|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Dzien dobry Kobietki
Jak ja bym chciala zeby moj synus przesypiał całą nocke w sumie i tak juz rzadziej sie budzi niz wczesniej, bo w sumie co 3,5 lub 4 godz.![]() pochwale sie moim 7 tyg cudem
|
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
prześliczna
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- ale faaajny ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- gratuluję 2miesięcy, ale ten czas leci. Jaga swietna
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
cudne te wasze maluchy
![]() to ja też się pochwalę - oto jak Iza odsypia wczorajsze marudzenie: |
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieskaa ja też mam laktator TT ręczny i w porównaniu z ręcznym aventem bardzo kiepsko ściąga :/ więc dobrze że sobie zamówiłaś inny
![]() ale śliczne mamy dzieci wątkowe Patrycja gratulację ![]() kobitki powiedzcie mi, Amelka ma 3 tygodnie, karmie ją tylko piersią, ale ostatnio jak śpi to tak postękuję i widać że ją boli brzuś jak puszcza bączki.. Co mogę zrobić żeby jej ulżyć? Masuję jej brzusio ale pomaga na chwilę no i piję koperek... u pediatry będą dopiero w następnym tygodniu... ehhKarolina co to za herbatka co dałaś Jasiowi ?? M25 można ją kupić gdzieś w polsce tą maść WIND-salbe N ? my się tak męczymy z tymi kolkami kurdę, nie mam nikogo w niemczech kto mógłby mi ściągnąć
|
|
|
|
#1955 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas ta masc srednio pomaga.Ale Danielowi mam wrazenie to nic nie pomaga On ma poprostu jak jego tata gdy byl niemowleciem stale godziny krzykow.Od 19 do 23 jest marudny, choc ma sucho i jest najedzony. Dzien w dzien tak jest.Ale potem zasnie, spi do 4 i czasem jak dzis do 8 30http://alpenlaendisches-kraeuterhaus...any-windsalbe/ My w szpitalu rozbieralismy go do naga bo dopiero wtedy nie spal i chcial ssac.Zoltaczka w sumie juz nam minela.Oczka bialutkie! Cytat:
My czesto zasypiamy z malym, bo wieczorami duzo placze, ale jak zasnie to zanosimy go do lozeczka.A ze czasem nie zasnie, to spimy z nim do ok 3-4 w nocy i po karmieniu kladziemy do jego lozeczka. Na karuzelke narazie nie reaguje. Za maly jest.Ale mi sie podoba![]() Cytat:
Cytat:
Dziekuje. Widzialam w dm, moze przy nastepnym mleczku sie zaopatrze.Malego narazie tylko dokarmiamy i caly czas meczymy jedno opakowanie.Cytat:
![]() Moj narazie tez sie nie interesuje karuzelka. Co do odparzen- narazie nie mielismy. Uzywamy papmersow i pieluch z DM. Jak narazie zadne nam nie przepuscily niczego. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-16 o 10:39 |
||||||
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No za szpital dostalam wlasnie ale za operacje narazie cisza....a nie wiem jak tam jest w opcjach ale pewnie tego nie ma a szkoda....no ale nic...poczekam az minie ten ich miesiac
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1958 |
|
Kici kici miau miau
|
mi dosc szybko przyszla odpowiedz ze sie nie nalezy.. tak jak myslalam.
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym chciała żeby Magda tak miała.. Jeżeli dziecko chętnie je to chyba nie musisz go budzić w nocy, nadrobi w dzień.
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiu, widzisz, każdy ma widocznie inaczej z tymi pasami poporodowymi
Dziękuję, że mnie nie wywaliłyście stąd Jak coś mi się będzie o uszy obijać odnośnie rad, to chętnie się podzielę, ale ja tez początkująca mama, tylko chwilę przed wami przecież rodziłam. Buźka dla was mamuśki |
|
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ide ogolic jednego kota, bo nie nadazam z czesaniem.A takie sie ofutrzyla w tym roku, jakby na zlosc.Szkoda, bo futro piekne i dlugie ale czasu brak by ja codziennie czesac.
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm... w sumie to ja CHYBA moje dziecko budzę na jedzenie. Hania nie płacze, ale jak zaczyna się wiercić to jej wciskam cyca i zaczyna ssać- ale chwile, może do 10 minut maksymalnie. Je ok 1 i 4 nad ranem, więc nie ma dramatu. Ale moze dziś nie będę jej pchać, jak się sama obudzi to załączę dopiero "tryb milczy'
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tata ma złe wyniki, jest coś w tej głowie (w płucu też, ale to już było wiadomo wcześniej). Dziś ma wizytę u neurochirurga, ale to wszystko pewnie psu na budę. Takie rozsiane przerzuty oznaczają tylko jedno. Mam nadzieję, że zostało mu kilka miesięcy, nie kilka tygodni
![]() Nie jestem gotowa. Nigdy nie będę. Siedzę jak otępiała, nie dociera to do mnie. Wiem, że muszę być silna dla Synka, że cokolwiek się nie wydarzy - muszę być przy nim i zachować możliwie jak największy spokój. Ale jak?...
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja -
|
|
|
|
#1965 | ||||
|
Dragonfly
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja malej daje kropelki bobotic,ale dawkuje jak niemieckie Sab simplex i podaje jej herbatke czasem...poza tym przy kazdym przewijaniu robie krociutki masaz brzuszka(ale trzeba robic go dosc mocno by rozruszac jelitka)...no i skonczylam na razie z nabialem bo to czesto on jest winowajca jesli chodzi o kolki u dzieci-wczoraj kolki nie bylo juz...Cytat:
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak się trzymać.
Skąd wziąć siłę, nadzieję...
|
#1967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Tak ja na początku budziłam ją i w dzień i w nocy.
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
.
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#1969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do odparzeń, to my nie mamy. Ale położna nam powiedziała (i robimy tak od samego początku), że najważniejsze jest to, żeby przed nałożeniem kremu, wysuszyć pupę pieluszką. Co do karmienia w nocy, to ja wybudzam do tej pory Mam pytanko odnośnie karmienia piersią, bo ja to nowicjusz jestem Dodam, że po karmieniu z reguły Nika nie zachowuje się tak, jakby nadal była głodna. Jeśli widzę, że jeszcze by zjadła (np ssie paluszki i szuka cyca), a z piersi już nie leci to jej podaję butlę. Ale jeśli jest spokojna to chyba bez sensu dokarmiać, co?
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Rozeznanie
|
Weronisia, możesz podać link do tej wiadomości, gdzie któraś mama pisala o kozieradce??
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja je różnie są dni kiedy je co 3-3,5 godziny są dni kiedy je co 2 godziny. No i jak już wypije wszystko z piersi ale dalej leży i ssie (bo jej mało) to po kilku minutach mleko znowu zaczyna lecieć |
|
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam laktator reczny medela - niby ok, ale młoda potrzebuje więcej i zamówiłam ten elektryczny medela swing.Któraś z was go ma??Troche drogi był jednak chce nadal karmic piersią za wszelka cene Wybudzam tylko raz - do kąpieli. Potem już sama sie budzi ok 1.30 i potem ok 8.30 (chyba, że ma kupę, katar lub brzuszek boli) Odparzeń też odpukac nie mamy. Ponoc dlatego , że czesto przewijam i wietrzę pupcię.Za to ta wysypka na twarzy jeszcze ja trzyma. Dziś byłysmy u lekarza. Wszystko w porządku - w 2 tyg urosła 4 cm i przybrała 700 gram. Ciężka sie zrobiła ![]() Dzisiaj tez pierwszy raz obdarzyła mnie szerokim uśmiechem, takim swiadomym. Dam sie pochlastac za takie chwile ![]() Zaraz smigamy na bioderka a potem spadam na miasto na zakupy.Mała tym razem zostaje z tatą. kretencja |
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....ale wiesz, zawsze jest nadzieja. Może jednak neurochirurg coś poradzi.
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja przykro mi...czy sa jakies szanse?Rokowania?
M25-jak czesto podajesz sab simplex? |
|
|
|
#1976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prawdę mówiąc nie boję się, że się odzwyczai od cycka, bo w końcu ponad miesiąc była karmiona tylko butlą a odruch jej nie zginął |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
nie wiem czy to Ty chyba pisalas ostatnio o muzyce relaksacyjnej czy kto inny-na moja mala zadzialala dzisiaj,normalnie rewelacja,a tak mi marudzila zanim zasnela...polozylam ja na poduszce do karmienia,puscilam odglosy lasu i odplynela zanim zdarzylam sie poprawic w fotelu ![]() dziewczyny,ale macie cudne dzieciaczki
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny, za słowa wsparcia.
Na razie nie znam żadnych szczegółów, Tata ma niedługo wizytę u neurochirurga. Prawda jest taka, że rokowania dla przerzutów do mózgu zawsze są złe. Czasem sprawa trwa kilka tygodni. Czasem - gdy organizm jest silny i duża wola walki - kilka miesięcy, bardzo rzadko rok lub trochę więcej. Tata niestety dodatkowo ma przerzut na płucu i widzę, że jest juz bardzo zmęczony leczeniem. Do tej pory miał ogromną siłę walki i dużo optymizmu w sobie. Teraz niestety widzę, że jest przygnębiony, przerażony, zmęczony... Nie wiem, na ile mu tej siły jeszcze starczy. Czy uda mu się kolejny raz zmobilizować. No i przede wszystkim - jakie leczenie zostanie wdrożone i jak szybko. Guzy mózgu mają tendencję do szybkiego wzrostu, liczą się dni jeśli chodzi o podjęcie leczenia. A najgorsze, że koniec jest prawie zawsze ciężki, bo powoli wysiadają funkcje życiowe, chory zaczyna się męczyć... Nie chcę o tym myśleć teraz, ale myślę.. Jak przepędzić te chmury, żeby móc cieszyć się czasem, który pozostał?...
|
#1979 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale miałam wczoraj kryzys!!!
Emilka wisiała na cycu przez 3 godziny i ciągle była głodna i płakała. Poddałam się, byłam już nieziemsko wkurzona i podałam jej butelkę przed północą ![]() Zjadła niecałe 50ml i od razu zasnęła i spała do 5 rano. Nie wiem co się dzieje, mam chyba za mało mleka i malutka się nie najada. Dodatkowo ona się denerwowała, ja się wkurzałam i produkcja zamiast wzrastać to chyba zaczęła maleć.... Ale postanowiłam jeszcze powalczyć o karmienie piersią. Kupiłam dziś to ziółko kozieradka. Mimo ohydnego zapachu i smaku zjadłam 2 łyżeczki, zapiłam szklanką wody i czekam na efekty. Jak to ziółko mnie nie uratuje to przejdę na karmienie butelką, bo nie ma sensu żeby mała się denerwowała i nie najadała..... |
|
|
|
#1980 |
|
Dragonfly
|
Anankee,Twoja mala ma 3 tygodnie tak???nie poddawaj sie,ten kryzys laktacyjny jest wlasnie w 2-3 tygodniu(my tez przez to przeszlysmy) i przy takich kryzysach wlasnie wiele mam siega po butle a to blad-jak mala nie pobudzi porzadnie piersi to mleka wiecej nie bedzie,a aby dziecko pobudzilo piersi to niestety musi byc troche glodne bo wtedy wiecej ssie..tak zadbala o dziecko natura..Na pocieszenie ten kryzys trwa dwa dni lub troszke wiecej(u nas dwie doby..wiecej pilam,karmi dodatkowo,herbaty laktacyjne i uprzedzilam tzta ze obiadu nie bedzie bo mala "wzmaga produkcje"
i na mnie wciaz wisi...wiec to on musial donosic mi kanapki)..nastepny kryzys jest jakos w 6 tygodniu zycia dziecka,u nas pewnie bedzie w 5-o masakra to juz za tydzien
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

w sumie i tak juz rzadziej sie budzi niz wczesniej, bo w sumie co 3,5 lub 4 godz.

jak puszcza bączki.. Co mogę zrobić żeby jej ulżyć? Masuję jej brzusio ale pomaga na chwilę 

On ma poprostu jak jego tata gdy byl niemowleciem stale godziny krzykow.Od 19 do 23 jest marudny, choc ma sucho i jest najedzony. Dzien w dzien tak jest.Ale potem zasnie, spi do 4 i czasem jak dzis do 8 30
Za maly jest.Ale mi sie podoba
a szkoda....no ale nic...poczekam az minie ten ich miesiac

Dodam, że po karmieniu z reguły Nika nie zachowuje się tak, jakby nadal była głodna. Jeśli widzę, że jeszcze by zjadła (np ssie paluszki i szuka cyca), a z piersi już nie leci to jej podaję butlę. Ale jeśli jest spokojna to chyba bez sensu dokarmiać, co?