|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Fajna malusia, rzeczywiście mocno zarysowane usta i nosek- taka typowa uroda ciemnoskórych. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To pewnie to samo, tylko dziadek nazywał to blinami ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23874798] Na koniec muszę się pochwalić: Tymek łazi na czterech po całej chałupie, wreszcie jako tako opanował technikę, zajarzył, że rączkami tez trzeba przebierać ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj 17-sekundowa wersja pokazowa: ![]() Kurde, ale superancko ![]() Moja zaczęła się trochę przemieszczać do przodu ![]() Cytat:
Ja w tym roku nie wysyłam kartek. Pójdą maile i będę dzwonić . Zgapiłam się, a na pewno nie dojdą już przed świętami ( wiem z doświadczenia ).
![]() |
#3483 | |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23874798]
Na koniec muszę się pochwalić: Tymek łazi na czterech po całej chałupie, wreszcie jako tako opanował technikę, zajarzył, że rączkami tez trzeba przebierać ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj 17-sekundowa wersja pokazowa: ![]() O rety, ale zasuwa ![]() Cytat:
Maciej 13 grudnia skonczyl pol roku i dopiero teraz rozpoczal proby przekrecania sie. Jak do 13 stycznia nie bedzie sam robil obrotow to spytam doktorki w poradni rehabilitacyjnej (akurt 13 mam wizyte kontrolna) i pewnie bede nalegala na cwiczenia. Maciek leniwiec byl straszny tak do 3 miesiaca, po tym jak zaczelismy cwiaczenia to zdecydowanie sie rozruszal. Trzeba mu bylo po prostu pokazac co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Usteczka małej faktycznie duże.
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23874798]
Na koniec muszę się pochwalić: Tymek łazi na czterech po całej chałupie, wreszcie jako tako opanował technikę, zajarzył, że rączkami tez trzeba przebierać ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj 17-sekundowa wersja pokazowa: ![]() łoł ale cudnie zapitala ![]() ![]() witam babeczki byłam dziś na cmentarzu i odkopałam nagrobek -śnieg do pasa - nie udało mi się odkleić od płyty stroika więc postawiłam tylko świąteczny ale uważam to za grandę żeby ludzie brodzili po uda w śniegu i nikt tego nie odśnieżał ![]() u nas dziś dzień bez apetytu a poza tym zrobił tacie dwugodzinną histerię chyba lęk separacyjny ![]() ![]() u nas choinka już stoi -chcemy sie nacieszyć bo wyjeżdzamy na święta do mojego brata i trez nie wyobrazam sobie takiej samotnej wigilii u nas w planie 18 osób ![]() ![]() alem sie rozpisała ale uwieeeelbiam święta wspólna fotka fajny pomysł i ja sie piszę Margo ale Ewcia zasuwa z tymi ząbkami i cudnie wygląda na basenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A propos zabkow, czy jest wsrod nas mama ktorej dzieciatko nie ma jeszcze zebow? Ja u Macka zębow wygladam od conajmniej 2 miesiecy ale chyba przestane. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze juz zaraz beda a tu nic. Moja pediatra powiedziala ostatnio ze jej corka d0 13 miesiaca zycia byla bezzebna i łysa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co się ząbków tyczy: znam dziecko, któremu pierwszy ząbek wyrósł w wieku 15 miesięcy... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Djerba-super wyglądacie
![]() ![]() ![]() Margo-gratulacje! ![]() Tośka tez bezzębna,ale Zu miała pierwszy w wieku 10mcy,więc i tu nie liczę na szybsze wychodzenie ![]() za to chora niestety podłapała od Zu i rozkłada się... ![]() ehhh.... Lea-achhhh! te puzzle ![]() ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-12-19 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
Ja, tzn me dziecko bezzębne.
Ale i mi i Tżowi wyszły zęby później a to podobno ma wpływ ![]() Noo tej mojej koleżanki syn też miał 15 miesięcy jak pojawił mu się pierwszy ząb. Lea ale Tymek zapitala ![]() Blanka nie moze załapać że drugą nóżka też trzeba przesuwać. Rękami i jedną nogą idzie, drugą juz nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Raczkowanie
|
Dokładnie
![]() Nam do tego jeszcze kazała tą leżącą rączkę(gdy dziecko już na boku jest) kłaść jak najwyżej,tak mniej więcej na wysokość główki. Kurna,ale się ciężko ćwiczenia opisuje słowami,jak nie można pokazać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kardashi ja miałam zęby w 3 miesiącu życia moja córa w 6 więc Olo pewnie w 9 ![]() odnośnie paznokcia Blanki -Olkowi też się robiło coś na kształt zastrzału już 2 razy ale pomogło moczenie w ciepłej wodzie z dodatkiem szarego mydła i polewanie woda utlenioną i obyło sie bez czyszczenia u lekarza więc polecam metodę ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- lea co to za zmyła z nowym avatarem? jestes nie do poznania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano jest ![]() To tak jak u nas ![]() Cytat:
![]() Luiza od 20 już 4 razy się budziła ![]() ![]()
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Zu dopóki nie poszła do p-la to właściwie nie chorowała-a teraz takie cholerstwa znosi,że masakra...no i najgorsze,że Tośkę zaraża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Velluto, nie mam pojęcia dlaczego i czy wogóle wycofują 5 w 1, ale w jakimś śniadaniowym programie mówili ze od nowego roku wycofywane są szczepionki z rtęcią. Ja tylko na chwilkę wpadłam, jestem wymęczona tym jeżdżeniem do babci, w nocy babcia miała dwa krwotoki, jakoś średnio to wszystko widzę... przemarzłam, zmykam do łóżka się grzać. AAAA i jeszcze jedno, moje dziecko jest ostatnio bardzo kochane ![]() Lea! jak Ty to robisz że Twój Tymuś taki ruchliwy?! normalnie szok! super się przemieszcza. Widzę też, że masz wykładzinę dywanową, też o tym myślę, bo jak Szczepanek będzie po panelach się przemieszczał? ![]()
![]() |
#3496 |
Rozeznanie
|
lea mały perszing
![]() annLee zdrówka dla dziewczynek ![]() bydgoś ![]() ałła mój też bezzębny, ale to podobno dobrze jak zęby wychodzą później bo są mocniejsze nie piszcie już tak o tych potrawach bo robię się głodna ![]() ponawiam pytanko o krzesełka: czy ważny jest regulowany podnóżek?
#3497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurde...mała sobie urządziła wieczór...wyrzuca zabawki z łóżeczka i skrzeczy jak papuga i wogóle jej nie po drodze do snu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Panna-dziękuję
![]() ![]() Kafunia-zdrówka dla babci ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Djerba-zresztą jakby nie patrze to na każdej prawei stronie inaczej piszą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
ja po roczku mloda wytrzymala do samego konca grzeczniutka jak aniol i zbierala laury za solenizanta opanowala wszystkich dziadkow i babcie ![]() ochy i achy z kazdej strony hihih wczoraj o 24.50 dostalam @ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny co z tymi puzlami piankowymi dalej bedziecie uzywac czy jak czy te zamówione mam zwrócic podajac przyczyne ze sa rakotwórcze ![]() kurcze ja mloda szczepilam 5w1 bo mowili ze 6w1 sa jakies zanieczyszczone i dzieciaki maja po nich rozne nieporzadane reakcje wrrrr margo bravo za zebolki i za 6 miesiecy ![]() ![]() kurcze nasze male mialy tak samo te 1 zebulki a teraz moja cos zwolnila tempo ![]() Lea Tymus zapyla jak samochodzik super i patrz mlodszy od mojej o miesiac kardashi biedna blanka pocaluj ja w paluszek reszty nie pamietam :| ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-12-19 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |||||||
Rozeznanie
|
w weekend postanowila skorzystac z faktu, ze malza mam przy sobie i pohulalismy lekko
![]() ![]() poza tym scrabblowalismy - wczoraj dla odmiany jak skopalam mu zada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja sie boje tego nurkowania, juz na poczatku stycznia zapisuje moje 'wyrosniete' dziecko na basen, mam nadzieje, ze zalapie jeszcze jak to sie robi ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23870538]Ja mogę składać fotki. mail: szajajabaMAŁPApoczta.fm[/QUOTE] o super Slonce, o Tobie pomyslalam ![]() To co dziewczyny, do Szaji slemy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() narobilas mi tez smakow na kartacze i tez juz u nas byly nie tak dawno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a bardzo prosze Kochanie: juz mam zrobione i zamrozone: uszka, golabki (surowe), bigosik (stoi na tarasie), pierogi od tesciowej (z miesem, ruskie) bede robic: zimne nogiz drobiu, rybe po grecku, 3 salatki (jarzynowa, makaronowo-kurczakowa i sledziowa (prawdopodobnie pod pierzynka), barszczyk, filety rybne na wigilje, 3 ciasta (krowka, karpatka i drozdzowka z truskawkami) ![]() ------------------------------------------------------- Margos GRATKI za kolejny miesiac ![]() Kardaszko, trzymam kciuki za palucha, sprobuj moczyc Blance w rumianku ![]() Za zdrowko chorutkow ![]() Lea - Tymus tak popitala, normalnie zazdraszczam, On mlodszy od Stefcia a motorek ma, ze hej ![]() Bardzo sie ciesze, ze jestescie chetne na te zdjecia. To co - w czasie Swiat pstrykamy foteczki i potem wysylamy do Szaji (pewnie powinnam napisac Szai - ale Szaji - ladniej wyglada ![]() Co do Swiat, ja zawsze Wigilje spedzalam z rodzicami i bratem a pierwzse i drugie Swieta do rodzinki. W tym roku - z malzem i naszym Szczesciem ![]() ![]() ------------------------------------------------------- U nas piekna nocka, wczoraj udany i intensywny dzionek. Zaczynam maratonik przedswiateczny - Bratka - tez juz spisalam plan dzialania ![]() Stefus prawie siada ![]() ![]() milego dnia babeczki ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Blancik uczulony na rumianek jest.. Pediatra powiedziała że mogę przyjść o której mi wygodnie.. Chciałam niedługo wyjść a za oknem miało od śniegu. Tak pada ze nic nie widać, nawet domu na przeciwko ![]() Mam nadzieje ze jutro tak nie będzie padało, bo mam zamiar jechać do wawy na zakupy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie przesadzajmy. Ja na dzień dzisiejszy zostawiam. Dzień dobry. Nocka w miarę ok, nad ranem tylko budziła się częściej i od 7 nie śpimy. Teraz trwa 1 drzemka. Sypie śnieg, tak ładnie, równomiernie. Trzeba dokończyć porządki. Dzisiaj chyba ubierzemy choinkę. Niestety w tym roku sztuczną, bo na krótko, nie ma miejsca. I tak muszę gdzieś przenieść wózek, huśtawkę i dużą dracenę ( chyba ją wywalę na klatkę schodową.....mam nadzieję, że nikt jej nie ukradnie ).
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy za wszystkie gratki i komplementy
![]() Tymek - prawdziwy pędziwiatr ![]() Ewcia wczoraj 1 raz zrobiła coś, co chyba było próbą przejścia z leżenia na boku do siadu. nie nadążam za nią. małż mi się rozkłada. akurat teraz, jak ma prawie cały wolny tydzień i mieliśmy dokończyć przygotowania do Świąt. ![]() oby Ewci tylko nie zaraził... |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
więc Adek zaczoł,strasznie szczypac,chyba do karmienia to mu rekawiczki bede zakladala....no i ciagle się śmieje ![]() ![]() na puzlach nie chce lezec ani wogole sie przekrecac czy cokolwiek robic....mam wrazenie,że mu sie poprostu nie chce wysilac ![]() w tym tyg musze podjechac do ikei kupic krzeselko,zwykłe antilop....co by miał u teściowej na wigilii w czym zasiąść do stołu ![]()
![]() |
#3505 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oddaj mi twoja pogode wez moja wieje i jest brzydko snieg sie taki szary zrobił ale w nocy w poscie walnelam bleda spac nie moglam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() wszystko robi na raz i nie konczy co do zebow u nas 2 wyskoczyly jak miala 4 miesiace i do teraz echo chodz jest nieziemsko nieznosnia i wdząsełka napuchniete żaden nie odważy sie wyjsc ![]()
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Dziś składam wszystkim życzenia. By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie! Nastrojowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia
oraz samych szczęśliwych zdarzeń w nadchodzącym Nowym Roku życzy Daria z rodziną. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-12-20 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23874798]ja też nie...
![]() ![]() ![]() To ona stwierdziła, że skoro mają już swoją rodzinę, to będą sami wigilię robić (tak... ![]() A już zupełnie na marginesie muszę odnotować fakt, że bratowej najlepiej zupki z torebki wychodzą. ![]() Na koniec muszę się pochwalić: Tymek łazi na czterech po całej chałupie, wreszcie jako tako opanował technikę, zajarzył, że rączkami tez trzeba przebierać ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj 17-sekundowa wersja pokazowa: ![]() Nam sie zdażyło 2 razy zrobic wigilie tylko dla siebie - bo tak chcieliśmy bez przyczyny i było bardzo kameralnie - fajnie ![]() w tym roku nie idziemy nigdzie choc zaproszenia są ale chcemy tylko we trójke jako pełna rodzina ![]() w 1 dzien świąt jedziemy do moich rodziców a 2 chyba do teściów no i dzien przed wigilią - tak wypadło ![]() Tymek - powiem tylko tyle jest SUPER ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najpierw sie pochwale - tylko żeby nie zapeszyc - Gabi wczoraj usneła w łóżeczku ![]() ![]() o 3 w nocy sie tylko obudziła bo coś jej sie nosek przypchał i jak mąż zaczął jej oczyszczac tak sie rozbudziła i wzieło jej sie na rozmowy wiec zabrałam ją do nas - usneła po godzinie.. pózniej przez sen zaczeła mnie zaczepiac , głaskac i skrobac stópkami - w koncu zabrałam kąłdre i sie wyniosłam do drugiego pokoju ![]() dobrze miec małża w domu - już nie wspomne o wspólnych zabawach ![]() wczoraj cały dzien zajmował sie małą ja mogłam odpocząc , obejrzec komedie , zrelaksowac sie itp ![]() jutro jedziemy po choinke i krzesełko dla małej a dziś jade sama na zakupy po południu, teraz młoda odsypia - byliśmy u lekarki po skierowanie i długo czekaliśmy . ale mamy skierowanie i namiary też na prywatną panią doktor - nasza lekarka stwierdziła że nie jest to nic poważnego i szybko powinna sie wyprostowac , nie ma co panikowac i napewno lepsze bedą cwiczenia w domu niż rechabilitacja - zobaczymy - pózniej zadzwonie i dowiem sie o terminy .
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Okładałam gazikiem z rywanolem ale niiicc.
Byłyśmy u pediatry i dostałyśmy jakiś roztwór i coś przeciwgrzybiczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Konto usunięte
|
hej babki, wybaczcie że nie będę cytować, ale nie mam siły...
moja królewna obudziła się dziśo 5 rano rześka i wypoczęta no i domagająca się uwagi... ona o 6 poszła z powrotem spać, a ja sięjużtylko męczyłam... ![]() ale z tego co pamiętam... oczywiście gratuluję wszystkim postępów, zębów i miesięcznic ![]() podnóżka w krzesełku nie mamy regulowanego. zębów też jeszcze brak, a widzę jednego gotowego do przebicia od jakichś3 miesięcy... ![]() małż... tia... zazdroszczę tym, które by swoich nie oddały. u nas się niestety już nie da tego powiedzieć. od kilku tygodni nie ma dnia bez kłótni, ja już nie wiem co z tym zrobić... ostatnio to już są takie jazdy że nie wiem, potem przeprosiny i kilka godzin spokoju... oczywiście ja wszystkiemu winna, bo mogłabym mu dać święty spokój... ta... najlepiej, żebyśmy robili tak jak jego rodzice... matka ględzi i gada sama do siebie, ojciec jak ta ściana siedzi i nic nie mówi, nie słyszy... a jak się już odezwie to tylko chamskie teksty w jej stronę, ale jego zdaniem bardzo zabawne... bosko... tyle, że ja się na coś takiego nie piszę, więc skoro nie mamy nic wspólnego to mówię małżowi żeby lepiej się rozstać, przynajmniej mała nie będzie musiała słuchać naszych wiecznych kłótni. to on wtedy twierdzi że właśnie oprzytomniał, nagle przeprasza i udaje wielce oddanego i kochanego. a potem od nowa... w związku z powyższym moje libido, z którego się tak cieszyłam poszło sięgonić... właściwie to nie, nadal mam ochotę na seks, tylko niekoniecznie z moim ślubnym... ![]() dobrze przynajmniej, że dziecko mam udane ![]() aha... karuzelka u nas nadal na topie... mała kombinuje ze wstawaniem, bo chce dosięgnąć do zwierzątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas nocka taka sobie- królewicz obudziła się ok. 5 i zaczęło sie piszczenie- ja wymiękam przy jego odgłosach-nie wiem jak sąsiedzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.