|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
mowie powaznieCytat:
za mloda jestem na 2 dziecko czyz nie?;p lece do kubuuu
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ditu, gratuluje postepow w nocnikowaniu Pinky, witaj trzymam kciuki za wyniki Ela, super, ze z fasolka ok, a teraz zmykam do klubu ![]()
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie ogladalam na tv4 "niemoralna propozycja" rycze jak bobr
|
#2854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstrętny katarzysko - a kysz... podpisuję się pod tym co radziły dziewczyny Cytat:
Cytat:
a tak na poważnie to czasmi zaskakuje mnie i dziwi męska niefrasobliwośćBrawo dla grzecznego chłopczyka ![]() Andrusiu buziaki na kolejny miesiąc Cytat:
Udały się chociaż? ![]() |
||||
|
|
|
#2855 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek fajny - co prawda daleko mu do wiklinowego ale też mi się podoba. Może trochę bałabym się twardych krawędzi - Madzia zaczyna chodzić jak szalona - bez wywrotek (w tym na zabawki) się nie obywa ![]() Nie pokazywać - ja Ci tu zaraz ![]() ![]() ![]() Taaak ![]() Ale mi narobiłaś smaka na te pierogi - uwielbiam wigilijne ![]() Zabierzesz mnie ze sobą ![]() Cytat:
Na początku miałam frajdę z kupowaniem rzeczy do nowego domku, a jak już zaraz miał się synek urodzić to kupowaliśmy bez zbytniego rozwodzenia się To już 3 lata minęło. A Ty moja droga nie marudź, tylko ciesz się, że masz to szczęście, że możesz meblować własny domekCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) ani jednego rozstępu |
||||||
|
|
|
#2856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam ostatnio ciężkie dni, ale nie będę was żalami zanudzać. Najgorsze jest to, że się nie wysypiam a spać mi się nie chce "Lekkiego" dnia w takim razie i czekam na fotki...Cytat:
Kciuki zaciśnięte Cytat:
Wcale się nie dziwię, że furorę robi ![]() Cytat:
![]() O przegapiłam, a też bym obejrzała... No dobra to se popisałam ![]() Jeszcze raz dziękuję Mamusie za życzonka Mnie tez dziś naszło na wspomnienia, bo mam też takie związane z Wami Jeszcze wieczorem z Wami rozmawiałam, a nad ranem byłam już przeszczęśliwa... Dziękuję Wam Kochane za ten ROK
|
||||
|
|
|
#2857 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=zebra666;23819674]Joaśka mam takie samo zdanie co do pampków
Ania nie cierpie huggisów, bo są sztywne i wolno chłoną- Piotrek je często przesikiwał...ostatnio miałam pół paczki od koleżanki i było to samo... nie warzne jak zapinałam-ciaśniej, luźniej... no i zmieniałam tak samo często jak zmieniałam Dady- dla mnie to nie wychodzi więc taniej .QUOTE] my akurat używamy tych premium hugies i nie są twarde i sztywne, i używamy piątek juz bo w czwórkach często była przesikana a te piątki to rewelacyjnie się układają na tej małej dupci no ale każdy woli co innego ![]() Cytat:
ja dopiero w poniedziałek musze oddać krew i mocz i we wtorek myśle że zrobi usg bo na szpital musze jechać do niej a nie do przychodni więc mam nadzieję że od razu usg strzeli ![]() Cytat:
lubię robić zakupy ale nie na dziko to ja smole balsamy też będę się znów smarować oliwką ale zapytam o ten krem do twarzy dzięki
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hehehe...u mnie niestety nie... Cytat:
Oj wcale tak wczesnie nie chodzimy spac...tylko czasami ![]() Cytat:
To chodzi o sklad balsamu....ale nie pamietam, co dokladnie bylo szkodliwe... ![]() Cytat:
Sandra jest taka sliczna, ze w tlumie blondynek i tak pobilaby wszystkie na glowe... I nie mow, bo przy pchaczu biegala, ze hej ![]() Cytat:
Super! To juz drugi trymestr prawie.... Cytat:
Eeee tam rozwod...nie chcialby mi sie...separacja by wystarczyla... ![]() Dzien doberek bylam wczoraj na zakupach...kupilam: - 3 bluzki dla André - 3 ksiazeczki dla André (takie mniejsze, w podroz zeby mozna bylo zabrac) - 2 figurki dla André
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu własnie 5tki miałam od koleżanki ostatnio, bo na jej synka były za małe i miałam ich dość
Kupa na bodziaku, pare razy przeiskany pampers... Ja już przywykłam do pampków i nic im nie dorówna![]() Karenina |
|
|
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny trzymajcie kciuki
![]() dziś o 16 mają przyjść klienci oglądać nasze mieszkanie, wiem że często ludzie chodza tylko oglądać ale może akurat się im spodoba i będą chcieli kupić ? ależ mam sprzątania, chciałabym żeby było posprzątane ładnie i kabine prysznicową wyszoruję tak aby błyszczała dosłownie ![]() jejku może akurat to będą Ci co kupią ależ bym chciała żeby tak było
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Ania zaciskam kciuki
|
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() dobra muszę iśc do klubu, naskrobać co Wam obiecałam, bo wczoraj zaczęłam, ale nie wiedziałam jak to napisać ze zmęczenia i się poddałam DiTu- to do dzieła Agusia- wcale za młoda na drugie nie jesteś ja nie namawiam, ale........ hihi byłoby fajnie jak dobrze, że dziś piątek!!! Karenina- niemożliwa jesteś z tymi zakupami dla Andree! Ten mały człowiek to ma dobrze
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Kciuki sa, czasami wlasnie ten pierwszy "strzal" jest wlasciwy Cytat:
No wlasnie tak sie zastanawialam, gdzie bylo to zapowiedziane "cos" w wczoraj... ![]() A no ma...nie powiem... ![]()
|
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
![]() Na poczatku witam nową mamuśkę Dzieciaczki masz przesłodkieFajnie, ze do nas dołączyłaś Karenina, ja za to poszalałabym w tym Mango, ale co ja Ci mówię, przecież Ty na pewno też Jeny wiecie, że ja z moim Tz-tem jeszcze nigdy w zyciu sie nie poklociłam!!!!!!!!!! Serio, serio ![]() Tarasiu ja teraz wrocilam do tych kolczykow poczatkowych, bo wlasnie te koleczka z angielskim zapieciem tez wydaja mi sie jakies takie maławe, musze poszukac jej czego nowego. A mała nawet nie zaplakala przy zmianie ![]() Bogus mozesz sie mnie spodziewac u siebie po swietach, bo ja tesknie za ciepelkiem, albo zrobimy inaczej, Ty przyjedziesz do mnie na tydzien na snieg, a ja pozniej do Ciebie DiTu jak ja patrze na godziny o których Ty piszesz posty to jestesm w szoku O której Ty chodzisz spac?? No i dziekuje za komplementy nt mojej córci![]() Agusiu juz dawno miałam Ci napisac, ze masz już strasznie duży brzuszek!!!!!!! No i jak sie czuja nasze zafasolkowane mamuski?? A mam do Was pytanko, jakby któras chciala czarne spodnie ciazowe (ale takie na wiosne) to chetnie oddam w dobre rece rozm 36, jeszcze z metka![]() Guciu, ale Ci zazdraszczam!!! Masz teraz tak ciepełko, a i nie dziwię się, że na Sandre wszyscy zwracają uwagę. Przecież to sama słodycz!!! Olcia, a gdzie Ty sie podziewasz?? Co z lutym?? Gadalam ostatnio z Grzeskiem i my na 100% gdzies lecimy, mam nadzieje, ze polecimy razem No i wiecej nie pamietam Teraz jem sobie sniadanko moje dziecko poszlo wczoraj spac okolo 21 i wstalo dzisiaj prawie o 10![]() I wiecie co tak sie wkurzyłam ostatnio, bo zadzwonilam do tego goscia od sanek i pytam kiedy wysle, a on do mnie, ze w nastepnym tygodniu, ale zebym nie liczyla na to, ze dojda do swiat, bo kurierzy maja straaaaszne opóźnienia, a tak poza tym to on nie nadąza z produkcja ![]() co do swiat, to ja nic nie mam i nic nie szykuję... Sama jeszcze nie wiem gdzie je spedzimy, bo moj Tz ma 21 wycinanie migdałow i 24 dopiero wychodzi ze szpitala. Wszystko zalezy od tego jak bedzie sie czul. A ja sama do rodzicow na wigilie nie pojade, bo nie wyobrazam sobie zeby Tz-ta moglo nie byc z nami. A z drugiej strony nie chce spedzic swiat bez rodzicow!!! I wszystko jest do dooooopy Miłego dzionka
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
bylam w klubie i nic tam nie napisałaś a ciekawość zrzera ![]() ![]() normalnie nie wiem za co się mam wziąść i tak latam z kąta w kąt i się przesmradzam, no ale coś kuchnie już ogarnęłam
|
|
|
#2866 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie pamiętam dokładnie, ale chyba lepiej używać specjalnych kremów. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tych 25-30 stopni ![]() Cytat:
No to zaraz II trymestr ale fajnie za małego/małą ![]() Cytat:
![]() też to oglądałam ![]() Cytat:
mam zamiar jej czytać narazie "brzydkie kaczątko" i " czerwony kapturek" ale jeszcze jakieś kupie Wiecie, nawet sama dobrze nie znam bajek Cytat:
![]() hejka ![]() mam do was małą prośbę potrzebny mi jest jakiś sprawdzony dobry przepis na sernik i piernika. Pomoże któraś i wstawi do KK?? Wiecie co kupiłam wczoraj na wypróbowanie w Rossmannie pielucho-majtki z BabyDream. Ja już nie chcę tych zwykłych pampersów!!! jak fajnie się zakłada i zdejmuje szczególnie że sadzam Amcię kilka razy dziennie na nocnik tak, ze w ciągu 24h zużywa tylko 3 pieluszki. Więc postanowiłam te pielucho-majtki w dzień a zwykłe pampersy na noc.poradźcie co mogłabym sobie kupić na gwiazdkę Dostałam od teścia kasę na święta i chciałam sobie fundzielnąć jakiś prezent. TŻ kupił sobie kierownicę do kompa XD mały chłopczyk!!! i co kupujecie swoim pociechom. Oczywiście w jakiś granicach pieniężnej przyzwoitości. Chciałam kupić namiot z piłeczkami, tylko to jest cholernie duże. Nie miałabym gdzie tego postawić. ciuszków ma od cholery i jeszcze, lalek jak na jeden rok starczy ![]() ![]() sanki dostanie od prababci swojej. Normalnie ma chyba wszystko. Zabawkami za bardzo się nie bawi, więc ten namiocik byłby super...lubi się wciskać tam gdzie nie można i tam gdzie najciaśniej.
|
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaaaaaa wiecie co właśnie dostałam maila od goscia od sanek, ze wczoraj wysłał, chyba musiał na niego podziałać mój urok osobisty!!!!! Hi hi hi... ale się cieszę!!!
Aniulka kciuki zacisniete!!! Elalank to ja proszę to samo na priva, bo nie mam jeszcze dostepu do klubu, a taka ciekawska jestem ![]() Wczoraj byłam z Bianką na szczepieniu, nawet nie zapłakała - dzielna dziewczynk. Mała waży 10,3 kg, ale zmierzyc sie nie chciała, bo zachcialo jej sie skakac
|
#2868 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeszcze co do pampersów to Amelka miałam na dupce prawie wszystkie możliwe i podpasowały tylko zwykłe Pampersy, lidlowe Toujours i teraz z BabyDream. Ani Huggiesy, ani Dady, Pampersy Sleep &Play też nie, drugie jakieś z lidla NIE! Miała jeszcze jakieś niemieckie też ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() A nasze dziewczynki to małe zuchy ![]() A jakiś czas temu zamówiłam sobie podkład, tusz do rzęs, pomadkę i cień do powiek z Oriflame i wiecie co??? Nigdy więcej nie kupię innego podkładu i tuszu do rzęs niż te. Rzęsy jak nigdy długie! A tak jasnego podkładu nigdy nie znalazłam w przystępnej cenie. Zawsze miałam troszkę ciemniejszy i wyglądało to jak maska ;/ okropnie
|
|
#2869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z prezentami to ja wogóle nie wiem co kumu kupić, a tż to niezły prezent sobie zrobił te pieluchomajtki to ciekawa sprawa, musiałabym zobaczyć jak to wygląda Cytat:
aleś musiała zbajerować tego sprzedawce ![]() no i brawa dla dzielnej Bianki na szczepieniu ![]() Elalank nie ociągaj się bo w klubie byłam i dalej nic nie napisałaś
|
|
|
#2870 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki wlasnie mialam plan....ale weszlam do tego Mango i....szok! Nic nie bylo...normalnie zalamka...jakies to wszystko nijakie strasznie... Ale zawsze bardziej podobaly mi sie kolekcj portugalskie wiec w przyszlym tygodniu w Lizbonie bedzie sie dzialo.... ![]() Cytat:
Dzialaj dzialaj....wysylam ci mojego fluida, bo u mnie juz poodkurzane, podlogi pomyte, kurze zniknely, drugie pranko sie pierze, pierwsze powieszone, obiadek dla malego juz gotowy, kuchnia ogarnieta Cytat:
My mamy do czytania dwie duze zbiory basni Andersena i Braci Grimm, ale maly lubi te swoje ksiazeczki sam przegladac...te ze sztywnymi kartami. Wczoraj kupilam takie 2 w wersji mini w podroz i jedna srednia taka, w ktorej odkrywa sie i zaslania rozne elementy...jej, jak jemu sie to podoba!! Najwiekszy hit to stol, pod ktorego obrusem lezy kaczka i pilka....caly czas siedzi i odslania i zaslania.... ![]() Cytat:
A jak wygladaja cenowo? Tez wlasnie sie przymierzam do nich, bo u nas wlasnie z nocniczkiem ida dziennie 2-3 pampki na dzien.... Cytat:
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Aniulka może dla małej Krzesełko liczydelko z FP, moja mala uwielbia na nim siedziec i przewracac strony w ksiazeczce, sluchac muzyki i wlaczac i wylaczac lampke
![]() A dla siebie...... sama nie wiem, pomysl czego Ci brakuje ![]() A Ty dzisiaj bajeruj zainteresowanych mieszkankiem ![]() Katevaley u Ciebie podobnie ze swietami?? Przykra sprawa
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z podkladow polecam z calego serca Lancome Teint Miracle - nie daje mocnego krycia, ale efekt jest wspanialy, delikatny, naturalny, skora jest wypaczeta jak nigdy a w polaczeniu z baza rozswietlajaca z tej serii odlot... Tusze: YSL, DiorShow, ew. MaxFactor Masterpiece Max. U nas maly dostanie na swieta konika-bujaczka i moze cos jeszcze...ale mysle, ze wystarczy. ![]() Po swietach planuje troche wieksze zakupki dla André... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-17 o 12:30 |
|
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Kareninka, no domyslam sie
a jakie macie jeszcze fajne sklepy? są jakieś z włoskimi ciuchami np Societa, Mery c, anna biagini??Ja teraz poluje na jakies fajne półbuciki, ale normalnie nic mi sie nie podoba, byłam ostatnio w Marino Fabiani i tylko jedne były dosyć fajne, tylko za bardzo ekstrawaganckie, na sylwka oki, ale na codzien to juz nie bardzo, a cena 1800zł!!!!!!!!!!! No, a teraz to juz nie wiem nawet czy na sylwka mam cos kupowac bo wyjezdzamy do Czech na deskę, a tam raczej w polbucikach nie pobiegam!
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kojarze te nazwy z centrow handlowych Ja najbardziej jednak lubie kilka takich malutkich sklepikow portugalskich, maja fajne oryginalne ciuszki, ktore mozna kupic tylko tam Dopasowuja wszystko na miejscu, mozna szczegoly stroju zmienic pod siebie i wszystko lezy tez jak trzeba, co w moim przypadku nie jest takie oczywiste... ![]() A jesli o buty chodzi to na polnocy portugalii sa setki fabryk butkow i raz, ze sa fenomenalnej jakosci to jeszcze ceny maja nieziemsko niskie. Buty, ktore tam kosztuja ok. 50 Euro w Lizbonie siegaja spokojnie 250 Euro i wiecej. Dlatego zawsze chetnie odwiedzam ciocie i kuzynow malza, ktorzy mieszkaja w okolicy Porto ![]() Moje dziecie zalapalo jak robi kaczka i teraz chodzi z rysunkiem kaczki i gada "Kua kua!" ![]() Male pytanko do uzytkowniczki Kasiam187 - moze bys sie ujawnila, skoro tak regularnie nas odwiedzasz..? ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-17 o 12:57 |
|
|
|
|
#2875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Andre ma widać talen do wyrazów dźwiekonaśladowczych ![]() Milka określa kaczke tylko "kuku"... Hej, o matko jak zimno powitam Was tym wyświechtanym tekstem. nienawidze zimna! Dziś właściwie zorientowałam się, że święta są JUŻ za tydzień praktycznie Pochwalę się, że moje wyniki wyszly lepsze niż w zeszłym miesiącu, co sprawia,że trochę zeszło ze mnie negatywne ciśnienie, może to się jakoś poprawi. Milka zaszczepiona - waży całe 10 kg i 74 cm wzrostu, jejus jakie my mamy już duże dzieci, a mi się ciągle zdaję, że to noworodek ![]() Was drogie Panie nie da się nadrobić, jesteście jak torpedy, ja nawet tak szybko nie czytam
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
Tak bardzo pobieżnie przejrzałam, bo czasu brak...
Karenina - pewnie po godzinach w klubie siedzicie katarina081 - Dziękuję za powitanie, komplementy i gratuluję braku kłótni z Tż-tem... To niewyobrażalne ![]() katevalley - nie wiem jacy specjaliści są przeciwni pieluchom wielorazowym. To ni tetr tak,jak kiedyś. Teraz jest bardzo dużo rodzajów pieluch wielorazowych, mają wkładki naturalne i o różnej chłonności i działają trochę na zasadzie pampersów, izolując pupę od wilgoci. Są nawet takie, że starczy jedna pielucha na całą noc. Polecam więc szerzej się zapoznać z tym tematem. No a pampersy to wiadomo - wygoda dla rodziców, sama z niej korzystam...aniulka 8204 - kciuki za mieszkanie na kropelce przykleiłam, więc trzymam cały czas ![]() Odnośnie prezentu to dla mojej córki kupiłam świnkę skarbonkę z FP. Nie przepadam za plastikowymi, wszystko robiącymi zabawkami, ale niektóre są całkiem fajne i właśnie ta świnia mi się spodobała. Poza tym jestem fanką zabawek drewnianych. A! Millka dostanie jeszcze skoczka od jednej z babć taką krówkę. Nie wiem jak to będzie się sprawować, zobaczymy ![]() A my na sanki miałyśmy iść, bo u nas tak pięknie i słonecznie, ale wieje mocno, węc póki co darujemy sobie. Szkoda Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2010-12-17 o 13:33 |
|
|
|
#2877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje wam naprawde cudownych i wspanialych dzieciaczkow, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
Kasiam ja najbardziel lubię dzieci jak śpią
Joasia mówię HELLOU od nas, macham rączką śpiącą rączką mojej Milki ![]() już nigdy nie wyłącze kaloryferów w domu nawet na czas nieobecności! a chciałąm być taka oszczędna, to teraz mam nos sopel.... ja nie mam bladego pojęcia co dla małej na święta, ona ma wszystko, a najlepiej się bawi gumowym korkiem od wanny i papierem samoprzylepnym, może jej kupimy kilka takich korków w różnych rozmiarach ![]() Wyśpiewuję życznia wszystkim solenizantom, którzy obchodzili swoje świ ęta podczas gdy ja byłam użytkownikiem wyrodnym nieaktywnym!!! |
|
|
|
#2879 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie Ale Andre to mała gaduła Moja zatrzymała się na etapie kto to ,co to ![]() Cytat:
Oj mamy duże dzieci Ja wciąż nie mogę się nadziwić jak urosły nasze szkraby w ciągu jednego roku. A co będzie potem?? Moja tylko o 2 kg cięża i o 8cm wyższa a też mi się wydaje, że to taki duży noworodek ![]() Cytat:
Co do pielucho-majtek to aniulka wyglądają jak pampersy z tym, ze zamiast rzepów jest rozciągliwa gumka, taki szew czy jak to nazwać, który można łatwo oderwać i zdjąć i wyrzucić. Są mocne więc na pewno się nie rozlecą. I bardzo ładnie układają się na brzuszku. Nie wpijają się w ciałko, jak to ze zwykłymi pampersami.
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
ja to chyba też spróbuje tych pieluchomajtek, w sumie miałąm z nimi styczność w wersji basenowej i wtedy trochę ciężko mi było małą w to wcisnąć.
Milka mi z nocnika ucieka, najchętniej to tam zabawki wkłada i pcha go. a od wana próbuję z tym, bo pierwszy raz posiadziłam ją jak miała 7 miesiećy i było lepiej niż teraz bo przynjamniej siedziała ![]() Katevalley też mnie święta nie fascynuję w tym roku, bo głowa zapchana czym innym teraz była. ale kupiłam jemiołę, gałęzi natachałam do domu, może coś udekoruję, bo święta u teściów robione są, a ja jestem statystą.... nie gotuję za bardzo, choinkę ubiorę ot co ![]() zabieram się za wykonywanie tego http://www.designspongeonline.co m/2007/11/diy-wednesdays-modern-paper-ornaments.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

), nadal nie chce jednak chodzic (ale ponoc tz zaczal chodzic dopiero jak mial 17 miesiecy
)
mowie powaznie

Serce mi sie kraje i psychicznie zle to znosze, pierwszy raz jest chory. 

zmieniłam pieluchy i może od tego. Dziś Tz ma kupic pampersy i zobaczymy czy zejdzie.
Sto lat dla Nilusi Madzi i Andre

55kg