładnie) lub do gorącej wody i wtedy od razu podać. Raz rozmrożonego i podgrzanego mleka nie wolno drugi raz podgrzewać.

Kalex - dzięki za słowa pociechy dot. snu nocnego

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

http://**************/prawidlowe-prz...-pokarmu-matki
coś się nie otwiera.
pokarm rozmrożony przeznaczony dla zdrowych, donoszonych dzieci może być przechowywany w lodówce przez 24 - 48 godzin a dla wcześniaków do 9 godzin
Stary 2010-12-13, 15:59   #833
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Majka232 - nie przejmuj się nocnym karmieniem. Moje dziecię je co 2,5-3h i nie da rady wytrzymać,póki co, dłużej niż 3h Nie wiem kiedy on prześpi ciągiem 4 czy 5h, nie mówiac juz o 8-10, jak tu pisza dziewczyny---chyba jak bedzie mial 2 lata

Zuziczka-Ty to jestes git kobietka, jakis medal powinnysmy Ci ufundować
Gratuluje zakupow! Nic tak humoru nie poprawia
Mi? nagrode? a za co? zreszta juz dostalam nagrode- jedynego w swym rodzaju zdrowego Wyjca
Nocami sie ni przejmujcie- to chyba naprawde zalezy od dziecka. Olek dzis jadl o 21, 24,30, 3,30, 5, 7, 9.30

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
i jaka radocha!
ciesze sie ,ze chrzciny udane, choc tych zdjec musi byc ci bardzo szkoda, co? Ja mysle, ze mozesz Mala ubrac w chrzciowe ciuszki wziac Chrzestnych i isc sobie strzelic fote do fotografa. W sumie z chrzcin to wiecej zdjec nie trzeba, nie?

MArtucha- Wszystkiego naj Mamusiu Pata!!!Oby zębole synka sie szybko wykluły, a ty w ciszy i spokoju to przeżyła!

Musze pochwalic mego Olka- za 2 dni konczy 3msc a dzis wazyl 5100! (przybral prawie 800gr w 3tyg.)(i nie smiejcie sie, wiem ze wasze dzieci waża duuuuzo wiecej )
I straszna gaduła-gugała z niego. Ryczy dalej, ale czesciej ma dobry humor. No i guga z tym bezzebnym usmiechem
Normalnie kocham tę moją Skazę nad życie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 16:22   #834
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziękuję, i ja ci dam staruchę.. dopiero 26 współczuję problemów, my mu dajemy gryzak ale sami trzymamy bo sobie jeszcze poradzić nie potrafi...
a wiesz ząbki mogą iść i iść a kiedy wyjdą nie wiadomo...
nie no ja jej też trzymałam ten gryzak, aż taka sprytna to ona nie jest piszę żebyś nie zaczęła się niepotrzebnie stresować

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Musze pochwalic mego Olka- za 2 dni konczy 3msc a dzis wazyl 5100! (przybral prawie 800gr w 3tyg.)(i nie smiejcie sie, wiem ze wasze dzieci waża duuuuzo wiecej )
I straszna gaduła-gugała z niego. Ryczy dalej, ale czesciej ma dobry humor. No i guga z tym bezzebnym usmiechem
Normalnie kocham tę moją Skazę nad życie!
super ze jest odmiana
a z tą wagą to młody zaszalał Kinia jak skończyła 3 to ważyła 5800, no ale ona po urodzeniu miała 3500, więc Olo nieźle nadrobił biorąc pod uwagę z jakiej wagi startował

Moja wstała o 16 zjadła, przywitała się z babcią i teraz dalej śpi

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

A gdzie się podziewa Tifio?

Stary 2010-12-13, 16:24   #835
martucha84
Zakorzenienie

Zuzia dziękuję bardzo

gabisun hahahahaha dzięki

właśnie Pat zjadł trochę słoiczkowego banana i po paru senundach wyskoczyły mu czerwone plamki na buzi a po 2-3 minutach zeszły, myślę że to reakcja na witaminę c która jest w słoiczku w składzie ale jak minęło to się nie martwie
Stary 2010-12-13, 16:39   #836
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Moja wstała o 16 zjadła, przywitała się z babcią i teraz dalej śpi

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

A gdzie się podziewa Tifio?
No mój Franek też ziś je bawi się (góra 30 minut) i śpi 2h może to pogoda??

Do tifio
pisałam sms i odezwała się kilka dni temu że nie ma kompletnie czasu coś pisała że TZ ma wolne i jeżdżą po rodzinie Chyba należy jej się

Majka
dziękuję za odpowiedz

Martucha
Sto lat

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-12-13 o 16:55
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 16:49   #837
elenka1
Rozeznanie

martucha sto lat
mnie troche przeraza zaczac karmic małą słoiczkami... musze o tym poczytac bo jak narazie nie wiem co i jak

ilona
chyba pogoda bo moja tez padnieta dzisiaj a ja o dziwo całkiem zywa

szczesliwa
pochwal sie uratowanymi fotami, a moja tesciowa po narodzinach corci zasługuje na

kalex
ja tez wpadlam w szal zakupowy w sobote i juz mam cały stroj dla siebie na chrzest w BN i dla corci oczywiscie tez jak to potrafi poprawic humor

zuziczka
jak czytam Twoje posty to zawsze na mojej twarzy maluje sie usmiech, piszesz to wszystko w tak optymistyczny sposob ze az milo czytac, choc to nie zawsze mile dla Ciebie sytuacje, powinnas ksiazke napisac ja bym kupila, zycze powrotu do zdrowia szybkoooooo mamo wyjca

aajj cudna fota, naprawde

aneczka kolaz bomba, ja tam zielona w prtogramach komputerowych jestem, fajne chlopy z tych Twoich dzieci

ja tylko sprzatam i sprzatam, ale warto bo do przeprowadzki coraz blizej

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 16:51   #838
martucha84
Zakorzenienie

znalazłam fajne schematy karmienia dzieci wprawdzie z reklamą firm ale może się wam przyda

link
http://www.bebiko.com.pl/themes/bebi...roku_zycia.pdf

no i na dole jeden jeszcze schemat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg modyfikowane.jpg (92,9 KB, 37 załadowań)
Stary 2010-12-13, 17:20   #839
Weronisia
Zakorzenienie

Kalex jak ja Ci zazdroszczę takich samotnych zakupów Mój mąż to nigdy by się dzieckiem nie zajął, zawsze jestem zdana sama na siebie i wszędzie dzieciaki ciągnę za sobą
Zuziczka gratuluję takiej pięknej wagi... znaczy nie twojej, tylko twego dziecięcia
Mój Pascalcio prawie Twojego dogonił. Tydzień temu ważył 4500g, więc teraz pewnie ma jakieś 4800g.
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
J
dziewczyny mam pytanie odnoście mrożonego odciągniętego mleka Ile przed podaniem mam je wyjąć i ile może tak stać ja je wyjmę? Czy np ja wyje rano wstawię do lodówki a podam wieczorem będzie ok?
Ilona ja jak wyjmuję, to wstawiam od razu do podgrzewacza i właściwie po 5 minutach ono jest rozmrożone, wystarczy jeszcze tylko podgrzać i można od razu dać dziecku.
Jeśli chcesz rano wyjąć a dać wieczorem, to z zamrażalnika wstaw do lodówki, żeby tam się rozmroziło. Jeśli nie zdąży się rozmrozić, ton wstawiasz do podgrzewacza i gotowe.

A ja się chciałam pochwalić, że Pascalek wreszcie się uśmiecha. Tak Wam zazdrościłam tych uśmieszków i wreszcie się doczekałam.
Mały ma teraz 10 tygodni, więc trochę mu to zajęło Ale jeśli odjąć te 4 tygodnie , o które za wcześnie się urodził, to wychodzi 6 tygodni, a więc z uśmiechami zmieścił się w normie

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-12-13 o 17:25
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 17:21   #840
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

martucha.. dzieki za ten schemat przyda sie bom zielona w tej kwestii jak ta emota

tez mialam pytac gdzie tifio sie włoczy ? no ale skor jezdzi po rodzinie, to pewnie jej czas szybciej leci, dziecko jej bawia... luz blues... tez bym tak chciala

Zuzi, jeszcze raz moj podziw odnosnie dzielenia sie mlekiem. jestes fantastyczna osoba! 5100? fiuuu... ale leciutki ten Twoj Alek, moja to juz kloc z 6kilo jak nic, o ile nie zblizamy sie do 7...

Stad mysle coraz powazniej nad zakupem nosidełka, a teraz Wam pokaze jak Nadula w tym siedzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nadia i ja 13tygmale.jpg (39,9 KB, 68 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości