Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 11:08   #721
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Pędzę do Was z info od The_sania

" Jestem w szpitalu, zbadali mnie i mam rozwarcie na opuszek palca, maluszek ułożony główkowo. Biorę luteinę, nuda jak nie wiem bez internetu. Więcej nic nie wiem lekarze nie wiele mówią. Jak tam dziewczyny po wczorajszych usg? Pewnie wszystko dobrze "
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:18   #722
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Oj, kurczę! The_Sania! Zaraz do Niej smsnę

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:19   #723
agus87
Zakorzenienie

kurcze chyba nie urodzi tak wczesnie...
Stary 2010-12-14, 11:22   #724
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

" Jestem w szpitalu, zbadali mnie i mam rozwarcie na opuszek palca, maluszek ułożony główkowo. Biorę luteinę, nuda jak nie wiem bez internetu. Więcej nic nie wiem lekarze nie wiele mówią. Jak tam dziewczyny po wczorajszych usg? Pewnie wszystko dobrze "
ojej, troche za wcześnie maleństwo pcha sie na świat. Trzymam mocno kciuki aby było wszytsko dobrze. Może jakis szew czy coś w tym stylu będą jej zakładać. Eweska życz jej od nas wszytskiego dobrego

Aguś nawet fajna ta spódnica,a pas i przesyłka gratis kuszą jeszcze bardziej
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:25   #725
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
No to mi wychodzi z tego usg 19t3d. Oby później tak szybko dzidziki nie rosły ja chcę jak za pierwszym razem 3kg i pult przy trzecim partym
Też chciałabym pult za 3 partym, ale pewnie nie będzie tak dobrze. Choć mówi się, że drugi poród jest krótszy

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki wlasnie wrocilismy z wizyty, wszystko ksiazkowo i plec czy siusiak potwierdzony, a dlugosc kosci udowej to 28 mm w 18 tygodniu i 4 dniu, czy to znaczy ze dzidzius bedzie dlugi? mam nadzieje, ze po mamusi tak jak dluga kosc udowa mialy wasze dzidziuli w 19-tym tygodniu?

.
Gratuluję
FL z 19 t.c i 5 dniu wynosiła 30mm

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no kolejny mezczyzna, widze ze ja i Moria ratujemy watek dziewczynkami
I ja też

p.s. Ja obecnie śpię tak delikatnie na brzuch - tak pomiędzy na brzuchu i na boku

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór))

Aktualnie zdycham, niestety Bioparox nie pomógł i dostałam Augmentin 625
Mary, właśnie miałam się Ciebie pytać jak choróbsko. Widzę, że nie tego. U mnie tak samo niestety. Chwilowo po Bioparoxie było nawet dobrze, a teraz znowu to samo. I jeszcze Adrian mi się znowu pochorował - wrócił kaszel, katar Jutro idziemy do lekarza.

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
Ciężko jest nie tylko schudnąć, ale i przytyć - jak się chce
Skąd ja to znam

Cytat:
Na papierze fotograficznym, takie większe u nas daje jedno. Szkoda, że tak mało
Tak,bajer jest niesamowity, wszystko inaczej widać.
Dla moich rodziców super rzeczą było jak 4,5 roku temu zobaczyli zwykłe usg na telewizorze, wtedy nagrane mieliśmy na tej starej kasecie vhs
Ciekawe co powiedzą teraz?
Jak pokazał moim teściom zdjęcie dzidzi 4d to teściowa się popłakała ze wzruszenia

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
Siasiek moj syn jest nastawiony ze bedzie mial siostre i to nie jest tak ze my mu cos sugerowalismy, tylko za nim bylam w ciazy zawsze mowil ze chce miec mala dziewczynke w domu. wiec jak mu powiedzielismy ze mama ma dzidziusia w brzuszku zaczely sie pytania. za kazdym razem kiedy wracam od gina przybiega i pyta czy juz mi wyciagneli dzidziusia z brzuszka jak odpowiadam ze nie, to pyta kiedy mi rozetna bruch i wyciagna?? a potem pyta dalej, czy jak mi beda rozcinac brzuch to nie utna dzidziusia? jak oglada kanaly z bajkami i sa reklami i pokazuja ze lalki to pyta czy kupimy dzidzi taka lalke jak sie urodzi.
Kapitalne

Cytat:

Mogę prosić o kliki
Eweska, a gdzie to trzeba kliknąć?

