|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
ok już nie trzeba
znalazłam stronę na której można zrobić ramkę.
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
chciałam się pochwalić, że pierwszy kontakt z niekapkiem udany
Ewcia wie, że trzeba ssać, zeby leciało. kilka razy jej to wyszło, bo nawet chlapnęła sobie mlekiem do oka oczywiście więcej razy wolała gryźć ustnik, ale i tak uważam, że mamy mały krok do przodu ![]() i też cały dzień tyłeczek dźwigała, na kolankach ćwiczyła sprężynkę, ale ciągle tylko do tyłu udaje jej się przemieścić ![]() gruszka smakuje ![]() brawa dla Agatki za stópki w paszczy ![]() gratki dla Danielka za 7 miesięcy ![]() przyjmę 5 kilo chętnie a na koniec pytanko - myślimy nad huśtawką, ale nie możemy montować takiej do zawieszania w drzwiach. zastanawiamy się nad jakąś stojącą. i tu pytanie - czy warto teraz jeszcze, do ilu one są kilogramów, czy ktoś coś może polecić? |
|
|
|
#3303 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na zielono zaznaczyłam, co Tymek potrafi. On dość sprawny ruchowo, ale do chodzenia przy stole cz za pchaczem daleka droga jeszcze. ![]() Cytat:
Cytat:
praktyka czyni mistrza.Cytat:
podoba się. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23816132] Mała dzisiaj pierwszy raz szłapki do paszczy wzięła W ogle słuchajcie, odkąd je i nie ulewa, nie to samo dziecko. Roześmiana, chętna do zabawy, ruchliwa, no szok.[/QUOTE] dla Agatki!Ale ona ma dlugie włoski, jeszcze troszkę i warkocze będziesz zaplatać. ![]() Cytat:
mądra dziewczynka.według mnie te stojące huśtawki to niewypał- |
|||||
|
|
|
#3304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hehe, ale spostrzegawcza jesteś To kajdanki dla niegrzecznych dziewczynek Cytat:
![]() Super z ta garderobą ![]() Cytat:
Cytat:
Amelia Cytat:
Cytat:
![]() Dupa mi spadła, bioderka liche. Jedyne co mi się teraz podoba to uda. W końcu normalne ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego ![]() szaja, doczekałaś się.........fajnie gryzie stópkę ![]() Więcej nie pamiętam. Posadziłam Lusie w łóżeczku przy przewijaku, odwróciłam się do komody, patrze a młoda klęczy i trzyma się przewijaka. Nawet raz udało się jej stanąć na nogi, ale się jej rozjeżdżały ![]() Znalazłam dzisiaj moje libido .....fajnie było
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-16 o 21:10 |
|||||
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23816132] Mała dzisiaj pierwszy raz szłapki do paszczy wzięła W ogle słuchajcie, odkąd je i nie ulewa, nie to samo dziecko. Roześmiana, chętna do zabawy, ruchliwa, no szok.[/QUOTE]![]() Ale opalone dziewcze ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23816220]Aha, co do rozwoju, to chyba najsensowniejsze i zgodne z tymi informacjami, któe uzyskujecie od rehabilitantów jest to: http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm 7 miesiąc, na przykład: 1. Samo podciąga się do pozycji siedzącej 2. Siedzi niepewnie, mocno balansuje z podparciem z przodu 3. Pełza okrężnie i do tyłu 4. Obraca się w obie strony 5. Podciągane do stania stoi przez moment trzymane za ręce, sprężynuje 6. W leżeniu na plecach bawi się swoimi stopami 7. Chwyta palcami i prostym kciukiem 8. Sięga po każdą kostkę obiema rękami 9. Obraca zabawkę w ręce i uderza nią w stół 10. Gotowość �ć "do skoku" 11. W leżeniu na brzuchu utrzymuje rękę nad podłożem przez minimum 3s To pomarańczowe to umiejętności Agatki. Nie rozumiem punktu 10?[/QUOTE] Tez nie wiem co to ta gotowość do skoku ![]() i z tej listy nie robi tego, tzn może robi a nie wiem co to jest ![]() Cytat:
Teraz mało w niej siedzi. ze 2 miesiące temu bardzo ją lubiła, a Tobie pewnie chodzi o taka większa? Blanka ma gorączkę lekką, 37,5.. |
||
|
|
|
#3306 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też klęczy i wstaje. ostatnio podpórką był pies, który oczywiście nic sobie nie robi ![]() Ja ostatnio tez często znajdywałam me libidoo
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Konto usunięte
|
Wy tak nie znajdujcie tego libido, bo nagle okaże się, że na poczekalnię musimy wrócić
Bydgoś, nie zacytowało mi cię a miałam pisać, że Lusia szalenie do ciebie podobna A Agatka nie jest opalona, tylko światło żarówkowe taki cień chyba dało
|
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo Wam dziekuję za wszystkie kciuki
Ale jeszcze ich nie puszczajcie, bo będą potrzebne. Dostałam skierowanie na biopsję Moja pani dr mówi, że w zasadzie moglibyśmy zostawić tego guzka i go obserować, ale jednak ona woli dokładnie sprawdzić co to za cholera jest, tym bardziej, że są w nim jakieś zwapnienia I bardzo się cieszę, że trafiłam na takiego lekarza. Jeszcze nie wiem kiedy będę miała to badanie, mąż jutro mnie zapisze.Staram się podchodzić do tego spokojnie. Z lepszych wiadomości - Natalia spędziła z dziadkami 5 godzin i świetnie sobie poradzili Trochę poszalałam z zakupami, tym razem dla mnie. Ale oczywiście nie ominęłam też sklepu z zabawkami i ubrankami dziecięcymi. Ceny powaliły mnie na kolana
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Może zęby
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23819607] dla Luizki. gdzie było? Pod Łukasza łóżkiem Cytat:
dla dziadków i Natalii.Jak Wasze dzieci śpią, tzn w jakich pozycjach? Luiza od paru dni śpi na boku i tak słodko wygląda Oczywiście dziękuję za Luizkę Stawiamy po soczku, winku, drinku, itp. Luiza kończy 8 miechów kropka, gratki dla Danielka ![]()
|
|
#3311 |
|
Konto usunięte
|
Bydgoś, no to buziaki dla prawie najstarszej na wątku
Idę Brzydulę oglądać. |
|
|
|
#3312 |
|
Rozeznanie
|
hej kobitki!
Czytam Was caly czas, ale nie mam weny do pisania. Od dwoch nocy Stefek daje mi lekkiego bobu , budzi sie, placze, tylko raczki, trze moja reka o buzie, zal mi Go strasznie, ale wczoraj juz mi nerwy puscily i pare slow uslyszal ode mnie goopia matkachodze jak zombi,a jeszcze zabralam sie za gotowanie bigosu, golabki, no i dalej namietnie chlebek pieke ![]() Jesli chodzi o jedzenie dalej cyrkowo, ale zaczelam zmieniac mu schemat dnia na taki: rano mleczko (kolo 5.00-06.00),wypija przecietnie kolo 150ml, mieszam mu z sinlaciem - przez to jest gesciejsze i Maly tak nie ulewa potem 8.00 mala drzemka potem 09.30 kisielek mleczny z jajkiem i jakims owockiem albo soczkiem, zjada tak polowe porcji potem 11.30-12.00 mieskowy posilek spacer i drzemka od 12-14.00 potem 14.30 mleczko, dzis zjadl 130 ml 16.00 krociutka drzemka 17.30 kaszka na noc i herbatka bez cukru kolo 22.00 budzi sie jeszcze na butle i wtedy trabi 200 ml Troche wojny z tym, bo mial inny schemacik, ale powoli zaczyna lapac Jesli chodzi o kilosy to ja przed ciaza 53kg, teraz 59 i stanelo, jak chodzilam cwiczyc to szlo w dol a teraz doopa blada my tez ostatnio odgruzowujemy moje libido no i jest z tym roznie, ale sie staram ![]() Stefek podciaga nozki, siada na dupke i buja sie w przod i w tyl i tak non stop, zaczal pelzac do przodu, ale poki co tylko to cwiczy, tez bym chciala zeby w wigilje juz siedzial
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
![]() Dla Luizy i Daniela!!Velluto, to trzymamy dalej ![]() Mam pytanie do dziewczyn po cc: czy swędzi Was czasem blizna?
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23816132]
Kropuś, słonko, ja ci dam i 10kg, za darmo, chcesz? ![]() No i gratulacje z okazji kończenia 7 miesięcy ![]() Mała dzisiaj pierwszy raz szłapki do paszczy wzięła W ogle słuchajcie, odkąd je i nie ulewa, nie to samo dziecko. Roześmiana, chętna do zabawy, ruchliwa, no szok.[/QUOTE]Dziękujemy. A kg chętnie przyjmę. Gratulacje. Super focia. Widzę, że się zeszło Wam w czasie z naszą cudowną przemianą. Że to niby ten skok 26go tygodnia... co u nas trwał tygodni 8... Ale jest zmiana i jest szok, nie to samo dziecko.---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23816132]hehe nie pamiętam, kiedy ostatnio małej prasowałam [/QUOTE] Ja w ogóle nie pamiętam kiedy ostatnio prasowałam. |
|
|
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stoi z moja pomoca znaczy trzymam za raczki to stoi isc nie umie (jak narazie ) lepiej powie co umie mniej bedzie uderza dwie rzeczy o siebie podnosi dywan ale nie po to by zobaczyc co pod nim tylko zeby go wsadzic do buzi i obgrysc zdejmuje skjarpetki (to robi juz dawno temu) co do karmienia to oczywiscie ze mnie karmi i psa i tate ale smoczkiem ona pocycka wyjmuje z buzi i chce mi dac do pocyckania ![]() obserwuje dziwnie zachowywujacych sie ludzi i sie smieje przenosi wzrok jak oglada ksiazeczke metki juz dawno obserwuje na jakies 4 min piosenki pobuja sie z przerwami chyba z 4 razy po 10 sekund tak i to juz jakis miesiac to samo z papa protestuje pełza za tata i mama i nietylko słucha głosów w telefonie i go całuje tak reaguje jak powiem nie wolno tylko ze odwrotnie ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
a chciałam 57 ![]() ale fajnie wyglada my mamy podobna tylko ze czeka sobie w kacie az ja ktos powiesi ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23816132] Mała dzisiaj pierwszy raz szłapki do paszczy wzięła W ogle słuchajcie, odkąd je i nie ulewa, nie to samo dziecko. Roześmiana, chętna do zabawy, ruchliwa, no szok.[/QUOTE]to sie bardzo ciesze ze mała juz nie ulewa widocznie cos było na rzeczy a jak pupka
|
|
#3316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy. Cytat:
To u mnie nic nie jest normalne. I nic mi się już nie podoba. ![]() Cytat:
Niestety wtedy zwykle przesikuje pampersa. Gratki serdeczne. Dziękujemy. Cytat:
Mnie już nie. |
||||
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23816220]
10. Gotowość �ć "do skoku" To pomarańczowe to umiejętności Agatki. Nie rozumiem punktu 10?[/QUOTE] to inaczej reakcja spadochronowa Dziecko trzymane jest w powietrzu poziomo, równolegle do podłoża, twarzą skierowaną do dołu. Następnie nadaje się dziecku przyspieszenie, tak aby przyspieszenie działało na przednią część tułowia (szybkie pochylenie dziecka twarzą w kierunku podłoża), co powoduje wystąpienie u dziecka reakcji obronnej pod postacią wyprostowania kończyn górnych. Ta reakcja obserwowana jest już od 6 miesiąca życia i jest określana jako gotowość do skoku ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- tutaj cala armia programow do darmowej obróbki online ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:dla Danielka za 7 miesięcy ![]() klaski :
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kropka75;23822520]
58,5? To ile Ty masz wzrostu? To u mnie nic nie jest normalne. I nic mi się już nie podoba. ![]() [QUOTE] 164 cm ![]() Cytat:
Dzisiejsze fotki ( jedna wczorajsza ) Na jednej z nich widać moja chudą szyję
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak hihihmoja ostatnio spi na brzuchu strasznie sie boje ze powietrza jej braknie i klade ja na boczek a ta cmyk na brzuch za 8 miechów ![]() ![]() klask i:
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanko - śliczne focie.
Urocze dziewczynki jesteście. ![]() To całkiem inną budowę mamy. Ja też 164cm i przy 59kg (przez jakieś pół roku tyle miałam, raz w życiu) byłam puchata. A dokładnie prostokątna, nie miałam pasa, miałam wałki na plecach, na boczkach, brzuch, nawet biodra miałam.
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
uwaga przypomniało sobie o nas nestle
i dostalismy kaszke bananowa mleczna po 4 miesiacu deserek jabłko marchewka po 4 i bobofrut o tym samym smaku i po 4 tyle tylko ze mloda ma 7 miesiecy ![]() i tam pisze tak oto : dziecko w wieku 7 miesiecy bawi sie swoimi nózkami dziecko trzymane pod paszkami sprezynuje potrafi jednoczesnie trzymac dwa przedmioty po jednym w kazdej raczce próbuje trzymac je kciukiem i palem wskazujacym dziecko reaguje na swoje imie jadac w wózku w pozycji siedzacej z ciekawoscia przyglada sie otoczeniu i po swojemu to komentuje potrafi wydawac dwu sylabowe dzwieki ma-ma ta-ta ba-ba bu-bu gi-ge maluch zaczyna interesowac sie drobnymi szczegółami jak i rózniez guzikami w zabawce np przyciskac guziki obracac elementy 7 miesieczne dziecko zjada rozrzedzone papki połyka geste papki zaczyna pic z kubka z pomoca rodzica nasycone zaczyna bawic sie jedzeniem gdy dziecko jest głodne w czasie karmienia potrafi nas ponaglac łapiac za łyzeczke pełzanie raczkowanie siedzenie jest od 7 do 9 miesiaca ![]() a mloda zrobiła mi dzis cyrk w aucie myslałam ze mi dymke rozwali złoscic to ona sie potrafi a i mloda gada do sibie lezy se na brzuchu i powtarza mama ma tata ta amam i tak usteczkami jak ryba robi patrzy na innego puzla i znów to samo mam neizły ubaw z niej a velluto ja wiem ze bedzie ok nie martw sie teraz idem spać dobranoc ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() a twoja córcia poprostu wymiata no powiem no z ciebie to sexi kobitka wszysko ma na miejscu i w dodatku Piękna Luizka chyba urode po tobie wzieła
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamulki
bardzo dziękuję wszystkim za rady dla Luizki i Danielka bydgoś obie jesteście śliczne kumkura super Adaś wygląda w tym krzesełku szaja za zjadanie stópek, moj klops wczoraj pierwszy raz wziął duży paluch do buzi ale chyba nie za bardzo mu posmakował (sądząc po minie velluto trzymam dalej! margo za pierwsze udane próby z niekapkiem justin za próby z jedzeniem a ja jestem zła na siebie ![]() a jutro czeka mnie dzień zakupowy dobranoc
|
|
#3323 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do hustawki, my mamy stojaca i ja jestem bardzo zadowolona - faktycznie zajmuje sporo miejsca, ale swego czasu bardzo uspokajala Stefcia, teraz jest miejscem odpoczynku po jedzeniu - tzw pol godzinki dla sloninki ![]() Cytat:
Dawaj fociary zakupow, dawaj Bydgosiu pieknie wygladacie z Luizka Kropcia, Bydgosiu gratki za kolejne miesiecznice :jup i:Marhalczar dziekuje za zyczonka, caluski dla Slicznosci!! Wszystkim mierzonym i wazonym Maluszkom gratki za sluszne wymiary i pomiary no i za postepy!!!!!-------------------------------------------- U nas nocka - w miare , Malucho spal do 5, tyle ze ciurkiem od 21.30 po wieczornym mleczku a ze mama polozyla sie kolo 1.00 to juz inna sprawa, stad ratuje sie wlasnie kawa.Teraz Dżinks (jak Go ostatnio moj malz nazywa) lezy w lozeczku i gadula sobie, moze jeszcze przysnie. Za tydzien wigilja
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||
|
|
|
#3324 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i bez futerka .Cytat:
Cytat:
![]() A my dzisiaj z córą mamy zamiar upiec bułęczki. Ciekawe co wyjdzie, bo ja z dwa lata piekarnika nie ruszałam w ogóle. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-12-17 o 07:45 |
||||
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
spoznione gratulacje
slicznie wygladacie ![]() Kropka - dla Daniela rowniez gratki ![]() kumkura - Adaś juz taki dorosły w tym krzesełku szaja - fajna fotka ja ciagle zapominam takiej zrobic, a stopki jemy juz od dawna justin - a dlaczego zmieniasz plan posilkow? oby szybko sie przyjol zakupy obfoce i wrzuce ![]() migotka - ja w ostatnim momencia zapisalam sie do fryzjera tez zawsze mam z tym problem ![]() edzia - do mnie tez w tym tygodniu przyszla ta paczka ![]() Bratkab - super zalatwilas Hiszpana ![]() Bianka - baaardzo chcialabym, zaby moja corka tez zaskakiwala mnie takimi wyznaniami jak Ciebie Twoja |
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
bydgoś gratki dla Luizy za 8 miechów
![]() ładnie sie prezentujecie panie ![]() - ja też mam 1,65cm , i tak jak pisałam moja idealna waga to 58- 59 kg. przy wadze 60 kg widac juz tłuszczyk , a przy wadze 57kg- kości - ot taką dziwną budowe mam ![]() co do tych wszystkich umiejetności to po przemyśleniu moja panna juz potrafi- - pełzac do tyłu -pełzac po okregu - podnosi juz dupke i prubuje utrzymac sie na kolankach , przy wyprostowanych rekach i wysoko uniesionej klacie -siedzi przytrzymana - stoi przy oparciu na wyprostowanych nogach - zdejmuje skarpety i pcha stopy do buzi od jakiś 2 tyg. - świadomie upuszcza zabawki i czeka na podanie żeby znów upuścic ![]() - chwyta zabawki obiema rekami jak i pojedynczo i paluszkami - przekłada z reki do reki - obraca sie na boki - obraca sie na brzuch i plecy - gaworzy -reaguje na swoje imie -zaczyna mi sie buntowac jak jej zabiore zabawke ![]() - raz jeden udało jej sie powiedziec mama ![]() - świadomie pokasłuje jak chce zwrócic na siebie uwage - wyjmuje melka i mlaska ja widzi że ja jem ![]() stara sie dziewczyna ![]() ale to nie zmienia faktu że w poniedziałek ide po skierowanie do rehabilitanta , po tygodniu obserwacji widze że jednak czesto układa sie krzywo tzn asymetrycznie i wiem że jest to moja cholerna wina nie daruje sobie jak jej tak zostanie
|
#3328 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=bydgoszczanka;23822 816][QUOTE=kropka75;23822520] 58,5? To ile Ty masz wzrostu? To u mnie nic nie jest normalne. I nic mi się już nie podoba. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas nocka taka sobie,zawsze mogło być lepiej ,ale nie jest...młody budzi sie w suie jakies minimum 4 razy na cyca,a kiedy budzi sie i marudzi to jedyna rada jaka znalazłam to ułożenie na brzuchu..zasypia odrazu,ale oczywiscie za jakis czas sie wybuda no i jest zmiana pozycji... wczoraj byla tesciowa,w miare grzecznie,hmmm co lepsze nie wiem czy pisałam,kolejna jej mądrość lub też wiejski zabobon,mowie ,że Aduś lubi w lusterku sie oglądać,uśmiechać itd,poniekad najlepsza ostatnio to jest zabawa;na co ona rzecze,nie wolno dziecu pokazywac lusterka,pytam a czemu?bo zgłupieje.... trzymajcie mnie bo brakuje mi juz weny do tej baby ![]() dzis piekna pogoda,musze wyjsc na spacerek.. hmmm chyba rok temu na poczekalni mowiłyśmy o pakowaniu prezentów...ja kompletne beztalencie jestem w tej dziedzinie(i w wielu innych rowniez)macie jakis pomysł,na łatwe zapakowanie i w miarę schludnie wyglądające? ![]() A i kupilam malemu jogurciki nestle,waniliowo-mleczne no i się zastanawiam czy sa odpowiednie,czy to nie kolejne z serii swinstwo typu danonki....??jesli jakis inny jogurt to jaki?ja jadam w zasdize tylko grecki,ale nie wiem czy mozna go podac ....jakie wy dajecie jogurty swoim maluszkom?
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2010-12-17 o 09:56 |
|||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie gratki.
Silpe - czemu Twoja wina?? ____________ Aż się wczoraj zważyłam z ciekawości... padłam. Przy 164cm ĄŻ 50kg mam. ![]() ![]() Pani w sklepie rzekła: "żeby pani wiedziała ile kobiet marzy o takiej wadze"... sratata... Dobrze, że jest zimno. Pod spodnie grube rajtki i jakoś wygląda... Do wiosny muszę się upaść, bo nie wytrzymam. :/ |
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
kropko- niestety moja wina , może nieświadomie ale moja ,
i teraz to wiem ..od początku miejsce na wózek - gondole gdzie młoda czesto leżakowała - był koło stołu - młoda leżała lewą stroną do stołu- na krześle jak i lampie zawsze była jakies zabawki itp żeby zwrócic jej uwage i ona przez ostatnie miesiące zawsze jak leżała w wózku odwracała sie do tych zabawek - oczywiście przekrecając sie w tą strone , i teraz po zwróceniu uwagi przez lekarke dotarło do mnie że to przez to przekrecanie sie . młoda leży czesto prosto jak i ładnie prosto pełza i sie podnosi nie ma jakiegoś drastycznego skrecenia ale czesto też jak leży to własnie tak dziwnie wygieta - no i jeszcze jedno --jedno ostatnie żebro ma lekko wystające - ja naprawde nie jestem wstanie sobie przypomniec czy tak miała zawsze , czy sie z tym urodziła , tym bardziej że mąż też ma lekko oststnie żebra wystające i myslałam że taki jej urok . ale teraz myśle że coś mi umkneło i jest to skutek tego przekrecania sie ciągle w jedną strone . I czuje sie cholernie winna że mi to umkneło , że nie pomyślałam o tym . - o konsekwencjach . i dla tego ide po skierowanie póki nie za póżno... młoda jest bardzo żywym i kumatym dzieckiem , cieszyłam sie i ciesze z jej szybkich postepów a umkneło mi że zaczyna sie coraz bardziej wyginac ....
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

znalazłam stronę na której można zrobić ramkę.

własnie te magiczne 2,3 kilo mi brakuje do szczęścia

Moja pani dr mówi, że w zasadzie moglibyśmy zostawić tego guzka i go obserować, ale jednak ona woli dokładnie sprawdzić co to za cholera jest, tym bardziej, że są w nim jakieś zwapnienia 

klask i:
za próby z jedzeniem