|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
|
|
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Zobaczcie co wyczytałam
http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C5%82..._p%C4%99powiny. Już się boję
|
#843 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#845 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
Bo już na głowę dostaje z tego wszystkiego. Tylko muszę jeszcze się zebrać i iść umówić wizytę
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
nie martw sie na zapas zaloze sie, ze badania sa po to, zeby wlasnie wykluczyc te nieprawidlowosci, bedzie dobrze! glowka do gory ![]() a ja robie liste zakupow na swieta, bo wczoraj bedac z mezem w intermarche pol godziny stalamw kolejce i mowie do tesciowej, ze trzeba jechac w tym tygodniu, bo w przyszlym zajmie nam to pol dnia... ![]() no i tak pisze co na wigilie co ktora robi ( bo w tym roku po raz pierwszy robimy razem, do tego my ich zapraszamy do gory, wiec wiekszosc pichce ja )no i musze zrobic liste na sylwka bo tez my wyprawiamy bedzie 10 osob... |
|
|
|
|
#848 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja też uważam, że na oddział na to badanie
|
#850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Zobaczymy jak to będzie.
|
|
#851 |
|
Moderatoreska
|
No to kochana licz się z tym że kilka dni poleżysz, na oddział nie biorą tylko na jeden dzien na badania tylko z reguły trzymają dłużej .
|
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
3 dni moje drogie. Dopiero po trzech dniach leżenia na oddziale szpital dostaje zwrot z NFZ
|
#853 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
))Ależ dziś aktywna ta kruszyna w moim brzuchu, od pół godziny kręci się niemożliwie ![]() Taverney, Ewesko, ranne ptaszyny z Was ))Anula_81, nie przejmuj się, kochana! Weź faktycznie urlop, wyśpij się, zrób sobie jeden dzień dla siebie: peeling, balsamy, maseczki, świeczki. To przecież tak poprawia nastrój! A resztę dni poświęć na przedświąteczne lenistwo! )) A jak coś, to pisz na PW, ponarzekamy razem ))MoniaK, w takim razie leż plackiem, pilnuj się i obserwuj. Miejmy nadzieję, że nic złego się nie dzieje. ![]() Moria, daj znać, jak po USG ![]() Spice, bóle pleców, to dla nas teraz norma! Myślę, że nie ma co panikować ![]() Listopadowa, jak się czujesz? Powiem Wam, że trochę zła jestem, bo przez choróbsko nie mogę pojechać na zakupy świąteczne, ani iść na fitness. Jestem uziemiona. W piątek mam spotkanie z ludźmi ze studiów, tyle ich nie widziałam, a nawet nie wiem, czy dotrę. Cieszę się, że chociaż wigilię pracową zaliczyłam. Idę upolować śniadanie
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
czesc Laseczki
mialam 7 stron do nadrobienia w ciagu 2 dniii!! wy gadułyyy ![]() ja od przedwczoraj wieczora poklucona z tż bylam, zero humoru dlatego mnei nei bylo..:/ wczoraj pojechalam z mam do babci i caly dzien sie nei widzielismy, przynajmiej se stresu zaoszczedzilam na glupie gatki z nim, jemu ciagle niepasuje, ze zmywarka nieoprozniona, i ze ja wole lezec niz posprzatac, ( ale oczywiscie na poczatku to dzielnie robil, bo mialam wstret zapachowy nawet do umytych naczyn.. a sie chlop naczytal ze w 2 trym. objawy ustepuja.., a ja kurde ksiazkowa az tak nie ejstem,. i nie da sie mu wytlumaczyc, co 2 dzien ta sama gadka..) zla bylam, bo mam 3 pokoje duze, wycieram co 2 dzien, robie smierdzace obiady, bo on 4 tydzien ma na ranna zmiane, wiec musze znosic te zapachy ochydne, ale on mnie nie rozumi chyba.. no ale ja wzielam taktyke, niegadania z nim.. wiec sie wkurzyl jeszcze bardziej, bo "nie bucze" , no ale wczoraj juz bylo apogeum klutni, zas sie poryczalam, i w rezultacie sie pogodzilismy.. a dzis sobie myje lazienke, jakie kafelki mam zasyfiale az glowa boli, ale brzuchol mnie jakos ciagnac zaczal wiec odpoczywam chwilke.. cale szczescie teraz mi szafki zostaly tylko... aaaaaaaaaaa sie zapisalam na USG polówkowe do Żor, na 27 .12 na 13:20 ![]() porazka 230 zl 2d a 330 z 3d plus plyta 30zł...ale coz placic trzeba ![]() z ciuszkow do maluszka kupuje zazwyczaj "unisexy" mam juz kremowe, zolte i zielone, ale zamierzam kupic cos niebieskiego i rozowego, choc po 1-2 pary od stycznia robimy wieksze zakupy zeb podzielic sobie to finansowo ![]() maluszek codziennie ok 5:00 zaczyna kopac, jak maz wstaje do pracy, potem ok12:00 go czuje widocznie ma wieksze buszowanie w brzuchu, 17:00 i 21:00 i jak zasypiam ok 23:00 to zas buszuje ![]() w ktorym w czujecie miejscu swoje dzidzie?? ja tak na 1,5 dloni pod pepkiem.. cos mi to strasznie nisko sie wydaje.. bo jak maluch jest tak nisko, to czemu ja mam taki brzuch???? milego dnia kobitki
|
|
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuski, jeden dzien mnie nie bylo a zapisalyscie 6 stron
![]() ja ledwo zyje, niestety sie przeziebilam, kicham jak szalona, suszy mnie i jest mi zimno, siedze jak ta sierota opatulona w szlafrok z tlustymi wlosami macie jakies naturalne sposoby, narazie zrobilam sobie sok ze swiezych pomaranczy i cytryn oraz czosnekandziot tak sie smialam z tych Wlochow, ze takie zmarzluchy a sama sie przeziebilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
anula_81 jak mi piszesz o tak niskich temperaturach to bym sie chyba zapalenia pluc nabawila
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mi gin tlumaczyl
|
|
|
|
|
#858 |
|
Wtajemniczenie
|
principessina jaaaaaaaaaaaki chiński kalendarz? i wyszło Ci że chłopczyk... i sie potwierdziło nawet...
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski
Mi wychodzi dziewczynka i tego sie trzymajmy ![]() ![]() oby! Ale czy sie potwierdzi.... Chyba na zasadzie szczesliwego trafu to działa
|
|
#861 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Czasami ten co wyżej wypycha się tak do góry że czuję zaraz pod piersiami wypchane coś, taka twarda kulka, ale to sporadycznie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#862 |
|
Wtajemniczenie
|
Kosmos ten chiński kalendarz! U mnie wychodzi chłopiec
![]() Z ciekawości sprawdziłam, jak to było z Wiktorią i potwierdziło się.
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie wg chińskiego kalendarza wychodzi syn. W przyszły wtorek mam wizytę i może coś się dowiem. Dostałam 2 następne zlecenia - w jednym ponad 100 faktur. Wracam do pracy. Raz za czas zajrzę do Was |
|
|
|
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do glosow to tez sie dolanczam, klikam dziennie i powodzonka zycze a co do kalendarza ja mam 22 lata i wychodzi ze w sierpniu jak bylo poczecie to chlopiec, niby czuje ze bedzie chlopiec ale to nie ma co wierzyc, bo mojej znajomej tez wychodzil chlopak a ma core a ja mam ze w lipcu mogla byc cora, a to przelom, w sierpniu chlopak, a kolejne miesiace cora hehe
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę z komory bo mi mężu zabrał kompa
Śniegu u nas mnóstwo Byliśmy na sankach Zosia mine miała dziwna więc tylko runda w koło bloku byla Później gadanie kota. Coś się chrzanowie to pisanie tu więc kończę |
|
|
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec spoko.. do zor mam jakies 20-30 minutek.. wiec sama rozumiesz, ale dzieki za in formacje![]() a wogole ide w sobote do fryzjera, macie jakies pomysly na zmiane "boba, juz mi sie znudzil, niby zapszczam,a le chcialabym cos zmienic heeh.. jak wam wpadnie w rece jakas ciekawa fryzurka albo uczesanie to dajcie znac
Edytowane przez violisia Czas edycji: 2010-12-15 o 12:29 |
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę z komory bo mi mężu zabrał kompa
Śniegu u nas mnóstwo Byliśmy na sankach Zosia mine miała dziwna więc tylko runda w koło bloku byla Później gadanie kota. Coś się chrzanowie to pisanie tu więc kończę Aha w sobotę mam wizytę |
|
|
|
#868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie będę ci pisać, że masz się nie denerwować, bo ja przed ostatnim USG 10 grudnia dostałam takiej biegunki przed samym wyjściem z domu, że się nie mogłam z muszli ruszyć i tylko zadzwoniłam do lekarza, że w korku stoję i się spóźnię, a mój mąż umierał ze śmiech jak się tak można USG stresować. Do lekarza dojechałam 1,5 godziny spóźniona i oczywiście wszystko z dzidzią było w jak najlepszym porządku. Także nie warto się denerwować, ale jak to zrobić ![]() Trzymam kciuki za twoją wizytę
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny ten kalendarz. Mi wychodzi chłopiec (chłopcy?), ale zobaczymy. Może w poniedziałek się okaże. Dziewczyny, ja jeszcze nie czuję ruchów i widzę, że pewnie będę ostatnia z Was, która tego doświadczy. |
|
|
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
Taverney ja też nic nie czuję, a dzieciaki mamy takie same przecież. Na święta moja droga, na święta
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

02.08.2014

no ale ja wzielam taktyke, niegadania z nim.. wiec sie wkurzyl jeszcze bardziej, bo "nie bucze" , no ale wczoraj juz bylo apogeum klutni, zas sie poryczalam, i w rezultacie sie pogodzilismy..