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2010-12-14 o 11:37
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:32   #726
eweska
Moderatoreska

Listopadowa w mój baner w podpisie

Nie nie urodzi, na bank coś zrobią, aby powstrzymać rozwieranie się szyjki, wszystko będzie dobrze, luteina też podtrzyma jej ciąże. Będzie dobrze i urodzi o czasie
Stary 2010-12-14, 11:38   #727
listopadowa80
Zakorzenienie

Eweska, głos oddany
Stary 2010-12-14, 11:40   #728
Eve1603
Zakorzenienie

Hej
Ja niedawno wstalam, nawet synus moj kochany bawil sie ladnie sam i dal mamusi jeszcze podrzemac Jemy sobie sniadanko a ja oczywiscie juz na wizazu

The _sania
trzymaj sie dzielnie, wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

ps. ubrałam się dziś w nową kieckę (taką tunikę) co wczoraj sobie kupiłam i legginsy i pytam się " nie mówisz, że ładnie wyglądam (do męża)" a on do mnie: " tak idziesz do pracy?" a ja: TAK, to on: "no to ładnie wyglądasz"

później:
mężu: a dzinsow nie ubierasz do tego?
ja: nie
mężu: tak w kalesonach?

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Zimnoooooooooo...
Pytanie do mamuś z syneczkami - czy to były planowane ciąże? tak w dniu owulacji i wogóle czy z zaskoczenia? Słyszałam, że zapłodnienie w dniu owulacji zwieksza szanse na syna, ciekawe jak to wyjdzie...
Powiem Ci jak bylo za pierwszym razem, bo teraz jeszcze nie znam rezultatu - pierwsza ciaza planowana z obliczeniami i polowaniem na owulacje i jest synus.
Co do drugiej, to mialam problem z ustaleniem owulki i albo idealnie w nia trafilismy, albo "robaczki" musialy poczekac zobaczymy jaki bedzie wynik Podobno jak trafisz w owulke, to wieksza szansa na syna, bo meskie plemniki sa szybsze, a jak bedziesz sie starac przed to wieksza szansa na corke, bo zenskie plemniki dluzej zyja i dozyja do owulacji. Ale 100% pewnosci nie ma...

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Jak tak was czytam to ja chyba pierwsza z wszystkich miałam to 4D...miała któraś wcześniej niż w 12-tym tyg?
Naprawdę warto. Super widok
Owszem warto, ale troche pozniej, kiedy widac juz twarz dziecka, bo w 12 tyg to jeszcze nie bardzo jest sie czym zachwycac. Ja robilam w 28 tyg. (chyba) i wszyscy ogladajac zdjecia juz widzieli podobienstwo do mnie ale fakt pieknie widac bylo buzie

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:42   #729
anula_81
Zakorzenienie

listopadowa to mnie troche pocieszylas z tym spaniem na brzuchu bo myslalam, ze tylko ja mam takie zboczenie
od jutra chyba sprobuje z poduszka miedzy nogami.

mnie sie dzisiaj taaak chceee sppaaaac, ze zaraz zwariujeeee..grrr!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:44   #730
eweska
Moderatoreska

Cytat:
listopadowa to mnie troche pocieszylas z tym spaniem na brzuchu bo myslalam, ze tylko ja mam takie zboczenie
od jutra chyba sprobuje z poduszka miedzy nogami.

mnie sie dzisiaj taaak chceee sppaaaac, ze zaraz zwariujeeee..grrr!
Ja też jeszcze śpię na brzuchu częściowo na brzuchu, częściowo na boku, plus ręka pod brzuchem, inaczej nie usnę A brzuch jest pokaźny, ale nie przeszkadza mi to

Listopadowa
Stary 2010-12-14, 11:49   #731
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Listopadowa, Bioparox się nie sprawdził... Dziś drugi dzień Augmentinu i czuję się lepiej, niż po czterech dniach Bioparoxu. Głos dalej mam, jak rockowa piosenkarka

Uwielbiam spać na brzuchu, ciągle jeszcze śpię tak, chociaż pewnie niedługo się to skończy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 11:58   #732
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jeszcze śpię na brzuchu częściowo na brzuchu, częściowo na boku, plus ręka pod brzuchem, inaczej nie usnę A brzuch jest pokaźny, ale nie przeszkadza mi to
Ja też inaczej nie zasnę
A pomyśleć, że w pierwszej ciąży moja ulubioną pozycją było spanie na plecach
Cytat:
Listopadowa, Bioparox się nie sprawdził... Dziś drugi dzień Augmentinu i czuję się lepiej, niż po czterech dniach Bioparoxu. Głos dalej mam, jak rockowa piosenkarka
Podejrzewam, że i ja wyląduję na antybiotyku ogólnym.
Stary 2010-12-14, 12:08   #733
Taverney
Zakorzenienie

Kruczaa, jak przyjdzie ten stanik bezszwowy do Ciebie, to wrzuć linka i podziel się wrażeniami. Też bym musiała sobie kupić stanik, a że mam areszt domowy, to nie mam jak pochodzić po sklepach.

Cytat:
Szczerze to ja wolę, zasilać kieszeń dr niż czekać w przychodni po parę godzin, patrzeć na łaskę starej położnej która buzie otwiera jak coś chce, na pytania nie odpowiadając żadne.
a ja nie chodzę prywatnie, ale na fundusz. W końcu po coś odprowadzają mi co miesiąc 400 zł i wreszcie z tego korzystam. Co do kolejek, to mimo, że jest to Warszawa, nigdy nie czekałam dłużej, niż 30 min, a zazwyczaj wchodzę po kilku minutach. Z zapisami też nie ma problemu, ostatnio zapisałam się dzień przed wizytą i nie było problemu. Może to dlatego, że "obsługuje" mnie poradnia patologii ciąży, a nie zwykła ginekologiczno-położnicza, a może dlatego, że w przychodni jest dobra organizacja i w zasadzie tłumów nie ma. Ale wiem, że nie wszędzie jest tak fajnie...

Cytat:
Oooo moje dziecko to starsze chyba się już trochę oswoiło z myślą, że nie będzie miał siostrzyczki bo przed chwilą zapytał " kiedy ten chłopak wyjdzie z brzuszka?"
nie, no, fantastycznego masz tego synka! Nieźle się uśmiałam!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-a...349558516.html

mi sie ta kiecka podoba
strasznie tania
świetna ta kieca! I faktycznie cena malutka.

Cytat:
Uwielbiam spać na brzuchu, ciągle jeszcze śpię tak, chociaż pewnie niedługo się to skończy
Ja śpię na boku, ale nie wiem, czy już muszę podkładać jasiek kurcze, ja nic nie wiem w tej ciąży! Czekam na mądrą książkę i zaczynam czytać o ciąży, połogu i noworodku.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 12:16   #734
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

pozdrów ją od nas i prześlij całusy

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
a ja nie chodzę prywatnie, ale na fundusz. W końcu po coś odprowadzają mi co miesiąc 400 zł i wreszcie z tego korzystam. Co do kolejek, to mimo, że jest to Warszawa, nigdy nie czekałam dłużej, niż 30 min, a zazwyczaj wchodzę po kilku minutach. Z zapisami też nie ma problemu, ostatnio zapisałam się dzień przed wizytą i nie było problemu. Może to dlatego, że "obsługuje" mnie poradnia patologii ciąży, a nie zwykła ginekologiczno-położnicza, a może dlatego, że w przychodni jest dobra organizacja i w zasadzie tłumów nie ma. Ale wiem, że nie wszędzie jest tak fajnie...
Tav, zazdroszczę na prawdę
Mój szpital jest do d... i niestety chociaż w ciąży muszę oszczędzić sobie nerwów. Będę się stresować dopiero przy porodzie Za to lekarza mam super i jeśli nie trafię na jego dyżur to chyba się załamię i nie urodzę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 12:23   #735
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Tav, zazdroszczę na prawdę
Mój szpital jest do d... i niestety chociaż w ciąży muszę oszczędzić sobie nerwów. Będę się stresować dopiero przy porodzie Za to lekarza mam super i jeśli nie trafię na jego dyżur to chyba się załamię i nie urodzę
no fakt, mam szczęście. Na prywatnego lekarza z moimi problemami i krwawieniami wydałabym już pewnie fortunę. Postanowiłam sobie, że to co teraz zaoszczędzę będzie na wyprawkę dla maluchów.

The_Sania
trzymamy za Ciebie kciuki! Jak wrócisz, koniecznie napisz, że wszystko jest dobrze
Stary 2010-12-14, 12:28   #736
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Kruczaa, jak przyjdzie ten stanik bezszwowy do Ciebie, to wrzuć linka i podziel się wrażeniami. Też bym musiała sobie kupić stanik, a że mam areszt domowy, to nie mam jak pochodzić po sklepach.
ok, napewno napiszę
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 12:43   #737
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Jeszcze jedna rada może fachowa kosmetyczka by pomogła? Jest tyle nie inwazyjnych metod oczyszczania które my w naszym stanie możemy stosować.
No i zawsze pod podkład baza! Niby następna warstwa kosmetyku a u mnie widzę ze się tak nochal nie zapycha
Po rozmowie z moja kosmetyczka i ginekologiem stwierdzam, ze nie ma co w ogole dywagowac nt. cery w ciazy. Oboje powiedzieli, ze to hormony i zadne kosmetyki nie pomagaja, kosmetyczka zabronila kwasow i dermabrazji, mowiac, ze to i tak nic nie da, bo hormony dalej dadza czadu. Mam uzywac normalnych kosmetykow i nie wydawac kasy na jakies dodatkowe specyfiki, bo i tak nie pomoga.

Cytat:
Kochane, zajrzałam do ustawy Prawo o ruchu drogowym. Wg. obowiązujących przepisów (atr. 38 p. 2):
"Obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy (...) kobiet o widocznej ciąży".
No to chyba jasne. Bo ja byłam pewna, że ten obowiązek zapiania jednak mamy. Teraz już wiem, że nie
Ja mam odruch, ze zawsze zapinam, bez pasow czuje sie niekomfortowo w samochodzie i nie wiem czy sie oducze, jak brzuch bedzie wiekszy.

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Catia88
Ja też pasów nie zapinam. Jakoś tak nie lubiłam i nie lubię. No chyba, że w daleką trasę jedziemy to tak

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Dziewczyny macie problem z fajkami ??
Ja mam straszny... Palilam 14 lat zanim zaszlam w ciaze, srednio paczke na 2-3 dni, ale teraz widze, ze troche mnie mdli, jak czuje papierosy. wiec byc moze jest szansa, ze nie bede palic po porodzie i juz nie wroce do palenia po karmieniu.

Cytat:
dziewczyny, co kupujecie facetom pod choinkę? Mnie brakuje pomysłu
Jako wielki fan agenta 007 moj TZ dostanie te ksiazke
http://merlin.pl/Bond-Leksykon_Kamil.../1,705690.html
Przegladalam ja w Empiku i mysle, ze sama tez sobie przeczytam, jak juz do mnie dotrze, sa w srodku fajne ciekawostki.
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-i-do-karmienia-3w1-i1348900216.html

macie ta poduche ?
bo chce sobie kupic
sprawdza sie ?
Dla mnie to jest naciaganie klientow. Zwiniesz sobie koldre i tez jest ok. Ja przynajmniej tak wlasnie robie z koldra, ze ja podwijam i wkladam pod brzuch. I dziala.

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak sie zastanawiam czy moge cwiczyc na stepperze ? Zastanawia mnie to o tyle, ze wchodzenie po schodach to jeden ze sposobow na wywolanie/przyspieszenie porodu, a stepper niejako schody imituje...
Wydaje mi sie, ze nie mozna. Ja bym przynajmniej nie ryzykowala.

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Mamuśki moja intuicja nawaliła . Będzie chłopczyk Adrianek
Hurra, gratulacje! Ja w piatek dowiem sie, czy moja intuicja dziala Znaczy glownie czy dziala intuicja TZ, bo to on ciagle powtarza, ze "Córcia i córcia".

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Siasiek, Martulka000, principessina gratuluję synków Uzupełniłam dane na liście No i najważniejsze, że dzidzie Wam pięknie rosną i wszystko jest w porządku
Gratulacje!!!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 12:49   #738
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Mi bardzo podoba sie imie Roza, no ale juz po wlosku niezbyt bo jest mega oklepane, no ale u mnie bedzie chlopczyk, wiec sie nie wymadrzam

Dzis na 15sta mamy wizyte, nie moge sie doczekac
Moja siostra jak będzie miała córkę, to da jej na imię właśnie Róża. Ja tak mam na drugie po babci Miałam się nazywać Róża Agnieszka (tak chciała mama), ale jak tata poszedł zgłaszać moje pojawienie się na świecie do Urzędu, to nazywam się Agnieszka Róża i powiem szczerze, że do tej pory dziękuję za to mojemu tatusiowi
A mnie znowu nie było całe 2 dni i po kolei Was nadrabiam. Z jednej strony to jest miłe, bo siadam sobie z gorącą czekoladą przed komputerem i po kolei sobie nadrabiam, co napisałyście, a z drugiej strony nie mogę na bieżąco uczestniczyć w tematach.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
do innego daleko i kolejka 3 miesieczna...
wlasnie niewiem czy skora odwodniona, plynow duzo chlone, nie objadam sie tez niewiadomo czym, wysusza to wiem ze ten ,zel no ale go odstawie, krem derma genesis z loreal troche mi wczesniej pomagal, z kawsem hialuronowym on chyba byl. A do kosmetyczki slyszalam,ze z tym nie bardzo bo gorzej mi rozsypie sie po twarzy.
Ja przez długi czas miałam podobny problem, ale do tego mam bardzo wrażliwą cerę. Z tego względu od dawna nie myję twarzy wodą, tylko płynem micelarnym. Kosmetyczka mi doradziła używanie kremu Iwostin Sensitia, to jest krem nawilżający dla skóry wrażliwej, alergicznej i skłonnej do podrażnień. Od kiedy stosuję ten zestaw, to nie wyskakują mi takie czerwone przesuszone plamy. A na wągry i inne wypryski pomogły mi regularne zabiegi mikrodermabrazji diamentowej u kosmetyczki. Najpierw chodziłam przez 3 miesiące, co 2 tygodnie i od momentu jak skóra stała się już ładna, to chodzę raz w miesiącu. Chodziłam też na oxydermabrazję zamiast tej mikro (efekt jeszcze lepszy i szybszy), ale w ciąży nie można tego robić. Ja już się cieszę, bo w czwartek jadę właśnie na hennę, mikrodermabrazję i zabiegi pielęgnacyjne. Mój mąż cieszy się trochę mniej, bo od kiedy jestem w ciąży, to jakoś boję się sama jeździć samochodem i będzie musiał na mnie 1,5 godziny czekać w poczekalni. Ale powiedział, że jak widzi jaka później jestem zrelaksowana i zadowolona, to się chętnie poświęci.
Kwaitecek gorzej by cię wysypało po zwykłym ręcznym oczyszczaniu u kosmetyczki.
Daję ci link do filmiku jak wygląda u mojej kosmetyczki ten zabieg mikrodermabrazji http://www.youtube.com/watch?v=5IeG6...ayer_embedded#!

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2010-12-14 o 13:12
Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:17   #739
Taverney
Zakorzenienie

AgnieszkaM, ja też myślę o mikrodermaabrazji przed świętami (jak uda mi się wyjść z domu), ale z tego co pamiętam to buzia się łuszczy potem. Myślisz, że jak zrobię na dwa dni przed wigilią, to na święta skóra wróci do siebie, czy zostanie taka lekko podrażniona? Robiłam mikro rok temu, ale już nie pamiętam...
Stary 2010-12-14, 13:27   #740
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
ojej, troche za wcześnie maleństwo pcha sie na świat. Trzymam mocno kciuki aby było wszytsko dobrze. Może jakis szew czy coś w tym stylu będą jej zakładać. Eweska życz jej od nas wszytskiego dobrego

Aguś nawet fajna ta spódnica,a pas i przesyłka gratis kuszą jeszcze bardziej
ej przesylke to dopiero teraz doczytalam
faktycznie
musze zmierzyc bioderka i wziac
ale chyba wezme 40 na zapas...
w koncu jeszcze dobre 4 miesiace...
Stary 2010-12-14, 13:37   #741
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
AgnieszkaM, ja też myślę o mikrodermaabrazji przed świętami (jak uda mi się wyjść z domu), ale z tego co pamiętam to buzia się łuszczy potem. Myślisz, że jak zrobię na dwa dni przed wigilią, to na święta skóra wróci do siebie, czy zostanie taka lekko podrażniona? Robiłam mikro rok temu, ale już nie pamiętam...
Powiem ci szczerze, że mi tylko po pierwszym zabiegu łuszczyła się skóra tak przez 2-3 dni, ale minimalnie. A po każdym kolejnym zabiegu mogłam spokojnie następnego dnia iść do pracy i nic się nie łuszczyło. Ja po zabiegu zawsze mam jeszcze robioną maseczkę uspokajającą skórę lub jakąś inną zależnie od potrzeby i jest super.

Stary 2010-12-14, 13:39   #742
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie po mikro luszczenie trwalo tydzien, wiec nie wiem, czy w dwa dni dasz rade powrocic do stanu normalnosci. Ale wiadomo, ze kazda skora jest inna i tez zalezy jakich kosmetykow uzywa Twoja kosmetyczka.
Moja stanowczo odradzala mi mikro w ciazy, nie wiem co Twoja na to?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:46   #743
Taverney
Zakorzenienie

mikrodermabrazja diamentowa jest w ciąży dozwolona, bo nie ingeruje w skórę chemikaliami. To po prostu zwykły peeling, tyle że głęboki. Tak mi tłumaczyła moja kosmetyczka.
Stary 2010-12-14, 14:07   #744
amarcia
Wtajemniczenie

Zaczynam mieć dosyć allegro... Oszaleć można przed tymi świetami. Mam nadzieję, ze już wszystko zamówiłam, zapłaciłam i doczekam się przed wigilią. Teraz zrobię sobie kawcie i odpooooooocznę...
Jeśli ktoś ma kontakt pozdrówcie the-sania... Na pewno wszystko będzie dobrze.
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 14:11   #745
Taverney
Zakorzenienie

Kurde, masakra! Właśnie w Tvn24 mówili, że w Gdyni pijana laska urodziło wcześniaczka, Dziecko miało w chwili urodzenia 4 promile we krwi, jest w stanie ciężkim i ma uszkodzoną wątrobę. Kurde, no aż mnie krew zalewa na głupotę takich kobiet!
Stary 2010-12-14, 14:12   #746
dorkabl
Zadomowienie

Wróciłam z tej zimnicy. biorę się za kapuśniaczek
Coś mnie ciągnie w dole brzucha dziś...dobrze ze ide na gimnastykę, może trochę to rozruszam
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 14:12   #747
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
a ja jeszcze czasem sie przylapie na tym, ze spie na brzuchu, co prawda nie calkiem na brzuchu bo noga jedna z boku ale jednak na brzuchu, budze sie potem bo jednak nie do konca mi wygodnie, ale jednak co przyzwyczajenie to przyzwyczajenie.CZY KTORAS Z WAS SPI JESZCZE NA BRZUCHU?!?!
Anula_81 ja nadal śpię na brzuchu i jest mi wygodnie
Siasiek, Martula wy chciałyście dziewczynki, a macie chłopców, ja chciałam chłopca, a raczej mam dziewczynkę.
Andziot no pięknie ... i poszłaś w tych kalesonach do pracy?
Za to mój mąż jak mnie wczoraj zobaczył w takich grubych ciążowych rajstopach, to się spytał skąd wzięłam te antyseksy

Stary 2010-12-14, 14:14   #748
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, masakra! Właśnie w Tvn24 mówili, że w Gdyni pijana laska urodziło wcześniaczka, Dziecko miało w chwili urodzenia 4 promile we krwi, jest w stanie ciężkim i ma uszkodzoną wątrobę. Kurde, no aż mnie krew zalewa na głupotę takich kobiet!

Ja jak słyszę o takich przypadkach to mi trochę żal takich głupich kobiet. Żal mi ich ze są głupie i tego biednego dziecka ze musiało powstać w ciele kogoś takiego...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 14:23   #749
amarcia
Wtajemniczenie

Biedne malutkie... czemu ono winne,że już musi cierpieć
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 14:25   #750
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Słyszałam tą relację. Najgorsze jest to, że to nie był jednorazowy wyskok, tylko ona cała ciążę chlała
Jestem za surowym karaniem takich - więzienie bez zawieszenia
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości