XX część rozważań o wymarzonym pierścionku i nie tylko - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-12, 17:16   #1381
czarna.noc
Wtajemniczenie

Dot.: XX część rozważań o wymarzonym pierścionku i nie tylko

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Nocko, ja też szukam, przeglądam... Ale jest bardzo niewiele ciekawych ogłoszeń. Wysłałam cv na kilka ofert, ale na razie cisza.

Nocko, czy możesz podać nazwę biura tłumaczeń?? Pytam z ciekawości
Napisze na PW

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Nocko gratulacje Nie ma to jak wymarzona praca

ja wczoraj też miałam miły wieczór najpierw na imieninach a potem ze świadkiem u nas w domku
Dzieki u mnie dzis teatr "Fredro dla doroslych mezow i zon". Zobaczymy, podobno niezla komedia.

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Lemoorko moje ogromne gratulacjeCieszę się że się udało

Nocko gratuluję zmian, teraz będzie lepiej.
Dziekuje
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 17:20   #1382
L_V
Zakorzenienie

My sie zdecydowaliśmy na lodówkę samsunga, piekarnik i zmywarke siemensa, płyta i okAp Amica, pralka bosh.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 18:32   #1383
goosia207
Zakorzenienie

Moi rodzice mają pralkę z mastercooka i jakoś z dwa/trzy miesiące po zakończeniu gwarancji zepsuła się nie wiem czy taki pech czy taki sprzęt
Stary 2010-12-12, 18:42   #1384
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

et-ko ja mam :
-piekarnik i okap mastercook i bardzo sobie chwalę, choć ma już prawie 2 lata, bo dostaliśmy go za pół ceny od tamtych właścicieli
- lodówka electrolux
- pralka electrolux - taką samą ma mój tata w pralni w Hotelu i jest rewelacyjna. Tzn tyle ile ona tam chodzi to przy moim praniu raz na tydzien to przez 10 lat by musiała chodzić ile u taty w kilka miesięcy I nic się nie psuje.
- mikrofala - samsung

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 19:33   #1385
twin--maid
Zakorzenienie

Nocko, gratuluję nowej pracy

Etko, ja wybierając sprzęty zwracałam uwagę na to, żeby miały klasę A+ a ponadto:

płyta- chciałam płytę ceramiczną, z 1 polem rozszerzanym na trzy wielkości i z innym rozszerzanym pod brytfannę. Ponadto chciałam sterowanie sensorowe. Płytę wybraliśmy taką i jestem bardzo zadowolona

http://www.euro.com.pl/plyty-do-zabu...tml#content_3c

pralka- aby miała głębokośc 42,5 cm, max. załadunek między 4-5 kg, 1200 obrotów/min, opcję krótkie pranie i łatwe prasowanie

mam taką http://www.amica.com.pl/pl,produkt,e...2da,192,2.html

piekarnik- prowadnice teleskopowe, rożen, grill

zmywarka- testowałam przez 2 lata 45 i na 2 osoby przy codziennym gotowaniu obiadów była za mała. Dlatego też chciałam zmywarkę 60 i ważne jest ustawienie w środku.

lodówka- aby nie hałasowała i była dośc pojemna. Dlatego trzeba oglądac modele w sklepach.

okap- trzeba patrzec na decybele, bo niektóre są okropnie głośne. Ja wybrałam teleskopowy.

Ja kierowałam się opiniami na euro.com.pl i na co.kupic.pl (musiałam wstawic kropkę w adresie, bo mi wizaż kropkował) póki co opinie sprzętów, które wybrałam pokrywają się z moimi.

Co do firm to w poprzednim mieszkaniu miałam wszystko firmy Amica i oprócz głośnej i mało pojemnej lodówki byłam zadowolona. Teraz mam tej firmy lodówkę, zmywarkę,piekarnik oraz pralkę i póki co też jestem zadowolona z wyboru. Serwis jest dużym plusem tej firmy. Jak się coś zepsuje, dzwonisz na infolinię, umawiają technika, który przychodzi do ciebie i na miejscu naprawia. Gdy naprawa nie jest możliwa na miejscu to on zabiera sprzęt a później go dostarcza do ciebie.

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2010-12-12 o 19:41
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 08:14   #1386
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

mam stresujący tydzień, aby do piątku

Stary 2010-12-13, 08:17   #1387
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć poniedziałkowo!

Trochę się tu działo w weekend

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziewczyny chcialam Was pozdrowić od siebie i małego stworka w środku Jestem w 8 tc i bije już serduszko!!
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

ogolnie to mam dzis wq@&^%$!!! wyszla nam plesn w pokoju!! popsikalismy takim preparatem grzybobojczym no i chcielismy pomalowac i sie okazalo ze cala farba schodzi nam ze sciany nooo q....wa mac jak sie q...a mieszka w tyle osob to dziwne ze ten grzyb jeszcze nas nie zjadl nie bede juz wiecej pisac bo bana dostane za slownictwo ide se kawe zrobic

i jeszcze @ dostalam no to skonczyl sie dzien dziecka
Kotekk, ciężka sprawa, i z wilgocią, i ogólnie z sytuacją mieszkaniową

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Byłam wczoraj z TŻ, jego bratem i szwagierką w Multikinie na Nocy Filmowej. Powiem jedno: masakra. Średnia wieku to 16 lat, my nieco zawyżyliśmy średnią. Ludzi mnóstwo! Gonitwa między salami, gdzie są jeszcze wolne miejsca. My od razu poszliśmy na "Doriana Gray'a", bo tylko ten film był wg mnie w miarę ciekawy z całej oferty. Miejsca było dość sporo, ale bardzo szybko cała sala się zapełniła, niektórzy siedzieli na schodach. Przez cały film gadanie, śmiechy, czasami nawet jakieś durne teksty wykrzykiwane w formie komentarza do filmu Po filmie okazało się, że sala jest cała zasyfiona, przy niektórych walało się sporo puszek po piwie, a w jednym miejscu, na schodach, ktoś puścił pawia W toalecie oczywiście też kolejka, żadnej z "laseczek" nie przyszło do głowy, żeby mnie przepuścić
Wróciliśmy do domu przed 3 w nocy. Nigdy więcej się nie wybiorę na taką "imprezę", za stara jestem. Mieliśmy darmowe bilety, dlatego skorzystaliśmy
Ale atrakcje
Już zapomniałam, jak to "fajnie" z małolatami może być...

Jakie wrażenia po Dorianie ?
Chcę obejrzeć.

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Kochane moje, odetchnelam z ulga po szalenczych 3 miesiacach w nowej znienawidzonen pracy, ktora zaraz stanie sie przeszloscia. Z ogromna radoscia oznajmiam wam, ze zdobylam prace w biurze tlumaczen na pelen etat, co wlasciwie graniczy z cudem takze zwrotnica ruszla i wchodze na tory zwiazane z moim wyksztalceniem. Zaczynam od stycznia!!!! w pon skladam wypowiedzenie w obecnej pracy

Mam nadzieje,ze juz bede tu czesciej goscic, bo to co dzialo w moim zyciu ostatnio bylo absolutnie szalencze i nie wiem kiedy mijal mi dzien za dniem.
Nocko, serdecznie gratuluję, super Praca w zawodzie i na pewno rozwój

Jak tam Fredro?

Ja byłam w piątek na Księżniczce na opak wywróconej w Teatrze Narodowym, polecam! Dobra obsada, zabawna, ale niebanalna sztuka.
Gra z konwencjami, dla uważniej przypatrujących się, dobry humor dla szukających tylko rozrywki.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 08:40   #1388
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Witajcie

Dziewczyny chcialam Was pozdrowić od siebie i małego stworka w środku Jestem w 8 tc i bije już serduszko!!

Asiuk- ciesze się,że z Ewą wszystko oki

Sanetka- do stycznia dasz radę!!

Przepraszam,że tak krótko, ale ciąża zdążyłą mi się dajż już we znaki!

Buziaki!
gratuluję super wiadomość

Cytat:
Lemoorko, gratuluje z calego serca i zycze zdrowia, zdrowia i zdrowia

Kochane moje, odetchnelam z ulga po szalenczych 3 miesiacach w nowej znienawidzonen pracy, ktora zaraz stanie sie przeszloscia. Z ogromna radoscia oznajmiam wam, ze zdobylam prace w biurze tlumaczen na pelen etat, co wlasciwie graniczy z cudem takze zwrotnica ruszla i wchodze na tory zwiazane z moim wyksztalceniem. Zaczynam od stycznia!!!! w pon skladam wypowiedzenie w obecnej pracy

Mam nadzieje,ze juz bede tu czesciej goscic, bo to co dzialo w moim zyciu ostatnio bylo absolutnie szalencze i nie wiem kiedy mijal mi dzien za dniem.
widzisz, dobrze że trzymałyśmy kciuki. Wychodzi na to, że jak się chce, to można. Gratulacje!
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 08:49   #1389
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Nocko, serdecznie gratuluję, super Praca w zawodzie i na pewno rozwój

Jak tam Fredro?

Ja byłam w piątek na Księżniczce na opak wywróconej w Teatrze Narodowym, polecam! Dobra obsada, zabawna, ale niebanalna sztuka.
Gra z konwencjami, dla uważniej przypatrujących się, dobry humor dla szukających tylko rozrywki.
Dziekuje Rozwoj takze, bo musze podciagnac swoj drugi jezyk-niemiecki na poziom zaawansowany, a to oznacza pojscie na jakis szalenczy kurs Ale bardzo bardzo sie ciesze, ze w koncu bede miala motywacje do nauki niemca, bo dotad sie uczylam a nigdzie nie uzywalam. teraz sie to zmieni (bede tlumaczyc/weryfikowac takze teskty niem/ang, ang/niem a nie tylko polsko-angielskie)

Fredro neistety bez szalu mimo super obsady (fraszynska, Liszowska, Zebrowski) nie dali rady podolac malo smiesnemu "scenariuszowi" Fredry w oryginale. (!) Z naszej 6tki znajomych nikt nie byl zadowolony szczegolnie...

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

gratuluję super wiadomość

widzisz, dobrze że trzymałyśmy kciuki. Wychodzi na to, że jak się chce, to można. Gratulacje!
Miskowa, bylam w dobrym miejscu w dobrym czasie + łut szczescia. Po 2 latach szukania (oczywiscie pracowania w innych rolach) znalazlam prace, jaka myslalam, ze bede robic po studiach podyplomowych. A udalo sie wczesniej

Edytowane przez czarna.noc
Czas edycji: 2010-12-13 o 08:51
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 09:24   #1390
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Rozwoj takze, bo musze podciagnac swoj drugi jezyk-niemiecki na poziom zaawansowany, a to oznacza pojscie na jakis szalenczy kurs Ale bardzo bardzo sie ciesze, ze w koncu bede miala motywacje do nauki niemca, bo dotad sie uczylam a nigdzie nie uzywalam. teraz sie to zmieni (bede tlumaczyc/weryfikowac takze teskty niem/ang, ang/niem a nie tylko polsko-angielskie)

Fredro neistety bez szalu mimo super obsady (fraszynska, Liszowska, Zebrowski) nie dali rady podolac malo smiesnemu "scenariuszowi" Fredry w oryginale. (!) Z naszej 6tki znajomych nikt nie byl zadowolony szczegolnie...

Miskowa, bylam w dobrym miejscu w dobrym czasie + łut szczescia. Po 2 latach szukania (oczywiscie pracowania w innych rolach) znalazlam prace, jaka myslalam, ze bede robic po studiach podyplomowych. A udalo sie wczesniej
Czekam na jakiś opis wrażeń, jak już tam będziesz pracować. Zawsze byłam ciekawa, co się robi na pełnym etacie w biurze tłumaczeń i czy jest to praca na 8h dziennie i koniec, czy godziny są ruchome, w zależności od zleceń
Stary 2010-12-13, 09:35   #1391
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć... i znowu poniedziałek...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 10:28   #1392
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Jakie wrażenia po Dorianie ?
Chcę obejrzeć.
Film ok, niezbyt straszny, ale w końcu nie o efekty chodzi, a o drugie dno Wiadomo, że lepiej by było oglądać taki film w bardziej odpowiednich warunkach

Nocko, gratuluję zmiany pracy

Mam dziś trochę do zrobienia, głównie sprzątanie. Do tej godziny wystawiłam pozostałe kremy na All, więc nie jest źle Jeszcze muszę pójść do sklepu i do rodziców, choć w taką pogodę zupełnie mi się nie chce
TŻ wyjechał wczoraj rano do Niemiec, wraca jutro nad ranem. Wczoraj miałam samotny wieczór, poczytałam trochę gazety i obejrzałam "S@motność w sieci" - książki nie czytałam, a w kinie na filmie nie byłam (to niby taka telewizyjna wersja filmu, podzielona na dwie części). Podobało mi się, choć myślałam wcześniej, że będzie nudno

Drętwieją mi palce u rąk w najmniej spodziewanych chwilach i pozycjach, więc coraz ciężej jest ułożyć się wygodnie na kanapie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 10:49   #1393
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Film ok, niezbyt straszny, ale w końcu nie o efekty chodzi, a o drugie dno Wiadomo, że lepiej by było oglądać taki film w bardziej odpowiednich warunkach

Nocko, gratuluję zmiany pracy

Mam dziś trochę do zrobienia, głównie sprzątanie. Do tej godziny wystawiłam pozostałe kremy na All, więc nie jest źle Jeszcze muszę pójść do sklepu i do rodziców, choć w taką pogodę zupełnie mi się nie chce
TŻ wyjechał wczoraj rano do Niemiec, wraca jutro nad ranem. Wczoraj miałam samotny wieczór, poczytałam trochę gazety i obejrzałam "S@motność w sieci" - książki nie czytałam, a w kinie na filmie nie byłam (to niby taka telewizyjna wersja filmu, podzielona na dwie części). Podobało mi się, choć myślałam wcześniej, że będzie nudno

Drętwieją mi palce u rąk w najmniej spodziewanych chwilach i pozycjach, więc coraz ciężej jest ułożyć się wygodnie na kanapie
Ja czytałam, książka mi się bardzo podobała, dobrze się czytało, wciągająca. W ogóle ten autor napisał jeszcze coś takiego jak "Bikini", też się fajnie bardzo czyta. Film mi się z kolei nie podobał, nudny był, nie dało się tak fajnie przenieść atmosfery jaka jest w książce
Stary 2010-12-13, 13:49   #1394
emi_lka
Zakorzenienie

Ale tu spokój...

W piątek robimy spotkanie wigilijne w gronie znajomych. Impreza 'składkowa', każdy przynosi jakieś dobra.
Zadeklarowałam rybę, ale raczej nie będzie to klasyczna potrawa.
Wymyśliłam sobie rybę w cieście francuskim z plasterkiem mozzarelli i suszonymi pomidorami. Jadłyście coś takiego? Wydaje mi się to smakowite, ale nie próbowałam...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 16:49   #1395
asiuk
Zakorzenienie

Miśku, w takim razie może po książkę sięgnę

Coś na poprawę humoru: http://www.youtube.com/watch?v=A354-flF5Lg

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 17:44   #1396
L_V
Zakorzenienie

Asiuk, rewelacja. Znowu siedzę jak idiotów w tramwaju i śmieje sie sama do siebie.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:37   #1397
goosia207
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Ale tu spokój...

W piątek robimy spotkanie wigilijne w gronie znajomych. Impreza 'składkowa', każdy przynosi jakieś dobra.
Zadeklarowałam rybę, ale raczej nie będzie to klasyczna potrawa.
Wymyśliłam sobie rybę w cieście francuskim z plasterkiem mozzarelli i suszonymi pomidorami. Jadłyście coś takiego? Wydaje mi się to smakowite, ale nie próbowałam...
Nie jadłam ciekawe

Pomału zaczynam robić się przerażona.Nie mam ani jednego prezentu co gorsza nie mam czasu na zakupy.Dzisiaj wyszłam z domu o 6.30, a wróciłam ok.21.30 musiałabym nie spać w nocy żeby wszystko załatwić
Stary 2010-12-14, 07:24   #1398
lemoorka
Zakorzenienie

WITAJCIE

Dziękuję

Kotek - wilgość w domu pojawia się przy złej wentylacji, miej przez większość dnia mikrowentylację i grzej w pokoju. Najlepiej to czymś spryskać, jednak przy zimie i małym dziecku może być szkodliwe, bo trzeba to wietrzyć. Ja bym na twoim miescu przetarła to papierem ściernym, żeby zszedł grzyb i nie robiłabym żandym środkiem przy małym dziecku.
U mnie pojawił się grzyb jak wymieniliśmy okna na plastiki, zamontowaliśmy wywietrzniki w oknach i problem znikł.

Pozdrawiam Was wszystki!
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 07:32   #1399
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 07:34   #1400
lemoorka
Zakorzenienie

hej Madzia

Co tam u Ciebie? Jak CI mija praca w szkole? Staracie się już o dziecko?
Stary 2010-12-14, 07:37   #1401
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
hej Madzia

Co tam u Ciebie? Jak CI mija praca w szkole? Staracie się już o dziecko?
Cześć Praca w szkole - rewelacja moja ukochana i wymarzona praca. Aby mi tylko umowę przedłużyli A co do dziecka, to nie Mąż chce i to bardzo ale ja ze względu na niepewność pracy nie chcę. Zresztą mój instynkt macierzyński to od kilku miesięcy jest na poziomie 0 Nie wiem... może za kilka lat.

Stary 2010-12-14, 07:40   #1402
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny...

P.S. Klikajcie w mój bannerek... nie wiem dokładnie co można wygrać, ale chętnie wygram

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2010-12-14 o 07:41
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 07:40   #1403
lemoorka
Zakorzenienie

Super,że spełniasz się w wymarzonej pracy. O ile dobrze kojarze masz 1 klase?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 07:45   #1404
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Super,że spełniasz się w wymarzonej pracy. O ile dobrze kojarze masz 1 klase?
zeróweczka i 25 sześciolatków

Stary 2010-12-14, 07:47   #1405
lemoorka
Zakorzenienie

Butter - kliknęlam

Madzia- nie dziwie się,że instynkt 0, jak masz 25 dzieci
Stary 2010-12-14, 07:51   #1406
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Madzia- nie dziwie się,że instynkt 0, jak masz 25 dzieci
hehe

Nie, nie tu chodzi o kwestię finansową. Jakoś nie mogę myśleć o dziecku jeśli nie wiem czy od wakacji będę miała jeszcze pracę, jeśli wiem, że nie zawsze nam starcza do 1-go. Za to mój mąż już świruje i chce dziecka. A najlepiej to mówi, żebym urodziła jeszcze w następnym roku taaaaak jasne Juz mi nawet powiedział, że mu swoje półki na ubrania odda

Stary 2010-12-14, 07:54   #1407
lemoorka
Zakorzenienie

Madzia - a rodzice w razie czego Wam nie pomogą?

Ja ide teraz na l-4i wątpie,że wróćę do starej pracy, bo chyba nastąpi zmiana zarządu i jakoś mi to teraz lotto Nasz dochód z TZ też nie nalezy do super wysokich, raz sięuda zaoszczędzić, raz wyciągamy zaskórniki
A prywatna opieka też kosztuje - wizyta, leki, na miesiąc teraz na mnie idzie prawie 500 zł.

Butter pytałaś się o lekarza, tak mam zaufanego, jakbyś potrzebowałą mogę CI podać namiary.
Stary 2010-12-14, 07:59   #1408
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lemoorko ale ja nie chcę aby rodzice nam pomagali. Zdecyduję się na dziecko tylko wtedy, jak nas na nie będzie stać. Nie chcę byc od kogoś zależna.

Stary 2010-12-14, 08:01   #1409
lemoorka
Zakorzenienie

Ja uważam,że to nie jest uzależnienie, pomoc może być przecież nie tylko finansowa.

Zresztą zrobisz jak uważasz za słuszne
Stary 2010-12-14, 08:04   #1410
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam,że to nie jest uzależnienie, pomoc może być przecież nie tylko finansowa.

Zresztą zrobisz jak uważasz za słuszne
Kochana moi rodzice tak samo jak moja babcia z dziadkiem marzą o tym abyśmy mieli dziecko, już nawet wspominają, ze kochają dzieci, więc z chęcią mogą z nim siedzieć jak bym wróciła z macierzyńskiego. A ja tylko kręcę głową, bo to bez sensu, nawet jeszcze nie planuję dziecka a tu już dyżury sobie ktoś układa. wrrrr

Na razie to nie mój czas na dziecko. Najpierw muszę zrobić wszystko, aby potem temu dziecku nic nie zabrakło. Więc... kilka lat jeszcze sobie poczekam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości