|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Mszu jak twoje plecy i ramiona wytrzymują ten ciężar?
Bo mnie mąż namawiał, żebym też sobie kupiła nosidło, ale ja się boję tego ciężaru. Kiedyś miałam nosidełko dla Thomasa i gdy on już ważył 5 kg, to ja już nie dawałam rady. Ale miałam takie zwykłe nosidło i te paski były wg mnie za wąskie, więc wrzynały mi się w ramiona. A jak twoje nosidło się sprawuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
To jest naprawde bardzo wygodne, sto razy wygodniejsze niz noszenie na rękach. Troche tak jak plecack tylko z przodu. Poza tym to nosidłełko ma pas biodrowy taki jak w plecakach górskich wiec wiekszość ciężaru przenosi sie na biodra. naprawde fajna rzecz ![]()
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją córkę nosiłam w nim bez problemu, bo była bardzo leciutka. No i wreszcie mogłam coś w domu zrobić, bo ona tylko na rekach by chciała. Ale Thomas był bardzo ciężki i jak miał już 3 m-ce, to nie byłam w stanie go w tym nosić. Może to rzeczywiście jest kwestia szerokości tych pasów? No i tego pasa biodrowego? Hmmm... chyba się przejadę do sklepu dzieciowego, może się zdecyduję... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sklepach dziecicych mozna przymierzyc nawet z dzieckiem, bo nie wiadomo czy Pascal bedzie chcial w tym siedziec ![]()
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
ja też mam podobne nosidełko,ale jakoś nie za bardzo mi w tym wygodnie.no,ale może to kwestia przyzwyczajenia.
mszuten link co dałaś po prostu bomba.niesamowitą wyobraźnie ma ta kobitka ![]() martucha najlepszego i oby Pat do jutra uporał się z uzębieniem ![]() ![]() aajj twój Jasiek to śliczny bobasek.a to zdjęcie z "dredami" mnie rozwaliło.wygląda jak śliczna dziewczyneczka.będzie z niego niezłe "mięcho" ![]() naprawdę podziwiam wszystkie dziewczyny z maruderami i wyjcami.mój dzisiaj dawał koncert od 15 do teraz.nie mam pojęcia o co mu chodziło ![]() a zresztą pokłóciłam się z tż.ja nie wiem czy to mi już zamknięcie w 4 ścianach działa na mózgownicę czy on się zrobił mniej czuły na moje potrzeby...no nic.podsumowując poniedziałek nie zaczął się dla mnie dobrze... Edytowane przez pandziolka Czas edycji: 2010-12-13 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na szybko, przed kąpaniem małego.
martucha84, WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ ![]() mszu, chodziło mi oczywiście o noworodki ![]() Moje dzieciątko też dziś pół dnia przespało. Nawet teraz nie doczekał kąpieli ![]() ![]() Zeszłej nocy, to myślałam, że go uduszę... Zasnął po kąpaniu, jak zwykle. Ale obudził się po godzinie ![]() ![]() ![]() ![]() fem, ja Twoją informację o ząbkowaniu widziałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że mogłam pomóc. Znalazłam te inf.w internecie. Aż tyle czasu bym nie trzymała rozmrożonego mleczka, ale w lodówce do 24 godz.jak najbardziej mszu - zastanawiałam się nad nosidełkiem. Poczekam aż małemu główka się ustabilizuje i może coś zakupię, ale boję sie, że taka pozycja nie jest zbyt dobra dla kręgosłupa dziecka (naszego pewnie też ![]() Szymek tak sie spłakał przed kąpielą, że aż miał zasinienie wokół ust i był cały czerwony, a jak go kremem smarowałam to usnął. Zjadł cyca i śpi. Dziś chyba naprawdę taka pogoda
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-12-13 o 18:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#848 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mam wrażenie, że mój biust też "podupadł". Cytat:
![]() Super, że już humorek lepszy ![]() Chrzestna od nas 200 km, a chrzestny 100 km zanim znowu zobaczymy się razem to córka wyrośnie z ubranka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ooo ja mam takie cosik- w darze od koleżanki po jej synku ale nie próbowałam jeszcze w to dziecka wsadzać. W sumie to nie mam w domu potrzeby, bo na rękach to nosić nie muszę.
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeszcze nie czytałam co tam u was, zaraz się za to zabiorę.
My już po imprezie, muszę powiedzieć, ze padam na twarz. Wszyscy sobie popili i siedzieli do 23! Od 15! No, ale dałam radę, Tymek grzeczny, najbardziej podobało mi się, jak podszedł teść do niego ze swoim "cio powiesz dziadziusiowi?" a Tymo w ryk ![]() ![]() ![]() Moja szwagierka sobie porządnie wypiła i dowiedziałam się paru "fajnych" rzeczy na swój temat, ale już się chyba przyzwyczaiłam, że jestem najgorsza w tej rodzinie. Najbardziej mnie dobiło, że podobno nie wzięliśmy na chrzestnego mojego szwagra bo... nie pracował wtedy, a nam chodzi o kasę ![]() ![]() ![]() Kochane, proszę o kliki bardzo mocno, bo przez tę nieobecnosć spadam w rankingu, a naprawdę chcę coś wygrać (śmieję się, ze cokolwiek, bo nigdy nic nie wygrałam ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę czytać co tam u was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zadomowienie
|
Poimdora... masz ten swoj klik marudo!
![]() ![]() Szczesliwa... a ja tak czekałam na tą szydełkowa sukienke ![]() ![]()
#852 |
Zakorzenienie
|
Mszu a można jej rączkę przełożyć tak żeby ten pasek miała pod paszkami? wtedy kręgosłup będzie miał podparcie
![]() Nie wiecie czy sa moze jakies gryzaki z takim uchwytem jak grzechotka? bo grzechotke sobie trzyma i pakuje do buzi, ale ta czesc jest pluszowa wiec wyparzyc nie moge ![]() Jak założyłam jej śliniaczek to cały czas pakowała go do buzi i "gryzła" po godzinie był do wymiany... więc potrzebujemy gryzaka z uchwytem lub coś co łatwo utrzymać w czystości ![]() Szczesliwa mała to cała ty! ślicznie obie wyglądałyście ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Pomi zagłosowałam ![]() ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-12-13 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Pomi: kliknięte
![]() piękny Jaśniepan! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fajni ci Twoi panowie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() oczywiście dołączm do najlepszych życień- miłości i zdrowia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-12-13 o 19:41 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Wtajemniczenie
|
mszu - ile kosztuje takie nosidelko i gdzie go kupic mozna?
#855 |
Zadomowienie
|
to jest nosidełko z mohtercare do 12kg, jak bylam ostatnio to byly takie do 10kg za 150zł naked...pytaj sie mnie a ja Ciebie... nie mam zielonego pojecia, bo tak pisałam wczesniej to jest nosidełko pozyczone od znajomej, a ona je dostala od swojej szwagierki ![]()
#856 |
Zakorzenienie
|
Mąż przytargał Karmi
![]() ![]() Jak ktoś ma chęć to proszę kliknąć w mój podpis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zadomowienie
|
bezinteresownie? ![]() normalnie złoty człowiek... ![]() a moj obdarował własnie nowina, ze za pol roku mija 3 lata jak wzielismy kredyt hipoteczny i bedzie do zapłacenie kilka o ile nie kilkanascie tysiecy jakiegos ubezpieczenia... normalnie uwielbiam jak takie nowiny wieczorem przed snem... :sciana:
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-13 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nie fajne nowiny...ale co zrobić, tak to jest z kasą, przychodzi i odchodzi, a najczęściej to odchodzi... ![]() a ty być odpisała na mojego posta parę pięter wyżej na tej stronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zadomowienie
|
sorry
![]() probowalam jej przelozyc nad, ale jej to wybitnie nie pasowalo ![]() ![]() a gryzakow jeszcze nie studiowalam ![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-13 o 20:38 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
a mi maz przytargal likier Sheridans ten dwukolorowy. chyba chce mnie spic. ale sam tez przyszedl napiwkowany, wiec na wykorzystanie mnie nie licze
![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-13 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
gabisun - są gryzaki do trzymania , nie pamiętam jakiej firmy ale są na pewno , poszukaj w necie na stronach aptek , wiem ze na DOZ-ie są na pewno
#862 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko kliknelam
![]() ![]() Szczesliwa pieknie wygladala Twoja ksiezniczka ![]() ![]() ![]() a mnie dzis polamalo ![]() ![]() lece pod prysznic a nadrobie Was jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za miłe słowa. Ale wiem, że ja nie wyglądam za szczególnie.
Przypomniało mi się- zapomniałam świecy do kościoła i biegłam spowrotem wracając z połowy drogi- po tych zaspach, masakra ![]() Wychodziłam z domu ostatnia i wszyscy byli już daleko przede mną i nie miałam kogo poprosić- długi płaszcz do góry i bieg ![]() No podobno podobna ![]() Cytat:
![]() A po drugie nigdzie w sklepach nie mogłam takiej znaleźć i troszkę się bałam zamawiać z allegro, ze względu na rozmiar i jakość (wygląd). No i tak zostało, że miała taką kieckę (ja zadowolona średnio). Szukałam jak najskromniejszej i jeszcze odprułam jej tiulowy kołnierzyk. Może i dobrze, bo przy tych 19 gościach temp. w mieszkaniu skoczyła do 25 stopni i by się mała ugotowała w tych szydełkowych ciuszkach. Ale jak to? Dlaczego?
![]() |
#864 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak mysle, ze na 4msc to on potroi swoja wage ![]() Cytat:
![]() ![]() a z ta ksiazka to dobre ![]() do zdrowia wracam, szkoda, ze troche powoli (ja to niecierpliwiec jednak jestem ![]() Przeprowadzka jeszcze przed swietami?? oj oj, to niezle ![]() Cytat:
![]() No i pieknie, niech sie Pascal spreza! Musza te nasze maluchy nadrobic, co nie? ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do mleka, to naprawde nie bylo nic specjalnego. Ja mialam nawal, polozne spytaly czy moge czesc mleka oddawac dla wczesniaka (bo olo tyle nie wypijal) I tak zostalam mleczarnia oddzialowa. Byscie sie skichaly jak chodzilam przez odddzial z tuzinem szklanych butelek w takim drucianym koszyczku i stukalam jak mleczarz. ![]() ![]() Alek leciutki, ale za to jaki przyrost procentowy!- Nadia chyba go nie pobije ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A SZymus to niezle przybral!!! Szalenstwo!!! ![]() Cytat:
![]() to moze zrob sobie zdjecie z Dagula i tatusiem! Zeby byla pamiatka. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze wiedziec o takich hockach zanim sie wezmie kredyt (czyt. zanim wezme sama) Macie to zaplanowane w wydatkach?
![]() |
#865 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Martucha ale latek na liście to jeszcze sobie nie zmieniłaś ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Calkowicie na siedzaco go nie daje, ale na wpol-siedzaco jak najbardziej
![]() |
#867 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby to tylko chwilowe było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ile po takim jedzonku znowu jest glodny? Przepraszam ze tyle pytam ![]()
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dlatego ze kredyt byl brany przy zerwym wkładzie własnym stad bank zażyczył sobie ubezpieczenia, kotrego składka wypada raz na 3 lata... ![]() gabisun, ale jak jej przeloze rece nad, to czy nie braknie podparcia pod karkiem? ![]() Zuzi... niezla historia z tym mlekiem, ja przy nawale tez moglabym tuzin dzieci wykarmic ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.