Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 19:49   #661
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Ewesko ja tam mysle, ze musisz miec ta jedna core albo i dwie

oby oby

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jest szansa żebym dostała zaproszenie do klubu?
Napisz do Agus

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
No to mamy chłopców
Mój kość udową dzisiaj ma 3.06mm ale to 20 tydz.
Ja na glukozę pewnie dostanę po 24 tyg.

Lekarz wcale się nie zastanawiał, pokazał dwie kulki i drucik był 100 % pewien, nawet na 3d było widać.
Nie że jestem jakoś zawiedziona...wiedziałam, że to 50/50 a mój tż ma 2 braci także u nich to raczej rodzinne
Gorzej bym się czuła jakby mi tak przy porodzie powiedzieli: " ma pani córkę" to byłby szok!

Eweska jak będzie dziewczynka albo dziewczynki to masz ten komplecik ode mnie w prezencie, siostra pewnie Ci go podrzuci hehe.

Na razie sami chłopcy na wątku prawie, więc potrzeba jakiejś równowagi, więc liczę na córcie
Wiadomo, nadzieja, nadzieja a co będzie to będzie najważniejsze żeby zdrowe było
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 19:53   #662
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Ja mam w poniedziałek za tydzień usg i leciutkiego stracha mam, ale wierzę, że będzie dobrze! MUSI!
No właśnie coś w tym jest, że przed usg pojawia się stresik. Jak tak to jestem na co dzień bardzo spokojna ale już na 5 dni przed wizytą zaczyna się odliczanie a na 2 dni przed mały cykorek

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak sie zastanawiam czy moge cwiczyc na stepperze ?
Wydaje mi się, że raczej nie

Siasiek, Martulka000, principessina gratuluję synków Uzupełniłam dane na liście No i najważniejsze, że dzidzie Wam pięknie rosną i wszystko jest w porządku

A swoją drogą też się zastanawiam, czy i ile z nas dozna lekkiego szoku przy porodzie Nie wiem jak często się zdarza, że płeć z usg nie potwierdza tego co wyskakuje w dniu porodu ale jest nas całkiem sporo więc może komuś się trafi

Ja dziś mam jakiś słaby dzień, najpierw oczu nie mogłam otworzyć, śniły mi się jakieś dziwne rzeczy a teraz jak robiłam obiad to tak się dziwnie poczułam, jakby mi brzuch ciążył. Położyłam się od razu i czułam jakieś zamieszanie na dole i tak jakby napinania macicy. Nie wiem czy to Iga się tak kręciła, czułam jakby to ona szalała ale nie wiem czy napinania macicy to przez jej przepychanki czy to coś niepokojącego Nie chcę panikować, TŻ to od razu do lekarza chciał jechać no ale teraz już jest ok więc może rzeczywiście to mała szalała

Biorę 3x dziennie magnez no i jeszcze progesteron 2 x dziennie.

Usg mam w środę więc gdyby coś się działo nie tak, to chyba dr wypatrzy. Na ostatnim oglądał szyjkę, mówił że długa i mocno trzyma, oglądał jajniki więc teraz pewnie też sprawdzi a gdyby nie to go poproszę

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Na razie sami chłopcy na wątku prawie, więc potrzeba jakiejś równowagi, więc liczę na córcie
Wiadomo, nadzieja, nadzieja a co będzie to będzie najważniejsze żeby zdrowe było
Jest 8 do 6 a mówi się, że dziewczynki później się "diagnozuje" więc proporcje powinny być zachowane

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 19:58   #663
eweska
Moderatoreska

No to nie źle, myślałam że chłopców jest znacznie więcej
Stary 2010-12-13, 20:24   #664
andziot
Zakorzenienie

principessina, Siasiek gratuluję siusiaczków
kurcze tyle już mamy chłopców, że chyba dla mnie już ani jeden nie zostanie

Kasia gratuluje zamążpójścia i cieszę się że jednak wszystko się wyjaśniło i jesteście teraz szczęśliwym małżeństwem pokażesz fotki jakieś???

the_sania nie martw się kochana, dobrze że wszystko szybko wykryto, jak będziesz pod opieką i będziesz os iebie dbać, to jeszcze po terminie urodzisz (często właśnie te kobiety co im się szyjka skracała tak o siebie dbają że przenoszą ) ważne że wiadomo co i jak

witam się wieczorkiem
niby wczesniej wyszłam z pracy, ale i tak dopiero teraz usiadłam, bo byłam na zakupach (prezentów żadnych nie kupiłam , no chyba że dla siebie)
w H&m były przeceny ciążowych ciuszków to kupiłam sobie dresy ciążowe z weluru i sukienkę z dzianiny do legginsów i legginsy z gatty
no i Zosi spódniczkę z przeceny
jakbym wiedziała co siedzi w brzuszku to może też bym się skusiła na coś dla małego ...

prezenty powoli się klarują --> przynajmniej część już wiemy co kupić
mężu ma niedługo urodziny i tu pomysłu nie mam

popijam pepsi i mały fika

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-13 o 20:28
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:26   #665
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Gratuluje dziewczyny kolejnych siusiakow no ja tez czekam do usg piatkowego bedzie siusiaczek czy nie? Zobaczymy...
Kurcze boli cos mnie przy samym pepku po lewej stornie
niewiem czy to skora tylko czy macica, moza no-spe wziac, njabardziej boli jak dotykam mialyscie cos takiego?

Edytowane przez Kwiatecek
Czas edycji: 2010-12-13 o 21:18
Kwiatecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:29   #666
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór))

Mam trochę do nadrobienia! Niestety nie poznałam dzisiaj płci Kosmity, bo przełożono mi USG na 20.12. W sumie dobrze się składa, bo godzinę po USG mam wizytę u gin

Aktualnie zdycham, niestety Bioparox nie pomógł i dostałam Augmentin 625

The_Saniu, bardzo mi przykro z powodu stresów, szpitala i w ogóle. Jednak myślę, że lepiej, że jesteś pod profesjonalną opieką i wiesz, na czym stoisz. Wszystko będzie dobrze

[QUOTE=listopadowa80;23749 350]Wiecie co, od kilku dni strasznie boli mnie kręgosłup - odc. lędźwiowo-krzyżowy i lewe biodro. Normalnie mam problem ze schylaniem się czy podnoszeniem się z łóżka/fotela. [COLOR=Silver]

Powiem Ci, że mnie właśnie to rozgrzewanie pomogło. Też mnie łupało w kościach i owijałam się polarowym kocem, dodatkowo [oczywiście nie non stop] rozgrzewałam bolące miejsce żelowym kompresem. Z tym rozgrzewaniem, to chodzi o to, żebyś temperatury ciała nie podniosła zbytnio. Też dlatego nie powinno się brać długich, gorących kąpieli.

Kwiatecku, coś pisałaś o problemach z cerą. Czy mogłabyś napisać, czego używasz do pielęgnacji dziobasia? Może wspólnie dojdziemy, co zmienić.

Jeśli chodzi o alkohol, to nie wiem, czy ja tu się w ogóle powinnam wypowiadać. W sierpniu jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, a powiem Wam, że to był jeden z najbardziej hucznych miesięcy w tym roku. Jakieś wyjazdy weekendowe, imprezy, ciągle coś

Z grzechów już świadomych, to wypiłam kubeczek grzańca [wino] i 2 Lechy free [które i tak mają 0,5 promila]

Czytam o prezentach świątecznych i tak mi się klimat udziela Prezent dla mojego TŻ powinien nadejść jutro, lub pojutrze. Napiszę Wam w klubie, co kupiłam

Siasiek, Principessino, gratuluję penisów w brzuchu

Anula, wszystkiego dobrego, chociaż spóźnionego

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:37   #667
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

poziomkowa, rozchorowalas sie, agumentin chyba na pecherz sie daje? Co uzywam, juz mowie, myje buzkie zelem albo z kwasem siarkowym. albo salicylowym, no antybakteryjne mydelko czasem, potem na to krem matujacy ale strasznie mi przetluszcza wiec jak z domu nie wychodze to i bez kremu podkladow tez staram sie nie uzywac, raz gora dwa w tyg zeby nie zatykac porow.
Stary 2010-12-13, 20:41   #668
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
A za mna dzis chodzi piwo dokladnie desperadoss, chyba jednym tchem bym wypila, nigdy jakos za bardzo mi alkohol nie podchodzil,a dzis to juz masakra tylko o tym piwie mysle, no coz musialam sie zadowolic grejfrutem...
Nie mówcie o piwie TŻ czesto wieczorem sobie jedno wypije i jak czuje ten zapach to ślina mi cieknie! Na nic nie mam takiej ochoty jak włąsnie na piwo, ja generalnie jestem straszna piwoszka i zamiast jakis innych trunków zawsze piwko
Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Mamuśki moja intuicja nawaliła . Będzie chłopczyk Adrianek
Gratulacje

Ja mam przeczucia tez na chłopca ale chce dziewczynke

Własnie wylicytowałam koszule
http://allegro.pl/sportowa-koszula-k...363597133.html
Jak bedzie za duza to trzeba bedzie ja troche pozwężać hihi.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:53   #669
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Ja mam przeczucia tez na chłopca ale chce dziewczynke

Własnie wylicytowałam koszule
http://allegro.pl/sportowa-koszula-k...363597133.html
Jak bedzie za duza to trzeba bedzie ja troche pozwężać hihi.
ja mam przeczucie na dziewczynkę, a chcę chłopca
a ta koszula świetna jest

Stary 2010-12-13, 20:54   #670
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Izabela- bardzo mi sie podoba, tak samo Adrianna
Ja wczoraj tez rozmawiałam o imionach z Tżtem tylko,że dla chłopca. I...niestety poza dwoma żadne mi się nie podoba :/ Póki co wygrywa Patryk (szkoda,że nie można go zdrobnić) i Dominik (ale syna raczej nie nazwe Dominik,bo to imię kojarzy mi się z samymi nie za fajnymi osobami).
Patryś
Patryczek
moja szwagierka mówi do synka "Patisonek"

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
O! A gdzie można takie kupić? Ja znalazłam tylko w C&A bluzkę ze stopkami i napisem "Baby on board"
ja swego czasu na alle spore ilości właśnie takich widziałam

Gdzieś mi jeszcze mignęło o skróconej szyjce.
Mi się skróciła jakoś w 4mc.Groził mi pessar, czyli taki jakiś krążek, to chyba to samo co ten szew o którym Taverney wspomniała, ale z mega oszczędnym trybem wywinęłam się od tego.
Trzymam kciuki za mamusię z problemem "szyjkowym"
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:00   #671
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Kolejną wizytę mam w środę. I będę miała skierowanie do szpitala na jakieś badania, bo lekarz się zaniepokoił łożyskiem. jakiś tam są pęcherzyki czy coś tam i później będzie to zależało czy będe mogla rodzić naturalnie czy będę musiała mieć CC. Miała któraś z Was coś takiego?? Co to może znaczyć? Bo się nie orientuję ani trochę . Przed świętami muszę robić ten test obciążenia i resztę badań
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:07   #672
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

katarzynka.... patisonek mi sie kojarzy z penisem... nie ciekawie Twoja szwagierka synka wola...
Stary 2010-12-13, 21:10   #673
eweska
Moderatoreska

Ja mam synka Patryka, jak był maly to mówiłam do niego Patuś,Patyś, Patryś itp.
Stary 2010-12-13, 21:11   #674
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Wiecie jak trudno znaleźć takie piwo bezalkoholowe!! Wszędzie są ale niskoalkoholowe :/ Trzeba sie będzie na Sylwestra zaopatrzyć
na pewno jest Lech free i Bawaria, ale to ostatnie to same siki. Nie polecam.

Cytat:
Kolejną wizytę mam w środę. I będę miała skierowanie do szpitala na jakieś badania, bo lekarz się zaniepokoił łożyskiem. jakiś tam są pęcherzyki czy coś tam i później będzie to zależało czy będe mogla rodzić naturalnie czy będę musiała mieć CC. Miała któraś z Was coś takiego?? Co to może znaczyć? Bo się nie orientuję ani trochę . Przed świętami muszę robić ten test obciążenia i resztę badań
O kurcze, o takim czymś nie słyszałam jeszcze. Trzymam kciuki, żeby badania wyszły pomyślnie. A te pęcherzyki nie szkodzą dziecku, prawda?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:24   #675
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja mam przeczucie na dziewczynkę, a chcę chłopca
mam odwrotnie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
No, nie dobrze, pecherzyki to mi sie kojarzy jakby dostalo sie tam powietrze??
badz dobrej mysli, niebawem wszystko sie wyjasni

Kurcze siedze tu czytam i patrze a tu na koszulce taka plama na pol palca, leci mleczko
Stary 2010-12-13, 21:29   #676
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Kurcze w weekend taka cisza, a dzisiaj już tyle stron. Do południa siedziałam z Wami ale nie mogłam się odzywać bo tż mnie pilnował.

Catia i Kasia wszystkiego dobrego na nowej drodze hehe
Anula a Tobie spełnienia marzeń i dużo zdrówka

Jestem już po usg, lekarz tak mnie męczył, że byłam zadowolona kiedy powiedział, iż koniec. Trwało to chyba z pół godziny a może i więcej.
Ale Nikodem zdrowy, rośnie mi kolejny mężczyzna trzeci
Pomierzony, różnicy w pomiarach nie były duże więc termin się zgadza 2 maj. No i dr powiedział, że kawał klocka noszę bo ma aż 295 g

Dr nawet niespodziankę mi zrobił, paczuszkę dostałam. Jakieś gazetki, broszury, próbki kremów, oliwek chyba i butelkę Aventu do tego.

Jak tam Principessina?

Idę czytać zaległości, tż pojechał mi do KFC za zdominowanie hehe
moje dzieciatko wazylo w 19 tygodniu 215 g

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!
po pierwsze dziekuje wszystkim za mmnostwo urodzinowych zyczen!!
wrocilismy z Tztem z obiadku urodzinowego potem zabral mnie w takie piekne miejsc gdzie widac cale miasto i dostalam sliczny prezencik taki cudny naszyjnik, ktory sobie juz kiedys upatrzylam, ale szkoda mi bylo pieniazkow
teraz leze, bo chyba ostatnimi dniami za duzo sie nachodzilam bo bardzo bolalo mnie podbrzusze i plecy

kochana gratuluje udanej wizyty!! i synusia potwierdzonego
co do glukozy u nas niestety chyba nie roobia tego badania, a to chyba wazne prawda?

hihih niezle, usmialam sie do lez

gratuluje rowniez udanej wizyty!!! no kolejny mezczyzna, widze ze ja i Moria ratujemy watek dziewczynkami

ja tez mam ciagniecia, dzisiaj mialam bardzo intensywne i bole w pleckach rowniez, dlatego ze strachu polozylam sie , boje sie ze troche za duzo lazilam i sie przemeczalam w weekend, ale skoro nie jestem jedyna z takimi bolami to moze i to normalne

dziekuje kochana

dziekuje za sliczne rozowe zyczenia

a ja jeszcze czasem sie przylapie na tym, ze spie na brzuchu, co prawda nie calkiem na brzuchu bo noga jedna z boku ale jednak na brzuchu, budze sie potem bo jednak nie do konca mi wygodnie, ale jednak co przyzwyczajenie to przyzwyczajenie.CZY KTORAS Z WAS SPI JESZCZE NA BRZUCHU?!?!

ide dalej lezec a TZ robi mi pyszna kolacyjke! kocham miec urodzinki
to ode mnie jeszcze wszystkieo naj
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No właśnie coś w tym jest, że przed usg pojawia się stresik. Jak tak to jestem na co dzień bardzo spokojna ale już na 5 dni przed wizytą zaczyna się odliczanie a na 2 dni przed mały cykorek

Wydaje mi się, że raczej nie

Siasiek, Martulka000, principessina gratuluję synków Uzupełniłam dane na liście No i najważniejsze, że dzidzie Wam pięknie rosną i wszystko jest w porządku

A swoją drogą też się zastanawiam, czy i ile z nas dozna lekkiego szoku przy porodzie Nie wiem jak często się zdarza, że płeć z usg nie potwierdza tego co wyskakuje w dniu porodu ale jest nas całkiem sporo więc może komuś się trafi

Ja dziś mam jakiś słaby dzień, najpierw oczu nie mogłam otworzyć, śniły mi się jakieś dziwne rzeczy a teraz jak robiłam obiad to tak się dziwnie poczułam, jakby mi brzuch ciążył. Położyłam się od razu i czułam jakieś zamieszanie na dole i tak jakby napinania macicy. Nie wiem czy to Iga się tak kręciła, czułam jakby to ona szalała ale nie wiem czy napinania macicy to przez jej przepychanki czy to coś niepokojącego Nie chcę panikować, TŻ to od razu do lekarza chciał jechać no ale teraz już jest ok więc może rzeczywiście to mała szalała

Biorę 3x dziennie magnez no i jeszcze progesteron 2 x dziennie.

Usg mam w środę więc gdyby coś się działo nie tak, to chyba dr wypatrzy. Na ostatnim oglądał szyjkę, mówił że długa i mocno trzyma, oglądał jajniki więc teraz pewnie też sprawdzi a gdyby nie to go poproszę

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Jest 8 do 6 a mówi się, że dziewczynki później się "diagnozuje" więc proporcje powinny być zachowane
ja przepowiadam dla siebie corcie...
ale glownie dlatego, ze ciagnie mnie do wszystkiego co slodkieeeee i nie smakje mi mieso....

to sobie poplywalam....
jechalismy z tz az tu nagle auto nam stanelo
no pieknie paliwa braklo
gdzie dopiero dzisiaj sie rezerwa zasswiecila ( a tz za kazdym razem do pelna tankuje )
no i okazalo sie, ze cos sie stalo w przeplywie paliwa, pompa siadla paliwowa
i przez 1,5 h marzlam w aucie szwagra tz
ogrzewanie tyle co nic
stopy lodowate
ach
Stary 2010-12-13, 21:34   #677
anula_81
Zakorzenienie

a ja uciekam spac, weekend byl meczacy, urodzinowy dzionek tez.
do jutra

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:41   #678
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
troche wczesnie to 4D mialas robione
nobyu widac cos, ale mowia, ze w tak wczesnych ciazach te narzady plciowe sa tak popuchniete, ze rownie dobrze moze to byc buleczka..

Jakoś mi tak dziwnie żeby to sie jeszcze w bułeczkę zmieniło...no ale...nie nastawiam sie . Będzie co ma byc

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
mam odwrotnie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

No, nie dobrze, pecherzyki to mi sie kojarzy jakby dostalo sie tam powietrze??
badz dobrej mysli, niebawem wszystko sie wyjasni

Kurcze siedze tu czytam i patrze a tu na koszulce taka plama na pol palca, leci mleczko
Już?? No nic, z głodu Maleństwo nie zginie :P

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

[QUOTE=Taverney;23755417]na pewno jest Lech free i Bawaria, ale to ostatnie to same siki. Nie polecam.

Leszek coś tam ma, nie jest taki całkiem zerowy
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:41   #679
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Też tak mam jak dzidzik się wierci, naciąga, wtedy takie dziwne uczucie jest jakby cisnęło w dół.
Cytat:
principessina, Siasiek gratuluję siusiaczków
kurcze tyle już mamy chłopców, że chyba dla mnie już ani jeden nie zostanie
witam się wieczorkiem
niby wczesniej wyszłam z pracy, ale i tak dopiero teraz usiadłam, bo byłam na zakupach (prezentów żadnych nie kupiłam , no chyba że dla siebie)
w H&m były przeceny ciążowych ciuszków to kupiłam sobie dresy ciążowe z weluru i sukienkę z dzianiny do legginsów i legginsy z gatty
no i Zosi spódniczkę z przeceny
jakbym wiedziała co siedzi w brzuszku to może też bym się skusiła na coś dla małego ...

prezenty powoli się klarują --> przynajmniej część już wiemy co kupić
mężu ma niedługo urodziny i tu pomysłu nie mam

Myślę, że jeden dla Ciebie zostanie
Ja właśnie przed chwilą zamówiłam pierwszy i ostatni prezent
http://allegro.pl/kolejka-100-mega-p...332600818.html dla Czara, my sobie nie robimy bo już żeśmy zrobili
O sorki, dla Nikodema zamawiam cały czas ale to wiadomo, teraz będzie tak już chyba do marca, myślę, że wtedy się już wszystko uzbiera.
Cytat:
Ja też nigdy nie słyszałam o pęcherzykach, niestety. Musisz odpoczywać i nie martwić się na zapas.
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moje dzieciatko wazylo w 19 tygodniu 215 g

ale glownie dlatego, ze ciagnie mnie do wszystkiego co slodkieeeee i nie smakje mi mieso....
Hehe no widzisz, mi też mięcho nie podchodziło, lodówki nie mogłam otworzyć, do kuchni nie chciałam wchodzić i nie gotowałam na początku. Słodycze wpierniczam za dwóch a i tak chłopak
Mandarynki, pomarańcze i soki piję gdzie za zwyczaj nie przepadałam.
Wyglądam gorzej niż w ciąży z Czarem...
Nic to się raczej nie sprawdziło w moim wypadku.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:44   #680
dorkabl
Zadomowienie

principessinaJak mnie teściowa wkurzy to jej powiem ze matki synów krócej żyją
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:59   #681
Kasia5
Raczkowanie

Siasiek, Principessino - gratuluję chłopaczków
Anula - 100 lat i wszystkiego naj
Paulizia - ważyłam 41 kg przy wzroście 165 cm, żeby wrócić do wagi 48 kg kosztowało mnie to dwa lata pracy. Ciężko jest nie tylko schudnąć, ale i przytyć - jak się chce
Stasiek - super ta kolejka.
Pozdrawiam
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 22:06   #682
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Ja miałam to samo. Rybka, slodkie, a mięso mogłoby nie istnieć a tu proszę. Siusiolek jak sie patrzy. TŻ zachwycony

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Taverney Dzidziulkowi to nie szkodzi, bo to tyczy sie tylko i wyłącznie porodu. Tak mi powiedział lekarz. Jestem dobrej myśli . Ja przetrwam wszystko, byle Adrian był zdrowiutki i okrąglutki .
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 22:08   #683
TheXanthippe
Raczkowanie

poziomkowa wychodzi na to ze bedziemy mialy usg tego samego dnia
Ja juz nie moge sie doczekac, tz sie ze mnie smieje, ze dni w kalendarzu odliczam
Stary 2010-12-13, 22:23   #684
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/kolejka-100-mega-p...332600818.html dla Czara, my sobie nie robimy bo już żeśmy zrobili
O sorki, dla Nikodema zamawiam cały czas ale to wiadomo, teraz będzie tak już chyba do marca, myślę, że wtedy się już wszystko uzbiera.
ta kolejka świetna
kurcze nie wiem jak Wy takie fajne zabawki znajdujecie ...
to sobie zamawiam jednego siusiaczka

Stary 2010-12-13, 22:26   #685
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak mam jak dzidzik się wierci, naciąga, wtedy takie dziwne uczucie jest jakby cisnęło w dół.

Ja też nigdy nie słyszałam o pęcherzykach, niestety. Musisz odpoczywać i nie martwić się na zapas.

Hehe no widzisz, mi też mięcho nie podchodziło, lodówki nie mogłam otworzyć, do kuchni nie chciałam wchodzić i nie gotowałam na początku. Słodycze wpierniczam za dwóch a i tak chłopak
Mandarynki, pomarańcze i soki piję gdzie za zwyczaj nie przepadałam.
Wyglądam gorzej niż w ciąży z Czarem...
Nic to się raczej nie sprawdziło w moim wypadku.
hmmm

nie ma to jak rożek jagodowy mmmmmmmmmmz czekoladą pochlonelam go w 2 minuty
Stary 2010-12-13, 22:37   #686
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
ta kolejka świetna
kurcze nie wiem jak Wy takie fajne zabawki znajdujecie ...
to sobie zamawiam jednego siusiaczka
Później jak już będziesz wiedziała co córa chce dostać to pewnie też łatwiej pójdzie. Młody za każdym razem jak jesteśmy w Ikei to rzuca się na tą kolejkę ale tam parę klocków jest i cena jak za nie za wysoka. Ostatnio szaleje za torami, nie tylko pociągi ale i dla samochodów. Rozkłada na dywanie w całym pokoju.

It's not about anger
Stary 2010-12-13, 22:46   #687
eweska
Moderatoreska

Dobra ja na dzisiaj spadam spać :P Więc do jutra
Stary 2010-12-13, 23:04   #688
Siasiek
Zadomowienie

Wszystkie już śpicie? Ja jeszcze czuwam, mam tam parę aukcji które się kończą za chwilkę i pilnuję...

Wygrałam, uciekam, dobranoc

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-12-13 o 23:20
Stary 2010-12-14, 07:10   #689
Taverney
Zakorzenienie

Dzień dobry wstawać Śpiochy!

Sasiek
, to Ty jak prawdziwy myśliwy działasz
faktycznie świetna ta drewniana kolejka!
Przypominają mi się moje stare zabawki. Jak się dzieciaki urodzą, to trzeba będzie pojechać do rodziców i wziąć komplet drewnianych klocków z mojego dzieciństwa. Aż mi się łeza w oku kręci na samą myśl.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 07:13   #690
andziot
Zakorzenienie

dzień dobry rano (wczesnym rano)
zapomniałam dziś nasikać na badanie

śniegu dziś napadało znów ...
trzymajcie się kobietki ciepło dziś
do wieczorka
(lub póżnego popołudnia jak Zosia da )

ps. ubrałam się dziś w nową kieckę (taką tunikę) co wczoraj sobie kupiłam i legginsy i pytam się " nie mówisz, że ładnie wyglądam (do męża)" a on do mnie: " tak idziesz do pracy?" a ja: TAK, to on: "no to ładnie wyglądasz"

później:
mężu: a dzinsow nie ubierasz do tego?
ja: nie
mężu: tak w kalesonach?

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-14 o 07:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości