|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Lekarka, na ktora Kropka miala "nie-szczescie" trafic najwyrazniej nie miala najmniejszego pojecia o KP. Ale to akurat dosc powszechne wsrod lekarzy. |
|
|
|
|
#3242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Luizka dzisiaj zasnęła później niż zwykle, rozbrykała się wieczorem. Mąż z nią tańczył.....ależ ona się cieszyła i chichrała ![]() Kupiłam fioletową spódniczkę dla kruszynki na święta. Jutro zrobię fotkę.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-15 o 22:32 |
||||
|
|
|
#3243 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do lekarzy,to zabawne jest to ,że jak bylam mlodsza,chodilam do endokrynologa,mialam zapisane leki itp,odstawilam sama bo koszmarnie sie czulam,lekarce mowila,ze biore caly czas,kiedy skonczylam 18lat i trzeba bylo wypisac mnie z przychodni dla dzieci,lekarka stwierdzila,że no faktycznie,leki dzialają i jest u mnie znaczna poprawa,przy czym zaprosila do pywatnego gabinetu od tamtej pory patrze na lekarzy z przymróżeniem oka w pewnych sytuacjach....Cytat:
Cytat:
![]() U kolezanki super,maly grzeczny,zasnol nawet u niej,troche podmęczony to i ladnie wieczorem padl....w biedronce fajne ksążki (ladnie w twardej oprawie wydane)z bajkami dla dzieci po 25zł....chyba mu zakupię....na dobrnoc bedzie jak znalazł...
|
|
#3244 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za info odnośnie @
![]() Przeczytałam, ale nie bede cytowac, bo padam na pyszczek Przed chwilą skonczylam prasować ![]() my tez bylismy dzis na szczepieniu, mala zniosła to wyjatkowo dzielnie jutro mam wizyte u endokrynolog, prosze o kciuki
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
jamaicaP ale mała się swietnie chichra.
Cytat:
Cytat:
Moja Olcia po raz 2 usnęła przy piosenkach Fasolek. Ja dziś mam kiepski dzień. Po pierwsze spacerówka,która niby byla u mnie w sobote dziś też nie przyjechała. ![]() Po drugie starsza mnie tak wk...wia,ze kazałam jej sie dzis mi na oczy nie pokazywać.Wiozłam ją na tance i miała sie nie przebierać.Ja w samochodzie siedze z Olką od 2 minut a ta wypada z domu przebrana w dres i udaje,ze nie wie o co chodzi. Dziewczyny podobno w polskich h&m super wyprzedaże dzieciowych ciuchów.
|
||
|
|
|
#3247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziecko obudziło mi się z płaczem, takim dziwnym, cichutkim, żałosnym, normalnie jeszcze nigdy nie płakał w taki sposób, aż serce mi się kraje. Próbowałam dać jeść - nie, napił się kilka łyczków herbatki, i tak teraz leży i co jakiś czas popłakuje... temperatury nie ma... zęby?
|
|
#3248 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, że uszka już zdrowe Cytat:
Cytat:
u mnie 5 w 1 też 120 zl jamaica mała chichotka kumkura ja też, codziennie muszę coś pożreć bo inaczej czuję, że umrę bydgoszczanka velluto trzymam bardzo mocno u nas dzis były tylko 2 drzemki i od razu gorsze usypianie na noc, muszę tą trzecią robić na siłę. Czy u was też chodniki są odśnieżane tak " mniej więcej"? bo u mnie masakra, mam juz mięśnie jak Popeye mam pytanko odnośnie jedzonka: po jakim czasie od podania warzywek podawałyście mięsne słoiczki? I w jakiej częstotliwości na początek? Czy 2 razy w tygodniu (tzn po pół słoiczka) żeby nie wprowadzać za dużo nowości będzie w porządku? proszę o rady
|
|
|
#3249 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23784006]margo, pytałaś jak ogarniam takich łobuziaków? nie ogarniam...
niech sobie sami radzą. Dziś Maksiu stawiał wieżę z klocków, a Tymek mu ją rozwalał, Maksiu nie wpadł na to, żeby odejść kawałek dalej, poza zasięg Tymka, za którymś z kolei zburzeniem wieży, starszy gada do młodszego: "Ale z Ciebie głuptasek, przecież ja tą wieże buduje, żeby na niej baranka postawić, nie po to, żebyś ja cały czas rozwalał, rozumiesz?" Chłopaki się dogadują Cytat:
W kazdym razie dzis pediatra powiedziala ze bebilon tez poleca wiec od jutra ruszam z modyfikowanymCytat:
Poczekam do 13 stycznia, wtedy idziemy do poradni rehabilitacyjnej, jeśli do tego czasu nie będzie poprawy to będę się martwić.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Waga - 8,750 kg Wzrost - 70 cm Cytat:
![]() Ja co prawda swojego za te włoski nie ciągałam ale wloski mimo ze jasniutkie sa dosc widoczne. Juz na poprzedniej wizycie spytalam o to mojej pediatry, stwierdzila ze prawdopodobnie cos z hormonami ale tak sie zdarza. Mam obserwowac i jesli nie zniknął w ciagu kilku miesiecy, to pewnie badania będziemy robić. Póki co się nie przejmuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kazdemu pasuje to samo mleko ja próbowałam dawać bebilon i mloda 3 dni kamyki robiła z wielkim placzem a teraz pije raz dziennie bebiko i kupki zółciutkie i plastelinowe kuzynek amelii caly czas mial problem z kupka jak pil bebilon ale znam osoby ktorym dzieciaki przyswajaly tylko mleko bebilon wiec to zalezy od malca dopóki sie nie spróbuje sie nie wie ------------------------------------------------------ u mnie koszmar wczoraj tj w nocy z 14/15 grudnia mloda se zrobiła dzien polarny co 2 godz cyc +zabawa na 102 w dodatku obudzona o 8 rano zasneła o 12.15 a se wstala o 12 .40 zasnela z wielkiim placzem po 15 i spala az godz ![]() ![]() jestem jednym wielkim zoombi ktory poszukuje energii i wessal by sie do wszystkiego co owo energi posiada ![]() w dodatku mam podly nastoj i zero jakichkolwiek rzeczy zrobionych na swieta nie mowiac o sprzataniu na blysk okna nie pomyte zakupy nie zrobione rece mi obszczypało i bola straszliwie same pognebiajace wiadomosci ![]() w dodatku jakas zła jestem i podolowana @ tez jeszcze nie mam karmie cycem w niedziele ide na roczek i nie mam czego na siebie włozyc Młoda tak sie przejela rola ze na spiaco cwiczy postawe do raczkowania zeby dalej nie wyszły chodz wszystko napuchniete straszliwie jedzac obiadek moja powtarza ammm ammm co do smiesznych rzeczy siora myla okna stojac na drabinie aluminiowej schodzac dotknela tej drabiny mokra reka i sie przylepila hahah chuchala dmuchala zeby sie odlepic po 15 min sie udalo ![]() :brzyda l:![]() ![]() za rocznice urodziny itp oraz gratki dla dzieciaczkow za zabki i nowe umiejetnosci---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
dla Misia no no 9 kg to juz kawał chlopa---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
lub zwiększonego zapotrzebowania organizmu na witaminy, np. okres wzrostu,oraz niewystarczające zaopatrzenie organizmu w witaminy zawarte w pożywieniu (np. u niemowląt karmionych sztucznie,) itp ![]() moja młoda je wcina + wit d ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
polecam przeczytac https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=453004 ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- jaka słodziutka i strasznie dorosło wyglada
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-12-16 o 01:35 |
|||||
|
|
|
#3251 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23795480]http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...mrozie,1571515
Ale debilka Mi to maż opowiadał. A pamiętam, jak byłam w ciąży u gina - chodziłam państwowo - i do przychodni przyszła babka, była pol roku po rporodzie i zaczęła cośtam opowiadać i okazało się, ze w tym momencie, gdy była w tej przychodni, to jej dziecko spało w samochodzie. ![]() Cytat:
Cytat:
Mój syn przybierał dużo , kiedy sie urodził. W ostatnim zcasie pzrystopował, pytałam pediatry, mówił, aby lage położyć, bo skoro jest zdrowy, to sobie przybiera jak chce. Chyba po mężu bedzie szczupły i malutki, bo ma dopiero 65 cm i wazy niecałe 8 kg. W sumie to sie cieszę, mniej szcęścia do noszenia. I to fakt. Lekarze g**** wiedzą czesto o karmieniu piersią. Słyszałam już tyle bzdur z ich ust, ze żal.pl A u nas Wojtek popitala jak głupi. Już raczkuje po całej chałupie, a ja tylko chodze i myślę, co tu jeszcze pochować i zasłonić. Ostatnio mi zniszczył ksiazkę z biblioteki. Leżała obok łóżka, na podłodze. Poszłam tylko herbatę zrobić sobie, przychodzę,a tam pełno kartek leży powydzieranych. ![]() Wczoraj patrze, a ten "idzie" do mnei do kuchni i ciągnie ze sobą wiaderko. Zawsze rano zaczynamy od kocyka, tj. Wojtek leży na kocyku, na podłodze i tam jego zabawki. Ale on zabawki ma w d***, złazi z kocyka i łazi po całym domu. Ten dzieciak ma niesamowicie duzo energii. Aż strach pomyslec, co bedzie, jak zacznie łazić. |
||
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Pisałyście o krzesełkach - ja mam dla małego takie jak Bydgoś dla Lusi. Jakoś mnie te "kupy" plastiku nie przekonują. Wolę jednak z pilśni z laminatem. @ miałam już chyba 3, troszkę obfitsze, ale w moim przypadku to pewnie coś jak norma u Was, bo raczej z tych co skąpe mają. A dziś idę do ginki. Ciekawam jakie tabsy mi przepisze. ![]() Co do usypiania, to na noc zawsze zasypia sam, mruczy sobie, mruczy aż zaśnie. Na pierwszą poranną drzemkę, taką na dosypianie też sam zasypia. Pełza po całym naszym łóżku, aż w pewnym momencie pada i zasypia. Czasem trzeba pogłaskać. Na pozostałe dwie drzemki w ciągu dnia zasypia przy butelce , tak wychodzi. A w wózku zawsze sam, bez smoka, zimą tym bardziej bo go dosyć porządnie wytelepie. ![]() Wsiadłam wczoraj do busa, chciałam nim jechać 3 przystanki żeby znów się przesiąść na bus na moje osiedle. Na kolejnym przystanku bus się załadował po brzegi studentami, w tym obcokrajowcami. Zaczęłam się przysłuchiwać ich rozmowie, bo gadali po angielsku. W pewnym momencie laska zauważyła że opuszczam rączkę w wózku, znaczy się będę wysiadała. I gada do kumpli, że chyba mam zamiar wysiąść. A oni zaczynają sobie żartować, że gdzie, że to niemożliwe, przecież bus pęka w szwach. Na co ja się obracam, z pełnym uśmiechem do fajnego Hiszpana i mówię po angielsku: Ależ to jest jak najbardziej możliwe, bo ja wysiąść muszę. Jego mina bezcenna Zwłaszcza wśród trzydziestolatków i więcej
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny żeczywiście pokickałam sie z tymi skokami - jest teraz czyli w 26 tyg, i to punk kulminacyjny.. - a patrzyłam na schemat i coś mi chyba umkneło
![]() czyli to darcie przy usypianiu to skok ![]() to juz wiem , ale wczoraj wieczorem usneła ślicznie , na spokojnie jak zawsze - no i żeczywiście odkąd zaczeło sie darcie przy usypianiu to i dupcie podnosi no i to jej - mama .. nowe umiejetności
|
#3254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 5 10 15 i mothercare też są już małe wyprzedaże. Cytat:
Nie daje DANONKA, a jogurt zwykły taki bezsmakowy DANONA ![]() myślę że akurat zwykły bez smakowy jogurt z dodanymi owocami będzie lepszy niż misowy jogurt z aromatem ![]() Nie zamierzam tez dziecka chować co do etykietki na słoiczku, kieruje się swoim instynktem ewentualnie pytam pediatry, a że sama powiedziała że jak najbardziej ok, to daje ![]() Kiedyś nie było misiowych wynalazków i co ![]() Tez nie można popadać ze skrajności w skrajność ![]() Cytat:
Tez mi się tak wydaje ![]() Wogole to miałam zapytać. Czy Wasze dzieci też oddychają tak ustami tak głośno? |
|||
|
|
|
#3255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do raczkowania - ja sie tym nei martwię, jestem zadziwiona, ze Wojtek tak hula. Cytat:
|
||
|
|
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam pamięć krótkotrwałą ale nie pamiętam jak to było na samym początku. W każdym bądź razie teraz podaję praktycznie codziennie indyka, królika, cielęcinę i rybkę. ![]() Kurcze..znacie coś co może wspomóc moje drogi moczowe? Od niedzieli mnie szczypie, boli i nic nie daje rady Próbowałam picia wody z cytryną, rumianku i wygrzewania się pod dwoma kołdrami ale nic nie pomogło
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia - mnie aptekarka mówiła, że w Cebionie multi jest wit D. Bo zastanawiałam się jaki kupić i poleciła mi zwykły.. ewentualnie multi tylko Devikap odstawić wtedy
![]() ałła - nie wiedziałam, że taki zarościk może narobić kłopotu jeśli się nie wytrze teraz będę bacznie obserwować jajca
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3258 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() JAk ja usłyszę takie słowa od mojego królewicza, to będe płakać jak bóbr ![]() Cytat:
Podobnie jak moja siostra ciot. psycholog zresztą- od początku straszy mnie dziecięcą otyłością...a dla mnie głupotą jest myślenie o otyłości 6-miesięcznego niemowlęcia, kiedy karmie go prawie wyłącznie piersią Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no własnie Adam tez tak głośno oddycha- czasem przez usta- aż kiedys pytałam lekarza, czy to normalne-powiedział, że tak )Cytat:
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Jaatkaa własnie dla tego że nie sprawdzam to nie wiedziałam - dopiero dziewczyny napisały o skoku
![]() bydgoś mała śliczna i do ciebie jaka podobna ![]() uff wysprzątałam całą chate - nie mam siły przynajmniej młoda chciała współpracowac i cały czas sie bawi bez maruda - kocham ją za taką współprace ![]() własnie sie lekko załamałam .. tzn i ciesze sie i nie - weszłam na wage bo coś wczoraj stwierdziłam że mi spodnie z d...py lecą i waże 58 kilo moja waga sprzed paru lat. niby super bo zawsze sie bałam że sie roztyje po ciąży i nawet miałam o biecane przez meża przyząd do cwiczen a tu prosze - super tylko że tera wszystko na mnie wisi - no wiekszośc - moja waga przez ostatnie 3 lata to 60 kilo niby nie wiele wiecej ale te dwa kilo mniej strasznie na mnie widac ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- własnie pisałam do meża o mojej nowej wadze i uwaga - odpisał że jak przyjedzie czyli za dwa dni ![]()
|
#3260 | |||||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23798451]To kiedy Malvinka do żłobka pójdzie? po roczku dopiero? [/QUOTE]
tak, po roczku, nie wiem czy nie za pozno ale moze nie bedzie tragedii... Nasza wina bo zgapilismy zalatwianie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A cora sliczna jest Cytat:
![]() i kciuki masz zapewnione. Bdzie dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
*** Piekna noc za nami, mala przespalaby pewnie cala bez jedzenia ale ja sie obudzilam i o 3 dalam jej kaszy. Spala do 8.00, pobrykala i znowu spi. Ogrne chate troche.
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój młodszy a tydzień po skończeniu 4 miesięcy ważył 6700 a wzrostu miał 71 to ja nie wiem po kim mój taki wielki skoro tż waży 40 kilo z wersalką i ma 180wzrostu..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, co to znaczy... mój mąż wazy 58 kg i ma 164 cm wzrostu..jest chudszy ode mnie i ma dupkę zgrabniejsza niż ja![]() Wojtek też sapie i tez czasami cos mu rzezi, ale lekarz go osluchal i jest ok. |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż ma coś ponad 170cm i waży 65 kg
![]() oo to czyli to normalne oddychanie dzieciów. A już się zlękłam że coś jest nie tak? najgłośniej dyszy jak coś jej daje, tak jak by z podniecenia
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dzisiaj lecę sobie kupić! dzięki
|
|
|
|
|
#3266 | |||||||||||
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
![]() zapomniałam wczoraj się pochwalić ile moja kólewna waży ![]() tak więc nie dobiła jeszcze do 9... mamy 8700g i niiibyyyy 68zm, ale w rzeczywistości jest więcej, miała lekko podgięte nóżki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wymiary piękne ![]() Cytat:
u nas on idealnie oddaje zachowanie liwki (tyle że nie aż 4 tygodnie, bez przesady ). takie wybudzanie w nocy z krzykiem, darcie się jak odkładałam do łóżeczka, wrzask przy ubieraniu...a nowe umiejętności fajne, mała odktywa np palec wskazujący już nie łapie całą rączką, tylko w dwa palce. albo to turlanie, o którym pisałam. jakby jąktoś nakręcił... trudno upilnować. i tak inaczej patrzy - zupełnie inaczej. wyciąga łapki dosłownie do wszystkiego i dużo łośniej gada.a wczoraj odkryłyśmy bańki mydlane, ale miała radochę ![]() aha... mała fajna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kruszynka nieziemska ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
mamy bardzo podobne wymiarowo dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a właśnie sprawdziłam... moje półroczne dziecko jest dokładnie tej wielkości, jakiej ja byłam w wieku 11 miesięcy...
|
|||||||||||
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam cebion to tylko wit c i mozesz podawać przy przeziebieniu no i nie trzeba trzyma w lodowce cebion multi trzeba mi kazala lekarka 5 kropli cebionu multi + wit d jedna kapsułke a jak mloda byla chora to 10 kropek samego cebionu do tego Kardashi przeciez zadna matka nie chce nic zlego no własnie tk jak napisałam kiedys nie bylo nic i dzieciaki były zdrowe a ja chciałam dac tylko zebys przeczytała ![]() Jaatkaa85 brawa dla wojtusia no no szybki chłopak a mówia ze chłopcy pozniej sie biora za te rzeczy a tu rosze u nas na wateczku to chłopaki sie nie obijaja a kobietki to u nas ksiezniczki ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- potwierdzam + okłady z rumianku no no twój to juz potega nosic go to juz jest cos ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- u nas nocka srednia mloda znów ma czerwone policzki i sucha skore na łokciach moim zdaniem chyba uczula ja koc a juz go prałam ze 2 razy ![]() no i mloda zaczyna etap pełzam wiec teraz trzeba zaczac raczkowac kiedy chlopaki ida do szkoly ta wedruje pod drzwi i chce isc z nimi kiedy zamykaja sie drzwi jest płacz ![]() ona za mna tak nie płacze a ja sie martwiłam ze ona nie umie pełzać o kurka dobiera mi sie do kosza kupilismy jest laptopa takiego zabawkowego lubi sie nim bawic jest tylko jeden szkopuł chce go zamknac ale sie nie da a najbardziej ja interesuja srubeczki no i zaczelismy podawac owocki narazie jest ok
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2380573 6] zapomniałam wczoraj się pochwalić ile moja kólewna waży ![]() tak więc nie dobiła jeszcze do 9... mamy 8700g i niiibyyyy 68zm, ale w rzeczywistości jest więcej, miała lekko podgięte nóżki ![]() u nas 3 x 100zł [/QUOTE] Brawo. ![]() Jak trzy razy?? ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
MM ma witaminy odpowiednie do wieku. Jeśli dziecko je porcje wg. zaleceń pediatry / opakowania nie ma prawa wystąpić niedobór. Inna rzecz, że nadmiar niektórych witamin jest groźniejszy dla zdrowia niż niedobór. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-12-16 o 12:26 |
||
|
|
|
#3269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
własnie te magiczne 2,3 kilo mi brakuje do szczęścia![]() A i nasz nabytek: Krzesełko jak krzesełko Ma 3 poziomy oparcia i 5 wysokości. Na mnie wrazenia ogromnego nie robi, bo już do nich przywykłam-każde dziecię w rodzinie ma cos takiego ).Najważniej sza rzecz dla mnie to posiadanie 4 kółekps. Uprzejmie donoszę, że A. podnosi dupkę i podciąga nogi, ale twarz przy tym ma w pieluszce na podłodze znaczy się
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie siedzi.
![]() A co pod tą miską ukryłaś dziecku?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

Bo ja jeszcze nie mialam, a wolałabym zeby ten pierwszy poporodowy potop nie zalał mnie jak bede w pracy
a co do lekarzy,to zabawne jest to ,że jak bylam mlodsza,chodilam do endokrynologa,mialam zapisane leki itp,odstawilam sama bo koszmarnie sie czulam,lekarce mowila,ze biore caly czas,kiedy skonczylam 18lat i trzeba bylo wypisac mnie z przychodni dla dzieci,lekarka stwierdzila,że no faktycznie,leki dzialają i jest u mnie znaczna poprawa,przy czym zaprosila do pywatnego gabinetu
od tamtej pory patrze na lekarzy z przymróżeniem oka w pewnych sytuacjach....
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wczoraj spał w aucie, przedwczoraj w wózku na spacerze, w niedzielę w aucie gdy wracaliśmy do domu, w pt. i sobotę na spacerze w nosidle... Dziś nigdzie nie wyszliśmy i bunt. Odtańczył swoje w łóżku, rozkwękał się, potem walczył z łóżeczkiem, teraz buczy obok mnie, ale spać nie chce. 

Próbowałam picia wody z cytryną, rumianku i wygrzewania się pod dwoma kołdrami ale nic nie pomogło