|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
moja to wczoraj spadła ze schodka, nie wiem co jej strzeliło do głowy bo chodzi juz przecież tak długo ale zawsze jak się zbliżała do schodka w kuchni to ciap na kolanka i tak jak zawsze schodziła tak samo jak z łóżka a wczoraj boczkiem sobie szła i nie przypuszczałam że będzie chciała zejsć tak jak my i spadła ale na szczęscie obiła tylko kolanka i nie uderzyłą buzią w podłogę bo troszke brakło, ale płacz był ogromny bo się wystraszyła no ale nic nie pomogło i zznów chciała tak zejść ale zdążylam ją złapać a teraz zrobiła mi taką kupę że rozmazało się po całej dupci i śmierdziało że hej więc wziełam tetrową pieluchą obwiązałam twarz żeby mi tak nie śmierdziało bo mi się dzwigało aż a ta stwora zaczęła się ze mnie śmiac ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- [QUOTE=katekatee;23842542]Witam Ja bym zresztą w pracy te swięta nawet mogła spędzić ale jak mi się zwali rodzina tżta to co im powiem![]() ![]() ![]() Kurcze Aniu, szkoda no ale tak czasem bywa. Jakbym miała mniej pracy to bym się zajeła Twoim mieszkaniem a tak to nawet nie mam kiedy do Ciebie podjechać ![]() QUOTE] no to ładnie Wam interes się kręci, gratuluję oby tak dalej no widzisz Kasiu ja też mam bardzo mało czasu ostatnio, jak już gdzieś jadę to do sklepów po wykonczeniówki jakieś i potem do domciu odpoczywać, staram się do was zaglądać jak najczęsciej bo prawdopodobnie od poniedziałku może nie będę mieć czasu kompletnie a potem nie wiem jak tam z internetem będzie ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- dziewczyny pokaże Wam jak Agusia robi moja moja lali ![]() jest kiepskiej jakości niestety ale tak działa telefon ![]() http://w336.wrzuta.pl/film/00tmY8OHyZ0/film0126
|
|
|
#2912 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ojej jak się brzydko uderzyła Ale nic poważniejszego się nie stało co??A te plamki może faktycznie od mleka. Cytat:
![]() A z tą kupą to aż tak poważnie?? Filmik boski!!! ślicznie bawi się lalą
|
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Heloł
Nie wiem czy ktoś doczytał ale proszę jeszcze raz o link do książki kucharskiej bo wigilia tuż tuż a ja pomysłu nadal nie mam ![]() Cytat:
Aniulka mała jest śliczna Ja bym Wam musiała pokazać jak WIki udaje pieska, bierze maskotkę baranka po buzi i lata z nią na czworakach po pokoju i jeszczą ją tak potrząsa. Myśleliśmy z tżtem że pękniemy ze śmiechu. |
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Kate link do ksiazki kucharskiej jest na pierszej stronie pod lista mamus
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
a cóż to za pustki
![]() witajcie i uciekam robić śniadanie a potem na sklepy i do rodziców bo mamuśka dziś wraca z niemiec w tym roku będzie na święta w domciu
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale tu cisza jak nigdy chyba
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie cisza
chyba przygotowania do Świąt idą pełną parą
|
#2918 |
|
Raczkowanie
|
Dobry dobry z Nysy!
Buziaki dla wszystkich poobijanych maluchów, zawsze mi się słabo robi jak się co któremuś stanie tak sie pogruchoczą te dzieci, że szkoda gadać.Milka mi też przedwczoraj spadła z łożka bo tak skakała, nos z przody zdarła... wygląda jak Rudolf Od 48 h nie śpimy i wydaje mi się, że ten weekend to jesden długaśny dzień. Wczoraj pojechałąm do Wrocka na wielkie-świąteczne-prezento-zakupy! SZAŁ w oczach ludzi i upał w sklepie i wyciekająca jak woda kasa wróciliśmy o 23......a Milka nie spała tylko wyła, i tak już do rana........ reakcja poszczepienna jest u niej fatalna, gorączka, biegunka, odbijanie na wymioty i kataro-kaszel.... ide odsypiać........a mieszkanie odłogiem stoi |
|
|
|
#2919 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że czujesz się kwitnąco kurdę nooo coś mi tu nie chce wysłać tego posta, a się rozpisałam, piszą mi ,że zbyt lakoniczna wypowiedz, o co choo? |
||||||||||
|
|
|
#2920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nadal dużo zdrówka dla Was Cytat:
![]() A to spryciara Ja kąpie w Johnson bedtime... Amelcia urocza jak zwykle Cytat:
Cytat:
Kochana słodzinka Cytat:
![]() No to rzeczywiście maraton... A u nas ospa - odsłona druga - Mamy w domu małą biedronkę - Madzia jest nią od wczoraj |
|||||
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
poczytałąma le anwet nie ogarniam co dopisać...zmęczyły mnie mega zakupy- wyfdałam bony co do grosika
|
|
|
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A właśnie tak sobie rano myślałam (bo moja miała jakąś krostkę na nóżce - chyba z proszku), czy Madzia zaraziła się w końcu tą ospą czy nie, ale widzę, że niestety masz powtórkę z rozrywki
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko dla Lenki
zawsze zaskakuje jak ktoś już życzenia napisze.
|
|
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu cisza
Wszystkiego Dobrego dla Lenki My byliśmy dziś na sankach potem pojechaliśmy kupić choinke, ale już nie było....teraz tz pojechał sam szukać choinki
|
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
hej ja tylko na chwilke, jestem w wirze nauki na wtorkowe kolokwium, dziś mieliśmy chrzciny Blanki,więc odniose sie do postów we wtorek
![]() Sto lat dla Lenki Suonko! i.... doczekałam sie! BLANKA ZACZĘŁA CHODZIĆ )))Moja teściowa mówiła, że zacznie po chrzcie i haha wróciliśmy do domu i zaczęła chodzić )) ale się ciesze ))to do wtorku moje kochane!!! |
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Blanki za chodzenie![]() ![]() Za kolosa
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
czytalam po lebkach, ale cos tam pamietam... ![]() Tarasiu mam nadzieje, ze malutka juz nic nie pamieta u upadku Katevalley dziekuje bardzo za porzadny ochrzanienie, az czlowiekowi lepiej na sercu zwlaszcza, ze sie nalezal i to jak Ola kciuki we wtorek beda za egzamin Tak sobie pomyslalam, ze wasz piesek teraz bedzie mial powaznie przeciupciane.... ![]() dla Lenki!! U nas ok, bylismy w koncu na sankach i bylo taaaaaak fajnie... Maly wniebowziety, tatus jeszcze bardziej ciagnal syna dumny jak paw André jak tylko zobaczyl kaczki plywajace po jeziorze to tylko "Kua kua, kue kue" powtarzal caly czas... ![]() Poza tym znow lubie mojego malza....oj, przekonal mnie do tego na wieeeele sposobow.... Lecimy pojutrze wiec jutro powoli sie pakujemy i - najwazniejsze - modlimy, zeby nie odwolali/opoznili/przesuneli naszego lotu, bo z tego, co wszedzie sie dzieje na lotniskach to masakra - we Frankfurcie odwoluja dziennie kilkaset lotow..! Lecimy z Hannoveru przez Amsterdam do Lizbony...oby sie udalo bez atrakcji... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-19 o 20:14 |
|
|
|
#2928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety raczej nie było szans żeby się nie zaraziła. Próbowaliśmy ich izolować ale nie dało rady. Ciągle się razem ściskają, bawią, przytulają Mała wygląda śmiesznie - cała w fioletowe kropki na razie się nie drapie, ale ma gorączkę i słabo śpiCytat:
Znalazł? My też jeszcze nie mamy...Cytat:
![]() Napisz jak po chrzcinach i kciuki za koło |
|||
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z małżem to czułam, że to kwestia czasu tylko Kciuki za spokojną podróż |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz, ja skleroza zapomnialam o twoich "kropeczkach" ale wiesz, co - przynajmniej bedziesz miala spokoj z dwojka juz teraz, oboje przeszli juz A z malzem....jak sie postara to wiadomo, ze az TAKA niedobra to ja nie jestemi dam sie uglaskac... ![]() ![]()
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niby tak, ale nie mieli kiedy - tylko na święta akurat I całe szczęście ![]() Może jednak będzie w porządku
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
joł joł a raczej hoł hoł bo święta za pasem
![]() witam szanowne panie po tygodniowej nieobecności. Nawet nie spojrzałam ile mnie czytania czeka... ![]() dziękuję Wam za życzenia roczkowe. Pozwolę sobie skromnie zauważyć że tort wyszedł mi baaardzo smaczny. Z wyglądu bez szału ale i tak mi się podobał o taki był tort.jpga to moje urodzinowe dziecko z krzywo obciętą grzywką... wszyscy zgodnie twierdzą (oprócz mnie oczywiście ) że skrzywdziłam Olkę tym obcięciem... olla.jpgJeśli chodzi o ten jeździk chodzik czy tam pchacz który zamówiłam na all to niestety pani coś popier.... i przyszło krzesełko do karmienia no akurat to prawda że sama bryka ale ta zabawka nie miałą być tylko do nauki chodzenia no ale przystałam na tą propozycję. W ogóle to muszę Wam powiedzieć że wtedy w sob wróciłam zmęczona z uczelni z myślą że tyle roboty przede mną a mój mąż kochaniutki posprzątał u nas, pomył podłogi, wywietrzył pościel, pościerał kurze, wytrzepał dywany no poprostu... miło mi się zrobiło więc tylko torta musiałam zrobić. A w urodzinki swoje Oleńka zrobiła super postep a mianowicie zaczeła sama wstawac z pupy na nóżki więc teraz to już prawdziwe żywe srebro z niej. Robi się jej wszędzie pełno no i co to ja jeszcze miaąłm napisac? nie wiem. Ide czytac. Pewnie i tak wszystkiego nie nadrobię ale chociaż trochę się postaram |
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
![]() nie mam co pisac, Tz mial dzis wrocic, ale wraca we wtorek. Ja padnieta.... Suonko sto lat dla Lenusi Simpatica fajny Cite ten tor wyszedł. Ja tez sama będe piekła- pierwszy raz w zyciu, aż się boję super fryzurke ma Ola, kto gada głupoty, że skrzywdzilaś ja tym uczesaniem??taką trendy baardzoDiTu zdrówka dla dzieciaczków ![]() a propo podcinania włosków...to podobno po roczku trzeba podciąc dziecku, tak??? tylko ja mojej za bardzo nie mam narazie co podcianać
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica hihi ale grzywa
ale tort mniam! Ośliniłam ekranKarenina takie gorące pogodzenie mówisz ![]() Ola gratuluję! |
|
|
|
#2935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... tzn pod dziaslami (juz tam gdzie sie wargi z dziaslami stykaja) takie zgrubienia sie robia i codziennie praktycznie widac, ze sa coraz nizej, a gorne trojki to juz prawie mozna wyczuc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale na szczescie u malych dzieci rany goja sie w blyskawicznym tepie Mi natomiast Sandra ostatnio kuku zrobila, wczoraj sie wyglupialysmy na lozku i w pewnym momencie jakos tak zarzucila glowa, ze mnie prosto w nos uderzyla. Oczywiscie ona zaczela plakac, a ja razem z nia, bo mi az krew z nosa poszla i sie wystraszylam, czy mi nosa nie zlamala, ale na szczescie szybko przeszlo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)I fajnie, ze sie z tztem pogodzilas Simpatica, Ola wyglada uroczo
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-12-19 o 21:44 |
|||||
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Naj dla Suonecznej Lenki!!!
Cytat:
![]() my byliśmy u fryca przed samymi urodzinkami i bardzo fajne to było... Ola, trzymam kciuki za koło, Karenina, zebyście nie koczowali i zgoda buduje , no nie? ![]() Sympatica, grzywka fajna i slodka, poza tym teraz w modzie, zwłaszcza u nas na wątku...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-12-19 o 21:51 |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra trochę poczytałam sobie
![]() oczywiście jak zwykle spóźnione ale szczere życzenia dla Mikołaja od Minnie (może czyta ), Nilki od Tarasi, Madzi od DiTu oraz Lenki od Suonko Carolans gratuluję fasoleczki, ja ciebie pamiętam DiTu gratuluję kroczków ![]() Karenina zainspirowałaś mnie "językiem dwulatka" i też zaczełam czytac ![]() Samantha witaj!! tęskniłam za Tobą krejzolko ![]() o i Pinky 3mam kciuki za Twoje zdrówko ![]() Jo@śka witaj imienniczko moja - dzieciaczki masz słodkie ~~ obejrzałam wszystkie zdjęcia i muszę Wam powiedziec że śliczne te nasze dzieciaki ale wiecie co... one są już takie duże ![]() i uwaga zapomniałam Wam powiedzie że mamy trzeciego zęba ![]() Ponawiam pytanie związane z klubem szczęśliwego maluszka Czy któraś z Was zbierała punkty z Klubu Szczęśliwego Maluszka? Wysyłałyście na tą na grodę za ponad 400 lub 700 pkt? Przysłali Wam coś? Ja wysłałam 924 pkt i doopa. |
|
|
|
#2938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nedziu dla Frania za kroczki Pietrusiu ojej - no nieładnie to wygląda... Mam nadzieję że Kamilkę nic tam nie boli. Dobra laski, ogarnełam Was a teraz idę spac bo oczy mi się same zamykają - wczoraj poszłam spac o 2 w dodatku zasnąc nie mogłam bo oglądaliśmy "Hostel-a" a na dobranoc jeszcze jedna fotka D 100_4491.jpg do jutra pa pa |
|||
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
pierwsza??
spoznione zyczonka dla Suonkowej Lenci! i dzisiejsze dla Amelci i Laurki! Ola dla Blanci za pierwsze kroczki to ten diabelek jej tak przeszkadzal, ze czekala do chrztu?? (chociaz twierdze, ze mojej to diablika jakiegos wgonili zamiast wygonic![]() Pietrusiu mam nadzieje, ze szybciutko sie zagoi, i ze Kamilke to nie boli ![]() Kareninka udanej podrozy! tez mam zamiar zaczac"jezyk dwulatka",bo moja coraz wieksze fochy i foszki pokazuje (kurcze gubie litery, bo Majucha sie dorwala do lapka i wyrwala "p";])DiTu zdrowka dla Twoich biedroneczek! no wlasnie dziewczyny, szczepicie na ospe? mi pedi powiedziala, ze nie ma sensu, bo to niegrozna choroba ![]() Simpatica tort wyglada (i na pewno byl taki) smakowicie! a solenizantka z grzywka bardzo urocza! a nie zbieralam zadnych punktow. no i Pinky!!! witaj znow! tesknilam a co do wloskow, to ja slyszalam (ach tesciowa i jej madre pomysly:P), ze dopoki dziecko nie mowi, to sie nie obicna;]
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-12-20 o 09:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

że hej więc wziełam tetrową pieluchą obwiązałam twarz żeby mi tak nie śmierdziało bo mi się dzwigało aż 
oby tak dalej 

ojej jak się brzydko uderzyła 
55kg 

, kaczka "KuaKua" i na ose/muche/helikopter robi "bsssssss" (probuje Bzzzzz...
), "Brum Bruum"" na autko itp. 
Ale staram się... jakoś

Lecimy z Hannoveru przez Amsterdam do Lizbony...oby sie udalo bez atrakcji...