Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-19, 18:06   #3181
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cynamonkowa śliczna , ale ząbki już chyba tuż tuż bo ciągle coś w buźce ma
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
Tosia nam sie dlawila w centrum handlowym dzisiaj.. dalam jej kawalek precla i nie przyszlo mi do glowy, ze to taka klucha sie w buzi robi i nei da sie jej pogryzc dziaselkami. taki spory kawalek wepchnela sobie dobuzi i sie tym zaczela dlawic, nie mogla zlapac oddechu. szybko ja wyjelam z wozka sklepowego wzielam glowke nizej dupke wyzej i klepalam po pleckach, a TZ wydlubal palcem taka rozmiekczona kluche tego precla.

ufff

balam sie bardzo... gdybym nei patrzyla na nia non stop, to moglabym nei zauwazyc. tak po cichutku sie zrobila czerwona i tyle... nie spuszczajcie swoich dzieci z oczu dziewczyny - im ciszej jest tym bardziej to podejrzane...
Boziu dobrze ze zobaczyliscie , bardzo dobrze wiem co czułaś , jak mój Miko był mniejszy i się zanosił z płaczu to tez nie mógł powietrza złapać i siny się robił , a raz tez na dworze liścia z drzewa chapnął a ja nie widziałam , przykleił mu sie do języka tak głęboko i się dławił a ja nic nie widziałam w końcu wziełam palec pieluchą owinełam i wsadziłam mu do buzi i wyciągnełam ale strachu się najadłam że nie wiem , to nigdy nic nie wiadomo.
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

ja dzisiaj biegłam w biegu noworocznym, zdobylam medal, koszulkę, wygralam bluzę polarową, jakąś miarkę, no i po takim 3,5 km biegu w zimnicy cudna grochówka no i malinowa herbata Ale najważniejsze że wogle dobieglam, a było juz pod koniec ciężko, bo aż mdłości miałamale teraz satysfakcja

Tylkooliwka, kupilam dzisiaj u nas na rynku leginsy, sklad podobny do tamtych z allegro, ale sa naprawdę grube nie prześwitujące, i nie maja szwów na tyłku więc mogę je nosić do sweterków i za 15 zł, a moje zadowolenie bezcenne
klask i:
Czyli poczułaś smak krwi w ustach
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 18:33   #3182
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Mrowak,
trzymam kciuki aby było z kotkiem wszystko w porządku A ze to przez Czesława.. hmm az tak mają niepoprawne kontakty?
czeslaw dominuje mimo ze najmlodszy, a Bolus ma za miekkie serce-tak w skrocie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
,mata gimnastyczna też ledwo dyszy-Nina ją dobija akurat.Jutro tż powymienia,bo one wszystkie na te śrubki są.
a co to za mata???

Cytat:
ja dzisiaj biegłam w biegu noworocznym, zdobylam medal, koszulkę, wygralam bluzę polarową, jakąś miarkę, no i po takim 3,5 km biegu w zimnicy cudna grochówka no i malinowa herbata Ale najważniejsze że wogle dobieglam, a było juz pod koniec ciężko, bo aż mdłości miałamale teraz satysfakcja
szacun! ja nie lubilam biegac nigdy, choc na krotkich dystansach bylam niezla-zdecydowanie wolalam kosza

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
mądrala
tez Cię lubię
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 18:54   #3183
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Nam też ostatnio padły w 2 zabawkach i okazało się że nie mam ani jednej sztuki zapasowej teraz już w szawce leży zapas 6 szt
Ja też mam zapas,ale te zabezpieczenia są na śrubki i ja sama nigdy odkręcic nie mogę i bez tż ani rusz
Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
anakazar,ja mam x-landera XQ i powiem szczerze, że sama się nie raz głowiłam gdzie się co przypina nie wiem czy "na sucho" umiałabym Ci pomóc,bo jeszcze u babci jesteśmy
Na szczęście już Madzia mnie poratowała
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

a co to za mata?
Mrowak zaraz znajdę link to Ci pokazę,to nie mata,tylko zapomniałam jak to się nazywa i na szybko tak napisałam

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

mrowak my to mamy i to nazwałam matą
http://allegro.pl/muzyczny-ocean-3w1...368441430.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:15   #3184
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
tez Cię lubię
hihihihihihihi

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Ja też mam zapas,ale te zabezpieczenia są na śrubki i ja sama nigdy odkręcic nie mogę i bez tż ani rusz
mi tż kupił takie malutkie śrubokręciki specjalnie do zabawek

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

świetna zabawka
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:29   #3185
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Viburcol też pomaga ale to raczej taki uspokajający na stany niepokoju więc jak boli bardzo to nawet i viburcol nie da rady , ja smaruje też dentinoxem i pomaga , bo tylko posmaruję jak widzę że tak jęczy biadoli i spokój jakby radio wyłączył więc chyba mu przynosi ulgę .

Mój tż też nieraz narzeka że obiad nie bardzo jak wyciągam jakies zapasy ale wtedy mówię że przecież mieliśmy oszczędzać i spokój

Zanim miałyśmy dzieci to dużo rzeczy nam się nie podobało , albo nas brzydziło ale punkt patrzenia zmienia się względem punktu siedzenia
U nas też jest chłodno 20-22 stopnie ale ja Mikowi ubieram tylko te rajtuzki frote i wg. mnie wystarczy.

hehe dobrze ujełaś
u mnie też jest taka temp.ostatnio podkręciliśmy na noc bo Daniel ma rano ręce jak lody,ale jedna noc i nie dało się spać a tylko o 1,5 stopnia podkręciłam,w nocy mamy 19 i tak mi się super śpi.

Yoonka ale przeżycie współczuję,już widzę swoją panikę w oczach

Cytat:

Tylkooliwka, kupilam dzisiaj u nas na rynku leginsy, sklad podobny do tamtych z allegro, ale sa naprawdę grube nie prześwitujące, i nie maja szwów na tyłku więc mogę je nosić do sweterków i za 15 zł, a moje zadowolenie bezcenne
Madzia gratuluję
no widzisz ale odpisał mi ten koleś na @,że przykro mu,że nie jestem zadowolona i mogę je odesłać w nienaruszonym stanie to mi odda pieniążki,ale chyba się nie opłaca odsyłać,chociaz ja kupiłam 3 pary legginsów i rajstopy,ogólnie mi nie prześwitują,ale wkurza mnie tenszef podwójny.

wiecie co,mój syn nie lubi chodzić w gości a już do swojej 2 babci-koszmar.płakał,jęczał cały dzień nie chciał wogóle spać,cudem usnął na 40 min.przyjechaliśmy do domu i wrócił mój kochany Danielek,od razu uśmiechnięty,zadowolony lata po całym mieszkaniu.Teraz słodko śpi i co ja mam z nim zrobić?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:33   #3186
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

świetna zabawka
Nina ma ją pare miechów już,a dopiero teraz okazała trochę zainteresowania zabawce

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-12-19, 19:52   #3187
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nina ma ją pare miechów już,a dopiero teraz okazała trochę zainteresowania zabawce
o kurcze dziwne nasze dzieciaczki mają inne upodobania

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Maciej ma podwyższoną temperature mam nadzieje ze zęby idą oby sie nie zaraził odemnie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:57   #3188
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,

Widać ze Darusia w szkole siedziała bo mało napisałyście.

Ja dzisiaj na zakupach byłam cały dzień. Pojechaliśmy sobie do Katowic.
Moja dziewczynka uwielbia centra handlowe. Tylko z karmieniem jest problem. Ale w dużych centrach jest MD a tam zawsze są krzesełka dla dzieci no i z podgrzeniem słoiczka też nie robią problemów.
Ja nóg i rąk (od kul) nie czuję. Wyjechaliśmy o 10:30 a wróciliśmy przed 18-tą. My musimy pokupować prezenty dla 15 osób.
Niestety nie wszystko jeszcze kupiliśmy.
A od jutra jestem sama z dzieckiem do wieczora. Ciekawe jak sobie dam radę w tym gipsie.

Cytat:
Boluś w domu. Musimy dopajać wodą i obserwować-zalecono także rozważenie odesłania Czesława na jakieś dwa tygodnie do kogoś i sprawdzenie, czy Bolusiowi humor wtedy nie wróci. Bo dla mnie te problemy Bolka ze zdrowiem nazywają się "Permanentny stres powodowany przez Czesława".
Pogłaskaj Balka ode mnie i Igora. No i może z Czesławem powinnaś iść do jakiegoś psychologa jak taką przemoc psychiczną w rodzinie stosuje. Niedobry kotek.

Cytat:

klask i:

Cytat:
szacun! ja nie lubilam biegac nigdy, choc na krotkich dystansach bylam niezla-zdecydowanie wolalam kosza
Dokładnie to samo mogłabym napisać. W kosza grałam na obronie.

Yoonka - za szubką i sprawną reakcję.
Ja niestety że mała ma problemy z jedzeniem grudek to takie akcje mam dość często. Wczoraj np. dorwała jakieś pudełeczko i odgryzła kawałek tekturki. Oczywiście zaczęła się krztusić. Ja od razu ją na kolana i jedną ręką klepałam a drugą grzebałam w pyszczku.
A najlepiej jak je obiady. To potrafi ze 2-3 razy się zakrztusić i zwymiotować a my karmimy dalej.

Cynamonkowa- śliczną córeczkę masz

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:03   #3189
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

hehe

w weekend zawsze panuje "cisza"
mloda kima michal oglada jakies tam walki ja sie za pisanie pracy wzielam....
no i teraz mnie ciekawosc zjada kiedy mi papiery z Lodzi ze szpitala Kopernika przyjda.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:03   #3190
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Boże Madzia dobrze,że mi dałaś ten filmik-jaka ta głupia jestem,co ja z tym śpiworkiem robiłam
To dobrze z tym chybotaniem,bo myslałam,że jakiś felerny mi się trafił.

Tak samo mam w biegach-jak już nie mogę to mdłośći,więc rozumiem.Grunt,że radę dałaśnagrody fajne
Ja to musialam te filmiki oglądać bo nie wiedzialam jak wózek złożyćtak jakoś mało intuicyjnie zbudowany
No to teraz jak wiesz co i jak to tylko używać, no i oby sprawował się tak dobrze jak mój.

Dziewczyny Dziękuję bardzo, ja dzisiaj zdobylam pierwszy medal(nawet za strzelanie za II miejsce to te przyprawy dostalam)
A jescze jak mi miło się zrobiło jak siedzialam i wcinalam ta grochówkę i do mojej córci chrzestnej mówię że szkoda że nie można na wynos brać, bo bym dla dzieci wzieła, a takie kobitki naprzeciwko siedzące oczy wielkie, do mnie ile ja tych dzieci mam, a ja im że dwóch chłopców i jeden już 6 lat, a one Jezusować zaczeły że ja taka młoda w gimnazjum i z dziećmiBo tą moja chrzestnice znają i myślały że my koleżanki z klasy heh pewnie przez to że po tym bieganiu taka zemdlona i spuchnięta na buzi byłam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:06   #3191
P0P70
Zakorzenienie

No i jutro ma przyjechać jeszcze jakiś facet do montowania wanny w łazience. A będzie musiał ja obudować płytkami i jeszcze luksfery i jakieś podświetlenie. Zajmie mu to pewnie parę dni. Powiedziałam TZ-owi że ja sie będę tylko dzieckiem zajmowała. I nie mam zamiaru gotować obiadów czy zajmować się gościem od wanny. No i jeszcze w wtorek gips mi ściągają i mam nadzieję że moja kość się ładnie zrosła. Oj to będzie dla mnie ciężki tydzień

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 20:19   #3192
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
byłam dziś w h&m i wyszłam z pustymi rękoma-albo wszystko wykupili, albo jestem nienormalna, ale ceny to tam są z kosmosu, a ubranko starczy na ile 3-4 tygodnie? A już za takie, w którym i tak będzie śmigać po domu czyli PO PODŁODZE to nie dam 59.99 (żeby n ie powiedzieć 60)

[/COLOR]

nie zapomnij trzasnąć drzwiami
To wykupili , ja najdroższą rzecz jaką wziełam to kosztowała 40 zł ale to bluza dla SZymka taka gruba na polarze i z futerkiem w kapturku co może za kurtkę robić , rzeczy dla małej po 10 , 20 góra 30 zeta ( spodnie jakieś za 30 kupiłam a i sukienkę jedną też za tyle .) ale przeważało 10 zł

Cytat:
Tosia nam sie dlawila w centrum handlowym dzisiaj.. dalam jej kawalek precla i nie przyszlo mi do glowy, ze to taka klucha sie w buzi robi i nei da sie jej pogryzc dziaselkami. taki spory kawalek wepchnela sobie dobuzi i sie tym zaczela dlawic, nie mogla zlapac oddechu. szybko ja wyjelam z wozka sklepowego wzielam glowke nizej dupke wyzej i klepalam po pleckach, a TZ wydlubal palcem taka rozmiekczona kluche tego precla.

ufff

balam sie bardzo... gdybym nei patrzyla na nia non stop, to moglabym nei zauwazyc. tak po cichutku sie zrobila czerwona i tyle... nie spuszczajcie swoich dzieci z oczu dziewczyny - im ciszej jest tym bardziej to podejrzane...
Dlatego ja nigdy nie daje w wózku ciastka daje na krzesełku do karmienia jak sama jem a mała jest obok. Szymkowi tez nigdy nie dawałam jeść na zakupach dopiero jak miał jakis rok z hakiem .
Szymon mi się raz zadławił rok temu jak odgryzł kawałek kiełbasy z grila i chyba go połknął był akurat pod stołem na tarasie . dostał w plery i wypadło.

Cytat:
O rany,dobrze że zauważyłaś

cynamonkowa śliczna ta Twoja córcia i widzę na fotce,że też masz x-landera?i masz może ten śpiworek do niego?bo ja jakoś zaczepiłam,ale tylko na środku,a od góry jak mała włoże to mi zjezdza-ja nie wiem co ja mam z nim zrobić

darusia Gmyrelka mi kupiła te spodenki tylko za 2o zł

Jeju mój tż lata jeszcze po sklepach i zadzwonił sie zaptać czy ma małej wziąć kuchnie,wielką zabawkową albo namiot dla dzieciaczków w księżniczki...on to dobry jest-8 miesięcznemu dziecku takie rzeczy hehe

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

We wszystkich zabawkach na baterie w tym tygodniu padły właśnie baterie,pełzak nie ma siły chodzić,gąsienica dzwięku nie wydaje,mata gimnastyczna też ledwo dyszy-Nina ją dobija akurat.Jutro tż powymienia,bo one wszystkie na te śrubki są.
JA dlatego jak jestem w ikeA to tak kupuje całe paczki bateri wczoraj kupiłam 3 czyli mam 30 szt . tam są paczki po 10 za 9.90.
a te śroubki się fajnie rozkręcają tymi metalowymi pilniczkami do paznokci ale śrubokręt taki też mam . ew wkrętarką rozkręcam bo tam mam wymienne nakładki .. ale ja ogólnie to konstruktor jestem . lubie np meblem skręcac jak jakies kupimy

Tesciowa wylazła ze szpitala . Więc mamy trzecie dziecko w domy bo słabo jej idzie z chodzeniem . Dobrze że mamy ortopede i rehabilitanta sąsiada to już dziś u niej był i ćwieczył .
Obejżał Ole bo się go pytałam o raczkowanie . to powiedział że podłoga całymi dniami i sama załapie widać taka jej uroda , powywijał nią troszkę i wsio ok . także już ortopede mamy z głowy bo powinno się iść koło 9 miesiąca .
Stary 2010-12-19, 20:24   #3193
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć laski! Dlaczego tak jest że ja zawsze po weekendzie jestem bardziej zmęczona niż po tygodniu pracy Do tego wszystkiego dzisiaj Hanie odwiedziła koleżanka i kolega i byli z nami cały dzień - dom wywalony do góry nogami i jest taki bajzel że masakra

madzia
gratulacje Podziwiam. Wiele lat trenowałam lekką atletykę, głównie krótkie dystanse i skok w dal, długie dystanse omijałam szerokim łukiem jak tylko mogłam

P0P mamma mia! Jak Ty sobie dasz radę z Oliwką i gipsem?? Przecież nawet refleksu dobrego nie masz bo nie zdążysz z tym ciężarem ...

yoonka ale przygoda Dobrze że jesteś czujna.

Kurcze Ania a Ola dwa tygodnie młodsza niż Marci Dwa razy w weekend sam usiadł i dwa razy zrobił krok na czworaka ale zaraz opadał i się czołgał bo tak mu póki co szybciej. Ja już sama nie wiem co myśleć/robić.

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-19 o 20:30
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:29   #3194
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Póki mam możliwość i chwilkę pochwalę się moją Śmieszką
Nadia nie ma jeszcze żadnego ząbka,w sumie to mi to nie przeszkadza,ale boję się co będzie jak kilka na raz ruszy
Piękna ta moja synowa

Yoonka za szybką reakcję

pl_madzia

Tylkooliwka
19st to ja bym chciała mieć. Coś nam ostatnio piec szwankuje i mamy czasem 16-17st. zwłaszcza rano... Brrrr

P0P żeby kość była dobrze zrośnięta...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:36   #3195
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas 24-25stopni w domu.
A.Camus
Stary 2010-12-19, 20:39   #3196
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Strrrrasznie ciepło

Idę spać bo padam, do jutra laski

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:49   #3197
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
P0P żeby kość była dobrze zrośnięta...
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
P0P mamma mia! Jak Ty sobie dasz radę z Oliwką i gipsem?? Przecież nawet refleksu dobrego nie masz bo nie zdążysz z tym ciężarem ...

Kurcze Ania a Ola dwa tygodnie młodsza niż Marci Dwa razy w weekend sam usiadł i dwa razy zrobił krok na czworaka ale zaraz opadał i się czołgał bo tak mu póki co szybciej. Ja już sama nie wiem co myśleć/robić.
Oliwka to już "dorosła" dziewczynka - rok skończyła. No i mądra. Więc mam nadzieję że to ona będzie się mną zajmowała.
Oby do piątku - potem już święta. Jak będzie źle to w kojcu zamknę i kromkę suchego chleba rzucę coby z głodu nie padła.
Tak po domu to ja już kuśtykam na tej zagipsowanej nodze. A w zeszłym tygodniu to matka TZ i tak mnie zostawiała na parę godzin w domu samą z dzieckiem.

Ponadto mam jeszcze Igora i Vasca do pomocy

lindsley - 16-17 toż to zimnica. JA to bym z łóżka nie wychodziła. U mnie jet tak około 23 w dzień a w nocy 21. Ja z czerwca więc ciepło lubię.

Stary 2010-12-19, 21:06   #3198
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
także już ortopede mamy z głowy bo powinno się iść koło 9 miesiąca .
powaznie? a nam mowil, ze mamy sie pokazac jak zacznie mała chodzić-chyba zeby po 12 miesiacu nie zaczęła to od razu iść, ale w 9?

PoP, w Koninie kociego specjalisty psychologa nie znajde
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 21:13   #3199
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć laski! Dlaczego tak jest że ja zawsze po weekendzie jestem bardziej zmęczona niż po tygodniu pracy Do tego wszystkiego dzisiaj Hanie odwiedziła koleżanka i kolega i byli z nami cały dzień - dom wywalony do góry nogami i jest taki bajzel że masakra

madzia
gratulacje Podziwiam. Wiele lat trenowałam lekką atletykę, głównie krótkie dystanse i skok w dal, długie dystanse omijałam szerokim łukiem jak tylko mogłam

yoonka ale przygoda Dobrze że jesteś czujna.

Ja narazie nic nie będę robiła oprócz basenu , przecież jest wiele dzieci które zaczynaja chodzić nie koło roku ale później rok i trzy miechy itp , może nasze poprostu sa w tym gronie . On mi tylko poiwedział żeby dac jej swobode żeby była na podłodze bawić sie z nia i tyle , nie ma w jej rozwoju żadnych nieprawidłowości .
U nas to jeszcze jedna lipa - zębów jak nie było tak nie ma .
Szymek to juz miał w tym wieku a też miał późno

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak po domu to ja już kuśtykam na tej zagipsowanej nodze. A w zeszłym tygodniu to matka TZ i tak mnie zostawiała na parę godzin w domu samą z dzieckiem.

P
zostawiła i polazła do biedronki
bo pamiętam jak mówiłaś że kocha tam łazić .

Cytat:
powaznie? a nam mowil, ze mamy sie pokazac jak zacznie mała chodzić-chyba zeby po 12 miesiacu nie zaczęła to od razu iść, ale w 9?

PoP, w Koninie kociego specjalisty psychologa nie znajde
U mnie w enelu zalecają jak dziecko raczkuje czyli koło 9 i potem jak juz chodzi pewnie . I tak byłam z Szymkiem nie wiem jak jest gdzie indziej . Ja tam polazłam mam za free prywatnego to czemu mam nie iść
Stary 2010-12-19, 21:20   #3200
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
zostawiła i polazła do biedronki
bo pamiętam jak mówiłaś że kocha tam łazić .
Dokładnie. Ona codziennie znikała na 2-3 godziny a tutaj to tylko Biedronka i Polo. I ona codziennie w tych 2 sklepach przesiaduje. Ja to nie mam pojęcia co można w Biedronce przez 1 godzinę oglądać.

Stary 2010-12-19, 21:44   #3201
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
lindsley - 16-17 toż to zimnica. JA to bym z łóżka nie wychodziła. U mnie jet tak około 23 w dzień a w nocy 21. Ja z czerwca więc ciepło lubię.
No zimnica... Teraz mam 18 (rozgrzewa się) i zastanawiałam się czy wychodzić spod prysznica Przyzwyczajam się. Tz przyzwyczajony bo teść tak palił... Najgorzej ma Misiek bo w brzuszku ciepło, potem upalne lato a teraz takie coś

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 21:49   #3202
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
wiecie co,mój syn nie lubi chodzić w gości a już do swojej 2 babci-koszmar.płakał,jęczał cały dzień nie chciał wogóle spać,cudem usnął na 40 min.przyjechaliśmy do domu i wrócił mój kochany Danielek,od razu uśmiechnięty,zadowolony lata po całym mieszkaniu.Teraz słodko śpi i co ja mam z nim zrobić?
u mnie to samo u babki jęczy i jest padniety a jak wrócimy do domu to tak jakby mu diurasel zapakowali
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
oj dla mnie to już za ciepło u nas najwyżej 22 , a do spania mamy 18-19
Cytat:
Dokładnie. Ona codziennie znikała na 2-3 godziny a tutaj to tylko Biedronka i Polo. I ona codziennie w tych 2 sklepach przesiaduje. Ja to nie mam pojęcia co można w Biedronce przez 1 godzinę oglądać.
kolejki są w biedronce i jedna kasa otwarta to się zejdzie

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No zimnica... Teraz mam 18 (rozgrzewa się) i zastanawiałam się czy wychodzić spod prysznica Przyzwyczajam się. Tz przyzwyczajony bo teść tak palił... Najgorzej ma Misiek bo w brzuszku ciepło, potem upalne lato a teraz takie coś
a w kranie macie ciepłą wodę? czy jezioranka leci
Stary 2010-12-19, 21:53   #3203
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,przepraszam,że ja tak ni z gruszki ni z pietruszki,ale dostałam na maila to się dzielę.. myslę, że warto..

http://www.bobovita.pl/kartka/

Wystarczy udekorować choinkową gałązkę i wysłać znajomym..a dzięki temu pomagamy dzieciom z Wiosek Dziecięcych.

Póki mam możliwość i chwilkę pochwalę się moją Śmieszką
Nadia nie ma jeszcze żadnego ząbka,w sumie to mi to nie przeszkadza,ale boję się co będzie jak kilka na raz ruszy
Pięknie raczkuje i wstaje na nóżki przy czym się tylko da.Nie obyło się oczywiście bez licznych "bliskich spotkań"z podłogąna szczęście twarda jest (Nadia i niestety podłoga też,heh)
Zupki i obiadki zjada chętnie(słoiczkowe i moje),owoce uwielbia,brykać mogłaby non stop niestrudzenie,mamusia czasem wymięka
Na chwilę obecną jestem z Nadią przez cały czas,każdego dnia..z końcem macierzyńskiego skończyła mi się umowaWięc mam nieograniczony wychowawczy
Napiszcie proszę które z Was nie pracują teraz tylko jak ja zajmują się dzieciaczkami.
koniec spania- dziś i tak rewelacja 2 x 1,5h - jak nigdy!!!!!!w szoku jestem i nie dowierzam,zazwyczaj śpi od 20min-1h.

uciekam.będę Was poczytywać
Ale pięknisia

I stworzyłam już kilka gałązek, dziewczyny zachęcam fajna sprawa

Oto moja
http://www.bobovita.pl/kartka/#/d3b5...f043aa05e5bf67

Cytat:

ufff

o kurka... dobrze że wszystko się dobrze skończyło

Cytat:
J

Dziewczyny Dziękuję bardzo, ja dzisiaj zdobylam pierwszy medal(nawet za strzelanie za II miejsce to te przyprawy dostalam)
A jescze jak mi miło się zrobiło jak siedzialam i wcinalam ta grochówkę i do mojej córci chrzestnej mówię że szkoda że nie można na wynos brać, bo bym dla dzieci wzieła, a takie kobitki naprzeciwko siedzące oczy wielkie, do mnie ile ja tych dzieci mam, a ja im że dwóch chłopców i jeden już 6 lat, a one Jezusować zaczeły że ja taka młoda w gimnazjum i z dziećmiBo tą moja chrzestnice znają i myślały że my koleżanki z klasy heh pewnie przez to że po tym bieganiu taka zemdlona i spuchnięta na buzi byłam
za zdobyte miejsce
A historia Niektóre babki są niezłe

Cytat:
No i jutro ma przyjechać jeszcze jakiś facet do montowania wanny w łazience. A będzie musiał ja obudować płytkami i jeszcze luksfery i jakieś podświetlenie. Zajmie mu to pewnie parę dni. Powiedziałam TZ-owi że ja sie będę tylko dzieckiem zajmowała. I nie mam zamiaru gotować obiadów czy zajmować się gościem od wanny. No i jeszcze w wtorek gips mi ściągają i mam nadzieję że moja kość się ładnie zrosła. Oj to będzie dla mnie ciężki tydzień
Dasz radę, silna z Ciebie kobita i tak jak mówisz, zwierzaki pomogą
Stary 2010-12-19, 21:53   #3204
libra777
Zakorzenienie

Ja to nie cierpiałam gry w kosza, w ręczną ale za to na długie dystanse byłam dobra , u nas był kiedyś organizowany podobny bieg jak u Madzi tez brałam udział , ale to dawno było, ale teraz spokojnie kilka kilometrów przebiegnę.
Stary 2010-12-20, 06:12   #3205
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to musialam te filmiki oglądać bo nie wiedzialam jak wózek złożyćtak jakoś mało intuicyjnie zbudowany
No to teraz jak wiesz co i jak to tylko używać, no i oby sprawował się tak dobrze jak mój.

Madzia ja wózek złożyłam sama-krzesełko też,a choć czasami nie wiem jak,to uparta jestem i nie odejdę póki nie złoże-nie dam tż tej satysfakcji,że czegoś nie potrafiętylko ten śpiworek mnie rozłożył na łopatki-jak bym miała aparat to bym wam fote strzeliła,co by to humor poporawiać
A jeśli chodzi o sam wózek to póki co jestem trochę rozczarowana-jest taki mega sztywny,jakoś ciężko się go prowadzi-ale być może dlatego mam takie odczucia,bo moja "stara"spacerówka jest na spreżynach,można nią bujać,prowadzi się leciutko.Dzisiaj pierwszy spacer,więc zobaczymy.
Cytat:
To już we wtorek?łee to już luzikoby się zrosła
Cytat:
Dziękuję

Ja z lutego,a zimna niecierpię.Mi zimno przy 22 stopniach,przy 16-17 bym zamarzła.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja to nie cierpiałam gry w kosza, w ręczną ale za to na długie dystanse byłam dobra , u nas był kiedyś organizowany podobny bieg jak u Madzi tez brałam udział , ale to dawno było, ale teraz spokojnie kilka kilometrów przebiegnę.
Ja teżto był horror dla mnie-zawsze jak facet wyciągał piłke do kosza i zapowiadał mecz to życzyłam mu co najmniej przebitej opony w aucieza to długie dystanse to bajka była,byłam najlepsza w swoim wieku i zawsze jezdziłam na zawody

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

tż już jedzie do nas i ja od 5 przez niego już nie śpię-kto to widział,żeby po tylu latach nie spać przez faceta

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-12-20 o 06:14
Stary 2010-12-20, 06:15   #3206
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

U mnie na pierwszym miejscu była siatka, następne kosz, a dalej to rower, rolki, pływanie, a na końcu bieganietylko że u nas jak organizuja to tylko bieganie, grę w nogę, i rowery, ale na rowery to takie dziadki chodzą to jakos ich omijam, i tylko te biegi mi zostały, no i strzelectwo. A ja nigdy w całym życiu medalu nie dostałam, bo jak miałam zapalenie mięśnia sercowego po grypie, to już ze szkoły na żadne zawody mnie nie brali

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Madzia ja wózek złożyłam sama-krzesełko też,a choć czasami nie wiem jak,to uparta jestem i nie odejdę póki nie złoże-nie dam tż tej satysfakcji,że czegoś nie potrafiętylko ten śpiworek mnie rozłożył na łopatki-jak bym miała aparat to bym wam fote strzeliła,co by to humor poporawiać
ja sama go też złożyłam, tylko potem nie umiałam złożyć, jak mieliśmy gdzieś autem jechać i wózek zabieraći musiałam instrukcję oglądać, żeby nerwa nie mieć

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 06:20   #3207
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

ja sama go też złożyłam, tylko potem nie umiałam złożyć, jak mieliśmy gdzieś autem jechać i wózek zabieraći musiałam instrukcję oglądać, żeby nerwa nie mieć
Madzia ja to samo.Jak go złożonego miałam to zaczęłam kombinować jak go do auta złożyć i stwierdziłam,że już tym to ja sobie głowy zawracać nie będę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-20, 07:15   #3208
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry

ja dzis wyspana, mala dopiero wstala
co do gier uwielbiam siatke i zawsze uwielbialam, paluchy i nadgarstki powybijane;p
A.Camus
Stary 2010-12-20, 07:42   #3209
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Jako że od dzisiaj znowu muszę sama zajmować się dzieckiem to wstałam już o 7. Mała nakarmiona i bawi się z Igorem - no może bardziej nie Z ale Igorem. Ale on ma anielską cierpliwość do niej.

JA uwielbiałam przez długie lata kosza. I pomimo moich 161 cm grałam w pierwszej piątce. Mieliśmy nawet 1 miejsce w makroregionie. Grałam w podstawówce a potem w liceum. Treningi dość wyczerpujące bo 3 razy w tygodniu po 2 godziny. I dość często po treningu graliśmy rozrywkowo z chłopakami. Kosz to gra kontaktowa i chyba dltego tak ją lubiłam. A na zawodach to bardzo często wylatywałam za faule, techniczne także bo kłóciłam się z sędzią. .
Fajne czasy. Kiedyś było naprawdę fajnie w szkołach - dużo zajęć pozalekcyjnych. Ja dodatkowo chodziłam jeszcze na chór, kółko teatralne, taniec towarzyski, taniec dyskotekowy i taniec ludowy. Wszystko organizowane przez szkołę.

Stary 2010-12-20, 08:09   #3210
anakazar
Zakorzenienie

Dawałam teraz Ninie tran i tak mi się przypomniało co powiedziała nasza pediatra.Ja ją zapytałam czy mogę już dziecku podawać tran to powiedziała,że absolutnie nie podajemy do skończonego rż,a na moje dlaczego?odpowiedziała,że tran jako tłuszcz może zalegać dziecku w płucach i jest to niebezpieczne...sama nie wiem,Nina zawsze jak go dostanie to dobre parę minut kaszle i musi go odkaszlnąć.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości