|
|
#3031 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Neipys, amilcia dzięki za miłe slowa, tak trudno mi z tym wszystkim. Prolaktynę miałam niewielką, nie wiem czy w kolejnej ciąży brać czy nie. wchodziłam na różne wątki na ten temat, ale każdy lekarz ma inne zdanie. 9 tydzień wydaje się jeszcze do przeżycia, ale jak czytam o dziewczynach, które straciły dzieci w 30 czy 38 tygodniu, to nienawidzę tego świata, mam ochotę uciec. Kto tym wszystkim tak podle kieruje... Nasze Aniołki dają nam siłę do walki z przeciwnościami, ale gdyby ktoś zapewnił nas, że następny raz będzie lepszy. Cóż... trzeba żyć i zapomnieć się niestety nie da. Trzymajmy się razem, a będzie lżej.
|
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
Oj to mi przykro, ciężko później wytłumaczyć, zwłaszcza dziecku, co się stało. U mnie nikt nie wie z rodziny, jedynie przyjaciele i pracodawca, musiałam się zwolnić wcześniej z pracy, żeby pójść do lekarza...
Gratuluję córeczki i zazdroszczę...ale mam wielką nadzieję, że niedługo sama zostanę mamą i będę się cieszyć szaleńczo od 2 kreseczek ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Mam tak samo jak Ty - moja ciąża i # wydają mi się teraz do przejścia, chociaż na początku byłam w rozpaczy, ale późniejsze poronienia są dla mnie nie do pojęcia...ale chyba nie mamy wyboru ani wpływu na te sprawy, trzeba po prostu sie pozbierać i starać znowu, póki nie jest za późno... |
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
robiłam dziś rano test - są dwie krechy! Trzymajcie kciuki, po południu może uda mi się dopchać do mojego gina. Niby wcześniej mówił że w cyklu po poronieniu dużych szans nie ma, ale zawsze są... i trzeba próbować. Jak coś będę wiedzieć dam znać. Pozdrawiam cieplutko i świątecznie |
|
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
klaski :Takich wiadomości nam potrzeba! Pozdrawiam i zycze powodzenia u lekarza
|
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Przyczajenie
|
wiadomość z ostatniej chwili:
jest ciąża!!! nie widać jeszcze pęcherzyka, ale z 2 tyg. już będzie widać. Wtedy też oficjalnie mogę zacząć się cieszyć. Na razie jest dużo powiększone endometrium i na jajnikach widać że była owulacja. Ale ja czuję że już będzie dobrze. Pan doktor powiedział, że z doświadczenia wie, że większe szanse na donoszenie zdrowej ciąży i urodzenie zdrowego dziecka mają kobiety które po poronieniu szybko zaszły w kolejną ciążę. Wiadomo, że jeśli było robione łyżeczkowanie trzeba poczekać, ale mówił że 3 miesiące a nie pół roku. W moim przypadku jak wszystko się samo oczyściło mogliśmy zacząć starania jeszcze w tym samym cyklu. Jak dowiem się czegoś więcej - podzielę się tym z Wami. a tak odrywając od tematu...... Życzę Wam wszystkich zdrowych, pogodnych i pomimo wszystkich naszych przeżyć wesołych Świąt Bożego Narodzenia. I niech każda z nas doczeka się takiego cudu jaki wydarzył się w Betlejem. |
|
|
|
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
no_existence Życzę Ci duuuużo zdrowia i radości i niech Nowy Rok przyniesie oficjalne potwierdzenie ciąży i szaloną radość!
Przyłączam się do Twoich życzeń - nam wszystkim potrzeba takiego Cudu, niech te święta będą ostatnie bez naszych pociech, niech będą zdrowe i radosne i napełniające nadzieją
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
............_,|,_........ ......................... ..........
..............'|`........ ...............Gdy pierwsza..... ............../.\....................... ...gwiazdka....... ............./`,\...................... ...na niebie........ ............/__\ ......................... zabłyśnie....... .........../ . o \........................ .niech Cię....... ........../_ , *_\...................... ...Aniołek........ ........../ `, .* \........................ ode mnie....... ........./ ? `~ . \.......................u ściśnie......... ......../_ . * .,o_\.................... I przekaże....... ......../ ? o .. ~ \....................serd eczne........ ......./ . * .... . o.\ ..................życzeni a......... ....../_ ,,~~ '. * ' _\.................w Święta......... ....../`~,, .. o.......\................ .Bożego.......... ...../ .* ...`' * ? ,',..\ .............Narodzenia.. ...... ..../_.....o ..~~,, , _\.............oraz wiele......... .../ .. * ......... ,, ~ ' \...............radości i......... ../* .... o ..._~`'*...o \..............nadziei... ....... ..`-,,~'`' ...* ... _ ,-´...............w Nowym........ ..........":-------:"......................R oku!........... ............._||_........ ......................... .......... |
|
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z okazji świąt Bożego Narodzenia chcę Wam życzyć zdrowia, szczęścia i przede wszystkim małego cudu
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wpadłam tylko na chwilę życzyć wam spokojnych, radosnych Świąt, wiem że nie będą łatwe, ale niech mimo wszystko będą magiczne i rodzinne, życzę wam również spełnienia marzeń i waszego własnego małego cudu
A nasze aniołki na pewno będą w ten magiczny czas z nami, ja w to wierzę
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
wesolych i spokojnych swiat zycze
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny. Piszę do Was, bo jestem zrozpaczona. Nie wiem co robić
Parę dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski. Miałam typowe objawy ciąży - brak okresu, bolące piersi i delikatny ból podbrzusza. Brzuch w sumie bolał mnie codziennie. Ale czytałam, że to normalne - macica się poszerza itd. Wizytę u ginekolog mam umówioną na wtorek. Od dzisiejszego popołudnia lekko krwawiłam. Ból brzucha był nie do zniesienia. W końcu krwawienie było bardzo mocne. A parę minut temu, przy sikaniu wypadł ze mnie taki mały balonik. Ból zniknął. Za pół godziny jadę do szpitala. Boję się, że poroniłam ;( A z okazji świąt wszystkich poinformowaliśmy z mężem, że będziemy mieli dzidzię ;( Trzymajcie kciuki proszę, by to jednak nie było najgorsze (boję się jednak, że straciłam maleństwo) Czy mam wziąć ten balonik z sobą do szpitala? pokazać lekarzowi?;( on pozna, że byłam w ciąży, nawet jeśli poroniłam?;( To była moja pierwsza ciąża. mam 24l. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi, że Was to spotkało
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Witaj. Bardzo mi przykro, że to wszystko Cię spotkało. Trzymam kciuki, żeby jednak było ok, chociaż te objawy (silny ból brzucha, krwawienie) bardzo przypominają moje poronienie. Ja nie zaobserwowałam żadnego balonika, ale weź go ze sobą do szpitala. Zrobią Ci usg i wszystko się wyjaśni.
To bardzo młoda ciąża i gdyby się jednak okazało, że ją straciłaś, może uda się uniknąć zabiegu (łyżeczkowania). Przepraszam, że o tym piszę, ale ja sama przez to przechodziłam niedawno i lepiej nie mieć zabiegu, gdy wszystko samo się oczyściło, wtedy szybciej wrócisz do formy i będziesz mogła znowu się starać. Trzymam kciuki i czekam na wiadomość. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Niestety. Straciłam nasze maleństwo
![]() Trafiłam wczoraj na oddział patologii ciąży. Pobrano mi krew i zrobiono usg. Lekarz nie widział żadnego pęcherzyka, więc samo przez się rozumiałam, że to koniec. Zostałam zatrzymana na noc. Dzisiaj rano lekarz potwierdził. Byłam w ciąży. Doszło do poronienia. Powód? Wczesna ciąża, za mało jakiegoś tam hormonu... Jestem już w domku i jakoś nie mogę się opamiętać Te święta miały być dla mnie, męża i całej naszej rodziny szczęśliwe. Tak się cieszyliśmy ![]() Na kolejną ciążę mam poczekać 3mc. Ale jakoś mi się odechciało wszystkiego
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze żebyś miała teraz oparcie w bliskich i miała się komu wyżalić, wypłakać, oczywiście my tutaj zawsze cię wysłuchamy i będziemy wspierać, bo doskonale rozumiemy twój ból kochana, trzymaj się dzielnie i nie poddawaj
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli obędziesz się bez zabiegu łyżeczkowania, to starania, o ile lekarz pozwoli, możesz zacząć po przeżyciu swojej żałoby za dzieckiem. Jest to pocieszające, bo nie musisz czekać tych umownych nawet 6 msc...
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Lucy1111 bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, wszystkie nas na tym forum to spotkało.
Ja również przyłaczam się do dziewczyn - musisz to przeboleć, przepłakać, trzymajcie się razem, rozmawiajcie... Ja to wszystko przeżyłam w listopadzie, bardzo ważne dla mnie było oparcie w mężu, to była nasza upragniona pierwsza ciąża. Trafiłam na to forum i to wiele daje, tu każda Cię rozumie, możesz się swobodnie wygadać, wypytać - mnie bardzo pomogło. Kiedy minie żal, rozpacz, będziesz gotowa na nowe starania, świat nabierze kolorów - uwierz, u mnie właśnie powoli nabiera. Ważne, że nie miałaś zabiegu, możesz się starać, gdy bedziesz psychicznie gotowa. Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam, trzymaj się, to minie, uwierz... Buziaki asiago gratuluję bliźniaczków - trzymam kciuki
Edytowane przez Neipys Czas edycji: 2010-12-27 o 12:48 |
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każda z nas doczeka się w końcu swojego maleństwa, tak jak piszą dziewczyny jak będziesz gotowa psychicznie rozpoczynajcie starania, bardzo często jest tak że kolejna ciąża po # rozwija się prawidłowo, bez jakichkolwiek problemów, u mnie tak było z córką, teraz były małe problemy ale są już za nami Ja patrzę na to tak, że kolejny dzidziuś ma przecież swojego aniołka ktory czuwa nad nim i jego zdrowiem, więc musi być dobrze. Trzymam mocno kciuki, pozdrawiam
|
|
|
#3052 |
|
Przyczajenie
|
Może to nie jest pocieszające, ale chciałam napisać coś od siebie. Ja straciłam moje dziecko 17 grudnia 2005 roku. To była wczesna ciąża. Planowana jak najbardziej. Czemu ją straciłam nie wiadomo. Miałam łyżeczkowanie (o tym co przeżyłam w szpitalu nie będę się wypowiadać - barbażyństwo...). No i dostałam przykaz - pół roku przerwy. W styczniu 2006 roku zaszłam w ciążę - "wpdliśmy". Trafiłam do wspaniałej ginekolog, która bardzo mi pomogła (choć początkowo bardzo t źle wyglądało) i 5 października 2006 roku urodziłam córkę. Każdego dnia ciąży powtarzałam sobie - tym razem się uda.
A teraz już mam dwie córki, w kwietniu tego roku znów udało mi się urodzić. Więc trzymam za was kciuki. A w szpitalu spotkałam dziewczynę, która właśnie urodziła swoje pierwsze dziecko po 6 poronieniach. Naprawdę podziwiam ją za wytrwałość i siłę! |
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, jesteście kochane.
Nie miałam żadnego zabiegu. lekarz mówił, że macica jest prawidła i czysta. Wiadomo, cały czas się "oczyszczam", bo dostałam okres, który ma potrwać podobno dłużej niż ten sprzed ciąży. Mówili mi, że mam czekać 3mc. z kolejnym planowaniem. Wiem na pewno, że tym razem kwas foliowy zacznę brać jeszcze przed poczęciem, bo teraz łykałam go od momentu jak się dowiedziałam o ciąży... Ech, może to przez to?
|
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Lucy1111 dziewczyny maja rację - nie ma co się obwiniać - widocznie tak musiało być.
Teraz spokojnie przez to przejdź, odpocznij, bierz kwas foliowy na wszelki wypadek. Mam jeszcze pytanie - nie macie konfliktu serologicznego? My mamy i w szpitalu dostałam immunoglobulinę - to ważne dla kolejnej ciąży. Trzymaj się ciepło
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Tak, wtedy jest konflikt. Nie macie, więc jeden problem z głowy.
Odpoczywaj, pisz, kiedy Ci ciężko. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie o czym sobie cały dzień dzisiaj myślę? O tym, na kogo w takich kryzysowych sytuacjach można naprawdę liczyć...
O ciąży powiedzieliśmy całej rodzinie i swoim znajomym w święta. Wiadomo - wszyscy gratulowali, cieszyli się. Ale dopiero ta tragedia uświadomiła mi kto tak naprawdę nam dobrze życzy... Dostałam masę smsów z oferowaną pomocą i wsparciem od ludzi, których bym wcześnie o tak wielkie serce nie podejrzewała... . A osoby, które wydawały nam się bliskie (najbliżsi znajomi) do tej pory nie odpisali. Też tak miałyście? |
|
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Myśmy nikomu z rodziny o ciąży i # nie powiedzieli.
Przyjaciele wykazali się wielką pomocą, serdecznością ale też delikatnością - niektóre przyjaciółki mówią mi teraz, że nie odzywały się, bo nie wiedziały, co mają mi powiedzieć. Dla tych, którzy tego nie przeżyli jest to temat tabu, nie wiedzą, jak się mają zachować, ale na pewno wszyscy dobrze Wam życzą. Zresztą starsze osoby nie traktują tego tak poważnie, jak my - takie mam wrażenie, wiele już w życiu widziały i wiedzą, że takie rzeczy się zdarzają, jakkolwiek strasznie to brzmi..... Dlatego najważniejsze, żebyście razem przez to przeszli, żebyście się nie załamywali, bo ta rozpacz minie... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

05.06.2010
klaski :

Parę dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski. Miałam typowe objawy ciąży - brak okresu, bolące piersi i delikatny ból podbrzusza. Brzuch w sumie bolał mnie codziennie. Ale czytałam, że to normalne - macica się poszerza itd. Wizytę u ginekolog mam umówioną na wtorek.