|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9511 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Cytat:
Jak to się mówi wal śmiało Najwyżej będziemy próbowały ci odradzić zbyt zwariowane pomysły ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Co do auta to zalecenia w wytycznych miałam 48 godzin po operacji a alkohol zabroniony przez pierwszy tydzień. Ale wszystko radziłabym skonsultować z lekarzem. Jeśli zażywasz jeszcze jakieś leki po operacji to lepiej wstrzymać się z piciem alkoholu! Ja przykładowo jestem jeszcze na lekach, bo miałam trochę zaburzeń i teraz nawet nie dość że nie mam ochoty na alkohol to raczej bym się trochę bała. Ale wszystko to kwestia jak się czujesz i jak radzi lekarz. |
||
|
|
|
#9512 |
|
Zadomowienie
|
hejka kochane dziewczynki
ULAS TRZYMAM STRASZNIE MOCNO KCIUKI ,jedź powoli bo ślisko jak cholera,a ma być gorzej!MADZIANKA że tak spytam,na avatarku to twój biust????bo jak tak to wow...cudne! powiem wam dziewczynki że oglądam te wasze biusty i nie dość że za..biste,naprawdę!!!to wyglądają bardzo naturalnie,a ja jakoś wbiłam sobie do głowy że jak sobie zrobię to będzie to wyglądało bardzo sztucznie,oglądając zdjatka i pisząc z wami coraz bardziej się przekonuję i coraz bardziej jestem zdziwiona że jest inaczej,ależ ja głupia byłam :brzydal :iii zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!! !!!kurde beatrycze piszesz że CI OLENDERKAprzełożyła,a ja odmówiłam bo chciałam iść ponownie z mężem ale nie może wtedy więc .....chyba styczeń zostanie,ale z kolei w styczniu jedziemy na 2tyg i muszę to jakoś zaplanować!!![]() POZDROWIONKA!!! |
|
|
|
#9513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak przełożyła bo zapracowana bardzo ale cóż jade 4 i zaraz zadzwonie jaki ma być implant
|
|
#9514 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Gwiazdeczki!
Wczoraj jak już zaczełam bawić sie w to ''cytuj'' to oczywiście skończyło sie że sama sebie... ![]() Cytat:
Właśnie, a co do tych Twoich piersiątek, to nawet nie miałam przyjemniości podziwiać, te idealne oczywiście i nawet chciałam się polubić czekam czekam![]() i |
|
|
|
|
#9515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, widzisz, noc mnie zastała, jak zwykle, na przygotowaniach dopiero rozgrzebnych.. no ale co..jak zwykle.. ![]() zawsze wszystko na ostatnią chwilę już miałam pisać, że nie będę się z fotkami bawić, bo nie zdąrzę, i nie mam teraz do tego głowy(to prawda )ale pisząc zwątpiłam, że może jednak odpalę starego kompa, wygrzebię ze 2-3 szt.i wstawię tak awaryjnie, z tych starych, które były.. w końcu i tak siedzę po nocy.. ![]() bo nowe/aktualne foty to teraz w maju może będą.. ![]() haha ![]() ale jakby ktoś pytał, to piersi aby piękniały przez cały czas, a i nadal w tym kierunku, z dnia na dzień, tygodnia na tydzień, miesiąca na miesiąc.. są jak wino ![]() lovelyashley-ja teraz nie wiem, kiedy się odezwę, więc..życzę Ci dużo szczęścia w tych twoich przedsięwzięciach buziam wszystkie forumowe laseczki Dobrej Nocki ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- no, to mi się upiekło.. Opatrzność zrozumiała, że jak się będę w te zdjątka bawić to do rana nic nie zrobię z tego, co mam do zrobienia.. więc zlitowała się nade mną.. i tak.. wchodzę w profil, a tam.. albumy są widoczne
|
|
#9516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam Cie gorąco- i życzę miłej podróży Mam ogromną nadzieję, że necik będzie Ci działał i czasami dasz znak życia
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#9517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak wchłoną się za jakiś czasKąpać się nie można żeby w ciepłej wodzie szwów nie moczyć i nie zakazić ich przy okazji (to na początku, zanim się nie wygoją). Więc tak jak Inna napisała- wody do wysokości piersi nalej, a dalej prysznicem Cytat:
No i w końcu to już [QUOTE=[B]Madzienka2010[/B];23753145] Mya buziaki jak tam włoski?? biotebal coś dał?? u mnie zadziałał zbawiennie Dokupiłam sobie jeszcze szamponok na łamliwość włosków- i coś pomogło Ulas trzymaj się kochana Yoko - u Pani dr to z samochodem jednak trzeba troszkę poczekać, tak po trzech dniach nie wolno ryzykować . Każda nieoczekiwana , nagła reakcja to ryzyko jednak- silne szarpnięcie może mieć baaardzo przykre konsekwencje Więc możesz i jedno i drugie- no tylko tak na przemian może ![]() Życzę miłego dnia Ślicznoty
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2010-12-14 o 18:35 |
||
|
|
|
#9518 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzwoniłam do Ulki przed chwilką i jest w tej chwili jakieś 30 km przed Gdańskiem gardełko, mówiła dość dobrze i najważniejsze, że goraczki nie ma Dzielnie podąża z bardzo pozytywnym nastawieniem!!! Trzymam kciukasy bardzo mocno !!!!!! Cytat:
O podusi - rożku, myśle, że wszystko jest dobre, byleby się wyspać ![]() Ja spalam 3 nocki na bujaku np., bo stwierdziłam, że tak będzie dla mnie wygodniej, a teraz juz na łóżeczku normalnie chrapię sobie. Jak nie ma bujaka, to myślę, że dobrze jest przed zabiegiem opracować jakis swój sposób, zeby przez pierwsze dni spać w pozycji półleżącej Koniecznie musi być to coś równego, bo na plecach czuć każda nierówność!! Jak królewna na ziarnku grochu dosłownie!! Zawsze to większy komfort dla nas, nawet, żeby wstać spokojnie w nocy jak potrzeba, bo plecki dają w kość troszkę ![]() Dobrze dziewczynki pisały tutaj juz dawno, żeby opatentować wstawanie z kołyski jak sie śpi na łóżku Dłonie pod kolana i przenieść ciężar ciała na nogi, aby nas dźwignęły i rozkołysać się. Idzie super i skuteczne niesamowicie Na bujaku było lux, bo nie musiałam nic robić, tylko sie zwyczajnie dźwignęłam na nogi od razu, ale z pozycji leżącej kołyska jest niezastąpiona!! Trzymam kciuki kochana za mniejszy ból z dnia na dzień, bez zadnych niespodzianek ![]() Cytat:
Magerka miała takiego nerwa przed zabiegiem, że łooo matko ![]() Troche pomógł kocioł z wynikami, ale i tak nie mogłam myśleć o niczym innym!! Poza tym atmosfera w klinice była taka, ze nie miałam czasu się roztrząść jak galareta Anestezjolog wielki, przemiły facet doktorek 1/3 wielkości anestezjologa Potem ślinka leciała mi na hot-doga ze stacji Statoil, albo pizzę ![]() czemu, w sumie nie wiem, ale miałam chcicę straszną, nawet z doktorem przekomarzaliśmy się kto z czym tego hot doga by zjadł. Ja chciałam z musztardą, On ze wszystkimi sosami Sama widzisz,że o stres tam był cieżko ![]() Cytat:
Dobry nastrój mnie nie opuścił, bo juz dostałam jaśka rozweselacza Niezła faza po tym jest A tak w ogóle ja raczej taka świrnięta kobita jestem ![]() A przynajmniej mam taką nadzieję A jak Twoje cuda?? Pięknieja z dnia na dzień?? Zadowolona jesteś?? Buziam bardzo mocno Cytat:
Będzie cudnie A wczoraj mówiłam Ci, żebys zajarała.... Jak odczuwasz potrzebę, to jak najbardziej, bo po zabiegu nawet nie będzie Ci w głowie, bo nie palisz tak jak my Smoczyce Nawet ja lokomotywa przez pierwsze 4 dni nie paliłam dużo ( 5 fajków dziennie tylko), a uwierz mi dam radę więcej ![]() No i jak dziś samopoczucie?? Chodzisz juz po ścianach?? Dryndne do Ciebie kochana później, bo muszę komórę podładować... Buziam bardzo mocno tymczasem
. Edytowane przez magera Czas edycji: 2010-12-14 o 09:38 |
|||||
|
|
|
#9519 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam gorącą prośbę. Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami na temat chirurgów plastycznych na łamach portalu Zaufany Lekarz? Dobry chirurg plastyczny.
PS Idą święta Życzę wszystkim forumowiczkom dużo szczęścia.
|
#9520 |
|
Rozeznanie
|
Wdzie ,ze forum tetni zyciem!!!
co wejde pocztrac to nowe osoby... ![]() U mnie ok dzien za dniem leci jak szalony... Kejsiii - slonko dzis twoj wielki dzien!!! zycze ci wytrwalosci i zadowolenia z cycuszkow, aby wszystko sie udalo... napisz jak bedziesz mogla... magerko - jak twoje bimbalki??? ![]() mya, maceratka, pysia - happy - gratulacje wiesz za co Calej reszcie forumowych przyszlych i obecnych cycolinek pozdrowionka...
|
|
#9521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj kochana ja autkiem pojechalam na zdjecie szwow i do tej pory jerzdze jezeli czujesz sie na silach to czemu nie A z ta kapiela masz racje ja mialam zabieg 15.11 a od 10.12 mialam zaczac basen, takze nasze pieknosci mozna jak najbardziej moczyc
|
|
#9522 |
|
Zakorzenienie
|
Hej pink
Widze , ze i Ty jestes bardzo zajeta ![]() pink fajny avek
|
#9523 |
|
Przyczajenie
|
moja historie chcecie uslyszec heh...w sumie to jakiejs specjanlej histroii niema
Od zawsze mialam piersi jakos mnie niezadawalajace, a po karmieniu piersia to juz zostala mi "skora". Przed ciaza mialam mieseczke D (wiem wiem ze sie inaczej miski liczy ale podaje te takie najbardziej oklepane) w czasie karmienia mialam fajne wielkie twarde a teraz zrobilo sie C i to takie "zdechle"... chce miec wiecej dzieci i wiem ze operacja niewyklucza karmienia pozniej! jakby wykluczala to chyba bym niemyslala o tym bolu sie nieboje, bardziej obowiazkow codziennych a wiem ze po operacji jakis czas trzeba poodpoczywac W sumie zdecydowalabym sie odrazu gdyby kasa niebyla wiecznie potrzebna na cos innego myslalam o plastyce i w sumie o jakiejs wkladce zeby bylo to D spowrotem wiekszych chyba niepotrzebuje mala jestem 159cm wzrostu wiec mysle ze takie wystarcza![]() pozatym milo Was poznac...i chcialam zapytac czy ktoras z Was moze polecic jakiegos dobrego lekarza od tych spraw ![]() kolezanka-przepraszam ale nica niepamietam-ma BOSKIE ![]() dzieki za niezlinczowanie
|
|
|
|
#9524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo NIC nie widaćciekawe jak tam ULAS!!! zaraz do niej napiszę!!![]() Mam prośbę do dziewczynek co mają podobne wkładki co ja mam mieć..340cc anatomki jakby wam się chciało mnie zaprosić żebym mogła zobaczyć ja wsawiłam swoję zdjątko oczywiście przed i czekam na dalsze opinie dziewczynki!!!buźka..z góry dziękuję!!ale kurka i tak wiekszości albumików nie widać
|
|
|
|
|
#9525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już doczekać się nie mogę ale i strach mnie oblatuje staram się nie myśleć i zajmuję się czym popadnie Głównie to sprzątam bo potem nie będzie jak... Mageruś nie nie zapale dziś już lepiej ![]() Ale wczoraj to mnie nosiło niemiłosiernie już miałam ochotę od mojej siostry dymka pożyczyć ... Ale dam radę i bez tego ![]() Mya Tego nigdy za wiele A moc to ty masz wielką A ja jutro jeszcze z doktorkiem porozmawiam że ma się postarać i to ostro bo jak nie to będzie miał doczynienia ze mną i z całą naszą świątynią żeby sobie nie myślał że te moje cycki może zrobić jakieś zwyczajne .. Mają być najpiękniejsze w całej jego karierze ![]() Ulas trzymam kciuki będą piękne Wracaj do Nas szybko
15.12.2010 nowa ja ![]() Edytowane przez kejsiii Czas edycji: 2010-12-14 o 13:18 |
|
|
|
|
#9526 |
|
Raczkowanie
|
Kejsii trzymam kciuki----wyluzuj kochana, bo zwariujesz nam tu!!!
teraz już tylko cieszyć się możesz , jutro ujżysz 2 cuda Twego nowego świata......Pamiętaj,że każda z nas idąc na operacje chciała mieć je idealne najpiękniejsze więc tego Ci życzę i szybkiego powrotu do formy.......czekam na fotki.
|
|
#9527 |
|
Rozeznanie
|
"lovelyashley-ja teraz nie wiem, kiedy się odezwę, więc..życzę Ci dużo szczęścia w tych twoich przedsięwzięciach
maceratka - dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tee gdzie tu sa emotikony bo ja nie mam :| |
|
|
|
#9528 |
|
Raczkowanie
|
MyaDiva kochana w końcu widziałam twoje przecuda BOSKIE!!!!
normalnie to oczu nie mogłam oderwac jeszcze mam je przed oczymaaa o rany ja tez takie chce !!!normalnie ,normalnie brak słów buziole dla ciebie i twoich cycków pa ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Mya twoje skarby jutro maja roczek |
|
|
|
#9529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fotki będą na pewno więc zaglądaj tu do nas częściej..
|
|
#9530 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki!
DZIĘKI,ŻE PAMIĘTAŁYŚCIE o moim pytanku o NURKOWANIE! Wiecie, ja się nie bardzo przejmuje noszeniem sprzętu a bardziej tym, kiedy można te cycochy po operacji wystawiać na działanie ciśnienia i azotu rozpuszczającego się w tkankach... Kiedy sie wygoją te kieszenie na implant? Ja chciałam tak 2 miesiące odczekać,ale to max.Dłużej nie dam rady. I tak wcześniej pewnie będę musiała zacząć, choćby basenówki. Co do nie noszenia sprzętu, to planuję zakładac go już w wodzie i zdejmować.Niech faceci wyciągają...O ręce do pomocy ja się nie martwię.. A lekarze różnie mówią, jak pytałam mailowo, to mówili od miesiąca do trzech. Moim zdaniem miesiąc to stanowczo za mało.Ale dwa??Sama będę czuła,że jest ok,czy da się to jakoś określić? Jeszcze spytam doktorków na konsultacjach przedoperacyjnych, to Wam napiszę co oni uważają.Będziecie wiedziały na przyszłość. No a do wody tak czy siak będę musiała kiedyś wleźć. Nie wyobrażam sobie inaczej:P ULKA!!! KCIUKASY TRZYMAM!!! KeJSIII - GRUBO CO??? Już za chwileczkę już za momencik...:P Będzie super dziewczątka.....!!!
|
#9531 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie co z ULĄ bym do niej zadzwonila ale nie wiem czy bedzie mogła rozmawiać
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Dzwonilam do ULI za 5 minut wchodzi na sale operacyjna ![]() Po głosie stwierdziłam że jest w świetnym nastoju
|
#9532 |
|
BAN stały
|
Missruda witaj w gronie cycolinek
czy już może rozglądałaś się za lekarzem? byłaś na konsultacjach? ja mogę polecić Ci mojego lekarza - dr Zielińskiego z Łodzi tego samego lekarza ma Madzienka..... i tak samo jest zadowolona z efektów ( heh mam nadzieję Magerko widzę, że z Ciebie jest optymistyczna laseczka Moje cudenka tez są fajniutkie, już się do nich przyzwyczaiłam i już nawet tak nie zwracam na nie uwagi
|
|
|
|
#9533 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej Słoneczko
Odjazdowy avek ![]() Ach... moje cycuchy lux Jak tylko będzie szansa, to wrzuce foteczki. A Twoje jak?? Dalej niedosyt?? Jak się sprawują ślicznotki?? dziubam mocno Cytat:
Bardzo dużo zależy jakie masz te swoje piersi (tzn. jak bardzo 'obwisłe'), bo to jest wazne przy doborze wkładek. Myślę, że jak zaglądniesz do jakiegoś plastyka, będziesz bardziej w temacie co pasuje u Ciebie, a co nie. Z jakiej czesci PL jesteś?? Pozdrawiam Cytat:
![]() Wiesz co, ja sobie myślę, że 3 miechy będziesz sie musiała wstrzymać. I to nie dlatego, że będzie boleć, a dlatego, zeby torebka, która będzie się wytwarzać, no po prostu, żeby szlag jej nie trafił ![]() Co z tego, że czuć się będziesz rewelacyjnie, jak w środku bedzie się goić jeszcze, a na zewnątrz juz będzie cacy - wiesz o co chodzi.... Zapytaj koniecznie na konsultacjach lekarzy jak to wygląda tak realnie, a nie optymistycznie!!! Słonko, ja wiem, że musisz wrócic do pracy, itd., ale to jest bardzo ważna sprawa, bo od tego jak będziemy dbać o nasze panienki na początku, zalezy ich wygląd w późniejszym czasie Jak nie daj Boże coś tam Ci popęka, a na prawdę nie życzę Ci tego absolutnie, to co wtedy zrobisz?? Nie chce Cię straszyć !!!! Zapytaj, zapytaj lekarzy, bo uważam, że to niezmiernie ważna sprawa! dziubaski 4U Cytat:
Napisałam sms-ka juz chwilkę temu, ale cisza... Chyba Ulasek nasz na stole ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Jak Twoje panienki się mają?? Kiedy miałaś zabieg w ogóle?? Mozesz mi przypomnieć? dzięki Nie masz podpisiku, a ja nie pamiętam.... A tak zapytowywuję, bo właśnie zciekawiło mnie to, że już jestes przyzwyczajona i nie zwracasz na nie uwagi.. Po jakim czasie tak jest?? Mów, mów tu szybciutko ![]() Buziam mocno
|
|
#9534 |
|
BAN stały
|
Magerko ja miałam operację pod koniec sierpnia...hmm powinnam zmienić podpis....
![]() Moje piękności mają się doskonale...już się do nich przyzwyczaiłam i jakoś tak normalnie do nich podchodzę...tak jakby były ze mną od zawsze ![]() hehehe no chyba, że oglądam jakieś stare zdjęcia...to wtedy jednak przypomina mi się, że kiedyś byłam płaska..... ale było minęło ![]() Ale to chyba indywidualna sprawa...ja po prostu takie podejście mam do tego
|
|
|
|
#9535 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje ,ze sie zmieni... fajnie ,ze zagladasz tuCytat:
ja tu szybko dzis wpadam i pisze do ciebie, aby nie bylo ,ze zapomnialam a tu lipa... ale to nic jutro jeszcze raz cos skrobne!!!! dwa razy nie zaszkodzi.... Cytat:
Cytat:
moje so OK 93cm w obwodzie ale jednak jest lekki niedosyt.. kurcze gubie sie tu bo coraz wiecej nowych dziewczat.... ![]() Cytat:
|
|
|
#9536 |
|
Przyczajenie
|
ja jestem z Warszawy. moze moglybyscie jakiegos lekarza z Wawki polecic??...chwilowo przed operacja mnie blokuje kasa ale na konsultacje bym poszla zapytac co i jak ale chcialabym isc do jakiegos lekarza konkretnego-sprawdzonego przez znajace sie na tym osoby a nie takiego co mi nakladzie do glowy czegos a ja mu uwierze
Edytowane przez missruda Czas edycji: 2010-12-14 o 19:15 |
|
|
|
#9537 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jaka niedobra dziewczyna ale nie ukryje się nigdzie ![]() Krasnalki Kochane Cytat:
i już oczyma wyobraźnie widzę co z niej wyjdzie I jak piszesz- my się nie zgadzamy na zwykłe cycki , takie zwyczajne - nie przejdzie taki numer nie nie nie Jak będą zwykłe to Ty tu nie wracaj w ogóle- tylko siedz u dr aż wypieknieją ![]() Cytat:
Twoje też będą cudne- w dobre ręce trafisz, nie może być inaczej. Jeszcze miesiąc i będziemy je podziwiać. Oj już nie mogę sie doczekać Bardzo dziękuje za życzonka urodzinowe - jutro roczekCytat:
Ja proponuje toaścik- w końcu już po Cytat:
bo batożek będzie Jak się jest szczęśliwym to czas leci szybko więc to zrozumiałe, że im dodałaś troszkę. A tak w ogóle to witam cieplutko
|
|||||
|
|
|
#9538 |
|
Raczkowanie
|
Witaj May
|
#9539 |
|
Zadomowienie
|
hejka kobitki!!
ja z wiadomością od ulas...jest już po i trochę boli ale znośnie klas ki: zaaarąbiście jedn ak ją wzieli,a tyle stresów..ale ma fajnie że już po!!!MYADIVA dziękuję za pomoc ![]() pozdrowionka!!! |
|
|
|
#9540 |
|
Raczkowanie
|
No dziewczynki ja tez rozmawialam z ula o 20
mowila ze czuje sie ok no tylko rozmawiac zbytnio nie moze ale kazda z nas ktora jest po napewno ja rozumie ![]() to toaścik za nowe nabytki uli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

,jedź powoli bo ślisko jak cholera,a ma być gorzej!
:brzydal :iii zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!! !!!kurde beatrycze piszesz że CI OLENDERKAprzełożyła,a ja odmówiłam bo chciałam iść ponownie z mężem ale nie może wtedy więc .....chyba styczeń zostanie,ale z kolei w styczniu jedziemy na 2tyg i muszę to jakoś zaplanować!!
ale cóż jade 4 i zaraz zadzwonie jaki ma być implant

Właśnie, a co do tych Twoich piersiątek, to nawet nie miałam przyjemniości podziwiać, te idealne oczywiście
i nawet chciałam się polubić

bo NIC nie widać

ale nie ukryje się nigdzie
Jak będą zwykłe to Ty tu nie wracaj w ogóle- tylko siedz u dr aż wypieknieją
- jutro roczek
klas ki: