|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() A rozdrabniasz Jej, robisz papki? Kupiłaś ten prostszy model czy ten droższy?
|
|
|
#4352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ty jak zwykle zaganiana, kiedy odpoczniesz? ![]() Amelka powoli usypia, popołudniu ładnie się bawiła i obiad zjadła z apetytem Szykuję małżowi listę z zakupami świątecznymi
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robię papki Doktorka od razu powiedziała, że jeść nie będzie chciała, żeby nie zmuszać, dawać tylko pić dużo i robić papki. Mówiła też, że dziąsła będą krwawić. Mleka trochę wypiła dziś, zjadła jogurtu trochę, trochę serka wiejskiego i trochę zupy. Ten prostszy bo nie będę robiła tych inhalacji na "śpiocha" tylko zawsze na siedząco. Zresztą nie miałam więcej kasy... Wy też chyba go macie? Jesteście zadowoleni? |
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a widać jakąś poprawę z wyglądu? Malutko zjadła, no ale się dziwić ![]() Tak, mamy go, nie mam porównania, ale chyba jest OK, lekarz nam mówił, że ten wystarczy, zresztą zobacz, jak na razie używaliśmy go raz, więc od czasu do czasu wydaje mi się jak najbardziej odpowiedni
|
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iwonko ja jestem widzisz takie głupie cielę i mimo, że wiele razy przez niego płakałam nie potrafię człowieka na święta zostawić samego Chciała bym mieć w sobie tyle siły co Ty i powiedzieć mu co o tym wszystkim myślę wiem co masz na myśli bo ja mam to samo jak daję leki Amelii. Dobrze, że chociaż tyle zjadła Dzielna dziewczynka z niejJa Amelce wycieram katar flanelową pieluszką. Jak plecy?
|
|
#4356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czy widać poprawę? Oj nie, są bardziej czerwone ale tak chyba miało być bo dr mówiła, że będą krwawić. Mało ale zawsze coś. Ja boję się, żeby Jej tak nie zostało po tej chorobie. I ja jestem ciekawa, ale pewnie będzie uciekała ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem czy bym potrafiła, pewnie bym na Małża to zwaliła (kazała Jemu tę sprawę załatwić). Widzisz mi dobrze się mądrzyć a pewnie bym zrobiła jak Ty. Choć z drugiej strony Amelka jest "rozumniejsza" i lepiej, żeby obyło się bez awantur. Alkoholu nie pozwoliłabym pić O pieluszce nie myślałam. Ale jest już tak pokaleczony, że nie wycieram niczym. ![]() Plecy całkiem całkiem. Ale jak biorę głęboki oddech to coś mnie boli aż w klatce piersiowej. |
|||
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
uuuu doskonale rozumiem co przechodzicie
Doczytałam że nystatyne podajesz Ja podawałam o wiele więcej Tantum na dziąsła i do gardła, żel/camilie, nurofen-p.bólowo i p. zapalnie, nystatyne4x dziennie i gencjane 2x dziennie i dość szybko ją wyprowadziłam Przed każdym jedzieniem długi zabieg "pielęgnacji "i jak ją znieczuliło to dopiero jadła. Papki i letnie jeśli mogę coś zasugerować. Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie, jak będzie mogła, to będzie wsuwała aż miło ![]() Uciekanie to pół biedy, ten płacz, jakby ze skóry obdzierano to dopiero jest hardcore ![]() Ale się do Was przyczepiło, sio! ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Anula, co tam?
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Acha Gorgulku, może nauczysz Lilkę wydmuchiwać nosek?
nam się udało przy ostatnim katarze tak przy zabawie i zakumała i ładnie dmucha.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też będziesz miała okazję mu przygadać Cytat:
Cytat:
Ty lepiej idź do lekarza - moje koleżanka spadł kiedyś ze schodów i tez ją tak wszystko bolało, ale stwierdziła ze się po prostu potłukła, a potem się okazało, ze miała 3 żebra złamane i miała szczęście, ze się nic nie przemieściło
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku ja też się bałam że nie będzie chciała jeść.Szczególnie po tym ostrym zapaleniu i szpitalu, ale jadła jak tylko wróciła do sił witalnych i po ostatnim zapaleniu też.Z resztą ostatnim razem ładnie jadła jak ją odpowiednio przyszykowałam do jedzenia.
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowałam kapustę z grzybami
|
|
#4363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma mowy o libacji u nas, a jak mu nie będzie pasić to wynocha ![]() Jeju może ty lepiej idź do lekarza ![]() Cytat:
![]() Nie ciekawie O Ty kłamczucho i mi tu kity wciska, że gotować nie umie ![]() Przepis poproszę ![]() Co tam jeszcze dobrego szykujesz ? ![]()
|
|
#4364 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzenie dostaje praktycznie zimne. Ja "zabiegi" robiłam po jedzeniu bo bałam się, że nic nie tknie ![]() A jak nystatynę i gencjanę podawałaś? Cytat:
Oby ![]() To teraz Zulka na nystatynę tak krzyczy. Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie masz rację, ale zawsze to tak jest, że jak przestanie boleć to czlowiek odkłada takie wizyty w nieskończoność ![]() Żebra mam chyba całe... Cytat:
![]() Ja nie robię nic, dosłownie nic i jeszcze przyniosę do domu
|
|||||
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja
![]() wolą nie ryzykować
|
|
#4366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!!! ![]() Cytat:
No typowe Kobiety jesteśmy ![]() Cytat:
Mam nadzieję że leki pomogą i szybko pozbędziecie się tego zapalenia![]() Dzwoniłam ale miał 2 razy zajęte a teraz wyłączony jutro od rana go pomęczęCytat:
a co do złamań to zaraz Wam coś opowiem ![]() ......................... .. A ja jestem...Mała ładnie zasnęła
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-12-20 o 21:52 |
||||
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz jak to jest ![]() Megi mam nadzieję, że jednak w spokoju spędzicie te święta ![]() Ja coś tam zrobić umiem i nawet zjadalne ale Mama i Teściowa zawsze tyle narobią i chcą, żebyśmy wzięli to nie będę głowy sobie zawracać
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz żadnego żelu na ząbkowanie w domu? Gencjana bez recepty, więc kupisz bez problemu, tylko koniecznie wodny roztwór. Więc z samego rana nim dostała mleko to mijało z 30min nim popędzlowałam i nim p.bólowe zadziałały Fioletem rano i wieczorem robiłam.Oba aplikowałam na patyczek do uszu(bella ma takie śmieszne.Z jednej strony szpic a z drugiej płaska, mała łopatka) i siup do sziubka i po dziąsełkach, języku i podniebieniu.Więc na raty jechałam bo na raz to ciężko oblecieć takim małym czymś. Ale zwykłym też dasz radę.
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , niewiele , barszczyk ugotuję, dla nas kupię mrożone uszka, Kubie dam z groszkiem ptysiowym, jakąś rybkę, śledzie, kompot z suszu, ze dwie sałatki, ciasto kupię . W Wigilię będziemy we trójkę, w pierwszy dzień świąt Teściowie do nas przyjadą, ale to na kilka godzin i jeszcze pewnie coś przywiozą.Napiszę w wolnej chwili w klubie, ale to bardzo nieskomplikowany przepis ![]() Cytat:
![]() A jak musisz robić? Posmarować? ![]() I super ![]() Ja muszę, ale Małż przyzwyczajony, a Kuba niech zacznie się przyzwyczajać
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
edit: co 3h
![]() ale kręcę no przecież że co 4 ![]() To ja już pójdę, bo tak siedzę, winko sączę i chyba już za dużo jak widać ![]() dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-12-20 o 21:48 |
|
|
|
#4371 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to się ciesz, zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() ale pech ![]() no proszę jakie rarytasy my się w Polsce raczej takich czasów nie doczekamy![]() Cytat:
Jak są chętne to co się wybujać z tłumu ![]() Cytat:
![]() O zgapię od ciebie groszek ptysiowy ![]() ok Moja córka jeszcze nie śpi od 20:30 układa miśki Za długo spała popołudniu.
|
|
#4372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:jupi : gratulacje -zdolna kobieta Cytat:
ja tez dostalam odlewki dzisiaj Cytat:
ja zawsze wycieram bawelniana chusteczka i nie podraznia a portfel ma pelny? bo domyslam sie ze lista dluga
|
|
#4373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale to było jak miała 2-3 m-ce, teraz to nieiwem czy by mi palca nie odgryzła ![]() chciałam z Wami jeszcze posiedzec, ale małz woła ![]() więc buziaki ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
małz prosił żebym mu dała jeśc to co jej, bo też by tyle energii o tej godz chciał miec
|
|
#4374 |
|
BAN stały
|
ja jeszcze na chwilke... pewnie i tak spac zaraz nie pojde - ostatnio chodze okolo polnocy...
Amelka walnela buzka o lawe... tak bokiem prawym. potknela sie i uderzyla - plakala mocno, a potem cyca jadla i jeszcze sie zalila mam nadzieje ze siniaka nie bedzie
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale jest jadalna, jest, mój Małż jest taki kochany, że zawsze zje wszystko ![]() Na zdrowie ![]() To Ci panna Amelia ![]() Jaka posłuszna ![]() *** Słuchajcie, cud Koleżanka Kuby wzięła Go dziś za rączkę i tak sobie szli
|
|
|
#4376 | |||
|
Wtajemniczenie
|
może sponsora jakiegoś upoluje
![]() Cytat:
Cytat:
bidulek malutkiCytat:
![]() Ho ho jaki romans ![]() ![]() jak tak polubi z dziewczynkami za rączkę chodzić to będziesz miała wesoło
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żaden romans , Kuba jest wierny Zulce, z Anielką się tylko koleguje ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- megi, napisałam w klubie przepis na kapustę
|
|
|
#4378 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zuzka rano je ok 2 godz po przebudzeniu więc z tym nie będzie problemu. Ja nawijałam gazę na taki patyczek i próbowałam smarować ale z marnym skutkiem. Zrobiłam tez tak, że nabrałam w pipetkę i polałam po dziąsłach, nie wiem czy tak mogłam ![]() Mi kazała po dziąsłach tylko, więc o języku i podniebieniu tez nie pomyślałam ![]() Cytat:
Chyba. Tak mi się wydaje, że od tego mogła złapać no bo od czego? Smarować muszę a Ją to bardzo boli ![]() Cytat:
![]() Kasiu dziękuję za wszystkie podpowiedzi ![]() Cytat:
![]() Dokładnie ![]() Moja też lubi miśki układać a konkretnie misia i pieska i obowiązkowo konik musi grać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ![]() ![]() To tylko koleżanka i starsza , napisałam wyżej już ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Teściowa czuwa ![]() Tak jest
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

np. wczoraj dalam jej berliso waniliowe -zjadla 3 lyzeczki i wiecej nie chciala to otworzylam jej jogurt biszkoptowy-zjadla caly

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ten typ zawsze mi nerwy poszarpie
nawet nie zapytał czy może przyjechać tylko oświadczył, że się do nas wybiera-to jego styl, a raczej jego brak
nie znoszę go bo zawsze mi humor poszarpie. Potrafi np. zjeść sałatkę, poprosić o dokładkę, a na koniec stwierdzić, że nie za dobra była

i mi tu kity wciska, że gotować nie umie
, niewiele
, barszczyk ugotuję, dla nas kupię mrożone uszka, Kubie dam z groszkiem ptysiowym, jakąś rybkę, śledzie, kompot z suszu, ze dwie sałatki, ciasto kupię 
wchodziła na drabinkę taką domową, chciała coś sięgnąć i spadła

, Kuba jest wierny Zulce, z Anielką się tylko koleguje