|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie świecę choinki więc ozdoby ją korcą ![]() Kręćka już dostaję
|
|
#4202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() Może sobie czymś podrażniła? Tzn. jakimś jedzeniem? ![]() Ja się nie znam ![]() Hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4203 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż ja dawkuję według zaleceń pediatry, więc powinno być okMuszę zerknąć na ten lipomal. bidulka...z tym sikaniem to może dlatego, że jest przeziębiona, znam wiele osób, które przy przeziębieniu właśnie non stop do toalety biegają Dobrze, że nic sobie nie złamałaś przy tej wywrotce, oby jednak lepiej jutro było ![]() Martynka nadal zakatarzona, pokasłuje teraz przez sen i chyba pojadę jutro do lekarki, żeby ją osłuchała. Zaczynam się stresować bo chciałam bezy już do tego żłobka poszła się przyzwyczajać Cytat:
![]() kolejna choróbka - zdrówka Cytat:
Wojtusiu trzymam kciuki
|
|
#4204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie pozostawiasz im cienia nadziei
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miramej, Tobie też gratuluję podjęcia wyzwania - na pewno obie dacie radę ![]() Cytat:
bez problemu wchodzi na stółwiem co czujesz - my na zapalenie spojówek dostaliśmy 3 różne krople od różnych lekarzy i zeby było śmieszniej to każdy następny mówił, ze te poprzednie są złe ![]() może idźcie do lekarza, zeby Martynka wyzdrowiała do Świąt
|
|
|
#4206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tez jest całkiem możliwe. Mnie cieszy fakt, że Ona wie, że za chwilę będzie siusiu, to już coś wg mnie. I jak jesteśmy na spacerze i poprosi o siusiu to mówię, żeby wstrzymała i wstrzymuje bo robi dopiero w domu. Ja wiem, że dzieci długo uczą się (choć nie wszystkie wiadomo) siusiania na nocnik, przynajmniej w tym wieku. Wierzę, że w końcu i Ona całkiem załapie ![]() Musiałam czekać aż pralka skończy prać, kładę się za chwilkę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie tego nie wiem ![]() Ja też ![]() ![]() Cytat:
Pocieszam się ![]() ![]() Biedne nasze dzieciaczki ![]() Przyzwyczai się, choć pewnie po świętach dopiero pójdziecie. Ja już zmykam. Śpijcie spokojnie
|
|||||
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Werka tez bombkami sie interesuje ale pomaca i tyle ![]() ee bedzie dobrze a bedziesz miala gosci na swieta tak? tlumacze jej ze choinka jest fajna i bombek sie nie sciaga tylko moze popatrzec i narazie dziala , wiec mysle ze nie bedzie sciagac
|
|
#4208 | |
|
Wtajemniczenie
|
wezmę ją jutro, biorąc jednak pod uwagę miłość mojego dziecka do służby zdrowia nie wiem czy osłuchiwanie jej ma jakikolwiek sens- nie słyszę własnych myśli, tak głośno protestuje ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
dobrze, że mówisz ![]() Zapytaj, chętnie się dowiem co inni myślą p4w powiedz mi proszę po jakim czasie zostawiałaś Tomaszka samego w przedszkolu choćby na chwilkę?A po jakim czasie całkiem się zaadoptował (wiem ze zawsze może trafić się cięższy dzień z płaczem ale tak ogólnie )
|
|
#4209 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i nie woła wcale zobaczymy, a wy do mamy na święta idziecie? ![]() Cytat:
Na wigilii będzie nas pięcioro plus Amelka, a w pierwszy i drugi dzień przyjdzie rodzinka ![]() Wercia mądra dziewczynka to pewnie zrozumie, że nie wolno. Ja jak mojej mówię nie ruszaj to szybko ściąga ile da radę zanim ją spod choinki zabiorę
|
|
#4210 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** Spać mi się chce strasznie ![]() Dobranoc
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej było przy zostawianiu go - to trwało bardzo długo - w zasadzie dopiero niedawno (moze ze 2 miesiące) zostaje chętnie ale dzwoniłam zawsze po śniadanku i Panie mówiły, ze tylko przez chwilę płakał jak go zostawiałam teraz już idzie sam i nawet się nie ogląda za mną ![]() prawda?
|
|
|
#4212 |
|
BAN stały
|
my niedawno wstalysmy. w weekend meza prawie nie bylo, w sobote wrocil pozno, a w niedziele mial jeszcze troche pracy - raport, musial umyc sampchod bo dzis jechal w inne miejsce... jeszcze w naszym chcial zmienic wahacz przed wyjazdem i okazalo sie ze zamiast prawego dostalismy lewy my jedziemy w srode i wracamy we wtorek. dostep do komp bede miala u mojej mamy - srednio c0 drugi dzien wiec bede zagladac
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
halo, jest tam ktoś
![]() czyżby wszystkie zostały zasypane ![]() u nas sypie dość gęsty śnieg, więc pewnie znów całe miasto będzie sparaliżowane ![]() moze wyskoczę do Home & You, bo dostałam maila, że -50% na ozdoby świąteczne jest - moze coś wybiorę
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do środy na pewno zdążycie ze wszystkimi naprawami a my wczoraj kupiliśmy coś takiego, ale na razie będzie w takiej pozycji jak na fotce poniżej można też samą deskę położyć na kibelku
|
|
|
#4215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tata stwierdził że wywrotka nie może być bo jak ona będzie na niej jeździć ze później na lato na działkę kupimy![]() promocja była i fajnie wczoraj byłam w smyku i tam rzeczywiście za 199![]() Cytat:
![]() te wymioty na szczęscie tylko w tą sobotę były, wczoraj już nic Cytat:
trzymamy już się zaczęło![]() Cytat:
Kurcze co jest z Naszymi Zuzkami Idziecie dzisiaj do lekarza?i współczuję upadku, mam nadzieję że dzisiaj lepiej Cytat:
![]() I Miramejek też wierzę w Was dziewczyny![]() Cytat:
Płakać będzie na pewno, to normalne....teraz w grupie Zu jest dwójka nowych dzieci to płaczą codziennie...podobno tydzień zazwyczaj trwa pierwszy szok...trzeba to przetrwać...
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam po łebkach ![]() Życzę zdrówka wszystkim chorowitkom Weekend pracowity. Całą sobotę sprzątałam, okna tylko od środka, bo zamarzało na zewnątrz, jak się uda umyć do końca to dobrze, jak nie to tez dobrze ![]() Mamy już choinkę, szału nie robi, może to i lepiej Zastawiona z dwóch stron, więc dojścia nie ma, może o to chodzi?![]() Za to u babci dojście było, zainteresowanie rosło wprost proporcjonalnie do natężenia pokrzykiwań taty W pewnym momencie po prostu trzeba przestać reagować, bo pysznym zabawom nie byłoby końca![]() Wczoraj byliśmy jeszcze chwilkę na zakupach "podopinać" prezenty, szaleństwo zakupowe ma się dobrze ![]() Przyjechał brat, przywiózł Zosi trochę ciuszków, bo go prosiłam-rajstopy, skarpety, getry, bluzeczki... Po ponad roku niewidzenia się nie mamy za bardzo o czym rozmawiać , to kolejny kontrargument w moim ręku dla tych, którzy mówią, że "rodzeństwo ma się po to, żeby nie być w życiu samym" Gdyby nie własnymi rękami zdobyty mąż, to po śmierci rodziców i tak byłabym "sama". Wiem, że to kontrowersyjny temat, nie chcę zaczynać dyskusji na ten temat , musiałam "wylać z siebie żółć".Karo cieszę się, że z Zu wszystko dobrze ![]() p4w fajny zakup
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-12-20 o 09:08 |
|
|
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas dzisiaj normalnie zaspy były...szok jak sypał śnieg...a do tego +2 stopnie...spóźniliśmy się 20 min bo jechać po mieście się nie dało, a tu pada deszcz nikt w nasz śnieg nie uwierzyłWidziałam wczoraj ale już nie miałam czasu wejść ![]() Cytat:
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uważam, ze nad każdą relacją trzeba pracować i nic nie jest po prostu dane ze względu na więzy krwi ![]() też mi się podoba - Tomek już łaził po tym, ale najchętniej nogi do środka wkładał ![]() myślę, ze schodki do kibelka zrobią u nas furorę ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
ooo nadrobiłam i mogę spokojnie się przywitać
![]() Dzień dobry U Nas nieco lepiej...chociaż katar i kaszel jest, ale na szczęście mniejszy więc Zu poszła do przedszkola...w nocy obudziła się tylko 3 razy, a jeden przeze mnie bo coś mnie wczoraj podkusiło żeby jej śpiwór założyć...zasnęła spokojnie, ale w nocy nie mogła się z nim przewrócić i zaczęła krzyczeć później jeszcze dwa razy się obudziła, ale dałam herbatki (uspakajającej Hippa) plus łyka wody i spokojnie dalej spała...Apetyt też troszkę lepszy, obiadku mało zjadła, ale za to na kolację zrobiłam gofry z dżemem malinowym i brzoskwiniowym...wcinała aż jej się uszy trzęsły Poza tym wczoraj było ten dzień spóźnienie 25 min, ale co tam... ehhh reszta....szkoda gadać![]() Co to ja jeszcze chciałam...
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak Zu reagowała? a w Święta też jest zaanonsował
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze miałam napisać że jak wczoraj Zu spała to poleciałam do hama (niby dużo rzeczy było ale jakoś nic nie wpadło mi w oko
), Prmodu (p4w niestety nie było ) i Sephory...wąchnęłam różowe jabłuszko - super...delikatne, możemy póxniej wziąć było też takie ciemne fioletowe...ekstra
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jeszcze upoluję jakąś fajną tuniczkę
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby...ale wczoraj już były plakaty i ludzi w brud, więc chyba wcześniej zaczęłi ![]() jak zwykle, bez emocji nie, dostał odgórnie
|
|
#4224 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
ja tez pomylam od srodka...ale dzis sypie wiec chyba cieplej jest to sprobuje jeszcze raz Cytat:
no tak po co sie spieszyc?? a wlasnie w swieta tez czeka was taka wizyta?juz doczytalam - nie ma to jak zepsuc komus swieta... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-12-20 o 09:24 |
|||
|
|
|
#4225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety ![]() ![]() Cytat:
Wyobrażam sobie jak musisz się denerwować za każdym razem...![]() Cytat:
![]() A właśnie, kiedy robisz rozbiórkę?
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Gorgulku, pozdrawiam was, oby szybko ból pleców zniknął i Lilka była zdrowa. A może to stan zapalny w dziubku? Wojtusiu- kciuki ![]() Dziś była pierwsza noc bez pieluchy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo ze śpiworkiem, Kubę spokojnie można w nim położyć do snu, ładnie zasypia, w nocy się denerwuje, bo gorzej Mu się w nim wiercić, więc śpiworek wrócił do szafy ![]() , przyjmij jego taktykę, wejdzie, weź specjalny zeszycik i ostentacyjnie zanotuj - dnia tego tyle spóźnienia i skomentuj, że przyda się w sądzie ![]() ![]() Cytat:
Ale odgórnie dostał święta, czy tak mu wypada?
|
|
|
#4228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no własnie muszę się w końcu za to zabrać, bo jakby przyszły na święta to na spokojnie bym sobie rozebrała, ale wątpię że zdążą wpiszę się dzisiaj w wątku...musze ruszyć to już pójdzie![]() Wpisałam w klubie przepis na super rybkę ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że nie będą dzwonić ze żłobka że coś nie tak kaszle jeszcze ale rzadko...Nasz śpiwór też już schowany ![]() świetny pomysł...ale....napiszę w klubie Jabłuszko ![]() Odgórnie w te święta...
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nie musieli dzwonićOK ![]() Dzięki, spróbuję dziś powąchać ![]() No trudno, sąd patrzy na niego jak na ojca (niepotrzebnie, ale tak jest )---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Zapomniałam Wam napisać, Kubuś w końcu nauczył się ładnie naśladować pieska A tak mamy już krówkę , pieska i nieśmiało kotka , nie mylić ze sroczką, co kaszkę warzyła - sroczka jest tylko jedna
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wąchałam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

i co jej dam nogi na siedzonko to tak robi i sie cieszy

bez problemu wchodzi na stół

, zdrówka 

już się zaczęło
, musiałam "wylać z siebie żółć".
nikt w nasz śnieg nie uwierzył