Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 10:09   #3391
justin18061976
Rozeznanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23845048]Hej dziewczyny, tak sobie podczytuję tylko, nawet pisać mi się nie chce, z mężem nie gadamy od wtorku i nie wiem co zrobić z Wigiliami. Do du.py z tym wszystkim.[/QUOTE]

Widze, ze u Was podobne schematy klotni nie cierpie cichych dni a czasem po tydzien trwaja, okropienstwo! wyobrazam sobie jak sie czujesz. Pewnie do Swiat sie ulozy. Te Swieta sa szczegolne bod katem atmosfery (serduszka miekna). My bylismy pokloceni w Wielkanoc, ja juz z wielkim brzuchem spedzilam cale Swieta w sypialni - ogladalam wszystkie dostepne w domu dvd a malz okupowal duzy pokoj, mielismy jechac do Jego rodzinki a wyszedl klops
Trzymam kciuki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 10:45   #3392
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

szajuś, bardzo mi przykro Życzę Wam żebyście się dogadali

Dzień dobry.
Dzisiaj mam zamiar upiec pierniki. Późno w tym roku, ale czasu nie miałam.
Z samochodem jeszcze nie wiadomo co jest Może być tak, że do świat nie będzie zrobiony, a ja jeszcze nic na święta nie kupiłam do żarcia. Dobrze, że prezenty już mamy.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 10:58   #3393
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Olcia właśnie zasnęła ale przed zaśnięciem zawsze jest walka o leżenie na plecach.Co ją położe na pleckach ta fik i już jest na kolankach i ćwiczy zawzięcie przód-tył.Znudziło to się jej po kilku razach kładzenia na plecy to przewrócila sie na bok ,ręką podparła i se siadla i zaczela grysc łózeczko.Pierwszy razA mój mąż w pracy i nie zobaczył
ale fajnie widzę, że też mate plastikowe zabezpieczenia
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23845048]Hej dziewczyny, tak sobie podczytuję tylko, nawet pisać mi się nie chce, z mężem nie gadamy od wtorku i nie wiem co zrobić z Wigiliami. Do du.py z tym wszystkim.[/QUOTE]
będzie dobrze, atmosfera Swiąt B.N. działa cuda
dobry
A ja się pochwalę, że królewicz zasnął wczoraj SAM w łóżeczku, bez awantur, płaczu, czy bujania czy co tam,trochę pomruczał, pobawił się pieluchą i bye, bye normalnie uwierzyć nie mogłam!!! Przypomnę tylko, że od dawna śpi ze mną, a łóżeczko go parzyło w tyłek W nocy i tak wylądował u mnie, ale pierwsze kroki ku lepszemu poczynione, nawet nie wiecie jaka to ulga
U nas -8 st. brrrr i śnieżek fajnie pada- kolejny dzień bez spaceru, a do tego jestem sama z A. bo małż dziś cały dzień w pracy.
Przypomnijcie mi, bo zapomniałam=która podawała chrupki kukurydziane?? JA chciałam podać wczoraj i doopa- mały dosłownie odgryzł taki kawał dolnymi zębami, że musiałąm na szybko wyciągać mu go z buzi- bałam się, że się zakrztusi czy coś I tu moje pytanie- nie za wcześnie na chrupy?\
A i Bydgosiu-super wyglądacie- a Ty wg mojej oceny nie jesteś za chuda-wyglądasz bardzo dobrze.Po prostu 2 super laski.

Edytowane przez kumkura
Czas edycji: 2010-12-18 o 11:01
kumkura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 10:59   #3394
justin18061976
Rozeznanie

czesc kobitki
Nie moge cosik ostatnio nadazyc z cytowaniem poscikow, Swieta, Maluch i wciaz czasu brakuje
z tego co pamietam
Bratkab Bogus wymiata - jak On pieknie juz raczkuje
Darianko gratki za nowe umiejetnosci
Silpe - Malutka jest sliczna i nie martw sie za duzo - na pewno uda sie to wyprostowac
Djerba - zmien koniecznie lekarza, co za sucz! moze idz prywatnie? co bys sie nie martwila do lutego
Kardashi - Blanka super sie boda z jajcorkiem, sliczna jest
Bydgosiu - oby auto wrocilo przed swietami, targac siaty - nic fajnego
Nie pamietam, ktora polecala szampon mustella w piance dla Brzdacow, ale potweirdzam - jest rewelacyjny!!
A i na odparzenia - myje Malemu dupke roztworemz azulanu przy kazdej zmianie pieluszki i smaruje linomagiem - jest o niebo lepiej, polecam!!!
-----------------------------------------------------
U nas nocka spokojnie, Maluch budzil sie dwa razy a od 7 bawil sie sam w lozeczku do 9 ja sie wyspalam jak nie wiem
teraz szaleje na kocu, podnosi dupke, buja sie i zaczyna na bok sie przekrecac do siadu super to wyglada, nie mozemy sie z malzem napatrzec

Stary 2010-12-18, 11:31   #3395
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evean;23834724

[B
kardashi[/B] Blanka i pies - super fotka

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość

Super zdjęcia

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
N

Jamniczka Mam slabosc do jamnikow Moj tz mial Punia, odszedl jak mial 18 lat!!

Faktycznie pies, bidulek moze byc pomocny w raczkowaniu. Z tego co widze to psiaki sa bardzo cierpliwe jesli chodzi o dzieci

Ja też mam słabość do jamników. to moja druga jamniczka.

A jeśli chodzi o cierpliwość to tego psa to największa zaleta. Blanka może zrobić z nią wszystko, oczywiście nie pozwalam na to, ale czasem odwrócę głowę a ona ją za ucho ciągnie. Poprzednia by tak nie pozwoliłą. No ale ona miała rok jak pojawiła się Blanka. Za to suczka upierdliwie liże twarz Blanki. Odwróce wzrok a ta już. A dobrze wie że nie moze

Cytat:
Moja Olcia miała tak samo do niedawna i też na lewe żeberko wystające.Nie wiem czy to miało jakiś wpływ ale w dzień Olcie kłade na lewym boczku zawsze i tak śpi.W nocy natomiast jak śpi na plecach to głowe potrafi mocno zadrzeć do gory na prawo.

Ale super to pierwsze zdjęcie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Wiem wiem...nie powinnam...no ale ja niestety nie umiem inaczej...byle błachostka a już robię "aferę" Dziwne, że wogóle tego nie widziałam...ani ja, mąż, moja mama czy ktokolwiek inny z rodziny, który często przebywał z małą...Przyznam szczerze, że pomimo tego iż wpatruję się w jej oczka i przesuwam jakiś przedmiot w lewo i prawo...też nic nie widzę...

No i pomimo tego wszystkiego jestem trochę wkurzona jak potraktowała mnie pani doktor.....podczas badania kazała mi coś mówić do małej (żeby się nie bała- ale ona wcale się nie bała, tylko była bardzo ciekawa otoczenia )...więc mówiłam a Shadee spoglądała się na mnie zamiast w ten przyrząd ze światełkiem....no to przestałam mówić, a ta dalej że jeśli nie umiem mówić do własnego dziecka to mam liczyć barany i że nie jestem inteligentna heheheee...Spytałam się jej, czemu mnie tak traktuje...ona odpowiedziała tylko : nie musi tu Pani wcale przychodzić...i zgadza się...w przyszłym roku idę do innego okulisty...

Co za babsko!

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23838953]

ale ona urocza!
piesek też fajny.

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

tak samo jak ja a blanka cudnie wygląda ze swoim przyjacielem

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Luiza od paru dni robi 3 kupki dziennie, w tym 1 zielona. Dzisiaj wieczorem zrobiła zieloną bardzo wodnistą Ona dostaje codziennie trochę chlebka, czyżby uczulenie na gluten miała? :conf used: Przestane jej dawać, zobaczymy. Tylko śniadanie w ukryciu będę musiała jeść, bo jak widzi chlebek, to się trzęsie
U nas tak samo z kupkami.
Bydgoś może ząbki ?

Blanka namiętnie ćwiczy raczkowanie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

A i zjadła dziś z łyżeczki po prawie 2 tyg przerwie(po za dwoma dniami na jogurcik ) risotto z królikiem i brokułami

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:05   #3396
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

A i zjadła dziś z łyżeczki po prawie 2 tyg przerwie(po za dwoma dniami na jogurcik ) risotto z królikiem i brokułami
Widzę, że nie tylko A jest wybredny ostatnio
Kardashi, kiedy zaczęłaś podawać jogurt?
Stary 2010-12-18, 12:09   #3397
Jaatkaa85
Zadomowienie

e tam, do wigilii sie zagoi... Na pewno sie pogodzicie.
My z mezem kłóciliśmy sie na poczatku, jak sie Wojtek urodził, była masakra. Teraz dajemy sobei na wstrzymanie i nawet cichych dni nie ma. Zwykel to ja prowokowałam kłótnie, chyba jakiś baby blues miałam, ale juz przeszło...
Na pewno się wam dobzre wszystko ułoży.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
czesc kobitki
Nie moge cosik ostatnio nadazyc z cytowaniem poscikow, Swieta, Maluch i wciaz czasu brakuje
z tego co pamietam
Bratkab Bogus wymiata - jak On pieknie juz raczkuje
Darianko gratki za nowe umiejetnosci
Silpe - Malutka jest sliczna i nie martw sie za duzo - na pewno uda sie to wyprostowac
Djerba - zmien koniecznie lekarza, co za sucz! moze idz prywatnie? co bys sie nie martwila do lutego
Kardashi - Blanka super sie boda z jajcorkiem, sliczna jest
Nie pamietam, ktora polecala szampon mustella w piance dla Brzdacow, ale potweirdzam - jest rewelacyjny!!
A i na odparzenia - myje Malemu dupke roztworemz azulanu przy kazdej zmianie pieluszki i smaruje linomagiem - jest o niebo lepiej, polecam!!!
U nas nocka spokojnie, Maluch budzil sie dwa razy a od 7 bawil sie sam w lozeczku do 9 ja sie wyspalam jak nie wiem
teraz szaleje na kocu, podnosi dupke, buja sie i zaczyna na bok sie przekrecac do siadu super to wyglada, nie mozemy sie z malzem napatrzec
Ja linomag zawsze bedę poelcała, działa cuda, no nie?

Cytat:

Ja też mam słabość do jamników. to moja druga jamniczka.

A jeśli chodzi o cierpliwość to tego psa to największa zaleta. Blanka może zrobić z nią wszystko, oczywiście nie pozwalam na to, ale czasem odwrócę głowę a ona ją za ucho ciągnie. Poprzednia by tak nie pozwoliłą. No ale ona miała rok jak pojawiła się Blanka. Za to suczka upierdliwie liże twarz Blanki. Odwróce wzrok a ta już. A dobrze wie że nie moze

Co za babsko!

Bydgoś może ząbki ?

Blanka namiętnie ćwiczy raczkowanie

U nas na takie rzeczy jest wybrzydzanie. W ogóle młody strasznie wybrzydza, jak jest jedzenie w kawałeczkach, musi byc papka idealna...
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:12   #3398
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,

Oj nie fajnie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość

dobry
A ja się pochwalę, że królewicz zasnął wczoraj SAM w łóżeczku, bez awantur, płaczu, czy bujania czy co tam,trochę pomruczał, pobawił się pieluchą i bye, bye normalnie uwierzyć nie mogłam!!! Przypomnę tylko, że od dawna śpi ze mną, a łóżeczko go parzyło w tyłek W nocy i tak wylądował u mnie, ale pierwsze kroki ku lepszemu poczynione, nawet nie wiecie jaka to ulga
U nas -8 st. brrrr i śnieżek fajnie pada- kolejny dzień bez spaceru, a do tego jestem sama z A. bo małż dziś cały dzień w pracy.
Przypomnijcie mi, bo zapomniałam=która podawała chrupki kukurydziane?? JA chciałam podać wczoraj i doopa- mały dosłownie odgryzł taki kawał dolnymi zębami, że musiałąm na szybko wyciągać mu go z buzi- bałam się, że się zakrztusi czy coś I tu moje pytanie- nie za wcześnie na chrupy?\
A i Bydgosiu-super wyglądacie- a Ty wg mojej oceny nie jesteś za chuda-wyglądasz bardzo dobrze.Po prostu 2 super laski.
Nie bój sie.Chrupka sie rozpusci w buzi.Mały nie połknie jej bo pewnie sie do podniebienia przyklei.Ja już podaje od miesiace chrupki i Olcia bardiej za nimi przepada niż za chlebem.

A dziś wzieliśmy sie wszyscy do roboty i juz mam umyte 2 okna-umyłam te najbrudniejszeWy nik zobacze wieczorem, jakie mazy pozostawiałam
Mąż odkurzyl cały dom, córcia powycierała kurze.Po południu zabiore sie za łazienkę.No i zostanie jeszcze parter-kuchnia i ubikacja-ale to powoli w tygodniu sobie zrobię.
W czwartek tylko kurze powycieramy i odkurzymy i bedzie w miarę posprzatane.

No powiem wam coś,że weszłam dziś na wage i przybyło mi 2kg.
Od nowego roku trzeba zrezygnowac ze slodyczy a jak już całkiem przestanę karmic to za diete sie biorę coby na chrzcinach fajnie wyglądac.

A o chrzcinach wam jeszcze nie pisałam.
Bedziemy robić w Wisle.Teściowej szefowa ma tam mały pensjonat i wynajmujemy go na Wielkanoc.Spędzimy tam święta i przy okazji ochrzcimy Olę.Podobno jest tam taki drewniany kościółek i teściowa załatwiła juz wszystko z księdzem.
Jeszcze o jedzeniu musze pomyśleć.Chyba jakąś kucharkę będzie trzeba wynając na same chrzciny.
Moze macie kogoś sprawdzonego z okolic Wisły?

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:13   #3399
Siala_Bala
Zakorzenienie

Szajka - może powinnyśmy razem gdzieś wyjechać? Ja mojemu wczoraj powiedziałam, że gdybym wcześniej wiedziała jakim jest szczeniakiem to bym dziecka z nim nie płodziła ani za mąż nie wychodziła..
no i już się zaczęła gadka, że on się wyniesie do babci i że mi zostawi to mieszkanie.. a ja go wcale nie chcę bo to mieszkanie jego matki, więc on ma do niego prawo większe niż ja.. ja mam swój pokój u rodziców..
Kurna, że ja taka ślepa byłam :[

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:45   #3400
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że nie tylko A jest wybredny ostatnio
Kardashi, kiedy zaczęłaś podawać jogurt?
podałam w środę sam naturalny jogurt, w czwartek i piątek wymieszałam z banankiem

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
U nas na takie rzeczy jest wybrzydzanie. W ogóle młody strasznie wybrzydza, jak jest jedzenie w kawałeczkach, musi byc papka idealna...
A właśnie Blanka bardzo ładnie jadła, nie wybrzydzała ni nic.
dwa tyg będzie w pon jak nie chciała jeść z łyżeczki. zaciskałą usta i koniec. Zjadała po 3 łyżeczki. i na tych 3 łyzeczkach potrafiła jechać od 10 do 15, potem 3 łyżeczki obiadku i 3 łyżeczki owocu o 18. i dopiero o 20 butla
potem już cały dzien butla.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Szajka - może powinnyśmy razem gdzieś wyjechać? Ja mojemu wczoraj powiedziałam, że gdybym wcześniej wiedziała jakim jest szczeniakiem to bym dziecka z nim nie płodziła ani za mąż nie wychodziła..
no i już się zaczęła gadka, że on się wyniesie do babci i że mi zostawi to mieszkanie.. a ja go wcale nie chcę bo to mieszkanie jego matki, więc on ma do niego prawo większe niż ja.. ja mam swój pokój u rodziców..
u nas też wczoraj kłotnia i tez to samo powiedziałam, że jak bym wiedziała że będzie się zachowywał jak gówniarz to bym dawno to skończyła.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 15:04   #3401
annLee
Zakorzenienie

uuu...trzymajcie się dziewczyny!
popieprzone te chłopy

a o moim też już nic nie piszę,bo szkoda moich nerw...

Silpe-Ty sobie niczego nie wyrzucaj kochana,bo nawet jeśli lekko się przekrzywia to jest to naprawdę pikuś

Bydgoś-te kupy mogły być od chleba moja też ostatnio takie zrobiła-jak jej kilka razy podałam.I to niekoniecznie o gluten chodzi(moja np.mannę wcina i nic jej nie jest) tylko o te śmieci co do niego wrzucają dodatkowo.Chyba,że sama piekłaś?

fajnie już się maluchy rozruszały,WIt wymiata! a chłopisko jak dąb,oj będzie siał zniszczenie !
mojej jeszcze daleko

u nas znowu zmiana:
dorzuciłam 1 posiłek więcej-owoce z 2łyżkami kaszki/kaszy,bo zaczęła się znowu częście w nocy budzić,może w głodu
dzisiaj pospała 20-4.30 bez pobudki,zobaczymy czy to jednorazowy wybryk czy jednak coś na rzeczy było
poza tym wymiata dużą miskę obiadku-myślę,że z 250g tam może wejść też jej dorzuciłam kaszy,bo może same warzywa z mięchem/żółtkiem było jej mało

nadal ma 2 drzemki 10-12/13 i 16-18
0d 20 spanie nocne

no i Zu znowu oskrzela zawalone a T.katar i kaszel od wczoraj

slyszałyście coś o wycofywaniu szczepionki 5w1?
my mamy wciąż zaległe szczepienie i straszą nas ,że moze zabraknąć,bo wycofują
no,ale T.ciągle łapie katar od Zu to co ,chorą mam zaszczepić
gUpie te baby

aaaa...Kardashi-Blanka bossska!Może będzie miała z oczętami tak jak ja-zimą bardziej szare a latem niebieskie

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 15:07   #3402
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Bedziemy robić w Wisle.Teściowej szefowa ma tam mały pensjonat i wynajmujemy go na Wielkanoc.Spędzimy tam święta i przy okazji ochrzcimy Olę.Podobno jest tam taki drewniany kościółek i teściowa załatwiła juz wszystko z księdzem.
Jeszcze o jedzeniu musze pomyśleć.Chyba jakąś kucharkę będzie trzeba wynając na same chrzciny.
Chyba chodzi Ci o ten w Głębcach. Super jest. Mój znajomy ksiądz jest tam na urlopie zdrowotnym (jedyny ksiądz którego lubię ). Tylko nie miałam go okazji jeszcze odwiedzić. Co do kucharki to nie znam żadnej, ale jakbyście chcieli ciasta to polecam cukiernię Bajkę w Górkach. Mają też sklep w Ustroniu, ale nie wiem dokładnie gdzie. Torty i ciasta tam mają marzenie, niebo w gębie. Polecam z czystym sumieniem. Cukiernia Delicje z Ustronia albo inne w Wiśle się mogą schować.
Stary 2010-12-18, 15:09   #3403
annLee
Zakorzenienie

jeszcze se przypomniałam...

Margo-moogła to być reakcja na gruszkę,ale raczej jako nowość-choć z gruszkami to różnie.Spróbuj za jakiś czas znowu.MOja uwielbia,a jak kupsko schodzi

dawała któraś z Was już kaszę jakąs oprócz manny czy jaglanej?
moja obie te bardzo lubi,zastanawiam się nad gryczaną czy jęczmienna?

i któraś pytała o soczewicę-strączki ciężkostrawne ,w 2r.ż czyli po 1 urodzinach można próbować

No2

"
Stary 2010-12-18, 15:13   #3404
bratkab
Zadomowienie

O facetach już gadałyśmy nie raz. Nie zazdroszczę Wam. Życzę jednak aby udało się związek dalej budować.
Ja mam najwspanialszego faceta pod słońcem. I za nic nie oddam

Z nowości idą u nas ząbki na gwałt. Ryk jest. Męczy w buzi co tylko dopadnie. Oby szybko wyszły. Poza tym dziękuję jeszcze raz za miłe słowa o Bogusiu.

Tak się zastanawiam czy określenie raczkowanie i czworakowanie to to samo, czy raczkowanie to do tyłu a czworakowanie do przodu, bo tak by było logicznie??
Stary 2010-12-18, 15:45   #3405
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Chyba chodzi Ci o ten w Głębcach. Super jest. Mój znajomy ksiądz jest tam na urlopie zdrowotnym (jedyny ksiądz którego lubię ). Tylko nie miałam go okazji jeszcze odwiedzić. Co do kucharki to nie znam żadnej, ale jakbyście chcieli ciasta to polecam cukiernię Bajkę w Górkach. Mają też sklep w Ustroniu, ale nie wiem dokładnie gdzie. Torty i ciasta tam mają marzenie, niebo w gębie. Polecam z czystym sumieniem. Cukiernia Delicje z Ustronia albo inne w Wiśle się mogą schować.
Ja tam nigdy nie byłam ale wiem,ze właśnie to nie jest w centrum Wisły.
Co to znaczy,ze jest tam na urlopie zdrowotnym?W tej parafi czy na kuracji?

Stary 2010-12-18, 17:41   #3406
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Ja linomag zawsze bedę poelcała, działa cuda, no nie?

...
no, jest niezly

Cytat:
Oj, to sie swietne Swieta szykuja, na pewno bedzie fajowo

Cytat:

Cytat:
u nas też wczoraj kłotnia i tez to samo powiedziałam, że jak bym wiedziała że będzie się zachowywał jak gówniarz to bym dawno to skończyła.

-------------------------------------------
u nas dzionek pracowity, u Malego zrobilam porzadek, wlosy pofarbowane.....
Dziewczynki wklejam foteczki swoje i Stefanka w nowych czapeczkach i szaliczkach- prosto od naszej Szajuni jestem mega zadowolona,
Szajunka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czapula i szalik 012.jpg (73,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapula i szalik 013.jpg (73,8 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapeczki i szaliczki 009.jpg (80,4 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapeczki i szaliczki 020.jpg (78,4 KB, 60 załadowań)

Stary 2010-12-18, 19:20   #3407
Darianna25
Zakorzenienie

justin18061976 ale laska.Ale przystojniacha w tej czapce.

Stary 2010-12-18, 19:54   #3408
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
dawała któraś z Was już kaszę jakąs oprócz manny czy jaglanej?
moja obie te bardzo lubi,zastanawiam się nad gryczaną czy jęczmienna?
ja dawałam tylko manne
a jaglana jaka dawalas? taka najzwyklejsza w świecie, co stoi na pólce w sklepie koło innych kasz i ryżu? czy jakaś specjalną dla dzieci?
Ja manne daje taka najzwyklejsza w swiecie, nic sie nie dzieje, ale ostatnio gdzieś czytałam, ze takie kasze dla doroslych nie sa dobre dla dzieci, bo zawieraja za duzo zanieczyszczen no i zgłupiałam

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Dziewczynki wklejam foteczki swoje i Stefanka w nowych czapeczkach i szaliczkach- prosto od naszej Szajuni jestem mega zadowolona,
Szajunka
fiu fiu ale sie wystroiliście ślicznie!
a Ty jaka figura! nie wiem po co na ten fitness biegasz

kardashi - zapomniałam napisac - widać, ze Blanka super dogaduje się z psiakiem

--------------
u nas dzien MAXYMALNEGO maruda i wciagu calego dnia snu moze ze 2 h oboje z malzem padamy
na szczescie juz spi na noc, wiec bierzemy sie za jakies konkretne sprzatnie
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:00   #3409
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Witam,

Oj nie fajnie

Nie bój sie.Chrupka sie rozpusci w buzi.Mały nie połknie jej bo pewnie sie do podniebienia przyklei.Ja już podaje od miesiace chrupki i Olcia bardiej za nimi przepada niż za chlebem.

A dziś wzieliśmy sie wszyscy do roboty i juz mam umyte 2 okna-umyłam te najbrudniejszeWy nik zobacze wieczorem, jakie mazy pozostawiałam
Mąż odkurzyl cały dom, córcia powycierała kurze.Po południu zabiore sie za łazienkę.No i zostanie jeszcze parter-kuchnia i ubikacja-ale to powoli w tygodniu sobie zrobię.
W czwartek tylko kurze powycieramy i odkurzymy i bedzie w miarę posprzatane.

No powiem wam coś,że weszłam dziś na wage i przybyło mi 2kg.
Od nowego roku trzeba zrezygnowac ze slodyczy a jak już całkiem przestanę karmic to za diete sie biorę coby na chrzcinach fajnie wyglądac.

ja znam dwóch sprawdzonych soobników - Adama Małysza i Jerzego Pilcha. Nie znam osobiscie, ale są sprawdzeni, choć niekucharze.
Cytat:
uuu...trzymajcie się dziewczyny!
popieprzone te chłopy

a o moim też już nic nie piszę,bo szkoda moich nerw...

Silpe-Ty sobie niczego nie wyrzucaj kochana,bo nawet jeśli lekko się przekrzywia to jest to naprawdę pikuś

Bydgoś-te kupy mogły być od chleba moja też ostatnio takie zrobiła-jak jej kilka razy podałam.I to niekoniecznie o gluten chodzi(moja np.mannę wcina i nic jej nie jest) tylko o te śmieci co do niego wrzucają dodatkowo.Chyba,że sama piekłaś?

fajnie już się maluchy rozruszały,WIt wymiata! a chłopisko jak dąb,oj będzie siał zniszczenie !
mojej jeszcze daleko

u nas znowu zmiana:
dorzuciłam 1 posiłek więcej-owoce z 2łyżkami kaszki/kaszy,bo zaczęła się znowu częście w nocy budzić,może w głodu
dzisiaj pospała 20-4.30 bez pobudki,zobaczymy czy to jednorazowy wybryk czy jednak coś na rzeczy było
poza tym wymiata dużą miskę obiadku-myślę,że z 250g tam może wejść też jej dorzuciłam kaszy,bo może same warzywa z mięchem/żółtkiem było jej mało

nadal ma 2 drzemki 10-12/13 i 16-18
0d 20 spanie nocne

slyszałyście coś o wycofywaniu szczepionki 5w1?
my mamy wciąż zaległe szczepienie i straszą nas ,że moze zabraknąć,bo wycofują
no,ale T.ciągle łapie katar od Zu to co ,chorą mam zaszczepić
gUpie te baby

aaaa...Kardashi-Blanka bossska!Może będzie miała z oczętami tak jak ja-zimą bardziej szare a latem niebieskie
Ja nic nie słysząłam, ale chętnie bym sied owiedziała o co chodzi.

Cytat:
O facetach już gadałyśmy nie raz. Nie zazdroszczę Wam. Życzę jednak aby udało się związek dalej budować.

Z nowości idą u nas ząbki na gwałt. Ryk jest. Męczy w buzi co tylko dopadnie. Oby szybko wyszły. Poza tym dziękuję jeszcze raz za miłe słowa o Bogusiu.

Tak się zastanawiam czy określenie raczkowanie i czworakowanie to to samo, czy raczkowanie to do tyłu a czworakowanie do przodu, bo tak by było logicznie??
Nieprawda, bo ja mam najfajniejszego i też nei zamienię, i nie oddam!

Ja myśle, ze te wszystkei problemy dziewczyn z ich facetami mogą wynikać z tego, ze niektórzy panowie inaczej sobie wyobrażali tacierzynstwo... Myśle, ze to wszytsko pzredzie i się ułoży.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
ja dawałam tylko manne
a jaglana jaka dawalas? taka najzwyklejsza w świecie, co stoi na pólce w sklepie koło innych kasz i ryżu?
czy jakaś specjalną dla dzieci?
Ja manne daje taka najzwyklejsza w swiecie, nic sie nie dzieje, ale ostatnio gdzieś czytałam, ze takie kasze dla doroslych nie sa dobre dla dzieci, bo zawieraja za duzo zanieczyszczen no i zgłupiałam

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

fiu fiu ale sie wystroiliście ślicznie!
a Ty jaka figura! nie wiem po co na ten fitness biegasz

kardashi - zapomniałam napisac - widać, ze Blanka super dogaduje się z psiakiem

--------------
u nas dzien MAXYMALNEGO maruda i wciagu calego dnia snu moze ze 2 h oboje z malzem padamy
na szczescie juz spi na noc, wiec bierzemy sie za jakies konkretne sprzatnie

ja dawałam zwykła jaglankę, ze sklepu, co koło ryżu i kaszy kukurydzianej stoi. Firma chyba vitacorn(???), małe opakowanie, dawałam z dynią, ale nie bardzo jaglanka młodemu podeszła. Czasem mu jeszcze sypnę, ale on to bardzo ostrożnie je.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:10   #3410
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Znudziło to się jej po kilku razach kładzenia na plecy to przewrócila sie na bok ,ręką podparła i se siadla i zaczela grysc łózeczko.Pierwszy raz
dla Olci!
teraz to już czas łóżeczko poziom niżej dać. bo ani się obejrzysz a wstanie.

to przykre, że przed świętami taka paskudna atmosfera w domu...
ale to takie fajne cieple święta, pierwsze Wasze wspólne z Agatką, więc mocno trzymam kciuki, żeby szybko wszystko się wyprostowało.

Cytat:
fajny pomysl.

Cytat:
kurcze, co wy tak hurtem przed swiętami...

Cytat:

Cytat:
dla Zu.
Ona chodzi do przedszkola?

Cytat:

bidulek z tymi ząbkami... niech szybko wyjdą.
a co się raczkowania/czworakowania tyczy, u nas zamiennie się używa tych określeń, bez rozróżniania czy to w przód czy w tył.
Ale Twoje rozumowanie mądrze brzmi...

Tymek już cały pokój umie migiem przemierzyć czworakująco-pełzająco. wystarczy dobra zachęta. Najszybciej się uwija jak Maksiu wysypie z pudełka puzzle.

Chata ogarnięta na święta, jeszcze tylko na dzien przed wigilią odświeżę. Zakupy zrobione. Choinka już stoi, jutro będziemy stroić.
Tylko prezenty pozostało zapakować (o ile wreszcie listonoszka wszystkie paczki mi zniesie ),... i kurde, wstyd się przyznać, ale jeszcze kartek nie wysłałam... w poniedziałek gnam na pocztę.

Cytat:

Szajunka
ślicznie!!!

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-12-18 o 20:34
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:30   #3411
annLee
Zakorzenienie

Velluto-zwykła jaglankę
i zapomniałam Ci napisać może ku pokrzepieniu,że ja mam 5guzków na tarczycy i będę je wycinać jak skończę karmić

Justin-boscy jesteście! i dla Szaji!

Szaja-cieszę się,że z Agatką wsio oki,to niewiarygodne!Na pewno kamień z serca i inna jakość życia teraz

No2

"
Stary 2010-12-18, 20:30   #3412
ałła
Rozeznanie

Nam tez sie zdarzyla kiedys taka "akcja" przed Swietami. Dlatego wiem co czujesz Juz myslalam ze w domu zostaniemy. Ostatecznie dogadalismy sie w ostatniej chwili i poszlismy na Wigilie do moich rodzicow.
Dogadacie sie

Cytat:
O linomagu slyszalam ale nie korzystalam. Przy odparzeniu zastosowalam zwykla make ziemniaczana i zadzialala super. Ale zeby nie bylo ze ta maka mu sypie to kupilam puder lagodzacy z nivea. Niby mowia ze sie bryli ale u nas sprawuje sie super. Lepiej niz ten sudocrem caly, starcilam do niego cierpliwosc a puszke 400 g kupilam

Dzis Maciej obudzil sie o 5.40 na pierwsze karmienie. Zanim wszystko zrobilam to polozylam sie spac o 6.30 a o 7.30 wstal Maciek i juz mi pospac nie dal

Cytat:
Szajunka
Super wygladacie oboje a Szaja mega zdolna

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
ja dawałam tylko manne
a jaglana jaka dawalas? taka najzwyklejsza w świecie, co stoi na pólce w sklepie koło innych kasz i ryżu? czy jakaś specjalną dla dzieci?

Ja tez daje manne taka zwyczajana dla doroslych. Ale widzialam taka dla niemowlat, mleczna kaszka manna czy cos w tym stylu.

Cytat:
j

ja dawałam zwykła jaglankę, ze sklepu, co koło ryżu i kaszy kukurydzianej stoi. Firma chyba vitacorn(???), małe opakowanie, dawałam z dynią, ale nie bardzo jaglanka młodemu podeszła. Czasem mu jeszcze sypnę, ale on to bardzo ostrożnie je.
Wczoraj kupilam kasze jaglana z jakims mieskiem w sloiczku, Bobovity bodajze. Od czegos trzeba zaczac

------------------------------------------------------------------------
Przypomnialo mi sie jeszcze co mialam napisac!
Od trzech dni karmie modyfikowanym i jakies dziwne zmiany w moim dziecku zaobserwowalam. To pewnie zbieg okolicznosci i ten 26 tydzien ma znaczenie ale moj syn zaczal robic rzeczy ktorych do tej pory nie robil.
Pomijam fakt gaworzenia czy obracania na brzuszek ale dzisiaj, po raz pierwszy w zyciu dziecko przespalo mi cala godzine lezac na brzuszku Nigdy wczesniej to sie nie zdarzylo.
Tz sie smieje za jak mam ta przerwe od karmienia piersia to sie dziecko inteligentniejsze zrobilo

Edytowane przez ałła
Czas edycji: 2010-12-18 o 20:38
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:31   #3413
biankaaa
Zadomowienie

bartka - ślicznie Boguś myszkuje po regałach. Twój na książki, a mój na mopa
Co do określenia czworakowanie to wlasnie nim powinno sie okreslac przemieszczanie na 4 do przodu. Raczkowanie - to pelzanie do tylu.

szaja - przykro mi z powodu kłótni. Moment rzeczywiscie nie najlepszy, ale napewno sie dogadacie.

slipe - spokojnie, nie miej wyrzutow. Asymetrie akurat mozna bardzo szybko wycwiczyc - niekoniecznie na rehabilitacjach, byc moze bedziecie moglli cwiczyc w domu.

djerba - oczkami tez sie nie martw, takie sprawy u niemowlaczkow naprawiaja sie czesto same. Koniecznie zmien okulistke - szacunek to podstawa.

ann - wspolczuje chorowitkow. U nas poki co spokoj ale sezon taki, ze tylko czekam az Blanka cos z p-la przywlecze. Wit jest wielki chlop a raptem pare lyzeczek obiadku zje. Wciaz w 99% na mleku. Jestem w szoku ile Tosia potrafi zjesc Kasze podawalam orkiszowa

karadashi - Blanka niebawem bedzie z pasiskiem zawody na raczkach urzadzac Sliczna jest

darianna - alez Twoja Olcia pieknie usiadla. Tak czekam na ten moment u Wita. Mam wrazenie ze jak juz usiadzie, to wsyztsko bedzie latwiej zorganizwac

bydgoszczanko - Lusia to dziewczynka o bardzo delikatnej urodzie. Bardzo jestescie podobne. No i witam w klubie wystajacych obojczykow

---
Bylam dzis u fryzjera, popołudniu zrobiłam z Blanką pierniczki (część zawisła na choince, czesc popakowana w pudełka), zrobiłam wielkie prasownie (nie znoszę wygniecionych rzeczy - również tych niemowlęcych). Popołudniu wysprzątałam mieszkanie już na święta. Uff Witko cały dzień spedził w pokoju Blanki, pomarudził może 2 razy przed drzemkami, a tak to się bawił, łazikował i zgłaszał się na mleczko. Blanka cudnie wciagała mlodego do swojej zabawy a on wpatrzony jak w obraz święty
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:39   #3414
annLee
Zakorzenienie

Lea-no niestety z p-la takie kfiatki przynosi

Tymek jest boski!

No2

"
Stary 2010-12-18, 20:43   #3415
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

dobry

Super Oby już było lepiej.

Cytat:
Na razie marne szanse. Trzeba auto do komputera podłączyć, bo wg. mechanika wszystko jest ok W poniedziałek będzie sprawdzany. I chyba dopiero po nowym roku zrobimy, bo pewnie sporo kasy trza będzie szykować

Cytat:
Bydgoś może ząbki ?

Może w końcu wyjdą

Cytat:
U nas na początku małżeństwa tez często kłótnie były, ale się dotarliśmy. Spróbujcie to przejść......będzie dobrze

Cytat:

Chleb kupujemy, jemy tylko razowca, ale może faktycznie coś tam dodają dziwnego. Wcześniej dostawała kaszke i biszkopty i było ok.

Zdrówko posyłam

Dzień mi dzisiaj szybko zleciał. Trochę posprzątałam, zrobiłam pranie, upiekłam pierniki. Jutro będę ozdabiać. Luizka była grzeczna, pół dnia piszczała, cieszyła się i sporo mówiła mamam

Podam Wam przepis na fajne ciasto

Przepis na Najlepsze Na Świecie Ciasto Świąteczne

Składniki:
  • 1 kostka masła,
  • 2 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka suszonych owoców,
  • 1 szklanka orzechów,
  • sok cytrynowy,
  • proszek do pieczenia,
  • 3-4 szlaneczki dobrej whisky

Sposób przygotowania:

Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź, czy whisky jest dobrej jakości.
Dobra... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklaneczkę itp. untensylia kuchenne.
Sprawdź, czy na pewno whisky jest taka jak trzeba..... by być tego pewnym nalej jedną szklaneczkę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.

Powtórz operację.

Przy uzyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą mase, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.
W miedzszsie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba.
Najlepiej sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeźli czeba.
Wszuś do miski dwa jajki, obje szklanki z owosami i upijaj je mikserem.
Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojonca.
Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie ma snaszenia so fszuśisz! Fypij skok sytrynnmowy.

Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu,
osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki. Sprawś jakoś fiski sostanej od pieszenia siasta i iś spaś.

Wesołych Świąt!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:51   #3416
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
pewnie sie do podniebienia przyklei.Ja już podaje od miesiace chrupki i Olcia bardiej za nimi przepada niż za chlebem.
z tym chrupkiem to pewnie masz rację...muszę jeszcze spróbować
chrzciny-superowski pomysł
Cytat:

ja też, ja też uwielbiam swego małża
u nas też ząbki na temacie
Cytat:

Szajunka
Cudeńka na tych zdjęciach Kochana, lasensja z Ciebie, fiu, fiu A malutki będzie łamał kobiece serca, oj będzie A dzieła Szai -miód, malina
U nas dzień drugi usypiania-SAMODZIELNEGO w łóżeczku- dzisiaj płacz, marud, żale, ale wygrałam te bitwę śpi po prawie 2 godzinach walk
Stary 2010-12-18, 20:51   #3417
annLee
Zakorzenienie

Bianka-ja też myślę,że jak T.zacznie sama siedzieć i raczkować to będzie fajniej i się ode mnie odczepi a mina T.jak patrzy na Zu bezcenna obojętnie co zrobi a ta patrzy i się brechta
ja dla odmiany miałam dwie marudy dzisiaj...
T.wcina,bo nie jest cyckoholikiem i wcześnie zaczynała ale to prawda,Zu była bardziej niechętna na inne jedzonko-ta wcina aż jej się uszy trzęsą muszę zważyć kluskę

gdzie kupowałaś orkiszową? w zdrowej żywnosci? długo się ją gotuje? rozgotowuje się fajnie?

No2

"
Stary 2010-12-18, 20:54   #3418
kumkura
Rozeznanie

Cytat:

Składniki:
  • 1 kostka masła,
  • 2 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka orzechów,
  • sok cytrynowy,
  • proszek do pieczenia,

Sposób przygotowania:

Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź, czy whisky jest dobrej jakości.
Dobra... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklaneczkę itp. untensylia kuchenne.
Sprawdź, czy na pewno whisky jest taka jak trzeba..... by być tego pewnym nalej jedną szklaneczkę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.

Powtórz operację.

Przy uzyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą mase, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.
Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie ma snaszenia so fszuśisz! Fypij skok sytrynnmowy.

Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu,
osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki. Sprawś jakoś fiski sostanej od pieszenia siasta i iś spaś.

Wesołych Świąt!
aż szkoda, że karmię cycem
Stary 2010-12-18, 20:56   #3419
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Bianka-ja też myślę,że jak T.zacznie sama siedzieć i raczkować to będzie fajniej i się ode mnie odczepi a mina T.jak patrzy na Zu bezcenna obojętnie co zrobi a ta patrzy i się brechta
ja dla odmiany miałam dwie marudy dzisiaj...
T.wcina,bo nie jest cyckoholikiem i wcześnie zaczynała ale to prawda,Zu była bardziej niechętna na inne jedzonko-ta wcina aż jej się uszy trzęsą muszę zważyć kluskę

gdzie kupowałaś orkiszową? w zdrowej żywnosci? długo się ją gotuje? rozgotowuje się fajnie?
Mam orkiszową Holle - bez gotowania. Kupuję w EPI albo w Niemczech jak jestem u rodziców. Blanka ją zjada, bo Wit gardzi. Dobra w smaku i łatwa do przygotowania.
Jak coś to bardzo fajna jest tez kaszka Musli z Holle.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:01   #3420
ałła
Rozeznanie

Cytat:

Składniki:
  • 1 kostka masła,
  • 2 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka orzechów,
  • sok cytrynowy,
  • proszek do pieczenia,

Sposób przygotowania:

Powtórz operację.

Wesołych Świąt!
A ja, zanim doczytalam do konca, chcialam sie upewnic czy tego whisky to nie powinno byc 3/4 szklanki, bo 3-4 to chyba za duzo
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości