|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Gosiawolna, podjedź do innej przychodni albo do szpitala, po co masz się stresować dłużej
![]() Diatoma, no niestety, w ciąży nasza waga z reguły jednak przekracza wcześniej widywaną ![]() ![]() ![]() Mokra, trzymam kciuki za wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() teraz na wszelkich imprezach TZ abstynent, chociaz mowie mu ze poprowadze - to nie i juz ![]() ![]() co innego gdyby to było lato to pewnie aż tak zestrachani o nas by nie byli myslę ![]() ja też dziś idę do gina na 20 ![]() ![]() mokra ja Ci zycze zeby twoje dziecie bylo dla was łaskawe, bo jak my poszlismy na 3d to nasza niunia wystawila swoje boskie nogi i tyle widzielismy, na szczescie lekarz nie wzial kasy ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-12-15 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To twoja pierwsza dzidzia?????[/QUOTE] Tak pierwsza. Maz "kaze" mi sie szykowac na druga, bo teraz chce w core celowac, ale najpierw urpdze jedno i zobacze co dalej ![]() Cytat:
Podejrzewam, ze teraz to kozaczki jestesmy, a jak bedzie 2 tyg do porodu to sobie miejsca nie bedziemy mogly znalezc i kazde "mokro" w gaciach to bedzie panika, ze wody odeszly ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co ja mialam straszne bole jakis czas temu jak troche za duzo lazilam po miescie. Praktycznie w ogole nie odpoczywalam tylko od rana do wieczora na nogach i bez jedzenia. I w niedziele juz mialam takie bole, ze prawie nie moglam chodzic. Glupia wiem, ale co zrobic. Wpadlam w amok zakupow i ooo. Poszlam do najblizszej apteki, kupilam co tzreba, usiadlam na lawce, lyknelam i odczekalam. Przeszlo, ale i tak po powrocie do domu lezalam plackiem. Wczoraj natoamist bolal mnie jajnik. Jednak ja to przypisuje wszelkim bolom czy to rozciagajacym czy skurczom, bo juz taki etap, ze to chyba normalne. W kazdym razie tak jak Niutka napisala wziac Nospe i poczekac i martwic sie dopiero jak nie przejdzie. Podejrzewam, ze teraz to kozaczki jestesmy, a jak bedzie 2 tyg do porodu to sobie miejsca nie bedziemy mogly znalezc i kazde "mokro" w gaciach to bedzie panika, ze wody odeszly ![]() No to ja rodze za 63 dni ![]() ![]() Ja w sumie tez miala zapisywac na karteczce i sztuki i rozm, a ostatecznie bede przykladac jedno do drugiego i ukladac od najmniejszych rozm do najwiekszych i tyle, a i tak nie wiadomo wjakim tempie bedzie maluch rosl to moze nawet niektorych rozm w ogole nie uzyje.[/QUOTE] hehehe ja pewnie nawet nie zauwaze ze mi odeszły bo mam ciagle mocne upławy i nie umiem tego wyleczyc... ciagle albo podpaska albo wkładka
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zadomowienie
|
wkurzylam sie okazuje sie ze ten x-lander ktory chcemy kupic w tym kolorze bedzie dostepny w styczniu lub lutym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o choinka jak fajnie my w tym roku miejsca na choinkę nie mamy w pokoju ale za to drzewko chcę małe kupić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no co do imprez to się kilka razy pyta czy na pewno pojadę potem ![]() dobra idę jeść pierożki ![]() ![]()
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Jok3r, wszystko w sumie zależy od stosunku waga - długość. Bo jak dziecko ma 4kg a mierzy 50cm to niezły klocek jest, ale już mierząc 60 i ważąc nawet 4,5 jest po prostu duże. Wtedy wskoczy od razu w ciuszki na 62 i będzie wyglądać jak kilkumiesięczniak
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
Zadomowienie
|
No tak w sumie to logiczne, bo nawet u doroslych ktos jest wysoki i chydy, ale ma kosci ciezkie i moze wazyc 70, a nie bedzie widac, a podejdzie taki mikrus i te 70 u niego to juz bedzie mocno zauwazalne
![]() Mnie natomiast bardzo ciekawi jedna sparwa. Mianowicie kiedys przeczytalam, ze ktoras z Was miala cc i termin byl ustalony na 2 tyg przed terminem. No i jak zapytalam mojego gine jak to u mnie bedzie to powiedzial, ze cc zazwyczaj robi sie dzien przed terminem. No ok tylko skoro on wpadl w taka panike jak uslyszal, ze mam astme i do tego ten miesniak i np akcja porodowa zacznie mi sie nie wiem tydz przed terminem to chyba nie halo troche, zeby tak czekac do konca?, bo skoro cos zagraza zyciu dziecka i mnie moze narazic na meczarnie to wypadaloby jednak ta cc zrobic w takim terminie, zebym nie dostala nagle skurczy czy, zeby wody mi nie odeszly itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |||||
Zadomowienie
|
Od kilku dni jakoś nie mam za bardzo czasu siedzieć na wizażu, ale czytam każdego dnia, żeby nie narobić zaległości na 20 stron...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My w tym roku podobnie jak w zeszłym kupujemy żywą choinkę - pewnie w weekend jakąś spróbujemy upatrzeć. rok temu kupowaliśmy chyba 2 dni przed wigilią i były już takie przebrana w niektórych miejscach że szok. Ale udało się upolować ładną ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | ||
Zakorzenienie
|
kurde, mało już......ale ten czas leci......
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie byłam na zakupach-kupiłam wkoncu kurtkę ![]() ![]() miałam wziąć jeszcze pieluchy tetrowe ale już i tak byłam obładowana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko miało dziś pierwszy sprawdzian z angielskiego i było rewelacyjnie, normalnie dumna jestem ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. aaaaaaaaaa.... co do cytrusów, jadłam winogrona do samego prawie porodu i było ok. Kaśka tak czy siak jest uczulona na pyłki, bo przeszło w genach. Co do diety matki karmiącej, wszystko zależy od reakcji dziecka. Ja nie mogę żyć bez smażonego mięsa czy inszych naleśników etc. Gotowanego mięsa nienawidzę, wytrzymałam dwa tygodnie na "diecie" i zaczęłam próbowac, było ok. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-12-15 o 12:50 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję ![]() o proszę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2653 |
Wtajemniczenie
|
diabełki poklikałam sobie w te wasze aniołki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie zjadłam 2 śniadanie
![]() u nas nadal zimno na dworze aż nie chce się wychodzić ale idę za chwilkę na pocztę... miłego popołudnia. ![]() trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje za kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pogoda faktycznie okropna, jest mega zimno. A ktoś pytał czemu nie śpie tak wcześnie - bo musieliśmy wyjechać o 7 najpóźniej by dojechać przed 8 do lekarza. Tam jak się przyjdzie tak się siedzi wiec zawsze jeżdże na samiutki początek by być odrazu z przodu. Coś jeszcze miała napisać ale mi wyleciało z głowy ![]() już nadrabiam klikanie w Wasze aniołki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
no to faktycznie nie umiała się mała pomieścić na ekranie, bo mój maluch miał w 20tyg. 4 dniu prawie 17 cm bez nóżek
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I TŻ nie ma nic do gadania....
![]() |
#2661 |
Wtajemniczenie
|
dziele się zdjeciem, a co
![]() ![]() acha i pytałam gina o te III badania prenatalne to powiedział że są już najmniej ważne a czy chce je zrobić to zależy odemnie. Teraz jestem w kropce. Niby się już zapisałam, ale nie wiem czy są one fatycznie koniecznie i jeszcze tyle kasy :/ dobrze że chociaż to w nowym miesiącu by było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też liczę dzisiaj na jakąs fotencje naszej małej, chociaz buzke bym chciala ![]() ![]() ![]() subtelle no jak nie ma wyjscia to trzeba, do pracy jakos musisz sie dostac. a nie wybierasz sie jeszcze na zwolnienie? co ty taki hardcore jestes ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-12-15 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
|
III badania prentalne wykonuje się między 28 a 32 tyg. ciązy w celu oceny dobrostanu płodu i szczegółowej struktury anatomicznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
![]() Powysyłałam zaproszenia na nk do tych osób które są w grupie, więc jak coś to ode mnie jest zaproszenie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Eirene no to świętujemy razem 25 tydzień ![]() ![]() A mój synek jakoś w ogóle nie jest wstydliwy i w 18 tc i w 22 tc pięknie rozkładał nóżki i dumnie pokazywał co ma pomiędzy, taki mały chwalipięta z niego rośnie ![]() ![]() Blackrose cudna córcia, i już jaka duża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mnie przez parę dni kuło w prawym boku i poszłam wcześniej do lekarza. Doktor stwierdziła, że w najgorszym wypadku może to być kolka nerkowa. Przestraszyłam się, bo powiedziała, że jeśli to się potwierdzi to mogę nawet iśc na parę dni do szpitala. Jednak dziś byłam u lekarza na usg jamy brzusznej i okazało się, że to albo od kręgosłupa albo po prostu mały się tak niefortunnie ułożył. Więc wszystko jest dobrze. Ale nasłuchałam się o tym, że za dużo jem. Pani stwierdziła,że muszę przystopować. Zdziwiłam się, bo w końcu przytyłam tylko 9 kilo,a to chyba nie jest aż tak dużo ![]() Dziewczynki, a jak u Was jest z wzdęciami? Często je macie? Bo u mnie pani stwierdziła, że mam dużo gazów, ale jakoś tego nie odczuwam. Ale jak się tak zastanawiam to stwierdziłam, że od paru dni jakoś nie mogę się załatwić tak jak wcześniej. Tzn. robię to co trzeba, ale z większym trudem. Też tak macie? Zamówiłam na allegro leżaczek dla dzidzi z Fisher Price. Co prawda używany, ale oszczędzimy ze 100 zł ![]() Rozglądam się jeszcze za matą edukacyjną na allegro, ale strasznie dużo tego i nie mogę się zdecydować. Będziecie kupować czy może już kupiłyście? A teraz odnośnie kosmetyków dla niemowlaczka. Jakie będziecie kosmetyki stosować. Ja ostatnio słyszałam, że jest coś takiego jak "Bioderma", którą stosuje się do ciałka jak i do włosków i podobno nie uczula. I jest wydajna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
black ja chyba nie bede robic tych trzecich badań lekarka mowi ze wszystko jest w porządku jeszcze ja jutro podpytam jak bede na wizycie, noooo i bede obok ciebie raniutko znaczy sie kolo 9 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Jok3r, z terminami cc to przeważnie zależy od szpitala. Ja też wolałabym mieć dwa tygodnie przed terminem bo synka urodziłam 10dni przed więc i teraz mogę nie donosić. Ale z tego co wiem w moim szpitalu też robią jakoś dopiero w dniu terminu. Niby korzystniejsze dla dziecka jest czekanie na naturalną akcję porodową...Ale skoro synek przed terminem pływał już w zielonych wodach to ja się boję teraz czekać tak długo...Z ginem nie rozmawiałam jeszcze na ten temat, zawsze powtarza że wszystko wskazuje na cc i nic poza tym. Chyba na następnej wizycie muszę poruszyć temat
![]() Blackrose, ślicznie Julcia rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.