|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
chciałabym sobie kupić olej kokosowy, mówicie że najlepiej jest jeśli jest w takiej stałej formie? Możecie mi polecić jakąś konkretną firme?? Bo wy sie najlepiej znacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
Ja przy biowaxie do zniszczonych miałam dokładnie tak jak mówicie,szorstkie,matowe włosy,jakby obklejone. A teraz używam biowaxa do słabych i wypadających i jest cudowny! Jakby to było coś zupełnie innego-włosy miękkie,sypkie,nawilżone.
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
No nic, jakoś to wymęczę, najwyżej będę dodawała do tej maski olej i zmywała szamponem
![]()
![]() |
#874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
firme mozemy ci polecic. przejrzyj chociaz ostatnich kilkastron watku, i watek o olejach. tam nazwy przewijaja sie co chwile. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
mam takie pytanie, moje włosy jesli sa ułożone normalnie czyli przedziałek na boku, nie odbijaja tak ładnie światła jak gdybym je zaczesała do góry, dlaczego tak jest?
i czy mogłabym cos zrobić alby wszystkie włosy były jak u góry?
#876 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stronie internetowej tego producenta także go zamówisz ![]() A poza tym np. na Helfach jest Parachute- nierafinowany i jeszcze jeden- rafinowany. Kokosa zamówisz też na Eco Spa, Biochemii Urody i innych stronach poświęconych półproduktom ![]() Ja stosowałam tylko Efavit i Parachute- z obu jestem zadowolona ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanko,ogólnie unikam silikonów ale byłam u siostry i 2 razy umyłam włosy szamponem elseve i teraz tak sie zastanawiam czy jak umyje włosy farmoną bez silikonów,raczej napewno ma sls to zmyje te wszystkie silikony?
![]() ![]()
#881 |
Wtajemniczenie
|
jakie silikony ma ten elseve?
kazde mycie robisz ta farmoną? (o ile pamietam to ona ma sls na 5 miejscu i wczesniej cocobetaine) czy myjesz raczej odzywka? mysle ze powinna sobie poradzic. |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
![]() Moje włosy są straszliwie zniszczone przez długoletnie prostowanie i mimo, że je obcinam coraz więcej i stosuje mnóstwo odżywek są cały czas takie mega okropne i suche że szok ostatnio obciełam z 7cm i za 2 dni od nowa były zniszczone już są tak samo suche ![]() ![]() ![]() ![]()
#883 |
Zadomowienie
|
może masz taką strukturę włosa... chociaż wątpię żeby to było możliwe. a jak je pielęgnujesz?
dla mnie to dziwne żeby ci rosły zniszczone, bo ja odstawiłam prostownicę (używam raz na tydzień/dwa tygodnie) i włosy mi się znacznie poprawiły, są grubsze i mam mniej rozdwajających się końcówek.
#884 |
CORELIPS
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
ja mam ampułki z rzepy i sobie chwalę, mam baby hair, wydaje mi się, że porost też przyspieszyły.
poluję też teraz na kurację wzmacniającą rzepy. no i woda brzozowa (ale może przesuszyć włosy) to tyle z gotowych do kupienia ![]()
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam że tak na ciebie naskakuję ale nie lubię gdy ludzie oczekują od razu gotowej odpowiedzi i nie chce im sie nawet przepatrzeć kilku ostatnich stron. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Cetyl Alcohol, Hydroxystearyl Cetyl Ether, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocoamide Mipa, Sodium Mehylparaben, DMDM Hydantoin, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, Safflower Glucoside, PPG-5-Ceteth-20, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-octadecanediol, Carbomer, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Methyl Cocoate, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (F.I.L. C29642/1). (17.07.2008) myje farmona,odżywka nawet jeszcze nie próbowałam,wkleiłam sklad. ![]()
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, którą maskę bardziej polecacie ? PERFECTCARE z jedwabiem (http://allegro.pl/perfectcare-maska-...338660548.html), czy PERFECTCARE regenerującą do włosów m.in. rozjaśnianych (http://allegro.pl/perfectcare-maska-...8660554.html)? Dodam, że mam końcówki nieco zniszczone samodzielnym schodzeniem z czerni na blond. Pomożecie ?
![]()
#890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2010-12-19 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem jeśli pytanie takie jak Twoje sie nie pojawiło- pytasz. Wątki powstają po to, aby z nich korzystać a nie ja bedę pisać po raz tysięczny, ze stosuje Joannę Rzepę i dla mnie jest ok ![]() Uszanuj naszą pracę, którą włożyłyśmy w różnego rodzaju włosowe wątki.
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
ponawiam pytanie
![]() dziewczyny mam pytanko,ogólnie unikam silikonów ale byłam u siostry i 2 razy umyłam włosy szamponem elseve i teraz tak sie zastanawiam czy jak umyje włosy farmoną bez silikonów,raczej napewno ma sls to zmyje te wszystkie silikony? Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Cetyl Alcohol, Hydroxystearyl Cetyl Ether, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocoamide Mipa, Sodium Mehylparaben, DMDM Hydantoin, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, Safflower Glucoside, PPG-5-Ceteth-20, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-octadecanediol, Carbomer, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Methyl Cocoate, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (F.I.L. C29642/1). (17.07.2008) to skład elseve ![]()
#893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]()
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomocy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Podobno Kallos Latte zmiękcza, ale ja nie używałam
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Konto usunięte
|
mi włosy zmiękcza apis ta maska błotna
![]() ![]() powiedzcie mi czy jeżeli przed umyciem włosów daję na noc olej to żeby zastosować OMO muszę dawać (przed myciem) jeszcze jedną odżywkę? dotychczas robiłam tak: olej odżywka szampon odżywka ![]() olej szampon odżywka? przepraszam Was, ale nigdzie nie znalazłam tak prymitywnego pytania a chcę się upewnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
ja robie tak
olej szampon odżywka i uwazam ze to wystarcza, a gdzie ty jeszcze chciałaś dawac tam ta jedną odzywke, razem z olejem?
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-12-19 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Konto usunięte
|
Jak by nie było, to skrótowo to nadal jest OMO
![]() W każdym razie, uważam że olej i tak już odżywia wystarczająco włosy, więc chyba można odpuścić sobie kładzenie odżywki. Chociaż w przypadku oleju kokosowego tak na przykład - szamponem ciężko mi się zmywa, a samą odżywką gładko schodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.