Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 13:36   #871
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
też mam takie wrażenie, że co pokolenie, co większe problemy z ciążą. Moja mama przechodziła 2 ciąże, bez stresu nie było usg, więc nawet płci nie znała i nie martwiła się tyle, co my, tylko była przekonana, że wszystko jest ok i że to jest dla niej naturalne. I żadnego krwawienia też nie miała. A ja znowu plamię bo czemu ma być za fajnie

Fajny ten kalendarz. Mi wychodzi chłopiec (chłopcy?), ale zobaczymy. Może w poniedziałek się okaże. Dziewczyny, ja jeszcze nie czuję ruchów i widzę, że pewnie będę ostatnia z Was, która tego doświadczy.
Kochana ja też nic nie czuje, czasem moze cos tak łupnie ale to raczej kiszki marsza graja poczekamy do świąt a moze i dłuzej trzeba bedzie ale na pewno sie doczekamy!!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 13:40   #872
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Taverney ja też nic nie czuję, a dzieciaki mamy takie same przecież. Na święta moja droga, na święta
Byłoby super, najlepszy prezent pod choinkę, prawda?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 13:43   #873
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski
Mi wychodzi dziewczynka i tego sie trzymajmy oby! Ale czy sie potwierdzi.... Chyba na zasadzie szczesliwego trafu to działa
Według kalendarza wychodzi mi chłopiec. Ja chce chłopca i wydaje mi się, że mam chłopca, natomiast według mojego lekarza 90% dziewczynka, a według mojego męża na 100% dziewczynka.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 13:46   #874
amarcia
Wtajemniczenie

Taverney lepszego prezentu sobie nie wyobrażam ale jak widzisz, nie jesteśmy jedyne. Ty to będziesz miała... 4 nóżki kopiące na raz cudo
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 13:56   #875
Catia88
Rozeznanie

Witajcie
Dziewczyny, nie macie co się zamartwiać tym,że nie czujecie jeszcze ruchów Dobrze wiecie,że to sprawa indywidualna. Ja już (chyba) czuje ruchy od jakiś dwóch tyg ale ostatnio od paru dni...cisza,nic nie czuję,ale nie niepokoję się tym, bo wiem,że przyjdzie czas na kopniaczki

Mam pytanko do Was- czy Wy też macie problem z nosem? tzn. czy zatyka się Wam nos? bo mi ostatnio strasznie,i wkurza mnie to maksymalnie... a ostatnio jak byłam u gin to dostalam gazety, broszury itd. i wyczytałam w jednej że właśnie w ciąży często jest problem z katarem (występuje tzw. katar progesterownowy-chyba i polecają wodę morską firmy Marimer.. słyszała któraś coś o tym?

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:04   #876
Taverney
Zakorzenienie

Catia, ja od rana zauważyłam katar. Nie wychodzę, więc to nie jest przeziębienie, ale lekarz mówił mi o możliwych obrzękach śluzówki od nadmiaru hormonów i katarze i że to się często zdarza. Marimer to taka sól w sprayu do nosa, dobra rzecz, jak nie można używać kropli do nosa, co nawilża i przynosi ulgę. Używałam już kiedyś tego i byłam zadowolona.
Stary 2010-12-15, 14:10   #877
Catia88
Rozeznanie

Dzięki Taverney, może się w takim razie skuszę na tą wodę. Jeśli tylko miałaby przynieść ulgę to muszę ją mieć!

Stary 2010-12-15, 14:11   #878
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Kochane moje jestem w domku . Bóle pleców są już mniejsze, najprawdopodobniej była to kolka nerkowa, bo nerki mi przebadali i nic nie znalezli. Mam nadzieję, że chociaż święta spędzę w domu. Fenoterol mi odstawili na drugi dzień, bo powiedziałam, że zamiast miękkiego brzucha mam twardy, mam problemy z oddychaniem itd. Teraz tylko Nospa, luteina i asparin Ale będę Was dlugo nadrabiac
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:14   #879
amarcia
Wtajemniczenie

Witamy Dziewczonka Cudownie, ze wszystko wróciło do normy i przyjmujemy do "luteinowego klubu"
Stary 2010-12-15, 14:22   #880
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy Dziewczonka Cudownie, ze wszystko wróciło do normy i przyjmujemy do "luteinowego klubu"
super, Dziewczonka! Bierz leki, odpoczywaj i będzie dobrze. Ja też codziennie luteinę i no-spę biorę.
Stary 2010-12-15, 14:23   #881
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Listopadowa, jak się czujesz?
Marnie. W nocy ciągle się budziłam - potworny ból gardła, kaszel.
Jutro chyba udam się do lekarza.
A dzisiaj byłam u lekarza z synkiem - no i ma zapalenie oskrzeli
Na domiar złego pokłóciłam się konkretnie z TŻ-tem. Dół na maksa.
Z tego wszystkiego rozbolała mnie głowa, muszę się położyć.

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kochane moje jestem w domku . Bóle pleców są już mniejsze, najprawdopodobniej była to kolka nerkowa, bo nerki mi przebadali i nic nie znalezli. Mam nadzieję, że chociaż święta spędzę w domu. Fenoterol mi odstawili na drugi dzień, bo powiedziałam, że zamiast miękkiego brzucha mam twardy, mam problemy z oddychaniem itd. Teraz tylko Nospa, luteina i asparin Ale będę Was dlugo nadrabiac
Cudowna wiadomość

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .
Martulka - również uważam, że zostawią Ciebie w szpitalu na kilka dni.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:25   #882
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Na Luteince to ja jadę prawie od początku ciąży, więc nic się nie zmieniło
Stary 2010-12-15, 14:35   #883
eweska
Moderatoreska

Dziewczonka super, że w domku już jesteś i że czujesz się lepiej, o to chodziło, teraz odpoczywaj i dbaj o siebie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:44   #884
moria44
Wtajemniczenie

spice1985 Takie bóle pleców w ciąży to raczej norma. Dzidzi to nie zagraża, co najwyżej Ty się bidulko nacierpisz. Może pomoże Ci rzeczywiście ta poduszka między nogami i leżenie na lewym boku. Ja już tak śpię od kilku tygodni i póki co jest ok a kręgosłup mam w tragicznym stanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moria idę na równi z tobą

Martulka000
no to się umów szybko do tego szpitala, bo tak to będziesz się zamartwiać a póki nic nie wiadomo nie ma co szperać w googlach

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Mi się też zawsze w środę zaczyna nowy tydzień
Nie będę ci pisać, że masz się nie denerwować, bo ja przed ostatnim USG 10 grudnia dostałam takiej biegunki przed samym wyjściem z domu, że się nie mogłam z muszli ruszyć i tylko zadzwoniłam do lekarza, że w korku stoję i się spóźnię, a mój mąż umierał ze śmiech jak się tak można USG stresować.
Heheh Aga no to ja jestem właśnie na tym etapie, głodna jestem ale mnie z nerwów aż mdli gdy otwieram lodówkę, odliczam godziny i minuty do usg, moja mama już dzwoniła przerażona, no bo "czemu ja nie dzwonię, skoro usg miałam na 12" tata dzwonił już dwa razy, siostra raz więc się wszyscy dodatkowo nakręcamy Następnym razem będę się umawiać zawsze na godziny poranne

Dziewczonka nooo w końcu Cię uwolnili Nadrabiaj, nadrabiaj, w końcu możesz się nacieszyć wizażem bez żadnych ograniczeń

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:57   #885
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

czesc,
ja tez nie wierze w ten chinski kalendarz ,ale chyba uwierze
sprawdzalam to za pierwszyzym razem wyszlo ze chlopiec-tak jak bylo, a teraz ze dziewczynka

eweska o co chodzi z tym oddaniem glosu, bo chyba cos mi umknelo? jak moge jakos wspomoc to chetnie wspomoge, tylko co i jak
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:58   #886
Catia88
Rozeznanie

Moria! Spokojnie nie denerwuj się,nie ma czym Fajnie,że zobaczysz Dzidzię na pewno pomacha do Ciebie
Będziesz mieć już USG połówkowe czy normalne??

Stary 2010-12-15, 15:14   #887
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość

Fajny ten kalendarz. Mi wychodzi chłopiec (chłopcy?), ale zobaczymy. Może w poniedziałek się okaże. Dziewczyny, ja jeszcze nie czuję ruchów i widzę, że pewnie będę ostatnia z Was, która tego doświadczy.
Cytat:
Taverney ja też nic nie czuję, a dzieciaki mamy takie same przecież. Na święta moja droga, na święta
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Kochana ja też nic nie czuje, czasem moze cos tak łupnie ale to raczej kiszki marsza graja poczekamy do świąt a moze i dłuzej trzeba bedzie ale na pewno sie doczekamy!!
Tez nic nie czuje. Wczoraj mnie za to zlapal taki bol po lewej stronie, ze nie moglam sie podniesc z lozka. No ale zadnego delikatnego laskotania czy innych ruchow nie odczuwam.
Co do kalendarza - TZ upiera sie ze bedzie dziewczynka i zadne chinskie przepowiednie na niego nie dzialaja W piatek idziemy na USG i nie mozemy sie doczekac.
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie ze jestes w domku. Nawet sobie nie probuje wyobrazic, jak sie musialas czuc siedzac samotnie w szpitalu.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:33   #888
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
czesc,
ja tez nie wierze w ten chinski kalendarz ,ale chyba uwierze
sprawdzalam to za pierwszyzym razem wyszlo ze chlopiec-tak jak bylo, a teraz ze dziewczynka

eweska o co chodzi z tym oddaniem glosu, bo chyba cos mi umknelo? jak moge jakos wspomoc to chetnie wspomoge, tylko co i jak
Kochana wystarczy kliknąć w mój baner który mam w podpisie, później nacisnąć tak głosuję i wszystko, glosiki się naliczają

Moria nie stresuj się wszystko na pewno będzie dobrze
Stary 2010-12-15, 15:51   #889
bzyczka1
Zakorzenienie

Melduję się w nowym wątku...ja nadal bez komputera a do tego rodziców komputer też się popsuł (już jest w domu całe szczęście, bo nawet nie ma jak rachunków popłacić)..

Wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam dzidzię super uczucie. Jak się już raz ruszyła to potem jeszcze chyba z 3 razy fiknęła i przestała to już 19 tydzień. Następna wizyta 2 stycznia a kolejna po 20 stycznia i to będzie połówkowe. Trochę późno ale taki wybór doktora teraz miałam wizytę 4 grudnia. Sprawdzał czy serduszko bije, najpierw na takim dziwnym urządzeniu bezprzewodowym ale nic nie było słychać, już mnie nastraszyła ale całe szczęście na maszynie do usg było i to dość głośne i silne serducho

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:03   #890
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana wystarczy kliknąć w mój baner który mam w podpisie, później nacisnąć tak głosuję i wszystko, glosiki się naliczają

Moria nie stresuj się wszystko na pewno będzie dobrze
oki, glos oddany
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:05   #891
Dziewczonka
Wtajemniczenie

No nadrobiłam 14 stron ufff....
Anula spóźnione, ale szczere życzonka urodzinowe Sto lat, sto lat....

Pisałyscie często o bólach pleców (krzyża), z tego co usłyszałam w szpitalu, mocne bóle tego rodzaju są bardzo niebezpieczne - mogą zwiastowc przedwczesny poród, dlatego lekarz powiedział mi, że dobrze zrobiłam przyjeżdżając do szpitala. Wiele kobiet to bagatelizuje i przyjeżdżają jak jest już za późno - skrócona szyjka.
Ja to już strasznie jestem przewrażliwiona jeżeli chodzi o bóle, kłucia, ciągnięcia - tyle się naoglądalam, ze mam dośc .
Dobra wiadomosc ze szpitala to taka, że moja koleżanka ze szpitala - urodziła synka - 50cm , 3040g, poszłam do niej na położniczy ją odwiedzic, i się zakochałam - cudowny dzidzius , nawet jak płakał to był piękny. Rodziała tylko 2 godzinki - położna powiedziała, ze to jakis cud, pierworódka i tak szybko
Stary 2010-12-15, 16:08   #892
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
oki, glos oddany

Zjadłabym coś ale sama nie wiem co, właśnie zrobiłam krokiety, ale nie mam na nie jakoś ochoty, po prostu miałam mięsko z zupki nie chciałam wyrzucać to zmieliłam i zrobiłam krokiety, pewnie synal będzie zajadał jak przyjdzie z sanek

Ciekawe czy mężul już w tą sobotę przyjedzie,tak bym chciała, ale może będę musiała czekać do środy.
Stary 2010-12-15, 16:08   #893
amarcia
Wtajemniczenie

Bzyczka - bez kompa jak bez ręki (się uzależniłyśmy normalnie).
Świetnie, że czujesz maluszka i ze wszystko w porządku oczywiście. Ja teraz podążam do gina we wtorek i na pewno dane mi będzie serduszka posłuchać. Chyba męża do gabinetu zabiorę
Stary 2010-12-15, 16:10   #894
eweska
Moderatoreska

Ja jeszcze tydzień i w przyszły czwartek będę widziała moje maleństwa może będzie mi dane poznac płec
Stary 2010-12-15, 16:49   #895
amarcia
Wtajemniczenie

eweska no raczej tak, na pewno będzie już widać, co tam chowają, no chyba że nie b ędą chciały współpracować. Dzieciaczki są dwujajowe?
Stary 2010-12-15, 16:53   #896
eweska
Moderatoreska

Cytat:
eweska no raczej tak, na pewno będzie już widać, co tam chowają, no chyba że nie b ędą chciały współpracować. Dzieciaczki są dwujajowe?
Tak dwujajowe Ale mogą być wstydliwe i nie będą chciały pokazać co mają między nóżkami
Oby chciały się pokazać
Stary 2010-12-15, 17:00   #897
principessina
Zakorzenienie

hop hop ja dopiero wstalam, parktycznie caly dzien przespalam, glowa mnie boli, katar cos nie ustaje

Cytat:
principessina jaaaaaaaaaaaki chiński kalendarz? i wyszło Ci że chłopczyk... i sie potwierdziło nawet...
ja nie planowalam wg tego kalendarza, ale wychodzi ze powienien byc chlopiec no i jest, wielu moim znajomym tez sie sprawdzilo

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dziewczyny, nie macie co się zamartwiać tym,że nie czujecie jeszcze ruchów Dobrze wiecie,że to sprawa indywidualna. Ja już (chyba) czuje ruchy od jakiś dwóch tyg ale ostatnio od paru dni...cisza,nic nie czuję,ale nie niepokoję się tym, bo wiem,że przyjdzie czas na kopniaczki

Mam pytanko do Was- czy Wy też macie problem z nosem? tzn. czy zatyka się Wam nos? bo mi ostatnio strasznie,i wkurza mnie to maksymalnie... a ostatnio jak byłam u gin to dostalam gazety, broszury itd. i wyczytałam w jednej że właśnie w ciąży często jest problem z katarem (występuje tzw. katar progesterownowy-chyba i polecają wodę morską firmy Marimer.. słyszała któraś coś o tym?
moze zapytam o te wode u siebie, zanim mi mozg rozsadzi

Dziewczonka witaj z powrotem

Kochane wiecie, ze juz piszemy tu ze soba przez polowe ciazy
Stary 2010-12-15, 17:18   #898
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Moria! Spokojnie nie denerwuj się,nie ma czym Fajnie,że zobaczysz Dzidzię na pewno pomacha do Ciebie
Będziesz mieć już USG połówkowe czy normalne??
Połówkowe Będziemy wszystko oglądać i badać, mam też nadzieję, że zobaczymy maluszkę w 3D

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam dzidzię super uczucie.
Gratuluję

principessina
no ja mam nadzieję, że będziemy ze sobą pisać jeszcze długie lata po porodach na odchowalni

eweska Ja wiem, że musi być dobrze ale stresik jest. Wiem, też że TŻ przeżywa bo on jest jeszcze większy panikarz więc dodatkowo mnie nakręca. Gdy byliśmy na pierwszym usg genetycznym w 12 tyg. to po wizycie gdy ja się zachwycałam nóżkami, rączkami, TŻ cały czas powtarzał "uff,uff" Pocił się z nerwów za każdym razem gdy dr pauzę w opowiadaniu o dzidzi robił
Myślę, że teraz może być podobnie

No dobra, szykuje się bo mężyk powinien być za jakieś 10 minut i jedziemy

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:26   #899
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny w jakiej pozycji sa wasze dzidziulki, bo moj w horyzontalnej, glowke ma po prawej stronie, a nozki po lewej
Stary 2010-12-15, 17:29   #900
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Połówkowe Będziemy wszystko oglądać i badać, mam też nadzieję, że zobaczymy maluszkę w 3D

Gratuluję

principessina
no ja mam nadzieję, że będziemy ze sobą pisać jeszcze długie lata po porodach na odchowalni

eweska Ja wiem, że musi być dobrze ale stresik jest. Wiem, też że TŻ przeżywa bo on jest jeszcze większy panikarz więc dodatkowo mnie nakręca. Gdy byliśmy na pierwszym usg genetycznym w 12 tyg. to po wizycie gdy ja się zachwycałam nóżkami, rączkami, TŻ cały czas powtarzał "uff,uff" Pocił się z nerwów za każdym razem gdy dr pauzę w opowiadaniu o dzidzi robił
Myślę, że teraz może być podobnie

No dobra, szykuje się bo mężyk powinien być za jakieś 10 minut i jedziemy
I czekam na info po usg

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakiej pozycji sa wasze dzidziulki, bo moj w horyzontalnej, glowke ma po prawej stronie, a nozki po lewej
Moje są w pozycji główkowej i jak to nazwałaś horyzontalnej, jedno tak drugie tak, bynajmniej tydzień temu tak było
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości