|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
nie o to mi chodzi zeby jej w ogole nie brali, tylko o to ze nie zdazy sie do domu wejsc a oni juz ja wyrywaja z rak... dzieciak po drodze zmeczony przyjezdza do obcego domu do ludzi ktore widziala kilka miesiecy temu i od razu cos takiego. a poza tym oboje fajki pala to mi sie nie podoba. niech ona sie oswoi z nowym miejscem a potem cos takiego...do mojej mamy jak zajezdzamy to tez sie boi ale moja mama na sile jej nie ciaga. |
|
|
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
A jak tak to tak ![]() Fajek też nie lubię Od mojej teściowej czuć czasami Zresztą moja mama też pali, ale przy Zosi praktycznie ogranicza się do zera.
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Werka jeszcze byla mala i w foteliku ja przynosilimy to ta bach fotelik z mala i wielki ryk, pozniej powiedzialam ze jak wejdziemy do domu to maja poczekac az sie rozbiore , zdejme buty i sama ja wezme do pokoju-podzialalo, a teraz to Werka uczepiona mojej szyji jak wejdziemy , dopiero poznoej sie oswaja i lata juz swobodnie![]() Svi zagladasz jeszcze do nas??? jak przygotowania do Świat?
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak wyciągniesz szczebelki to wyjdzie
Kochane jesteście![]() Znasz Nasz ból Cytat:
Ja uważam ze takie "stosuję" mimo że nie śpimy razem
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-12-21 o 12:49 |
|
|
|
|
#4476 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
A tutaj link co do bliskiego rodzicielstwa http://www.tuliluli.eu/czytelnia/108 ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
7-8 sniadanie -kaszka lub sloiczek z twarozkiem lub jogurt 12 - obiad 15-16 owoce lub jogurt 18 - kolacja - obiad jesli nie zje lub kaszka 24 - butla mleka ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj to czytałam od rana...ale tutaj http://dziecisawazne.pl/7-zasad-rodz...twa-bliskosci/... Tylko do kiedy dziecko jest Maleństwem? ![]() Spanie blisko dziecka: Każda rodzina wypracowuje swój własny sposób spania, który jest najlepszy dla wszystkich jej członków. Wspólne spanie z dzieckiem oznacza więcej czasu na bliski kontakt z nim i pozwala zabieganemu w czasie dnia rodzicowi znowu poczuć się blisko dziecka w czasie snu. Ponieważ większość maleństw obawia się nocy, spanie w pobliżu dziecka, dotyk i karmienie zmniejszają nocny lęk przed separacją i pomagają mu nauczyć się, iż sen to przyjemny i niegroźny stan... Poza tym napisane jest spanie w pobliżu dziecka a nie z dzieckiem ![]() No i jest 8 zasad więc chyba nie spełnianie 1 nie przekreśla Rodzicielstwa Bliskości ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Kreatywne Mamy...biegowy rowerek do wygrania
|
|
#4478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teściowa pali ale przy dziecku nie bo od samego początku postawiliśmy sprawę jasno, przy pierwszej wnuczce (dziecku jej córki) paliła
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Slepa jesli moge cos zasugerowac.......czemu nie uzywasz wielocytowania(zaznacz srodkowa ikonke przy kazdym poscie na ktory chcesz odpisac i na koncu dajesz" odpowiedz") tylko cytujesz pojedyncze posty?no chyba ze wolisz takie utrudnienia
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moja teściowa przy dziecku nie pali, gdyby tak było to od razu wyraziłabym swoją opinię
|
|
#4481 |
|
BAN stały
|
moi tesciowie przy Amelce tez nie pala, wychodza, ale jak wroca to jedzie jednak
|
|
|
|
#4482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że jednak nie. Małż mówi, że do tygodnia będzie bolało bo potłukłam się.
Cytat:
Tez będą super Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś pracodawca w końcu wypłacił mi odszkodowanie. Musiałam maila pisać do mojej byłej dyr I mam wyrzuty sumienia, że przed samymi świętami to zrobiłam bo pewnie oberwało się jej (myślę, że celowo zwlekała z napisaniem odpowiedniego maila do swoich szefów). Małż mówi, że nie powinnam jej współczuć bo ona nie miała skrupułów by zostawić mnie bez pracy z małym dzieckiem. Czekałam od 26 października... I zamiast sobie coś kupić to odkładam na konto kasę ![]() Powiem Wam, że w tym roku w ogóle nie czuję świąt. Nie słyszę jakoś piosenek w radiu świątecznych, o kolędach nie wspomnę. Tyle, że choinka stoi i to na razie nie włączamy lampek
|
||||
|
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4484 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myślałam, że może jednak będzie fajnie szkoda........Cytat:
oby ten ból szybko minął dla Laury Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja to bym chyba zawału dostałaCytat:
Cytat:
superzdrówka dla wszystkich chorowitków za bezproblemowe oduczanie maluchów od ssania smoczków mam nadzieję, że obędzie się bez zbytnich protestów i płaczu
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- jestem w pracy - czytam na raty powoli
|
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
mam kilka propozycji tytułow
1. Hej kolęda, kolęda -spiewaja nasze mamy a my z misiami radośnie Nowy Rok witamy!! 2. My sie zimy nie boimy jednak razem z mamusiami wiosne wolimy ![]() 3.Maluszki się bawią, klocki ukladaja a mamusie na wizażu ciagle gadaja ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- rozumiem
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-12-21 o 13:42 |
|
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Bylam na warsztatach dotyczacych zywienia organizowanych przez zlobki warszawskie. Tam dietetyczka przestrzegala przed tym (dawanie cytrusow, czekolady, orzechow przed ukonczeniem 3 roku zycia).
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Dodam jeszcze, ze oboje z mezem jestesmy alegrikami. Mala kiepsko toleruje mleko krowie - alergia. A moj brat rodzony bardzo puchl i puchnie po cytrusach. Nie chce niepotrzebnie ryzykowac. Jest wiele innych owocow ktore bezpiecznie moge dziecku podawac. |
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Slepa moj malz tez jest alergikiem, tez puchnie od cytrusow, nie moze dotykac drobiu(a jest kucharzem i jesli ma drob do przerobienia to w rekawiczkach robi), nie moze banana bo puchnie
tez balam sie ze Werka bedzie uczulenie miec ale podwalam na poczatku a malej ilosci i na szczescie nie ma alergii ![]() wiec moze i ty sproboj ide dac malej jesc bo sie obudzila
|
#4489 |
|
BAN stały
|
Kochane moje
z tego względu że jutro mogę nie zdążyć, a potem też nie jestem pewna dostępu do neta, to już dziś chciałabymchoinka 2.jpg Życzyć wam i Waszym maluszkom oraz pozostałym domownikom zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia. Spokoju i radości,tylko miłych gości! Smacznej Wigilii i całusów moc- w tę najpiękniejszą w roku noc! Szczęścia kilogramów,ze śniegu bałwanów! Życzliwych ludzi wokół,żadnej łezki w oku, Przyjaciół jakich mało.Przez życie idźcie śmiało! Niech miłość bez ustanku Was dotyka.A w Nowym roku szczęście spotyka! stroik.jpg ![]() |
|
|
|
#4490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam, ale jakoś dziś nie działa , a Kubuś nie spał dziś rano ![]() Cytat:
Super Cytat:
, a jak Cię przyjmą, to wyjedziecie wszyscy?Próbuję, ale dziś mi słabo idzie ![]() Nie, p4w wie ![]()
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Tez przyłączam się do zyczeń bo nie wiem jak będzie.
Kochane Zdrówka dla Was i waszych bliskich. Spokoju, ciepła i radości oraz spełnienia marzeń nawet tych najskrytszych. |
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wpadłam tylko na chwile sie zameldowac. ![]() Nie mam na nic czasu. Zrobilismy dzisiaj czesc zakupow - ludzi, ze az sie odechciewa chodzic po sklepach. Z sprzataniem jestem w lesie. Wczoraj mama wzieła Kube do siebie i troche ogarnęłam pięterko. Jeszcze kuchania i łazienka zostały. Wojtusia, doczytałam ze zdałas
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Pozale sie, ze my obie z Natalka od piatku bierzemy antybiotyki. To juz 3 tydzien jak chorujemy. Mam nadzieje, ze do Świat nam przejdzie.
Jakas okropna zaraza panuje bo w przychodni ludzie zabijaja sie prawie o nr do lekarza. |
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój małż ma rację-nie miałabym wyrzutów sumienia Jeszcze poczujesz ![]() Cytat:
Fajne
|
|
#4496 |
|
BAN stały
|
cos mala mi ta choinka wyszla
![]() ![]() Amelka spi, wstanie to obiadek i idziemy do sklepu, zrobie zakupy na jutrzejsza droge |
|
|
|
#4497 |
|
Ola-Unhola
|
|
#4498 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie Skierko i Twojej Rodzince tego samego Cytat:
Cytat:
![]() A my jak byłyśmy na szczepieniu parę dni temu to nie było tłumów...
|
|
#4500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musisz to przeczekać ![]() Cytat:
Cytat:
Gorgulku nie przejmuj się...i tak za długo się naczekałaś
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

to mi sie nie podoba. niech ona sie oswoi z nowym miejscem a potem cos takiego...

, niektóre 86. A co to za firma F&F? Nie znam. Ja mam daleko do dużego porządnego Tesco 

Kochane jesteście

, musiałam "wylać z siebie żółć".