Śmiechostki biżuteryjne :) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 23:36   #3391
gugu
Raczkowanie

Dot.: Śmiechostki biżuteryjne :)

http://www.etsy.com/listing/56200750...-foam-earrings

zaaaaa***iste, chyba ktoś liczy, że natrafi na nie jakiś biliarder
od razu w opisie pod spodem krótki wykład na temat tego czym jest wartość
niby zrobione z quantum foam, ale czy jest to materiał aż tak drogi, chyba raczej nie

Edytowane przez gugu
Czas edycji: 2010-12-07 o 23:41
gugu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 23:37   #3392
nagaLy
Zakorzenienie

Cena genialna nie przesadzę chyba ze stwierdzeniem, że pani jednak z lekka przegięła

Ja tu widzę jeden ogromny plus - 3000 wejrzeń. Jak babcię Sapcię - też tak muszę zrobić, reklama będzie nieziemska.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-12-07 o 23:39
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 23:43   #3393
gugu
Raczkowanie

te 3000 odsłon to wynik tego, że po upływie czasu wystawiania, czyli po 4 miesiącach, jeśli się nie mylę, wystawia się przedmiot ponownie a liczba odsłon pozostaje, więc się sumują, stąd niektóre osoby mają ich aż tyle, no i jest to też dowód na to, że jednak się aż tak nie podoba
tym bardziej, że tylko 11 serduszek ma

Edytowane przez gugu
Czas edycji: 2010-12-07 o 23:47
Stary 2010-12-07, 23:52   #3394
nagaLy
Zakorzenienie

wiem, że można wystawiać ponownie, sama tak robię - ale 3000 odsłon jeszcze nigdy u nikogo nie widziałam, także w innych jej przedmiotach - dysproporcja między wejrzeniami na jej inne przedmioty (ilość) a także na ilość wejrzeń przedmitów innych osób - powoduje, że w sumie wniosek o "reklamie" pasuje mi tu najbardziej Wystarczy, że co druga czy co trzecia osoba wejdzie na inne jej przedmioty żeby zobaczyć, czy też ma takie ceny na wszystko - a co trzydziesta coś sobie upatrzy i kupi, bo na Etsy pomysł wykonania liczy się mniej, niż dobry tag LUB dobre rozreklamowanie produktu, zachęcające do wejrzeń

Konto ma od września tego roku, od 12 września dokładnie - i tego samego dnia, kiedy otworzyła sklep - wystawiła właśnie te kolczyki, nie odnawiając ich potem (inne jej przedmioty mają od kilkudziesięciu, do max 200 wejrzeń).

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-12-07 o 23:59
Stary 2010-12-08, 00:09   #3395
gugu
Raczkowanie

rzeczywiście, nie zwróciłam na to uwagi, widać takie rewelacje cieszą się dużą popularnością, wiele osób wysyła innym, żeby sobie zobaczyli i.... tyle, nic więcej z tego nie wynika, poza tym, o czym piszesz wyżej, ktoś ma nadzieję, że tak przyciągnie klienta do swojego sklepu, według mnie raczej głupi pomysł, który prędzej zniechęci niż zachęci do kupowania (choć różni są ludzie)

chciałam zaznaczyć, że są to najdroższe kolczyki na etsy

Edytowane przez gugu
Czas edycji: 2010-12-08 o 00:10
Stary 2010-12-08, 10:15   #3396
licho nie spi
Raczkowanie

Moim zdaniem to cena zachęca do wejrzeń , bo przecież opisu tak od razu nie widać
Ciekawość...
Stary 2010-12-08, 20:08   #3397
maly_karaluszek
Zadomowienie

Nie wiem jak działa etsy, ale w wielu sklepach można ustawić sortowanie po cenie, jesli ktos - specjalnie lub przypadkiem ustawi malejąco - to wyskoczy mu na pierwszej stronie, wiec zawsze to jakis sposób na "pozycjonowanie"- "ostatni bedą pierwszymi"
maly_karaluszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 22:28   #3398
staska_stasia
Zakorzenienie

Oj bo się na marketingu nie znacie. Potem będzie promocja i przecena i na pewno ktoś się na nie skusi :P
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 16:05   #3399
magdalenstwo
Raczkowanie

A mnie uderzyło coś na stronie magrafu. Sklep super, ale to co przeczytałam zwaliło mnie z nóg -/ wczytajcie się uważnei wopisy tych produktów )
http://www.magraf.com.pl/polfabrykaty/dzety/08249.html

http://www.magraf.com.pl/polfabrykat...y/6/10758.html
magdalenstwo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 16:14   #3400
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda

Cytat:
Napisane przez magdalenstwo Pokaż wiadomość
A mnie uderzyło coś na stronie magrafu. Sklep super, ale to co przeczytałam zwaliło mnie z nóg -/ wczytajcie się uważnei wopisy tych produktów )
http://www.magraf.com.pl/polfabrykaty/dzety/08249.html

http://www.magraf.com.pl/polfabrykat...y/6/10758.html
O matko

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 19:03   #3401
Admira07
Raczkowanie

Dziękuję za post, w którym ktoś w końcu zwrócił uwagę na śmiechostki ortograficzne. Pewnie powiecie, że niepotrzebnie się czepiam, ale ja jestem wzrokowcem, wychowanym zresztą w szacunku do języka pisanego i błędy ortograficzne bardzo mnie rażą. Źle mi się czyta takie opisy, a jeszcze gorzej mi się myśli o ich autorze.
Niestety, dla wielu osób ortografia to zbędny balast.
Rozumiem dyslektyków, ale takich prawdziwych (mam z takimi do czynienia).
Rozumiem literówki, każdemu się zdarzają.
Rozumiem lapsusy.
Rozumiem, że zasady ortografii się zmieniają.
Ale nie rozumiem Pani Projektant, która pisze "biżuteria na pewno spodoba się wszystkim kobietĄ a i też męSZczyznĄ".
Nie rozumiem Pani Projektant, która pisze "kolczyki mają pSZedłuSZki w kształcie rĄbów".
Nie rozumiem Pani Projektant, która pisze "branZoletka i obrURZka".
To już nawet nie jest śmieszne. To jest żenujące.
Mnie jako potencjalnego klienta od takich sprzedawców odrzuca. A wiem, że nie jestem w moich poglądach odosobniona.
Nie jestem polonistą, nie piszę o stylu, o interpunkcji, bo sama grzeszę na tym polu. Ale ortografia... Przecież w sieci jest mnóstwo słowników...
Przepraszam za mały offtop, mam nadzieję, że nie narobiłam sobie zbyt wielu wrogów
I oby Wasze opisy nigdy nie trafiły do tego wątku
Admira07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-13, 22:42   #3402
Srebrna
Zadomowienie

Nie wiem, czy to śmiechostka, czy już ręcoopad, ale na dA trafiłam na coś takiego:
http://ladyselena.deviantart.com/art/Lilac-188949277

No i fakt, fotka śliczna, ale toto nie jest w dziale fotografii, tylko w dziale biżuterii (gdzie zwykle wrzucane sa dzieła nieco bardziej... eee... kreatywne).
Zobaczcie odpowiedź na zadane jej pytanie o jej wkład artystyczny w dzieło (w tej chwili ostatnia wymiana komentarzy).

Ja się może nie znam, ale dla mnie swarek na łańcuszku to - kreatywnie - mniej niż niektóre kolczyki koraliczku-na-druciczku.
Stary 2010-12-13, 23:21   #3403
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Hand-made to najwyraźniej bardzo szerokie pojęcie. W sumie jak chińskie dzieci sklejają buty, eksportowane później do Europy, to to też jest hand-made . Składanie długopisów to już w ogóle...

No dobra, może trochę za ostra krytyka. Ale jak się człowiek napatrzy na cudeńka na wizażu chociażby, to się robi wymagający

Edytowane przez ResurrectionOfHappiness
Czas edycji: 2010-12-14 o 00:10
ResurrectionOfHappiness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-13, 23:50   #3404
substytut
Zakorzenienie

Wezcie jeszcze pod uwage ze dziewczyna pisze ze zaczyna... Ja pamietam doskonale swoje pierwsze prace, wiele osob tutaj zapewne tez.
Czyzby od razu Rzym zbudowano?
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-14, 00:26   #3405
nagaLy
Zakorzenienie

Hm.. może to by i było zabawne, gdyby nie grubiański ton osoby "pytającej". Jak dla mnie - mało jest zachowań gorszych, niż "wyśmiewcza" krytyka nie mająca na celu wniesienia niczego konstruktywnego. Ja na takie mądrale reaguję skokiem ciśnienia.

Inna sprawa, że faktycznie coraz częściej "swar na biglu" nazywany jest sztuką.
Niemniej - w dziale z biżu, tu, na wizażu, praktycznie każdy zaczynał od kulki na szpilce / druciku i był taki, kurna, dumny ze swojej radosnej twórczości w głębi duszy, że aż mu teraz głupio patrzeć w swoją przeszłość, jeśli poczynił spore postępy. I każda z tych osób zakładała wątek celem pochwalenia się tym, co zrobiła.
Dla początkujących założenie krawatki bez uszkodzenia jej - ani tym bardziej swara - to trudna sztuka i taki widocznie uznaje, że warto się efektem typu "nie spieprzyłam" - podzielić
Powiedzmy, że przechodzę obok tego typu prac obojętnie i nie czuję misji mieszania autorów takich tworów - z błotem.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-12-14 o 00:28
Stary 2010-12-14, 09:10   #3406
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

Ja tam nawet śmiem twierdzić, że nie jestem do końca przekonana czy potrafię zamontować swara na biglu bez uszkodzenia jednego bądź drugiego, bom tego, jak mi Bóg miły - nigdy nie robiła
Stary 2010-12-14, 11:29   #3407
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loquacee Pokaż wiadomość
Ja tam nawet śmiem twierdzić, że nie jestem do końca przekonana czy potrafię zamontować swara na biglu bez uszkodzenia jednego bądź drugiego, bom tego, jak mi Bóg miły - nigdy nie robiła
Ja podobnie
Stary 2010-12-14, 14:24   #3408
naila
Zakorzenienie

No to Wam dziewczyny powiem, że nie jest to łatwa sztuka często bolce w łapkach są większe od dziury swarka i trzeba je piłować.. a jeszcze często swarek się ukrusza przy zaciskaniu łapek, które również mozna łatwo uszkodzić szczypcami i narobić wgłębień i poprzecznych pasków. Próbowałam i naprawdę wolę sobie poowijać drucik drucikiem

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-14, 23:39   #3409
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Domyślam się. Raz kupiłam 2 swarki na kolczyki, ale mają takie duże dziury, a takie cienkie ścianki, że boję się ich użyć, bo mam wrażenie, że za raz pękną.
Stary 2010-12-14, 23:48   #3410
nagaLy
Zakorzenienie

Mi jeden swar pękł w ręku - śliczny migdał. Bo ta seria z kolei ma tak cholernie małe dziurki, że próba (próba! nie cisnęłam) założenia nań sztyftu z naprawdę cienkimi ramionami łapaczki - skończyła się złamaniem kryształu w poprzek dziurki.

Stary 2010-12-15, 14:56   #3411
staska_stasia
Zakorzenienie

Hmm, do tej pory tylko raz miałam do czynienia ze swarkami i zakończyło się pełnym sukcesem. Trzy migdały (jeden na zawieszkę, dwa na kolczyki) bezpiecznie osadziłam na srebrnych krawatkach czy biglach. Nawet nie wiedziałam, że takie coś może pęknąć
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 15:20   #3412
nagaLy
Zakorzenienie

Stska - bo pomyliłam się jak zwykle - miałam na myśli łezki Swarovskiego, nie migdały. Łezki są smukłę i podłżne a dziurkę mają mikroskopijną
No al biegła w Swarach nie jestem, rzadko korzystam z tego materiału - to się usprawiedliwiam
Coś takiego miałam na myśli: http://gem-stones.pl/komentarz-417.html

Stary 2010-12-16, 12:20   #3413
Bazylides
Raczkowanie

Dla niektórych śmiechostek to powinnismy chyba otworzyć nowy wątek "szukamy najgłupszego klienta" lub "znajdzie się głupi i kupi?"
No bo że pani MM dzisiaj szaleje na Pace z drutem to jej sprawa, ceny - jej sprawa - ale kto kupuje kolczyki którymi można popełnić samobójstwo poprzez wbicie sobie kolczyka w tętnicę szyjną?!?
Bazylides jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 12:39   #3414
franio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bazylides Pokaż wiadomość
Dla niektórych śmiechostek to powinnismy chyba otworzyć nowy wątek "szukamy najgłupszego klienta" lub "znajdzie się głupi i kupi?"
No bo że pani MM dzisiaj szaleje na Pace z drutem to jej sprawa, ceny - jej sprawa - ale kto kupuje kolczyki którymi można popełnić samobójstwo poprzez wbicie sobie kolczyka w tętnicę szyjną?!?
a przepraszam Twój wpis co ma miec na celu? bo ja to odbieram jako chamski atak na konkretną osobę i to za przeproszeniem z pod*******ki bo nawet nie dodałaś żadnego linka żeby to mogło być usporawiedliwone jako smiechostka
Stary 2010-12-16, 12:39   #3415
Lilnut
Rozeznanie

GG do Lilnut

a można prosić o linka?
czy tylko ja jestem taka ci a pka że nie wiem o co chodzi?!

III faza 8 VII - 10 XI

Lilnut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 12:52   #3416
franio
Zadomowienie

ja się domyślam, że chodziło o Magdę Marszalik, ale pewna być nie mogę skoro Bazylides ma problem z pisaniem wprost co i kogo ma na myśli skoro nie mam tej pewności to też nie mogę się ustosunkować i skomentować rzekomej śmiechostki niestety
Stary 2010-12-16, 13:11   #3417
Bazylides
Raczkowanie

Proszę bardzo oto linki
http://www.pakamera.pl/bransoletki-w...e-nr437713.htm
http://www.pakamera.pl/kolczyki-wire...v-nr437718.htm
Nie wiem co w mojej wypowiedzi było chamskie i czemu taki atak - widać koleżanka się odezwała.
Chodziło mi tylko o to, że można by stworzyć wątek o szukaniu najgłupszego klienta, który jest w stanie zapłacić 88 złotych plus 6 złotych przesyłka za kawałek wygiętego drutu. Osobiście wątpię, żeby pani MM w tym chodziła (tak jak pisze w opisie) bo po pierwszym założeniu by dolutowała kuleczkę na końcu drutu.
Kolczyki grożą uszkodzeniem ciała.
Bazylides jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 13:22   #3418
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co w mojej wypowiedzi było chamskie i czemu taki atak - widać koleżanka się odezwała.
Franio nie jest MM

Cytat:
Chodziło mi tylko o to, że można by stworzyć wątek o szukaniu najgłupszego klienta, który jest w stanie zapłacić 88 złotych plus 6 złotych przesyłka za kawałek wygiętego drutu.
No tak, zapomniałam... przecież to tylko nasze hobby i powinniśmy właściwie robić po kosztach. Pomysł? A jakie to ma znaczenie, że ktoś w ogóle wpadł na jakiś pomysł? Jakie znaczenie, że z tego żyje, opłaca z tego rachunki.
Ja widzę w Twoim poście jedynie zazdrość.

Ten post mógłby być śmiechostką, gdyby tak od startu nie zionął jadem i brzydkim smrodkiem.
Kurcze, ludzie, na prawdę nie umiecie żyć będąc zdrową konkurencją? Trzeba zawsze zmieszać z błotem pracę, cenę, wkłąd artystyczny (jaki jest, taki jest - ale jest...jej) koleżankę z branży, żeby zrobiło się lepiej? Czy ja jestem nienormalna?
Klienci kupują? To super, nie ma się więc co dziwić, że powiela schemat. każdy normalny, kto widzi popyt - dostarcza towar.

Ps: druty są spiłowane i to widać gołym okiem.
Ps2: nie, ni znam MM (uprzedzając ew. pytanio-oskarżenie), nigdy nie miałam przyjemności z Nią dyskutować, kilka razy przewinęły mi się Jej prace, ale n Zeusa, chyba dałoby się wkleić link bez wyśmiewczo-nic-nie-wnoszącej-krytyki, nie?

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-12-16 o 13:25
Stary 2010-12-16, 13:30   #3419
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Tzn. ja powiem tak - no w takich kolczykach to chyba nikt nie ma zamiaru się kulać po łóżku, albo nie wiem co robić... dwa - no to zwykłe otwarte bigle i rybki - uwaga - też są niebezpieczne i głupotą jest ich kupowanie.

Druga sprawa to też racja z kuleczkami - ja bym na jednym końcu zrobiła kuleczkę ;] Choć ja to bym je prędzej zgubiła niż sobie krzywdę nimi zrobiła

A że się ceni i ludzie to kupują? Tylko pozazdrościć klientów
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 14:17   #3420
franio
Zadomowienie

nie jestem MM (btw znam ją tylko jako artystkę galerii), a szkoda fajnie byłoby mieć tyle sprzedaży
A post Bazylides odebrałam tak jak nagaLy- czyli jako dziwny przejaw zazdrości że ktoś miał pomysł i na nim zarabia.
Co do samych prac drucikowych- mogą się podobac lub nie, ale są równe, starannie wygięte i końce są wyraźnie wygładzone więc moim zdaniem kompletnie nie ma się czego czepiać

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości