Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 07:17   #691
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ps. ubrałam się dziś w nową kieckę (taką tunikę) co wczoraj sobie kupiłam i legginsy i pytam się " nie mówisz, że ładnie wyglądam (do męża)" a on do mnie: " tak idziesz do pracy?" a ja: TAK, to on: "no to ładnie wyglądasz"
ha, ha dobre! A ja siedzę w piżamce w domciu i cieszę się, że nie muszę wychodzić na dwór, bo na termometrze jest minus 9.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 08:07   #692
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dzień dobry
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 08:09   #693
amarcia
Wtajemniczenie

Zimnoooooooooo...
Pytanie do mamuś z syneczkami - czy to były planowane ciąże? tak w dniu owulacji i wogóle czy z zaskoczenia? Słyszałam, że zapłodnienie w dniu owulacji zwieksza szanse na syna, ciekawe jak to wyjdzie...

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Dobry eweska

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Taverney to ja wracam z roboty do domu, też ubieram piżamę i no... posuń się będziemy razem czytać ooo...
(jak mi się nie chce tu siedzieć... tak mało klientów teraz...)
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 08:25   #694
anula_81
Zakorzenienie

Witam z rana! zimnnoo, u nas minus 15 znowu..nie odpuszcza zima no...

Cytat:
dzień dobry rano (wczesnym rano)
zapomniałam dziś nasikać na badanie

śniegu dziś napadało znów ...
trzymajcie się kobietki ciepło dziś
do wieczorka
(lub póżnego popołudnia jak Zosia da )

ps. ubrałam się dziś w nową kieckę (taką tunikę) co wczoraj sobie kupiłam i legginsy i pytam się " nie mówisz, że ładnie wyglądam (do męża)" a on do mnie: " tak idziesz do pracy?" a ja: TAK, to on: "no to ładnie wyglądasz"

później:
mężu: a dzinsow nie ubierasz do tego?
ja: nie
mężu: tak w kalesonach?
ja bede sikac w piatek rano))
co do historii o legginsach, moj czasem tez ma takie zagrywki
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
ha, ha dobre! A ja siedzę w piżamce w domciu i cieszę się, że nie muszę wychodzić na dwór, bo na termometrze jest minus 9.
ale zazdroszcze, ja musialam przebrnac przez te sniegi polnocy....brrrr
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Zimnoooooooooo...

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Taverney to ja wracam z roboty do domu, też ubieram piżamę i no... posuń się będziemy razem czytać ooo...
ja tez chce w pidzame, a dzisiaj zaplanowalam wieczorem posprzatac dwie szafki w kuchni...grrr..
ja sie dzis wystroilam w sliczna elegancka tunike(nie mam juz w czym chodzic powoli!!!) i nowy naszyjnik i wszyscy sie mnie pytaja czy mam jakas impreze dzisiaj

milego dnia!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 08:30   #695
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja już po śniadaniu i przy porannej kawce podczytuję co od wczoraj napisałyście
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 08:31   #696
kruczaa
Rozeznanie

Cześć mamuśki
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Jestem już po usg, lekarz tak mnie męczył, że byłam zadowolona kiedy powiedział, iż koniec. Trwało to chyba z pół godziny a może i więcej.
Ale Nikodem zdrowy, rośnie mi kolejny mężczyzna trzeci
Pomierzony, różnicy w pomiarach nie były duże więc termin się zgadza 2 maj. No i dr powiedział, że kawał klocka noszę bo ma aż 295 g

Dr nawet niespodziankę mi zrobił, paczuszkę dostałam. Jakieś gazetki, broszury, próbki kremów, oliwek chyba i butelkę Aventu do tego.
Gratuluje syneczka, aleCi lekarz niespodzianke zrobił, fajnie dostać taką paczuszkę
Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Mamuśki moja intuicja nawaliła . Będzie chłopczyk Adrianek
oo kolejny chłopak, gratulacje
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki wlasnie wrocilismy z wizyty, wszystko ksiazkowo i plec czy siusiak potwierdzony, a dlugosc kosci udowej to 28 mm w 18 tygodniu i 4 dniu, czy to znaczy ze dzidzius bedzie dlugi? mam nadzieje, ze po mamusi tak jak dluga kosc udowa mialy wasze dzidziuli w 19-tym tygodniu?

Kochane kiedy macie zrobic te glukoze z obciazeniem, ja po Nowym Roku.
gratulacje mnie sie wydaje że teraz mi zleci obciążenie glukozą, mam wizyte w czwartek.
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Moja przyjaciolka jak powiedziala swojemu piecioletniemu synkowi, ze ma dzidziusia w brzuszku to zapytal sie czemu go zjadla a jak bylismy u nich moj TZ klepal sie po brzuchu, a maly mu zwrocil uwage "nie klep sie tak mocno, bo tam masz dzidziusia"
Jakie te dzieci pomysłowe i mądre są
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Własnie wylicytowałam koszule
http://allegro.pl/sportowa-koszula-k...363597133.html
Jak bedzie za duza to trzeba bedzie ja troche pozwężać hihi.
Super ta koszulka i jeszcze za taką cenę, świetny zakup.
Cytat:

później:

Dziś mąż ma odebrać moje wyniki badań, ciekawe jak żelazo. A w czwartek wizyta, równy 18tc będzie więc mam nadzieję że też już poznamy płeć naszego maleństa

Pochwale się zakupami niedzielnymi Jeszcze paczka nie przyszła.
RAJSTOPY CIĄŻOWE JESIENNO-ZIMOW E - 80 DEN roz. 4 (1353594702)
PIŻAMA CIĄŻOWA III TRYMESTR Italian Fashion L (1362037375)
BIAŁE FIGI CIĄŻOWE pod brzuch CANPOL - M (1343215396)
MUZZY DYSKRETNA KOSZULA CIĄŻOWA i do karmienia L (1320133856)
BIUSTONOSZ CIĄŻOWY - STANIK BEZSZWOWY 3 KOLORY M (1363343474)
A w czoraj kupiłam w końcu spodnie dresowe, po nie miałam w czym śmigać po domku, a jak narazie mam tylko 1 prae spodni ciążowych. a i sukienkę z jeansu, fajniutka
Miłego dnia
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 08:43   #697
dorkabl
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

Juz na chodzie, ranne ptaszki
Ja juz tez po śniadanku. Przydało by się zebrać i cos uprzątnąć w domu... jutro jadę ro rodziców do Bielska a tam nie ma neta...przyzwyczaiłam sie do was i mi normalnie przykro ze was na prawie 2 tyg nie będę śledzić

Co do legginsów to mój mąż śmieje się i mówi ze "faceci w rajtuzach" powrócili :P

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Zimnoooooooooo...
Pytanie do mamuś z syneczkami - czy to były planowane ciąże? tak w dniu owulacji i wogóle czy z zaskoczenia? Słyszałam, że zapłodnienie w dniu owulacji zwieksza szanse na syna, ciekawe jak to wyjdzie...

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Dobry eweska

Nasza ciąża była w sumie planowana. Od ślubu czyli od czerwca przestałam brac pigułki i potem kochaliśmy sie normalnie czyli ani nie zabiegaliśmy (bez obliczeń było) ani nie broniliśmy sie przed tym. Czyli zajęło nam to 2 miesiące hihih
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:00   #698
amarcia
Wtajemniczenie

Aaaaaaaaaaa też sobie kawkę słabiutką strzeliłam... cóż za aromat, będę chyba z godzinę popijać i się delektować. Robię ostatnie prezentowe zakupy na allegro. Dziś ramki z gliną na odcisk rączki dla naszych najmniejszych i kolorowe rajstopki
Stary 2010-12-14, 09:01   #699
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
principessinaJak mnie teściowa wkurzy to jej powiem ze matki synów krócej żyją

Padłam i nie wstane haha. Dobra jestes!

Witam Mamusie
Ja juz po sniadaniu i posprzatałam troche i bede robic zamowienie na allegro.
Ewesko Ty przypadkiem nie zamawialas tych jeansów rurek na all?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:02   #700
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dzien dobry z rana!

nie bylo mnie od wcz rana i tyyyyyle do nadrobienia!!
a ile sie zdarzylo wydarzyc, no no no widze ze chlopcow na forum przybylogratuluj e

eweska, catia, tez mam usg 23.12. wtedy dla rownowagi sypnie dziewczynkami a jak sie nie dowiem wtedy, to jade 27 .12 na 3d

the sania trzymaj sie mocno, bedzie dobrze

a co do imion, to ja mam synka dominisia. tak wybralam na poczatku, jak sie urodzil i go zobaczylam to nie mialam watpliwosci juz wogole. mowimy do niego zdrobniale domi, domisiu, imie nie wymyslne, ale tez niezbyt popularne-przynajmniej nie tam gdzie mieszkamy.

teraz sie zastanawiam, jak bedzie dziewczynka to mam 2 typy z czego jeden w pelni zaakceptowany przez moich facetow w domu, a jak drugi chlopiec to nie mam bladego pojecia. nawet nie rozwazam teraz, poczekam do usg i trzymam za was kciuki zeby bylo to co sobie wymarzylyscie!!
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:09   #701
dorkabl
Zadomowienie

Jak tak was czytam to ja chyba pierwsza z wszystkich miałam to 4D...miała któraś wcześniej niż w 12-tym tyg?
Naprawdę warto. Super widok
Stary 2010-12-14, 09:14   #702
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak tak was czytam to ja chyba pierwsza z wszystkich miałam to 4D...miała któraś wcześniej niż w 12-tym tyg?
ja chcialam miec w 10 tyg i 4d, mialam zabieg i musialam miec dodatkowe usg zeby sprawdzic czy wszystko ok i pomyslalam o takim wypasie ale mi doktor powiedzial ze za szybko. zrobil zwykle

faktycznie, jak patrze na fotki ktore wrzucilas to naprawde robi wrazenie, widok super, jednak nie ma porownania co do zwyklego usg

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2010-12-14 o 09:15
Stary 2010-12-14, 09:26   #703
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Zimnoooooooooo...

-
Dokładnie my starliśmy się od dłuższego czasu, nawet tempke mierzyłam. No i mamy drugiego synka z dnia owulki bo wcześniej nic nie było.
Cytat:
W 12 tyg na usg mój dr włączył na chwilkę 3d/4d. ale widok rewelacyjny nie był, taka kijanka. Teraz dopiero była różnica! Ogromna.
Nosek Niko będzie miał taki sam jak Czaro no i tym samym jak Tż bo to jego kopie

Dr od samego początku stwierdził, że gorzej będzie widać bo mam łożysko na przedniej ścianie, w dodatku młody strasznie się wtulał we mnie i nie chciał odsłonić całej buzinki do zdjęcia.

Wczoraj na szybko Tż robił zdjęcie zdjęcia wkleję Wam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC130060.jpg (67,6 KB, 47 załadowań)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 09:35   #704
dorkabl
Zadomowienie

Właśnie w telewizji śniadaniowej mówili o sexie po porodzie.
Raczej pozytywnie.
Że było jak za pierwszym razem hihihi

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Dokładnie my starliśmy się od dłuższego czasu, nawet tempke mierzyłam. No i mamy drugiego synka z dnia owulki bo wcześniej nic nie było.

W 12 tyg na usg mój dr włączył na chwilkę 3d/4d. ale widok rewelacyjny nie był, taka kijanka. Teraz dopiero była różnica! Ogromna.
Nosek Niko będzie miał taki sam jak Czaro no i tym samym jak Tż bo to jego kopie

Dr od samego początku stwierdził, że gorzej będzie widać bo mam łożysko na przedniej ścianie, w dodatku młody strasznie się wtulał we mnie i nie chciał odsłonić całej buzinki do zdjęcia.

Wczoraj na szybko Tż robił zdjęcie zdjęcia wkleję Wam.

No rewelacja! Masz kolorowe! Ja tylko czarno białe

jak juz wcześniej pisałam to jest taki bajer, dużo nie widać. Później będzie jeszcze fajniejszy widok
Stary 2010-12-14, 09:40   #705
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

jaka slodka fotka, ladnie buzke widac
ja mialam usg w 15 tyg, i mialam tylko rzut w 3d, i mam jedna fotke z tego, ale nie widac zbyt super.dziecko zaslania sie raczka, zdjecie jest jakby z gory zrobione, male wtulone we mnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3d usg.jpg (33,1 KB, 37 załadowań)
Stary 2010-12-14, 09:41   #706
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie w telewizji śniadaniowej mówili o sexie po porodzie.
Raczej pozytywnie.
Że było jak za pierwszym razem hihihi

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

No rewelacja! Masz kolorowe! Ja tylko czarno białe

jak juz wcześniej pisałam to jest taki bajer, dużo nie widać. Później będzie jeszcze fajniejszy widok
Na papierze fotograficznym, takie większe u nas daje jedno. Szkoda, że tak mało
Tak,bajer jest niesamowity, wszystko inaczej widać.
Dla moich rodziców super rzeczą było jak 4,5 roku temu zobaczyli zwykłe usg na telewizorze, wtedy nagrane mieliśmy na tej starej kasecie vhs
Ciekawe co powiedzą teraz?

Pamiątka zostaje na całe życie, nie tylko dla nas, ale i dla dzidzika.

Agnieszka_pe widać dzidziola, nóżki podkurczone i nosek i oczko, tylko jeszcze nie tak wyraźnie.

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-12-14 o 09:45
Stary 2010-12-14, 09:44   #707
amarcia
Wtajemniczenie

Siasiek o jak on bardzo kocha mamusię... Tak się tuli, jak mały koteczek. Ja nie mogę takich fot oglądać, zaraz płaczę, tak się wzruszam...
A moja wizyta dopiero za tydzień. Mój szanowny profesor poleciał pośmigać na nartach do Włoch. Za moje pieniądze! - jak to mówi moja kuzynka
Stary 2010-12-14, 09:46   #708
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry rano (wczesnym rano)
zapomniałam dziś nasikać na badanie

śniegu dziś napadało znów ...
trzymajcie się kobietki ciepło dziś
do wieczorka
(lub póżnego popołudnia jak Zosia da )

później:
faceci

dzien dobry
ja dzisiaj mam wieczorem 2 partie gosci na parapetowke
jedna na 18.30
a druga na 20
mysle, ze sie mina
a jak nie to bedzie wesolo hehe
Stary 2010-12-14, 09:52   #709
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiek o jak on bardzo kocha mamusię... Tak się tuli, jak mały koteczek. Ja nie mogę takich fot oglądać, zaraz płaczę, tak się wzruszam...
A moja wizyta dopiero za tydzień. Mój szanowny profesor poleciał pośmigać na nartach do Włoch. Za moje pieniądze! - jak to mówi moja kuzynka

Szczerze to ja wolę, zasilać kieszeń dr niż czekać w przychodni po parę godzin, patrzeć na łaskę starej położnej która buzie otwiera jak coś chce, na pytania nie odpowiadając żadne.

Oooo moje dziecko to starsze chyba się już trochę oswoiło z myślą, że nie będzie miał siostrzyczki bo przed chwilą zapytał " kiedy ten chłopak wyjdzie z brzuszka?"

It's not about anger
Stary 2010-12-14, 09:58   #710
dorkabl
Zadomowienie

kruczaaale sie obłowiłaś w zakupy fiu fiu...
Ja się jeszcze mieszczę w ciuchy ale na święta to bym chciała kupić jakaś sukienkę albo tuniczkę. Na all jest naprawdę w czym wybierać.
Stary 2010-12-14, 10:02   #711
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Padłam i nie wstane haha. Dobra jestes!

Witam Mamusie
Ja juz po sniadaniu i posprzatałam troche i bede robic zamowienie na allegro.
Ewesko Ty przypadkiem nie zamawialas tych jeansów rurek na all?
Nie tych rurek nie zamawiałam jednak, bałam się że mogą być później za wąskie na moją wielką szanowną, kupiłam klasyczne proste spodnie ciążowe :P

Muszę się zabrać za porządki w końcu, wczoraj tylko lodówkę i zamrażalką rozmroziłam i umyłam i to na tyle
Stary 2010-12-14, 10:14   #712
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Szczerze to ja wolę, zasilać kieszeń dr niż czekać w przychodni po parę godzin, patrzeć na łaskę starej położnej która buzie otwiera jak coś chce, na pytania nie odpowiadając żadne.

Oooo moje dziecko to starsze chyba się już trochę oswoiło z myślą, że nie będzie miał siostrzyczki bo przed chwilą zapytał " kiedy ten chłopak wyjdzie z brzuszka?"
Siasiek moj syn jest nastawiony ze bedzie mial siostre i to nie jest tak ze my mu cos sugerowalismy, tylko za nim bylam w ciazy zawsze mowil ze chce miec mala dziewczynke w domu. wiec jak mu powiedzielismy ze mama ma dzidziusia w brzuszku zaczely sie pytania. za kazdym razem kiedy wracam od gina przybiega i pyta czy juz mi wyciagneli dzidziusia z brzuszka jak odpowiadam ze nie, to pyta kiedy mi rozetna bruch i wyciagna?? a potem pyta dalej, czy jak mi beda rozcinac brzuch to nie utna dzidziusia? jak oglada kanaly z bajkami i sa reklami i pokazuja ze lalki to pyta czy kupimy dzidzi taka lalke jak sie urodzi.

a tak z dziwnych pytan to wczoraj mi sie zapytal: mamo czy ja kiedys umarlem? powala mnie tymi pytaniami. za to usmialam sie do lez jak bylismy kiedys na cmentarzu i dowalil ze jego tata jest baaaardzo bardzo stary ale jeszce nie jest zakopany: hahaha: dzieci sa poprostu niemozliwe
Stary 2010-12-14, 10:18   #713
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Nie pisałam Was wczoraj, ale czytałam na bieżąco. Ciężki dzień jakiś miałam, skończyło się awanturą z TŻ i w tej złości rzuciłam w niego kubkiem, który przeleciawszy przez cały pokój rozbił się na płytkach w przedpokoju:brzydal : (wiem, że nie mam się czym chwalić ).Te hormony cały czas we mnie buzują jednak i to chyba za mocno.

Dzisiaj odebrałam wyniki badań. Morfologia kiepściutko, za to TSH optymalne 1,53, mocz dobry.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 10:19   #714
amarcia
Wtajemniczenie

agnieszka hahaaaaaaaaa jeszcze nie zakopany bomba!
Stary 2010-12-14, 10:22   #715
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
Siasiek moj syn jest nastawiony ze bedzie mial siostre i to nie jest tak ze my mu cos sugerowalismy, tylko za nim bylam w ciazy zawsze mowil ze chce miec mala dziewczynke w domu. wiec jak mu powiedzielismy ze mama ma dzidziusia w brzuszku zaczely sie pytania. za kazdym razem kiedy wracam od gina przybiega i pyta czy juz mi wyciagneli dzidziusia z brzuszka jak odpowiadam ze nie, to pyta kiedy mi rozetna bruch i wyciagna?? a potem pyta dalej, czy jak mi beda rozcinac brzuch to nie utna dzidziusia? jak oglada kanaly z bajkami i sa reklami i pokazuja ze lalki to pyta czy kupimy dzidzi taka lalke jak sie urodzi.

a tak z dziwnych pytan to wczoraj mi sie zapytal: mamo czy ja kiedys umarlem? powala mnie tymi pytaniami. za to usmialam sie do lez jak bylismy kiedys na cmentarzu i dowalil ze jego tata jest baaaardzo bardzo stary ale jeszce nie jest zakopany: hahaha: dzieci sa poprostu niemozliwe
hehe słodziuchny dzieciak
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Nie pisałam Was wczoraj, ale czytałam na bieżąco. Ciężki dzień jakiś miałam, skończyło się awanturą z TŻ i w tej złości rzuciłam w niego kubkiem, który przeleciawszy przez cały pokój rozbił się na płytkach w przedpokoju:brzydal : (wiem, że nie mam się czym chwalić ).Te hormony cały czas we mnie buzują jednak i to chyba za mocno.

Dzisiaj odebrałam wyniki badań. Morfologia kiepściutko, za to TSH optymalne 1,53, mocz dobry.
oj kochana nie przejmuj sie hormonami
ale staraj sie troszku powstrzymywac, a nie dawaj zlosci wygrywac
kup pilke fitness i poskakaj na niej to ci przejdzie
nie ddenerwuj sie tyle
wiem, ze to nie latwo mowic, bo sama jestem nerwuj do potegi
ale staram sie jak moge
jak sie mocno wsciekne to ide np posprzatac :P
Stary 2010-12-14, 10:29   #716
dorkabl
Zadomowienie

Ide dziewczyny na ten mróz... owoców w domu zero, jogurtu zero, suszonych śliwek zero...
Moze o targ zachacze, ostatnio fajne rękawiczki widziałam z futerkiem w środku...
Trzymajcie kciuki żebym nie zamarzła
Stary 2010-12-14, 10:39   #717
Aliczka88
Zadomowienie

agnieszka_pe25 haha niemożliwy jest Twój syn

http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-sz...349882286.html a co sądzicie o tych spodniach?? Czarne czy szare?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 10:44   #718
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

Hahahaa dobry

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Też mam czasami takie nerwy Ale jakoś staram się opanować

Mogę prosić o kliki
Stary 2010-12-14, 11:01   #719
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry))

Ale Wam fajnie, że już znacie płeć, to znaczy większość Nastawiłam się, że poznam 13, a tu trzeba jeszcze czekać No i jeszcze denerwujące telefony "NO I CO?" "NO I CO MASZ W BRZUCHU?"

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
poziomkowa, rozchorowalas sie, agumentin chyba na pecherz sie daje? Co uzywam, juz mowie, myje buzkie zelem albo z kwasem siarkowym. albo salicylowym, no antybakteryjne mydelko czasem, potem na to krem matujacy ale strasznie mi przetluszcza wiec jak z domu nie wychodze to i bez kremu podkladow tez staram sie nie uzywac, raz gora dwa w tyg zeby nie zatykac porow.
Kwiatecku, , Augmentin jest ogólnym antybiotykiem, stosuje się go nie tylko przy problemach z pęcherzem

Co do buźki, to co to za żel z kwasem siarkowym

Kochana, może zbytnio przesuszasz cerę? Salicylowy wysusza i złuszcza [na dodatek nie powinno się go stosować w ciąży ], mydełka antybakteryjne też. Kremom matującym nie ufam za grosz, bo mam wrażenie, że są sprawcami zapychania i zaskórników.

Na Twoim miejscu poprosiłabym Mikołaja o łagodny żel do mycia, np. Effaclar LRP [do tłustej i trądzikowej], Neutrogena, bo żel ma dobrze umyć, na noc krem aktywny np. Effaclar LRP [może też być inne aktywne apteczne, jeśli chcesz, to na PW więcej info], a na dzień koniecznie nawilżanie, bez względu na rodzaj cery

TheXanthippe, no to czekamy (nie)cierpliwie o której masz to usg?

Anulinko2009, mam nadzieję, że to nie był ulubiony kubek?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:02   #720
agus87
Zakorzenienie

http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-a...349558516.html

mi sie ta kiecka podoba
strasznie tania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości