|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
dobre! A ja siedzę w piżamce w domciu i cieszę się, że nie muszę wychodzić na dwór, bo na termometrze jest minus 9.
|
|
|
|
|
#692 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dzień dobry
|
|
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
Zimnoooooooooo...
Pytanie do mamuś z syneczkami - czy to były planowane ciąże? tak w dniu owulacji i wogóle czy z zaskoczenia? Słyszałam, że zapłodnienie w dniu owulacji zwieksza szanse na syna, ciekawe jak to wyjdzie... ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Dobry eweska ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Taverney to ja wracam z roboty do domu, też ubieram piżamę i no... posuń się będziemy razem czytać ooo...(jak mi się nie chce tu siedzieć... tak mało klientów teraz...)
|
#694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana! zimnnoo, u nas minus 15 znowu..nie odpuszcza zima no...
Cytat:
))co do historii o legginsach, moj czasem tez ma takie zagrywki Dzien dobry ![]() Cytat:
Cytat:
ja sie dzis wystroilam w sliczna elegancka tunike(nie mam juz w czym chodzic powoli!!!) i nowy naszyjnik i wszyscy sie mnie pytaja czy mam jakas impreze dzisiaj ![]() milego dnia! |
|||
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już po śniadaniu i przy porannej kawce podczytuję co od wczoraj napisałyście
|
#696 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
![]() Cytat:
![]() oo kolejny chłopak, gratulacje ![]() Cytat:
mnie sie wydaje że teraz mi zleci obciążenie glukozą, mam wizyte w czwartek. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś mąż ma odebrać moje wyniki badań, ciekawe jak żelazo. A w czwartek wizyta, równy 18tc będzie więc mam nadzieję że też już poznamy płeć naszego maleństa Pochwale się zakupami niedzielnymi Jeszcze paczka nie przyszła.RAJSTOPY CIĄŻOWE JESIENNO-ZIMOW E - 80 DEN roz. 4 (1353594702) PIŻAMA CIĄŻOWA III TRYMESTR Italian Fashion L (1362037375) BIAŁE FIGI CIĄŻOWE pod brzuch CANPOL - M (1343215396) MUZZY DYSKRETNA KOSZULA CIĄŻOWA i do karmienia L (1320133856) BIUSTONOSZ CIĄŻOWY - STANIK BEZSZWOWY 3 KOLORY M (1363343474) A w czoraj kupiłam w końcu spodnie dresowe, po nie miałam w czym śmigać po domku, a jak narazie mam tylko 1 prae spodni ciążowych. a i sukienkę z jeansu, fajniutka ![]() Miłego dnia
|
|||||
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
Juz na chodzie, ranne ptaszki Ja juz tez po śniadanku. Przydało by się zebrać i cos uprzątnąć w domu... jutro jadę ro rodziców do Bielska a tam nie ma neta...przyzwyczaiłam sie do was i mi normalnie przykro ze was na prawie 2 tyg nie będę śledzić Co do legginsów to mój mąż śmieje się i mówi ze "faceci w rajtuzach" powrócili :P ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Nasza ciąża była w sumie planowana. Od ślubu czyli od czerwca przestałam brac pigułki i potem kochaliśmy sie normalnie czyli ani nie zabiegaliśmy (bez obliczeń było) ani nie broniliśmy sie przed tym. Czyli zajęło nam to 2 miesiące hihih
|
|
|
|
|
#698 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaaaaa też sobie kawkę słabiutką strzeliłam... cóż za aromat, będę chyba z godzinę popijać i się delektować. Robię ostatnie prezentowe zakupy na allegro. Dziś ramki z gliną na odcisk rączki dla naszych najmniejszych i kolorowe rajstopki
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Padłam i nie wstane Witam Mamusie ![]() Ja juz po sniadaniu i posprzatałam troche i bede robic zamowienie na allegro. Ewesko Ty przypadkiem nie zamawialas tych jeansów rurek na all?
|
|
|
#700 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry z rana!
nie bylo mnie od wcz rana i tyyyyyle do nadrobienia!! a ile sie zdarzylo wydarzyc, no no no widze ze chlopcow na forum przybylo gratuluj e eweska, catia, tez mam usg 23.12. wtedy dla rownowagi sypnie dziewczynkami the sania trzymaj sie mocno, bedzie dobrze a co do imion, to ja mam synka dominisia. tak wybralam na poczatku, jak sie urodzil i go zobaczylam to nie mialam watpliwosci juz wogole. mowimy do niego zdrobniale domi, domisiu, imie nie wymyslne, ale tez niezbyt popularne-przynajmniej nie tam gdzie mieszkamy. teraz sie zastanawiam, jak bedzie dziewczynka to mam 2 typy z czego jeden w pelni zaakceptowany przez moich facetow w domu , a jak drugi chlopiec to nie mam bladego pojecia. nawet nie rozwazam teraz, poczekam do usg i trzymam za was kciuki zeby bylo to co sobie wymarzylyscie!!
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak was czytam to ja chyba pierwsza z wszystkich miałam to 4D...miała któraś wcześniej niż w 12-tym tyg?
Naprawdę warto. Super widok
|
|
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie, jak patrze na fotki ktore wrzucilas to naprawde robi wrazenie, widok super, jednak nie ma porownania co do zwyklego usg Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-14 o 09:15 |
|
|
|
|
#703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my starliśmy się od dłuższego czasu, nawet tempke mierzyłam. No i mamy drugiego synka z dnia owulki bo wcześniej nic nie było.Cytat:
Nosek Niko będzie miał taki sam jak Czaro no i tym samym jak Tż bo to jego kopie ![]() Dr od samego początku stwierdził, że gorzej będzie widać bo mam łożysko na przedniej ścianie, w dodatku młody strasznie się wtulał we mnie i nie chciał odsłonić całej buzinki do zdjęcia. Wczoraj na szybko Tż robił zdjęcie zdjęcia wkleję Wam.
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie w telewizji śniadaniowej mówili o sexie po porodzie.
Raczej pozytywnie. Że było jak za pierwszym razem hihihi ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
No rewelacja! Masz kolorowe! Ja tylko czarno białe jak juz wcześniej pisałam to jest taki bajer, dużo nie widać. Później będzie jeszcze fajniejszy widok
|
|
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
jaka slodka fotka, ladnie buzke widac
ja mialam usg w 15 tyg, i mialam tylko rzut w 3d, i mam jedna fotke z tego, ale nie widac zbyt super.dziecko zaslania sie raczka, zdjecie jest jakby z gory zrobione, male wtulone we mnie. |
|
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak,bajer jest niesamowity, wszystko inaczej widać. Dla moich rodziców super rzeczą było jak 4,5 roku temu zobaczyli zwykłe usg na telewizorze, wtedy nagrane mieliśmy na tej starej kasecie vhs ![]() Ciekawe co powiedzą teraz? Pamiątka zostaje na całe życie, nie tylko dla nas, ale i dla dzidzika. Agnieszka_pe widać dzidziola, nóżki podkurczone i nosek i oczko, tylko jeszcze nie tak wyraźnie.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-12-14 o 09:45 |
|
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek o jak on bardzo kocha mamusię... Tak się tuli, jak mały koteczek. Ja nie mogę takich fot oglądać, zaraz płaczę, tak się wzruszam...
A moja wizyta dopiero za tydzień. Mój szanowny profesor poleciał pośmigać na nartach do Włoch. Za moje pieniądze! - jak to mówi moja kuzynka
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzien dobry ja dzisiaj mam wieczorem 2 partie gosci na parapetowke jedna na 18.30 a druga na 20 mysle, ze sie mina ![]() a jak nie to bedzie wesolo hehe ![]()
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze to ja wolę, zasilać kieszeń dr niż czekać w przychodni po parę godzin, patrzeć na łaskę starej położnej która buzie otwiera jak coś chce, na pytania nie odpowiadając żadne. Oooo moje dziecko to starsze chyba się już trochę oswoiło z myślą, że nie będzie miał siostrzyczki bo przed chwilą zapytał " kiedy ten chłopak wyjdzie z brzuszka?"
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
kruczaaale sie obłowiłaś w zakupy fiu fiu...
Ja się jeszcze mieszczę w ciuchy ale na święta to bym chciała kupić jakaś sukienkę albo tuniczkę. Na all jest naprawdę w czym wybierać. |
|
|
|
#711 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Muszę się zabrać za porządki w końcu, wczoraj tylko lodówkę i zamrażalką rozmroziłam i umyłam i to na tyle |
|
|
|
|
#712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. wiec jak mu powiedzielismy ze mama ma dzidziusia w brzuszku zaczely sie pytania. za kazdym razem kiedy wracam od gina przybiega i pyta czy juz mi wyciagneli dzidziusia z brzuszkaa tak z dziwnych pytan to wczoraj mi sie zapytal: mamo czy ja kiedys umarlem? powala mnie tymi pytaniami. za to usmialam sie do lez jak bylismy kiedys na cmentarzu i dowalil ze jego tata jest baaaardzo bardzo stary ale jeszce nie jest zakopany |
|
|
|
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Nie pisałam Was wczoraj, ale czytałam na bieżąco. Ciężki dzień jakiś miałam, skończyło się awanturą z TŻ i w tej złości rzuciłam w niego kubkiem, który przeleciawszy przez cały pokój rozbił się na płytkach w przedpokoju :brzydal : (wiem, że nie mam się czym chwalićDzisiaj odebrałam wyniki badań. Morfologia kiepściutko , za to TSH optymalne 1,53 |
|
|
|
#714 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka hahaaaaaaaaa jeszcze nie zakopany
bomba!
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale staraj sie troszku powstrzymywac, a nie dawaj zlosci wygrywac ![]() kup pilke fitness i poskakaj na niej to ci przejdzie ![]() nie ddenerwuj sie tyle wiem, ze to nie latwo mowic, bo sama jestem nerwuj do potegi ale staram sie jak moge jak sie mocno wsciekne to ide np posprzatac :P |
||
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Ide dziewczyny na ten mróz... owoców w domu zero, jogurtu zero, suszonych śliwek zero...
Moze o targ zachacze, ostatnio fajne rękawiczki widziałam z futerkiem w środku... Trzymajcie kciuki żebym nie zamarzła |
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka_pe25 haha niemożliwy jest Twój syn
![]() http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-sz...349882286.html a co sądzicie o tych spodniach?? Czarne czy szare?
|
|
#718 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mogę prosić o kliki
|
||
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
))Ale Wam fajnie, że już znacie płeć, to znaczy większość Nastawiłam się, że poznam 13, a tu trzeba jeszcze czekać No i jeszcze denerwujące telefony "NO I CO?" "NO I CO MASZ W BRZUCHU?" ![]() Cytat:
![]() Co do buźki, to co to za żel z kwasem siarkowym ![]() Kochana, może zbytnio przesuszasz cerę? Salicylowy wysusza i złuszcza [na dodatek nie powinno się go stosować w ciąży ], mydełka antybakteryjne też. Kremom matującym nie ufam za grosz, bo mam wrażenie, że są sprawcami zapychania i zaskórników. Na Twoim miejscu poprosiłabym Mikołaja o łagodny żel do mycia, np. Effaclar LRP [do tłustej i trądzikowej], Neutrogena, bo żel ma dobrze umyć, na noc krem aktywny np. Effaclar LRP [może też być inne aktywne apteczne, jeśli chcesz, to na PW więcej info ], a na dzień koniecznie nawilżanie, bez względu na rodzaj cery![]() TheXanthippe, no to czekamy (nie)cierpliwie o której masz to usg? Anulinko2009, mam nadzieję, że to nie był ulubiony kubek?
|
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-a...349558516.html
mi sie ta kiecka podoba strasznie tania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

dobre! A ja siedzę w piżamce w domciu i cieszę się, że nie muszę wychodzić na dwór, bo na termometrze jest minus 9.

)

, za to TSH optymalne 1,53
No i jeszcze denerwujące telefony