|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
pinky_deer - Witamy Was również
Moja Millka też bawi się głównie pudełeczkami, sznurkami, papierami itp... najchętniej nic bym nie kupiła, ale święta bez prezentu... Myślę jednak, że niedługo już zaczną czas poświęcać zabawie i zabawki zaczną być coraz częściej wykorzystywane. No i też ze względu na to, żeby nie mieć miliona zabawek, kazałam wręcz zrzucić się na jeden roczkowy prezent. Pod choinę już niestety nie dali się podporządkować i każdy kupuje osobno, ale zawsze konsultują ze mną co by się przydało. |
|
|
|
#2882 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie...jak razie na krowke wie "MuuuMuuuu", piesek "U! U!" , kaczka "KuaKua" i na ose/muche/helikopter robi "bsssssss" (probuje Bzzzzz... ), "Brum Bruum"" na autko itp. Poza tym Mama, Papa, NieNie , Tata, Dziadzia... ![]() Cytat:
Tak sie ciesze!! Taaaa...noworodek... chcialoby sie..? Cytat:
Aaaaa...na to nie wpadlam... Ale zawsze jakos to milej przywitac sie... Zycze, zeby twoje marzenie spelnilo sie jak i kiedy tego pragniesz Cytat:
Skad ja to znam... ![]() Cytat:
To bardzo ladnie przeciez! ![]() A ja juz pogodzilam sie z mysla, ze Anré najprawdopodobniej zacznie mowic troche pozniej niz jego rowiesnicy... Cytat:
Ja tez jakos nie czuje swiat...ani choinki ani nic nie mamy, bo jedziemy przeciez... ![]() Dziewczyny, sorry, ze tak bezwstydnie, ale musze no...musze pochwalic mojego synka...czasami mysle sobie, ze on taki malusi i nie rozumie, co do niego sie mowi a to nie do konca prawda... Sluchajcie - jak mowie "André, odkurzamy?" to leci od razu do schowka, gdzie jest odkurzacz i chce otwierac! To samo kiedy konczymy i trzeba odkurzacz schowac. Od jakiegos czasu przynosi mi swoj sweterek, ktory nosi kiedy ma drzemke w ciagu dnia, zawsze kiedy jest zmeczony i chce sie juz polozyc. ![]() W lozeczku ma swoje 3 przytulanki do spania i teraz bawil sie w salonie jeszcze jedna - takim liskiem. W koncu przyniosl mi swoj sweterek wiec ubralam go, zanioslam spac do lozeczka i caly czas trzymal liska w raczkach, ale jak go juz polozylam i wzial jednego z kroliczkow do spania to wyciagnal raczke z liskiem do mnie, zebym go zabrala... No mowie wam, jaki on kochany i taki madrutki sie robi... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-17 o 14:41 |
||||||
|
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam jakoś święta czuję... Dziś zabieram się za ciastka. Nic specjalnego - kruche, kawusie, bomby i budyniówki może jeszcze. Reszty jedzenia nie przygotowuję. Wigilię spędzamy u mamy, potem wizyta u teściów. Dom sprzątam na bieżąco - jakiś wielkich akcji nie robię.
Karenina - nasze dzieci są mądrzejsze, niż nam się wydaje. Czasem denerwuje mnie właśnie traktowanie dziecka jak kogoś, kto nic nie jarzy... Półtoraroczne dziecko może się już uczyć literek - co więcej może już niektóre rozpoznawać. I to nie ucząc się jak w szkole, wkuwać... Dużo zależy od tego, jak się z dzieckiem bawimy. Nie chcę chować geniusza, ale nie musimy się z naszymi dziećmi bawić tylko w ku ku, choć to świetna zabawa, albo zostawiać je sam na sam z mrugającymi zabawkami - choć i tak czasem trzeba, żeby chwilę odsapnąć Nie chcę, żebyście mnie źle zrozumiały, ale czasem proste zabawy mogą już czegoś uczyć i nie po to, by dziecko znało encyklopedię i było omnibusem, ale żeby było mu łatwiej... No to strzeliłam kazanie... Nie myślcie, że ja same mega mądre zabawy wymyślam. Nie - po prostu dobrze mi idzie w teorii, a w praktyce już nieco gorzej Ale staram się... jakoś |
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
hello
mój syńcio tez ma nowe "umiejętności", otóż ostatnio nauczyl sie przynosić nocniczek żeby zakomunikowac mamusi...że ma kupkę! szkoda że nie przynosi że chce kupke :/ pokazuje już łądnie nosek, oczko, ucho, ... no i to w sumie tyle ![]() nadal jestesmy chorzy :/ co do pieluch to my uywamy w dzien Huggies premium w nocy Pampki ok, lece jeszcze do klubu
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
hej
U nas też są postępy . Kinia dużo rozumie powiem jej gdzie jest piłeczka? a ona zaczyna wzrokiem szukać i pokazuje paluszkiem...Żabka gdzie jest i pokazuje paluszkiem albo odrazu przytula. Baloniki i też wie gdzie są. Gdzie jest zegarek Tik Tak i też wie ![]() Pokazuje jak robi konik dużo rozumie ale jeszcze mało mówi najbardziej to mama mama mama czasem tata całusy daje przytula się |
|
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jestem mega i to mega zła
ja tu tak wysprzątałam mieszkanko a tu babka z nieruchomości dzwoni że ten pan co miał oglądać mieszkanie już sobie kupił. oglądał jakieś inne przed nami i tamte wzioł bez oglądania naszego to mógł se najpierw pooglądać wszystkie i dopiero zadecydować
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-12-17 o 16:00 |
|
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba mu się spieszyło ![]() będzie następny
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu nie ma co się denerwować
myśle, że na to trzeba czasu, bo po pierwsze okres świąt, zima nie sprzyja chyba kupowaniu mieszkań... po drugie ten kryzys nadal niesie swoje echo... Musisz być cierpliwaKatevalley prosze dokałdne nazwy kosmetyków ![]() Się naczytałam i nic nie zapamiętałam prawie Musze wziąść się za porządki Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-12-17 o 16:08 |
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle pracy jest teraz w robicie ze nie mialam czasu o tym myslec. Witajcie
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
helou
![]() gratuluje wszytkim maluszkom nowych umiejetnosci ![]() Sandra umie powiedziec mama, daddy, Agata (jej ulubiona lalka), aty (kwiaty), jak slyszy, ze ktos kaszle, to robi ehe ehe, pokazuje gdzie ma nos (i zaczyna sobie paluchy do nosa wkladac ), jak jest zmeczona, to idzie do pokoju gdzie ma lozeczko, jak jest glodna wola 'mama mniam', widelcem radzi sobie coraz lepiej... hehe dlugo by tu wymieniac ![]() Karenina, ja tez swiat nie czuje... zwlaszcza z braku zimna i sniegu ![]()
|
#2892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecie co? zadzwoniłam do tżta żeby mi kupił lody jak będzie wracać do domu ![]() ależ mam smaki inne niż przy Agusi, dzidzi będzie mieć siusiaczka?? ostatnio śledzie a teraz lody, nie dawno wypiłam kawe zjadłam ciacho i leciałam po ogórka jak zobaczyłam że stoją na stole i tak od razu zjadłam ![]() ja lodów to nigdy nie jem ewentualnie te gałkowe bo tak to nie przepadam a teraz mnie wzieło na byle jakiego loda Agusi widać juz 11 ząbek na dole, jest już biały i marudzi znów, po drugiej stronie tez nie wiem czy nie wychodzi bo nie da zobaczyć dokładnie w sumie to 3 na raz wychodziły bo te górne juz wylazły i przytulała się do mnie ponad pół godziny, siedziałam sobie na łóżku oglądałam telewizor i musialam ją wziąść do siebie i tak tuliła się długaśnie ale super bylo hihi taki mały przylepiec ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
moja prędko zaczęła chodzić ale z mową będzie gorzej chyba, nawija po swojemu jak szalona ale mówi tylko mama, tata czasem było baba i dziadzia tak niewyraźnie, dzidzi, ble lub prawie fuj, am am, a pokazuje ty ty paluszkiem, pa pa, daje cześć, czasem jak chce jej się to pokaze oko i nos ale to ostatnio bardzo mało, jakoś niechce, pokaze misia, pieska i kota no noie wiem co jeszcze lece bo siostra przyszła
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Piotrek widze, że sporo rozumie, powie conieco - ale z tym chodzeniem to wogóle zero... za rączki pośmiga ale sam nic nie próbuje.
|
|
|
|
#2894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda to prawda... Sporo zalezy tez od predyspozycji dziecka...np. moj maly lubi te wszystkie ksiazeczki i mogly w sumie bawic sie tylko w czytanie przez mame tego wszystkiego, co on jej przynosi ale znam jedna mame, ktorej 15 miesieczny synek nie ma cierpliwosci do tego a ona go wrecz zmusza - sadza kolo siebie i kaze sluchac...bo dziecko ma lubic ksiazki...a nie widzi, jak on np. pieknie juz buduje z klockow... ![]() Cytat:
Zdolny chlopak! ![]() Cytat:
Slodziak! Cytat:
Nie martw sie, tak to jest... Wierze... Zapomnialam wczoraj napisac - brat byl i paczka przekazana, biedak mial ciezka droge, ale podladowalam go troche kawa Bardzo sympatyczny Cytat:
Matko, 11 zab! Skad ty te zeby bierzecie???? U nas jak 6 tylko ledwo sie przebil to nie chce nawet dalej wyjsc... ![]() No wlasnie André tez zaczal wczesniej chodzic, ale chlopaki tak maja, ze szybciej rozwijaja sie ruchowo a mowienie itp. przychodzi troche pozniej... ![]()
|
|
#2895 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() dobra dobra, już zaraz Wam napiszę co chciałam, bo widzę, że ciekawość zżera ale to nie jest żaden hicior ![]() Cytat:
ciągle wcinam chleb z koncentratem pomidorowym ![]() i gratuluję urku osobistego nie ma to jak zbajerować odpowiednio faceta!co do spodni, to szkoda, że 36, bo ja noszę 38. chyba, że się "ciągną" ![]() Cytat:
moja Olka nawet nie zauważyła że była szczepionaI oczywiście za wszytskie postępy! to jest niewiarygodne, jak te nasze dzieci się rozwijają w tak szybkim tempie. Olka też się nie garnie to chodzenia, ale póki co się tym nie martwię. Przy meblach śmiga, ale jak tylko odchodzi, od razu siup i na kolanach zasuwa ![]() I jestem zła na mamę, robiłam dziś koleżance paznokcie, a w tym czasie mama zajmowała się Olką. I tak się bawiły, że Olka upadła kącikiem oka na klocek!!! ma w kąciku kropkę od krwi i trochę poniżej takie podrażnione!!! a jakby spadła na oko??! I jeszcze jak przybiegłam zobaczyć co się stało, wzięłam ją od niej na ręcę, to mama powiedziała, daj mi ją, ja ja przytulę, a ty idź robić paznokcie!! Odliczam dni do końca stycznia!!!!!!!!!!
|
||
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje a co do zebow, to ja widze, ze kolejnych 6 wyrasta z kosci, 4 na dole i 2 na gorze. Ciekawa jestem jak dlugo beda wychodzic ![]() Dobra, ide skypowac z rodzicami ![]()
|
|
#2897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj, cale szczescie, ze "tylko" boczkiem upadla... Cytat:
![]() Hmmmm...a zdradz jak to wyglada jak z kosci wyrastaja? Moze tez dojrze..? ![]()
|
|
#2898 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
mi choróbsko juz odpuszcza więc może powrócę do żywych ale wyglądam tak . Michaś jak na razie- odpukać!!!!- się nie zaraził, jedynie lekki katarek.Maria2008, Katevalley, magdawikp, karenina19, DiTu77 - ślicznie Wam dziękuję Wszystkiego dobrego (acz spóźnione) dla nowych roczniaków Nili, Magdalenki dużo całusków też dla Andre i Kamilki Pinky - witaj ponownie jo@śka - witaj Cytat:
a sam to tylko przytrzymując się mebli...aniulka - trzymam mocno kciuki aby mieszkano szybko się sprzedało. a... i gratuluję tylu ząbków u nas tylko 6. wiecie co.... mam nadal doła- jestem jeszcze chora, nie mam na nic siły a jeszcze małż mnie wkurza... dziś to już ma wszystkiego dość a jego w szczególności (wprawdzie jesteśmy po ślubie ale dziś jest nasza .... rocznica zaręczyn - a tu ciągłe niesnaski....
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
czesc mamusie ja tylko na chwile wpadam sie przywitac , zobaczyc co u was i lece dalej..przepraszam że sie nie odnosze do postow ale u nas przygotowania do świąt pełną parą. .. wlasnie kończę piec pierniczki. Ciacho tz przygotował a ja sobie wykrajam i piekę
Widze ze na tapecie dumne mamusie wymieniają postepy swoich dzidziaczkow. A u mnie od wczoraj Franek zaczoł sam chodzic!!!!! drepta jak szalony, a jaką frajdę mu to sprawia. Biega po całym pokoju i sie cieszy jak by chcial powiedziec MAMA PATRZ JA CHODZE jest słodkischrumkała bym go normalnie Jak u was przygotowania do świąt no i jak z choinką w tym roku... bo ja chyba dołu choinki nie bede ubierac w bombki
|
|
|
|
#2900 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie i dzidziusie
![]() Właśnie sobie uświadomiłam, że rok temu o tej porze leżałam sobie grzecznie w łóżku szpitalnym (a może już spałam ) i czekałam dnia następnego i cc. Ja nie mogę - to już rok??? Pierwsze dni po porodzie raczej nie wspominam najlepiej, szczerze - wolałabym o nich zapomnieć... Miały być najpiękniejsze chwile, było odwrotnie - zamiast cieszyć się moim szczęściem, płakałam jak bóbr i zastanawiałam się jak będzie wyglądał kolejny dzień. Ale było minęło... Za to chwile narodzin mojej córki |
|
|
|
#2901 | |
|
Wtajemniczenie
|
swoja drogą bardzo ładne imię ma twoja córcia. skąd taki pomysł? Cytat:
przyłączam się do życzeń! |
|
|
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Przede wszystkim dziękuję ze wszystkie życzenia urodzinowe dla mojego kochanego Kubusia. Rzadko tu się ostatnio pojawiam więc tym bardziej jest i miło i dziękuję za pamięć Impreza była tydzień temu, wszystko się super udało. Najlepsze jest to, że mały 2 dni przed przewrócił się i uderzył o szafkę i miał wielkie limo pod okiem. Tak więc na każdym zdjęciu z roczku wygląda jakby mu ktoś oko podbił. Tatuś będzie musiał potem trochę w fotoszopie nad tym popracować Tak więc Ela rozumiem cię jak to jest, bo mi tak się ręce trzęsły jak się przewrócił i mu pod okiem zaczęło puchnąć, że ryczałam razem z nimKatarina ja zamawiałam paczkę w środę wieczorem i dzisiaj doszła Boguś, Gucia i Zaharia błagam nie piszcie ile jest u was stopni, bo noramlnie jak widzę te nasze -10 to mam ochotę pakować walizki i wyjechać daleko daleko......... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Pinky witaj! konferencja w USA - brzmi super, a za pomyślne wyniki trzymam kciuki
|
|
|
|
#2903 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aniulka8204;2382439 6]
Cytat:
![]() Cytat:
dziś chciał ode mnie szmatkę do kurzu, to dałam mu całkiem nowa z opakowania, i zacząl tak pieknie wycierać podłogę Rok temu nigdy bym nie powiedziała ze będę mieć takiego pomocnika...Reaguje na odkurzacz, amu, sisi do nocnika, dziś się pytam: Idziemy na sanki? A on leci do balkonu ( tam trzymamy sanki) i pokazuje paluszkiem... No i "mama " już słysze i chodzi już ładnie... Strasznie teraz mi poleciał do przodu. Oprócz kurki, robi teraz gąskę " gegege" ale ma przy tym radoche ![]() Naprawdę każdego dnia można coś wspaniałego, nowego w takim dziecku odkryc, Kiedyś myślalam, ze takie najmłodsze niemowlaczki sa najsłodsze, a tu nie - teraz to dopiero frajda się z nim dogadywac - czuć , ze coraz więcej rozumie ![]() Cytat:
![]() A w ogóle to nie pamiętam czy się witałyśmy, wiecJa ostatnio zainwestowałam w tę książkę - wydaje mi się ze warto: http://www.nieznany.pl/Naucz-male-dz...c-pbi-801.html Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My chyba ubierzemy jakąś mniejszą i położymy gdzieś wyżej, na komodzie np... ![]() W temacie prezentow, Mama prosiła mnie żebym wybrała coś w imieniu Dziadków dla Stasia. Pamiętacie, jak pisałam, ze bawiliśmy sie w domek z koca i jak mu sie to podobało? Dlatego moj wybór: http://allegro.pl/tomy-domek-namiot-...366825605.html od nas będzie autobusik.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-12-17 o 22:38 |
||||||
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ja bym zresztą w pracy te swięta nawet mogła spędzić ale jak mi się zwali rodzina tżta to co im powiem![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Konspi łobuzie ![]() Mogłas to wcześniej znaleźć bo bym to zamiast tego stolika kupiła, może by się tym Wiki zajął. I dziewczyny śmietana kremówka to jest słodka czy kwaśna??????? I błagam o link do kk bo ja musze jakies potrawy na święta przygotować ale szczegóły w klubie....... |
|
|
|
|
#2905 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i lanie powinnaś dostać za to co mówisz. Przecież Andre na swoje 14 msc mówi dużo i ładnie!!! Co się czepiasz?? Moją już od dawna uczę jak robi piesek, kotek, krówka a ona nic nie chwyta, chodź wiem, że rozumie. Od czasu do czasu wymknie się pies albo otek, kot...Nasze maluszki to nie niemowlaki i rozumieją bardzo dużo dlatego wielkie brawa dla Andre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aniulka - Agusia goni Amelkę Tylko że mojej właśnie dziś wyszedł 12 ząbek kąpałam ją i troszkę umyłam jej ząbki a tam czuję szpikulec Ze 3 tygodnie się wybijał.Powiesiłam dzisiaj taką świecącą choinkę na okno. Amelka jak się przebudziła patrzyła się w nią jak zahipnotyzowana. A potem patrzy się na mnie i mówi: "uuuuu co to" Tak samo, jak postawiłam taką małą choinkę u teściów na stole to leciała jak oszalała i oglądała ją ze wszystkich stron ale nawet palcem nie dotknęła. ![]() A mam jeszcze takie pytanko, kąpiecie jeszcze swoje maluszki w tych płynach i szamponach dla niemowląt?? Bo ja od kilku kąpieli używam już takiego dla dzieci powyżej 1 roku truskawkowego. Najgorzej, że już od 2 tygodni znów ma kilka plamek uczuleniowych. Nie wiem, czy któraś pamięta, ale pisałam o nich gdzieś w czerwcu, tylko wtedy to wyglądało 100 razy gorzej. Od razu zaczęłam używać tego kremu NIVEA NUTRI SENSITIVE. Wiem tylko, ze na pewno nie miało to wpływu na ten płyn, bo zaczęło się to zanim go wprowadziłam. I po kilku użyciach tego kremu plamki już są mniejsze i jaśniejsze. Nie mogę tylko pojąć od czego to może być. Gdy miała 5-7 miesięcy to miała i teraz w 13 miesiącu. Nie rozumiem, bo wtedy za pierwszym razem eliminowane miało być wszytko i po kremie przeszło, potem nawet gdy były wprowadzane nowości nie było śladu uczulenia jakiegokolwiek. teraz też nic nowego nie było od dłuższego czasu wprowadzane. Bolą mnie plecy zaraz lecę spać
|
|
#2906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to, ze ze Stasia taki mały pomocnik A kurde to byłby strzał w 10 z takim prezentem jak ten domek-namiot, tylko cholera czemu to takie drogie??Moja pomaga pranie rozwieszać Wyciąga wszystko z miski i podaje, żeby powiesić.Ale nie powiedziałam wam najlepszego. Amelka nauczyła się chodzić do tyłu!! A jak tańczy to w kółeczko. No bosko wtedy wygląda.Mamy też taki samochodzik co się nóżkami odpycha. I wiecie co dziś nam pokazała?? Jak się jeździ samej do tyłu ( odpychała się nóżkami do tyłu) i jak się ładnie z niego schodzi. Przytrzymała się kierownicy jedna noga do góry i na boczek ![]() Normalnie jestem z niej dumna ![]() A na urodzinki dostała rowerek co można z niego bujak zrobić to też umie sama do przodu i do tyłu się huśtać. ![]() A to mój mały rozbójnik ![]() - czytam sobie - jak chce żeby jej dać książeczkę, to wyciąga ręce do góry, żeby ją wziąć i pokazuje paluszkiem na półkę z książkami. To wiem, że chce żeby albo jej poczytać, albo obejrzeć z nią obrazki.- a tu taka mała po prostu smerfetka.
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-12-17 o 23:25 |
|
|
|
|
#2907 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choc tu pogoda na wylegiwanie sie na plazach i pluskanie w oceanie jest dopiero od marca/kwietnia. Chyba ze Wy raczej macie na celowniku zakupy. Na to zawsze jest pogoda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od kilku dni mój synek upodobał sobie picie z kubka i to konkretnego! musi to być koniecznie kubek z Pedigreepal (czy jak to tam sie pisze :P), z innego sie nie napije! czy Wasze dzieci też sie tak interesują tv? Bo WOjtek by w niego sie patrzył non stop, a jeszcze niedawno wogóle sie nim nie interesował ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Amelka cuuudna a co do płynów do kąpieli to my nadal preferujemy NIVEA BABY
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Moje dziecko wczoraj sie przewrócilo i uderzyła w oko na kant łóżka i rozciela powieke krew sie lała ale udalo sie zatamowac ma troche przypuchniete i brzydko to wyglada dobrze ze sobie nic wiecej nie zrobiła. A chciala tylko sie schylic po klocek a byla za blizko łóżka i prosto w kant. Myslalam ze mnie zesłabi jak to zobaczylam A to zdjecie oczka
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() biedna ![]() ![]() mam nadzieje, że szybko zejdzie![]() ale trzeba pilnowac teraz te nasze dzieciaczki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

, kaczka "KuaKua" i na ose/muche/helikopter robi "bsssssss" (probuje Bzzzzz...
), "Brum Bruum"" na autko itp.
, Tata, Dziadzia... 

Ale staram się... jakoś

myśle, że na to trzeba czasu, bo po pierwsze okres świąt, zima nie sprzyja chyba kupowaniu mieszkań... po drugie ten kryzys nadal niesie swoje echo... Musisz być cierpliwa
), jak jest zmeczona, to idzie do pokoju gdzie ma lozeczko, jak jest glodna wola 'mama mniam', widelcem radzi sobie coraz lepiej... hehe dlugo by tu wymieniac 

a... i gratuluję tylu ząbków
55kg