|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Mariolu, co do filmow to ja mam inne zdanie
![]() Ściagam film, oglądam po czym usuwam. Nie nagrywam na płyty, nie rozpowszechniam, nic z tym nie robie. Takze nie uważam tego za kradzież.
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Ale widać, że lepiej "tam"? Nie pokazuje, że Ją coś boli? Biedna Amelka. Strasznie mi Jej szkoda. Ale pomysł super Nie martw się, u nas to samo ![]() Chyba dziś też ubiorę na poprawę humoru ![]() Cytat:
Jeśli mogę coś "doradzić" to nie kupuj specjalnie nowych rajstopek. Zużywajcie te co macie. Mała z nich zaraz wyrośnie i tak a pewnie też są już trochę znoszone. Ja tak właśnie zrobiłam i przynajmniej mi ich nie szkoda. Do wakacji też chcę, żeby już była bez pieluchy, więc trochę czasu jest. Niby jest w tym trochę racji ale z drugiej strony jeśli Ona naprawdę nie jest gotowa to tylko stresuję się i ja i Ona. Protestuje przed założeniem pieluchy ale jak mogę Ją położyć spać bez pieluszki? Albo jak na spacer bez? Jest tak zimno, że wystarczy wyjść a już się chce (choć my wracamy z suchą pieluchą, idzie nam jedna na dzień - w nocy ją zasika). Wredna fajnie, że Tomusiowi spodobało się ![]() Cass mi tez marzy się duży stół w jadalni ale to odległe plany... Też mamy mało miejsca ale wystarczyło, żeby wstawić mały stół z krzesłami (na razie tylko dwa plus Zuzi krzesełko )
|
||
|
|
|
#4113 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fajowy muszę też spróbować na balkonie ulepić, ale to może po świętach, jak nie będzie mi żal, że szyba znowu ośliniona Cytat:
![]() Cytat:
No i kupki też gratuluję ![]() Cytat:
niezły plan ![]() Cytat:
Ja Martkowi też większość rzeczy muszę przemycać, najlepiej "wchodzi" jaj jak wymieszam z rozmemłanym bananem albo biszkopcikiem...Nie mam niestety wyjścia i muszę z jedzeniem dawać ![]() Dzień dobry, nie pójdziemy chyba w poniedziałek do żłobka My z TŻ też średnio zdrowi, u nas się to już od ponad miesiąca ciągnie, papier toaletowy do smarkania zużywany kilometrami
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EOT Cytat:
Biedulki
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
przez moment serce mi zamarlo bo Werka zakrztusila sie mandarynka
sama jadla i miala duzy kawalek-zamiast pogryzc chciala polknac i stanelo jej w gardle, patrze a ona cala czerwona i sie dusi -wpadlam w panike i mama ja do gory nogami , w plecki i manadrynka wyskoczyla a mala w ryk-przestraszyla sie![]() Cytat:
ja zawsze do niej mowie ze teraz bedziemy robic siusiu na nocniczku bo jest duza dziewczynka i misiu (na nocniczku) bedzie sie cieszyl jak zrobi - czasem siada bez problemu a czasem krzyczy ze nie chce
|
|
#4116 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc babeczki, ja się dzis tylk owitam bo tak jakoś czasu mało przy sobocie. Sprzatamy
![]() a jutro może choinke ubiore
|
#4117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() no tak trzeba kombinować ![]() Choinka ubrana, smażę naleśniki z dżemem jagodowym ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
|
#4118 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a fotki ![]() ja juz mam posprzatane okno umyte jedno jak myje z zew to zamarza...ost mam faze na cebule wlasnie jem kanapki, chleb posmarowany majonezem, na to sopocka i znow majonez i cebulka -pycha
|
|||
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cieszę się, że nie muszę Zulce przemycać lekarstw. Jak mówię, żeby przyszła na syropek/witaminkę to biegnie i ze smakiem wypija ![]() Zdrówka Wam wszystkim Cytat:
![]() Tylko mam jedno "zastrzeżenie" (Kasia o tym ciągle przypomina) - Czeko tylko nie do góry nogami, mogłyście zrobić więcej krzywdy. Pochylić do przodu trzeba i tylko tak i poklepać wtedy. Daj jednego kusicielko ![]() Zuzię chyba coś bierze Z noska znów leci i ma temp 38,6. Nie chcę choróbska ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Jeszcze odnośnie mandarynek. Ja nigdy Zuzi nie daję całej mandarynki, żeby sama sobie dzieliła cząstki i jadła bo czasem zdarzają się w mandarynkach pestki i wtedy też łatwo o zadławienie. Ja sama dzielę, sprawdzam i dopiero dostaje. Tak mi się to przypomniało bo pamiętam, że któraś z Was pisała, że Jej dziecko tak je. |
||
|
|
|
#4120 |
|
Ola-Unhola
|
Heloł
![]() Myłam dzisiaj okna, a że już trochę późno byłam, to ostatnie w dużym zaczęło już zamarzać i teraz mam mazaje z drugiej strony ![]() Chyba jutro poskrobię jeszcze. Zawiesiłam lampki na "balkoniku" i choinkę świecącą w oknie u dzieci. Jutro ciąg dalszy, bo dzisiaj jakoś nie mam już chęci i siły. Zaraz ide robić kolację, kąpać dzieci i kłaśc do łózek. Ciekawe jak dzisiaj pójdzie z Antolkowym zasypianiem. Trzymajcie kciuki. ![]() A w ogóle dzięki za gratki, ale boję się, ze był to jednorazowy wyskok i teraz nie pójdzie już tak łatwo. A i byłam dzisiaj w Macu i zjadłam McWrapa i McFlurry ![]() Ale biegać mi się nie chce ![]() Spokojnego wieczorku życzę. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- anula, zdrówka dla Was ![]() I gorgulku dla Zuzi również, oby się nie rozłożyła Cass i Ty też nie choruj
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za Antolkowe zasypianie, bądź dobrej myśli ![]() Tez bym zjadła ![]() no oby. Leci Jej z noska i ciężko oddychać.Ola, odpisz na smsa
|
|
|
|
|
#4122 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Amelka mandarynek i pomaranczy nie lubi - jedynie jablka, banany.kiwi tez nie... Cytat:
|
||
|
|
|
#4123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na spacer też zakładałam i z suchą wracałyśmy Kilka pierwszych dni na drzemkę i też suchą wyciągałam. Teraz zakładam tylko na noc. A jak gdzieś jadę to dodatkowy zestaw ciuchów biorę. Też miałam jeden dzień zwątpienia, gdzie lała w galoty, nie wiedzieć dlaczego. Jej nawet nie przeszkadzało że z mokrymi ją trzymałam chwilę lub dwie, ale przetrwałam i nie żałuję. Cytat:
wyjęłaś mi to z ust Wpadnę później, bo czekam na kogoś. Byłam w pracy i się wkurzyłam.O tym później.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór, niedawno wrócilismy, bylismy na zakupach a Oli u teściów została. Ładnie się bawiła i nie płakała bez nas o co się martwiłam troche.
więc na szybko gorgulku, a macie jakiś artykuł czemu dzieci nie mozna brać do góry nogami ? wierzę na słowo ze tak nie wolno, ale z checią bym poczytała jakąś fachową literaturę co i jak robić. a jak nie robić. Pamietam ze Kasia zawsze mówia ze nie wolno Czekoladko, jak dobrze ze nic się nie stało i na strachu się skończyło. Przytulam mocno. A i powiedzcie mi, moj tz zawsze mi mówił, ze jak ktoś sie zachlyśnie (tzn, jak się np, napije i nie tam poleci gdzie trzeba, albo ślina zaleci czy coś i się kaszleć chce wtedy-nie wiem jak to wyjaśnić) to że trzeba ręce do góry podnosić. Prawda to?? Czeko wąchałam po raz pierwszy "Miss Dior Cherie" Bardzo fajne, dziewczęce, lekkie, słodkie, owocowe. Takie bardziej dla młodych niż dojrzałych Takie mam odczuciai "YSL, Belle d`Opium EDP" też fajne, ale nie umiem ich opisać, też słodkie, ale takie mocniejsze, bardziej zdecydowane. Spadam jeść. |
|
|
|
#4125 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Chyba przyjdę na naukę do Ciebie ![]() Cytat:
Do góry nogami nie można bo przełyk automatycznie się zaciska i uniemożliwia to wydostanie się przedmiotu/rzeczy. Ręce podnoszę bo pomaga to udrożnić drogi oddechowe.
|
||
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
ja mój Tomek się krztusi to wkładam mu palec zwinięty w haczyk i zwyczajnie wyciągam to co mu wpadło - zawsze działa szybko i bezpiecznie - tak nas uczy;i, bo u dentysty bardzo często coś pacjentom wpada do gardła
![]() jedyne niebezpieczeństwo, ze podrażnię tylną ścianę gardła i zwymiotuje co też nie jest najgorszym wyjściem
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się bała, że wcisnę jeszcze głębiej przedmiot/rzecz. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- EDIT: Ale jeśli bym musiała to na pewno bym tak zrobiła |
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz poczytam Edit: polecają to dla dorosłych jako zupełnie inna opcję...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-12-18 o 20:55 |
|
|
|
|
#4129 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Troszkę mniej ma czerwone, ale łapie się za pieluszkę kilka razy dziennie i płacze. Cytat:
![]() Mi też dzisiaj zamarzało ![]() Ja bym zjadła taką kanapeczkę chętnie, ale bez cebuli ![]() Cytat:
o kurka dałaś jej coś na spadek gorączki? Może to zębol jakiś się pcha za Zuzinkę
|
|
#4130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a z tym podnoszeniem rąk do góry to pytam, bo z kolei kiedys kolega powiedzial mi ze tak nie powinno sie robic, bo z podniesionymi rękami duzo gorzej się oddycha ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- gorgi, ucałuj Lilkę, nich zadne choróbsko jej nie bierze |
||
|
|
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
mamy choinke
![]() Cytat:
ja tez zawsze daje Werce czastki ale kroje na pol jeszcze i zjada bez problemu a dzisiaj sama wziela z talerzyka i gryzla -no to pomyslalam skoro tak chce to niech gryzie , nie przyszlo mi do glowy ze moze probowac polknac taki wielki kawal Cytat:
mmm opium mnie kusi
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fajne to opium, jakby była rozbiórka to bym się pisała. na miss cherie też ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- a no i pytałam o likierek no i kolejna pani zrobiła wielkie oczy, ze nie wie o co mi chodzi. No kurcze, nie ma tego chyba w całym Lbn. a jakiś pan " a moze pani chodzi o te podrobione takie, bo są takie jedne Muglera podrobione"..... nie wiem o co chodziło, nie chciało mi się pytać i tłumaczyć. |
|
|
|
|
#4133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak tak wiem.
Ale jeśli nie zadziałałoby to pierwsze to pewnie bym tak zrobiła. Mam nadzieję, że nigdy nie będę tego przeżywać już ![]() Cytat:
![]() Dałam syrop. Jeśli będzie rosnąć dam czopek. Zębol to chyba nie bo ma komplet tzn 16 zębów. Dziś sprawdzałam i nie widać było, żeby któraś piątka się pchała. Myślę, że to przeziębienie. Cytat:
)Małż mówi, że lepiej ![]()
|
||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam się pochwalić
- mamy przebite ostatnie dwie trójki ![]() Iwonka, mam nadzieję, że pogonicie choróbsko zanim się zadomowi
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-12-18 o 21:51 |
|
|
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też wolę taką już w donicy ![]() To skoro tak, to bardzo dobrze Zuzia też zamiast gryźć to chce łykać. Jak Jej przypominam to ładnie gryzie ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
myślałaś, że przyjdziesz się pochwalić, zebrać gratki i sobie iść?
|
||
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, my też mamy 16, czyli zostały nam tylko piątki i będzie komplecik ![]() Cytat:
widzisz, to sama juz nie wiem jak to z tym jest. |
||
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas na razie piątki się nie zapowiadają, może i dobrze, odpoczniemy ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Iwonka, byłaś na zakupach? Ja byłam dziś w innym H&M, nędza straszna , kupiłam jedną bluzkę, jedno body bez rękawów i czapkę z uszkami , nic więcej nie było
|
|
|
#4138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
to jak to jest z tym podonoszeniem rąk do góry przy zachłyśnięciu? wypowie się ktoś jeszcze? p4w moze ty coś wiesz z racji zawodu?
szperam tak w necie bo mnie to ciekawi i nic nie moge znaleźć, na jednej stronie znalazłam, ze powinno sie podnosić bo "przepona brzuszna podnosi się do góry i zamyka drogę" a na innej już zeby nie podnosic, bo podnoszenie rąk do góry powoduje ze prostują się drogi odechowe i ciało obce moze wpaść głębiej. To oczywiście tylko opinie Internautów i to sprzeczne. |
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie, nie byłam. Zuzi już z noska leciało wczoraj trochę. Nie chciałam Jej zabierać w te tłumy jednak. Małż za to zachodził i mówił, że tłum ludzi i nic nie ma ![]() Body już właśnie nie kupuję bo przy nauce siusiania na nocnik nie zdają egzaminu. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

nie miałam warzyw na buźkę 

muszę też spróbować na balkonie ulepić, ale to może po świętach, jak nie będzie mi żal, że szyba znowu ośliniona 

wyjęłaś mi to z ust ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

myślałaś, że przyjdziesz się pochwalić, zebrać gratki i sobie iść?

, kupiłam jedną bluzkę, jedno body bez rękawów i czapkę z uszkami