Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 12:57   #871
Keithlyn
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

chciałabym sobie kupić olej kokosowy, mówicie że najlepiej jest jeśli jest w takiej stałej formie? Możecie mi polecić jakąś konkretną firme?? Bo wy sie najlepiej znacie
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 13:04   #872
paradiso
Zadomowienie

Ja przy biowaxie do zniszczonych miałam dokładnie tak jak mówicie,szorstkie,matowe włosy,jakby obklejone. A teraz używam biowaxa do słabych i wypadających i jest cudowny! Jakby to było coś zupełnie innego-włosy miękkie,sypkie,nawilżone.

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 13:29   #873
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

No nic, jakoś to wymęczę, najwyżej będę dodawała do tej maski olej i zmywała szamponem
Stary 2010-12-18, 13:32   #874
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
chciałabym sobie kupić olej kokosowy, mówicie że najlepiej jest jeśli jest w takiej stałej formie? Możecie mi polecić jakąś konkretną firme?? Bo wy sie najlepiej znacie
nie najlepiej. on jest zawsze w takiej formie (jesli jest plynny tzn ze jest albo bardzo cieplo, albo to nie jest czysty kokos).
firme mozemy ci polecic. przejrzyj chociaz ostatnich kilkastron watku, i watek o olejach. tam nazwy przewijaja sie co chwile.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:39   #875
karmazynka99
Zakorzenienie

mam takie pytanie, moje włosy jesli sa ułożone normalnie czyli przedziałek na boku, nie odbijaja tak ładnie światła jak gdybym je zaczesała do góry, dlaczego tak jest?

i czy mogłabym cos zrobić alby wszystkie włosy były jak u góry?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:54   #876
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
No nic, jakoś to wymęczę, najwyżej będę dodawała do tej maski olej i zmywała szamponem
Przy małej ilości oleju kokosowego czy migdałowego dodanej do maski powinna wystarczyć sama woda
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:55   #877
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Przy małej ilości oleju kokosowego czy migdałowego dodanej do maski powinna wystarczyć sama woda
Ale jak spłukuję samą maskę tylko wodą to włosy są wraz tłustawe, pisałam o tym na poprzedniej stronie
Stary 2010-12-18, 15:00   #878
fenomena
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie do Dziewczyn używających Waxa Latte - czy Wam też się tak ciężko spłukiwał? Płuczę włosy i płuczę, wydaje mi się, że już nic na nich nie ma, a jak wyschną to się okazuje, że jednak coś zostało i są trochę tłustawe, jakby mokre i strasznie posklejane Jak go dokładnie wyczeszę to problem znika, ale nie powinno tak być...
Cytat:
ja mam tak samo, obecnie używam go do masek przed myciem, czasami dodaję do tych po myciu, może spróbuj nakładać mniejszą ilość i na same końce (tak mi kiedyś fryzjerka poradziła)

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Wiesz co, u mnie Waksy też dają podobny efekt, ale jak już dodam trochę miodu lub żelu aloesowego to jest super Polskie Waksy są dobrymi maskami, mam wrażenie, że wzmacniają włosy, a nie je nawilżają, dlatego dodaję do nich jakichś humektantów, żeby włosy się dało łatwiej rozczesać Albo po Biovaxie nakładam na chwilkę maskę/odżywkę z substancję powłokotwórczą, np. Kallos Latte czy balsam Gliss Kura Wtedy włosy zaliczają przy jednym myciu zabiegu wzmacniającemu i są później pokryte ochronną warstewką Quaternium czy Hydre-cośtam-cośtam-Methosulfate
jakiego dokładnie żelu aloesowego używasz? czytając Twoje posty skusiłam się na zakup miodu i chciałabym jeszcze spróbować z żelem, ale nie wiem który będzie najlepszy, miałam zamiar kupić ten z natury, ale sama nie wiem...
fenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 15:52   #879
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
w sklepach ze zdrową żywnością lub np. też w Bomi możesz nabyć olej kokosowy Efavitu.
Na stronie internetowej tego producenta także go zamówisz
A poza tym np. na Helfach jest Parachute- nierafinowany i jeszcze jeden- rafinowany.
Kokosa zamówisz też na Eco Spa, Biochemii Urody i innych stronach poświęconych półproduktom
Ja stosowałam tylko Efavit i Parachute- z obu jestem zadowolona

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 17:41   #880
Śnieżka
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanko,ogólnie unikam silikonów ale byłam u siostry i 2 razy umyłam włosy szamponem elseve i teraz tak sie zastanawiam czy jak umyje włosy farmoną bez silikonów,raczej napewno ma sls to zmyje te wszystkie silikony? czy np.jest mozliwosc ze cos tam zostanie? ;p (wiem może to już paranoja ale wole sie upewnic )
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 18:08   #881
anka.d
Wtajemniczenie

jakie silikony ma ten elseve?
kazde mycie robisz ta farmoną? (o ile pamietam to ona ma sls na 5 miejscu i wczesniej cocobetaine) czy myjesz raczej odzywka?
mysle ze powinna sobie poradzic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 21:59   #882
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Witam wszystkich
Moje włosy są straszliwie zniszczone przez długoletnie prostowanie i mimo, że je obcinam coraz więcej i stosuje mnóstwo odżywek są cały czas takie mega okropne i suche że szok ostatnio obciełam z 7cm i za 2 dni od nowa były zniszczone już są tak samo suche ( i mam do nas pytanie.. bo mam wrażenie, że włosy rosną mi już zniszczone ( te nowe krótkie) mimo, że nie prostuje ich już z 4 miesiące wogóle! Już robie co mogę odżywiam ile wlezie a one nie chcą się poprawić i są coraz gorsze i czy to możliwe aby nowe włosy juz nie znające prostownicy mimo odżywek rosły zniszczone??! Bo ja już przechodze jakieś załamanie, że juz nigdy nie bede miała ładnych zdrowych włosów! I już na Amen pożegnałam się z prostownicą.

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 08:29   #883
whiskey
Zadomowienie

może masz taką strukturę włosa... chociaż wątpię żeby to było możliwe. a jak je pielęgnujesz?

dla mnie to dziwne żeby ci rosły zniszczone, bo ja odstawiłam prostownicę (używam raz na tydzień/dwa tygodnie) i włosy mi się znacznie poprawiły, są grubsze i mam mniej rozdwajających się końcówek.

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 09:38   #884
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Wcierkę możesz kupić gotową.
hmmm to najbardziej odpowiada, wiadome, oszczednosc czasu. chociaz chociaaaz... jak najbardziej naturalne są... ? podajcie firmy, ewentualnie "przepis" nie bede czytala 30 stron ; )
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 09:43   #885
whiskey
Zadomowienie

ja mam ampułki z rzepy i sobie chwalę, mam baby hair, wydaje mi się, że porost też przyspieszyły.
poluję też teraz na kurację wzmacniającą rzepy. no i woda brzozowa (ale może przesuszyć włosy)

to tyle z gotowych do kupienia może ktoś inny jeszcze coś ci podpowie.

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 09:52   #886
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
podajcie firmy, ewentualnie "przepis" nie bede czytala 30 stron ; )
A może nam zwyczajnie nie chce sie po raz 30 pisać jednego i tego samego. Jak ci sie nie chce tyle czytać to skorzystaj z wyszukiwarki.
Przepraszam że tak na ciebie naskakuję ale nie lubię gdy ludzie oczekują od razu gotowej odpowiedzi i nie chce im sie nawet przepatrzeć kilku ostatnich stron.
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:20   #887
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm to najbardziej odpowiada, wiadome, oszczednosc czasu. chociaz chociaaaz... jak najbardziej naturalne są... ? podajcie firmy, ewentualnie "przepis" nie bede czytala 30 stron ; )
Jest wątek z przepisami ze sklepów z półproduktami, są wątki o wcierkach (wcale nie są one długie)... szczerze mówiąc, skoro Ci się nie chce nawet poszukać informacji to założę się, że nie znajdziesz też czasu i/lub ochoty na stosowanie wcierki. Wiesz, takie wmasowywanie preparatu też wymaga sporo czasu Może lepiej po prostu przedłużyć włosy, to będzie największa oszczędność czasu.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:25   #888
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
jakie silikony ma ten elseve?
kazde mycie robisz ta farmoną? (o ile pamietam to ona ma sls na 5 miejscu i wczesniej cocobetaine) czy myjesz raczej odzywka?
mysle ze powinna sobie poradzic.

Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Cetyl Alcohol, Hydroxystearyl Cetyl Ether, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocoamide Mipa, Sodium Mehylparaben, DMDM Hydantoin, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, Safflower Glucoside, PPG-5-Ceteth-20, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-octadecanediol, Carbomer, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Methyl Cocoate, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (F.I.L. C29642/1). (17.07.2008)

myje farmona,odżywka nawet jeszcze nie próbowałam,wkleiłam sklad.
Stary 2010-12-19, 10:47   #889
efcia90
Zadomowienie

Dziewczyny, którą maskę bardziej polecacie ? PERFECTCARE z jedwabiem (http://allegro.pl/perfectcare-maska-...338660548.html), czy PERFECTCARE regenerującą do włosów m.in. rozjaśnianych (http://allegro.pl/perfectcare-maska-...8660554.html)? Dodam, że mam końcówki nieco zniszczone samodzielnym schodzeniem z czerni na blond. Pomożecie ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 11:24   #890
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
może masz taką strukturę włosa... chociaż wątpię żeby to było możliwe. a jak je pielęgnujesz?

dla mnie to dziwne żeby ci rosły zniszczone, bo ja odstawiłam prostownicę (używam raz na tydzień/dwa tygodnie) i włosy mi się znacznie poprawiły, są grubsze i mam mniej rozdwajających się końcówek.
Mam zestaw Dove ten regeneracyjny ( myje szamponem potem odżywka po każdym myciu raz na tydzien maska + jedwab biosilk + psikam je gliss kur odżywką .. i wcinam belisse włosy i paznokcie.. mam zamiar kupić jeszcze szampon revitax ponieważ moja koleżanka jak go kupiła i myła to jej wlłosy rosły jak szalone ;D i planuje ejszcze kupić maske Waxa noi chce zeby szybko rosły to je bede obcinać, aż zetne wszytsko co zniszczone a jest tego jeszcze z 20cm ;| .. myślicie, że to pomoże i znów bedą jak z czasów gdy nie znały prostownicy??

It always seems impossible until it is done.

Edytowane przez Michalinka89
Czas edycji: 2010-12-19 o 11:33
Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 11:43   #891
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Widzę więc, że nie znasz podstawowej zasady forum- najpierw korzystamy z wyszukiwarki i czytamy wątek.
Potem jeśli pytanie takie jak Twoje sie nie pojawiło- pytasz.

Wątki powstają po to, aby z nich korzystać a nie ja bedę pisać po raz tysięczny, ze stosuje Joannę Rzepę i dla mnie jest ok

Uszanuj naszą pracę, którą włożyłyśmy w różnego rodzaju włosowe wątki.

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 11:58   #892
Śnieżka
Zakorzenienie

ponawiam pytanie
dziewczyny mam pytanko,ogólnie unikam silikonów ale byłam u siostry i 2 razy umyłam włosy szamponem elseve i teraz tak sie zastanawiam czy jak umyje włosy farmoną bez silikonów,raczej napewno ma sls to zmyje te wszystkie silikony?

Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Cetyl Alcohol, Hydroxystearyl Cetyl Ether, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocoamide Mipa, Sodium Mehylparaben, DMDM Hydantoin, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, Safflower Glucoside, PPG-5-Ceteth-20, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-octadecanediol, Carbomer, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Methyl Cocoate, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (F.I.L. C29642/1). (17.07.2008)

to skład elseve
Stary 2010-12-19, 12:43   #893
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość

myje farmona,odżywka nawet jeszcze nie próbowałam,wkleiłam sklad.
moim zdaniem farmna sobie poradzi. jesli nie przy pierwszym mycciu to na pewno przy kolejnym wymyje do konca.
Stary 2010-12-19, 14:26   #894
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
moim zdaniem farmna sobie poradzi. jesli nie przy pierwszym mycciu to na pewno przy kolejnym wymyje do konca.

dzięki
Stary 2010-12-19, 14:38   #895
Maqua
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomocy podcięłam swoje długie włosy (jakieś 10-15cm) i zrobiłam sobie grzywkę. jednak mam tak grube i gęste włosy, że są one teraz sztywne jakbym wylała na nie tonę lakieru! co mam zrobić, żeby je jakoś 'rozmiękczyć'? są cieniowane, a i tak sztywne. szczególnie grzywka. nie są jakoś specjalnie suche
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:45   #896
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy podcięłam swoje długie włosy (jakieś 10-15cm) i zrobiłam sobie grzywkę. jednak mam tak grube i gęste włosy, że są one teraz sztywne jakbym wylała na nie tonę lakieru! co mam zrobić, żeby je jakoś 'rozmiękczyć'? są cieniowane, a i tak sztywne. szczególnie grzywka. nie są jakoś specjalnie suche
A jakimi nożyczkami miałaś cieniowane włosy?Jeśli były to degażówki to myślę że one to spowodowały.Ja równiez mam grube,geste włosy.Są suche z natury i sztywne.Takie włosy nie znoszą degażówek.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 15:01   #897
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Podobno Kallos Latte zmiękcza, ale ja nie używałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 16:31   #898
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

mi włosy zmiękcza apis ta maska błotna i to tak że mam włosy jak niemowlę
powiedzcie mi czy jeżeli przed umyciem włosów daję na noc olej to żeby zastosować OMO muszę dawać (przed myciem) jeszcze jedną odżywkę?
dotychczas robiłam tak:
olej
odżywka
szampon
odżywka
czy wystarczy:
olej
szampon
odżywka?
przepraszam Was, ale nigdzie nie znalazłam tak prymitywnego pytania a chcę się upewnić
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 17:41   #899
karmazynka99
Zakorzenienie

ja robie tak
olej
szampon
odżywka

i uwazam ze to wystarcza, a gdzie ty jeszcze chciałaś dawac tam ta jedną odzywke, razem z olejem?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2010-12-19 o 17:44
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 18:46   #900
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Jak by nie było, to skrótowo to nadal jest OMO
W każdym razie, uważam że olej i tak już odżywia wystarczająco włosy, więc chyba można odpuścić sobie kładzenie odżywki. Chociaż w przypadku oleju kokosowego tak na przykład - szamponem ciężko mi się zmywa, a samą odżywką gładko schodzi
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości