|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Szaja my jemy tak 3/4 dużego.
Kropka i własnie to wkładanie tych puzli do buzi mnie jedynie martwi, a mały to uwielbia. Będę pilnować póki co, a jak nie będę mogła miec go na oku z tymi puzlami to wrzuce do szafki i nie bedzie. Parrotko, Basia super!chciałabym, żeby mój też już tak hasał ![]() Bydgoszczanko ![]()
#3542 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23895967]A popołudniu uderzyłam do fryzjera- mam czekoladowy brąz na włosach. ![]() a fotki gdzie???? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23896297]Masakra. Onni coś robią - to ejst to najważniejsze w świecie. A my nic nie musimy zrobić, nie? Ja też fryzjerowałam, ale ścięłam włosy. I kurka, następnym razem zaszaleję i machnę sobie na skroni jakieś wycięcie fantazyjne, teraz mam proste wycięcie ![]() Dziewczyny, ile wasze dzieci obiadku zjadają? Cały duży słoiczek? .[/QUOTE] wiesz, mnie najbardziej dobija tekst, ze ja Go nie wspieram ![]() Szajunia fotki dawaj!!! ![]() Stefek zjada caly maly sloik albo pol duzego ![]() Cytat:
![]() moze kurka jakies inhalacje Mu machne? Wiecie co, nic mi sie nie chce...a rano mialam taki super humor ![]() Margos pytalas co zrobic zeby zasluzyc na prezencik od Szaji - bagatela - wycieczka na Dominikane zalatwia takie sprawy ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() ale tu się smutno zrobiło! Jak nie choróbska to kłótnie... Wszystkim walczącym z zarazkami dużo zdrówka ![]() ![]() niunia wielkie ![]() parrotka Basia już świetnie raczkuje ![]() olivka ![]() araczki ja bym chciała zobaczyć tego krzaczora ![]() edzia ![]() to już zmykam, dobranoc
#3544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Jemu to ulgę przyniesie. Inhalacje nic nie dadzą jak przejście zatkane. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23896297]Gratulacje. Za którym podejściem? ![]() Cudnie ![]() Masakra. Onni coś robią - to ejst to najważniejsze w świecie. A my nic nie musimy zrobić, nie? Ja przestałam wierzyć, że się ułoży ![]() ![]() Urocza Basieńka ![]() Ja też fryzjerowałam, ale ścięłam włosy. I kurka, następnym razem zaszaleję i machnę sobie na skroni jakieś wycięcie fantazyjne, teraz mam proste wycięcie ![]() Dziewczyny, ile wasze dzieci obiadku zjadają? Cały duży słoiczek? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Będę używała puzzli. Firm ich produkujących wiele, a na pewno nie o każdych mowa.[/QUOTE] Ułoży sie, ułozy. Ja kupuje Wojtkowi tylko słoiczki - obiadki z miesem - dostaje 2 razy w tygodniu ( u nas w domu tak jemy mieso i 3 razy w tyg. ryby na obiad) i Wojtek zwykle zjada cały słoik, ew. zostawi jakieś rechy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() powiem Wam, że wczoraj mało się nie poryczałam przy usypianiu małego..płakał i to głośno, co brałam na ręce to spokój, potem znowu jazda- usnął po 1,5h...żal mi go było strasznie...a w nocy raczej norma, czyli jedzenie co 2 godziny z hakiem..w dzień je o wiele rzadziej- pewnie w nocy nadrabia. I tez boję się myśleć, co będzie jak odstawię ![]() Teraz królewicz śpi. Zasnął ładnie sam, ale w łóżku ze mną. Życzę miłego dnia ![]() My wyruszamy do Radomia do szpitala i na zakupy. Buziaki ![]()
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
oj biedna Luizka
![]() ![]() Dzwoniłam dziś do poradni rehabilitycyjnej -mamy juz termin - 30 grudnia ![]() Najpierw pochwale Gabrysie - wczoraj usneła w łóżeczku w ciągu 5 min ![]() ![]() ale za to nocka koszmar , dawno tak mało nie spałam , mąż też masakra, padam ![]() tatuś- przyjechał z katarem i tylko kwestią czasu było kiedy młoda sie zarazi - no i ma swój pierwszy katarek ![]() wczoraj troszke kichała a w nocy nosek albo sie zatykał , albo chlupało tam i młoda albo nie mogła spac , albo spała i charczała i sie wybudzała - płacz , marud - w koncu wylądowała u nas a i tak nie było lepiej - ciągle przetykałam nosek , podawałam smoka i usypiałam na zmiane z meżem i tak całą nocke ![]() teraz młoda odsypia , oczywiście jest sporo lepiej nosek wyczysciłam - jak sie obudzi jedziemy po krzesełko , choinke i może jakiegoś ciucha dla mnie ![]() ![]() ![]() a potrzebuje czegoś na ten cywilny szwagierki.. no i musi to byc coś co by drugiej szwagierce szczena opadła ![]() moge z małą mimo małego kataru jechac do miasta nie ![]()
#3548 |
Zakorzenienie
|
Różnie, czasami jej się uda. Siadanie, to siadanie, ale ona zaczyna wstawać trzymana za ręce. Sama się podnosi.
Nocka w miarę ok ![]()
#3549 |
Zakorzenienie
|
Silpe współczuje katarku małej. Tak myślę że możesz spokojnie ją zabrać.
No i udANYCH ZAKUPÓW. Sorki za błędy ale dziecko mi kombinuje na klawiaturze ![]() Justini koniecznie nosek oczyścić żeby dalej katarek nie spływał bo od tego już krok do gardełka. Mężem się nie przejmuj mój wczoraj focha puścił że o 24 nie chciałam mu masażu pleców zrobić- spoko ale nie jak ja już prawie śpię i samej mnie plecy odpadają po noszeniu małej cały dzień na rękach bo się wściekła ![]() dobra spróbuje skończyć pisać jak ją uśpiębo mi właśnie skacze na kolanach i pisać się nie da |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oj, nieciekawie. Oby wszystko złe sobie poszło ![]() U nas znowu marud się zaczyna ![]()
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
To chyba jakiś przedświąteczny zbiorowy marud
![]() Mała śpi- właśnie skończyłam omiatać klatkę schodową z pajęczynek- na obaiad mamy strogonof bo tyle w weekend nagotowałam ze zostało do dziś- wczoraj był krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym- pychota. Kornia zjada cały duży słoiczek czasek 3/4 dużego, ale zazwyczaj wciąga cały ![]() Deserek gorzej pół małego z biszkopcikiem rozkruszonym- ale na tym mi nie zależy aż tak ważniejsze żeby obiadek wciągła ![]() Jutro mykam do fryzjera ![]() ![]() A takie kartki wysłaliśmy wczoraj babci i dwóm prababciom ![]() Ta pierwsza do mojej mamy a druga razy dwa do prababć. Poszły priorytetem poleconym mam nadzieję że dojdą ![]() Silpe napisz czy udało Ci się coś znaleźć ![]() I zdrówka dla małej Mój M od wczoraj nosem pociąga- już mnie trzęsie jak pomyślę że się mała zarazi. xxNiuniaxx gratki ![]() ![]() kumkura ![]() My dziś raczej znów bez spacerku bo mnie kachluta ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-12-21 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Przedświątecznych niespodzianek ciąg dalszy... Mnie coś bierze, poty mnie oblewają, czoło mam mokre, z nosa leci... A mąż właśnie odebrał auto od koleżanki, żeby jej tam coś wymienić i w drodze do warsztatu śmieciarka mu wjechała w dupę cofając na ślepo. ![]() Ja się zabiję do tej wigilii chyba... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale w Nowym Roku będzie lepiej, zobaczysz. ![]() a jak tam TŻ i jego praca? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co to kachluta ![]() Cytat:
![]() ---------------------------------------- Szaja Maciek zjada caly sloiczek maly, zarowno obiadku jak i deserku, ewentualnie pol duzego. Zastanawia mnie tylko inna rzecz. Pisalyscie tu swojego czasu o smoczkach do butelek, ze przechodzicie juz na te od 6+. My uzywamy aventu (i tu uwaga!!)- 2 - wolnoprzeplywowego oczywiscie. Nie wiem czemu nie chce jesc z wieksza iloscia otworkow. Tak mu pasuje, od 2 miesiaca z niego je. Jak probowala wprowadzic 3 to bokami mu lecialo i sie krztusil mlekiem, chyba mu za szybko bylo. Karmie z 2, co prawda maly az sie upoci w trakcie jedzenia ale zjada sporo i na wadze ladnie przybiera (od urodzenia 75 centyl) wiec chyba nie ma co sie martwic. Moze w koncu stwierdzi ze ta 2 to za malo. Jak myslicie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Kropka kachluta czyt. kaszle, dusi
![]() Zaczęło się w niedzielę leżałam cały dzień w wyrku- na szczęście mąż w domu był. No to nie zazdroszczę- faktycznie nieszczęścia parami chodzą. To ja Ci już przed świątecznie życzę żeby ten pech co się Was uczepił utknął gdzieś w zaspach i poszedł w pierony ![]() Jednak chyba wyruszymy później na spacer- zaopatrzę się przy tej okazji w rajstopki ![]() Ok zmykam dekorować pierniczki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- ałła ja w smoczkach zielona- moje dziecię flachy niet. Ale jak dla mnie to jak mu się tak dobrze je to po co go zmuszać. Moje dziecko ma od kilku dni ulubioną zabawę- lizanie nogi od krzesła- nie wiem czy chce mi pomóc w porządkach czy co ![]() A i ciągnie to krzesło za sobą przez pół salonu- jak mi się uda nakręcić to wkleję filmik. Ale ciężko będzie bo ona ma czuja na aparat ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- A i co z tymi puzzlami sama nie wiem ![]() J w dodatku mam te które któraś tu link z artykułem wkleiła i są na zdjęciu. Chyba kupimy małej dywanik. A puzzli się pozbędziemy- sama nie wiem. Z resztą ona i tak ciągle z puzzli ucieka i więcej na panelach siedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ale dziś jadę do dzieciowego sklepu to kupię, bo przy 2 Tymek poci się i męczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
Witam,
No właśnie do zbiorowego maruda moja córka też postanowiła dołaczyć.Ja obstawiam zęby. Dziś mamy poł roczku. ![]() ![]() W lodówce mamy takie ptysie.Częstujcie się.I kawka,jaką kto chce. Inne napoje tylko na zamówienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też myśle, co to będzie, jak wróce do pracy za 5 mieszków - chciałabym zostawic karmienia cycowe ranne i wieczorne, a nie wiem, jak on sobie poradzi z niekarmieniem go w dzien. W dodatku będziemy musieli zatrudnić nieanie, bo tesciowa pracuje - czasem bedzie mogła sie zająć młodym, bo w szpiyalu pracuje co 2-3 dzień na 12 godzin, a tak to ktoś obcy będzie przychodził. Dałabym go do żloba, ale marne szanse. W 100 - tysiecznym mieście jest tylko 1 złobek! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mi dzisiaj zeszło chodzenie po młodą do szkoły 2 godziny ! ![]() Zwykle to jakieś 40 minut, ale poszłam jeszcze z dziecmi an zakupy, potem sie tarabaniłam z torbami autobusem i wózkiem 9pogięło mnie, ale cóż...). Na szczescie od jutra mąż ma urlop, to se na nim odbiję.... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |||
Wtajemniczenie
|
Ooo gratulacjones!
![]() ![]() bydgoszczanka - jaki słodki bączek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- A tu tak z innej paki ![]() Tak "wygląda" nigeryjska (yoruba) "kolęda" .... no i oczywiście pojawi się u nas w playliście na wigilii ![]() http://www.youtube.com/watch?v=SY-kfDH9ros Tylko przewińcie sobie do 1 minuty, bo na początku trochę gada ![]() Edytowane przez djerba Czas edycji: 2010-12-21 o 13:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() oby kachluta przeszla ![]() Cytat:
![]() zesz ku...a, ze takie dziadostwa sie przed swietami dzieja Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------------------------------------------- Dzis w koncu do pracy sie wybralam ze Stefciem, o jej - nie mam ochoty tam wracac, bleeeeeeeeeeeeeeeee a to juz w marcu, coz trezba zaczac sie nastawiac, nie ma innej opcji ![]() Maly mega maruda ma od 1,5 godziny, zasnac nie moze chyba brzuszek Go boli po szpinaku ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23903810]bo nieszczęścia chodzą parami....
![]() ale w Nowym Roku będzie lepiej, zobaczysz. ![]() a jak tam TŻ i jego praca? ![]() Oby. ![]() Ze starą pracą zaczęliśmy sprawę w sądzie. Z nową się zobaczy po 11 stycznia, bo parę dni temu TŻ zrobił sobie kuku w rękę w robocie i ma L4. Tym samym nie ma też dodatkowej roboty, w której się zaczepił w listopadzie, bo na L4 nie może pracować. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23904466]Tymek też jeszcze z aventowskiej 2 pije ![]() ![]() Ale dziś jadę do dzieciowego sklepu to kupię, bo przy 2 Tymek poci się i męczy.[/QUOTE] My z 4 już mleczko pijemy, bo też dziecko zaraz mokre było po jedzeniu. Cytat:
Gratki. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
U nas zakupy to wyglądają tak, że póki nigdzie nie wejdę jest ok, a jak już wejdę to od wyjścia jest marud. Do domu nie mogę wrócić. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Dziękować. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
Darianna gratki
![]() ![]() My zaliczyłyśmy spacer i zakupy- kupiłam sobie rajstopki i małej też ![]() ![]() W ogóle o ile na brzuchu udach nie mam rozstępów to cyce całe w paski mimo iż smarowałam kremami- ale ja z rozmiaru E przeszłam do H. Na szczęście rozstępu w miejscu niewidocznym dla każdego bardziej od strony paszek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Z rzeczy pozytywnych... wczoraj i dziś udało mi się dwie pierwsze drzemki wyciągnąć do 1,5h. Niestety spał tak przy mnie. Sam się budzi nadal po pół godzinie.
Wczoraj była jeszcze trzecia... krótsza. Zobaczymy jak dziś. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-12-21 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na brzuchu nic. Spodziewałam się, że będzie dokładnie odwrotnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje dziewczyny ![]() ośliniłam sie cała dawaj te ptysie kawę zrobie sobie sama ![]() zbiorowy marud i u nas więc nie moge pisać ale postaram sie coś skrobnąć wieczorem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Darianna - gratki
![]() ![]() Kropka - chyba za nudno było u Was, że teraz taki scenariusz życie pisze... ![]() ![]() Justin - Dominikana powiadasz? hm... pomyślimy ![]() Kafunia - nie wiem, co Ci podpowiedzieć w sprawie niekapka. ![]() ![]() ![]() a teraz się chwalę: dziewczyny - sukces!! wzięłam dziś Ewcię na spacer w spacerówce, po tym jak wczoraj 2h przespała w gondoli na plechach bez maruda, postanowiłam pójśc za ciosem. 1,5h spaceru, część przespana, część nie, część zupełnie na płasko, część na półleżąco i ŻADNEGO PŁACZU. ![]() ![]() i w ogóle znów mi się dziecko zmieniło. zaczyna gadać sylabami "ne ne", "de de", łaczy to w różne ciągi i wręcz dyskutuje z nami. fajne to, ale o tyle dziwne, że w ten sam sposób płacze, skarży się. i teraz na nowo muszę się uczyć ją rozumieć... teraz śpi z tatusiem, ryzykowne to, bo może się zarazić, ale inaczej nie chciała usnąć. małż dalej kiepski, a mimo to latał dziś i załatwiał sprawy. jak wstaną, to jedziemy jeszcze we troje po prezent urodzinowy dla mojej mamy na jutro. ja się czuję dobrze. nie wiem, skąd ta gorączka, bo innych objawów nie mam. w nocy tak się pociłam, że 3 razy się przebierałam... aaa i jeszcze pytanko: zauważyłam dzisiaj, że Ewcia brudną z marchewki rączką tarła oko i teraz w kąciku i na linii górnych rzęs jest zółta i nie mogę tego domyć wodą i wacikiem. macie pomysła, jak to zlikwidować? |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() djerba - Sebek cały dzień dziś świruje, piszczy, że aż mnie łeb boli i zaraz idę po prochy przeciwbólowe.. macha czym się da, śpiewa, wyje itd.. puściłam sobie tę kolędę a on co? Aż odwracałam się zobaczyć co z nim bo zastygł w bezruchu..rączki złożył jakby do modlitwy i słuchał ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.