Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 12:46   #571
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
jestem po wizycie . lekarz powiedział, że ciąża zagrożona, bo szyjka się skróciła i wygląda to tak, jakby dziecko szykowało się do wyjścia....... nie wiem do końca co to wszystko znaczy, mam tylko nadzieję, że będzie wszystko dobrze
jutro kładę się do szpitala na kilka dni, a później zwolnienie
Chciałam Ci napisać to samo co moria to sie naprawdę często zdarz a ale jest do pokonania! Trzymaj się i nie denerwuj! Bedzie dobrze, z dzieckiem tez jest ok wiec teraz tylko słuchać się lekarzy i nie forsować!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:48   #572
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
mama powiedziała mi to samo, że ze mną miała podobnie (szyjka się skracała, że niby przedwczesny poród grozi, notabene ten sam lekarz ją prowadził, który dziś mnie badał), a wszystko i tak skończyło się dobrze, nawet po terminie się urodziłam.

czuję Maluszka jak leciutko kopie

staram się myślec pozytywnie, ale boję się
Nie bój się kochana, wszystko będzie dobrze, jest teraz wiele możliwości aby szyjka się nie skracała, poodpoczywasz troszkę w szpitalu, wybadają cię, sprawdzą co z szyjką, zrobią wszystko aby się nie skaracała i wyjdziesz do domku
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:50   #573
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę co robicie jak boli głowa? Od kilku dni wieczorami łeb mi pęka normalnie
mi pomaga lekka kawa, albo leżenie z zamkniętymi oczami w ciemności. Ale trochę mnie zmartwiłyście tym, że w II trym. często boli głowa, bo mam tendencje do migren. Wtedy pomaga tylko czekanie na jej koniec

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Bo tak z prawej strony mnie strasznie ciągnie jak wyprostuje nogę na łóżku. Nie wiem od czego to ma być. Może dlatego, że mam problemy z załatwianiem? chociaż już wszystkiego próbowałam na to, to i tak nic mi nie pomogło. Jedynie jednorazowo. Lekarz mi przepisał też syrop. A co jest najśmieszniejsze ? Że on w ogóle na mnie nie działa
a co Ci przepisał? Mnie też przepisał syrop Lactosulosum, czy jakoś tak. Ale gin powiedziała, że mam się nastawić na musli z otrębami, żeby uzupełnić błonnik i jeść dużo owoców. Do tego codziennie wcinam activię, piję maślankę. I działa. Problem zniknął nawet bez zażywania tego syropu.

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ja strasznie chciałam Marta, na co mój mąż kategorycznie się nie zgodził
Myślałam też o Nadii, ale mój mąż na tą propozycję też kręcił nosem

No więc tak - wspólnie wybraliśmy 4 imiona:
Dominika, Iga, Joanna, Izabela. Co sądzicie? Jak byście miały wybierać to które (dwa pierwsze to typy TŻ-ta) ?
Z tego, co wymieniłaś, to najbardziej podoba mi się Iga. Ja też chciałam bardzo podobne imię, bo Ida, ale się TŻ nie zgadza

Cytat:
jestem po wizycie . lekarz powiedział, że ciąża zagrożona, bo szyjka się skróciła i wygląda to tak, jakby dziecko szykowało się do wyjścia....... nie wiem do końca co to wszystko znaczy, mam tylko nadzieję, że będzie wszystko dobrze
Oj Kochana, nie martw się... niewydolność szyjki zdarza się bardzo często. Pewnie założą Ci szew okrężny na szyjkę i po problemie. Tylko będziesz się musiała oszczędzać, a wszystko będzie dobrze. Trzymam za Ciebie Kochana kciuki! Pamiętaj, że robisz to dla maluszka

Eweska
, obiecuję klikać codziennie

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2010-12-13 o 12:52
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:53   #574
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

TheXanthippe, co za lekarz ale imbecyl, o ja zglebilabym go
the_sania o wspolczuje, to dbaj o siebie, bedziemy tesknily i trzymaly kciuki za Ciebie.
dorka, no sze kupic cos delikatnego, mialam plyn micelarny z iwostinu ale jakis spekatakularny nie byl.
eweska do Ciebie bylo, no to dobrze, ze tak sobie swietnie radzisz
Stary 2010-12-13, 12:56   #575
eweska
Moderatoreska

TheXanthippe zapisz sobie numery telefonów i dawaj znać co u ciebie
Taverney
Kwiatecek
jakoś trzeba, jeszcze czekaja mnie porządki przedświąteczne i zakupki bo może się okazać że tż przyjedzie dopiero 22 grudnia, ale na zakupy jak coś to pojadę z rodzicami oni mi pomogą
Stary 2010-12-13, 12:57   #576
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
No to nie dobrze . Trzymaj się cieplutko, jesteśmy z Tobą.

Cholera, aż się boję iść do lekarza dziś
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:58   #577
dorkabl
Zadomowienie

[QUOTE=moria44;23738209]Witajcie brzuchatki w ten piękny, śnieżny poniedziałek

Ja dziś niewyspana, oczy na zapałki, obudziłam się na sik o 5:30 i już nie mogłam zasnąć.
Nachodzą mnie już różne wizję, przed środowym usg Zawsze tak mam przed wizytą, że łapie mnie mały stresik i wyobrażam sobie jakieś smutne rzeczy, o których informuje mnie lekarz (tfu tfu).
Staram się zająć głowę czym innym ale wiadomo, nad ranem gdy jest jeszcze ciemno, zimno i cicho może być ciężko z pozytywnym nastawieniem.
Teraz jest już lepiej ale oczywiście martwię się, że małej nie czuję, dopiero co fikała 2 dni temu po żelkach a teraz nic, czasem coś tam puknie ale tak sporadycznie, że nie wiem czy to ona

Ty dziwolągu jeden! Nie stresuj sie ze cos bedzie nie tak. Ciesz sie ze spotkania z maleństwem.
Moim zdaniem trzeba energie ukierunkowywać na pozytywy. Jak sie będzie czsto myślało o obawach, strachach to sie je przyciągnie! A jesli mażąc myślę o tym jak bede chodzić na spacerki, huśtać, świat pokazywać to tak będzie

Co do problemów z wc to i mi już rece opadają Nawet czopki glicerynowe nie pomogły...a ten syropek o którym mówiłyście to tez tylko wiatry okropne przyniósł...nikt nie mógł ze mna wytrzymać
Stary 2010-12-13, 12:59   #578
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Trzymam kciuki
Stary 2010-12-13, 13:00   #579
the_sania
Wtajemniczenie

teraz nie wiem za co mam się wziąc, czy mogę obiad zrobic, chociaż spaghetti, bo nie wiem co może zaszkodzic. boję się, że wszystko teraz

a z objawów to ostatnio jedynie brzuch mi twardniał trochę i podbrzusze bolało, ale to wiele z was tu o tym pisało i bardziej też zwalałam to na problemy z wypróżnianiem.. a tak to wszystko dobrze. dobrze się czułam i w ogóle...

a i była to rutynowa wizyta, jak co miesiąc

dziękuję za wsparcie, pomaga

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:

będzie dobrze

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:03   #580
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
teraz nie wiem za co mam się wziąc, czy mogę obiad zrobic, chociaż spaghetti, bo nie wiem co może zaszkodzic. boję się, że wszystko teraz

a z objawów to ostatnio jedynie brzuch mi twardniał trochę i podbrzusze bolało, ale to wiele z was tu o tym pisało i bardziej też zwalałam to na problemy z wypróżnianiem.. a tak to wszystko dobrze. dobrze się czułam i w ogóle...

a i była to rutynowa wizyta, jak co miesiąc

dziękuję za wsparcie, pomaga

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

będzie dobrze

Jak ja mam słabsze dni to owszem wszystko robie al;e 2 razy wolniej, delikatniej.
Jak poczujesz lekkie zmęczenie to odrazy sobie usiądź! Jak nie zrobisz nic to tez sie nic nie stanie ale jak sie czymś zajmiesz to złe myśli odciągniesz
Stary 2010-12-13, 13:04   #581
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Sania, Kochana wiem, że teraz jesteś przerażona, ale z pewnością na strachu się skończyU mojej koleżanki w 5 m-cu ciąży też zaczęła się szyjka skracać, nawet doszło do delikatnego rozwarcia, ale dzięki szybkiej reakcji lekarza i przestrzegania zaleceń lekarskich kumpela urodziła prawie w terminie (3 tyg. przed) zdrowego synka.
Główka do góry, my tu wszystkie będziemy trzymać kciuki i informuj nas co i jak

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Witam o poranku dziś leń ze mnie okropny nie wychodze z łożka nawet na krok
Juz sie nie moge doczekac Usg, wiekszośc z Was ma je co wizyte a ja ostatnie mialam 21.11 i to takie na odwal sie ( dosłownie ) lekarz, ktory mi je robił to skończony konował. Pisałyście o smiesznych tekstach Waszych lekarzy to posłuchajcie o tym. Zaczelo sie od problemow zoładkowo-jelitowych, meczyly mnie kilka godzin wymioty i biegunka do tego stopnia ze balam sie ze sie odwodnie. Pojechalam do szpitala gin-poł. Co sie naczekalam to moje, latajac co 10 minu do toalety az po 2h raczyli mnie przyjac. wchodze do gabinetu i pytanie co mi jest, ok odpowiadam a lekaz na to '"a co na to internista?" na to ja ze przyjechalam od razu tutaj i nie bylam u internisty a on do mnie "ze moze stwierdzzic tylko czy z dzieckiem jest ok" (dobre przynajmniej to) posadzil na samolot bada i pyta kiedy mialam ost usg ja mowie ze poczatek pazdziernika, a on zostawil mnie na fotelu i wyszedl gdziec bez slowa ja siedze na tym samolocie nie wiem czy zejsc czy nie. Przyszla pielegniarka kazala mi sie ubrac ok ubralam sie usiadlam przy stole i czekam ona sie na mnie gapi i mowi zebym szla do 2 pokoju na usg. OK fajnie ze dr mnie poinformował. Poszłam na to usg on gapi sie w ten monitor stuka mnie w brzuch strzela miny jak kot srajacy. To sie pytam :
JA- czy wszystko w pożadku
LEKARZ- prosze jasniej bo nie rozumiem pytania
JA- no z dzieckiem czy wszystko ok
LEKARZ- ja nadal nie rozumiem pytania
JA- (wsciekła) żyje?!
LEKARZ- (popatrzył w monitor, odczekał ze 20 sekund) no żyje, prosze sie ubrać

ani nic nie widziałam ani nie slyszłam tylko na karcie wypisu wpisal ze zywy plod i tetno 162 a i oczywicie odeslal z kwitkiem do internisty

THE END
troche sie rozpisalam
Że tacy lekarze jeszcze są
No jakaś masakra
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:09   #582
amarcia
Wtajemniczenie

Ja w poprzedniej ciąży też od 5-go miesiąca miałam krótką szyjkę, rozwarcie i nawet skurcze! Odpoczynek działa cuda wszystko dobrze się skończyło i Wiki przyszła na świat tylko 3 tyg przed terminem. Będzie dobrze.
I nie stresujcie się tymi wizytami!!! Ja mam jutro i też boję się co powie o tym moim łożysku biednym odklejającym... Krwawień ani bólów już nie mam to chyba jest dobrze...
Nie stresujmy się - błagam !!!
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:10   #583
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:

Nie bój się Kochana na zapas! Będzie dobrze i tylko tak masz myśleć.

Z drugiej strony, to omyśl sobie, że jak już coś (odpukać) będzie nie tak, to lepiej, niech to się wcześniej ujawni. Jeśli niewydolności szyjki się nie wykryje odpowiednio wcześnie, to niestety grozi to poronieniem, albo porodem przedwczesnym. Lepiej na to zwrócić uwagę i zareagować, np. przez szewek. Wtedy jest spoks i nie musimy się martwić o donoszenie ciąży.

Ja mam w poniedziałek za tydzień usg i leciutkiego stracha mam, ale wierzę, że będzie dobrze! MUSI!

Amarcia, trzymam kciuki! Jak już nie masz krwawień, to pewnie już wszystko wróciło do normy. Oby! U mnie też już nie ma krwawień od dwóch dni i tylko plamię. Normalnie cieszę się jak wariatka

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2010-12-13 o 13:12
Stary 2010-12-13, 13:10   #584
Catia88
Rozeznanie

The sania- nie martw się Kochana! Na pewno wszystko będzie dobrze. Poleżysz troszkę i będzie ok.

Umówiłam się na USG połówkowe na 23.12 (może na Święta mój synek zrobi mi prezent i okaże się,że jednak jest dziewczynką...? )
Musze we wtorek zapytać mojej gin czy USG to 3d jest jakieś bardziej dokładnie niż 2d? bo ja zapisałam się na 2d i tak się właśnie zastanawiam czy na nim tez wszystko dobrze widać, a 3d to tylko taki dodatkowy bajer?? I jeszcze dziewczyny powiedzcie mi, bo ja jestem tępa , powiedziałam babce że chce zapisac się na USG połówkowe, czyli to jest to samo co to USG anatomiczne, czyli lekarz zmierzy, zbada wszystko czy jest ok? Tak myślę,ale chcę sie upewnić

I jeszcze mam jedno pytanko do Was. Czy każda kobieta ciężarna może nie zapinać pasów w samochodzie? Pytam,bo Tż się ze mną kłóci,że jeśli nie chcę zapinać pasów to musze mieć jakiś dodatkowy papierek od lekarki.... a ja uważam,że np.jeśli policja by nas złapała to ja pokazuję np.kartę ciąży i jest ok?

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:13   #585
dorkabl
Zadomowienie

TheXanthippe najgorsze jest to ze cietą riposte to sie dopiero w domu znajdzie na takich debili!
No i niestety, często na pogotowiach karzą osobie trzeciej wyjść...juz kiedyś uczuliłam męża ze jak by kiedyś coś i bym trafiła na pogotowie to za nic niech sie nie zgadza wychodzić z pokoju, zostawiać mnie sama!
Stary 2010-12-13, 13:13   #586
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
The sania- nie martw się Kochana! Na pewno wszystko będzie dobrze. Poleżysz troszkę i będzie ok.

Umówiłam się na USG połówkowe na 23.12 (może na Święta mój synek zrobi mi prezent i okaże się,że jednak jest dziewczynką...? )
Musze we wtorek zapytać mojej gin czy USG to 3d jest jakieś bardziej dokładnie niż 2d? bo ja zapisałam się na 2d i tak się właśnie zastanawiam czy na nim tez wszystko dobrze widać, a 3d to tylko taki dodatkowy bajer?? I jeszcze dziewczyny powiedzcie mi, bo ja jestem tępa , powiedziałam babce że chce zapisac się na USG połówkowe, czyli to jest to samo co to USG anatomiczne, czyli lekarz zmierzy, zbada wszystko czy jest ok? Tak myślę,ale chcę sie upewnić

I jeszcze mam jedno pytanko do Was. Czy każda kobieta ciężarna może nie zapinać pasów w samochodzie? Pytam,bo Tż się ze mną kłóci,że jeśli nie chcę zapinać pasów to musze mieć jakiś dodatkowy papierek od lekarki.... a ja uważam,że np.jeśli policja by nas złapała to ja pokazuję np.kartę ciąży i jest ok?
W przepisach o ile dobrze mi sie wydaje jest , ze kobieta w widocznej ciazy jest zwolniona od zapinania pasow
Stary 2010-12-13, 13:16   #587
eweska
Moderatoreska

Castia to mamy usg tego samego dnia i ja też mam nadzieję na dziewczynkę Oby tylko się udało
Stary 2010-12-13, 13:17   #588
amarcia
Wtajemniczenie

Taverney cudnie! i tak trzymajmy oby do 3-go czerwca coś jednak czuję, że zostawisz mnie biedną i wcześniej utulisz maleństwa - to chyba częste z bliźniętami...
Masz już jakieś wiadomości co do płci? Moje słodkie może zrobi nam prezent na święta i się jutro ciut ujawni
Stary 2010-12-13, 13:17   #589
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
TheXanthippe najgorsze jest to ze cietą riposte to sie dopiero w domu znajdzie na takich debili!
No i niestety, często na pogotowiach karzą osobie trzeciej wyjść...juz kiedyś uczuliłam męża ze jak by kiedyś coś i bym trafiła na pogotowie to za nic niech sie nie zgadza wychodzić z pokoju, zostawiać mnie sama!
Niestety moj Tz byl w pracy na dobie i pojechalam z tata. Najgorsze jest to ze nastawilam sie ze tam bede rodzic, mialam tam zabieg w marcu i opieka byla rewelacyjna. Teraz sama nie wiem, jak trafie na niego i bedzie odbierał mi porod to albo siebie albo jego
Stary 2010-12-13, 13:19   #590
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, Catia Najlepszego na nowej drodze życia
Anulinka Sto lat!

Witam o poranku dziś leń ze mnie okropny nie wychodze z łożka nawet na krok
Juz sie nie moge doczekac Usg, wiekszośc z Was ma je co wizyte a ja ostatnie mialam 21.11 i to takie na odwal sie ( dosłownie ) lekarz, ktory mi je robił to skończony konował. Pisałyście o smiesznych tekstach Waszych lekarzy to posłuchajcie o tym. Zaczelo sie od problemow zoładkowo-jelitowych, meczyly mnie kilka godzin wymioty i biegunka do tego stopnia ze balam sie ze sie odwodnie. Pojechalam do szpitala gin-poł. Co sie naczekalam to moje, latajac co 10 minu do toalety az po 2h raczyli mnie przyjac. wchodze do gabinetu i pytanie co mi jest, ok odpowiadam a lekaz na to '"a co na to internista?" na to ja ze przyjechalam od razu tutaj i nie bylam u internisty a on do mnie "ze moze stwierdzzic tylko czy z dzieckiem jest ok" (dobre przynajmniej to) posadzil na samolot bada i pyta kiedy mialam ost usg ja mowie ze poczatek pazdziernika, a on zostawil mnie na fotelu i wyszedl gdziec bez slowa ja siedze na tym samolocie nie wiem czy zejsc czy nie. Przyszla pielegniarka kazala mi sie ubrac ok ubralam sie usiadlam przy stole i czekam ona sie na mnie gapi i mowi zebym szla do 2 pokoju na usg. OK fajnie ze dr mnie poinformował. Poszłam na to usg on gapi sie w ten monitor stuka mnie w brzuch strzela miny jak kot srajacy. To sie pytam :
JA- czy wszystko w pożadku
LEKARZ- prosze jasniej bo nie rozumiem pytania
JA- no z dzieckiem czy wszystko ok
LEKARZ- ja nadal nie rozumiem pytania
JA- (wsciekła) żyje?!
LEKARZ- (popatrzył w monitor, odczekał ze 20 sekund) no żyje, prosze sie ubrać

ani nic nie widziałam ani nie slyszłam tylko na karcie wypisu wpisal ze zywy plod i tetno 162 a i oczywicie odeslal z kwitkiem do internisty

THE END
troche sie rozpisalam
co za debil ten lekarz....

zjadlam obiadek i polezalam chwile, zeby poczuc dziieciatko, ale spi
moze pozniej pofika

za tydzien 3D
aha przyszly moje spioszki z czapeczka i skarpetuszkami
dostalam gratis czapeczke niebieska
a spioszki zolte hmmmmmm
hehe

ale sliczne sa
w ogole nie zniszczone
Stary 2010-12-13, 13:20   #591
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:

Co do pasów w samochodzie to podobno karta ciąży wystarczy.
Ja zawsze ją przy sobie nosze. A moje zdanie jest tez takie ze przy poważnej kolizji więcej szkody zrobię sobie wylatując przez przednią szybę niż zapinając pasy i szarpiąc. Przecież później to bedziemy sobie te pasy tak okładać pod czy nad brzuszkiem zeby nam było wygodnie Jakos mi tak dziko wsiąść do samochodu i nie zapinać pasów :/

Miałam robione 4D w 12-tym tyg. Jak na moje oko to on ma siusiaka, ale lekarz sie tylko uśmiechnął i powiedział ze w 12-tym tyg nie podaje płci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG USG 4D.jpg (112,2 KB, 81 załadowań)
Stary 2010-12-13, 13:24   #592
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
A masz regulację w gumce? bo wiem,że właśnie w tym okresie ciąży, w jakim my jesteśmy to jednak te brzuszki nie są aż tak duże jeszcze i często spodnie spadają. Ja mam jeansy z możliwości regulacji i sobie tą gumkę od pasa ściaśniłam i mi nie lecą a trzymają się nad brzuchem, tak że go nie uciskają.
Chyba nie mam tej gumki i może tutaj jest pies pogrzebany

Cytat:
tak jak dziewczyny mówią, to częsta przypadłość i nie denerwuj się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze Fakt, szpital do najprzyjemniejszych miejsc nie należy ale da się przeżyć

Cytat:
Poszłam na to usg on gapi sie w ten monitor stuka mnie w brzuch strzela miny jak kot srajacy. [...]
przepraszam ale nie mogę, boska jestes
Współczuję lekarza bo wiem co to znaczy mieć z takimi styczność, niestety w moim szpitalu też są takie osobniki Ci ludzie nie mają serca i szlag mnie trafia, że takie odzywki do pacjentek uchodzą im płazem
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:28   #593
Taverney
Zakorzenienie

Catia, mój gin powiedział, że 3D to tylko taki bajer dla pacjentek i że na 2D doskonale wszystko widać.

Co do pasów, to Twój TŻ ma jednak rację. W ciąży jest obowiązek zapinania pasów (kiedyś tego nie było). Wyjątek stanowi zalecenie lekarskie, że nie można ich zapinać, ale wtedy wozi się specjalne zaświadczenie od lekarza o tym, że ciężarna jest zwolniona z zapinania. Tak więc musimy się zapinać.

Amarcia, nie mam zamiaru Cię zostawiać i mam nadzieję chociaż dotrwać do czerwca No ale zobaczymy jak to będzie...
Stary 2010-12-13, 13:31   #594
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze ją przy sobie nosze. A moje zdanie jest tez takie ze przy poważnej kolizji więcej szkody zrobię sobie wylatując przez przednią szybę niż zapinając pasy i szarpiąc. Przecież później to bedziemy sobie te pasy tak okładać pod czy nad brzuszkiem zeby nam było wygodnie Jakos mi tak dziko wsiąść do samochodu i nie zapinać pasów :/

Miałam robione 4D w 12-tym tyg. Jak na moje oko to on ma siusiaka, ale lekarz sie tylko uśmiechnął i powiedział ze w 12-tym tyg nie podaje płci
troche wczesnie to 4D mialas robione
nobyu widac cos, ale mowia, ze w tak wczesnych ciazach te narzady plciowe sa tak popuchniete, ze rownie dobrze moze to byc buleczka..
Stary 2010-12-13, 13:31   #595
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście, masz rację. Ja jak jedziemy gdzieś dalej to też zapinam pasy, ale jak np. jedziemy tylko pare km do sklepu czy do kościoła to ich nie zapinam.

Eweska, to będziemy trzymać kciuki za siebie na wzajem Głęboko wierze,że choć jedną dziewczynkę będziesz mieć!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:33   #596
dorkabl
Zadomowienie

Taverney Myślę ze jest w tym racji jest ze 3D, 4D to trochę taki bajer dla nas zauważyłam ze wszystkie np. pomiary i wo gule wszystko co ważniejsze lekarz sprawdzał na normalnym widoku usg ...ale wiecie jaka to radość! Maz az miał świeczki w oczach. Zdjęcie mamy czarno białe , na monitorze był różowy Chociaż jest jeszcze taki obcowaty, dziwaczny stworek, to dla nas to i tak jest super widok
Stary 2010-12-13, 13:35   #597
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Eweska, to będziemy trzymać kciuki za siebie na wzajem Głęboko wierze,że choć jedną dziewczynkę będziesz mieć!
Trzeba będzie Może ten dzień przed wigilijny
będzie należał do dziewczynek
Stary 2010-12-13, 13:44   #598
Stysia71
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Mam do sprzedania ciuszki dla dziewczynki 16 sztuk, niektóre są nowe z metką, a niektóre używane, ale w super stanie. Wszystko to firmówki H&M, Disney itd. Wszystko w cenie 65zł za 16 sztuk ciuszków i dodaje gratis 2 pary bucików nowych z metką H&M.

Jeśli któraś byłaby zainteresowana prosze o wiadomość prywatną z e-mialem, a wyślę zdjęcia
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:44   #599
Taverney
Zakorzenienie

Kochane, zajrzałam do ustawy Prawo o ruchu drogowym. Wg. obowiązujących przepisów (atr. 38 p. 2):
"Obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy (...) kobiet o widocznej ciąży".

No to chyba jasne. Bo ja byłam pewna, że ten obowiązek zapiania jednak mamy. Teraz już wiem, że nie

Stysia, nie handlujemy na wizażu, przeczytaj regulamin

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2010-12-13 o 13:46
Stary 2010-12-13, 13:46   #600
amarcia
Wtajemniczenie

dorkabl wpatruję się w te twoje zdjęcia jak zaczarowana... Aż sie łezka w oku kręci... Piękne... I to ostatnie, taki dzidzius do ciebie przytulony

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

To najniżej...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości