![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 IV
Celko-przykro mi
![]() ![]() Adaśka też osłuchaj,nie ma co ryzykować a u nas i przychodnie i szpitale pękaja w szwach... co to za cholerstwa latają to ja nie wiem.Nie wydaje się Wam,że z roku na rok więcej? ![]() ja nie wiem jak długo się nam uda bez antybiola... tyle,że teraz też na 99% to wirus ![]() nic to-na 13 jedziemy do lekarki i się okaze nocka nawet w miarę 0d 21-23 kaszlała i nie spała,trochę wymiotowała w końcu uruchomiłam inhalator-2 inhalacje,1 z NaCl druga z dodatkiem Berodualu przy której mi usnęła trochę oklepałam i dałam spać po kilku kaszlnięciach usnęła na szczęście,ufff... Aniołku-Kubuś jak zawsze uroczy ![]() ![]() A jak Ty się czujesz? na kiedy masz termin? Prima-nie da się zostać w domu? ![]() ![]() popieprzona szefowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Aniołku wszystkiego najlepszego! ![]() Kubuś - słodki śmieszek z niego ![]() Gratuluje brzuszka ![]() ![]() Celko sto lat z okazji imienin ![]() Szkoda Zuzi ![]() ![]() Prima ja bym z tym zębem poszła jeszcze do jakiegoś innego lekarza, lepiej sie skonsultować bo to niemożliwe żeby Cie tak ciągle bolało. No i zdrówka bo widzę, że cos cie dopadło ![]() Co do pierniczków to ja też zrobiłam te leżakujące i też dałam ciut więcej mąki ![]() ![]() ![]() ![]() Ann biedna Zu daj znać co lekarz powie ![]() Przeczytałam o Twoim rajdzie do przedszkola i tak sobie pomyślałam, że ja brnąc do lekarza w śniegu marzyłam o aucie bo by było wygodniej, szybciej i w ogóle a tu widzę jeszcze gorszy maraton. Misia daj znać jak mocz Uszka, mam nadzieje, że wszystko dobrze i to tylko pozostałośc po tej jelitówce . Szperrr no wymiekam z tym ibuprofenem i rady też powalające... Mam nadzieje, że sie Hani polepszy . Na pierniczki mam jakieś przepisy - Ann chyba zapodawała jak znajdę to wkleje linki ![]() Strasznie nas tu zdziesiątkowało - wygląda na to, ze mikołajki chore prawie wszystkie... My nie posłaliśmy Ł. do przedszkola po ospie i chyba dlatego tylko zdrowi jesteśmy ![]()
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
WITAJCIE
![]() Celko zdrówka dla Zuzi oby szybko wyzdrowiała ![]() Prima dla ciebie tez duzo zdrówka i ja równiez poszłabym jeszcze do innego dentysty zobaczymy co powie ![]() Ann i jak Zu co lekarz stwierdził?? DZiekuje za gratulacje termin mam na 20 czerwca ogólnie czuje sie dobrze-znów mam stwierdzona cukrzyce ciążową tak jak przy kubusiu wiec musze uważac na to co jem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem czy dobrze napisalam, jest jakas roznica miedzy zapaleniem a infekcja ucha i gornych drog oddechowych? Bo w zasadzie Hania ma chyba infekcje, jesli to nie to samo
![]() ![]() Ann, daj znac co i jak. Prim, dobrze, ze to juz prawie koniec ![]() Aniolku ![]() ![]() Za wszystkich chorych ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-12-16 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Konto usunięte
|
Szperrr; gdyby to bylo zapalenie ucha to na 100 % Hania by dostala antybiotyk
![]() Oli tez nam ostatnio niedomaga i wlasnie lekarz we wtorek obejrzal i stwierdzil, ze uszy i gardlo leciutko czerwone, ale na razie wstrzymamy sie z antybolem i poczekamy kilka dni. I dodal, ze teraz ten wirus szaleje i on dziennie to okolo 20 takich dzieci bada ![]() I w sumie sam nurofen i syrop na kaszel dziala, juz 2 noce Olu przespal bez budzenia z kaszlem (noo, wczoraj o 3 w nocy sie zbudzil, ale po to, zeby sobie pospiewac ![]() ![]() W kazdym razie zdrowka dla Mikolajkowych i ich Mam (Prima ![]() PS. z ta ciaza to o mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Aniolku - gratulacje!!! Trzymaj sie z dala od wszelkich chorobstw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
fajne terminy macie ciężarówki
![]() ja T.rodziłam 13 i uważam,że letnie dzieci to zupełnie inna bajka-w sensie,że lepiej jednak latem(mimo zwisających wałków,które ciężej ukryć latem ![]() u nas nocka spokojniejsza,sinecod pomógł ![]() teraz czekam na kolejną dostawe leków i jedziemy z koksem póki co bez antybiola,zobaczymy czy tym razem się uda najważniejsze,że już się nie dusi i nie haftuje kaszląc dostaliśmy: -do inhalacji-pulmicort,ewent.Berodual jakby był gorszy kaszel -do łykania: Stodal,później Mucosolvan -Engystol na 2-3miechy -Elofen -wapno,wit.C - sinecod na wieczór i noc,ewent,Diphergan umówiłam sie na wtorek z T.na szczepienie,ale coś mi pokasływać zaczyna ![]() a podobno wycofują te szcepionki 5w1 wiecie cos na ten temat? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
Moona, tzn. ze ear infection to jest jakas lekka infekcja, a zapalenie to co innego?
![]() Tak czy siak, Mloda jest nadal zakaszlana i zasmarkana, ale w pelni na chodzie ![]() Ann, wspolczuje ![]() Nic nie wiem na temat szczepien. Prim, na temat tych foteli tez nie ![]()
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
haj laseczki czytam sobie Was i widze, ze tez same choruski
![]() ja w domu mam znów 2 ![]() ![]() ann piszesz, ze Sinecod pomaga, bo Adi własnie ma duszacy ciagły kaszel ze az go cofa. W nocy non stop kaszle i chyba zakupie ten syrop dziś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
znacie bajke o Sinobrodym? Przeznaczona od 3 lat...
http://basnie.republika.pl/sinobrodyp.htm ann- widze, ze standardowy zestaw... Oby sie udalo! Duuzo zdrowka dla Zu. Zdrowka tez dla Hani i szperr i wszystkich chorowitkow! Moja Zuza juz troche lepiej, ale dalej jej rzezi w oskrzelach. Adasiek tez kaszle, ale jak mam porownanie, to widze roznice w kaszlu "zwyklym" a kaszlu z zapalenia oskrzeli. Adaska inhaluje i tez walczymy, zeby sie nie roznioslo na oskrzela. Inhalacje z mukosolvanu i syrop z zcebuli w roli glownej. A na kaszel na noc jak dziecko nie moze spac - to faktycznie polecam Sinecod (tyle, ze ja mialam krople - na recepte, ale syrop chyba ma to samo). Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-12-17 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
kurcze zimno, że aż gile zamarzają
![]() Co do naszego wyniku moczu to sama nie wiem co o nim myslec, wyszedł nam zasadowy odczyn, i troche glukozy i urulibiny w moczu. Może to wskazywać zarówno na wiele rzeczy jak i na nic. Nasz nefrolog chwilowo nie przyjmuje a pediatra powiedziałabym "gówno wie na ten temat" wiec sama nie wiem co robic, na razie pozostaje mi chyba tylko zaczekac i zobaczyc czy nadal nic sie nie zmieni. Bylisy tez dziś u audiologa i mamy skierowanie do szpitala na usuniecie tego cholernego migdała. Okazało się, że mamy to zrobić "natychmiast" najbizszy termin na ktory nas zapisala doktorowa to 21.03 no chyba ze cos sie wczesniej zwolni. Generalnie powiedziala ze w tragicznym stanie są jego uszy od tych stanow zapalanych ktore sie robią przez migdał, wiec na pewno ma spory niedosłuch. Ale oczywisie badanie sluchu dopiero w lutym. Wszedzie ma stany zapalne z nalotami na tym migdale, w uszach i nosie. Powiedziala ze migdal zrobil w naszym przypadku bardzo wiele zlego i najwazniejsze to kontrolowac i strac sie jakos unikac bezdechow (łatwo powiedzieć) ![]() Zdrówka wszystkim naszym chorowitkom tym duzym i tym małym ![]() Aniołku gratuluję i życzę spokojnej ciąży ![]()
![]() |
#823 |
Rozeznanie
|
![]() Tylko po łebkach przeczytałam... Aniołku - gratulacje ![]() ![]() Prim jak się czujesz? Misia termin powalający ![]() ![]() ![]() celko wszystkiego dobrego ![]() ![]() Coś jeszcze miałam, ale już mi wyleciało z głowy ![]() U nas Kasia ma ospę wietrzną (przyzać się która przesłała po łączach ![]() ![]() A ja dzisiaj wróciłam do domu... Operacja była wczoraj w pełnej narkozie... Okazało się, że zmiana jednak była większa niż wynikało to z badań USG... Cieszę się, że jednak zdecydowałam się go szybko usunąć... Ann dziękuję ![]() ![]() ![]() A gdzie jest Ewcia i Bingo? Miłej nocy Mikołajkowe ![]()
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
afiliks- ale Ci sie chorobska skumulowaly
![]() ![]() ![]() Boli Cie? misia - kurcze jakie terminy.... A moze sie uda jakos szybciej... Ciekawe czy mozna by prywatnie taki zabieg przeprowadzic i ile by to kosztowalo... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-12-17 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
afiliks -jak się czujesz?
ja w miarę. poprosiłam tż o ibuprom zatoki czy coś w tym stylu - wrócił z gripex max. Cóż, zaaplikowałam 2. najpierw padłam jak kawka na 2 godz a potem dostałam od tej pseudoefedryny takiego kopa, że szo. Nomalnie jakby mnie ktoś nakręcił ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- nie wiem,o co kaman - napisałam taaakiego posta została kńcówka w skrócie: szperr -wg mnie infekcja to takie "jeszcze nie zapalenie" - przy zapaleniu ucha ból jest straszny, a piszesz ze Hania ok ann - dużo leków,oby pomogło.o szczepionkach nie wiem misia - może wycięcie pomoże,infekcje się skończą,Uszkowi będzie lżej oddychać. szkoda, że wynik niejednoznaczny z moczu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sam zabieg to stres - glownie ze wzgledu na narkoze, ale szczerze mowiac chyba wiekszy dla rodzicow niz dziecka. Blanka rano miala zabieg, a wieczorem objadala sie lodami i serkami homo, szalala i wariowala jakby nigdy nic. Od nastepnego dnia jadla i pila normalnie, nie skarzyla sie na zadne dolegliwosci. Wogole niepamietala ze cos bylo. Trzymam kciuki! Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2010-12-17 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie,co mam poprzestawiane - kiedyś jak otwierałam okienko odpowiedzi to normalnie widziałam pogrubione czy podkreślone czy cytat - a teraz tylko te QUOTE i quote - i to jest mało czytelne dla mnie.
Nic nie przestawiałam w ustawieniach,ale możliwe że Hubert coś dopomógł... Jak to odkręcić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Prim, z tego wynika ze gripex by mi sie przydal
![]() ![]() Z tym zapaleniem/infekcja doszlam do podobnych wnioskow ![]() ![]() Misiu, a jak ten audiogram u niego wyglada? Pamietaj, ze pogorszenie sluchu wywolane choroba jest odwracalne ![]() Ann, jak dziewczyny? Mam nadzieje ze Tosi nie wezmie nic.. ![]() Celko, trzymajcie sie ![]() Zdrowka wszystkim! ![]() Ps. Prim, nie mam pojecia, u mnie jest jak zawsze.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-12-17 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Afiliks jak Ty się czujesz, kiedy wyniki za 3 tyg? Zdrówka dla Was kochani
![]() Prima dobrze, że choć trochę gripex pomógł.Ja jak miałam zapalenie zatok to jeszcze po antybiotyku nadal zatoki bolały a ten sinupret średnio pomagał. Szperr mnie też się kojarzy infekcja z czymś łagodniejszym a zapalenie z czymś co już trzeba antybiotykiem leczyć. Jednak niezależnie co dopadło Hanię zdrówka dla niej. Nam w końcu nie zrobili badania sluchu bedzimy miec je w lutym, teraz pani doktor stwierdzila to wszystko na podstawie normalnych badan, tzn uszy badał też takim czymś. Ale ponieważ ma po tych wszystkich stanach zapalnych podobno je w stanie tragicznym to powiedziala ze na pewno wjdzie niedosluch a badanie to tylko "pro formo" Ann kurczę, ale macie zestaw ![]() Bianko a robiliscie zabieg w normalnym szpitalu czy prywatnie? Troche mnie ta narkoza stresuje, musze sie wczesniej skonsultowac z nefrologiem ze wzg na jego nerki, ale generalnie wierze ze bedzie dobrze. U nas tez infekcji uszu takiej o ktorej bym wiedziala nigdy nie bylo, ciagle zapalenie gardla z nawet glupiego katarku ktory tylko troche splynął do gardła. Ale tu nie ma co sie dziwic bo Uszek oddycha w 99% tylko buzia wiec np jak taki mroz to gardlo od razu jest narazone. Wiecie jeszcze co do usuniecia migdalow to dla mnie nawet nie jest to kwestia pozniejszego nie chorowania. Mnie przede wszystkich zalezy na to by tak sie nie meczyl tym oddychaniem, skonczyly sie bezdechy, nocne chrapania. Najlepsze jest to ze gdyby nie to ze mamy problemy z tą mową i poszlismy do tej logopedki ktora od razu po tym jak mowi powiedziala ze na pewno jest przerosniety trzeci migdal to moze bysmy nawet do laryngologa nie trafili bo nasz konowal pediatra znajac dziecko prawie od paczatku i wiedzac co jest grane nic nie zauwazyl albo nie powiedzial.
![]() |
#830 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mnie nie boli, na szczęście ![]() Cytat:
![]() U mnie wszystko normalnie działa... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze będzie ![]() ![]() A lekarz - szkoda gadać ![]() U nas pada śnieg ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#831 | ||
Zakorzenienie
|
Misia-ehhh...
![]() ![]() ![]() ostatnio rozmawiałam z klientką,która miała lekarkę-homeopatkę i laryngologa w jednym,spróbuję wziąc namiary może się przejdziemy-jak cena i terminy będzie miała znośne ![]() a każdym razie ta klientka poleciła mi Calendula(jakiś płyn robiony w aptece homeopat.) i on podobno właśnie zalecza gardło i dzięki temu infekcje się nie powtarzają tak szybko,bo wszystko jest jakby wyleczone do końca ![]() przejdę się do tej apteki i podpytam,pewnie zastosuję u ZU,bo może ona też nie do końca zawsze wyleczona i dlatego szybko łapie ![]() może też macie tak aptekę,w której robi sie leki homeopatyczne? terminy straszne... mocz chyba warto powtórzyć,żeby nie było niedomówień [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2382788 9]Oooo, no wlasnie, ja juz mam idylle w glowie, Oli na placu zabaw SAM sie bawi, male spi w wozku a ja siedze na lawce z ksiazka i kawke popijam ![]() tiaaaa... ![]() w sumie tak było,tylko zamiast kawki z książką bawiłam się z ZU-byl to czas dla nas ![]() Cytat:
![]() ale trochę ciuchów i pościeli poszło ![]() w nocy nie haftowała na szczęcie ![]() ![]() ![]() a jak sie shafci to mówi:ULAŁO MI SIĘ ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka dla obu ![]() mnie to bardziej młodsze chorujące bardziej dobija ![]() bidulek Cytat:
![]() tylko na noc! bo on powstrzymuje napady kaszlu,a w dzień ma odkasływać ![]() 15kropli co 4-6h ![]() nam pomaga ![]() wczoraj p poł. tak się dusiła,że myślałam,że pojedziemy do szpitala ![]() trochę pobiegała,bo dziadkowie przyjechali i chyba to pobudziło ![]() masakra przez 2h chyba w końcu dałam wszystko co miałam(co i tak połowę wypluła) poinhalowałam wszystkim co miałam w końcu padła o 16.30 i spała z przerwami do rana ![]() a może to na Pulmicort tak zareagowała? macie jakieś obserwacje na ten temat? bo po inhalacji z Berodualu jakoś lepiej jest ![]() pomijam fakt,że ten Pulmicort to strasznie drogie cholerstwo ![]() ale spróbuję dzisiaj jej jeszcze zrobić i zobaczymy ... Tośka oczywiście od wieczora zaczęła pokasływać ![]() no to jej zaaplikowałam co miałam ostatnio przepisane i mam nadzieję,że do pon.sie nie pogorszy... pójdę rano ją osłuchać ehhh.... i znowu szczepienie przejdzie koło nosa już patrzą na mnie jak na wyrodną,ale co ja poradzę jak T.ciągle z glutami od paźdz. razem z ZU ![]() Afiliks- ![]() ![]() a mnie czeka jeszcze jedna atrakcja-wycięcie swojej własnej tarczycy ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Misia-Engystol mamy podawać przez 2-3miesiące 2xdziennie,niby pod jezyk,ale to jedyna tabletka,której ZU nie lubi ![]() ![]() ![]() teraz ZU śpi a T się obsrała i nie chce szkoda.wczoraj spała 3h ciurkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
Ann -a nie mogłabyśpoprosić (jeśli masz moze znajomego lekarza na przykład) o pulmicort na przewlekłe (tzn na recepcie aby było "P")? Wtedy kosztuje ok 3 zł, anie 90. (Hubert jest alergikiem i ma jako przewlekłe)
A z tarczycą to sie ostatnio kancia pożegnała też o ile pamiętam ![]() Dzieje ci się coś, guzki? i jeszzcze mi się przypomina,co wczoraj pisałam zanim mi wcięło posta: szperr - nie mam przerwy do stycznia, w zasadzie tak te Święta wypadają, że nic nie ma wolnego. Norlmalnie przedszkole ejst czynne - i pewnie będzie sporo dzieciaków, bo doświadczenie pokazuje, że między świętami a sylwestrem sporo ludzi ma wolne - wiec dzieciaki do przedszkola a sami luzy na zakupy i wyprzedaże Co do poduchy na fotel - jeden sprzedawca na all ma poduszk -i może mi uszyć pokrowiec,ale koszt taki sam jak poducha ![]() Doszłam do wniosku, że i tak planujemy kupić jjakiś narożnik czy kanapy (nawet mam mniej więccej wybrany, tzn bardziej producenta niż model,bo pewnie będę na zamówienie wydłużać) i moze pogadam znim o pokrowcu,może taniej wyniesie. Dziś od rana latam na miotle, można powiedzieć że do świąt jestem przygotowana. Jeszcze tylko muszę dla tż coś kupić, bo ostatnio to zapachopląsu dostałam i nic nie wybrałam ![]() No i choinka - chcę żywą. Kiedy najlepiej kupić? Wy już kupujecie czy lepiej na ostatnią chwilę? Ubierać i tak będziemy w czwartek pewnie. Ja zawsze wolałam mieć wszystko wcześniej - ale jak sobie w tym roku kupiłam chryzantemy (w pączkach,ale było ciepło przed 1 listopada) i mi przekwitły...to chyba z choinką poczekam do końca,coby mi nie obleciały igły ![]() sławka - pierniki dobre wyszły,miękkie. Tylko ilości hurtowe, chyba rodzinę obdarujemy. Dekorowaliśmy na 3 wieczory ![]() W chrome mam te dziwne quote, powróciłam do firefoxa --i t nrmalnie, od razu pogrubienia itd. Nie wiecie, czy to wina przeglądarki czy jakoś się ustawia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
Prima-to super,że pierniki jadalne jednak
![]() ![]() ![]() dzisiaj już po nim oki,więc chyba nam nie szkodzi ![]() choinkę już mamy od kilku dni, żywa w doniczce.choć mniejsza niż zawsze-niestety miejsce nas mocno ogranicza ![]() na tarczycy guzki niestety a może same znikną ![]() w każdej przeglądarce może wszystko inaczej chodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
ann - sama nie wiem, jak z pulmiortem -z ta dokumentacją.
Jak Hubert dostał pierwszy raz -to na 100%. Wykupiłam, bo nie wiedziałam,że taki drogi i ze taki ryczałt. A pediatra nasza wiedziała przecież, że Huberr alergik, bo miała w karcie adnotaccje i alergologa w tej samej przychodni mamy. Po niedługim czasie Wiktor (synek brata) miał zapalenie oskrzeli - i ta sama pediatra przepisałą mu pulmicort - na "P (on nie jest alergikiem, więc i żadnej kartoteki nie ma). Teraz już zawsze pilnuję, żebym miała "P" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
Ann, calendula to nagietek lekarski. Moze byc po prostu wyciag z niego? Leki homeo chyba nie na tym polegaja
![]() Biedna Zu, szczerze wspolczuje. Zdrowka wszystkim ![]() Mloda chyba naprawde nie mogla miec wiekszego zapalenia, bo energia jej wrocila pelna para, a je za trzech ![]() ![]() ![]() Za to ja nadal pluca wypluwam, ciagle przysypiam, bo spie po 10 minut i kaszel mnie budzi, i tak w kolko. TZ mi juz kilka razy przybiegal "zycie ratowac" ![]() ![]()
![]() |
#837 | ||||
Rozeznanie
|
![]() a propo robaków to jakie objawy powinny mnie zaniepokoić - bo wczoraj myślałam, że kręćka dostanę. Położyła się Kasia spać, a po dwóch godzinach kaszel, płacz przez sen, wiercenie, kopanie nogami, zgrzytanie zębami ![]() ![]() Cytat:
My dostaliśmy pulmicort z literką P na recepcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Zresztą więcej to Kancia może napisać ![]() Cytat:
![]() A jaki sobie w końcu zapach wybrałaś? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
afiliks - no wszystkie wymienione przez ciebie objawy
![]() ![]() Wczoraj Hubert mnie zaskoczył na maxa ![]() Kiedyś jak u alergologa miaa duuuże opóźnienie to w ramach zabijacza czasu włączyłam Hubertowi grę w telefonie - edge. To taka logiczna, troszkę w stylu tetries jakby - chodzi się taką kostką. Nie jest jakaś łatwa, bo są wąskie ścieżki i nie można spaść, dodatkowo te ścieżki latają, rozdzielają się, fruwają -trzeba z wyczuciem tym kwadracikiem kierować. Hubertowi się spodobało, często w domu prosi o telefon w to gra. CZasem słyszę wtedy "no klocek, ej no klocek nie idź tam, klocku nie spadaj". Ja tam mu wtedy mówię, że jak ne potrafi to żeby przestał, bo ja nie umiem w to grać i to jego problem. Wczoraj z ciekawości patrzyłam jak gra - i normalnie jestem w szoku,jak steruje tymi swoimi paluszkami. Doszedł na 18 level ![]() Z ciekawości sama zagrałam - i okazało się, ze Hubert jest lepszy ode mnie ![]() szperr - lepiej faktycznie zajdź do lekarza, żeby ci jakoś do świąt przeszło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
kurna tyle napisałam i se zmazałam
![]() to wklepię tylko przepis dla Szperrr,bo nie chce mi się reszty.,może jak się uspokoję Pierniczki: 0,75kg mąki 175g masła 175g cukru 175g miodu 150g śmietanki 30%(kwaśnej) 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia po 3/4łyżki imbiru,cynamonu i goździków(ja dawałam paczkę gotowej przyprawy do pierników) Miód,cukier,przyprawy,mas ło połączyć,dodać śmietankę,dosypywać mąki.Ciasto w kulę i do lodówki na co najmniej 24h. Piec w 180' do zrumienienia-jakieś 10min moje ciasto od 2dni leży w lodówce,ciekawe czy zdążę upiec mam taki meksyk z tymi dwiema chorymi,że padam na pysk T.też ma kaszel,ale mokry,więc odkrztusza a Zu czasem jeszcze taki suchy i nie może odkrztusić-mam dylemat czy dawać jej ten Mucosolvan,bo może bardziej się krztusi od niego ![]() no,ale chwilami mokry ładnie odkrztusi ![]() jeść oczywiście nie chce i walka o każdy kęs czegokolwiek no,ale taką baterię leków dostaje to przecież żołądek rozwali ![]() dobrze,że chociaż T.je... idę,bo aż mi się pisać nie chce Afiliks-mam chyba dość duże guzki 4 na jednym płacie i 1 na drugim.Mówił tylko o operacji,ale może inny zaleci coś innego.Za kilka m-cy zapiszę się do innego może to zobaczymy ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Celko-jak Adasiek? u nas naprawdę straszne cholerstwo tym razem .... Prima-no wiadomo nie od dziś,że Hubert dobry w te klocki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
ann ja miałam guzki przez długi czas no i niestety złosliwe sie zrobiły
![]() nie to zebym straszyła bo wiadomo, ze kazdy organimz inny ![]() jakby co to pytaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.