Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 20:32   #811
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

eweska - można 2 x dziennie klikać? Dziś tak kliknęłam ale daj znać czy tak jest ok

Taverney - baaardzo się cieszę, że krwiak się w końcu "wykrwawił"
Oby już paskudnik nie wrócił

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Wklejajcie co kupujecie na allegro, hehe przynajmniej sobie popatrzę bo tż zabronił mi w tym miesiącu już kupować
Siaśku oj współczuję zakazu, mnie się niestety nie da ujarzmić
Moje pierwsze Iguśkowe nabytki:
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../18/1340721844
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../20/1340722016
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../20/1340722064
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../51/1368815182
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../56/1368815689

Jeśli jutro dr wypatrzy siusiaka to będę śpiochy farbować

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie? Jak spędzicie tegorocznego Sylwestra i czy macie już kreacje na tą noc?
Agnieszka ja póki co nie mam żadnych pewnych planów, pewnie po świętach się okaże co będziemy robić, mi najbardziej odpowiadałoby ciche i spokojne spotkanie ze znajomymi w domu, tak żebym nie musiała się stroić bo i nie mam za bardzo w co

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ja sobie dzisiaj zakupiłam kiecke:
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-r...345340449.html
moniqac fajna sukienusia
A co do ruchów u mnie też się za wiele nie dzieje, czasem jakieś delikatne pukanie ale te ruchy, jeśli to właśnie dzidzia, są na tyle słabe że się zastanawiam czy to skurcze, czy też mała się rozpycha.
Jutro zapytam się dr czy mogę na tym etapie ciąży zrobić sobie ktg, bo to się idzie normalnie do szpitala, płaci chyba 30zł za 20-30 minut leżenia pod ktg i wtedy wychodzi czy jakieś skurcze są czy nie, tak mi się wydaje

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No właśnie Alicja bardzo długo się nie odzywa, ciekawe co u niej przeprowadzkę miała chyba juz ze dwa tygodnie temu ?
eweska ja myślę, że to pewnie jeszcze przeprowadzkowe zamieszanie. Ja też tak miałam, że się przeprowadziłam, chciałam szybko założyć internet ale po złożeniu wniosku w TP czekałam 2 tyg. po czym dostałam odpowiedź, że nie ma u mnie linii więc TP nam internetu nie dostarczy no i zaczęło się szukanie internetu radiowego, specjaliści przyjeżdżali, wchodzili na dach i sprawdzali czy jest sygnał. Chyba też ze 3 tyg. jak nic byłam odcięta od świata

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2010-12-14 o 20:34
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:33   #812
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Listopadowa
Ja jeszcze nie wiem gdzie spędzę sylwestra, pewnie na jakiejś domówce, albo na wsi, ale u szwagierki w Dąbrowie, albo u nas, nie mam pojęcia, to jeszcze jest kwestia do obgadania.
A sukienki żadnej nie będe miała na sobie bo nie mam :P
ja na domowce sylwestra, sukienka moze jakas sie skombinuje, mam jedna bombke w ktora jeszcze sie mieszcze, pytanie tylko czy zmieszcze sie w nia w sylwestra
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a nie jest gorzki ??? też sie zastanawialam nad vichy ...
ostatnio uzylam tez ziaji ale chyba nie za dobrze zmywa

moja teściowa ostatnio też powiedziała że mi "dupka urosła"

eweska jakie cienie uzywasz ??? inglota tylko ??? czy jeszcze jakies
kucze czemu ja tak nie umiem
noo moja tesciowa dokladnie uzyla tego samego zwrotu i to jak mnei zobaczyla na skypie!!! co dopiero bedzie na zywca!
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Moi teściowie (i TŻ) z kolei cieszą się, że na wadze przybrałam. Ostatnio teściu zaserwował mojemu tż-towi tekst, że Małgosi (mnie) ciąża służy, bo przed znowu miała nawrót anoreksji.
A ja w życiu nie chorowałam na anoreksję. Moja niska waga wynika zdecydowanie z niemożności przytycia - głównie przez stres. Przez kilka lat próbowałam przytyć i nie mogłam, dopiero ciąża okazała się zbawieniem (zresztą podobnie było przy pierwszej ciąży).
ale ci dobrze, ja tez z natury chuda, ale nie az tak, zeby mnie o anoreksje posadzac, ale teraz za to tyje w tempie zastraszajacym

wlasnie gadalam 2 godziny z psiapsiola na skypie i kupilam sobie cardigan ciazowy przez neta
http://www.laredoute.no/DetailPages/...SearchBackLink=
taki tylko czarny na poprawe humoru w tych grubych czasach;
ide sie kapac i do lozia
buziale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:38   #813
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
wiecie co, dzisiaj jest w sumie pierwszy dzien kiedy czuje dziecko od rana. wczesniej pisalam ze czuje wieczorem delikatne smyrniecia pojedyncze, i tak sie rozkrecalo. dzisiaj caly dzien z przerwami. ciagle bardo delikatnie i nie wiem czy czuc zewnatrz bo co przyloze reke to wszystko cichnie. czasem czuje jakby kopalo gdzies tam w brzuch ale nie w powloki tylko jakby do srodka(nie wiem czy zrozumiale opisalam) tez tak macie?
Aga no to u mnie tak samo Poczułam ręką dwa kopniaki a wszystko inne czuje od środka, po przyłożeniu ręki cisza jak makiem zasiał i też czuję jakby mi tam wszystko w środku skakało, jelita, żołądek i śledziona No a do tego gdy coś się tam kręci, czuję że mi się napina macica.

Stary 2010-12-14, 20:40   #814
andziot
Zakorzenienie

moria44 śliczne te bodziaki (co to za firma??)
powiem ci z doswiadczenia ze właśnie takie kopertówki na początku są najwygodniejsze

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:50   #815
eweska
Moderatoreska

Moria dokładnie nie wiem ile razy można głosować na razie jest ok, ale za duzo nie można bo wylatuje się z rankingu za wiekszość głosów z tego samego IP, a jak jest dużo głosów różnych to jest ok więc powtarzające się IP nie robia różnicy bo i tak na dane osoby głosuje się raz, dwa razy dziennie

Super bodziaczki
Świetny cardigan ale jaki drogi :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 21:24   #816
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moria44 śliczne te bodziaki (co to za firma??)
Zapomniałam napisać, wszystko H&M

Stary 2010-12-14, 21:25   #817
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

My już po wizycie. Endo był zadowolony z wyników, badanie też ok. Następna wizyta za 4 tygodnie.
Siasiek, machałam o 17.36

Cytat:
Tav
anulinka2009 - a na czym słuchasz serduszka?!
Mamy lekarski stetoskop ( taki prawdziwy ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 21:39   #818
dorkabl
Zadomowienie

Dziewczyny, ja tylko na sekundkę. Już jestem spakowana do wyjazdu do Bielska, do Rodziców. Nie będzie mnie przez 2 tyg, do po świętach

Trzymajcie się ciepło, śmiejcie dużo i jedzcie zdrowo

Wszystkiego dobrego dla całych waszych rodzin, tych nie narodzonych członków zwłaszcza
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 23:06   #819
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamiast coś pożytecznego robić to znowu malowałam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=490099 nie zły leń ze mnie
sliczny

kolejne 2 parapetowy zaliczone, teraz poleze, bo siedzialam kilka godzin

ale mi brzuch wysadzilo
tz sie napatrzec nie moze

moria ja bym i tak nic rozowego nie kupowala....
moze byc zonk :P
wole unisex

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2010-12-14 o 23:31
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 06:49   #820
Taverney
Zakorzenienie

Dzień dobry! Nie jechać mi dziś krajową 11, bo mówią, że korek był w nocy na 40 km! I znowu jest źle.
A ja już po śniadanku i z ciepłą herbatą z miodkiem

Cytat:
no i L4 do 7 stycznia.... ja jestem pracoholikiem, nie umiem odpoczywać i być na L4... zwariuje.
A to nie zazdroszczę. Ja też jestem nałogowym pracoholikiem, w dodatku swoją pracę kocham, a tu klops. Z dnia na dzień musiałam przerwać. I czułam się z tym strasznie, prawie codziennie ryczałam, że siedzę w domu i nic nie robię. Ale po dwóch miesiącach chyba już się przyzwyczaiłam i tłumaczę sobie, że to takie małe "wakacje" przed harówką przy bliźniakach i że później nie będzie słodkiej laby. I to mnie cieszy. A do pracy i tak pewnie szybko wrócę, bo nie umiem bez niej żyć.

Poza tym Kochana, nie masz źle myśleć o ciąży. Ja też wokół słyszę o problemach, sama się martwię, ale staram się myśleć pozytywnie, bo to też czują nasze maluszki. Na pewno wszystko jest w porządku kiedy masz lekarza? A co do tycia, to powiem Ci, że ja do 14 tyg. miałam tylko 2 kg na plusie. Teraz w dwa tygodnie już mi przybyło kolejne 2. Masakra, ale w drugą stronę.

Miłego dnia Mamuśki
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 07:25   #821
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Ja też juz na nogach, śniadanko sobie jem Piję herbatkę i pewnie jeszcze wrócę do łóżka jak synal pójdzie do szkoły
Stary 2010-12-15, 07:53   #822
amarcia
Wtajemniczenie

eweska wystarczy tylko kliknąć i poczekać na komunikat,że głos oddany?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 07:58   #823
anula_81
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
Ja wstalam dzisiaj lewa noga, poprztykalam sie z TZtem o jakies bzdury z rana, zimno mi, ciezko i zle, jestem grubas, nie zmiescilam sie dzisiaj w moja obcisla bluzeczka, a waga pokazuje plus6-7 kilo
i w ogole jestem zla od rana, prosze o wsparcie, pracy duzo.grrr... chyba sobie jutro wezme urlop na zadanie, rok sie konczy przysluguja mi 3 razy po 3 dni a ja ani razu nie bralam jeszcze!

Cytat:
Dzień dobry

Ja też juz na nogach, śniadanko sobie jem Piję herbatkę i pewnie jeszcze wrócę do łóżka jak synal pójdzie do szkoły
no to smacznego, ahaaa i piekne te makijaze, jestes neisamowita!!
Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Nie jechać mi dziś krajową 11, bo mówią, że korek był w nocy na 40 km! I znowu jest źle.
A ja już po śniadanku i z ciepłą herbatą z miodkiem

A to nie zazdroszczę. Ja też jestem nałogowym pracoholikiem, w dodatku swoją pracę kocham, a tu klops. Z dnia na dzień musiałam przerwać. I czułam się z tym strasznie, prawie codziennie ryczałam, że siedzę w domu i nic nie robię. Ale po dwóch miesiącach chyba już się przyzwyczaiłam i tłumaczę sobie, że to takie małe "wakacje" przed harówką przy bliźniakach i że później nie będzie słodkiej laby. I to mnie cieszy. A do pracy i tak pewnie szybko wrócę, bo nie umiem bez niej żyć.

Miłego dnia Mamuśki
ja tez nalogowy pracoholik wpisuje sie do waszej listy jednak w ciazy musze zwolnic sila rzeczy bo po prostu cialo odmawia mi posluszenstwa, jestem ssenna i na nic nie mam sily, nie mam polowy tej energii co przed ciaza, neistety nie mam juz co liczyc na zwolnienie, wiec siedze w pracy od rana i pracoholikuje sie dalej;
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, wszystko H&M
kochana sliczne te bodziaki! ja tez uwielbiam rzeczy z H&M!!! i tez juz mam troche rozowych, a co tam, najwyzej sie wyda jakims innym dzieciakom jak bedzie chklopak! poz atym kupilam te bodziaki z napisaem I lobe MUM i I love DAD boskie sa

jeju ale mam dzisiaj kiepski humor, dobrze, ze zamowilam sobie wczoraj ta tuniczke to mam andzieje, przyjdzie przed swietami i w cos sie zmieszcze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 08:05   #824
MoniaK
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Poradźcie coś bo zwariuję Dziś rano jak wstałam miałam takie lekkie krwawienie, na dodatek cały czas mi słabo i chyba się przeziębiłam. Nie wiem czy już panikować Na telefon do gina chyba jeszcze za wcześnie.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 08:09   #825
amarcia
Wtajemniczenie

MoniaK nie za wcześnie. Dzwoń! Przerabiałam to
Stary 2010-12-15, 08:12   #826
Taverney
Zakorzenienie

MoniaK, oczywiście, że dzwoń i się nie przejmuj, że jest za wcześnie. Tylko nie panikuj, ale jak miałaś krwawienie, to koniecznie musisz to zgłosić do lekarza. Napisz potem co i jak.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 08:29   #827
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny.
nic sie nie wyspalam dzisiaj.

ja tez uwazam ze jak sie pojawia krwawienie to nie ma na co czekac. ja zaczelam plamic w 6 tyg od razu leki, musialam lezec i mialam awaryjne skierowanie do szpitala jakby sie to plamienie utrzymywalo albo przerodzilo w krwawienie.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:05   #828
MoniaK
Zakorzenienie

Dzwoniłam do lekarza, kazał wziąć dwie luteiny i no spe. Od razu zapytał czy chcę przyjechać do szpitala na razie mam leżeć i później się z nim skontaktować. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w większe krwawienie. Zawsze coś się musi wydarzyć
Stary 2010-12-15, 09:11   #829
amarcia
Wtajemniczenie

MoniaK tylko się nie zamartwiaj. Najważniejsza jest szybka reakcja. Poleżysz, odpoczniesz, pogłaskasz brzusia... będzie dobrze. Luteina robi swoje - wiem z doświadczenia
Stary 2010-12-15, 09:37   #830
moria44
Wtajemniczenie

Cześć brzuchatki!
Dziś środa, mój ukochany dzień Kończę 20 t. zaczynam 21 a wieczorem usg. Trzymajcie kciuki aby wszystko było dobrze, bo mamy z TŻ lekki stresik od wczoraj

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Mamy lekarski stetoskop ( taki prawdziwy ).
anulinka daj znać czy coś przez niego słychać, ja przez mój, kupiony za 25zł na allegro nie słyszę nic, czasem jakieś bąbelki albo przelewania.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Ja wstalam dzisiaj lewa noga, poprztykalam sie z TZtem o jakies bzdury z rana, zimno mi, ciezko i zle, jestem grubas, nie zmiescilam sie dzisiaj w moja obcisla bluzeczka, a waga pokazuje plus6-7 kilo
i w ogole jestem zla od rana, prosze o wsparcie, pracy duzo.grrr... chyba sobie jutro wezme urlop na zadanie, rok sie konczy przysluguja mi 3 razy po 3 dni a ja ani razu nie bralam jeszcze!
anula ja mam już na + z 11 kg albo i więcej. Nie mam wagi od 2 tygodni a ostatnio było już +9kg. Nic się nie przejmuj, widzisz dziewczyny tu piszą, że po porodzie zrzuciły wszystkie kg a później jeszcze dodatkowe 5kg. Naprawdę, waga w tej chwili to trzeciorzędna sprawa
Tuniczkę wynalazłaś piękną! Na pewno będziesz świetnie wyglądać.

I natychmiast na urlop Na 9 dni! Kiedy masz go wykorzystać jeśli nie teraz? Teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie i Twój maluszek, pracę, mimo największej sympatii trzeba odstawić na bok

MoniaK ja bym na Twoim miejscu jechała do szpitala. Masz do tego prawo, zrobią Ci usg i zobaczą czy z dzidzią wszystko ok i może się okaże, że to tylko krwiak, który krwawi. A tak to się będziesz zamartwiać. Jeśli będzie ok to sobie po 2-3 dniach wyjdziesz spokojna. Tam Ci leki dożylnie podadzą gdy będzie potrzeba i szybciej będą reagować w razie czego.

Stary 2010-12-15, 09:41   #831
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny, proszę doradźcie mi, czy powinnam sie tym mocno przejmować...Otóż drugi raz mi się zdarzyło w nocy że złapał mnie silny ból pleców w okolicy lędźwi, po lewej stronie. Był nie do wytrzymania.Nie wiem czy to od długiego leżenia na tej stronie, bo przeważnie na niej śpię? W każdym razie zawsze w nocy i zawsze byłam wtedy na tym boku. Ból był okropny, jakby tępy, trwał z 10 min, do rozmasowania, pomagało jak mąż przykładał ciepłe ręce. Teraz czuję tylko lekkie ciągnięcie w tym miejscu. To może być coś poważnego,czy zdarza się Wam coś takiego? Wyniki moczu miałam robione niedawno i są idealne, więc nie wiem co to Możliwe że od ucisku od leżenia długo w tej samej pozycji? Pewnie zadzwonię do mojego lekarza, ale chciałam się też Was poradzić....Buziaki

EDIT: dodam że ogólnie mnie kręgosłup ostanio bardziej boli, jak jadę samochodem czy dłużej chodzę...

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2010-12-15 o 09:45
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:53   #832
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry mamusie '

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę doradźcie mi, czy powinnam sie tym mocno przejmować...Otóż drugi raz mi się zdarzyło w nocy że złapał mnie silny ból pleców w okolicy lędźwi, po lewej stronie. Był nie do wytrzymania.Nie wiem czy to od długiego leżenia na tej stronie, bo przeważnie na niej śpię? W każdym razie zawsze w nocy i zawsze byłam wtedy na tym boku. Ból był okropny, jakby tępy, trwał z 10 min, do rozmasowania, pomagało jak mąż przykładał ciepłe ręce. Teraz czuję tylko lekkie ciągnięcie w tym miejscu. To może być coś poważnego,czy zdarza się Wam coś takiego? Wyniki moczu miałam robione niedawno i są idealne, więc nie wiem co to Możliwe że od ucisku od leżenia długo w tej samej pozycji? Pewnie zadzwonię do mojego lekarza, ale chciałam się też Was poradzić....Buziaki

EDIT: dodam że ogólnie mnie kręgosłup ostanio bardziej boli, jak jadę samochodem czy dłużej chodzę...
kochana w okolicach ledzwi boli mnie strasznie czesto
tez tak mam, ze jak zaboli, to np nie moge stapnac na noge
gin mi tlumaczyl, ze to sie miednica rosciaga haczac o chrzastki i kosci biodrowe i dlatego tak uciska
masuj sobie to, wcieraj naproxen ( to znaczy mi przepisal, ponoc mozna ) no i odpoczywaj
a ponoc pomagaja tez masaze strumieniem cieplej wody w domowej wannie
ja tez tak mam wiec poprobuj domowe sposoby a jak pojdziesz na wizyte do gina to wtedy mu o tym powiedz
Stary 2010-12-15, 09:57   #833
Aliczka88
Zadomowienie

Witam Mamcie
Kurcza szukam od rana jakiegoś ładnego kardigana i nie moge znaleźć Wszystkie jakies dziwne a mi sie podobaja takie z tym dłuższym żabotem z przodu
Ale chyba zamówie tą narzutke http://allegro.pl/long-sweterek-narz...339472279.html święta obleci

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:57   #834
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry mamusie '

kochana w okolicach ledzwi boli mnie strasznie czesto
tez tak mam, ze jak zaboli, to np nie moge stapnac na noge
gin mi tlumaczyl, ze to sie miednica rosciaga haczac o chrzastki i kosci biodrowe i dlatego tak uciska
masuj sobie to, wcieraj naproxen ( to znaczy mi przepisal, ponoc mozna ) no i odpoczywaj
a ponoc pomagaja tez masaze strumieniem cieplej wody w domowej wannie
ja tez tak mam wiec poprobuj domowe sposoby a jak pojdziesz na wizyte do gina to wtedy mu o tym powiedz
Dzięki Słońce, ja się przestraszyłam bo ten ból przez parę minut był tak silny że aż mi niedobrze było potem przeszło i już ok, tylko mnie zastanawia dlaczego tylko z jednej strony mnie boli, właśnie z lewej, na której śpię

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:00   #835
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
eweska wystarczy tylko kliknąć i poczekać na komunikat,że głos oddany?
tak kochana
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

no to smacznego, ahaaa i piekne te makijaze, jestes neisamowita!!

ja tez nalogowy pracoholik wpisuje sie do waszej listy jednak w ciazy musze zwolnic sila rzeczy bo po prostu cialo odmawia mi posluszenstwa, jestem ssenna i na nic nie mam sily, nie mam polowy tej energii co przed ciaza, neistety nie mam juz co liczyc na zwolnienie, wiec siedze w pracy od rana i pracoholikuje sie dalej;

kochana sliczne te bodziaki! ja tez uwielbiam rzeczy z H&M!!! i tez juz mam troche rozowych, a co tam, najwyzej sie wyda jakims innym dzieciakom jak bedzie chklopak! poz atym kupilam te bodziaki z napisaem I lobe MUM i I love DAD boskie sa

jeju ale mam dzisiaj kiepski humor, dobrze, ze zamowilam sobie wczoraj ta tuniczke to mam andzieje, przyjdzie przed swietami i w cos sie zmieszcze
Dziękuję A ty powinnaś wypoczywać ile się da. A wagą się nie przejmuj, ja jeszcze troszkę i dobiję do 80 kg, wyglądam jak wielki pączek, ale co poradzę, głodzić się nie będę, jak jestem głodna to jem, ale między posiłkami nie podjadam, czasem się zdaży, ale rzadko, a i tak tyje.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Poradźcie coś bo zwariuję Dziś rano jak wstałam miałam takie lekkie krwawienie, na dodatek cały czas mi słabo i chyba się przeziębiłam. Nie wiem czy już panikować Na telefon do gina chyba jeszcze za wcześnie.
Dobrze że zadzwoniłas do lekarza, leż i odpoczywaj Wszystko będzie dobrze

Moria idę na równi z tobą
Stary 2010-12-15, 10:06   #836
MoniaK
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Dzisiaj będę się jeszcze zdzwaniać z moim ginem i pewnie pojadę na wizytę, aby zobaczył co i jak. Jeśli uzna, że trzeba do szpitala to nie będzie wyjścia ale chciałabym tego uniknąć. Na razie leżę z książką i laptopem i odpoczywam. Pocieszam się tym, że to było bardzo małe krwawienie, takie jakby plamienie na koniec miesiączki.
Stary 2010-12-15, 10:14   #837
amarcia
Wtajemniczenie

MoniaK dokładnie tak samo to u mnie wyglądało, jak na koniec miesiączki. Pamiętam, że gdy to zobaczyłam momentalnie tak słabo mi się zrobiło, że prawie zemdlałam, z wrażenia.
Stary 2010-12-15, 10:24   #838
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dzięki Słońce, ja się przestraszyłam bo ten ból przez parę minut był tak silny że aż mi niedobrze było potem przeszło i już ok, tylko mnie zastanawia dlaczego tylko z jednej strony mnie boli, właśnie z lewej, na której śpię
mnie tez boli po lewej stronie!
kochana to najwyzej przewroc sie na drugi boczek
poprostu wszystko nam sie rozciaga i bolesci mamy rozniaste
takze nie martw sie na zapas
Stary 2010-12-15, 10:24   #839
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
MoniaK dokładnie tak samo to u mnie wyglądało, jak na koniec miesiączki. Pamiętam, że gdy to zobaczyłam momentalnie tak słabo mi się zrobiło, że prawie zemdlałam, z wrażenia.
Ja też prawie zemdlałam i było mi słabo ale u mnie takie zawroty głowy i omdlenia są bardzo częste, więc tym się aż tak bardzo nie przejmuję
Cholerka, ja nie wiem kiedyś mniej się słyszało o poronieniach, krwawieniach i innych powikłaniach ciążowych, kobiety tak na siebie nie chuchały i nie biegały po lekarzach a rodziły zdrowe dzieci. Czy to nasze pokolenie takie słabe jest?
Stary 2010-12-15, 10:26   #840
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Hej Mamuśki.
Już jestem po wizycie u mojego gina
Dostałam skierowanie do szpitala na jakieś badania.
Na skierowaniu mam napisane rozpoznanie BŁONIASTY PRZYCZEP PĘPOWINY. Co to znaczy?
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości