|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23858117]Pewna jesteś? A za włóczki? Może wymienimy za szydełka?
![]() ![]() [/QUOTE] Szaja najpierw wielkie gratulacje dla Agatki. Cieszę się, że choróbsko poszło precz. Teraz ciesz się córą jak najwięcej. ![]() A szydełka masz może platynowe?? Jak nie to złote może?? Mogłabym się ewentulanie zastanowić, ale nie gwarantuję że transakcja doszłaby do skutku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecie co, ja pamiętam jeszcze z technikum, jak nas uczyli, że płytek PCV, które w latach 80-tych były nagminnie stosowane, nie można układać na podłodze w przedszkolach, bo w czasie chodzenie wydzielają szkodliwe związki, gdzieś na wysokość do 0,5m. Czyli dorosłym nic nie robiły, ale mały dzieciak co dopiero uczy się przemieszczać na podłodze był na to narażony. Wątpię, żeby nasi rodzice na to zwracali uwagę. Ciekawe więc jak to z nami będzie?? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To ja poproszę Martini?? Znajdzie się?? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
takie z niego ciacho, że nie da się zapomnieć.
![]() strojnisia będzie z Luizki. ![]() zdemontowałam tydzień temu i już sprzedałam na Allegro, ktoś się mocno napalił, bo poszła za 147zl, a nowa 161zl kosztuje. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i za ząbek. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zadomowienie
|
Do świąt zostało jeszcze tylko 5 dni a ja mam mieszkanko nieposprzątane, zakupy nie zrobione, prezentów nie nabyłam (poza tymi dla Bogusia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teoretycznie też moge ją usypiac u nas na łóżku a póżniej przenosic ale nie chce - chce żeby zasypiała w łóżeczku - żeby wiedziała że to jej łóżko a ja jestem obok. Nie jestem pewna czy takie usypianie i przenoszenie jest skuteczne - budzi sie dzieciak w nocy i marud bo nie wie gdzie jest..
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
Olivka-ja też mam taki plan
![]() ![]() Velluto-biopsja to podobnie jak pobieranie krwi,małe ukłucie i już,dla mnie luz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bydgoś sukienka ![]() kafuniax mały przystojniak ![]() justin super wyglądacie ![]() ja też jestem za fotkami świątecznymi ![]() wczoraj byłam u mamy i cały dzień dekorowałyśmy pierniki ![]() Dziewczyny czy takie niemowlaki mogą mieć ból głowy? bo ja mam dzis straszna migrenę i mały też taki płaczliwy i nieswój i zastanawiam się czy nic go nie boli ![]() a i mam pytanko odnośnie krzesełek do karmienia: czy wasze mają regulowane podnóżki? bo nie wiem czy to ważne
![]() |
#3457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() tak, tez tak uważam-to nie sztuka połozyć spiące już dziecko do łóżeczka ![]() ![]() My juz po spacerku rodzinnym-pogoda mroźna, ale piękna ![]() Teraz obżarstwo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się jak najlepiej ![]() Koniecznie daj znać jak będziesz wybierać się na operację ![]() U nas dość zimno, ale zapakowaliśmy małą do wózka i pojechaliśmy do teściów na obiad. A teściowie oczywiście lement, że takie zimno i biedne malutkie dziecko na pewno baaardzo zmarzło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy za wszystkie gratulacje.
![]() zajrzałam w paszczę i widać wyraźnie, że dolne dwójki i jedna z dolnych trójek czają się do wyskoczenia. co ciekawe, dół od dawna był pulchny, góra ledwie odrobinę. więc jak ktoś mnie zapyta, po czym poznać, że dziecku wyjdzie ząb - to ja już nie wiem ![]() a teraz tak na szybko i w wielkim skrócie: Kardashi - Blanka słodka i fajnie, ze ma z psiakiem taki kontakt. Bydgoś - Lusia będzie baaardzo elegancka ![]() a co do Twojego snu - trochę się w nim zgadza. swego czasu przez parę dni prowadziłam z małżem nadmorski pensjonat w zastępstwie teściowej ![]() Justin - co trzeba zrobić, żeby sobie u Szaji zasłużyć na takie piękne prezenty? świetnie wyglądacie ![]() Szaja, Siala - przykro mi, że Wam się tak pokićkało na Święta. obyście doszły do ładu z chłopami, zanim zaświeci pierwsza gwiazdka. jak coś pominęłam, dopiszę później ![]() zdjęcia świąteczne - fajny pomysł. ktoś się podejmie poskładania? jak nikt, to zapytam małża, czy by się nie chciał pobawić (właśnie dostał nowego PS) ![]() my byliśmy wczoraj na ostatnich w tym roku zajęciach basenowych. było nurkowanie po raz pierwszy. niezbyt się Ewci podobało, ale mam nadzieję, że była to po prostu reakcja na coś nowego i głowę pod wodą. że się oswoi i będzie ok. i w ogóle oprócz dzisiejszej trudnej nocki, mam od 2 dni złote dziecko. chichra się, gada, turla, próbuje raczkować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ból głowy tak, ale migrene, to chyba nie... Moze czuje, ze cos z Toba nie tak, dziecko to barometr samopoczucia mamy. Ja jestem meteopatką i jak niemoja pogoda, to młody tez marudny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wow, super ![]() Łączę się w bólu, naszego pewnie na święta nie będziemy mieli ![]() ![]() Dzisiaj byli na chwilę teściowie, menu ustalone. Wigilię robimy u siebie. Teść przygotowuje barszczyk ( zawsze pyyyyyszny robi ), a teściowa bliny drożdżowe ( tradycja ze wschodu ). My robimy resztę - ryby ( po grecku, smażony pstrąg, śledzie ), paszteciki z kapusta i grzybami, pierogi z grzybami, kompot z suszu, piekę sernik.
![]() |
#3462 |
Konto usunięte
|
Ja mogę składać fotki.
mail: szajajabaMAŁPApoczta.fm |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już mam sporo zdjęc świątecznych porobionych. Dziś jeszcze popstrykałam w pajacu świątecznym. Cytat:
Ja tylko soczek jabłkowy mogę. Dodaje jeszcze zdjecie ze spacerku. Byliśmy 1,5h.Starsza szalała na sankach a mała obserwowała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zaprosiłam rodziców z młodszą siostrą i teściów. Zaprosiłam też brata i jego żonę, ale nie przyjdą, chcą sobie sami, we dojkę wigilię zrobić... Menu podzielone- mama robi rybe i dwa rodzaje kapusty, teściu robi inne ryby, zupę rybna i pierogi w trzech rodzajach, a ja ugotuje ziemniaki i barszcz ukraiński, TŻ zrobi makówki, teściowa moczkę... moja mama jeszcze upiekła piernik przekładany marmolada, a ja pierników cale mnóstwo. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23870538]Ja mogę składać fotki. mail: szajajabaMAŁPApoczta.fm[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
soczek też się znajdzie - zapraszam do spiżarni w takim razie
![]() widać, że Olcia się świetnie bawiła w czasie sesji. ale najbadziej mi się podoba 3 fota ![]() a ja wrzucam z wczorajszego basenu. trochę nieostre, ale mi się bardzo podoba. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To własnie taki wstydzioch ![]() Ja mimo,że karmię wróciłam do rozmiaru sprzed ciązy 60F.Mam takie flaki,że pewnie do 60E bym je upchała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Rozeznanie
|
darianna i margo ale macie śliczne córcie
![]() djerba robiłam w tygodniu koszyczki z indyka wg twojego przepisu i muszę powiedzieć, że pychotka ![]() a ja właśnie wcinam pierniczki, nie będę skromna ale wyszły palce lizać ![]() ![]() my Wigilię to spędzamy na raty - najpierw u teściów ale to tak na chwilkę bo oni sami idą do dziadków a my potem do moich rodziców bo nie wyobrażam sobie Wigilii nigdzie indziej tylko u mamusi ![]() dziś dałam małemu pierwszy raz chrupkę ale wcinał! aż dyszał z zadowolenia ![]()
![]() |
#3470 |
Raczkowanie
|
szaja,jak fajnie,że z Agatką już wsio ok
![]() margo gartulacje z okazji miesięcznicy i ząbka kolejnego. ![]() ![]() silpe Ty kusicielko ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23870538]Ja mogę składać fotki. mail: szajajabaMAŁPApoczta.fm[/QUOTE] Ja będę miała jakieś fotki dopiero po świętach.W moim aparacie siadła mi bateria i ni chu chu nie mogę znaleźć ładowarki ![]() Ale też jestem bardzo chętna ![]() Dziewczyny,ja was podziwiam z tymi wypiekami.Ja ledwo co mam posprzątaną chatę. Odkąd Bruno skończył 7 miesięcy,skończyło się ładne zasypianie wieczorem w łóżeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23871933]my też robimy wigilie u nas. ![]() zaprosiłam rodziców z młodszą siostrą i teściów. Zaprosiłam też brata i jego żonę, ale nie przyjdą, chcą sobie sami, we dojkę wigilię zrobić... Menu podzielone- mama robi rybe i dwa rodzaje kapusty, teściu robi inne ryby, zupę rybna i pierogi w trzech rodzajach, a ja ugotuje ziemniaki i barszcz ukraiński, TŻ zrobi makówki, teściowa moczkę... moja mama jeszcze upiekła piernik przekładany marmolada, a ja pierników cale mnóstwo. ![]() [/QUOTE] wigilia we dwoje? szczerze mowiac noe wyobrazam sobie... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Konto usunięte
|
ja też nie...
![]() ![]() ![]() To ona stwierdziła, że skoro mają już swoją rodzinę, to będą sami wigilię robić (tak... ![]() A już zupełnie na marginesie muszę odnotować fakt, że bratowej najlepiej zupki z torebki wychodzą. ![]() Na koniec muszę się pochwalić: Tymek łazi na czterech po całej chałupie, wreszcie jako tako opanował technikę, zajarzył, że rączkami tez trzeba przebierać ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj 17-sekundowa wersja pokazowa: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Kuzynki synek ma 6,5 miesiąca.W ogóle nie obraca się jeszcze na boczki i na brzuch.Jak go położą na brzuchu,to obruci się na plecki.W ogóle jak na niego patrzę,to mam wrażenie,że leży jak "kłoda"(sorki za wyrażenie),jest mało ruchliwy.Kuzynka zaczyna już świrować.Ja jej pomóc nie umiem,bo Brunowi to dość szybko przyszło. Jak myślicie,ma się już przejmować?Zgłosić się gdzieś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie wigilii- nie wyobrazam sobie jej spędzić we dwójkę, trójkę... Od kiedy przeprowadziłam się w męża strony, na wigilii jest zawsze ok. 20 osób.W tym roku spotykamy się u wujka i każdy coś przynosi. Nasza część rodziny( czyli teściowie, my i młodsza siostra tz-ta) robimy: rybę po grecku, rybę w warzywach( specjały teściowej), śledzie na różne sposoby( do obgadania) i jaja faszerowane...,ktore robię ja ![]() ![]() Takze nie napracuję się zanadto ![]() ![]() Samodzielne usypianie=dzień 3...moja wygrana, ale nie było łatwo.
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a na początek możesz jej zaproponować takie ćwiczenia jak kiedyś bratka polecała, - takie bujanie na boki, ... dziecko na plecach lezy, nóżki podciągnięte troszkę ku górze, zgięte w kolankach, i wkładamy nasze kciuki pod kolanka a nasz palec wskazujący dziecko trzyma i tak nim bujamy w prawo, w lewo, w prawo, w lewo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23874798]
Na koniec muszę się pochwalić: Tymek łazi na czterech po całej chałupie, wreszcie jako tako opanował technikę, zajarzył, że rączkami tez trzeba przebierać ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj 17-sekundowa wersja pokazowa: ![]() ło jezu,ale, że tak się wyrażę,zapiernicza!!!1:lo ve: ![]() ![]()
![]() |
#3477 |
Wtajemniczenie
|
panna migotka - to się cieszę
![]() Wrzucam 2 fotki, jedna z dzisiejszego spacerku (spontan, bez makijażu więc nie wyglądam fajnie......i te zmarszczki boooossshhh... ![]() A druga to córeczka mojej koleżanki - Idara (5 tyg) . Koleżanka oczywiście czarna i jej mąż też, ale są polakami. Duże usta co nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23874798]
Na koniec muszę się pochwalić: Tymek łazi na czterech po całej chałupie, wreszcie jako tako opanował technikę, zajarzył, że rączkami tez trzeba przebierać ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj 17-sekundowa wersja pokazowa: ![]() Oooooomg ale daje czadu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Raczkowanie
|
lea
![]() ![]() ![]() ![]() Kuzynka już z nim ćwiczy coś takiego.Pokazywałam jej to i ćwiczenie,które sama robiłam(zaproponowane przez rehabilitantkę),zachęcają ce do obrotu. Edytowane przez kaszpirek Czas edycji: 2010-12-19 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
Margo gratulacje 3 ząbka
![]() Dziś koleżanka mnie pocieszyła ze jej synkowi wyskoczył zabek jak miał rok i 3 miechy ![]() Darianna urooocza mikołajka ![]() Pomysł z fotami mi się podobaaa ![]() U nas opryszczki powoli sobie idą ![]() Tylko z paluszkiem coś nie tak. Złamał jej się paznokiecik i teraz ma jakieś spuchniete, wyglada jak by miala zakażenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.