|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Pani dr powiedziła, że zdrowe bardzo dziecko, więc reszta nieważna I jeszcze Olka wciąż ją zagadywała, więc Pani dr nadziwić nie mogła, że jest taka gadatliwa i rozgarnięta! A mama pękała z dumy Cytat:
A my już mamy choinkę! a dziś kupiłam 10 kg kapusty kiszonej i 5 kg mąki na pierogi ![]() ![]() okna mama mi umyła, więc tylko takie normalne sprzątanko zostało tuż przed świętami ![]() I własnie się dowiedziałam, że kolejna koleżanka jest w ciąży! więc jesteśmy już 3 wśród znajomych!! się chłopaki napracowały, żeby takie rezultaty były
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-12-15 o 17:15 |
||
|
|
|
#2792 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na chwilkę
Zaraz teść przyjeżdża. prawie 24h jechali 1000 km, co zawsze 12 im zajmuje. Taka pogoda, ze już w Polsce niecałe 70km zrobili 3h. SZOK!!!A już myślałam, ze tylko Moja taka wysoka i taki z niej pączuszek ![]() Ale Stasia goni goni Co do wózków, Amelka ma taki zwykły mały wózeczek. Agatka w nim siedzi Czasami ją wozi. Ale jak nie umiała chodzić, to leciała z nim do przodu. Więc zwykły wózek tak, o ile dziewczynki umieją już chodzić
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
Mamy sanie
![]() ![]() klaski:![]() Kini się spodobały ![]() Jutro jak będzie w miare temperatura to idziemy na sanie ![]() elank tak ten wózio
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie ale jestem wykonczora
![]() Mam dzis wyrzuty sumienia ze moja pre]]erelke na caly dzien zostawilam u tescio. O 8 rano odwiozlam ja poszlam do pracy do 15 a pozniej prosto z Tz pojechalismy do Tarnowa na zakupy i kupilismy lampe do salonu i wrocilismy o 18 i moje dziecko dzis caly dzien bez rodzicow
|
#2795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pinky fajnie ze do nas wrociłaś
trzymam kciuki za wyniki... Nieee Aniulka, u nas jeszcze przygotowania nie rozpoczęte, do choinki daleko... Cytat:
I super ze Ola tak sie u doktorki zaprezentowała... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2796 |
|
Rozeznanie
|
A co tam! Karenina to dzięki Tobie
|
|
|
|
#2797 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a fajny jest ten wózek? przyda się też później? kurcze nie wiem co mam normalnie zrobić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisz co tam u Milenki, jak jej postępy? Chodzi juz?
|
|
|
|
|
#2799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no dobra, to duza kuleczka
![]() Cytat:
nawet melodyjki spiewa ![]() no moja mala tez probowala pomagac w badaniu, zabrala centymetr i sie upominala o mierzenie ale nic z tego jej nie wyszlo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
mamuski sikam ze strachu, psy mi do furtki do lasu szczekaja, a ja sama z mala jestem w domu
tz pojechal mame przywiesc i jakos dojechac nie moga, ja umre ze strachu |
|
|
|
#2802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ale spoko, jak są psy, to rzucą się do gardła temu kto będzie się chciał przedostać na podwórko
|
|
|
|
|
#2803 | ||
|
Zadomowienie
|
Pinky kochana witaj
czesto o Tobie myslalam mam nadzieje zze wyniki beda ok i zdjecia sliczzne![]() Cytat:
napisz cos o sobie i o dzieciaczkach i zdjecia koniecznie musza byc!twoja duza kuleczka moja mala (75cm i 11kg) kuleczka, potrzebujemy jeszcze jednej i zrobimy balwana ![]() ![]() Cytat:
![]() pewnie zaraz bedziesz miala tzta przy sobe![]()
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
elank ja też nie wiedziałam co mam kupić
patrzyłam na wózki już takie wieksze ale pomyślałam co mi bedzie leżał taki i nim nie będzie mogła jeździć? moja jeszcze nie chodzi więc pomyślałam że pchacz jej się przyda a na większy przyjdzie czas Kupiłam na al i czekamy na wózio jak przyjdzie to dam znać.Joasia witaj mamrotka pewnie lada moment i mąż już będzie
|
|
|
|
#2805 |
|
Wtajemniczenie
|
opuscilam zaluzje i zapalilam swiatlo na dwor
no i cisza Ela ale masz slicznotke w avku ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- przyjechali |
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Joaśka witaj
![]() Aniulka czekam na fotki fryzurki Mamrotka dobrze, że po strachu ![]() Pinky witaj! Trzymam kciuki za wyniki Ania, Konspi Piotrek smoczki tak posiewa a do uśpienia musić i ile ja się naszukam! |
|
|
|
#2807 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za przywitanie
Coś o sobie? Jestem szczęśliwą mamą, z wieloma pasjami. Pewnie jestem już w tej grupie staruszką, Wy takie młode... U mnie już trzydziestka Mieszkam sobie w górach i tyle chyba. Dziś jedno zdjęcie dzieciaków - akurat w dniu urodzin Milli z malutkim tortem, na imprezę umęczyłam inny. Co do wózków, zależy co kto lubi. Mnie marzył się zawsze wiklinowy i taki Millka dostała na roczek. Myślałam, że nie będzie się nim bawić, że to raczej prezent na wyrost, ale o dziwo śmigała od razu. Wtedy jeszcze sama nie chodziła. Wózek nie jest wywrotny. Cena niezbyt przyjemna, ale ja poprosiłam całą rodzinę, żeby się złożyli na tę jedną rzecz http://www.maxizabawa.pl/Wozek_wiklinowy-872.html. Pewnie później, na wyjścia po naszych kamienistych drogach kupimy jeszcze jakiś, bardziej terenowy, bo ten się nadaje raczej w domu. Te wózko-jeździki z FP też bardzo fajne. A! Jeśli chodzi o te paputki, to polecam. Millka ma, znajomi mają i są bardzo fajne i przyjazne dla stópek. |
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Od 16 bieralam sie zeby cos skrobnac i jakos czasu nie mialam a teraz ide spac,jak dobrze ze jutro pospie do 8 (mam nadzieje) bo te trzy dni na rano niezle daly mi w d... kość ![]() ![]() A dzis rano to juz zupelnie porazka,sniegu po kolana,zamek w aucie mi zamarzł ,ale dalam rade,wykopalam samochod ze sniegu i wlazlam od strony pasazera ![]() ![]() ![]() wedruje do łozka bo ledwo na oczy patrze Pinky fajnie ze jestes i kciuki za wyniki biopsji Brombi hellowwwwwwww ![]() gdzie jestes???
|
#2809 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś mnie to nie dziwi - inteligencja wypisana na twarzy![]() ![]() Super, że będziesz mieć towarzystwo ![]() Cytat:
Wózek mówicie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzieciaczki cudne maszCytat:
No właśnie Brombi - gdzieś Ty....... |
||||||
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana Nilusiu z Okazji Roczku...
Aby wszystkie fajne dni w żółwim tempie upływały, by co dzień uśmiechał się do Ciebie świat cały. By nigdy nie było porannej pobudki i wiał wiatr specjalny co rozwiewa smutki. |
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie klikam Wam w banerki
![]() Oli jest chory, ma straszny katar. Nie wiem czy to ma zwiazek z ta szczepionka MMR, czy zbyt lekko go ubralam i zmarzl Serce mi sie kraje i psychicznie zle to znosze, pierwszy raz jest chory. Pinky wszystko bedzie dobrze z wynikami Karenina sliczne zdjecie Andre w avatarze! Zazdroszcze Wam sniegu i saneczkowania! Marze o wypadzie na narty, a u nas cieplo 22stopnie.
|
#2812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bądz dobrej mysli Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
może wystarczy jakies krople do nosa - mucofluid i masć majerankowa - tzn zanjdz cos podobnego u Siebie i bądz dobrej mysli |
|||
|
|
|
#2813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i Dla mojej kochanej roczniakowej Magdusi Dużo zdrowia i radości, Szczęścia w życiu i miłości, Moc najpiękniejszych wrażeń I spełnienia wszystkich marzeń. |
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaaa....i co jeszcze..? Cytat:
Witam, nareszcie oficjalnie ![]() Slodkie masz maluszki Cytat:
Oj, biedak....katar jest niefajny....ale trwa kolo tygodnia i przejdzie. Ladnie zakrapiaj noska, odciagaj co trzeba, moze masc majerankowa pod nosek i bedzie dobrze. Buzki dla przystojniaka, akurat "pociagajacego" Moj maly tez dzisiaj widze, ze lekko podziebiony, ale przez jego inteligentego-inaczej tatusia....musze go podreparowac witaminkami i czosnkiem.... ![]() Dzien doberek jakos tak smetnie mi dzisiaj...hmmm... Wczoraj bylismy na tej kolacji. Wszystko super - wyjechalismy po 18, dojazd na 19, maly troche posiedzial z nami, gora 15 minut i...poszedl spac....w szoku bylam, bo juz przygotowywalam sie na rozne atrakcje a tu dziecko zasnelo i spalo do 22.30, wstal, porozgladal sie zdziwiony gdzie to jest, nic nie plakal, ubralismy i pojechalismy do domu. Cala droge przespal i do lozeczka ![]() Wieczor udany poza jednym szczegolem, ktory to wlasnie zespul mi humor, ale o tym ewentualnie w Klubie... ![]() No i najwazniejsze... A moj André skonczyl dzisiaj 14 miesiecy... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-16 o 09:57 |
|||
|
|
|
#2816 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My do gwiazdki się przemęczymy. Wiem, że dostanie właśnie sanki ![]() no na całe szczęście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witaminkę C do herbatki dodawaj ![]() A śniegu nie ma co zazdrościć. Ja wolę już te twoje 22 stopnie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Ande STO LATEK!! za 14 miesięcy!!
|
|
#2817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i buziak dla Andree z okazji miesiecznicy musze na male zakupy wyskoczyc ale tak mi sie nie chce |
|||
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu
Andre |
|
|
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla miesięczniaków i roczniaków sto lat!
lece bo sie zupy gotują
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

ale zmierzylam w domu i ma 83 cm i 10,8 kg
tak ze tez jest mala kuleczka

i 5 kg mąki na pierogi 

55kg 

klaski:

duża jest
tz pojechal mame przywiesc i jakos dojechac nie moga, ja umre ze strachu 
czesto o Tobie myslalam