|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23754049]u nas też są aktywne rączki.
Od dziś Tymek sam łapie butelkę i pije sobie herbatkę. [/QUOTE]brawo a ja sie pochwale że Gabi juz od dawna sama pije cherbatke ![]() za butle z mlekiem też sie bieże ale jako że jest wieksza to jej troche cieżko ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23758325]ja palilam, i to jakieś 10lat. - z przerwą na pierwsza ciąże- i wtedy od razu po skończeniu karmienia wróciłam do ałogu, tak mnie ciągnęło, że masakra... wtedy nawet w ciązy troszkę podpalałam...A teraz- nie mam ochoty na papierosa w ogóle... Która jeszcze paliła?? Powiedzcie jak u Was? Nałóg powrócił? ![]() [/QUOTE]paliłam przed ciążą kupe lat- w dniu zrobienia testu - żuciłam i wcale mnie nie ciągneło ale jak przestałam karmic cyckiem wróciłam do fajek- a wpływ na to miało to że zostałam z dzieckiem sama w domu i byłam w cieżkiej depresji pamietacie moje żale jak sie młoda urodziła ....nie no o tej porze to ona śpi ale przez cały dzien spała 3 razy po 20 min. i każde usypianie było z płaczem - to wieczorne też - nie wiem co jej było , zakładam że to przez zastrzyki strasznie płaczliwa sie zrobila i tylko melek na okrągło--araczki młoda prezentuje sie przerślicznie lea ubranka dla chłopców fajne ![]() edzia młoda fajna mikołajka rozłożyłam wczoraj młodej na dole w salonie stary koc i na nim fika - bo choc mata u nas dalej jest hicior to młoda juz nie miesci sie na niej jak zaczyna te swoje przewroty a po za tym nie może pełzac po parkiecie bo sie ślizga ..i ciągle namietnie zdejmuje sobie skarpete i stopy do buzi ![]() a cha Gabi wybrała juz zastrzyki i dalej łapie sie za uszy - nie wiem co jest grane nie wieże że seria dziesieciu zastrzyków nie podziałała czy ona tak z przyzwyczajenia czy co- jutro bedziem kontrolowac uszy .szwagier mnie wczoraj odkopywał taka zamiec była , a wieczorem zostawiłam małą - bawiła sie grzecznie i dalej walczyłam ze sniegiem bo było tyle samo co w południe byle do soboty mąż wraca i zostaje do 6 stycznia - ale to nie zmienia faktu że dzis też musze odśnieżacmąż juz mi obiecał że odpoczne jak przyjedzie - zajmie sie małą a ja bede miała czas tylko dla siebie może wreszcie wybiore sie na jakies piwko ze znajomymi ![]() chociaż tyle że zawsze jak mąż przyjeżdża to zajmuje sie małą na maksa żebym odpoczeła i dogadza mi jak może
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Co do palenia, ja popalałam sobie pzred ciążą, ale od kiedy dowiedziałam sie o ciaży , to ie palę. Nie ciagnie mnie tak bardzo, choć zcasem mam cheć (jak sie wkurzę). Wtedy dłubię słonecznik. Od ciaży nei zapaliłam ani jednego peta. Mój mąż zcasem sobie pali, raz na tydzień jednego peta, ale nie w domu.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23754442]Dziewczyny, tak nieśmiało po ciuchutku napiszę, że... Agatka cały dzień NIC nie ulała. Ani ani. Nie wierzę, że to zbieg okoliczności - nifuroksazyd, powrót apetytu i zanik ulewania, po prostu nie wierzę.[/QUOTE] To może wierz w to wszystko, ze bedzie dobrze. Fajnie. Ja starszej dawałam na kaszel Drosetux i jeszcze taki ziołowy z bluszczem na opakowaniu, chyba z herbapolu. Młody jeszcze nic z gardłem nei miał, na szczescie, nei wiem, co bym mu dąła. Na pewno nie flegaminę na noc. Cytat:
Mnie zaczepiają codziennie. Idę z młodym odprowadzic starszą do szkoły, to pełno starych bab się inetersuje, gdzie my tak rano idziemy. Jak jest bardzo zimno, to biorę wózek, do -8 idę w chuście. Wkurza mnie to, bo to moje dziecko i moja sprawa gdzie i o której z nim chodzę. Często kładę lachę na te gadki, ale jak usłyszy sie kuilka takich w ciągu 15 minut, to cieżko wytrzymać. |
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i śliczną masz choinkę
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Też tak uważam, bardzo mnie sie ta choinka podoba. Co prawda, my swiat nie obchodzimy i choinek nie mamy, ale podoba mi się twoja, ze nie ma tam tyle nas**ne tych bombek i całego ustrojstwa. Bardzo gustowna
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23757330]margo, Ty jesteś przedszkolanką, dobrze kojarzę?[/QUOTE]
no tak jakby. już kiedyś pisałam, że w sumie to jestem nauczycielką angielskiego pracującą w przedszkolu. a w ogóle to nie istnieje zawód "przedszkolanka" a o co chodzi? u nas nocka normalna. przy karmieniu o 1.30 zasnęłam z Ewcią na siedząco ![]() młoda od rana spełza z puzzli i maty. podnosi pupkę, próbuje do przodu, robi sprężynkę, ale zawsze wychodzi jej do tyłu ![]() po drzemce i karmieniu jedziemy do oszołoma, bo to jedyny wolny dzień małża w tym tygodniu. Justin - piękna choinka Edzia - słodka Amelka Kropka - masz wodę? |
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Bardzo Was przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów. Mam spore zaległości i problemy z netem czytam Was troszeczkę przez komórkę...Chciałam podzielić się z Wami wspaniałą wiadomością. Byłam parę dni temu z Karolinką na kontroli kardiologicznej u pani prof Bożeny Werner. Po echu serduszka usłyszałam najpiękniejsze słowa - Karolinka jest już zupełnie zdrowa! Wszystkie zmiany jakie zdążyły zajść przed operacją z powodu dużego przecieku cofnęły się! Karolcia ma serduszko jak dzwon! Rozpłakałam się ze szczęścia. Jeszcze jedna kontrola w maju i jeśli będzie ok to już koniec naszych pielgrzymek po lekarzach kardiologach Pozdrawiam Was i maluchy gorąco i obiecuję nadrobić jak załatwię sobie nowy internet. |
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
...właśnie słyszałam w radio, że jest awaria wodociągu chyba w Gliwicach...
http://polskalokalna.pl/news/potezna...lopoty,1570805Biricchina
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Bricchina - wspaniałe wieści
od godziny chodzę po domu i szukam piszczącej książeczki Ewci. normalnie chyba diabeł ogonem nakrył. nigdzie nie ma. już nawet do kosza na śmieci zajrzałam, czy przypadkiem odruchowo jej nie wyrzuciłam. a taka jestem, że nie machnę ręką, więc teraz mnie to męczy ![]() teraz mamy drzemkę, potem jedzonko i śmigamy. |
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23758325]ja palilam, i to jakieś 10lat. - z przerwą na pierwsza ciąże- i wtedy od razu po skończeniu karmienia wróciłam do ałogu, tak mnie ciągnęło, że masakra... wtedy nawet w ciązy troszkę podpalałam...A teraz- nie mam ochoty na papierosa w ogóle... Która jeszcze paliła?? Powiedzcie jak u Was? Nałóg powrócił? ![]() [/QUOTE]Ja paliłam, ale tylko 2 lata. rzucilam jak tylko dowiedziałam się o ciązy. Nie ciągnie mnie do palenia Czasami zapale w towarzystwie przy piwku. Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3070 | |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23758325]ja palilam, i to jakieś 10lat.
- z przerwą na pierwsza ciąże- i wtedy od razu po skończeniu karmienia wróciłam do ałogu, tak mnie ciągnęło, że masakra... wtedy nawet w ciązy troszkę podpalałam...A teraz- nie mam ochoty na papierosa w ogóle... Która jeszcze paliła?? Powiedzcie jak u Was? Nałóg powrócił? ![]() [/QUOTE]też paliłam kupę lat ale od 4 już nie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3071 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23754442]Dziewczyny, tak nieśmiało po ciuchutku napiszę, że... Agatka cały dzień NIC nie ulała. Ani ani. Nie wierzę, że to zbieg okoliczności - nifuroksazyd, powrót apetytu i zanik ulewania, po prostu nie wierzę.[/QUOTE] no miejmy nadzieję,że wszystko się unormuje i już wszystke dolegliwości sobie pojdą ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23758325]ja palilam, i to jakieś 10lat. - z przerwą na pierwsza ciąże- i wtedy od razu po skończeniu karmienia wróciłam do ałogu, tak mnie ciągnęło, że masakra... wtedy nawet w ciązy troszkę podpalałam...A teraz- nie mam ochoty na papierosa w ogóle... Która jeszcze paliła?? Powiedzcie jak u Was? Nałóg powrócił? [/QUOTE]ja popalałam,przede wszystkim w pracy w nerwach no i przy piwku,rzucilam jak sie dowiedzialam ze jetem w ciazy,ale teraz czasami mam ochotę...[QUOTE=Edzia400;2375 mnie tez dzis czekała niespodzianka siora jak byla na wycieczce w angli kupila Amelii takie cos o balwanek jest od babci[/QUOTE] prześliczniusio wygląda to napewno była trzydniówka malego strasznie wysypalo pelno czerwonych krostek....oczywiście złapanie moczu bedzie graniczyło z cudem....dzis jade do zusu..i mam tez nadzieje,że uda mi się zaliczyć fryzjera....pozatym siedzialam w domu rowno 5 dni i czuję sie tak jakos dziwnie wyalienowana,zaś patrząc za okno wcale nie mam ochoty wychodzic.......
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Dziś się wyspalam. Olcia usnealo 21.30.Spała do 1.00, dostala cyca i pospała do 6.00.Na dobre wstala o 8.00. Oby tak zostało. Edzia400 super mikołajka. Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie paliłam nałogowo ale zdarzało mi sie podpalać na wakacjach spędzanych na wsi. Piwa nie lubię, po winie jestem mega spiaca.Jedynie co moge pić ale za bardzo też mi nie smakuje to drinki. Wczoraj Olcia zaczęła chwytać sie za kolanko i próbowała je lizać no ale brzuszek jej przeszkadzał.Potem wkleje falstart mojej Olci. To ja sie pochwalę jakie kartki na święta wysalliśmy rodzicom, no i zdjęcie z naszej sesji. |
||
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to środkowe zdjecie jest booooskie
|
|
#3074 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23756011]Ty też się pochwal. Nie chce mi sie teraz fotek pstrykać, bo ciuszki schowane. Strój Maksiu dostanie pod choinkę, a Tymek w mikolajkowe wdzianko będzie na wigilię ubrany. Zapdam Wam linki. Strój dla Maksia taki: http://www.disneystore.co.uk/fancy-d.../29535/305202/ A wdzianko dla Tymka takie: http://www.next.co.uk/shopping/boys/newbornboys/2/9 [/QUOTE]Stroje bombowe ![]() Pochwalę się zdjęciami świątecznymi, na których będę miała to ubrane edzia, masz śliczny avatar Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zamęczysz się kobieto. Cytat:
Młoda dzisiaj ryczała od 9.20 do 9.50. Mąż ją usypiał, bo ja nerwa dostałam I śpią teraz razem ![]() Wczoraj wypiłam 1/3 szklanki piwka. Miodzio ![]() Darianna, super fotki. My też planujemy cosik takiego zrobić
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-14 o 10:30 |
||||||
|
|
|
#3075 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziekuje za mile slowa o moim nurku i skrzatku!!
Lea, super stroj dla Maksia i rewelacyjny dla Tymka, zwlaszcza ta broda ![]() Cytat:
Cytat:
W ubieglym roku mialam choinke ubrana na bialo + pierniki, fajnie wygladalo Ja w sobote chce kupic choinke mimo tego, ze wyjezdzamy na swieta to nech bedzie, wrocimi to jeszcze sie nia pocieszymy.Jak Stefek zareagowal na choine? Widze, ze tez masz panele na suficie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny potrzebuje podgrzewacza samochodowego do butelek. Chyba kiedys Kropka pisala, ze ma. Jaki jest dobry? Ja lubilam piwko, winko i podczas ciazy i karmienia pilam czasami 0% Odkad przestalam karmic nadal kupuje bezprocentowe
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Darianna świetne te zdjęcia
![]() ...my też wczoraj mięlismy chęci na takie świąteczne zdjęcia...tylko coś nie do końca pykło... a efekt poniżej ...musimy zrobić drugie podejście...
|
|
|
|
#3077 | ||||||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23758325]...
Która jeszcze paliła?? Powiedzcie jak u Was? Nałóg powrócił? ![]() [/QUOTE]ja paliłam... zaczęłam pod koniec gimnazjum... (możecie mi przywalić w dupę ) potem LO, no bo jakże inaczej, mało kto wtedy tam nie jarał... o matko... właśnie się doliczyłam, że paliłam w sumie 5 lat a to jakieś imprezy, a to nasiadówy w knajpach, a to stresy w szkole, w pracy, na studiach, zawsze się jakaś wymówka znalazła... ale rzuciłam 3 lata temu i teraz mnie wręcz odrzuca na samą myśl...siora jak byla na wycieczce w angli kupila Amelii takie cos o balwanek jest od babci[/QUOTE] ślicznie ![]() wszystkie macie mikołajowe czapy... a ja nie mam... też chcę... ![]() Cytat:
moja sobie gaworzy i gada "mamamamamama... amamamam..." ale to chyba nie do mnie, gada tak do wszystkiego co zobaczy ![]() Cytat:
ale rano? to ja bym się ich spytała gdzie te stare baby tak popitalają w taką pogodę, po lodzie, jak w telewizji i radyjkach trąbią żeby starsze osoby na siebie uważały i siedziały w chałupach, bo o złamanie nie trudno a kondycha już nie ta Cytat:
![]() Cytat:
ponowię moje pytanie o miseczki: kupiłam też miseczki TT, takie plastikowe. no i się zdziwiłam, bo napisali że nie nadają się do posiłków w olejem... ale kiszka. nie napisali dlaczego. podejrzewam, że chodzi o przebarwienia... na smoczkach (też TT) jest właśnie takie info, że olej może powodować przebarwienia. i faktycznie, jak dawałam małej pić od razu po obiadku, gdzie buzię miała umazaną daniem, to po jakimś czasie smoczek się "pomalował". ale czy na pewno o to chodzi? help... w większości obiadków jest przecież olej... plis, oświećcie, bo jeśli chodzi tylko o przebarwienia plastiku to mi to lotto, ale jeśli o co innego to wolęnie ryzykować. a może któraś posiada? o takie: http://allegro.pl/2-miseczki-lyzeczk...344852860.html ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak fajne ![]() bydgoś ci którym mogła bym postawic flache za odśnieżanie sami u siebie nie odśnieżają bo sie nie opyla - przecie zara znowu zasypie ![]() ale ty wiesz jaką mam kondycje ![]() zresztą juz sobie odśnieżyłam - młoda spała 20min a ja włączyłam motorek w du.... i heja po śniegu ![]() teraz delikatnie pruszy ale ma przestac tak mam juz dośc tej zimy ale nie moge sobie pozwolic bedąc sama z dzieckiem żeby mnie zasypało, musze miec podjazd zawsze odśnieżony jak i auto na chodzie, to nie podlega dyskusji ![]() dziewczyny gratki za gaworzenie i pierwsze niesmiałe mama ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- - co do alkocholi - wódki nie nawidze , czasem drinka jak gdzieś jestem ale nie trawie , lubie za to raz na ruski miesiąc napic sie z małżem dobrej whisky piwo tak średnio - o w lecie jak upał to mi smakuje - za to nigdy nie odmówie dobrego francuskiego wina nawet mam niezłą kolekcje w mojej piwniczce
|
|
#3079 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A po ostatnim zastrzyku nie kazano Wam przyjść do kontroli, żeby w razie potrzeby podać jeszcze jakiś antybiotyk, żeby ciągłość była? ![]() Tymek przy oskrzelach dostał 10 zastrzyków, ostatni rano, w południe poszłam do kontroli i okazało się, że wciąż nie tak, więc jeszcze na 3 dni sumamed dostał. Cytat:
Cytat:
Moja sąsiadka ma zmartwienie, rozeszła się z mężem, (tzn. on poszedł do innej kobiety , zamieszkał z nią i jej 9-letnią córką.) No i oni mają razem dwie córki- 11-letnia i 3-letnia. I on chce zabierać obie dziewczynki do swojego nowego domu. Raz tak zrobił, i potem ta 3-latka miała niezłe jazdy przez kilka kolejnych nocy-krzyczała, nie chciala spać... wołała, że do taty chce, że tata ma tu mieszkać, że ona tak wolała... Sąsiadka stwierdziła, że mała zbyt mocno to przeżywa, i nie zgadza się na zabieranie małej do nowego domu tatusia, ten oczywiście protestuje, nie widzi problemu... sądzi, że ona mu utrudnia kontakty z córką... A ona mu nie utrudnia, po prostu chce, żeby on spotykał się z małą w jej domu. ![]() Powiedzcie dziewczyny, co myślicie? Jak ta cała sytuacja może wpłynąć na 3-latkę? Jak powinny wyglądać spotkania małej z tatą i gdzie powinny się odbywać? A nawet jak na neutralnym gruncie, to czy tata powinien być ze swoją nowa kobietą? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Za nami fatalna noc... młody zrobił 5 kup- ale od wczoraj zaczął wreszcie normalnie jeść i pić herbatkę rumiankową. W sumie wypił 590ml mleka i około 300ml herbatki za caly dzien, to chyba dobrze. no i jest pogodny, wcale nie wygląda na chorego. A może to nie jelitówka tylko ząbki? Dwie dolne jedynki wreszcie przebiły się. ![]() no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! |
||||||||
|
|
|
#3081 |
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711]...
no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! gratki za zęby i siadanie ![]() a co do tej akcji z dzieckiem i tatusiem, co zabrał manatki... trudna sprawa... sama byłam dzieckiem w podobnej sytuacji... ale nie jestem psychologiem więc się nie wypowiem. |
|
|
|
#3082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I życzę aby sen na pieniądze się spełnił Cytat:
Kiedy masz wolne terminy na wynajęcie tego skrzata przed świętami?? Przydałoby mi się troszkę uprzątnąć mieszkanko
|
||
|
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie mam cierpliwości do PS .Te zdjęcia przerabialam w photobucket. A tu zapowiadany falstart.Śmiechy osób na filmie nie naleza do mnie. http://www.youtube.com/watch?v=cbipoCd0IZc Lea brawa za zabki i siadanie. Co do dziewczynki to ja bym poszła z ex i córka do psychologa.Niech ex zobaczy,ze matka nie wydziwia tylko jest problem. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-12-14 o 11:45 |
||
|
|
|
#3084 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23754442]Dziewczyny, tak nieśmiało po ciuchutku napiszę, że... Agatka cały dzień NIC nie ulała. Ani ani. Nie wierzę, że to zbieg okoliczności - nifuroksazyd, powrót apetytu i zanik ulewania, po prostu nie wierzę.[/QUOTE]
Super , gratuluję tak po cichutku żeby nie zapeszyć [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23756011]Zapdam Wam linki. Strój dla Maksia taki: http://www.disneystore.co.uk/fancy-d.../29535/305202/ A wdzianko dla Tymka takie: http://www.next.co.uk/shopping/boys/newbornboys/2/9 [/QUOTE]Śliczne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A czemu tylko dla Szai?? Jak zobaczysz mój szal to zmienisz zdanie, muszę go tylko skończyć. Ja też coś umiem Cytat:
|
||||
|
|
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711]
śliczna!!! ![]() no szkoda, że wróciłaś do nałogu. ![]() A po ostatnim zastrzyku nie kazano Wam przyjść do kontroli, żeby w razie potrzeby podać jeszcze jakiś antybiotyk, żeby ciągłość była? ![]() Tymek przy oskrzelach dostał 10 zastrzyków, ostatni rano, w południe poszłam do kontroli i okazało się, że wciąż nie tak, więc jeszcze na 3 dni sumamed dostał. Za nami fatalna noc... młody zrobił 5 kup- ale od wczoraj zaczął wreszcie normalnie jeść i pić herbatkę rumiankową. W sumie wypił 590ml mleka i około 300ml herbatki za caly dzien, to chyba dobrze. no i jest pogodny, wcale nie wygląda na chorego. A może to nie jelitówka tylko ząbki? Dwie dolne jedynki wreszcie przebiły się. ![]() no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! a no w środe czyli jutro dopiero idziemy , i raczej dla tego że pani laryngolog przyjmuje raz w tygodniu właśnie w środy. gratki dla Tymka dzielny chłopiec zeby i siadanie w jednym terminie - fajnie wiecej powodu do dumy![]() Cytat:
![]()
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki, ja tylko na chwilę. Mojemu małemu coś dolega: wczoraj spał w dzień niecałe 2 godziny łącznie. Wieczorem ładnie zasnął, ale po około godzinie zaczęły się cyrki i wrzask. Ululalam i położyłam dalej spać. Po pięciu minutach powtorka, lulanie, herbatka, spanie. Dwie minuty i płacz. Tak kilka razy. Wkońcu nie wytrzymałam, dałam nurofen i zasnął, przespal całą noc, tylko na mleczko raz się obudził. Zęby
Jesli to zęby to nie chcę iść do lekarza i wsród chorych dzieci czekać godzinami w poczekalni, jak to u nas jest. Ja nie widzę u niego innych objawów typu brak apetytu, łapanie za uszko.
|
#3087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2376228 3]i smakuje Ci? pewnie u Was coś lepszego macie. to 0%, które kiedyś kupiłam, smakowało jak za przeproszeniem "coś wyciśniętego ze ściery, którą starto rozlane piwo" ![]() [/QUOTE] jest nie zle. Nawet dobre. Glownie holenderskie. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2376269 2]też nie cierpię wódy... ale napiłabym się dobrego rumu... mrrr... jakby któraś się wybierała na karaiby to niech mi przywiezie dobrą flachę ciemnego, pysznego rumu, zapłacę każde pieniądze [/QUOTE]ja mam, dominikanskie...i na swieta jedziemy przez Lublin ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711]w sumie to potrzebuję porady psychologa dziecięcego. Moja sąsiadka ma zmartwienie, rozeszła się z mężem, (tzn. on poszedł do innej kobiety , zamieszkał z nią i jej 9-letnią córką.) No i oni mają razem dwie córki- 11-letnia i 3-letnia. I on chce zabierać obie dziewczynki do swojego nowego domu. Raz tak zrobił, i potem ta 3-latka miała niezłe jazdy przez kilka kolejnych nocy-krzyczała, nie chciala spać... wołała, że do taty chce, że tata ma tu mieszkać, że ona tak wolała... Sąsiadka stwierdziła, że mała zbyt mocno to przeżywa, i nie zgadza się na zabieranie małej do nowego domu tatusia, ten oczywiście protestuje, nie widzi problemu... sądzi, że ona mu utrudnia kontakty z córką... A ona mu nie utrudnia, po prostu chce, żeby on spotykał się z małą w jej domu. ![]() Powiedzcie dziewczyny, co myślicie? Jak ta cała sytuacja może wpłynąć na 3-latkę? Jak powinny wyglądać spotkania małej z tatą i gdzie powinny się odbywać? A nawet jak na neutralnym gruncie, to czy tata powinien być ze swoją nowa kobietą? [/QUOTE]psychologiem nie jestem ale facet zachowuje sie troche jakby uwazal, ze byla zona robi mu na zlosc. Trzylatka nic nie rozumie jeszcze i jesli tak zle reaguje po wizytach z tata to wg mnie jak najbardziej trzeba sprobowac innych metod i w tym wypadku niech beda to spotkania w domu dziecka...poki co, jak bedzie starsza i wiecej czasu minie to...ale to pozniej. Szkoda aby mala miala taka traume. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711]Za nami fatalna noc... młody zrobił 5 kup- ale od wczoraj zaczął wreszcie normalnie jeść i pić herbatkę rumiankową. W sumie wypił 590ml mleka i około 300ml herbatki za caly dzien, to chyba dobrze. no i jest pogodny, wcale nie wygląda na chorego. A może to nie jelitówka tylko ząbki? Dwie dolne jedynki wreszcie przebiły się. ![]() no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! brawa dla Tymka za siadanie ![]() i niech wraca juz do zdrowia Cytat:
ale moze uda cos sie zrobic
|
|
#3088 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zdjęcia Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711]w sumie to potrzebuję porady psychologa dziecięcego. Dwie dolne jedynki wreszcie przebiły się. ![]() no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! Chyba rzeczywiście warto skorzystać z porady fachowca. Gratulacje za ząbki i jeszcze za samodzielne siadanie ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Boguś byłby zachwycony ![]() Weszłam na wizaż jak zasnął, ale nim Was podczytałam to się obudził drań mały i teraz już buszuje po podłodze. Zastawiłam stołem dostęp do telewizora, to przelazł pod fotelami. Nic nie da razy na mojego łobuza. Idę mu przygotować obiadek. ![]() Szaja szybkie pytanko: jak długi robisz szal, żeby go się tak fajnie układało jak na zdjęciach pokazywałaś?? I jedno nietypowe pytanie: jak trzymasz szydełko? Bo ja w ręce, podobnie jak druty się trzyma, a widziałam że niektórzy coś jak długopis przy pisaniu. Pytam bom ciekawa.
|
||||||
|
|
|
#3089 | |||||
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711]Dwie dolne jedynki wreszcie przebiły się.
![]() no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! ![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że mąż wraca, odpoczniesz od tego odsnieżania! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23754442]Dziewczyny, tak nieśmiało po ciuchutku napiszę, że... Agatka cały dzień NIC nie ulała. Ani ani. Nie wierzę, że to zbieg okoliczności - nifuroksazyd, powrót apetytu i zanik ulewania, po prostu nie wierzę.[/QUOTE] super! niech już tak zostanie! [QUOTE=kumkura;23751128 U nas też wyciąganie rąk do wszystkiego, a najlepiej to nosić i pokazywać świat, żeby krolewicz mogł wszystkiego dotknąć [/QUOTE]u nas to samo. Wczoraj zawieźliśmy z mężem moją mame do szpitala do babci, żeby pomogła się babci umyć, a że było już dosyć późno sami pojechaliśmy go galerii handlowej obok szpitala. Były choinki, światełka - szał ale był tak zszokowany, że tylko patrzył i się uśmiechał. A w domu do wszystkiego łapki wyciąga. Cytat:
Justin ![]() za mamamama![]() Biricchina super wiadomości!! U nas ostatnio super dni, bardzo zabiegane, ale naprawdę fajne. Mały w dobrym humorze, ladnie je, nie ma problemów z drzemką w ciągu dnia, tylko noce jeszcze nie są takie jak były wcześniej, ale nie narzekam. W czwartek mamy szczepenie, już mi źle.
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Biricchina TAK SIĘ CIESZĘ! Myślałam o Was sporo
buziaki dla Karolinki! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

Od dziś Tymek sam łapie butelkę i pije sobie herbatkę.
a ja sie pochwale że Gabi juz od dawna sama pije cherbatke 

- z przerwą na pierwsza ciąże- i wtedy od razu po skończeniu karmienia wróciłam do ałogu, tak mnie ciągnęło, że masakra...
wtedy nawet w ciązy troszkę podpalałam...
Powiedzcie jak u Was? Nałóg powrócił?
[/QUOTE]
pamietacie moje żale jak sie młoda urodziła ....

Że też ludzie muszą się wpier... w nie swoje sprawy. 

az sobie spisalam przepis i atak Wita na swinie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Miodzio
Sąsiadka stwierdziła, że mała zbyt mocno to przeżywa, i nie zgadza się na zabieranie małej do nowego domu tatusia, ten oczywiście protestuje, nie widzi problemu... sądzi, że ona mu utrudnia kontakty z córką... A ona mu nie utrudnia, po prostu chce, żeby on spotykał się z małą w jej domu.
klask i: