Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 10:27   #841
spice1985
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
mnie tez boli po lewej stronie!
kochana to najwyzej przewroc sie na drugi boczek
poprostu wszystko nam sie rozciaga i bolesci mamy rozniaste
takze nie martw sie na zapas

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:29   #842
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Zobaczcie co wyczytałam
http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C5%82..._p%C4%99powiny.
Już się boję
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:32   #843
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki.
Już jestem po wizycie u mojego gina
Dostałam skierowanie do szpitala na jakieś badania.
Na skierowaniu mam napisane rozpoznanie BŁONIASTY PRZYCZEP PĘPOWINY. Co to znaczy?
Kochana nie wiem co to jest ale wikipedia mówi coś takiego http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C5%82..._p%C4%99powiny ale nie jest powiedziane na 100% że tak masz, pójdziesz do szpitala, przebadają i wszystko będzie jasne
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:34   #844
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana nie wiem co to jest ale wikipedia mówi coś takiego http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C5%82..._p%C4%99powiny ale nie jest powiedziane na 100% że tak masz, pójdziesz do szpitala, przebadają i wszystko będzie jasne
Na szczęscie lekarze się mylą. mam nadzieję, że tak jest w tym przypadku.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2010-12-15, 10:35   #845
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Na szczęscie lekarze się mylą. mam nadzieję, że tak jest w tym przypadku.
Zgadza się, nie masz nic potwierdzonego na 100% więc nie ma sie czym przejmować, zbadają, zdiagnozują i powiedzą co ewentualnie robić
Stary 2010-12-15, 10:37   #846
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Zgadza się, nie masz nic potwierdzonego na 100% więc nie ma sie czym przejmować, zbadają, zdiagnozują i powiedzą co ewentualnie robić
Bo już na głowę dostaje z tego wszystkiego. Tylko muszę jeszcze się zebrać i iść umówić wizytę
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2010-12-15, 10:37   #847
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

Cytat:
Zobaczcie co wyczytałam
http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C5%82..._p%C4%99powiny.
Już się boję
kochana tak jak napisała Eweska
nie martw sie na zapas
zaloze sie, ze badania sa po to, zeby wlasnie wykluczyc te nieprawidlowosci, bedzie dobrze!
glowka do gory

a ja robie liste zakupow na swieta, bo wczoraj bedac z mezem w intermarche pol godziny stalamw kolejce i mowie do tesciowej, ze trzeba jechac w tym tygodniu, bo w przyszlym zajmie nam to pol dnia...

no i tak pisze co na wigilie co ktora robi ( bo w tym roku po raz pierwszy robimy razem, do tego my ich zapraszamy do gory, wiec wiekszosc pichce ja )
no i musze zrobic liste na sylwka
bo tez my wyprawiamy
bedzie 10 osob...
Stary 2010-12-15, 10:42   #848
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Bo już na głowę dostaje z tego wszystkiego. Tylko muszę jeszcze się zebrać i iść umówić wizytę
Kochana a ty nie masz skierowania na oddział ??? tylko masz iść na wizytę sie umówić, mnie się wydaje że Twój lekarz chce cię położyć.
Stary 2010-12-15, 10:54   #849
amarcia
Wtajemniczenie

I ja też uważam, że na oddział na to badanie
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 11:04   #850
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Kochana a ty nie masz skierowania na oddział ??? tylko masz iść na wizytę sie umówić, mnie się wydaje że Twój lekarz chce cię położyć.
Mam skierowanie na oddział ale ponoć tylko i wyłącznie na badanie. a nie żeby tam leżeć

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Zobaczymy jak to będzie.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2010-12-15, 11:10   #851
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Mam skierowanie na oddział ale ponoć tylko i wyłącznie na badanie. a nie żeby tam leżeć

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Zobaczymy jak to będzie.
No to kochana licz się z tym że kilka dni poleżysz, na oddział nie biorą tylko na jeden dzien na badania tylko z reguły trzymają dłużej .
Stary 2010-12-15, 11:13   #852
amarcia
Wtajemniczenie

3 dni moje drogie. Dopiero po trzech dniach leżenia na oddziale szpital dostaje zwrot z NFZ
Stary 2010-12-15, 11:19   #853
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
3 dni moje drogie. Dopiero po trzech dniach leżenia na oddziale szpital dostaje zwrot z NFZ
Zgadza się, jakoś tak nie byłam pewna więc nie pisałam :P
Stary 2010-12-15, 11:32   #854
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry))

Ależ dziś aktywna ta kruszyna w moim brzuchu, od pół godziny kręci się niemożliwie

Taverney, Ewesko, ranne ptaszyny z Was))

Anula_81, nie przejmuj się, kochana! Weź faktycznie urlop, wyśpij się, zrób sobie jeden dzień dla siebie: peeling, balsamy, maseczki, świeczki. To przecież tak poprawia nastrój! A resztę dni poświęć na przedświąteczne lenistwo!)) A jak coś, to pisz na PW, ponarzekamy razem))

MoniaK, w takim razie leż plackiem, pilnuj się i obserwuj. Miejmy nadzieję, że nic złego się nie dzieje.

Moria, daj znać, jak po USG

Spice, bóle pleców, to dla nas teraz norma! Myślę, że nie ma co panikować

Listopadowa, jak się czujesz?

Powiem Wam, że trochę zła jestem, bo przez choróbsko nie mogę pojechać na zakupy świąteczne, ani iść na fitness. Jestem uziemiona. W piątek mam spotkanie z ludźmi ze studiów, tyle ich nie widziałam, a nawet nie wiem, czy dotrę. Cieszę się, że chociaż wigilię pracową zaliczyłam.

Idę upolować śniadanie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 11:53   #855
violisia
Zadomowienie

czesc Laseczki

mialam 7 stron do nadrobienia w ciagu 2 dniii!! wy gadułyyy

ja od przedwczoraj wieczora poklucona z tż bylam, zero humoru dlatego mnei nei bylo..:/ wczoraj pojechalam z mam do babci i caly dzien sie nei widzielismy, przynajmiej se stresu zaoszczedzilam na glupie gatki z nim, jemu ciagle niepasuje, ze zmywarka nieoprozniona, i ze ja wole lezec niz posprzatac, ( ale oczywiscie na poczatku to dzielnie robil, bo mialam wstret zapachowy nawet do umytych naczyn.. a sie chlop naczytal ze w 2 trym. objawy ustepuja.., a ja kurde ksiazkowa az tak nie ejstem,. i nie da sie mu wytlumaczyc, co 2 dzien ta sama gadka..) zla bylam, bo mam 3 pokoje duze, wycieram co 2 dzien, robie smierdzace obiady, bo on 4 tydzien ma na ranna zmiane, wiec musze znosic te zapachy ochydne, ale on mnie nie rozumi chyba.. no ale ja wzielam taktyke, niegadania z nim.. wiec sie wkurzyl jeszcze bardziej, bo "nie bucze" , no ale wczoraj juz bylo apogeum klutni, zas sie poryczalam, i w rezultacie sie pogodzilismy..

a dzis sobie myje lazienke, jakie kafelki mam zasyfiale az glowa boli, ale brzuchol mnie jakos ciagnac zaczal wiec odpoczywam chwilke.. cale szczescie teraz mi szafki zostaly tylko...

aaaaaaaaaaa sie zapisalam na USG polówkowe do Żor, na 27 .12 na 13:20

porazka 230 zl 2d a 330 z 3d plus plyta 30zł...ale coz placic trzeba

z ciuszkow do maluszka kupuje zazwyczaj "unisexy" mam juz kremowe, zolte i zielone, ale zamierzam kupic cos niebieskiego i rozowego, choc po 1-2 pary

od stycznia robimy wieksze zakupy zeb podzielic sobie to finansowo

maluszek codziennie ok 5:00 zaczyna kopac, jak maz wstaje do pracy, potem ok12:00 go czuje widocznie ma wieksze buszowanie w brzuchu, 17:00 i 21:00 i jak zasypiam ok 23:00 to zas buszuje

w ktorym w czujecie miejscu swoje dzidzie?? ja tak na 1,5 dloni pod pepkiem.. cos mi to strasznie nisko sie wydaje.. bo jak maluch jest tak nisko, to czemu ja mam taki brzuch????

milego dnia kobitki
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 11:53   #856
principessina
Zakorzenienie

Hej Mamuski, jeden dzien mnie nie bylo a zapisalyscie 6 stron ja ledwo zyje, niestety sie przeziebilam, kicham jak szalona, suszy mnie i jest mi zimno, siedze jak ta sierota opatulona w szlafrok z tlustymi wlosami macie jakies naturalne sposoby, narazie zrobilam sobie sok ze swiezych pomaranczy i cytryn oraz czosnek

andziot tak sie smialam z tych Wlochow, ze takie zmarzluchy a sama sie przeziebilam

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dokładnie my starliśmy się od dłuższego czasu, nawet tempke mierzyłam. No i mamy drugiego synka z dnia owulki bo wcześniej nic nie było.

W 12 tyg na usg mój dr włączył na chwilkę 3d/4d. ale widok rewelacyjny nie był, taka kijanka. Teraz dopiero była różnica! Ogromna.
Nosek Niko będzie miał taki sam jak Czaro no i tym samym jak Tż bo to jego kopie

Dr od samego początku stwierdził, że gorzej będzie widać bo mam łożysko na przedniej ścianie, w dodatku młody strasznie się wtulał we mnie i nie chciał odsłonić całej buzinki do zdjęcia.

Wczoraj na szybko Tż robił zdjęcie zdjęcia wkleję Wam.
Sasiek boskie zdjecie, to juz w polowkowego? a patrzylas na ten kalendarz chinski, bo mi np. wychodzi chlopczyk i sie zgadza

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
Siasiek moj syn jest nastawiony ze bedzie mial siostre i to nie jest tak ze my mu cos sugerowalismy, tylko za nim bylam w ciazy zawsze mowil ze chce miec mala dziewczynke w domu. wiec jak mu powiedzielismy ze mama ma dzidziusia w brzuszku zaczely sie pytania. za kazdym razem kiedy wracam od gina przybiega i pyta czy juz mi wyciagneli dzidziusia z brzuszka jak odpowiadam ze nie, to pyta kiedy mi rozetna bruch i wyciagna?? a potem pyta dalej, czy jak mi beda rozcinac brzuch to nie utna dzidziusia? jak oglada kanaly z bajkami i sa reklami i pokazuja ze lalki to pyta czy kupimy dzidzi taka lalke jak sie urodzi.

a tak z dziwnych pytan to wczoraj mi sie zapytal: mamo czy ja kiedys umarlem? powala mnie tymi pytaniami. za to usmialam sie do lez jak bylismy kiedys na cmentarzu i dowalil ze jego tata jest baaaardzo bardzo stary ale jeszce nie jest zakopany: hahaha: dzieci sa poprostu niemozliwe
usmialam sie do lez

anula_81 jak mi piszesz o tak niskich temperaturach to bym sie chyba zapalenia pluc nabawila co do pozycji do spania, ja spie na boku i wczoraj wyczytalam, ze wlasnie najlepiej spac na lewym boku, z lewa noga prosta a prawa troche podkurczona i ew. wsadzic sobie pomiedzy nogi poduszke, wtedy dociera najwiecej tlenu do dzidziusia, wiadomo ze w nocy sie obracam
Stary 2010-12-15, 11:55   #857
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc Laseczki

mialam 7 stron do nadrobienia w ciagu 2 dniii!! wy gadułyyy

ja od przedwczoraj wieczora poklucona z tż bylam, zero humoru dlatego mnei nei bylo..:/ wczoraj pojechalam z mam do babci i caly dzien sie nei widzielismy, przynajmiej se stresu zaoszczedzilam na glupie gatki z nim, jemu ciagle niepasuje, ze zmywarka nieoprozniona, i ze ja wole lezec niz posprzatac, ( ale oczywiscie na poczatku to dzielnie robil, bo mialam wstret zapachowy nawet do umytych naczyn.. a sie chlop naczytal ze w 2 trym. objawy ustepuja.., a ja kurde ksiazkowa az tak nie ejstem,. i nie da sie mu wytlumaczyc, co 2 dzien ta sama gadka..) zla bylam, bo mam 3 pokoje duze, wycieram co 2 dzien, robie smierdzace obiady, bo on 4 tydzien ma na ranna zmiane, wiec musze znosic te zapachy ochydne, ale on mnie nie rozumi chyba.. no ale ja wzielam taktyke, niegadania z nim.. wiec sie wkurzyl jeszcze bardziej, bo "nie bucze" , no ale wczoraj juz bylo apogeum klutni, zas sie poryczalam, i w rezultacie sie pogodzilismy..

a dzis sobie myje lazienke, jakie kafelki mam zasyfiale az glowa boli, ale brzuchol mnie jakos ciagnac zaczal wiec odpoczywam chwilke.. cale szczescie teraz mi szafki zostaly tylko...

z ciuszkow do maluszka kupuje zazwyczaj "unisexy" mam juz kremowe, zolte i zielone, ale zamierzam kupic cos niebieskiego i rozowego, choc po 1-2 pary

od stycznia robimy wieksze zakupy zeb podzielic sobie to finansowo

maluszek codziennie ok 5:00 zaczyna kopac, jak maz wstaje do pracy, potem ok12:00 go czuje widocznie ma wieksze buszowanie w brzuchu, 17:00 i 21:00 i jak zasypiam ok 23:00 to zas buszuje

w ktorym w czujecie miejscu swoje dzidzie?? ja tak na 1,5 dloni pod pepkiem.. cos mi to strasznie nisko sie wydaje.. bo jak maluch jest tak nisko, to czemu ja mam taki brzuch????

milego dnia kobitki
kochana dokladnie w tym mierjscu powinnas czuc swoje dziecko
tak mi gin tlumaczyl
Stary 2010-12-15, 12:01   #858
amarcia
Wtajemniczenie

principessina jaaaaaaaaaaaki chiński kalendarz? i wyszło Ci że chłopczyk... i sie potwierdziło nawet...
Stary 2010-12-15, 12:11   #859
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana dokladnie w tym mierjscu powinnas czuc swoje dziecko
tak mi gin tlumaczyl
a powiedz mi agus kiedy zaczyna sie czuc kopniaczki wyzej od ktorego tygodnia, tlumaczyl ci dalszy rozwoj czy tylko na chwile obecna..??
Stary 2010-12-15, 12:12   #860
Aliczka88
Zadomowienie

http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski
Mi wychodzi dziewczynka i tego sie trzymajmy oby! Ale czy sie potwierdzi.... Chyba na zasadzie szczesliwego trafu to działa

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 12:15   #861
eweska
Moderatoreska

Cytat:
a powiedz mi agus kiedy zaczyna sie czuc kopniaczki wyzej od ktorego tygodnia, tlumaczyl ci dalszy rozwoj czy tylko na chwile obecna..??
Ja czuję i nisko i wysoko koło pępka, ale ja mam dwójkę jedno wyżej drugie niżej więc to normalne Czasami ten co wyżej wypycha się tak do góry że czuję zaraz pod piersiami wypchane coś, taka twarda kulka, ale to sporadycznie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski
Mi wychodzi dziewczynka i tego sie trzymajmy oby! Ale czy sie potwierdzi.... Chyba na zasadzie szczesliwego trafu to działa
Mnie niby wychodzi chłopak, ale nie wierzę w ten kalendarz.
Stary 2010-12-15, 12:18   #862
amarcia
Wtajemniczenie

Kosmos ten chiński kalendarz! U mnie wychodzi chłopiec
Z ciekawości sprawdziłam, jak to było z Wiktorią i potwierdziło się.
Stary 2010-12-15, 12:23   #863
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

A jak daleko masz do Katowic?? Tam w Feminie normalne 180 zł, 3D 130 zł plus 30 zł płyta.

Mnie wg chińskiego kalendarza wychodzi syn.
W przyszły wtorek mam wizytę i może coś się dowiem.

Dostałam 2 następne zlecenia - w jednym ponad 100 faktur.
Wracam do pracy. Raz za czas zajrzę do Was
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 12:24   #864
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Ja czuję i nisko i wysoko koło pępka, ale ja mam dwójkę jedno wyżej drugie niżej więc to normalne Czasami ten co wyżej wypycha się tak do góry że czuję zaraz pod piersiami wypchane coś, taka twarda kulka, ale to sporadycznie

Mnie niby wychodzi chłopak, ale nie wierzę w ten kalendarz.
dzkei za odpowiedz, przy dwojce to inazej, a wogole to ja juz czuje sie jak kulka, jakos takie dni ostatanio mam, zle mi sie wstaje, czuje sie ociezala, kurczee, az sie boje co bedzie pozniej..

co do glosow to tez sie dolanczam, klikam dziennie i powodzonka zycze

a co do kalendarza ja mam 22 lata i wychodzi ze w sierpniu jak bylo poczecie to chlopiec, niby czuje ze bedzie chlopiec ale to nie ma co wierzyc, bo mojej znajomej tez wychodzil chlopak a ma core a ja mam ze w lipcu mogla byc cora, a to przelom, w sierpniu chlopak, a kolejne miesiace cora hehe
Stary 2010-12-15, 12:26   #865
andziot
Zakorzenienie

Piszę z komory bo mi mężu zabrał kompa
Śniegu u nas mnóstwo
Byliśmy na sankach
Zosia mine miała dziwna więc tylko runda w koło bloku byla
Później gadanie kota.
Coś się chrzanowie to pisanie tu więc kończę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 12:27   #866
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
A jak daleko masz do Katowic?? Tam w Feminie normalne 180 zł, 3D 130 zł plus 30 zł płyta.

Mnie wg chińskiego kalendarza wychodzi syn.
W przyszły wtorek mam wizytę i może coś się dowiem.

Dostałam 2 następne zlecenia - w jednym ponad 100 faktur.
Wracam do pracy. Raz za czas zajrzę do Was
niestety jakies 1,5 godziny a teraz pewnie ze 2 jazdy przy tych pogodach, a ja niestety nie zniose takiej dlugiej podrozy..:/ tez sie tak nastawialam na cene tych 200-300zł.. wiec spoko.. do zor mam jakies 20-30 minutek.. wiec sama rozumiesz, ale dzieki za in formacje

a wogole ide w sobote do fryzjera, macie jakies pomysly na zmiane "boba, juz mi sie znudzil, niby zapszczam,a le chcialabym cos zmienic heeh.. jak wam wpadnie w rece jakas ciekawa fryzurka albo uczesanie to dajcie znac

Edytowane przez violisia
Czas edycji: 2010-12-15 o 12:29
Stary 2010-12-15, 12:30   #867
andziot
Zakorzenienie

Piszę z komory bo mi mężu zabrał kompa
Śniegu u nas mnóstwo
Byliśmy na sankach
Zosia mine miała dziwna więc tylko runda w koło bloku byla
Później gadanie kota.
Coś się chrzanowie to pisanie tu więc kończę

Aha w sobotę mam wizytę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 13:03   #868
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki!
Dziś środa, mój ukochany dzień Kończę 20 t. zaczynam 21 a wieczorem usg. Trzymajcie kciuki aby wszystko było dobrze, bo mamy z TŻ lekki stresik od wczoraj
Mi się też zawsze w środę zaczyna nowy tydzień
Nie będę ci pisać, że masz się nie denerwować, bo ja przed ostatnim USG 10 grudnia dostałam takiej biegunki przed samym wyjściem z domu, że się nie mogłam z muszli ruszyć i tylko zadzwoniłam do lekarza, że w korku stoję i się spóźnię, a mój mąż umierał ze śmiech jak się tak można USG stresować. Do lekarza dojechałam 1,5 godziny spóźniona i oczywiście wszystko z dzidzią było w jak najlepszym porządku. Także nie warto się denerwować, ale jak to zrobić
Trzymam kciuki za twoją wizytę

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 13:20   #869
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Cholerka, ja nie wiem kiedyś mniej się słyszało o poronieniach, krwawieniach i innych powikłaniach ciążowych, kobiety tak na siebie nie chuchały i nie biegały po lekarzach a rodziły zdrowe dzieci. Czy to nasze pokolenie takie słabe jest?
też mam takie wrażenie, że co pokolenie, co większe problemy z ciążą. Moja mama przechodziła 2 ciąże, bez stresu nie było usg, więc nawet płci nie znała i nie martwiła się tyle, co my, tylko była przekonana, że wszystko jest ok i że to jest dla niej naturalne. I żadnego krwawienia też nie miała. A ja znowu plamię bo czemu ma być za fajnie

Fajny ten kalendarz. Mi wychodzi chłopiec (chłopcy?), ale zobaczymy. Może w poniedziałek się okaże. Dziewczyny, ja jeszcze nie czuję ruchów i widzę, że pewnie będę ostatnia z Was, która tego doświadczy.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 13:25   #870
amarcia
Wtajemniczenie

Taverney ja też nic nie czuję, a dzieciaki mamy takie same przecież. Na święta moja droga, na święta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości