Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża? - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 21:33   #3031
dobrusia33
Przyczajenie

Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?

Neipys, amilcia dzięki za miłe slowa, tak trudno mi z tym wszystkim. Prolaktynę miałam niewielką, nie wiem czy w kolejnej ciąży brać czy nie. wchodziłam na różne wątki na ten temat, ale każdy lekarz ma inne zdanie. 9 tydzień wydaje się jeszcze do przeżycia, ale jak czytam o dziewczynach, które straciły dzieci w 30 czy 38 tygodniu, to nienawidzę tego świata, mam ochotę uciec. Kto tym wszystkim tak podle kieruje... Nasze Aniołki dają nam siłę do walki z przeciwnościami, ale gdyby ktoś zapewnił nas, że następny raz będzie lepszy. Cóż... trzeba żyć i zapomnieć się niestety nie da. Trzymajmy się razem, a będzie lżej.
dobrusia33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 21:53   #3032
Neipys
Zadomowienie

Oj to mi przykro, ciężko później wytłumaczyć, zwłaszcza dziecku, co się stało. U mnie nikt nie wie z rodziny, jedynie przyjaciele i pracodawca, musiałam się zwolnić wcześniej z pracy, żeby pójść do lekarza...
Gratuluję córeczki i zazdroszczę...ale mam wielką nadzieję, że niedługo sama zostanę mamą i będę się cieszyć szaleńczo od 2 kreseczek

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dobrusia33 Pokaż wiadomość
Neipys, amilcia dzięki za miłe slowa, tak trudno mi z tym wszystkim. Prolaktynę miałam niewielką, nie wiem czy w kolejnej ciąży brać czy nie. wchodziłam na różne wątki na ten temat, ale każdy lekarz ma inne zdanie. 9 tydzień wydaje się jeszcze do przeżycia, ale jak czytam o dziewczynach, które straciły dzieci w 30 czy 38 tygodniu, to nienawidzę tego świata, mam ochotę uciec. Kto tym wszystkim tak podle kieruje... Nasze Aniołki dają nam siłę do walki z przeciwnościami, ale gdyby ktoś zapewnił nas, że następny raz będzie lepszy. Cóż... trzeba żyć i zapomnieć się niestety nie da. Trzymajmy się razem, a będzie lżej.
dobrusia33 ja jestem zielona - nie zdążyłam mieć żadnych badań w ciąży, jedynie później po #, w sumie nie wiem, dlaczego tak się stało, lekarz mnie pocieszał, że natura sama eliminuje wady genetyczne i chcę w to wierzyć.
Mam tak samo jak Ty - moja ciąża i # wydają mi się teraz do przejścia, chociaż na początku byłam w rozpaczy, ale późniejsze poronienia są dla mnie nie do pojęcia...ale chyba nie mamy wyboru ani wpływu na te sprawy, trzeba po prostu sie pozbierać i starać znowu, póki nie jest za późno...
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 12:14   #3033
no_existence
Przyczajenie

Dziewczyny,
robiłam dziś rano test - są dwie krechy! Trzymajcie kciuki, po południu może uda mi się dopchać do mojego gina. Niby wcześniej mówił że w cyklu po poronieniu dużych szans nie ma, ale zawsze są... i trzeba próbować. Jak coś będę wiedzieć dam znać.
Pozdrawiam cieplutko i świątecznie
no_existence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 12:30   #3034
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Napisane przez no_existence Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
robiłam dziś rano test - są dwie krechy! Trzymajcie kciuki, po południu może uda mi się dopchać do mojego gina. Niby wcześniej mówił że w cyklu po poronieniu dużych szans nie ma, ale zawsze są... i trzeba próbować. Jak coś będę wiedzieć dam znać.
gratuluje
measia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 13:51   #3035
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,
Gratuluję. Wspaniała wiadomość na święta

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 15:50   #3036
Neipys
Zadomowienie

Thumbs up Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?

Cytat:
Dziewczyny,
GRATULACJE!klaski :
Takich wiadomości nam potrzeba! Pozdrawiam i zycze powodzenia u lekarza
Stary 2010-12-22, 22:53   #3037
no_existence
Przyczajenie

wiadomość z ostatniej chwili:
jest ciąża!!!
nie widać jeszcze pęcherzyka, ale z 2 tyg. już będzie widać. Wtedy też oficjalnie mogę zacząć się cieszyć. Na razie jest dużo powiększone endometrium i na jajnikach widać że była owulacja. Ale ja czuję że już będzie dobrze.
Pan doktor powiedział, że z doświadczenia wie, że większe szanse na donoszenie zdrowej ciąży i urodzenie zdrowego dziecka mają kobiety które po poronieniu szybko zaszły w kolejną ciążę. Wiadomo, że jeśli było robione łyżeczkowanie trzeba poczekać, ale mówił że 3 miesiące a nie pół roku. W moim przypadku jak wszystko się samo oczyściło mogliśmy zacząć starania jeszcze w tym samym cyklu.

Jak dowiem się czegoś więcej - podzielę się tym z Wami.

a tak odrywając od tematu......
Życzę Wam wszystkich zdrowych, pogodnych i pomimo wszystkich naszych przeżyć wesołych Świąt Bożego Narodzenia. I niech każda z nas doczeka się takiego cudu jaki wydarzył się w Betlejem.
no_existence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 09:05   #3038
Neipys
Zadomowienie

no_existence Życzę Ci duuuużo zdrowia i radości i niech Nowy Rok przyniesie oficjalne potwierdzenie ciąży i szaloną radość!
Przyłączam się do Twoich życzeń - nam wszystkim potrzeba takiego Cudu, niech te święta będą ostatnie bez naszych pociech, niech będą zdrowe i radosne i napełniające nadzieją
Stary 2010-12-23, 15:48   #3039
madzik2221
Zakorzenienie

............_,|,_........ ......................... ..........
..............'|`........ ...............Gdy pierwsza.....
............../.\....................... ...gwiazdka.......
............./`,\...................... ...na niebie........
............/__\ ......................... zabłyśnie.......
.........../ . o \........................ .niech Cię.......
........../_ , *_\...................... ...Aniołek........
........../ `, .* \........................ ode mnie.......
........./ ? `~ . \.......................u ściśnie.........
......../_ . * .,o_\.................... I przekaże.......
......../ ? o .. ~ \....................serd eczne........
......./ . * .... . o.\ ..................życzeni a.........
....../_ ,,~~ '. * ' _\.................w Święta.........
....../`~,, .. o.......\................ .Bożego..........
...../ .* ...`' * ? ,',..\ .............Narodzenia.. ......
..../_.....o ..~~,, , _\.............oraz wiele.........
.../ .. * ......... ,, ~ ' \...............radości i.........
../* .... o ..._~`'*...o \..............nadziei... .......
..`-,,~'`' ...* ... _ ,-´...............w Nowym........
..........":-------:"......................R oku!...........
............._||_........ ......................... ..........

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-24, 07:23   #3040
justa878
Zadomowienie

Dziewczyny z okazji świąt Bożego Narodzenia chcę Wam życzyć zdrowia, szczęścia i przede wszystkim małego cudu

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2010-12-24, 09:55   #3041
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Dziewczyny wpadłam tylko na chwilę życzyć wam spokojnych, radosnych Świąt, wiem że nie będą łatwe, ale niech mimo wszystko będą magiczne i rodzinne, życzę wam również spełnienia marzeń i waszego własnego małego cudu

A nasze aniołki na pewno będą w ten magiczny czas z nami, ja w to wierzę

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-25, 20:45   #3042
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

wesolych i spokojnych swiat zycze
measia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 21:57   #3043
Lucy1111
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczyny. Piszę do Was, bo jestem zrozpaczona. Nie wiem co robić Parę dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski. Miałam typowe objawy ciąży - brak okresu, bolące piersi i delikatny ból podbrzusza. Brzuch w sumie bolał mnie codziennie. Ale czytałam, że to normalne - macica się poszerza itd. Wizytę u ginekolog mam umówioną na wtorek.
Od dzisiejszego popołudnia lekko krwawiłam. Ból brzucha był nie do zniesienia. W końcu krwawienie było bardzo mocne. A parę minut temu, przy sikaniu wypadł ze mnie taki mały balonik. Ból zniknął. Za pół godziny jadę do szpitala. Boję się, że poroniłam ;(

A z okazji świąt wszystkich poinformowaliśmy z mężem, że będziemy mieli dzidzię ;(

Trzymajcie kciuki proszę, by to jednak nie było najgorsze (boję się jednak, że straciłam maleństwo) Czy mam wziąć ten balonik z sobą do szpitala? pokazać lekarzowi?;( on pozna, że byłam w ciąży, nawet jeśli poroniłam?;( To była moja pierwsza ciąża. mam 24l.
Pozdrawiam.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 08:45   #3044
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny. Piszę do Was, bo jestem zrozpaczona. Nie wiem co robić Parę dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski. Miałam typowe objawy ciąży - brak okresu, bolące piersi i delikatny ból podbrzusza. Brzuch w sumie bolał mnie codziennie. Ale czytałam, że to normalne - macica się poszerza itd. Wizytę u ginekolog mam umówioną na wtorek.
Od dzisiejszego popołudnia lekko krwawiłam. Ból brzucha był nie do zniesienia. W końcu krwawienie było bardzo mocne. A parę minut temu, przy sikaniu wypadł ze mnie taki mały balonik. Ból zniknął. Za pół godziny jadę do szpitala. Boję się, że poroniłam ;(

A z okazji świąt wszystkich poinformowaliśmy z mężem, że będziemy mieli dzidzię ;(

Trzymajcie kciuki proszę, by to jednak nie było najgorsze (boję się jednak, że straciłam maleństwo) Czy mam wziąć ten balonik z sobą do szpitala? pokazać lekarzowi?;( on pozna, że byłam w ciąży, nawet jeśli poroniłam?;( To była moja pierwsza ciąża. mam 24l.
Pozdrawiam.
Wybacz, że dopiero teraz, ale weź ten balonik. To jest właśnie dzieciątko.
Przykro mi, że Was to spotkało

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2010-12-27, 09:20   #3045
Neipys
Zadomowienie

Witaj. Bardzo mi przykro, że to wszystko Cię spotkało. Trzymam kciuki, żeby jednak było ok, chociaż te objawy (silny ból brzucha, krwawienie) bardzo przypominają moje poronienie. Ja nie zaobserwowałam żadnego balonika, ale weź go ze sobą do szpitala. Zrobią Ci usg i wszystko się wyjaśni.
To bardzo młoda ciąża i gdyby się jednak okazało, że ją straciłaś, może uda się uniknąć zabiegu (łyżeczkowania). Przepraszam, że o tym piszę, ale ja sama przez to przechodziłam niedawno i lepiej nie mieć zabiegu, gdy wszystko samo się oczyściło, wtedy szybciej wrócisz do formy i będziesz mogła znowu się starać.
Trzymam kciuki i czekam na wiadomość. Pozdrawiam
Stary 2010-12-27, 11:12   #3046
Lucy1111
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Niestety. Straciłam nasze maleństwo

Trafiłam wczoraj na oddział patologii ciąży. Pobrano mi krew i zrobiono usg. Lekarz nie widział żadnego pęcherzyka, więc samo przez się rozumiałam, że to koniec.

Zostałam zatrzymana na noc. Dzisiaj rano lekarz potwierdził. Byłam w ciąży. Doszło do poronienia. Powód? Wczesna ciąża, za mało jakiegoś tam hormonu...

Jestem już w domku i jakoś nie mogę się opamiętać Te święta miały być dla mnie, męża i całej naszej rodziny szczęśliwe. Tak się cieszyliśmy

Na kolejną ciążę mam poczekać 3mc. Ale jakoś mi się odechciało wszystkiego
Stary 2010-12-27, 11:39   #3047
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Niestety. Straciłam nasze maleństwo

Trafiłam wczoraj na oddział patologii ciąży. Pobrano mi krew i zrobiono usg. Lekarz nie widział żadnego pęcherzyka, więc samo przez się rozumiałam, że to koniec.

Zostałam zatrzymana na noc. Dzisiaj rano lekarz potwierdził. Byłam w ciąży. Doszło do poronienia. Powód? Wczesna ciąża, za mało jakiegoś tam hormonu...

Jestem już w domku i jakoś nie mogę się opamiętać Te święta miały być dla mnie, męża i całej naszej rodziny szczęśliwe. Tak się cieszyliśmy

Na kolejną ciążę mam poczekać 3mc. Ale jakoś mi się odechciało wszystkiego
Tak bardzo mi przykro, wiem że teraz nic nie ukoi bólu, rozczarowania i żalu, ale wierz mi z czasem to minie, pamięć pozostanie, ale ból już nie będzie tak doskwierał, i jeszcze będziecie mieli wymarzone maleństwo. Wiem co mówię, bo sama przez to przeszłam dwa razy, do dziś jak o tym mówię czy myślę płaczę, w szpitalu przeżyłam horror, podobnie jak ty wydaliłam sama całe jajo płodowe i zaniosłam lekarzowi na dłoni, a ten jeszcze mnie na żywca wyłyżeczkował, bez potrzeby, bez znieczulenia, sadysta. Ale ma cudowną 4 letnią córkę, którą urodziłam właśnie po poronieniu, a teraz jestem w 12t.c i będę miała bliźniaki, zupełnie jakby to była rekompensata za kolejną stratę w sierpniu b.r.
Najważniejsze żebyś miała teraz oparcie w bliskich i miała się komu wyżalić, wypłakać, oczywiście my tutaj zawsze cię wysłuchamy i będziemy wspierać, bo doskonale rozumiemy twój ból kochana, trzymaj się dzielnie i nie poddawaj

Stary 2010-12-27, 12:24   #3048
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Tak bardzo mi przykro, wiem że teraz nic nie ukoi bólu, rozczarowania i żalu, ale wierz mi z czasem to minie, pamięć pozostanie, ale ból już nie będzie tak doskwierał, i jeszcze będziecie mieli wymarzone maleństwo. Wiem co mówię, bo sama przez to przeszłam dwa razy, do dziś jak o tym mówię czy myślę płaczę, w szpitalu przeżyłam horror, podobnie jak ty wydaliłam sama całe jajo płodowe i zaniosłam lekarzowi na dłoni, a ten jeszcze mnie na żywca wyłyżeczkował, bez potrzeby, bez znieczulenia, sadysta. Ale ma cudowną 4 letnią córkę, którą urodziłam właśnie po poronieniu, a teraz jestem w 12t.c i będę miała bliźniaki, zupełnie jakby to była rekompensata za kolejną stratę w sierpniu b.r.
Najważniejsze żebyś miała teraz oparcie w bliskich i miała się komu wyżalić, wypłakać, oczywiście my tutaj zawsze cię wysłuchamy i będziemy wspierać, bo doskonale rozumiemy twój ból kochana, trzymaj się dzielnie i nie poddawaj
Przepięknie! naprawdę to jest rekompensata za cierpienie i ból jakich doznaliście. Bardzo się cieszę, że takie szczęście Ciebie spotkało. Jest to też dla mnie krzepiące...Wierzę, że będzie dobrze. Pozdrawiam
Stary 2010-12-27, 12:35   #3049
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Przepięknie! naprawdę to jest rekompensata za cierpienie i ból jakich doznaliście. Bardzo się cieszę, że takie szczęście Ciebie spotkało. Jest to też dla mnie krzepiące...Wierzę, że będzie dobrze. Pozdrawiam
Jeśli obędziesz się bez zabiegu łyżeczkowania, to starania, o ile lekarz pozwoli, możesz zacząć po przeżyciu swojej żałoby za dzieckiem. Jest to pocieszające, bo nie musisz czekać tych umownych nawet 6 msc...

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2010-12-27, 12:46   #3050
Neipys
Zadomowienie

Lucy1111 bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, wszystkie nas na tym forum to spotkało.
Ja również przyłaczam się do dziewczyn - musisz to przeboleć, przepłakać, trzymajcie się razem, rozmawiajcie...
Ja to wszystko przeżyłam w listopadzie, bardzo ważne dla mnie było oparcie w mężu, to była nasza upragniona pierwsza ciąża. Trafiłam na to forum i to wiele daje, tu każda Cię rozumie, możesz się swobodnie wygadać, wypytać - mnie bardzo pomogło.
Kiedy minie żal, rozpacz, będziesz gotowa na nowe starania, świat nabierze kolorów - uwierz, u mnie właśnie powoli nabiera.
Ważne, że nie miałaś zabiegu, możesz się starać, gdy bedziesz psychicznie gotowa.
Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam, trzymaj się, to minie, uwierz...
Buziaki
asiago gratuluję bliźniaczków - trzymam kciuki

Edytowane przez Neipys
Czas edycji: 2010-12-27 o 12:48
Stary 2010-12-27, 13:00   #3051
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Na pewno będzie dobrze, musi być każda z nas doczeka się w końcu swojego maleństwa, tak jak piszą dziewczyny jak będziesz gotowa psychicznie rozpoczynajcie starania, bardzo często jest tak że kolejna ciąża po # rozwija się prawidłowo, bez jakichkolwiek problemów, u mnie tak było z córką, teraz były małe problemy ale są już za nami Ja patrzę na to tak, że kolejny dzidziuś ma przecież swojego aniołka ktory czuwa nad nim i jego zdrowiem, więc musi być dobrze. Trzymam mocno kciuki, pozdrawiam

Stary 2010-12-27, 13:10   #3052
niezlamama
Przyczajenie

Może to nie jest pocieszające, ale chciałam napisać coś od siebie. Ja straciłam moje dziecko 17 grudnia 2005 roku. To była wczesna ciąża. Planowana jak najbardziej. Czemu ją straciłam nie wiadomo. Miałam łyżeczkowanie (o tym co przeżyłam w szpitalu nie będę się wypowiadać - barbażyństwo...). No i dostałam przykaz - pół roku przerwy. W styczniu 2006 roku zaszłam w ciążę - "wpdliśmy". Trafiłam do wspaniałej ginekolog, która bardzo mi pomogła (choć początkowo bardzo t źle wyglądało) i 5 października 2006 roku urodziłam córkę. Każdego dnia ciąży powtarzałam sobie - tym razem się uda.
A teraz już mam dwie córki, w kwietniu tego roku znów udało mi się urodzić. Więc trzymam za was kciuki.
A w szpitalu spotkałam dziewczynę, która właśnie urodziła swoje pierwsze dziecko po 6 poronieniach. Naprawdę podziwiam ją za wytrwałość i siłę!
niezlamama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 13:13   #3053
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzięki, jesteście kochane.
Nie miałam żadnego zabiegu. lekarz mówił, że macica jest prawidła i czysta. Wiadomo, cały czas się "oczyszczam", bo dostałam okres, który ma potrwać podobno dłużej niż ten sprzed ciąży. Mówili mi, że mam czekać 3mc. z kolejnym planowaniem.
Wiem na pewno, że tym razem kwas foliowy zacznę brać jeszcze przed poczęciem, bo teraz łykałam go od momentu jak się dowiedziałam o ciąży... Ech, może to przez to?
Stary 2010-12-27, 13:18   #3054
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Nie miałam żadnego zabiegu. lekarz mówił, że macica jest prawidła i czysta. Wiadomo, cały czas się "oczyszczam", bo dostałam okres, który ma potrwać podobno dłużej niż ten sprzed ciąży. Mówili mi, że mam czekać 3mc. z kolejnym planowaniem.
Wiem na pewno, że tym razem kwas foliowy zacznę brać jeszcze przed poczęciem, bo teraz łykałam go od momentu jak się dowiedziałam o ciąży... Ech, może to przez to?
Nie doszukuj się winy... Mi lekarze powiedzieli, że natura działa tak, że sama wydala słabsze organizmy .... W zależności od lekarza - od 40 do 60% ciąż jest poranianych, w większości wypadkach nawet kobiety o tym nie wiedzą, bo im się okres spóźnił tydzień czasu i był bardziej obfity, itd ... Możesz dla własnego spokoju wykonać parę badań ... Lekarze zlecają badania po 2 poronieniu, a czasami nawet dopiero 3 ... Oczywiście kwas foliowy powinnaś teraz brać, jeśli planujesz się starać w najbliższym czasie ... Na pewno nie zaszkodzi przyszłemu maleństwu

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2010-12-27, 13:52   #3055
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Kochana, Justa ma rację, nie doszukuj się winy, widocznie tak musiało być, pisałaś że zamało było jakiegoś hormonu, być może przy następnej ciąży lekarz od razu przepisze ci jakiś progesteron ( luteinę czy duphaston), prawdopodobnie ciąża nie rozwijała się prawidłowo, bardzo często jest tak że dzidzius po prostu źle się zagnieździ, a czasem tak jak pisze Justa natura eliminuje sama słabe zarodki, które w przyszłości mogłyby być np. chore. Niewiele kobiet, które # poznają odpowiedź na pytanie dlaczego, tego nikt nie wie. Owszem możesz zrobić kilka badań, ale myślę że to też niewiele wyjaśni. A kwas foliowy? no cóż wydaje mi się że to nie to, wiele kobiet w ogóle go nie bierze w ciąży i nic się nie dzieje, ale oczywiśćie bierz go za wczasu żeby potem nie mieć niedoborów w przyszłej ciąży, nie zaszkodzi.

Stary 2010-12-27, 15:02   #3056
Neipys
Zadomowienie

Lucy1111 dziewczyny maja rację - nie ma co się obwiniać - widocznie tak musiało być.
Teraz spokojnie przez to przejdź, odpocznij, bierz kwas foliowy na wszelki wypadek.
Mam jeszcze pytanie - nie macie konfliktu serologicznego? My mamy i w szpitalu dostałam immunoglobulinę - to ważne dla kolejnej ciąży.
Trzymaj się ciepło
Stary 2010-12-27, 15:22   #3057
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Lucy1111 dziewczyny maja rację - nie ma co się obwiniać - widocznie tak musiało być.
Teraz spokojnie przez to przejdź, odpocznij, bierz kwas foliowy na wszelki wypadek.
Mam jeszcze pytanie - nie macie konfliktu serologicznego? My mamy i w szpitalu dostałam immunoglobulinę - to ważne dla kolejnej ciąży.
Trzymaj się ciepło
A przypomnij mi, konflikt jest wtedy, gdy kobieta ma grupę krwi z rh-, a mężczyzna dodatnią? jeśli tak, to u nas jest odwrotnie. Wiec nie mamy konfliktu
Stary 2010-12-27, 17:30   #3058
Neipys
Zadomowienie

Tak, wtedy jest konflikt. Nie macie, więc jeden problem z głowy.
Odpoczywaj, pisz, kiedy Ci ciężko.
Pozdrawiam
Stary 2010-12-27, 18:01   #3059
Lucy1111
Zakorzenienie

Wiecie o czym sobie cały dzień dzisiaj myślę? O tym, na kogo w takich kryzysowych sytuacjach można naprawdę liczyć...

O ciąży powiedzieliśmy całej rodzinie i swoim znajomym w święta. Wiadomo - wszyscy gratulowali, cieszyli się. Ale dopiero ta tragedia uświadomiła mi kto tak naprawdę nam dobrze życzy... Dostałam masę smsów z oferowaną pomocą i wsparciem od ludzi, których bym wcześnie o tak wielkie serce nie podejrzewała... . A osoby, które wydawały nam się bliskie (najbliżsi znajomi) do tej pory nie odpisali.

Też tak miałyście?
Stary 2010-12-27, 19:05   #3060
Neipys
Zadomowienie

Myśmy nikomu z rodziny o ciąży i # nie powiedzieli.
Przyjaciele wykazali się wielką pomocą, serdecznością ale też delikatnością - niektóre przyjaciółki mówią mi teraz, że nie odzywały się, bo nie wiedziały, co mają mi powiedzieć. Dla tych, którzy tego nie przeżyli jest to temat tabu, nie wiedzą, jak się mają zachować, ale na pewno wszyscy dobrze Wam życzą.
Zresztą starsze osoby nie traktują tego tak poważnie, jak my - takie mam wrażenie, wiele już w życiu widziały i wiedzą, że takie rzeczy się zdarzają, jakkolwiek strasznie to brzmi.....
Dlatego najważniejsze, żebyście razem przez to przeszli, żebyście się nie załamywali, bo ta rozpacz minie...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości