|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ciąża?
Więc dokładnie 18 dni temu kochałam się z moim chłopakiem, uprawialiśmy to bez zabezpieczenia, miałam dni płodne. Okres spóźnia się jakieś 5 dni, więc zrobiłam test, który wyszedł ujemnie. Co o tym myśleć? Czy jest jeszcze możliwość, że jednak będę w ciąży, czy raczej powinnam taką myśl od siebie oddalić? Poza tym, wciąż wydziela mi się biały śluz, która zaczyna być uciążliwy, a rano budzę się z niemiłosiernym bólem piersi. Dzień przed przewidywanym dostaniem miesiączki, brzuch bolał mnie 24h, dosłownie! Zresztą bolał to za mało powiedziane.. Dziewczyny, co o tym wszystkim myśleć?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża?
Skąd wiesz ,że to były dni płodne ?
Test negatywny 14 dni po stosunku lub w dniu spodziewanego okresu wyklucza ciążę. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Skąd? Po prostu sobie policzyłam, żadna filozofia. Więc nie ma się czym martwić?
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, że chcesz zostać mamą
![]() Wyliczyć dni płodne umiesz (na marginesie, wyliczenie sobie dni płodnych nie oznacza, że jajeczko będzie są dni płodne bez owulacji), a nie umiesz się zabezpieczyć? Test wykluczył, że jesteś w ciąży, mnie zawsze bolą piersi przed okresem, w ciąży piersi robią się bardzo tkliwe. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyliczyc to sobie można zadanie na matmie a nie dni plodne ,owulację itd bo na to składa sie oprócz liczeni a,takze obserwacja codzienna,sluz ,temp. Gdyby to bylo tak proste to koncerny nie zarabiałby na sprzedazy srodkow anty. Życze ci abys nie byla w ciązy ,dla dobra tego ew. dziecka i twoich rodziców. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
powtórz test, a jeśli miesiączka się nie pojawi idz do ginekologa, albo zrób sobie badanie z krwi
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
5 dni to jeszcze nie tragedia, może się akurat denerwujesz tym, że możesz być w ciąży. Stres, albo jakieś leki tak samo na to wpływają. Jeśli potrafisz sobie policzyć dni płodne i niepłodne, to pewnie i o tym wiesz. Jakby spóźniała Ci się dłużej, jest jeszcze ginekolog.
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a normalnie miałam obfity przed okresem. Dodam ci też że im więcej będziesz myślała że jesteś w ciąży tym bardziej będzie ci się spóźniał okres. Wyluzuj będzie dobrze, a jak nie daje ci to spokoju to zrób jeszcze jeden test jak wyjdzie negatywny to nie masz się czym martwic. Ja robiłam test w dniu okresu i też wychodzi i jest już wszystko jasne. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
wystarczy sie zabezpieczac i nie miec problemow...dziwie sie ze dziewczyny najpierw leca do luzka bez zabezpieki a potem po stosunku tragizuja co robic...nie mozna pomyslec wczesniej ?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem tego, z pełną świadomością dni płodnych i dużej możliwości zajścia w ciążę kochałaś się z chłopakiem bez zabezpieczenia (najpierw myślałam, że celowo, bo chcecie dziecka), a potem pytasz, czy masz się czym martwić (tutaj już pomyślałam, że chyba jednak dzieciak byłby problemem). Tak trudno jest się zabezpieczyć albo powstrzymać na kilka dni? Zrób sobie badanie krwi, dowiesz się, czy masz się martwić.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Jak "wyliczałaś" dni płodne?
![]() Powtórz test, najlepiej z krwi. |
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Mam nadzieję, że i mi pomożecie.
Tydzień temu uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Obserwowałam wcześniej śluz i miałam dość regularną miesiączkę. Z obserwacji wynikało, że mam dni niepłodne, a okres powinnam dopiero najwcześniej jutro. Jednak dostałam go z tygodniowym wyprzedzeniem. Czy któraś z Was, która ma już dziecko dostała okres tuż po współżyciu? Wiem, że mogę kupić test, ale to trochę za wcześnie aby dokładniej wykazało czy jestem w ciąży czy nie. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Pisalam w innym wątku, ale może ktoś tutaj mi odp. Ja również mam mały problem. Biorę tabletki anty 'Cilest', w środę brałam ostatnią tabletkę, a okresu jak nie było tak nie ma.;C miesiąc wcześniej przedłużyłam branie tabletek, żeby nie mieć okresu, bo po prostu nie było mi to na rękę.;x Po tym przedłużeniu zaczęłam mieć brązowo-czerwone plamienie, poszłam z tym we wtorek do gin. ale przebadał mnie i uspokoił, że to przez to, że przedłużyłam i może to się utrzymywać nawet do 3 miesięcy. Czy to możliwe, że na tydzień przed planowanym okresem mogło dojść do zapłodnienia? Czy to, że czekam na okres jak na zbawienie może być winą przedłużenia tabletek? Bardzo proszę o odp, bo ja już na łeb normalnie dostaje
|
|
|
#14 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez ewejaz Czas edycji: 2010-12-11 o 13:42 |
||
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, uspokoiłaś mnie.
![]() Pierwszy raz przedłużałam tabletki i nie wiem za bardzo jakie mogą być tego efekty ;d Będę czekać na okres, a jak się nie pojawi, to dla świętego spokoju zrobie test.
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie nie masz się czym martwic.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję,że odpisałaś. Uspokoiłaś mnie trochę. Ale i tak dla pewności zrobię testy. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj wieczorem się doczekałam
![]() Chyba nigdy się tak nie cieszyłam z okresu .
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
![]() hehe chyba kazda z nas to przezyla
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
obecnie biorę 4 opakowanie YAZ, mam pytanie odnośnie krwawienia
po pierwszym opakowaniu nie miałam krwawienia, po drugim miałam jednodniowe a po trzecim znów nie miałam. Martwi mnie to i nie wiem co robić. Czy możecie mi powiedzieć czy to jest normalne??Czy to może ciąza?? zaznaczam że tabletki biorę regularnie |
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
nie to nie ciaza.najprawdopodobniej te tabkletki ci nie sluza tez tak mialam na novynett czy jakos tak...z mieha na mieh mialam o jeden dzien krotsze okresy az wkoncu zanikly calkiem i zmienilam,bo bolala mnie czesto glowa .cena srednio tez zadawalajaca heheh
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

Pisalam w innym wątku, ale może ktoś tutaj mi odp.

hehe chyba kazda z nas to przezyla