|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
![]() kasiaher - super ze z kolezanka juz lepiej
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Witam
![]() Ostatnio naprawdę nie mam czasu Was nadrobić. Jak Bartuś śpi to robie porządek w szafkach, a jak wstanie to zajmuje się nim. Czasem poleży sam, ale to znowu pozmywać trzeba itd., a popołudniu na zakupy codzienne i do mamy. Z Bartusiem od samego początku praktycznie codziennie wychodzę choćby na pół godz. do sklepu, no chyba że jest już naprawdę brzydka pogoda. Wracam pod wieczór jak mąż z pracy wraca to kąpiemy Bartusia karmimy, a potem chcemy troszkę sami posiedzieć. Może po świętach będzie więcej czasu.
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzuc jakies zdjecia Bartusia
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Wczoraj wróciłam do domu po 22. Mąż kupił sobie kolejną koszulę a ja nic mierzyłam super dwie spódnice ołówkowe w Top secret ale.... 34 było za dużę ). Na poprawę humoru kupiliśmy sobie pizzę i piwko aby świętować udany mój występ i... po pizzy z tego przejęcia całym dniem zasnęłam więc nawet się piwka nie napiłam. Marta super wieści, ze z synkiem wszystko dobrze. |
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
anika kochana moja, dużo dużo zdrówka radości uśmiechu miłości spełnienia marzeń i wszystkiego co sobie zapragniesz
![]() oby ten twój kolejny rok życia jakże wymagający był dla ciebie najcudowniejszym!
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
ooo Anika masz urodziny?? W takim razie życzę Ci wszystkiego najlepszego, łatwego i szybkiego porodu, grzecznego dzieciaczka, wsparcia męża oraz dużo cierpliwość
|
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego naj anika
no domi rozpisałaś się madzialenka wyczerpujący dzień widze że miałaś , ale wszystko się udało i jest git ![]() martucha super że wszystko ok, jeszcze tylko te jedne badania i będzie ok, trzymam dalej kciuki , ale chyba już nie ma takiej potrzeby kurcze a ja dzisiaj po choinkę, po zakupy i reszta sprzątania, jeszcze do koleżanki mamy wpaść , tylko nie wiem czy dzisiaj będę miała czas dzisiaj, może na jutro to przełożę , obiad mam wczoraj przepyszna wyszła ta fasolka i wyszedł mi jeden wielki gar czyli mam spokój z obiadem
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#728 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też tak uważam chocia w tym roku wyszło inaczej bo akurat po remoncie sprzątałam wiec tak sie złożyło że miałam więcej roboty. Jeszcze mi zostało jedno okno do umycia no i wiadomo codzienne sprzątanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupiłam wczoraj firankę do jadalni, już myśłam, że nie dostanę takiej jak mi sie podoba. Wiec dzisiaj okno myję i wieszam, już z firankami tak domowo jest. Tylko jeszcze nasz stół z krzesłami nie przyjechał, miał być 15 i wczoraj facet powiedział mi, ze u niego będzie ok 20-21 więc ja będę mieć przed samą wigilią. Ważne, żeby wogule dojechał. Co do potraw na świeta to u mamy zawsze jest: karp smarzony (ja osobiście nie przepadam) barszcz z uszkami pierogi z kapusta i grzybami śledzie ryba po grecku ziemniaki w mundurkach krokiety ciasta kompot z suszu. Po wigili u mojej mamy idziemy do teściów a tam będzie: barszcz z uszkami karp śledzie ciasta i kompot. Nie wiem jak ja to pomieszczę, zawsze zresztą na wigilię najem się tak, ze nie mogę sie ruszać. I znowu kilka kilo będzie więcej Od nowego roku biorę sie za siebie i musze koniecznie 10 kg zrzucić bo strasznie sie zapuściłam
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu oj tak, bardzo wyczerpujący. Ale mamy weekend. Potem 3 dni pracy i przerwa świąteczna. Cały występ mam nagrany na płytę, po weekendzie będzie i już się nie mogę doczekać jak zobaczę, jak to wszystko wyszło
|
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Mój R wrócił wczoraj w firmowej wigilii przed 23 dobrze wstawiony, ale jeszcze poszaleliśmy sobie...wrrrrr
Teraz z R jeszcze śpi, bo umiera na ból głowy, a dziś go czeka jeszcze wizyta u dentysty i kolejna "pijacka" impreza, bo idziemy na urodziny do kolegi.
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczynki
![]() dzis moje okrągle ![]() maz pojechal do mechanika i czekam na telefon... znów...
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Anika wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia radości, ciepła rodzinnego no i spełnienia w macierzyństwie. Sto lat kochana
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
Anika wszystkiego naj, dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń
Martucha cieszę się że z Patem wszystko dobrze, super wiadomość A ja wczoraj piekłam ciasteczka na święta, zaraz zabieram sie za kolejne No i pożarłam się z Tżem
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Mona, stokrotka ładne nowe avki
Mona co mąż przeskrobał??
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Która z was piecze rogaliki? potrzebuję łatwego przepisu bo jeszcze nigdy nie robiłam.
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ROGALIKI 1 kg maki, 2 kostki margaryny, 10dkg drożdzy, 5 jajaek (3żółtka i 2 całe jajka), śmietana 400g 12%, 5 lyzek cukru, 1 cukier waniliowy make i 3 zółtka i 2 cale jajka + cukier, cukier waniliowy i margaryne razem wymieszac, drozdze wymieszac ze smietana. taka miksture mieszamy z wczesniej wykonanym ciastem. zagniatamy, i wkładamy na 2 godziny do lodowki. z gotowego juz ciasta formujemy galki wielkosci pomaranczy. rozwałkujemy i smarujemy marmolada. kazda gałke kroimy na trojkaty i zwijamy od szerszego konca. ukladamy na blasze mozemy posmarowac kazdy ropgalik roztrzepanym jajkiem(tak jak do jajecznicy), smarujemy pedzelkiem. pieczemy ok 10-15 min by nie spalic, w rozgrzanym piekarniku ok 200 stopni. posypujemy upieczone rogaliki cukrem pudrem dla smaku i konsumujemy. zycze smacznego |
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Co do tża to ostatnio probuje przekonać mnie żebyśmy się zaczęli starać, tylko takim dziwnym sposobem to robi że u mnie wywołuje to odwrotny skutek, np powiedział że dla niego małżeństwo bez dziecka nie ma sensu( sory ale ja nie mówiłam że wogóle nie chce tylko że teraz nie chce). Kilka razy zawiodłam się na nim i uważam że jeśli nie zmieni swego zachowania to ja dziecka nie chce, on oczywiście uważa że taki jest porządek rzeczy i jego zachowanie jest całkiem w porzadku. I tak w koło, za każdym razem rozmowa na ten sam temat. Tylko że ja jeśli nie będę czuła się doceniana i kochana to nie zdecyduję się na potomka
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mona ech Ci faceci. Mój też mi powiedział, że bez dziecka nie będzie w życiu spełniony. Troszkę to przykre, bo co jak nie będę mogła mieć dzieci?? Poza tym ja jeszcze nie chcę mieć dziecka, a on już ustala, ze mu odda swoje półki na ubrania. Wczoraj rano usłyszałam, że wódkę którą dostał na parapetówkę (od moich rodziców znajomych, ale znamy się z nimi kilka lat dobrze) otworzy na sepcjalna okazję - jak mu powiem, ze "zafasolkowałam - tu dokładnie jego słowa) - to podobno najlepsza wódka jaka może być. Belweder 130zł za butelkę Mona wcale ci się nie dziwię, że się wkurzasz.edit: a mi powiedział, ze z tej okazji kupi Picolo wrrrrr Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-12-18 o 11:06 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko u mnie na szczęście mąż nie nalega jakoś usilnie. Mówi bardziej, czego by chciał. Dlatego nie kłócimy się z tego powodu. Nie wydaje mi się też by był smutny, że ja jeszcze nie chcę, bo podaję mu ku temu konkretne powody. Nawet jak mu powiedziała, że ja to pewnie dopiero za kilak lat będę chciała, to on tylko mówi, ze on już w następnym roku by chciał mieć dziecko ostatecznie abym była już w ciąży. I to tyle.
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak to i ja bym chciała mieć dzieci - jak ktoś za mnie urodzi, a ja bym zasuwała do roboty i zarabiała na rodzinę. Serio (chyba powinnam być facetem
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podejście mojego tz do niektórych spraw wkurza mnie, mamy trochę inny temperament i to dlatego tak jest. Ostatnio nawet śnił mi się sen który mnie trochę zastanowił: śniło mi się, że byłam cały czas w jakimś domu, zmieniały sie tylko osoby które do mnie przychodziły. Ja nigdzie nie mogłam wychodzić. W pewnym momencie poczułam, ze już dłużej nie mogę i wydostałam sie z tego domu, wybiegłam na ulicę poczułam wiatr we włosach i pobiegłam wykrzyczeć do kogoś, że ja już dłuzej niechę być uwięziona. Ostatnio przez ten remont siedzieliśmy ciągle w domu, żadko gdzieś chodzimy, odwiedzamy znajomych, tylko praca, dom-remont i rodzice. Ja wcześniej byłam bardziej aktywna, zawsze jakiś basen, aerobik, koleżanki, znajomi a teraz chyba zaczęłam sie podświadomie dusić. Od nowego roku zaczynam chodzić znów na basen, jakieś ćwiczenia i odpuszczam trochę to parcie na remont bo tak dalej sie nie da.maja ja bym nie oddała za nic facetowi ciąży, możliwoście noszenia dziecka pod sercem, no może trochę okresu bym sie pozbyła no i porodu ewentualnie. Na razie mam takie zdania ale zobaczymy jak to będzie jak będę w ciąży
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2010-12-18 o 11:30 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotko tż pochodzi z takiej rodziny gdzie facet to pan bo zarabia i jak wraca do domu to kobieta ma obowiazek mu usługiwać. Do tego żadnej wdzięczności za ta pracę bo przecież "tylko siedze w domu". Już wiele razy próbowałam zmienić jego wyobrażenia o partnerstwie ale na próżno. Dzieci oczywiście też ma wychowywać kobieta o on jak zechce to sie z dzieckiem czasem pobawi. tak było w jego rodzinie i on uważa że w naszej tez ma tak być. Dopóki zdania nie zmieni to ja tez swojego nie zmienię
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko dziwny sen, ale chyba pasujący do Twojej obecnej sytuacji. Spokojnie wyluzuj troszkę z tym remontem tak jak napisałaś. Może mąż jest teraz tak tym przejęty, że nie mysli o dziecku.
Mona w głowie mi się to nie mieści. W zyciu bym się na coś takiego nie zgodziła. Wydaje mi się, że do czasu aż mu się nie postawisz to on sie nie zmieni bo mu to na rękę. On gotuje, sprzata, zmywa?? czy też nie?? Dziewczyny mam niecodzienne pytanie. Chciałabym kupić wibrator ale, że nigdy nie miałam, nie wiem na co zwrócić uwagę. Macie jakiś , który polecacie??
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anika sto lat a okrągła to znaczy 18?
|
|
|
|
|
#750 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia nie sprząta, nie gotuje, w domu robi wielkie NIC.
Dziewczyny i nie zależy mi na tym żeby on gotował, robił pranie itp tylko o drobne rzeczy, np odkładanie kubka do zlewu lub chowanie majtek po kąpieli do kosza(zostawia na środku łazienki). Zawsze jak mu zwracam uwagę to kończy się to kłótnią. On chce dziecka ale sam zachowuje sie jak dziecko. Madzia co do twojego pyt. nie mam więc nie wiem ![]() Atomufka przed ślubem zawsze starał się zachować porządek w swoim pokoju, sprzątał po sobie w kuchni bo by go siostry zjechały, no ale żona to co innego..
Dawidek 18.10.2012 57cm i 3340g szczęścia Nasz Ślub 30.05.2009 Edytowane przez mona_ja Czas edycji: 2010-12-18 o 11:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

mierzyłam super dwie spódnice ołówkowe w Top secret ale.... 34 było za dużę
). Na poprawę humoru kupiliśmy sobie pizzę i piwko aby świętować udany mój występ i... po pizzy z tego przejęcia całym dniem zasnęłam 

Od nowego roku biorę sie za siebie i musze koniecznie 10 kg zrzucić bo strasznie sie zapuściłam