![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TIRY na drogach
Loko Barroko gdybyś musiała sama utrzymywać dużą rodzinę i pracowała jako jedyna osoba w niej to pewnie doceniłabyś ten 'ciężki kawałek chleba' jaki muszą zarobić kierowcy.
Oczywiście to jest moje zdanie. Bo wiem jak jest u mnie. Gdyby tata stracił pracę to to by było jednoznaczne z utratą (prawie) wszystkiego.
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
wy mi zarzucacie swoimi przykładami, ja wam zarzucam swoimi. jakby ktoś nie zauważył, to cały ten wątek od początku wygląda 'bo mi wczoraj tir zajechał drogę a ja 3 dni temu słyszałam o wypadku z udziałem tira'.
a ja uważam, że większe zagrożenie na drodze sprawiają kierowcy osobówek. niż tirów. moje zdanie, pisałam już dlaczego tak sądzę. tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo skoro już tak wymieniacie jakie to tiry są 'be' to ja napiszę na własnym przykładzie, że jadąc w tym roku z tz na wakacje osobówka wymusila pierwszeństwa właśnie ciężarówce i mieliśmy wypadek. Zderzenie czołowe. Całe szczęście, że przeżyliśmy. Ale nie będę teraz się cały czas upierać, ze osobówki to zło przez to co nam się stało. Tiry też stwarzają zagrożenie, ale mają więcej doświadczenia Ci kierowcy niż tacy, którzy kupią sobie super autko i jeżdżą nim kilka razy w tygodniu 120 km/h i myślą, że są królami dróg.
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
nie o Ciebie mi tutaj akurat chodziło, lecz wiele dziewczyn tak pisało.
I proszę nie unoś się bo nie o to tutaj chodzi ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Tez mnie to denerwuje jak kierowcy tirów jada. Ale taki z tira w korku przepuści a z osobowki ? Wiekszosc patrzy jak na kosmite bo mu sie spieszy i nie ma mowy ze Cie wpusci :/
A kierowcy tirw maja terminy i musza dojechac na czas bo sie zegnaja z praca. Albo maja placone od km i po prostu im wiecej przejada (wiecej czyli musz jechac szybciej maja wieksza wyplate.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Najbardziej śmieszą nie wypowiedzi że:
- kierowcy tira to się nic nie stanie, że nie przejmują się że kogoś zabiją(tak odbieram niektóre z wypowiedzi) no pewnie bo co to dla nich przesiedziec pare lat w wiezieniu? - i to o tych strasznych wypadkach spowodowanych przez tiry wydaję mi się że wiecej osobówek ma wypadki niż ciezarówek zamierzam to sprawdzic.
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Nie jestem świeżo upieczonym kierowcą, ale też nie mam na koncie długich tras. Fakt, TIRy są koszmarem każdego co bardziej wrażliwego kierowcy małego auta. Chyba dlatego, że wiadomości pokazują non stop wypadki z udziałem TIRów i przekazem, ile osób zginęło. Częściej zdarzają się wypadki osobówek, ale dla mediów to nie sensacja. Jeśli chodzi o kierowców TIRów - moim zdaniem największym problemem są pracodawcy, wymuszający terminy ciężkie do zrealizowania, zwłaszcza zimą - kiedy powinno się brać pod uwagę warunki.
Są dobrzy kierowcy, i są ci, którzy naprawdę stwarzają zagrożenie. I to nie tylko wśród kierowców TIRów. W całej mojej karierze kierowcy najbardziej dramatyczne przejścia miałam z młodymi chłopaczkami w tuningowanych autach, którzy cechują się absolutnym brakiem wyobraźni, jeśli chodzi o bezpieczeństwo innych na drodze, jak i ogromną kreatywnością w dziedzinie łamania przepisów.
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Problem przyśpieszania przy wyprzedzaniu jest nie czarujmy się powszedni, częściej zdarza się to kierowcą osobówek.
Cytat:
-wypadki spowodowane przez kierowców osobówek - 27 190 (w tym zabici: 2 375) -wypadki spowodowane przez kierowców ciężarówek bez naczepy - 1 671 (w tym zabici: 182) - wypadki spowodowane przez kierowców "najstraszniejszych" pojazdów ciężarówek z naczepą - 817 (w tym zabici: 98) Osobiście bardziej przerazają mnie chyba osobówki
odliczanie ![]() Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2010-12-16 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cóż mimo wszystko ja czuje się mniej bezpiecznie, gdy za mną lub przede mną jedzie tir niż osobówka. mimo, że zarówno w jednym jak drugim mogą zasiadać idioci. to wszystko z mojej strony.
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
te statystki są przerażające
![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Oj u mnie to ci Tirów pod dostatkiem, naprawdę... Ogrom.
Ostatnio zamknęli obwodnicę bo się tiry rozkraczyły na mrozie. W każdym bądź razie, jak jedzie tir za mną robię wszystko by mnie wyprzedził. Tak tak, często zjeżdżam na stację benzynową i objeżdżam ją w koło. Tirowcy są szaleni, przy takiej pogodzie siedzi mi na tyłku i trąbi, a ja dostaję szału i mam ochotę płakać ze strachu. Mówcie co chcecie ale mnie tiry ze względu na wielkość, przerażają. Naprawdę. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I co wynikło z tego wątku? Otóż , widać jakie mamy chamstwo na drogach ,jaką nietolerancję, agresję i jaką niską kulturę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogolnie rowerzysci to klopot. Pol biedy, gdy jezdzą przepisowo i sygnalizują skret. A jak jedzie swieta krowa i skreca kiedy chce (a ty sie kierowco domyslaj albo baw sie w jasnowidza), to normalnie rece opadają! I jeszcze gdy jezdzą po zmroku po jezdni bez zadnego odblasku, latarki czy swiatla w rowerze..... Sama jestem rowerzystką i nie wyobrazam sobie skrecania bez wczesniejszego machania reka i uprzedzania kierowcow o moim zamiarze! A jak nie mam swiatel, to jade chodnikiem. Cytat:
A slyszeliscie o tym wypadku (chyba z tydzien temu), co 4 panów się wybralo samochodem na letnich oponach? I bach, 4 trupy na miejscu.
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
...
dwa najtragiczniejsze wypadki w ostatnim czasie u mnie w okolicy 1. pijany nastolatek bez prawa jazdy z kolegami i koleżankami, jadąc 130-160 /różne źródła podają inaczej/ na godzinę po uliczce miasta, wbija się w samochód którym jedzie do mamy trójka braci. od 8 do 20 lat, giną na miejscu. pijany nastolatek i kompania uciekają a policji wmawiaja że ktoś samochód ukradł 2. dwie pary nastolatków, jedna dziewczyna w ciąży, mają brać ślub. droga w lesie, wąska, kręta, ograniczenie do 30, wyprzedzali TIR na zakręcie, jadąc dużo więcej. wjechali pod tir który jechał z naprzeciwka. zginęli wszyscy poza kierowcą. i niestety zaczynam coraz bardziej wierzyć w to że młodzi kierowcy są złymi kierowcami, sama się buntowałam, no ale cóż.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyobraz sobie, ze on moze jechac np max 90 a Ty jedziesz 87 i cieeeezko jest jemu Cie wyprzedzic, wreszcie jedzie koło Ciebie i co? ciagle gapi sie w lusterka, zeby nie zajechac Ci drogi, ale wciaz probuje Cie wyprzedzic wiec glowa lata na prawo i lewo, zeby nic sie nei stalo. A TY? nic nie robisz, jedziesz dalej ta sama predkoscia i myslisz "ale idiota"...ja nie dziwie sie, ze Cie spycha, bo to jedyny sposob na to, zebys przyspieszyla znacznie lub zwolnila, by moc zachowac bezpieczna odległość, a on mogl dalej jechac swoja max predkoscia. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Gdybym ja miała zacząć wyliczać zachowania kierowców osobówek to nic bym innego nie robiła.
Debile są wszędzie, ale nagonki na wszystkie tiry generalnie nie rozumiem. Szczególnie od osób, które lubią sobie w Tesco albo Pierdonce zakupki tanie zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
ja też bym mogła opowiadać jakich idiotów w osobówkach spotykam i co w związku z tym?
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
...
to że robię zakupy w sieciówkach to jest automatyczne przyzwolenie na złą jazdę tirów? jak jakiś wariat śmiga i rozbije się na drzewie, prawdopodobnie narobi szkody sobie. tir to nawet nie chcę wiedzieć ile razy jest większy i cięższy i ile ograniczeń jest na niego nałożonych. jadący nieprzepisowo rowerzysta, idący nieprzepisowo pieszy, nie rażą mnie. sytuacjach jest w moich rękach. natomiast w przypadku tira sprawa ma się inaczej. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Loko Barroko to załóżcie temat i sobie wymieniajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- no i może ciebie nie rażą nieprzepisowo zachowujący się inni uczestnicy dróg, ale mnie bardzo. Właśnie ci rowerzyści i piesi, bo im to też łatwo krzywdę zrobić, a to się tałatajstwo pcha pod koła, a potem płacz wielki bo nogę urwało (i znowu, zaznaczam, że nie mówię o wszystkich, żeby mnie tu ktoś za te słówka "lub czasopisma" nie chwytał). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
ja nie zamierzam, bo mi to jest totalnie do niczego nie potrzebne
![]() śmieszy mnie, ze teraz co drugi post to "a kierowcy osobówek to też źle jeżdżą i powodują wypadki" - przecież to oczywiste - nikt tutaj nie uważa, że tylko tirowcy jeżdżą niebezpiecznie (chyba ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Nie każdy tir to zło, tylko ja się każdego tira boje, ze względu na rozmiary. jak mnie wyprzedza PKS to też mam gęsią skórkę
![]() tylko że rowerzysta nie zrobi mi krzywdy. jeżeli sam mi nie wjedzie pod samochód, to ja jemu najprawdopodobniej też nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To, ze kazdy z wypowiadajacych sie tutaj na pewno ma cos za uszami, a jednak psiocza na tiry bo sa duze...no coz moze trzeba miec wieksza wyobraznie, zeby zrozumiec dlaczego tak a nei inaczej zachowuja sie kierowcy ciagnikow siodlowych. Kierowcy "tirow" sa na pewno bardziej doswiadczonymi kierowcami od tych, ktorzy jezdza tylko osobowkami. polecam przejechac sie nawet jako pasazer ciezarowki...na pewno szybko mozna zmienic zdanie.
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rowerzystów jeszcze się boję, tych co koło mnie przejeżdżają. Ale to dlatego, że po pierwsze niewielu z nich zna przepisy przez co jeżdżą niebezpiecznie, a po drugie (i w sumie główne) że omało co mnie taki ziomek nie przejechał, jak zapierniczał sobie chodnikiem (kurde, jak on gnał skurczybyk!) i mi wyskoczył zza ludzia jakiegoś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.