Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 20:13   #3721
Titi09
Raczkowanie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

zaczęłam nadrabiać, ale co chwilę, ktoś mi przeszkadzał , że dopiero teraz mi sie to udało

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że podam i tutaj

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Werka siusiu do nocniczka zrobila i sama brawo sobie bila

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

mam wreszcie kase za sanki nie bede jej ruszac i jak wrocimy doloze i zamowie te z borowki - szkoda ze nie wyrobiliby sie z zamowieniem do swiat bo juz bym zamowila... ale tyle czekalysmy to poczekamy jeszcze. potem sroda wyjazd do domu i wrocimy pewnie we wtorek to zamowie od razu. bedzie luz z tymi przesylkami to dojda szybko mam nadzieje
super w końcu się doczekałaś

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

jadę zawieźć ostatnią próbkę kału do badania... będę później
Cytat:

dziewczyny,Tomek ma dobre wyniki hormonów tarczycy
dzięki za kciuki (wszystkim)
super

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Niech się uczy, bo za 2 lata idzie do szkoły , poszaleli z tą szkołą od 4 roku życia
no poszaleli, ale nic nie poradzisz

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

chciałam sie umowic do przychodni neurologicznej, bo do tej pory prywatnie chodziłam, zadzwoniłam, ale nie ma miejsc do konca roku, a na przyszły jeszcze nie zapisują. Posrane to wszystko. Moj tato jak zapisywal sie do kardiologa we wrześniu to wyznaczyli mu termin wrzesien 2011. Rok czasu na wizyte czekać
niestety tak to jest, jak nie pójdziesz prywatnie to na wizytę państwową możesz się nie doczekać, ale składki to zgarniają i to nie małe

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Amelka zwymiotowała całą kolację ,usnęła jakoś między nami, ale obudziła się o 1. Popłakiwała, kręciła się, ale usnąć nie mogła. Wypiła cały niekapek wody i ok 3 pokazała paluszkiem, że chce do łóżeczka. Pokręciła się trochę i zasnęła. Dzisiaj nie wymiotowała, na śniadanie dałam jej kleik na wodzie i nawet zjadła. Wczoraj miała też biegunkę, ale dzisiaj na szczęście nie.
oby było coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

czy ja już pisałam ze Zuzanka od paru dni robi si i kupke do kibelka
ma taka nakładke i super to jest, myc nie trzeba
Stary 2010-12-15, 20:35   #3722
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

wrocilam niedawno do domu. musze odpocząc chwile, wypic herbatke i zajrze za chwilę.

straszne historie o dzieciach piszecie, aż żal serce ściska.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 20:35   #3723
Titi09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A sama nie wiem co mi jest...
Tak jakos mi zle, chyba wpadłam w mały dołek. To ciągłe siedzenie w domu, ta pogoda, mnie przytłaczają.

Cytat:
w albumie aktualne fotki mojej Zuzanki, zapraszam do oglądania która chetna
wysłałam Ci zaproszenie więc jak się zgodzisz to jestem chętna

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jestem zadowolona z mikro, ale zamierzam wziac wiecej zabiegow
a rzesy wygladaja tak samo jak pomalowane tuszem, wiec dla wiekszego efektu moge jeszcze wytuszowac
sa naturalne, nie chcialam jakis mega dlugich, jutro postaram wie zrobic fotke
a wieczorem was poczytam
super, że jesteś zadowolona z efektu

Cytat:
Cass, Antonio dostanei duzo prezentow, bo od nas, rodziny, znajomych itp. Jedna kolezanka z pracy kupila mu rowniez prezent i czeka zapakowany , taka dobra dusza, az prawie sie poryczalam, gdy to zobaczylam. A wiec dostanie ksiazeczki, puzzle, mate wodna, autka, pociag do odpychania nogami, autko z Miki na pilota (tatus), Duplo + jakies autka z Duplo, jakis zestaw ze zwierzatkami chyba, garaz z Little People, a takze domek z tej serii, tablice drewniana z okienkami do otwierania (wklejalam kilka dni temu) ... Czesc juz zapakowana przez darczyncow. Duza mamy rodzine i znajomych, prosili, abym zrobila liste w necie, wiec zrobilam, byly rzeczy w roznych przedzialach cenowych, o oni juz wybrali co chca kupic. Wszyscy bardzo sie cieszyli, bo jak oczywiscie mialam liste zrobiona po poszukiwaniach w necie, co warto, co sie podoba itd +inspiracje watkowe , twierdzili, ze sami nie wpadliby na to, aby takie cos kupic, kupiliby zupelnie cos innego. Oczywiscie nawet nie liczylam, ze wiekszosc prezentow zostanie spelniona, bo to miala byc lista roczna , glownie dla mnie i dla meza, nie byla robiona z mysla o Swietach.
o matko....... rzeczywiście prezentów masa to będzie miał Antonio święta
Stary 2010-12-15, 20:41   #3724
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny,Tomek ma dobre wyniki hormonów tarczycy
dzięki za kciuki (wszystkim)

żeby jeszcze Svi wróciła i byłoby jak dawniej
ooooo!!!!!suuuuper!!!!!!! tak właśnie miało być

o, taaaak

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

A dlaczego mi tu językiem machasz? , skoro jesteś taka niepazerna?

Cytat:
no juz nic nie mowie... i nie pokazuje

Cytat:

Miramej, Antonio dostał od Mikołaja , z firmy Tomy. Fajny jest. Niech się uczy, bo za 2 lata idzie do szkoły , poszaleli z tą szkołą od 4 roku życia
niepojęte to dla mnie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Przedwczoraj w DDTVN Superniania wypowiadała się na temat buntu dwulatka, oglądałyście?
oglądałam i się utożsamiłam
Jak w mordę strzelił u nas się już to przejawia.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

I znów mam pytanie
Wasze dzieci oglądają bajki? Jak długo w ciągu dnia?
ogląda, nie wiem na ile w ciągu dnia ją zatrzymają.
Bardzo lubi piosenki właśnie z baby tv, i napisy między bajkami

Cytat:
Dziewczyny, co będziecie robić z albumami? Uzupełniać na nowo?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Bliskie spotkanie z drzwiami,żeby było śmieszniej, sama je otwierałam

A właśnie mi się przypomniało -chciałam zapytać mamy dziewczynek - jak mówicie na intymne części ciała maluchów? Bo mi żaden wyraz nie pasuje Byłby chłopczyk, byłby siusiak i po sprawie
uuuuu

Nie mówię o przodzie, jakoś tak ogólnie pupa,pupcia, a nawet dupka właściwie nie myślałam jakby tu mówić hmmm

Cytat:

czują się opuszczone i pewnie zostaje im ta trauma na całe życie
do posiadania dziecka powinno się tak samo sprawdzać rodziców jak do adopcji, wtedy może mniej byłoby takich sytuacji... tylko, ze to niemożliwe
nie popieram
Niestety do adoptowanych chcą "złotych" rodziców i "złotych" warunków.Nierzadko takich jakich my nie jesteśmy w stanie zapewnić swoim dzieciom.
Gdyby tak było pewnie nie zgodziliby się na 2kę u mnie.
Ale istotne jest co mam czy to co mogę dać?

Cytat:

ja po sioo płuczę wodą i papierem do sucha wycieram.
Nie bawi się nim i rąk nie wkłada.Na koniec dnia przecieram chusteczką domestosa/domola, a po koopie to wiadomo, odkażam od razu.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 20:42   #3725
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Duzo piszecie, nie nadążam
Znow nie mam weny na pisanie. Jestem ostatnio jakas taka niewyrazna. Nic mi sie nie chce, smutno mi i wogole.
Była dzisiaj moja psiapsiółka troche sie wygadałam ale jeszcze mi mało
Weź rutinoskorbin żartuję...tak mi się to zdanie z reklamą od razu skojarzyło
A poważnie to mam nadzieję że smutki miną

Cytat:
normalnej mamy chciałaś powiedzieć
Rzecz jasna

Cytat:
jak my byłysmy na oddziale to był tez taki malutek i pzez ten cały czas tylko 2 razy widziałaam jaks młoda panienke z gościem ok 50tki, mały ciągle płakała, sercem i się krajało

ja tak samo, ewent jeszcze po mleko do kuchni szłam

najgorsze że nic takim "rodzicom" nie zrobią

ooo ja też, ale dopiero jak miałam swój pokój...na pół z inną jeszcze dziewczyną i zawsze ją prosiłam zeby mnie wołała w razie jakby się Mała obudziła

Cytat:
dla Zuzki. Maciuś nauczył się, jak na razie, sam operować łyżeczką.

Cytat:
a małz mi wysłał linka, czy chce
a ja mu ze nie, bo bym chyba do śmierci uzywała
dobrze zrobiłam?

chyba chce mi cos kupic
no i dobrze że pyta..przynajmniej możesz sobie coś fajnego wybrać

Cytat:

I jeszcze jedno: czy oglądał ktos "Incepcję" z L. Dicaprio? Fajny film?
Kolezanka ma mi podrzucić i zastanawiam sie czy warto oglądac
Podobno super film Kilku znajomych zachwalalo...sama czekam aż mi kumpel przyniesie, ale coś zapomina

Cytat:
Jakoś mi dziwnie, gdy pomyślę o moim dziecku w wieku lat 4 w mundurku chodzącym do szkoły...
Córka niani już drugi rok chodzi od szkoły, ma 5 lat , dzieci wyżywają się tam artystycznie, ale też się uczą. jej Mała ładnie pisze i umie czytać proste teksty, naprawdę jestem pod wrażeniem , a niania też jest zadowolona, bo widać, że dzieci chodzą chętnie do szkoły. Tylko dlaczego od 9 do 15, z przerwą na lunch o 12, kiedy to trzeba odebrać dziecko na godzinę przez pierwszych kilka miesięcy. Nie wiem, jak ja sobie to wszystko zorganizuję, bo pracować muszę.
A ja Wam powiem że u Nas otwarte przedszkole do 17, ale raz moja Mama odebrała Zu punkt 16 (zawsze odbiera ją między 14-15, wtedy do fryzjera poszła) i Mała była sama ja nie wiem do której Ci ludzie pracują, ale im zazdroszczę

Cytat:
czeko, Karo widze wasze rezerwacje u pozzzziomki
a co!

Cytat:
Cass, Antonio dostanei duzo prezentow, bo od nas, rodziny, znajomych itp. Jedna kolezanka z pracy kupila mu rowniez prezent i czeka zapakowany , taka dobra dusza, az prawie sie poryczalam, gdy to zobaczylam. A wiec dostanie ksiazeczki, puzzle, mate wodna, autka, pociag do odpychania nogami, autko z Miki na pilota (tatus), Duplo + jakies autka z Duplo, jakis zestaw ze zwierzatkami chyba, garaz z Little People, a takze domek z tej serii, tablice drewniana z okienkami do otwierania (wklejalam kilka dni temu) ... Czesc juz zapakowana przez darczyncow. Duza mamy rodzine i znajomych, prosili, abym zrobila liste w necie, wiec zrobilam, byly rzeczy w roznych przedzialach cenowych, o oni juz wybrali co chca kupic. Wszyscy bardzo sie cieszyli, bo jak oczywiscie mialam liste zrobiona po poszukiwaniach w necie, co warto, co sie podoba itd +inspiracje watkowe , twierdzili, ze sami nie wpadliby na to, aby takie cos kupic, kupiliby zupelnie cos innego. Oczywiscie nawet nie liczylam, ze wiekszosc prezentow zostanie spelniona, bo to miala byc lista roczna , glownie dla mnie i dla meza, nie byla robiona z mysla o Swietach.
o raju ile zabawek
Stary 2010-12-15, 20:55   #3726
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mądrą to nie wiem, ale musiałam przyjąć jakąś postawę, żeby móc normalnie funkcjonować. Ciężko było mi w szpitalu, jak chciałam być bardzo silna dla Maciulka, dla Małża, dla całej rodziny i dla personelu. I byłam, ale tylko na zewnątrz, a w środku załamałam się. Po tym niecałym miesiącu wyszłam bardzo słaba i musiałam zbudować od początku siebie jako matkę, żonę, człowieka...
Czasami jestem zła na siebie, jak zdenerwuję się na Maciusia. Potem mam wyrzuty sumienia, że nie doceniam tego co mam
Ale mnie wzięło na zwierzenia...
Wiedziałam że mi posta Twojego ucieło...chcialam jeszcze napisać...że naprawdę uważam Cię za bardzo mądrą Mamę, mimo tego co jest potraficie żyć normalnie i to najważniejsze...dzięki temu Maciuś bezpieczniej się czuje...Jesteś bardzo dzielna
Maciuś to normalne dziecko i może zdenerwować tak jak każde inne więc wyrzuty sumienia są niepotrzebne

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Skierko a gdzie Twój album? Chciałam zobaczyć czy coś odpisałaś a albumu nie ma
Stary 2010-12-15, 20:59   #3727
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Skierko a gdzie Twój album? Chciałam zobaczyć czy coś odpisałaś a albumu nie ma

skasowany. nic juz nie pisalam
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:00   #3728
Titi09
Raczkowanie

Cytat:

A ja Wam powiem że u Nas otwarte przedszkole do 17, ale raz moja Mama odebrała Zu punkt 16 (zawsze odbiera ją między 14-15, wtedy do fryzjera poszła) i Mała była sama ja nie wiem do której Ci ludzie pracują, ale im zazdroszczę
o tak praca do 14 to jest super jeszcze całe popołudnie dla siebie, można coś załatwić fajnie tak
Stary 2010-12-15, 21:06   #3729
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
a to dlaczego?
......................... .................

Dziewczyny ja się już chyba zdecydowałam na zapach...tzn. na dwa i nie mogę się zdecydować między nimi

Nr 1 - Kenzo Kwiatek
Nr 2 - Kenzo Słonik

Tak mi się dzisiaj przypomniały...uwielbiała m je za czasów licealnych i złapała mnie nieodparta pokusa by znowu je poczuć dłużej....

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-12-15 o 21:11
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:19   #3730
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
chodzi o to, ze niektóre choroby się ujawniają w gorszych warunkach - gorzej dogrzane miejsca, duże zagęszczenie w mieszkaniu, pleśń na ścianach, wilgoć, gorsza jakość odżywienia itd...
ankieta pewnie standardowa, ale ja pamiętam ze studiów, ze przy niektórych przypadkach te czynniki miały znaczenie i predysponowały do pewnych schorzeń
przedstawiam Wam Pana Lamparta w jego pokoju
Dzięki Olu nie wpadła bym na to

Cytat:
małe dzieci nie powinny chorować

Cytat:
A za co?
Bo masz już nam takich numerów nie robić

Cytat:
my sobie nie zdajemy z tego sprawy, ale naprawdę troszczymy się o nasze dzieciaczki, myślimy o diecie, o szczepieniach, tysiąc badań i obserwacji, książki, zabawki edukacyjne itd...
najładniejsza sukieneczka, pościel, kocyk, łóżeczko - moja mama jest kuratorem i to co mi opowiada o niektórych rodzinach, jak traktują swoje dzieci
a z drugiej strony moja ciotka jest pediatrą i jak opowiada co rodzice wyrabiają z dziećmi... ostatni hit - rodzice wymyślają niestworzone objawy i choroby dziecku, zeby położyć na oddział i potrafią nie pojawić się przez tydzień, ani po odbiór dziecka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Co do nie odbierania dzieci ze szpitala, to jak byliśmy z Bartolkiem w szpitalu przed urodzeniem Antolka (drzazga w nodze), to obok nas leżał taki chłopiec po oparzeniu benzyną chyba. Nikt do niego nie przychodził (o przepraszam, raz ojciec na haju) a wypisywany był kilka razy i nikt się po niego nie zgłaszał....
Boziu

Cytat:

będę mocno trzymać kciuki żeby te leki wystarczyły

Boże jak tak można
Od razu mi się przypomniała dziewczyna ze szpitala jak leżałyśmy...
Na izbie przyjęć z policją stała, pijana...malutki chłopczyk leżał w nosidełku...a ona dyskutowała z policją dlaczego w środku nocy z konkubentem na ulicy się kłóciła...później jak Nas wzięli już na oddział to obok leżał ten Maluszek...ona nie przyszła całą noc...dopiero koło południa, Malutki płakał całą noc...ciężko oddychał że ciągle pielęgniarki wołałyśmy (jeszcze jedna dziewczyna z synkiem wtedy była)...no i ta jak przyszła Mały płakał a ona usiadła, wyciągnęła picie i do niego "cicho, Mama najpierw się napije a później Cię weźmie"...na obchodzie lekarka mówiła że jest wcześniakiem, że będzie musiała dużo badań zrobić, dużo kontroli...a ona tylko zdziwiona że tyyyyle latania lekarka powiedziała że może wziąć Małego popołudniu do domu, więc ona po obchodzie poszła sobie i wróciła po kilku godzinach...a Malutek cały czas płakał

no jak tak można

Cytat:
Ja się już pogodziłam, tzn. zaakceptowałam chorobę Maciulka i żyjemy sobie z nią w zgodzie, a raczej to ja nie zadaję pytań typu "dlaczego mój synek", "co złego zrobiłam" itp. Niestety wiem, że one wrócą, jak zapadnie decyzja o operacji. Nie myślę teraz o tym, bo bym zupełnie osiwiała
Wiem, że to bardzo trudne. U nas jest bez "głupiego jasia" i chyba wolałabym "z". Bo jak widzę, jak Maciul płacze, a w Jego oczach widzę prośbę o pomoc, a ja nie mogę nic zrobić, to serce mi się kraja
Rozumiem, nie jestem lekarzem, tylko tak gdybam. Pewnie lekarz ma rację. Ja też się dopytywałam dlaczego u nas nie robią innych badań oprócz tego jednego. Niby lekarz mi wytłumaczył, ale i tak tego nie rozumiem.
Wysłałam Ci pw, tylko nie wiem czy doszło, bo wizaż mi wywaliło...
Mogę sobie tylko wyobrazić jak jest Ci ciężko a dlaczego nie dają głupiego jasia? bidulek malutki

Wiesz ja byłam w szoku jak się o tym dowiedziałam... zatkało mnie i dopiero w drodze powrotnej zaczęłam się zastanawiać, a na pytania było juz za późno. Tak naprawdę dopiero teraz to do mnie dochodzi...
Pw doszła

Cytat:
Czy mądrą to nie wiem, ale musiałam przyjąć jakąś postawę, żeby móc normalnie funkcjonować. Ciężko było mi w szpitalu, jak chciałam być bardzo silna dla Maciulka, dla Małża, dla całej rodziny i dla personelu. I byłam, ale tylko na zewnątrz, a w środku załamałam się. Po tym niecałym miesiącu wyszłam bardzo słaba i musiałam zbudować od początku siebie jako matkę, żonę, człowieka...
Czasami jestem zła na siebie, jak zdenerwuję się na Maciusia. Potem mam wyrzuty sumienia, że nie doceniam tego co mam
Ale mnie wzięło na zwierzenia...

Czasami jest, jak zaczynam myśleć i tworzyć różne scenariusze... Na co dzień, jak się nie myśli, to żyje się problemami dnia bieżącego
Magi jesteś tylko człowiekiem i masz prawo się czasem zdenerwować, ale i tak patrząc na to wszystko jak opiekujesz się Maciusiem widać, że jesteś super mamusią i jak pisały dziewczyny bardzo mądrą

Cytat:
różnie to jest
nam np powiedziano że wymyślamy chorobę u dziecka, bo młodzi jesteśmy itd i nie chciano nas przyjac na oddział, jak już mieleiśmy do domu wracac to lekarka postanowiła (z łaski) jeszcze coś sprawdzic i jak juz sprawdziła tak prawie 3 tyg w szpitalu spedziłyśmy

jak my byłysmy na oddziale to był tez taki malutek i pzez ten cały czas tylko 2 razy widziałaam jaks młoda panienke z gościem ok 50tki, mały ciągle płakała, sercem i się krajało

dla zdolnej Zuzi, co się będzie bawić w nocniki

Cytat:
I jeszcze jedno: czy oglądał ktos "Incepcję" z L. Dicaprio? Fajny film?
Kolezanka ma mi podrzucić i zastanawiam sie czy warto oglądac
Fajnyyyyyyy
dołki precz

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:23   #3731
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
a

Nr 1 - Kenzo Kwiatek
Nr 2 - Kenzo Słonik

Tak mi się dzisiaj przypomniały...uwielbiała m je za czasów licealnych i złapała mnie nieodparta pokusa by znowu je poczuć dłużej....
kurcze, a ja nie znam tych zapachów...

skierko, nie zdązyłam zobaczyc twoich włosów, czemu nie ma ich w albumie juz?

miałam z wami dzisiaj dłuzej posiedziec, ale ja chyba nie jestem nocnym markiem, ale rannym ptaszkiem też nie

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-12-15 o 21:26
Stary 2010-12-15, 21:28   #3732
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ja po sioo płuczę wodą i papierem do sucha wycieram.
Nie bawi się nim i rąk nie wkłada.Na koniec dnia przecieram chusteczką domestosa/domola, a po koopie to wiadomo, odkażam od razu.
a czym odkażasz?
ja myje pod prysznicem
no ale teraz coraz rzadziej, dzieki temu że załatwia sie na kibelku

Cytat:

dla zdolnej Zuzi, co się będzie bawić w nocniki

Karo, ja na oba sie skusze, a na słonia w szczególności
a nie myslałas o Kenzo Amour ?
Stary 2010-12-15, 21:33   #3733
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, a ja nie znam tych zapachów...

skierko, nie zdązyłam zobaczyc twoich włosów, czemu nie ma ich w albumie juz?

miałam z wami dzisiaj dłuzej posiedziec, ale ja chyba nie jestem nocnym markiem, ale rannym ptaszkiem też nie
no to czas poznać

skierko co jest?

po prostu potrzebujesz duuuużo snu

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
a czym odkażasz?
ja myje pod prysznicem

Karo, ja na oba sie skusze, a na słonia w szczególności
a nie myslałas o Kenzo Amour ?
OT ja dostałam w pracy taki fajny spray odkażający...mała buteleczka więc do nocnika się nie nada...ale za to zapach ma ładniejszy niż nie jedne perfumy

nie myślałam Jeśli Kenzo to jeden z tych dwóch...może później pomyślę
P.S. ja też skłaniam się bardziej ku Słoniowi
Stary 2010-12-15, 21:33   #3734
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

aaa zapomniałam
kupiłam sobie w sobote kiecke taka
i chyba sie przyda bo jednak mamy iśc na bal
Stary 2010-12-15, 21:33   #3735
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Bo masz już nam takich numerów nie robić
No jakich numerów? Poszłam się samotnie wysmucić tylko

Słuchajcie, właśnie sobie czytam, co mi Małż rano na kartce napisał. Rano daję Kubie kapsułkę Vita D i tłumaczę Mu, że najpierw zawartość idzie do brzuszka, żeby ciemiączko ładnie się zarosło (robię tak od dawna) i Kubuś zawsze pokazuje najpierw brzuszek, potem główkę. Ostatnio śniadanie daje mój Małż i tak mi napisał dziś "Tabletki na głowę dla Kuby się skończyły"

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:36   #3736
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Kasia, Zuzia te puzzle na pamięc juz układa
a Laurka nie lubi?
Stary 2010-12-15, 21:38   #3737
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
no to czas poznać

skierko co jest?

po prostu potrzebujesz duuuużo snu
tak mówisz? moze moze
ten amour z opisów na KWC wydaje się być przyjemnym zapachem.

ja to śpię tak do 8, dłuzej Oli mi nie pozwala, ale to dobrze bo jak za długo śpie to głowa mnie boli.

Dzisiaj bylam w perfumerii uroda powąchać likierek i go nie zastałam. Tak samo w sephorze nie ma. czyli nie jest mi dane go poznać.
O chyba ze sobie próbki jakieś zamówie na All
Ostatnio znalazłam w szafce próbki Lacoste Sun, Lancome Hypnose, i paco rabanne black XS

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-12-15 o 21:40
Stary 2010-12-15, 21:39   #3738
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
aaa zapomniałam
ale pokażesz Nam później jak w niej wyglądałaś? bo wiesz że na wieszaku się nie liczy

Cytat:
Słuchajcie, właśnie sobie czytam, co mi Małż rano na kartce napisał. Rano daję Kubie kapsułkę Vita D i tłumaczę Mu, że najpierw zawartość idzie do brzuszka, żeby ciemiączko ładnie się zarosło (robię tak od dawna) i Kubuś zawsze pokazuje najpierw brzuszek, potem główkę. Ostatnio śniadanie daje mój Małż i tak mi napisał dziś "Tabletki na głowę dla Kuby się skończyły"
krótko zwięźle i na temat...a co najważniejsze wszyscy wiedzą o co chodzi

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-12-15 o 21:40
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:39   #3739
Titi09
Raczkowanie

Cytat:
a to dlaczego?
......................... .................

Dziewczyny ja się już chyba zdecydowałam na zapach...tzn. na dwa i nie mogę się zdecydować między nimi

Nr 1 - Kenzo Kwiatek
Nr 2 - Kenzo Słonik

jesteś niesamowita
Stary 2010-12-15, 21:39   #3740
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
o tso cho?
Cytat:
a czym odkażasz?
ja myje pod prysznicem
właśnie tymi mokrymi chusteczkami o których wspomniałam

No i okazało się że jednak będę jeszcze potrzebować prezentu, a prędzej pomysłu, dla 2 letniej dziewczynki i 3,3letniego chłopca.
Króluje Dora i ScoobiDoo, kto coś podpowie?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:43   #3741
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
tak mówisz? moze moze
ten amour z opisów na KWC wydaje się być przyjemnym zapachem.
sliczny jest
Cytat:
ale pokażesz Nam później jak w niej wyglądałaś? bo wiesz że na wieszaku się nie liczy
pokażesz póżniej
Stary 2010-12-15, 21:43   #3742
Wojtusia
Zakorzenienie

Maju fajna sukienka, z takim fioletowym paskiem ciekawie wygląda, ale czarny cekiniasty też jest oki ale wiesz, fotka musi być
Stary 2010-12-15, 21:45   #3743
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
o tso cho?
właśnie tymi mokrymi chusteczkami o których wspomniałam

No i okazało się że jednak będę jeszcze potrzebować prezentu, a prędzej pomysłu, dla 2 letniej dziewczynki i 3,3letniego chłopca.
acha

jakies puzzle może

ostatnio wstapiłam z sio do empiku i znalazłam tyyyle rzeczy (ksiązki, puzzle, karty pamieci) któe bym chciała dla małej za jakiś czas
siora zanotowała
Stary 2010-12-15, 21:45   #3744
Titi09
Raczkowanie

Cytat:

jeszcze przed snem się uśmiałam
Stary 2010-12-15, 21:46   #3745
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Maju fajna sukienka, z takim fioletowym paskiem ciekawie wygląda, ale czarny cekiniasty też jest oki ale wiesz, fotka musi być
ale wiesz co, ja mam za czrnym bo nie było fioletowych w sklepie
ale cena nie wysoka, bo niecałe 80 zł (panienka w aukcji napisała że cena sklepowa 119,00 )
Stary 2010-12-15, 21:46   #3746
Wojtusia
Zakorzenienie

no i przegapiłam mojego 4000 posta, a miałam go wyróżnić
Stary 2010-12-15, 21:47   #3747
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

i jescze bransoletke dokupiłam

wogóle w housie dużo fajnych dodatków było
Stary 2010-12-15, 21:48   #3748
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiesz co, ja mam za czrnym bo nie było fioletowych w sklepie
ale cena nie wysoka, bo niecałe 80 zł (panienka w aukcji napisała że cena sklepowa 119,00 )
z czarnym bedzie oki, klasyczniej
Stary 2010-12-15, 21:49   #3749
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

faceci

Cytat:
Kasia, Zuzia te puzzle na pamięc juz układa
a Laurka nie lubi?
Amela też na pamięć śmiga puzzle, a czasem wkłada specjalnie w zły otworek i patrzy na moją reakcję

Cytat:
aaa zapomniałam
Wygląda fajnie, daj fotkę an sobie jak dojdzie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:55   #3750
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
i jescze bransoletke dokupiłam

wogóle w housie dużo fajnych dodatków było
przechodziłam obok ale nie chciało mi sie wchodzić
moze to i lepiej dla mojego portfela

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:

Wygląda fajnie, daj fotkę an sobie jak dojdzie
misiu pysiu, ale maya chyba w sklepie ją kupiła, także już mogłaby cyknąć fotkę, ale nie bede taka natrętna i poczekam na bal i w pełnej krasie się zaprezentuje.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:

a do jakiej kwoty?

jak to nie takie pilne to jutro poszperam.

przypomniałam sobie wlasnie ze dla chrzesniaka nic nie mam, no i dla Oli tez jeszcze nic. Dzisiaj tz chciał jej kupic taką dużą koparkę i samochód wadera bedzie sie bawiła tym?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości