![]() |
#2131 |
Rozeznanie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczysz jak to szybko zleci ani sie nie obejrzysz i juz zobaczysz swoj piekny nowy nosek , zreszta wspanialy prezent na swieta ![]() ![]() Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Mamacita Czas edycji: 2012-09-22 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Raczkowanie
|
carmen_bull czekamy na relacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Raczkowanie
|
mamacita dziękuje !! uspokoiłaś mnie troszkę. Dzisiaj jest dzien 3 , czuje sie lepiej, czasami juz mi sie nawet 1 dziurka odtyka ale za chwilę znowu to samo. Denerwuje mnie tez ze czasami jak przełknę śline to uszy sie zatykaja , ale to juz takie mini problemy
![]() ja też biorę antybiotyk i do tego osłonę, maść tylko na przedsionek nosa i płukam woda morska do 10 razy dziennie-choć mam ochotę robić to co chwilę ![]() a mogłabys napisac mi nazwę maści i tabletek które przyspieszaja zejście opuchlizny? nie szkodzi że w Polsce ich nie ma - mam w rodzinie farmaceutę więc nie bedzie pewnie prblemu ze znalezieniem odpowiednika i zapytam mojego Dr-a jesli bedzie potrzebna recepta. Ja łykam tylko rutinoscorbin chociaz Dr powiedział ze pomóc to raczej nie bardzo, ale nie zaszkodzi ![]() Ah widzę że miałaś to samo robione co ja, moj Dr także opeuje metoda otwartą, czyli jak piszesz przez nacięcie między dziurkami, niewielu lekarzy tak własnie operuje a słyszałam ze wtedy mozna precyzyjniej "zrobić" nosek ![]() Oj nonio bedzie na pewno gwiazdkowo-noworocznym prezentem- a raczej pozbycie sie starego nochala którego nienawidziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Przyczajenie
|
Mamacita Dziękuję za opinię. Może mam trochę obsesję, bo nawet nie pomyślałam że ten poprawiony nos jest za mały. Co do Twoich zdjęć to masz już rewelacyjny nos. Ja nadal wyglądam jak bokser po walce i jeszcze mam lekkie przebarwienia-siniaki pod oczami. Jakoś wolno się regeneruję. Co do moich zdjęć PO, to tak zawyżyłaś poziom, że aż mi wstyd pokazywać moje ;-))) Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Raczkowanie
|
mamacita ten krem który podalaś faktycznie musi byc świtny znalazłam jego sklad, ale tak złożonego leku w
Polsce raczej nie znajdę, no nic zosaje mi wspomaganie sie innymi środkami. Metamizol to lek przeciwbólowy i przeziwzaplany więc moze minimalnie wpłynął na opuchliznę ale pewnie niezbyt wiele, kurcze jesteś szczęściara że tak szybkio doszłaś do siebie a teraz wyglądasz promieniująco! Przede mna kolejna noc z podbudka na herbatkę co godzine ehh ale dzisiaj juz nie biore śrdków przeciwbolowych. Edyta nasze noski jeszcze z 3 mce będa wieksze nić zamierzony efekt także spokojnie nie mamy sie co martwić narazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Przyczajenie
|
Jakie znieczulenie jest najczęściej stosowane przy korekcie samego czubeczka nosa (ogólne czy "częściowe")?
Ogólnie mój nosek mi się podoba, ale czubek jest duży i szeroki ![]() Czy przy korekcie czubka też powstają siniaki na twarzy, czy to dotyczy bardziej korekt części kostnych? No i ostatnie, czy któraś z Pań robiła korektę SAMEGO czubka? Ile płaciła? Z góry dziękuję i ślicznie pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gabi bardzo dobrze, ze sie tak nastawiasz, ze nos bedzie duzy po sciagneciu opatrunku, to bardzo wazne. Musimy byc cierpliwe ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Przyczajenie
|
Zrobiono mi nos większy niż na tym poprawianym zdjęciu, pewnie i lepiej. Narazie najgorzej wyglądam z przodu jest taki szeroki i czubek taki duży. Mam cichą nadzieje, że to się zmieni. Moje kurowanie dobiega końca.
Idę do pracy od poniedziałku, mam nadzieję że się nie przeziębię. Pozdrawiam Nowe Noski. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Ceny są bardzo zróżnicowane. A znieczulenie to chyba jest miejscowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez edyyta1980 Czas edycji: 2010-12-18 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Raczkowanie
|
mamacita tylko pozazdrościć
![]() ![]() Wczoraj o mało nie kichnełam-ale sie wystraszyłam jakos to opanowałam uf... Edyta nie masz dużego noska, zdjęcie troche niewyraźne, a gdzie można zobaczyc ta symulacje ? bo ja to chyba slepa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Przyczajenie
|
zdjęcia na 46 stronie. Co do kichania, to polecam kichać gardłem. Trochę boli ale nos uratowany!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
dziekuje edyta -na drugi raz postaram sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Lucrecia3;23810925]Tak, ja nie byłam na żadnej konsultacji. Wysłałam tylko doktorowi moje zdjęcia i kontaktowaliśmy sie przez maila. Z doktorem spotkałam się dopiero na sali operacyjnej
![]() Lucrecia a gdzie Ty robiłas swój nosek? edyyta1980 zgadzam się z dziewczynami duzo ladniejszy jest Twoj zrobiony nosek niż ten z symulacji,sama pisałas,ze czubek się najdłuzej goi,musisz być cierpliwa kochana ![]() Mamacita super Ci ten nos zrobiono,pieknie wygladasz z profilu,bardzo mi się podoba efekt u Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kudliczek;23862742]
Cytat:
![]() ![]() Dzieki kudliczek , moj chlopak staral sie wybrac najlepszego doktora, zeby nie bylo rozczarowania. Z przodu nos jest nadal ogromniasty ale ja sie tym wcale nie przejmuje bo widze ze ksztalt jest bardzo ladny i przede wszystkim prosty, jest dokladnie taki jaki chcialam. Rozmawialam z moim doktorem kilka godzin ( 3 wizyty) przed operacja, nastawil mnie psychicznie na dlugo schodzaca opuchlizne, inne przypadki pacjentow itp. Mowil , ze nos mozna przy jednej operacji zmniejszyc do 30 % (i to jest podobno duzo) , diametralne zmniejszenie rozmiaru moze prowadzic do zapadniecia sie kosci wiec nie mozna oczekiwac ze z duzego nosa zrobia nam filigranowy za jednym razem. Na to potrzeba kilku operacji w odstepach czasowych. A wiecie kochane ja mam teraz obsesje jak patrze na innych ludzi w telewizji albo na ulicy to pierwsze co to na nos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mamacita;23866243]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kudliczek;23868433]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kudliczek;23862742]
Cytat:
![]()
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
swoja drogą ..ciekawe jak tam carmen, miala operacje w ten sam dzien co ja..
jutro ściągam gips! w końcu wyjde z mojej domowej "pieczary" ![]() mamacita chyba każdy z nas teraz spogląda na noski hehe i mozna dojsc do wniosku ze w 80% cos tam bym poprawiła <lol> Pewnie widać od razu u tych osób co naprawde miały "szopenowski" nos a nagle stał sie normalny. Jakies nierówności, mini garbki czy za długa końcówka to myśle że wystarczy zmienic fryzure i juz sie ci mniej blizscy znajomi nie kapna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Wtajemniczenie
|
hej mam pytanko jak Wasze rodziny zareagowaly na pomysl operacji?????
ja mam troche inna sytuacje kwalifikuje sie do zabiegu skrzywionej przegrody nosowej refundowany przez NFZ. Ale ten zabieg nie zmienia estetyki nosa a generalnie też wyglada jak operacja plastyczna. Wiec wolalabym jednoczenie zmienic ksztalt nosa zewnetrzny. Cena 6500 poki co ciezko z gotowka u mnie...ale rowniez rodzina uwaza to za wybryk.
#2154 |
Przyczajenie
|
Dołączam się do pytania o reakcję rodzin. Czy były próby zniechęcania do zabiegu, kpiny? A znajomi z pracy/uczelni/szkoły, przyjaciele? Jak oni to przyjeli? Wiem, oczywiście, że najważniejsze jest lepsze samopoczucie osoby po operacji, ale zdarzały się jakieś negatywne, niegrzeczne komentarze dotyczące nowego wyglądu?
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Na szczescie tu moi znajomi zareagowali tylko pytaniem czy sie nie boje i wspierali mnie bardzo po operacji a po sciagnieciu opatrunku zrobilam party i wszyscy przyszli ogladac moj nowy nos ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Wtajemniczenie
|
mamacita to w sumie wyszlo ostatnio po wizycie u laryngologa ktor zaproponowal w szpitalu skorygowanie przegrody
![]() ![]() ![]() sama juz nie wiem co zrobic z tym faktem. Nie ukrywam ze zmiana ksztaltu nosa bardzo zmienilaby moje zdrowie jak i wyglad zewnetrzny Aaaaa i tez slysze "taka piekna dziewczyna" ... i mama mowi zaraz widzialas jak ta szwedka jest w spiaczce a Ty mi takie bzdury opowiadasz
#2157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ona wogole powiedziala mi zeby nic nie robic z plastyką..jak cos to udac sie do psychologa ![]() ![]() ale zadzwonilam do chirurga plastyka- lokalizacja opole..i powiedzial ze zrobic za jednym zamachem przegrode + prostowanie- 6500 i to mnie marwi nie mam takiej kaski..bo gdybym miala to chyba bym juz miala gdzies gadanie meza czy mamy. Przegroda powoduje u mnie bole zatok i glowy..wiec wiadomo ze chcialabym ja zoperowac ale estetyka jest chyba jeszcze wazniejsza dla mnie jak wygram w totka to ide i juz Mamacita jeszcze sie na tyle nie przelamalam zeby wkleic fotke ![]() ale Twoj nos w sumie byl ladny naprawde, pasowal Ci ten nowy tez sliczny
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-21 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Przyczajenie
|
![]() Hej, chce poddać się operacji nosa, nie jestem jeszcze pewny czy będzie to operacja kostna + chrzęstna czy mógłby ktoś doradzić mi co do kliniki i chirurga oczywiście liczy się cena i jakość (mieszkam w Warszawie) Pozdrawiam,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.