Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-20, 21:21   #3541
kafuniax
Raczkowanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Szaja my jemy tak 3/4 dużego.

Kropka i własnie to wkładanie tych puzli do buzi mnie jedynie martwi, a mały to uwielbia. Będę pilnować póki co, a jak nie będę mogła miec go na oku z tymi puzlami to wrzuce do szafki i nie bedzie.

Parrotko, Basia super!chciałabym, żeby mój też już tak hasał

Bydgoszczanko

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 21:30   #3542
justin18061976
Rozeznanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość
A w linku krotki filmik z Basią w roli głównej.

http://www.youtube.com/watch?v=Cu4fSKrQwAo

Buźka.
ale fajowo popitala

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23895967]A popołudniu uderzyłam do fryzjera- mam czekoladowy brąz na włosach. [/QUOTE]

a fotki gdzie????

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23896297]Masakra. Onni coś robią - to ejst to najważniejsze w świecie. A my nic nie musimy zrobić, nie?

Ja też fryzjerowałam, ale ścięłam włosy. I kurka, następnym razem zaszaleję i machnę sobie na skroni jakieś wycięcie fantazyjne, teraz mam proste wycięcie

Dziewczyny, ile wasze dzieci obiadku zjadają? Cały duży słoiczek?
.[/QUOTE]

wiesz, mnie najbardziej dobija tekst, ze ja Go nie wspieram mamy wyrazny podzial odpowiedzialnosci w domu, nie pamietam zeby angazowal sie w gotowanie, pralki to chyba nawet wlaczyc nie umie, 95% obiadow, sniadan, kolacyjek obstawiam ja...dlaczego mam sie jeszcze remontem na przyklad zajmowac, kupowanie np. choinki, calej wyprawki dla Malego 9jak latalam juz ze sporym brzucholem), organizowanie wakacji to malo??? ja takich zwyklych rzeczy pojac nie moge
Szajunia fotki dawaj!!!
Stefek zjada caly maly sloik albo pol duzego

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Luizka się obudziła z mocnym płaczem
Idę spać, bo chyba ciężka noc będzie.

Dobranoc.
Lacze sie w bolu, Stefek juz czwarty raz z rykiem sie wybudzil, caly zatkany kinol, ale nie pozwala sie dotknac i nie moge Mu oczyscic
moze kurka jakies inhalacje Mu machne?
Wiecie co, nic mi sie nie chce...a rano mialam taki super humor

Margos pytalas co zrobic zeby zasluzyc na prezencik od Szaji - bagatela - wycieczka na Dominikane zalatwia takie sprawy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 23:39   #3543
panna migotka
Rozeznanie

Cześć
ale tu się smutno zrobiło! Jak nie choróbska to kłótnie...
Wszystkim walczącym z zarazkami dużo zdrówka a tym, które muszą użerać się ze sfochowanymi tż-tami cierpliwości - może i oni na święta przemówią ludzkim głosem?

niunia wielkie
parrotka Basia już świetnie raczkuje i z tego co widzę to chyba próbuje siadać?
olivka za nowe umiejętności
araczki ja bym chciała zobaczyć tego krzaczora
edzia przynajmniej dobrze, że nie boli

to już zmykam, dobranoc
Stary 2010-12-21, 07:02   #3544
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
------------------------------------------------------
no i moj Malzonek dal dzis popis przedswiateczny - wiec jest znowu uwielbiana przeze mnie cisza, praktycznie kazdego dnia (nie mowie, ze zawsze) wraca z pracy i kladzie sie na drzemke - no i ok, pracuje od 4-5 ma prawo odpoczac, ale juz w zeszly poniedzialek mielismy jechac po choinke razem (niedziela Mu nie odpowiadala, bo tlum ludzi byl), oczywiscie skonczylo sie tak,, ze przyszedlz roboty padl a ja po choine jechalam sama kolo 19.00 jak maly przysnal
dzis chcialam jechac po wieksze zakupy, bo On wczesniej robote w poniedzialki konczy i co uslyszalam od wejscia? On musi sie polozyc, bo jest zmeczony, JEDEN dzien chcialam tylko cos zalatwic i doopa, oczywiscie wybuchlam, skonczylo sie na tym, ze pojechalam godzine temu i juz nie wybralam sie na trening, bo przygotowania do swiat wazniejsze...a i znowu uslyszalam, ze w niczym Go nie wspieram, tylko MOJE sprawy (czytaj zakupy DLA NAS na swieta) sa wazne...
Niedobra kobieto! Czemu nie wspierasz męża w ... spaniu ...

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:

Lacze sie w bolu, Stefek juz czwarty raz z rykiem sie wybudzil, caly zatkany kinol, ale nie pozwala sie dotknac i nie moge Mu oczyscic
moze kurka jakies inhalacje Mu machne?
Musisz mu odetkać nos, nie ma innej opcji. Jak nie po dobroci to na siłę.

Jemu to ulgę przyniesie. Inhalacje nic nie dadzą jak przejście zatkane.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 07:42   #3545
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Kobitki, czy Wasze dzieciska odejmują już sobie jedno mleko??

Daniel od wczoraj tak rozciąga pory jedzenia, że mu jedno mleko wypada. Wyszło nam 3 razy zamiast 4. Trochę to za wcześnie wg mnie.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Niestety, gdy mąż podobny do któregoś ze swoich rodziców (niestety) to jest walka na całe życie. Domowe wzorce są bardzo silne.
Coś o tym wiem...

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

U nas wariactwo. Wczoraj odebraliśmy dziecko od babci... Mocno stęsknieni. Na chwilę bo tęsknotę zastąpił nam szok. Pojechaliśmy po małego w porze obiadu, mieliśmy zjeść i wrócić do domu. Nie dało się. Buczał od południa. Babcia uśpiła, spał pół godz. i obudził się marudny. Zjadł i znowu to samo... Więc znowu usypianie. Padł o 16ej i po pół godz. ryk. Bujałam na rękach i śpiewałam przez dwie godziny. Spał póki go trzymałam. Jak tylko odłożyłam - ryk. Wstał o 18ej i nie chciał mleka.
Wróciliśmy do domu po 19ej. Znowu próba nakarmienia i znowu bunt.
Zjadł mleko z 18ej dopiero o 21. Po czym się rozbudził i zaczął brykać w łóżku.

Noc jak z koszmaru. Jeszcze takiej nie było. Od 1ej w nocy do rana kopał non stop. Spał może po 10 minut i znowu płaczki, kopanie, odwracanie na brzuch, marudzenie itd. A wszystko w takim półśnie...

Rano we 3 chodziliśmy jak zombie.

Na śniadanie też bunt, wstał 6:50 a jadł dopiero o 9ej.
Ja w sumie nie wiem, bo nie liczę ile Wojtek razy dziennie je (dużo+pół nocy), ale jak sobie odejmuje, tzn,., ze tak chce, wiec neimm a co sie martwic. Ja wierzę, ze dziecko instynktownie wie, czego chce i czego mu potrzeba.

Cytat:
Aaaa zapomniałam.

Żeby dzień już do końca był jak z horroru to po powrocie zastaliśmy ochrzczoną świeżo położoną podłogę... Mąż usiadł na jednym końcu pokoju i mówi do mnie: co tam jest na tej ścianie? I pokazuje palcem przeciwległą.
No to zerknęłam i szoku doznałam. Krew. Kropki od podłogi do 40cm w górę, na szerokości 30cm, dość gęsto usiane. Odsunęłam krzesełko Misia, a podłoga taka sama. Odsunęłam ławę, a tam duże plamy...

Cały pokój przejrzałam, od okna do drzwi i jeszcze sporo takich kropek znalazłam. Prowadziły do koszyka, w którym na kocu były spore plamy.

Zaraz koty poszły w oględziny. Najpierw nie mogliśmy znaleźć źródła, ale potem mąż mi oba stwory przytrzymał i dokładnie obejrzałam wszystko. Źródło się znalazło. Kotka albo się gdzieś zahaczyła, albo sobie sama zębiskami wyrwała pazur... A dokładnie jego część. Został wąski pasek. Nie wiem co się stało, ale chodzi już normalnie, więc łapa się goi. Gorączki nie ma.
Jak thriller , a muzyczkę w uszach mam ze Szczęk

Cytat:

kropka, biedny kociak. Dobrze, że już dobrze
Nasz pies jak miał ucho draśnięte ( przez innego psa w zabawie ), to chlapał krwią po ścianach. Musieliśmy mu opatrunek założyć i obwiązać łeb.

Za wszystkich, których bierze choróbsko trzymam kciuki.

Dzisiaj miałam marudę w domu. Buczała pół dnia

A tak młoda dzisiaj sobie machała nóżkami
Fajnie se macha. Siada ci już sama?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23896297]Gratulacje. Za którym podejściem?

Cudnie

Masakra. Onni coś robią - to ejst to najważniejsze w świecie. A my nic nie musimy zrobić, nie?

Ja przestałam wierzyć, że się ułoży Jemu wsio rawno, czy zwykły dzień, czy święta. Fochmen psia jego mać

Urocza Basieńka

Ja też fryzjerowałam, ale ścięłam włosy. I kurka, następnym razem zaszaleję i machnę sobie na skroni jakieś wycięcie fantazyjne, teraz mam proste wycięcie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Będę używała puzzli. Firm ich produkujących wiele, a na pewno nie o każdych mowa.[/QUOTE]

Ułoży sie, ułozy.

Ja kupuje Wojtkowi tylko słoiczki - obiadki z miesem - dostaje 2 razy w tygodniu ( u nas w domu tak jemy mieso i 3 razy w tyg. ryby na obiad) i Wojtek zwykle zjada cały słoik, ew. zostawi jakieś rechy.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 08:30   #3546
kumkura
Rozeznanie

dobry
powiem Wam, że wczoraj mało się nie poryczałam przy usypianiu małego..płakał i to głośno, co brałam na ręce to spokój, potem znowu jazda- usnął po 1,5h...żal mi go było strasznie...a w nocy raczej norma, czyli jedzenie co 2 godziny z hakiem..w dzień je o wiele rzadziej- pewnie w nocy nadrabia. I tez boję się myśleć, co będzie jak odstawię go od piersi. Trochę się boję.
Teraz królewicz śpi. Zasnął ładnie sam, ale w łóżku ze mną.
Życzę miłego dnia
My wyruszamy do Radomia do szpitala i na zakupy.
Buziaki
Stary 2010-12-21, 08:36   #3547
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

A tak młoda dzisiaj sobie machała nóżkami
oj biedna Luizka tak ślicznie siedzi za kratami

Dzwoniłam dziś do poradni rehabilitycyjnej -mamy juz termin - 30 grudniaszybko.

Najpierw pochwale Gabrysie - wczoraj usneła w łóżeczku w ciągu 5 minbez sprzeciwu , focha czy maruda

ale za to nocka koszmar , dawno tak mało nie spałam , mąż też masakra, padam
tatuś- przyjechał z katarem i tylko kwestią czasu było kiedy młoda sie zarazi - no i ma swój pierwszy katarek
wczoraj troszke kichała a w nocy nosek albo sie zatykał , albo chlupało tam i młoda albo nie mogła spac , albo spała i charczała i sie wybudzała - płacz , marud - w koncu wylądowała u nas a i tak nie było lepiej - ciągle przetykałam nosek , podawałam smoka i usypiałam na zmiane z meżem i tak całą nocke
teraz młoda odsypia , oczywiście jest sporo lepiej nosek wyczysciłam - jak sie obudzi jedziemy po krzesełko , choinke i może jakiegoś ciucha dla mnie wczoraj łaziłam po sklepach i tylko torebke sobie kupiłam - nic mi nie wpadło w oczy - mąż ma świetny gust to mi dziś pomoże jak coś wybierze to zawsze jest bomba
a potrzebuje czegoś na ten cywilny szwagierki.. no i musi to byc coś co by drugiej szwagierce szczena opadła

moge z małą mimo małego kataru jechac do miasta nie pogoda fajna...

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 09:01   #3548
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość

Fajnie se macha. Siada ci już sama?

.
Różnie, czasami jej się uda. Siadanie, to siadanie, ale ona zaczyna wstawać trzymana za ręce. Sama się podnosi.

Nocka w miarę ok

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 09:04   #3549
olivka_7
Zakorzenienie

Silpe współczuje katarku małej. Tak myślę że możesz spokojnie ją zabrać.
No i udANYCH ZAKUPÓW. Sorki za błędy ale dziecko mi kombinuje na klawiaturze

Justini koniecznie nosek oczyścić żeby dalej katarek nie spływał bo od tego już krok do gardełka.

Mężem się nie przejmuj mój wczoraj focha puścił że o 24 nie chciałam mu masażu pleców zrobić- spoko ale nie jak ja już prawie śpię i samej mnie plecy odpadają po noszeniu małej cały dzień na rękach bo się wściekła

dobra spróbuje skończyć pisać jak ją uśpiębo mi właśnie skacze na kolanach i pisać się
nie da

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 09:27   #3550
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
dobry
powiem Wam, że wczoraj mało się nie poryczałam przy usypianiu małego..płakał i to głośno, co brałam na ręce to spokój, potem znowu jazda- usnął po 1,5h...żal mi go było strasznie...a w nocy raczej norma, czyli jedzenie co 2 godziny z hakiem..w dzień je o wiele rzadziej- pewnie w nocy nadrabia. I tez boję się myśleć, co będzie jak odstawię go od piersi. Trochę się boję.
Życzę miłego dnia
Buziaki

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
oj biedna Luizka tak ślicznie siedzi za kratami

Dzwoniłam dziś do poradni rehabilitycyjnej -mamy juz termin - 30 grudniaszybko.

Najpierw pochwale Gabrysie - wczoraj usneła w łóżeczku w ciągu 5 min
bez sprzeciwu , focha czy maruda

tatuś- przyjechał z katarem i tylko kwestią czasu było kiedy młoda sie zarazi - no i ma swój pierwszy katarek
wczoraj troszke kichała a w nocy nosek albo sie zatykał , albo chlupało tam i młoda albo nie mogła spac , albo spała i charczała i sie wybudzała - płacz , marud - w koncu wylądowała u nas a i tak nie było lepiej - ciągle przetykałam nosek , podawałam smoka i usypiałam na zmiane z meżem i tak całą nocke
teraz młoda odsypia , oczywiście jest sporo lepiej nosek wyczysciłam - jak sie obudzi jedziemy po krzesełko , choinke i może jakiegoś ciucha dla mnie wczoraj łaziłam po sklepach i tylko torebke sobie kupiłam - nic mi nie wpadło w oczy - mąż ma świetny gust to mi dziś pomoże jak coś wybierze to zawsze jest bomba
a potrzebuje czegoś na ten cywilny szwagierki.. no i musi to byc coś co by drugiej szwagierce szczena opadła

Mnie sie to kojarzyło z takimi biedulkami z sierocińca

Jak Ty to zrobiłaś????

Oj, nieciekawie. Oby wszystko złe sobie poszło

U nas znowu marud się zaczyna

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 09:54   #3551
olivka_7
Zakorzenienie

To chyba jakiś przedświąteczny zbiorowy marud

Mała śpi- właśnie skończyłam omiatać klatkę schodową z pajęczynek- na obaiad mamy strogonof bo tyle w weekend nagotowałam ze zostało do dziś- wczoraj był krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym- pychota.

Kornia zjada cały duży słoiczek czasek 3/4 dużego, ale zazwyczaj wciąga cały
Deserek gorzej pół małego z biszkopcikiem rozkruszonym- ale na tym mi nie zależy aż tak ważniejsze żeby obiadek wciągła deserek wg mnie wystarczy- czasem uda się cały mały słoiczek.

Jutro mykam do fryzjera mąż ma być od popołudnia już w domu i dopiero po nowym roku do pracy

A takie kartki wysłaliśmy wczoraj babci i dwóm prababciom
Ta pierwsza do mojej mamy a druga razy dwa do prababć.
Poszły priorytetem poleconym mam nadzieję że dojdą

Silpe napisz czy udało Ci się coś znaleźć
I zdrówka dla małej

Mój M od wczoraj nosem pociąga- już mnie trzęsie jak pomyślę że się mała zarazi.

xxNiuniaxx gratki tym bardziej że trudne warunki na drodze

kumkura będzie lepiej

My dziś raczej znów bez spacerku bo mnie kachluta a z małą nie ma kto wyjść. Chyba że tak mnie tylko z rana męczy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kartka mama.jpg (52,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kartka świąteczna.jpg (51,5 KB, 39 załadowań)

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-12-21 o 09:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 10:08   #3552
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
urocze.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 10:26   #3553
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

My dziś raczej znów bez spacerku bo mnie kachluta a z małą nie ma kto wyjść. Chyba że tak mnie tylko z rana męczy.
Bo Ciebie co?

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Przedświątecznych niespodzianek ciąg dalszy...

Mnie coś bierze, poty mnie oblewają, czoło mam mokre, z nosa leci...

A mąż właśnie odebrał auto od koleżanki, żeby jej tam coś wymienić i w drodze do warsztatu śmieciarka mu wjechała w dupę cofając na ślepo.

Ja się zabiję do tej wigilii chyba...

Stary 2010-12-21, 10:32   #3554
Konto usunięte

Cytat:

A mąż właśnie odebrał auto od koleżanki, żeby jej tam coś wymienić i w drodze do warsztatu śmieciarka mu wjechała w dupę cofając na ślepo.

bo nieszczęścia chodzą parami....
ale w Nowym Roku będzie lepiej, zobaczysz.
a jak tam TŻ i jego praca?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 10:44   #3555
ałła
Rozeznanie

Cytat:
T

Kartki swietne, ja ostatecznie Mackowych nie zrobilam

Co to kachluta

Cytat:

Rany Julek, nieszczescia chodza parami

----------------------------------------

Szaja Maciek zjada caly sloiczek maly, zarowno obiadku jak i deserku, ewentualnie pol duzego.

Zastanawia mnie tylko inna rzecz. Pisalyscie tu swojego czasu o smoczkach do butelek, ze przechodzicie juz na te od 6+. My uzywamy aventu (i tu uwaga!!)- 2 - wolnoprzeplywowego oczywiscie. Nie wiem czemu nie chce jesc z wieksza iloscia otworkow. Tak mu pasuje, od 2 miesiaca z niego je. Jak probowala wprowadzic 3 to bokami mu lecialo i sie krztusil mlekiem, chyba mu za szybko bylo. Karmie z 2, co prawda maly az sie upoci w trakcie jedzenia ale zjada sporo i na wadze ladnie przybiera (od urodzenia 75 centyl) wiec chyba nie ma co sie martwic. Moze w koncu stwierdzi ze ta 2 to za malo. Jak myslicie?
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:02   #3556
olivka_7
Zakorzenienie

Kropka kachluta czyt. kaszle, dusi
Zaczęło się w niedzielę leżałam cały dzień w wyrku- na szczęście mąż w domu był.

No to nie zazdroszczę- faktycznie nieszczęścia parami chodzą.
To ja Ci już przed świątecznie życzę żeby ten pech co się Was uczepił utknął gdzieś w zaspach i poszedł w pierony

Jednak chyba wyruszymy później na spacer- zaopatrzę się przy tej okazji w rajstopki W ogóle to na święta mam 3 bluzki i jedną spódnice, no i chyba ubiorę jeanso-leginsy bo wszelkie moje eleganckie spodnie lecą mi z zadka a byłam już dwa razy w galerii i nic nie znalazłam.

Ok zmykam dekorować pierniczki- tzn będę próbować bo czy się uda to się okaże czy mała pozwoli

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

ałła ja w smoczkach zielona- moje dziecię flachy niet. Ale jak dla mnie to jak mu się tak dobrze je to po co go zmuszać.

Moje dziecko ma od kilku dni ulubioną zabawę- lizanie nogi od krzesła- nie wiem czy chce mi pomóc w porządkach czy co
A i ciągnie to krzesło za sobą przez pół salonu- jak mi się uda nakręcić to wkleję filmik. Ale ciężko będzie bo ona ma czuja na aparat

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

A i co z tymi puzzlami sama nie wiem
J w dodatku mam te które któraś tu link z artykułem wkleiła i są na zdjęciu. Chyba kupimy małej dywanik. A puzzli się pozbędziemy- sama nie wiem.
Z resztą ona i tak ciągle z puzzli ucieka i więcej na panelach siedzi

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-12-21, 11:02   #3557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie tylko inna rzecz. Pisalyscie tu swojego czasu o smoczkach do butelek, ze przechodzicie juz na te od 6+. My uzywamy aventu (i tu uwaga!!)- 2 - wolnoprzeplywowego oczywiscie. Nie wiem czemu nie chce jesc z wieksza iloscia otworkow. Tak mu pasuje, od 2 miesiaca z niego je. Jak probowala wprowadzic 3 to bokami mu lecialo i sie krztusil mlekiem, chyba mu za szybko bylo. Karmie z 2, co prawda maly az sie upoci w trakcie jedzenia ale zjada sporo i na wadze ladnie przybiera (od urodzenia 75 centyl) wiec chyba nie ma co sie martwic. Moze w koncu stwierdzi ze ta 2 to za malo. Jak myslicie?
Tymek też jeszcze z aventowskiej 2 pije bo nie byłam jeszcze w żadnym sklepie, gdzie można smoczki aventu nabyć.
Ale dziś jadę do dzieciowego sklepu to kupię, bo przy 2 Tymek poci się i męczy.
Stary 2010-12-21, 11:28   #3558
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
No właśnie do zbiorowego maruda moja córka też postanowiła dołaczyć.Ja obstawiam zęby.

Dziś mamy poł roczku.
W lodówce mamy takie ptysie.Częstujcie się.I kawka,jaką kto chce.
Inne napoje tylko na zamówienie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ptysie_orzechowe_z_kremem_smietankowym_3.jpg (61,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (13,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kawa.jpg (22,8 KB, 11 załadowań)

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:30   #3559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Dziś mamy poł roczku.
gratki na pół roczku!

apetyczny poczęstunek na ta okazję przygotowałaś, palce lizać....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 12:32   #3560
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
dobry
Życzę miłego dnia
Buziaki
U nas też tak nadrabia w nocy, w dzień je mniej.
Też myśle, co to będzie, jak wróce do pracy za 5 mieszków - chciałabym zostawic karmienia cycowe ranne i wieczorne, a nie wiem, jak on sobie poradzi z niekarmieniem go w dzien. W dodatku będziemy musieli zatrudnić nieanie, bo tesciowa pracuje - czasem bedzie mogła sie zająć młodym, bo w szpiyalu pracuje co 2-3 dzień na 12 godzin, a tak to ktoś obcy będzie przychodził. Dałabym go do żloba, ale marne szanse. W 100 - tysiecznym mieście jest tylko 1 złobek!

Cytat:
Różnie, czasami jej się uda. Siadanie, to siadanie, ale ona zaczyna wstawać trzymana za ręce. Sama się podnosi.

Nocka w miarę ok
Mój syn nie usiadzie sam, jeśli nie jest na podwyższeniu, za to raczkuje juz i próbuje sam wstawać. Tj. sam wstanie, ale się bardzo giba.

Cytat:
Silpe współczuje katarku małej. Tak myślę że możesz spokojnie ją zabrać.
No i udANYCH ZAKUPÓW. Sorki za błędy ale dziecko mi kombinuje na klawiaturze

Justini koniecznie nosek oczyścić żeby dalej katarek nie spływał bo od tego już krok do gardełka.

Mężem się nie przejmuj mój wczoraj focha puścił że o 24 nie chciałam mu masażu pleców zrobić- spoko ale nie jak ja już prawie śpię i samej mnie plecy odpadają po noszeniu małej cały dzień na rękach bo się wściekła

dobra spróbuje skończyć pisać jak ją uśpiębo mi właśnie skacze na kolanach i pisać się
nie da
Toś mnei rozwaliła. Ja bym mojemu dała masaz, to by go chyba przeczysciło z góry na dół.

Cytat:
Bo Ciebie co?

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Ja co prawda mam w d**** świeta, ale jak mieszkałam z rodzicami, to rok w rok, pzred kazda wielkanocą sie cos działo - wypadek mamy, wypadek brata i coś tam jeszcze, rózne rzeczy. I tak pzrez jakieś 5 lat. Az bałam sie za każdym razem, kiedy nadchodziły te święta....

A mi dzisiaj zeszło chodzenie po młodą do szkoły 2 godziny !
Zwykle to jakieś 40 minut, ale poszłam jeszcze z dziecmi an zakupy, potem sie tarabaniłam z torbami autobusem i wózkiem 9pogięło mnie, ale cóż...).
Na szczescie od jutra mąż ma urlop, to se na nim odbiję....
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 13:33   #3561
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość

Zdałam dziś egzamin na prawko
Ooo gratulacjones! Ja też wkońcu muszę zdać swoje...tylko moje będzie troszkę inne bo na automata

bydgoszczanka - jaki słodki bączek

Cytat:
Napisane przez kropka75
Kobitki, czy Wasze dzieciska odejmują już sobie jedno mleko??
U nas są tylko 3 porcje mleka z dodatkiem [obecnie] kleiku kukurydzianego, obiadek, deserek i wafelek ryżowy

Cytat:
Ja przestałam podawać słoiczki, ale porcję wcina taką jak właśnie duży słoik

Cytat:
Ja zmieniłam na smoczek 4 Aventu, niby szybki...ale jakoś szybko z niego nie leci i mała się konkretnie irytuje.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

A tu tak z innej paki

Tak "wygląda" nigeryjska (yoruba) "kolęda" .... no i oczywiście pojawi się u nas w playliście na wigilii

http://www.youtube.com/watch?v=SY-kfDH9ros

Tylko przewińcie sobie do 1 minuty, bo na początku trochę gada

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2010-12-21 o 13:28
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 13:45   #3562
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Musisz mu odetkać nos, nie ma innej opcji. Jak nie po dobroci to na siłę.

Jemu to ulgę przyniesie. Inhalacje nic nie dadzą jak przejście zatkane.
Tak tez zrobilam, poszlo na sile, bo nie bylo innego sposobu, od razu bylo Mu lzej, ale co sie nawalczyl

Cytat:
dobry
powiem Wam, że wczoraj mało się nie poryczałam przy usypianiu małego..płakał i to głośno, co brałam na ręce to spokój, potem znowu jazda- usnął po 1,5h...
oby kazdego dnia bylo coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
jak nie ma goraczki to nawet lepiej przewietrzyc nochalka, my bylismy na zakupkach dzisiaj choc sniezy od rana i -7 a katarzysko tez sie przyplatalo

Cytat:

.
slicznosci
oby kachluta przeszla

Cytat:

zdroweczka kobietko z mega opryszczka
zesz ku...a, ze takie dziadostwa sie przed swietami dzieja

Cytat:
My uzywamy aventu (i tu uwaga!!)- 2 - wolnoprzeplywowego oczywiscie. Nie wiem czemu nie chce jesc z wieksza iloscia otworkow. Tak mu pasuje, ?
najwazniejsze, ze taki Mu pasuje, nie zmienialabym

Cytat:
Dziś mamy poł roczku.
Ogromne GRATKI!!!, ja poprosze ptysia i te pierwsza kawunie, mniammmmm

Cytat:
Dałabym go do żloba, ale marne szanse. W 100 - tysiecznym mieście jest tylko 1 złobek!

ja do zlobka od przyszlego roku daje Stefcia, moj maly Malusio
---------------------------------------------
Dzis w koncu do pracy sie wybralam ze Stefciem, o jej - nie mam ochoty tam wracac, bleeeeeeeeeeeeeeeee
a to juz w marcu, coz trezba zaczac sie nastawiac, nie ma innej opcji
Maly mega maruda ma od 1,5 godziny, zasnac nie moze chyba brzuszek Go boli po szpinaku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 14:21   #3563
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23903810]bo nieszczęścia chodzą parami....
ale w Nowym Roku będzie lepiej, zobaczysz.
a jak tam TŻ i jego praca? [/QUOTE] Teraz to chyba czwórkami nawet. :/

Oby.

Ze starą pracą zaczęliśmy sprawę w sądzie. Z nową się zobaczy po 11 stycznia, bo parę dni temu TŻ zrobił sobie kuku w rękę w robocie i ma L4.
Tym samym nie ma też dodatkowej roboty, w której się zaczepił w listopadzie, bo na L4 nie może pracować.

Cytat:
No to nie zazdroszczę- faktycznie nieszczęścia parami chodzą.
To ja Ci już przed świątecznie życzę żeby ten pech co się Was uczepił utknął gdzieś w zaspach i poszedł w pierony

Moje dziecko ma od kilku dni ulubioną zabawę- lizanie nogi od krzesła- nie wiem czy chce mi pomóc w porządkach czy co
A i ciągnie to krzesło za sobą przez pół salonu- jak mi się uda nakręcić to wkleję filmik. Ale ciężko będzie bo ona ma czuja na aparat
Dziękuję.

Spróbuj. Może smaczne jest.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23904466]Tymek też jeszcze z aventowskiej 2 pije bo nie byłam jeszcze w żadnym sklepie, gdzie można smoczki aventu nabyć.
Ale dziś jadę do dzieciowego sklepu to kupię, bo przy 2 Tymek poci się i męczy.[/QUOTE] My z 4 już mleczko pijemy, bo też dziecko zaraz mokre było po jedzeniu.

Cytat:
Witam,
No właśnie do zbiorowego maruda moja córka też postanowiła dołaczyć.Ja obstawiam zęby.

Dziś mamy poł roczku.
Ja też. Mam nadzieję że w końcu wyjdą i będzie trochę spokoju.

Gratki.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Ja co prawda mam w d**** świeta, ale jak mieszkałam z rodzicami, to rok w rok, pzred kazda wielkanocą sie cos działo - wypadek mamy, wypadek brata i coś tam jeszcze, rózne rzeczy. I tak pzrez jakieś 5 lat. Az bałam sie za każdym razem, kiedy nadchodziły te święta....
Czasem się trafi taka zasrana "tradycja"... Oby u nas to nie było to.

Cytat:
A mi dzisiaj zeszło chodzenie po młodą do szkoły 2 godziny !
Zwykle to jakieś 40 minut, ale poszłam jeszcze z dziecmi an zakupy, potem sie tarabaniłam z torbami autobusem i wózkiem 9pogięło mnie, ale cóż...).
Na szczescie od jutra mąż ma urlop, to se na nim odbiję....
Zazdroszczę możliwości.
U nas zakupy to wyglądają tak, że póki nigdzie nie wejdę jest ok, a jak już wejdę to od wyjścia jest marud. Do domu nie mogę wrócić.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

U nas są tylko 3 porcje mleka z dodatkiem [obecnie] kleiku kukurydzianego, obiadek, deserek i wafelek ryżowy
Sama sobie tak te 3 ustaliła?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Tak tez zrobilam, poszlo na sile, bo nie bylo innego sposobu, od razu bylo Mu lzej, ale co sie nawalczyl

zdroweczka kobietko z mega opryszczka
zesz ku...a, ze takie dziadostwa sie przed swietami dzieja
Ano czasem nie ma wyjścia.

Dziękować.

Stary 2010-12-21, 14:28   #3564
olivka_7
Zakorzenienie

Darianna gratki a ja właśnie obśliniłam monitor chcę takie ptysie i taką kawę ze śmietanką

My zaliczyłyśmy spacer i zakupy- kupiłam sobie rajstopki i małej też no i wreszcie kupiłam stanik co prawda nie 65H jak chciałam ale po zamierzeniu 70G okazał się ok- z tym że po nowym roku mają mi obwód zwęzić gorseciarki za free. Przymierzałam tam 65H ale raz że w tym rozmiarze mieli 1 wzór - paskudny a fiszbiny w miskach masakrycznie dłuuugie więc rozstaw piersi okropny. Spoko zapłaciłam 73zł więc tak względnie. A na droższy pozwolę sobie jak skończę karmić i piersi staną w miejscu- bo teraz która pełniejsza mleczka ta większa a po karmieniu flaczek
W ogóle o ile na brzuchu udach nie mam rozstępów to cyce całe w paski mimo iż smarowałam kremami- ale ja z rozmiaru E przeszłam do H. Na szczęście rozstępu w miejscu niewidocznym dla każdego bardziej od strony paszek.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-12-21, 14:35   #3565
kropka75
Zakorzenienie

Z rzeczy pozytywnych... wczoraj i dziś udało mi się dwie pierwsze drzemki wyciągnąć do 1,5h. Niestety spał tak przy mnie. Sam się budzi nadal po pół godzinie.
Wczoraj była jeszcze trzecia... krótsza. Zobaczymy jak dziś.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-12-21 o 14:44
Stary 2010-12-21, 15:05   #3566
djerba
Wtajemniczenie

kropka - tak, sama
Stary 2010-12-21, 15:19   #3567
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle o ile na brzuchu udach nie mam rozstępów to cyce całe w paski mimo iż smarowałam kremami- ale ja z rozmiaru E przeszłam do H. Na szczęście rozstępu w miejscu niewidocznym dla każdego bardziej od strony paszek.
Moje cyce też w paski, tyle że w tych wewnętrznych kwadrantach. :/ Niestety widać.

Na brzuchu nic.

Spodziewałam się, że będzie dokładnie odwrotnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 15:49   #3568
evean
Raczkowanie

Cytat:
Witam,

Dziś mamy poł roczku.

gratulacje dziewczyny
ośliniłam sie cała dawaj te ptysie kawę zrobie sobie sama

zbiorowy marud i u nas więc nie moge pisać ale postaram sie coś skrobnąć wieczorem

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 15:51   #3569
margo80
Zakorzenienie

Darianna - gratki ptyśkiem się poczęstuję

Kropka - chyba za nudno było u Was, że teraz taki scenariusz życie pisze... oby już nic więcej się złego nie zdarzyło

Justin - Dominikana powiadasz? hm... pomyślimy

Kafunia - nie wiem, co Ci podpowiedzieć w sprawie niekapka. mamy Nuka, którego polecała Ona i Avent (kupiłam, żeby móc ściągać mleko bezpośrednio). Avent ma "trudniejszy" ustnik i od niego postanowiłam zacząć. Ewcia zachwycona faktem, że może sobie potrzymać kubek w łapkach, początkowo gryzła ustnik, ale najwyraźniej przyszło jej do głowy, żeby spróbować pociągnąć jak z piersi i poleciało (zaczynała pijąc moje mleko). potem próbowałam z wodą. znów najpierw było gryzienie, potem ssanie, ale nie smakowało. a teraz i woda smakuje może spróbuj w nim podać coś "dobrego"?

a teraz się chwalę:
dziewczyny - sukces!! wzięłam dziś Ewcię na spacer w spacerówce, po tym jak wczoraj 2h przespała w gondoli na plechach bez maruda, postanowiłam pójśc za ciosem. 1,5h spaceru, część przespana, część nie, część zupełnie na płasko, część na półleżąco i ŻADNEGO PŁACZU. gondoli mówimy "pa pa"

i w ogóle znów mi się dziecko zmieniło. zaczyna gadać sylabami "ne ne", "de de", łaczy to w różne ciągi i wręcz dyskutuje z nami. fajne to, ale o tyle dziwne, że w ten sam sposób płacze, skarży się. i teraz na nowo muszę się uczyć ją rozumieć...

teraz śpi z tatusiem, ryzykowne to, bo może się zarazić, ale inaczej nie chciała usnąć. małż dalej kiepski, a mimo to latał dziś i załatwiał sprawy. jak wstaną, to jedziemy jeszcze we troje po prezent urodzinowy dla mojej mamy na jutro.
ja się czuję dobrze. nie wiem, skąd ta gorączka, bo innych objawów nie mam. w nocy tak się pociłam, że 3 razy się przebierałam...

aaa i jeszcze pytanko: zauważyłam dzisiaj, że Ewcia brudną z marchewki rączką tarła oko i teraz w kąciku i na linii górnych rzęs jest zółta i nie mogę tego domyć wodą i wacikiem. macie pomysła, jak to zlikwidować?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 16:15   #3570
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Mój je z 3. Na początku też mu się lało bokami ale po 2 dniach obstawiania pieluchami tetrowymi cyca już ładnie i nic mu się nie leje więc może tylko kwestia nauki.

djerba - Sebek cały dzień dziś świruje, piszczy, że aż mnie łeb boli i zaraz idę po prochy przeciwbólowe.. macha czym się da, śpiewa, wyje itd.. puściłam sobie tę kolędę a on co? Aż odwracałam się zobaczyć co z nim bo zastygł w bezruchu..rączki złożył jakby do modlitwy i słuchał normalnie ani nie pisnął, zero dźwięku, zero ruchu.. piosenka się skończyła a on od nowa swoje "łojeeoooeeaaaooo"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości