|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
![]() W zamrażalniku mam jakieś 50 butelek mojego mleka w porcjach po 100-130ml. I nie mam pojęcia co z tym zrobić. Myślę, że na razie zostawię i spróbuję dać małemu za jakiś miesiąc, gdy jego brzuszek już nie będzie taki delikatny i być może upora się z refluxem. A jak nie, to będę musiała wylać. Przeszukałam internet i nie znalazłam informacji, żeby w Niemczech ktoś przyjmował mleko Moje mleko mogę trzymać 6 m-cy, a więc jeszcze niecałe 4 m-ce, bo mam mleko z pierwszej połowy października. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-13 o 18:36 |
|
|
|
|
#1772 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
jak myslicie?a jak wasze dzieciaczki maja? |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po porodzie SN krwawilam 2 tygodnie a teraz po porodzie CC krwawilam 3 tygodnie, po SN krwawilam non stop a teraz po CC to 1-2 dni nie bylo nic a potem znowu i tak w kolko, juz w szpitalu mialam taka 2 dniowa przerwe ale to jest prawidlowe, teraz te ostatnie dni to bylo duzo sluzu leciutenko podbarwione krwia
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
irsin a probowalaas mp3 z odglosem suszarki malej puszczac?? zamaist uzywac rzeczy prodozernych
|
|
|
|
#1775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to rewelacja I do tego CC robil mi moj gin prowadzacy ciaze wiec jestem zadowolona podwojnie, jako lekarz tez jest super A twoje wrazenia jakie ![]()
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-12-13 o 20:45 |
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Ranka mi się wydaje, że jak twoje dziecko nie płacze przy puszczaniu tych bączków, to jest wszystko OK.
Gorzej jak przed puszczeniem bąka dziecko się pręży, stęka, marudzi czy nawet płacze. Mój Pascalek właśnie tak prężyl się jak dawałam mu Nan. Do tego robił bardzo wodniste śmierdzące kupki i był bardzo niespokojny. Jak mu zmieniłam na Humanę, to już się nie pręży i nie marudzi, a bączki puszcza nadal. Nieraz się śmieję, że mu się chyba pupcia drze, bo pryka i nie umie przestać. Ale uważam, że póki jest spokojny, to niech sobie pryka
|
|
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
|
|
#1779 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poki mialam rozmiar A bylo ok. Udalo mi sie kupic taki z szerokimi ramiaczkami w Mother Care ale i tak nie jestem do konca zadowolona. Z checia tez bym posluchala pewnych sugestii ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daje jej bobotic na wzdecia i mysle,ze jest lepiej po nim. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
sama nagrywalas?
|
||
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
ja mam taki - z fiszbinami
http://moda.allegro.pl/biustonosz-ma...367617856.html |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
irsin mam, dostalam od jednej mamuski. odglos jest dziwny bo jednostajny
Ale samemu w razie co na laptopa tez mozna nagrac hehe moge podeslac na wyprobowanie.
|
|
|
|
#1783 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Błagam powiedzcie mi jak wy to robicie, że macie tyle pokarmu?? Weronika, pamiętam , ze po porodzie to starałaś się odciągać i po troszeczku twój mąż woził małemu do innego szpitala a teraz takie ilości produkujesz. Moja mała ciągle głodna, choc za dnia jakoś udaje mi sie ja nakarmić, za to wieczorem i w nocy nie ma szans. Daje jej 2h cyce i potem jeszcze spija minimum 80 ml mm. No masakra. Dajcie jakies rady. Póki co masakruje sie laktatorem. Po karmieniu sciągam może 2 ml
|
|||
|
|
|
#1784 |
|
Raczkowanie
|
Też mam z fiszbinami, ale na noc zakladam zwykly bawelniany - jest wg mnie wygodniejszy do karmienia. A kupilam w sklepie Kimex. Tam jest bardzo duzy wybor
![]() Ja na szczescie nie mam problemu z mlekiem, karmie Mikołajka piersia od poczatku, chociaz czasem mam ochote wyjsc gdzies na dluzej, a nie tylko na 2-3 godiny dopoki nie zglodnieje A nie odciagam, bo boje sie troche dawac mu z butelki, bo duzo czytalam i slyszalam ze podawanie i piersi i butelki moze skonczyc sie tym, ze dziecko nie bedzie chcialo ssac piers. Pewnie nie kazdy maluch tak ma, moze nawet malo dzieci, ale ja jakos boje sie, a nie chce rezygnowac z karmienia piersia. Ale mam gorsze zmartwienie Moj maly ostatnio zaczal kaszlec. Sporadycznie, ale kaszle. Martwie sie czy sie nie przeziebil przez ta pogode. Goraczki nie ma, ale kicha (to od poczatku) i czasem kaszle. Wasze maluchy tez tak 'pokasluja'?
|
|
|
|
#1785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Irsin ta mata to Tiny Love Farma kick&play - na razie Mała jest zainteresowana tylko lusterkiem
Urodziłam się 13ego w piątek Nasz Skarb Nasze nadchodzące Szczęście Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2010-12-14 o 00:14 |
|
|
|
|
#1786 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://w305.wrzuta.pl/audio/5XuTfrQH...acza_by_jaworc |
|
|
|
|
#1788 |
|
Dragonfly
|
Moja wieczorem i w nocy miala taka kolke,ze nawet jesc nie chciala(zjadla o 20-tej,troche o 1-wszej i dopiero po 7-ej rano)...te cholerne baczki..
Ide po bobotic(jak podajecie maluszkom tego typu kropelki?) dzis i kilka razy dziennie bede jej na razie masowac brzuszek,by ja troche odgazowac Polozna ,ktora nauczyla mnie masowac mala,mowila tez o cewniku folleya i koncowce od termometra ale tak szczerze to ja sie boje jej takie cos wkladac,choc cewnik podobno jest rewelacyjny i szybko dziala Jesli chodzi o kolki,to mi sie wydaje,ze podejrzany jest jednak mleko krowie w mojej diecie,wczoraj pochlonelam go wyjatkowo duzo..oby sie dokulac do 3 miesiaca-wtedy bedzie lepiejJej dzwiek odkurzacza nie robi samochod lekiem na wszystko-czy glod,czy nude,czy bezsennosc..ale samochod niestety nam sie zepsul
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Martinix a pijesz herbatki laktacyjne te w saszetkach?
Bo ja wypijałam 5 szklanek dziennie tej herbatki i praktycznie nic innego nie robiłam. A w szpitalu to zgadza się - walczyłam o laktację, ale to dlatego, że miałam cc i miało to trwać 4 doby zanim się pojawi pokarm, a ja chciałam go mieć od razu A więc masakrowałam cycki laktatorem, żeby je pobudzić i odciągałam 2,5 ml. ale już 4 dnia odciągałam 40ml, a po tygodniu 100ml. Gdy już odciągałam 150ml, to z tego było zabierane tylko 40ml dla Pascalka, bo więcej nie wypijał, a reszta była mrożona w szpitalnym zamrażalniku. Na odchodne zabralam moje mleczko i mam pełną szufladę w zamrażalniku, jakieś 50 butelek.Dziś rozmroziłam jedną butelkę, dodałam zagęstnika, żeby nie ulał i dodałam 4 kropelki Colief, które rozkładają laktozę. Te kropelki to ponoć jakaś rewelacja z Irlandii i Anglii. Ponoć działa cuda. Wczoraj do mnie dotarły, więc postanowiłam dać mojemu mleczku jeszcze jedną szansę W cyckach już prawie nie mam mleka, kapusta zadziałała A więc mogę tylko wykorzystać mleko zamrożone.Gdyby Pascal dobrze zniósł taki posiłek: mleko+zagęstnik+Colief, to dawałabym mu to codziennie rano. Bardzo jestem ciekawa jak żołądek Pascalka zareaguje na takie mleczko, a zarazem potwornie się boję, że znowu przez mój upór on będzie cierpiał... A u nas w nocy spadł śnieg. Normalnie biało Wiem... dla was to nic dziwnego, ale tu dla mnie tak, bo tu rzadko spadnie śnieg, a jak spadnie, to roztapia się przed południem. Dziś jest szansa, że dzieci poszaleją na śniegui, bo mamy mróz
|
|
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia Tez jest u was problem z przejezdnoscia drog?U nas spadna 2 cm sniegu i Niemcy nie daja rady
![]()
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale busy nie mają zimówek, więc nic dziwnego, że nie dają rady jechać.Ja mieszkam w ostatniej dzielnicy, już na uboczu, z dala od centrum, więc u nas ulice wokół bloku dziś nie są odśnieżone. Nie wiem czy ktoś się nad nami zlituje czy nie. A ja chciałam jechać na zakupy... W centrum to pewnie wszystko odśnieżone i komunikacja pewnie też działa. A najbardziej mnie wkurza, że Niemcy nie potrafią jeździć gdy spadnie śnieg czy nawet jak leje deszcz. Od razu zwalniają do 30km/h i musi się człowiek za takimi wlec! --------------- Do mam karmiących piersią: Właśnie na innym wątku jedna mama poleciła na laktację KOZIERADKĘ. Pisze, że uratowała ją gdy miała kryzys laktacyjny. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-14 o 11:13 |
|
|
|
|
#1792 |
|
Kici kici miau miau
|
u nas noc tragiczna - Mala nie spala w ogoel tylko darla sie wnieboglosy.. w ogole ona od paru dni strasznie marudna w dzien tez ale takich przebojow nie bylo nigdy..
|
|
|
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie sadzam, bo dla takiego maluszka może (podobno) być to niekorzystne dla kręgosłupa (że jeszcze nieprzygotowany na taką pozycję).
My wczoraj byliśmy na wigilii pracowniczej TŻ i Nika przez cały czas była bardzo grzeczna. Podczas jazdy samochodem spała (1h w jedną stronę), a na kolacji się głównie rozglądała i troszkę pospała. Jak zobaczyła sw. Mikołaja to myślałam, że jej oczy z orbit wyjdą Tak więc widać, że spokojnie możemy ją zabierać
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie, że mogłabym teraz nosić stanik z fiszbinami. Nawet w miękkim mi jest niewygodnie, ale noszę w ciągu dnia. W nocy daję cyckom odpocząć i nie noszę pod koszulę nocną biustonosza. Przecież i tak leżę, więc w miękkim staniku piersi i tak rozjechałyby się na wszystkie strony
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas, odpukać od jakiś 3 dni mała robi kupki bez płaczu, nawet nie wiadomo kiedy, bo nawet nie robi się czerwona. Ale jak wspomnialam wczoraj dość mocno uważam na to co jem- wbrew pozorom nie mam aż takich ograniczeń i nie chodzę głodna Dziewczyny, jak Wasze maluchy reagowały po szczepieniach? My za tydzień mamy, miały np. temperaturę?
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My szczepiliśmy sie tylko na pneumokoki i Pascalek był bardzo dzielny. Wiadomo, zaplakał, ale później było dobrze. Lekarz ostrzegał mnie przed gorączką, ale nie miał. We wtorek mamy ponownie to samo szczepienie, bo muszą być 3. A kiedy dostanie pozostałe szczepienia to nie wiem. Ranka nie wiem co ci poradzić. Tak mi żal twojego dziecka, no ciebie... Kretencja ty chyba w ciąży pisałaś, że lubisz latać po domu z rozpuszczonymi cyckami? Widzę, że ci nie przeszło ![]() Ja nie wyobrażam sobie nie założyć stanika. Do spania nie cierpię, ale teraz póki są pełne, to śpię w staniku. Tak niby trzeba, więc tak robię. A mleka prawie już nie mam, bo ręką nie umiem już nic odciągnąć, a piersi nie są już twarde jak kamienie. Mają ładny kształt, ale wiem, że lada dzień zostaną mi z tego dwa obwisłe flaki ![]() Lutien fajnie, że poszliście z małą. Ja też wszędzie Pascalka zabieram i jest bardzo grzeczny, przeważnie śpi. Teraz wybrałabym się na spacer. Kupiłabym mydło, bo się skończyło. A jak mój Thomasek zobaczy, że nie ma mydła, to uzna, że nie musi myć nóg Muszę więc wyjść. Autem nie pojadę, bo jest nieodśnieżone i boję się jechać po takiej ulicy. A nie wiem czy po chodniku da się jechać wózkiem?... Ludzie pewnie już śnieg udeptali, może więc się odważę.
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-14 o 12:37 |
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, tak to ja lubię latać z "rozpuszczonymi cyckami"
Teraz jak karmię to noszę stanik, choć tego nie znoszę, ale do spania absolutnie nie.---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Dziewczyny po cc - długo bolało Was miejsce nacięcia? W środku juz mnie nic nie boli, mogę swobodnie kasłać, śmiać się itd. Ale skóra ciągle mnie boli w tym miejscu, mam takie wrażenie, jakby była... otarta - podobne doznanie to jest... Dobrze wygląda, nic nigdzie się nie sączy, nie jest zaczerwienione, zaczyna sie blizna robić. Ale pobolewa, zwłaszcza jak np. lekko mi sie bielizna tam ociera... Długo to tak będzie? Dziś mąż mnie przytulił, lekko docisnął brzuch do mojego brzucha i odskoczyłam aż, takie nieprzyjemne uczucie...
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ile ma mój Tymuszka, a nieprzyjemne uczucie koło blizny jest ciągle. Jakby jednocześnie była tam skóra taka ścierpnięta i bolesna. Mi położna jak się zagoi kazała to trzeć pod prysznicem rękawicą. A może to się nawet do roku utrzymywać - zostały w tym miejscu przecięte wszystkie nerwy i nie ma co się oszukiwać, że szybko dojdą do siebie Oby szybko ci minęło |
|
|
|
|
#1799 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Do tego mała mi wariuje przy cycu i nie chce ssaćCytat:
. O jakiej herbacie dokładnie mówisz?? jade do polski za tydzień i tam może kupie. Cytat:
Idę się dalej masakrować laktatorem |
||||
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Pomidorko
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

W szpitalu pociły mi się tylko dłonie i stopy (ale masakrycznie, ślizgałam się w klapkach

Błagam powiedzcie mi jak wy to robicie, że macie tyle pokarmu?? Weronika, pamiętam , ze po porodzie to starałaś się odciągać i po troszeczku twój mąż woził małemu do innego szpitala a teraz takie ilości produkujesz. Moja mała ciągle głodna, choc za dnia jakoś udaje mi sie ja nakarmić, za to wieczorem i w nocy nie ma szans. Daje jej 2h cyce i potem jeszcze spija minimum 80 ml mm. No masakra. Dajcie jakies rady. Póki co masakruje sie laktatorem. Po karmieniu sciągam może 2 ml
Jesli chodzi o kolki,to mi sie wydaje,ze podejrzany jest jednak mleko krowie w mojej diecie,wczoraj pochlonelam go wyjatkowo duzo..oby sie dokulac do 3 miesiaca-wtedy bedzie lepiej
Ale busy nie mają zimówek, więc nic dziwnego, że nie dają rady jechać.
. O jakiej herbacie dokładnie mówisz?? jade do polski za tydzień i tam może kupie.