|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() a potem tak go uczyłam samego zasypiać, ze się ze smokiem zaprzyjaźnił i co najgorsze teraz ta przyjaźń się rozwija
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
U nas też Kuba lubi smoka, najgorzej, że w nocy się budzi i Mu się przypomina, że coś powinien mieć w buzi
|
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmykam w końcu spać, mała kicha cały czas, pewnie nocka kiepska nas czeka, pokroję jej jeszcze czosnek, mam wrażenie, że nieco pomaga
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem zaczyna łazikować po nas i ktoś sie musi nim zająć, ale żeby nie wychodzić z pieleszów to zazwyczaj są to zabawy w poduchach - Tomek to uwielbia, ja mniej, bo na mnie zwykle jeździ ![]() nadstawia się na gilgotki, przewala się i pokonuje przeszkody, czyli nas ![]() fajne to w sumie, mimo skakania po mnie
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam życzyć Wam zdrówka
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
No i nadrobiłam...
ale miałyśmy dzisiaj dzień...pełny zakupów świątecznych ![]() Rodzice kupili Zu prezent...a zaczęło się rano, jak przyjechała do nich na małym samochodziku wywrotce musiałam jechać oddać wywrotkę Dziadek stwierdził że mamy kupić jeździk ew. konia na biegunach...no i kupiłyśmy w drugim sklepie...jeździk samolot Kubusia Puchatka z Kiddielandu...o TAKI ![]() A wieczór niestety niezbyt fajny...przy zasypianiu zwymiotowała rozwolnienie też się pojawiło nie wiem czy coś ją bierze czy może jelitówka...bo na zęby zwalić już tego nie mogę katar jest nadal ale taki mały...zasnęła w sumie ładnie...ale boję się nocy bo ostatnia znowu ciężka była
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-12-18 o 23:37 |
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w nocy też nie pozwala sobie zabrać bo się budzi ![]() ciężkie noce przed nami jak postanowimy go definitywnie zabrać
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie spokojnej nocy ja powoli idę spać ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
w końcu mamy chłopaków, a nie księżniczki-mimozy
|
|
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej , może coś Jej zaszkodziło? za zdrówko i spokojną noc Cytat:
![]() Też tak myślę, no cóż, zobaczymy niedługo, pierwsze koty za płoty ![]() *** Idę spać, dobranoc
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie)dziękujęja mam "księżniczkę" łobuziątko której daleko do mimozy ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() Ciężko go znaleźć na polskich stronach no i My mamy żółto czerwony a nie fioletowyOna dzisiaj mało jadła, coś apetytu nie miała...żeby to nie była jelitówka ![]() (nie)dziękujęi dobranoc
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-12-18 o 23:53 |
||
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, zdrowia dla Zuzy
Miramej, gratuluję trójek Czeko, dobrze, że na strachu się skończyło ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Karola, mam nadzieję, że Synowa się nie rozchoruje Dziękuję za życzenia udanego wieczoru, było tak okropnie, jak się spodziewałam. Zaczęło się o 20.00, przed 23 byłam już w domu.
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku, ja się nie staram jakoś specjalnie chować smoka - staram się, zeby Tomek nie był nim świadomie zainteresowany, często udaje mi się, ze sam mi go oddaje
ja też nie daje na zawołanie albo czasem daję i po chwili gadamy o smoku i Tomek po kilku ciumnknięciach sam mi go oddaje to taki wstęp do tego, że będzie spał bez smoka ale z tym już gorzej
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nic takiego nie powiedziałam, że wam brakuje Właśnie tak to zrozumiałam i podtrzymuje.Nie potrzebuję tego codziennie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-12-19 o 10:32 |
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
kochana w Lbn nie ma
moze jak kiedyś do Wawy się wybiorę to powącham ![]() Cytat:
![]() ledwo ją do szafy upchałam. Uparł się i koniec, nie miałam nic do gadania Cytat:
Dzien dobry i Do później papa |
||
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Jeździk bardzo fajny.
Właśnie Disneya przywiozłam jej od szwagierki. Tylko nie mogę go znaleźć.My mamy deskę rozdzielczą jak w aucie z lusterkiem, mnóstwem guzików itp, i z przodu wszystkie ludki z bajki w scenerii leśniej.Wszystko gra Do wyczerpania baterii zostaję, potem schowam i na lato na dwór jej wystawie. A to http://www.littletikes.co.uk/product...%3D0%26cat%3D1 wzięłam z myślą o maluszku. Też baterie mi dali, wszystko sprawne, ładniutkie.Tylko ustawione mieli jak małą ławeczkę z blatem. Też pomyślałam że do pierwszego wyczerpania baterii.Zabawka dla niemowlaka, a każde dziecko przystosowuję ją do siebie. 2latka grała jak na pianinku, a 3latek udawał że to kosmiczny pojazd.Moja dusiła byle grało i świeciło
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4187 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() nocka dzisiaj z mala przerwa 2 godzinnej bezsennosi mala sie obudzila z mokra pizamkazrobilam dzisiaj malej jajecznice z pomidorem i zjadla cala choinka ubrana ![]() Cytat:
![]() ee nie ma sie czym chwalic , choinka mala nawet metra nie ma ![]() ale mama bedzie miala duza na dole -pewnie Werce sie spodoba ![]() Cytat:
u nas to juz 3 przypadek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pamietam jak pisalas o tym Cytat:
Cytat:
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Karo, Iwonka - jak dziś Wasze Zuzie? Cytat:
![]() ![]() Miłej niedzieli
|
|
|
#4189 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, gratuluję ząbków
![]() Jak nasze chorowitki dzisiaj? Mam nadzieję, że się nie pogorszyło. U nas wczoraj nici z zasypiania samemu, ale nie dlatego, ze nie dałam rady, czy Antoś wariował, ale po prostu padł jak mucha przy wieczornym karmieniu. Usiadłam z nim w dużym pokoju przy świetle, tv i domownikach i karmiłam cycem, a On zasnął w dwie minuty. Nic nie mogłam na to poradzić Musiał być bardzo zmęczony.Buziaczki i udanej niedzieli
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
wpadlam zobaczyc czy sa jakies wiesci o Zuzach a tu nic-martwie sie
![]() my po 2 godzinnych szalenstwach na sankach i sniegu z mala przerwa bo bylysmy u mojej babci na chwilke ![]() chcialam napisac ze zmienilam Werce menu i wyeliminowalam 1 mleko , zamiast niego je jogurt czy jakies inny nabial albo owoce i na kolacje daje pieczywko z dodatkiem , po kapieli mleko -9 sniadanie -11 drugie sniadanie -13 obiad -16 deser -18 kolacja -20.30 mleko
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A cóż Go tak zmęczyło?
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
trzymajcie kciuki jutro o 8
![]() Dobranoc |
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
masz jak w banku
![]() my dziś wieszaliśmy światełka i ozdoby, ale choinki jeszcze nie mamy i ozdoby leżą na stole... ciekawe jak długo przyjdzie im tam zabawić
|
|
#4194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daliśmy się ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I tak długo wytrzymałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Średnio, zaraz napiszę. ![]() Oprócz tej 2 godz pobudki w nocy Zuzka popłakiwała. W ogóle nie wyspałam się. Rano obudziła się jeszcze z temp. W dzień było w miarę ok, szalała, bawiła się. Ale apetyt ma średni i nie chodzi już o to, że jest chora, wydaje mi się, że coś jest z dziąsłami i nie chce nic gryźć (choć to zależy-gruszkę czy bułkę jadła, nie chciała gryźć np. mięska). Wydaje mi się, że są bardziej czerwone tak blisko ząbków. Oby to nie jakieś zapalenie dziąseł. Obejrzymy rano jak to wygląda i pewnie pójdziemy do lekarza. Boziu, znów coś ![]() I robi non stop siusiu w majtki mimo, iż chwilę wcześniej poprosi na nocnik ![]() I jeszcze wybrałam się dziś do miasta sąsiedniego na małe zakupy (pomijam fakt, że nic nie kupiłam). Chodniki były tak oblodzone, nie spodziewałam się i takiego orła wywinęłam, że aż mnie zamroczyło. Myślałam, że nie wstanę tak mnie plecy bolały, do teraz czuję i nie mogę nawet na krześle oprzeć się. Małż mnie "pociesza", że jutro będzie gorzej ![]() Idę po jakąś herbatkę ciepłą. |
||||||
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Werka tez padla zmeczona, spala dzisiaj tylko 40min a do tego nocka nieciekawa i jak o 19 ogladala bajke to zasypiala na niej, musialam ja zabawiac zeby jeszcze ja przeciagnac i udalo sie
![]() spedzam samotny wieczor bo malz w pracy..........ide pocwiczyc ![]()
|
#4196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() co się stało?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolinak82 super ten jeździk Ale zleciało już jutro 20 mocno zaciskam dobrze, że z rana masz Amelia padła o 20. Dzisiaj nie miała drzemki chyba stanie się to niedzielną tradycją. Mięliśmy dziś premierę sanek Księżniczce się podobało, jak ją chciałam wyjąć żeby trochę pochodziła to wszyscy słyszeli protest a w drodze powrotnej usnęła w nich na chwilkę ![]() No i za choinkę się wzięła tzn. rozbiera ją i babci bombki przynosi ![]() Martwię się bo dziś nie miała apetytu i kupkę 3 razy zrobiła taką śmierdzącą. Chociaż tyle, że z nosa się jej już tak nie leje ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
o kurczę, to w takim razie wizyta u lekarza murowana Pewnie ją bolą te dziąsełka jak takie przekrwione mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku ![]() dobrze, że nic sobie nie złamałaś. Ja jak kiedyś u koleżanki na schodach się wywróciłam to mnie z miesiąc plecy bolały. Nasmaruj sobie jakąś maścią przeciwbólową żebyś w nocy spokojnie spała.
|
|
#4197 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A z nocnikiem to jak? Zrobi na nocnik i później jeszcze w majtki? , żeby z tego nic nie wyszło złego ![]() Cytat:
, Kuba miał przejażdżkę na sankach koleżanki, minę miał nieodgadnioną na początku, ale potem zadowolony był, że ho ho ![]()
|
|
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bo już go wcześniej używałyśmy Pewnie bez lekarza nie obejdzie się, wolę, żeby w święta była w miarę zdrowa. Teraz mimo, że ten katar Ja bardzo męczy to jest dzielna. Nie marudzi, ładnie się bawi. Tylko te oczka od kataru załzawione i nosek czerwony już ![]() Nie strasz... Nasmaruję Cytat:
Z nocnikiem to tak: albo usiądzie, po czym wstaje, każe nałożyć sobie majtki i za chwilę robi w majtki, albo mówi "siusiu" i nie chce usiąść i za chwilę mokro jest. Przypuszczam, że w czasie choroby tak się może dziać. Oby Boli strasznie
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-12-19 o 21:21 |
||
|
|
|
#4199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kochana niunia ![]() nie straszę, tylko mi się przypomniało ![]() Może Zuzia tak sobie próbuje i testuje co się stanie jak nie zrobi siku do nocnika ![]() Rozsmaruj sobie to miejsce i odpocznij
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z nocnikiem to nie wiem czemu tak ma.......moze uznala ze to rodzaj zabawy ![]() wspolczuje Cytat:
![]() Werke dzisiaj wozilam bez spiworka bo nie bylo tak zimno to specjalnie daje nogi na boki sanek zeby stopkami snieg zgarniac i co jej dam nogi na siedzonko to tak robi i sie cieszymoja panna co chwile lata do choinki i zafascynowana jest swiatelkami, dotyka ale nie sciaga
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

, może jednak się nie łudzisz 

rozwolnienie też się pojawiło
NIE LUBIĘ TROLLI

ostro....