Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 18:24   #2431
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Kasiek gratuluje wizyty

Mi moje dodatkowe kg troche poszły w tyłek, w uda, w cycki i brzuch, no i moze ciut w ramiona, ale wogóle tego nie czuje po sobie Ja mam 168 cm i przed ciaza wazyłam 56 kg, kazdy mi mówił, ze jestem za chuda, wiec jak mi zostanie to- no problem

A mnie nadal bardzo boli ten zoladek! co mam zrobic Nie mam siły chodzic, nawet gadac
Witaj w klubie, mnie boli potwornie głowa...

a co do tycia ja utyłam jakieś 3,5kg... a zaraz się skończy I trymestr
Stary 2010-12-21, 18:27   #2432
Karla604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej

Ja wróciłam padnieta i dopiero teraz trochę lepiej się czuję, miimo że głowa boli...

ech przegrody nie ma... ale dzieci cudnie wyglądały... zdjęcia mi nie dał a w poniedziałek 27 grudnia Łódź mnie czeka i jakiś profesorek. Kurcze muszę męza wysłac po jakąś koszulę nocną i szlafrok bo może mnie na obserwację położyć...
Fajniutko zobaczyć swoje Małe Szkrabiki Bidulko to możesz mieć trudną ciąże, ale na pewno wszystko będzie w porządeczku, musisz myśleć tylko pozytywnie
Bella a tą są bliźniaki jednojajowe??

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 18:29   #2433
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

tak jednojajowe... kurcze trudna to mało powiedziane... idę się myć i spać... mam dość jak na jeden dzień...
Stary 2010-12-21, 18:30   #2434
Karla604
Zadomowienie

Cytat:

Bella ja to miałam przeboje z bólem głowy na początku II trymestru. Codziennie mnie bolała ale jak odstawiłam duphaston to tfu tfu przeszło
Ja w I trymestrze utyłam 4 kg, ale to dlatego że za dużo wcinałam

Poza tym u nas ziiiimmmmmaa, pada śnieg i lekki mrozik. Właśnie wróciłam z dworu, pooddychałam świeżym powietrzem i pospacerowałam. Lubię tak jak śnieg pada

Stary 2010-12-21, 18:32   #2435
karina222
Zadomowienie

Dania witaj i gratuluję.

Kasiek no widzisz wszystko jest ok W sumie to dobrze, że trochę poczekałaś na to usg, bo wcześniej też byś zobaczyła jakąś malutką kropeczkę i byłby stres niepotrzebny.

Bella o kurcze, to poważna sprawa, a to dzielenie łożyska to jak wygląda?
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 18:34   #2436
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dobranoc dziewczynki nawet nie usiłowałam czytać co dokładnie napisałyście, bo zwyczajnie nie mam siły...

a co do głowy to boli mnie od razu jak jestem potwornie zmęczona... ostatnio tylko bym spała...

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Karinka wiem tylko,że laserowo. Zobaczymy co mi powiedzą w łodzi. ogólnie jestem dobrej myśli nawet lekarz mówił,że prowadził dwie takie ciąże i mu się udało i się dzieciaki urodziły...
Stary 2010-12-21, 18:34   #2437
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc dziewczynki nawet nie usiłowałam czytać co dokładnie napisałyście, bo zwyczajnie nie mam siły...

a co do głowy to boli mnie od razu jak jestem potwornie zmęczona... ostatnio tylko bym spała...
idź idź wypocznij, teraz akurat duzo tego potrzebujesz kochana

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 18:41   #2438
Fridka
Zadomowienie

Kasiek super że dzidziol rośnie, wszystko będzie dobrze

Bella, odpoczywaj dużo, relaksuj się, myśl pozytywanie...wszystko co dobrze robi duszy, wspaniale wplywa na ciało...a to uszczęsliwia malenstwa... dlatego rozpieszczaj się Kochana! to jest Twoj czas!!!

Enia, mnie też ząb ćmi, ale dentystę odwiedze dopiero po porodzie, ja sie panicznie boje dentysty i zbyt wiele by mnie stresu to kosztowalo...

Madzik, a jak Ty się pozbylaś cellu? bo tak Cię zrozumialam? masz jakiś sposobik? mnie znikl po odstawieniu hormonów, ale wtedy też waga mi spadła troszkę...

Wiem ze ja nudna jestem już z tym narzekaniem... ale ten brzuch czuję co raz cześciej w ciagu dnia... grrrrr najgorsze że tak się kilka tygodni może rozkrecać... bo wiecie co...ja mam przeczucie że urodzę duzo po terminie...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51199.png
Fridka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 18:46   #2439
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fridka Pokaż wiadomość

Bella, odpoczywaj dużo, relaksuj się, myśl pozytywanie...wszystko co dobrze robi duszy, wspaniale wplywa na ciało...a to uszczęsliwia malenstwa... dlatego rozpieszczaj się Kochana! to jest Twoj czas!!!

Enia, mnie też ząb ćmi, ale dentystę odwiedze dopiero po porodzie, ja sie panicznie boje dentysty i zbyt wiele by mnie stresu to kosztowalo...

Madzik, a jak Ty się pozbylaś cellu? bo tak Cię zrozumialam? masz jakiś sposobik? mnie znikl po odstawieniu hormonów, ale wtedy też waga mi spadła troszkę...

Wiem ze ja nudna jestem już z tym narzekaniem... ale ten brzuch czuję co raz cześciej w ciagu dnia... grrrrr najgorsze że tak się kilka tygodni może rozkrecać... bo wiecie co...ja mam przeczucie że urodzę duzo po terminie...
Spoko taka już uroda ciężarnej w ostatnim miesiacu ze narzeka ale swoja droga to prawda ze czesto tak jest ze cos sie zaczyna powoli a później okazuje sie ze kobieta sie przeterminuje chociaż nie życze ci tego ale dotrwaj ze mna do stycznia

Stary 2010-12-21, 18:47   #2440
kasiek64
Zadomowienie

Dopiero doczytałam. Enia ty też na zęba narzekasz??? Współczuję. To chyba najgorszy ból jaki może być. Zastanawiam się tylko czy jakby co to mogę apap brać???

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 18:51   #2441
Karla604
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Karinka wiem tylko,że laserowo. Zobaczymy co mi powiedzą w łodzi. ogólnie jestem dobrej myśli nawet lekarz mówił,że prowadził dwie takie ciąże i mu się udało i się dzieciaki urodziły...
Teraz dużo śpij i odpoczywaj Miłych snów, dobranoc

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:

Jestem ciekawa czy Twoje przeczucie się sprawdzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 18:58   #2442
Fridka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
Dopiero doczytałam. Enia ty też na zęba narzekasz??? Współczuję. To chyba najgorszy ból jaki może być. Zastanawiam się tylko czy jakby co to mogę apap brać???
si, mozna ale nie extra tylko ten zwykły.
zreszta tak sobie myslę, że w sytuacjach jak coś napie...a to nawet lepiej wziaść niz nie, bo bol może bardziej zaszkodzić niz taka dawka apapu... choc u mnie to jeszcze nie taki typowy bol, narzie cmienie jesli chodzi o ten ząb... mam tam ochote wbić sobie igłe albo coś...

Pamelka dotrzymam dotrzymam
a do tego czasu bedę narzekać i uzalać się nad sobą hehe

Stary 2010-12-21, 20:06   #2443
myha82
Wtajemniczenie

Kasiek gratuluje wizyty A który to u ciebie tydzień?
Mam mega ból głowy-Bella witaj w klubie, Do tego jest mi niedobrze ale nie wiem czy to od bólu czy z powodu ciąży. Do tego moja radosc po wczorajszej wizycie znów odeszła w niepamięć. Macam się po cyckach i mam wrażenie że nie sa tak bolące i tak twarde jak wczoraj. oczywiscie mam juz schize, że cos jest nie tak.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 20:31   #2444
kasiek64
Zadomowienie

Oj myha. Idź sobie kochana zrób hcg i zobaczysz że rośnie czyli wszystko w porządku. U mnie to 7t i 4d. Wielkość fasolki na 7 tc. Ma aż 1cm.

A po cyckach to i ja się macam i raz wydają się większe raz mniejsze. Także spokojnie.

Zosia jest już z nami

Edytowane przez kasiek64
Czas edycji: 2010-12-21 o 20:32
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 21:35   #2445
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiek gratuluje wizyty

Mi moje dodatkowe kg troche poszły w tyłek, w uda, w cycki i brzuch, no i moze ciut w ramiona, ale wogóle tego nie czuje po sobie Ja mam 168 cm i przed ciaza wazyłam 56 kg, kazdy mi mówił, ze jestem za chuda, wiec jak mi zostanie to- no problem

A mnie nadal bardzo boli ten zoladek! co mam zrobic Nie mam siły chodzic, nawet gadac
wez ciepla kapiel to cie rozluzni,albo zrob cieple oklady na brzusiu
i wez no-spe albo apap

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
No to superowo, wiedzialam ze bedzie dobrze teraz jak najwiecej odpoczywaj i uważaj żeby na tym lodzie nie wyrżnąć

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Kurcze ta moja córcia na serio ma jakiegos powera dzisiaj aż tż nagrał filmik na aparacie jak mi brzunio faluje
a i wkurzył mnie troszke bo powiedzial ze za duzo siedze na necie i stad moja decyzja o cc
yyyy a co ma net do twojej decyzji??

Cytat:

ale ten czas leci

Cytat:

kurcze brzmi powaznie ten zabieg.ale skoro mowi ze bedzie dobrzei sobie poradzi to trzeba mu zaufac trzymam kciuki

Cytat:

hmm kurde szczerze mowiac nie wiem co zrobilam,tak sobie znikl,co prawda nie bylo go bzyt wiele i jakis okrutny ale byl a teraz go nie widze.moze mi sie skora ujedrnila albo co mysle ze tez to co jjemy ma duzy wplyw a odkad jestem w ciazy stram sie jesc czesto i w malych ilosciach i do tego zdrowo (w sensie zdrowiej niz przed ciaza)

narzekaj kochana od tego tu jestesmy z reszta w ciazy jestes wolno ci wszystko moze zadzown do gina i mu powiedz o tym ze co raz bardziej cie boli,zawsze moze pomoc

kurde a ja dopiero z zakupow wrocilam z TZ,ale z nim to wogole sie nic nie da ciagle marudzi, swoje kupi i chce wychodzic.ja nie wiem ze ci faceci musza byc takimi egoistami
oczywscie nie obylo sie bez ciuszkow dla malego nawet sam tz kupil 2 sliniaki i skarpetki chociaz tyle
idem zjem cosik,wykapie sie i spacku.kolorowych

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 21:53   #2446
justa878
Zadomowienie

Wracając do tematu wagi. Ja zaczynam 3 miesiąc, dzisiaj równe 9 tygodni ma moje dziecko, a dzisiaj na wadze zobaczyłam 3 kg mniej niż na początku ciąży. Brzuszek mi już zaczyna pomału wychodzić - zresztą do najchudszych też nie należę. A tutaj taki szok. Chociaż znajoma mówiła, że 5 kg schudła w I trymestrze ...
Pomimo, że "bunio" dopiero zaczyna wystawać, to lubię kłaść na nim rękę i "przesyłać" fluidki dzidziusiowi... Pewnie musi to dziwnie brzmieć ...

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 22:28   #2447
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Wracając do tematu wagi. Ja zaczynam 3 miesiąc, dzisiaj równe 9 tygodni ma moje dziecko, a dzisiaj na wadze zobaczyłam 3 kg mniej niż na początku ciąży. Brzuszek mi już zaczyna pomału wychodzić - zresztą do najchudszych też nie należę. A tutaj taki szok. Chociaż znajoma mówiła, że 5 kg schudła w I trymestrze ...
Pomimo, że "bunio" dopiero zaczyna wystawać, to lubię kłaść na nim rękę i "przesyłać" fluidki dzidziusiowi... Pewnie musi to dziwnie brzmieć ...
ja tez na poczatku ciazy chudlam a potem w miare jak dzidzius wiecej potrzebowal to i na wadze przybywalo ale takie kilogramy ciesza
co do kladzenia reki na brzuszku to kazda z nas chyba ma taki odruch bynajmniej ja tak mialam.tylko pamietaj zeby sie nie smyrac po nim

22/23.05.2010
Stary 2010-12-21, 22:33   #2448
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Ja wtrąca off'a Pamelko wysłałam ci zaproszenienie na nk. Pisze, żebys wiedziała, ze to ja a nie nikt obcy
ja też poproszę
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 07:13   #2449
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja też poproszę
Tylko nie wiem jak mam cię namierzyc :/

Mam znów schizy. (.)(.) jakby mniejsze i mniej jędrne. I nie bola jak np przedwczoraj.

Martynka

Natalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 07:43   #2450
justa878
Zadomowienie

Cytat:

Mam znów schizy. (.)(.) jakby mniejsze i mniej jędrne. I nie bola jak np przedwczoraj.
też tak mam moja droga. Czasami bolą jak ... nie powiem brzydko co, a czasami macam się i macam i ledwo co je czuć ... i wtedy łapię schizy ... ale najważniejsze, że bolą, co nie?

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 07:44   #2451
mokra6
Zadomowienie

Cytat:

Myha, spokojnie. To wszystko jest normalne Mi nawet mdłości na chwilę znikały, a ja już w panice cała byłam Jest dobrze-tak sobie mów, a nie myślisz odwrotnie!! Zaraz się do Ciebie wybiorę i

Mnie na szczęście przestał boleć! Ale jeszcze w nocy jak wstawałam siku to bolał. Chyba samo przeszło, bo i wzięlam kąpiel i nospe i leżałam i prawie nie jadłam,bo się bałam.(a smecty nie mam i nie wiem co to) Myślę, że to Niunia mi leżała główką na żołądku, bo wcześniej kopała po żebrach, a wczoraj na dole. Natomiast dziś znów ją czuję na górze, więc się chyba przekręciła Oj dobrze dobrze, przecież nic bym nie mogła pomóc mamie jakby bolało.
A tak już zabieram się za sprzątanie łazienki, potem jedziemy na zakupy, do spowiedzi musze na 16, po swojską kiełbaskę i inne podroby trza jechać z ciocią do takiego gościa.
Jutro sałatki będę robić. Macie może jakieś przepisy na fajne, bo u nas zawsze to samo: jarzynowa, pieczarkowa, śledziowa i gyrosowa.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:02   #2452
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Myha, spokojnie. To wszystko jest normalne Mi nawet mdłości na chwilę znikały, a ja już w panice cała byłam Jest dobrze-tak sobie mów, a nie myślisz odwrotnie!! Zaraz się do Ciebie wybiorę i

Mnie na szczęście przestał boleć! Ale jeszcze w nocy jak wstawałam siku to bolał. Chyba samo przeszło, bo i wzięlam kąpiel i nospe i leżałam i prawie nie jadłam,bo się bałam.(a smecty nie mam i nie wiem co to) Myślę, że to Niunia mi leżała główką na żołądku, bo wcześniej kopała po żebrach, a wczoraj na dole. Natomiast dziś znów ją czuję na górze, więc się chyba przekręciła Oj dobrze dobrze, przecież nic bym nie mogła pomóc mamie jakby bolało.
A tak już zabieram się za sprzątanie łazienki, potem jedziemy na zakupy, do spowiedzi musze na 16, po swojską kiełbaskę i inne podroby trza jechać z ciocią do takiego gościa.
Jutro sałatki będę robić. Macie może jakieś przepisy na fajne, bo u nas zawsze to samo: jarzynowa, pieczarkowa, śledziowa i gyrosowa.
Mam przepis na bardzo dobra sałatke-tylko nie wiem czy nadaje sie na świta. W mojej pracy robi furor.
Wiec ta:
- totellini
-piersi z kurczaka pokrojone w kostke-podsażyc na patelni lub ugotowac
-ogórek świezy-pokrojony w kostke
-por
-majonez około łyzki
-chrzan na oko
-musztarda na oko
-sos salatkowy ziołowo-koperkowy czy cos takeigo ale można też dodac samego koperku
-dużo czosnku
-oczywiście sól, pieprz do smaku
Wszytko razem wymieszac. najlepiej zrobic dzien wcześniej żeby sałatka sie przegryzła.

Martynka

Natalka
Stary 2010-12-22, 08:13   #2453
Enia_
Zadomowienie

Witam się i ja
Właśnie zajadam płatki z mleczkiem i miodem
zaraz idę się szykować i jadę z Tż do Kielc na to usg kolana , później do spowiedzi , dokupic reszte prezentów i ten topik spróbować oddać

Cytat:
Bella a czemu Łódź?? O tą przegrodę między dzieciaczkami chodzi???

Kurcze coś mnie ząb pobolewa
mnie boli jak coś jem............jak dotknę tam językiem..........ale jak nie ruszam buzią to jest ok dzisiaj też go czuje.................wrr rrr

Cytat:
Mój lekarz prowadzący wysłam mnie na jakby to powiedzieć,coś w rodzaju genetycznego aby sprawdzić czy nie potrzebny bedzie laserowy zabieg rozdzielania łożyska ze względu na to,że dzieci mogą rywalizować o pokarm a tak wogóle chce mnie mieć pod stałą opieką... jeśli będzie potzrebna hospitalizacja no to nie mam wyboru większego... i to wszystko ze względu na jedna owodnię...

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Pamelka dzieci są w jednym worku owodniowym-po prostu są razem. Najlepszym wypadku będą się tylko kopać a w najgorszym zaplątać w pępowiny...
Wysyła Cię na pewno tam gdzie moją kumpelę, robią tam bardzo dokładne badania genetyczne, bo ona też miała jakies tam problemy, podejrzenia i zaopiekowali się nią i dzieciaczkiem super, także będzie dobrze

Cytat:

No ja też do dentysty po porodzie dopiero a miałam w planach wybrac się w II semestrze i tak mi jakoś zleciało to teraz cierp ciało jak Ci się iść nie chciało

Cytat:
brałam apap zwykły..........

Cytat:
Kasiek gratuluje wizyty A który to u ciebie tydzień?
Mam mega ból głowy-Bella witaj w klubie, Do tego jest mi niedobrze ale nie wiem czy to od bólu czy z powodu ciąży. Do tego moja radosc po wczorajszej wizycie znów odeszła w niepamięć. Macam się po cyckach i mam wrażenie że nie sa tak bolące i tak twarde jak wczoraj. oczywiscie mam juz schize, że cos jest nie tak.
myszko nie przejmuj się, mnie bolały tylko czasami piersi , jakos mocno ich nie odczuwałam a wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Ja w I trymestrze schudłam 5 kg ale teraz juz przybrałam więc jeszcze nadrobisz kochana
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:28   #2454
mokra6
Zadomowienie

Myha dzięx, wypróbuję ten przepis

A mam prośbę do dziewczyn, które maJĄ już kupione pościele do łóżeczka, żeby mi przesłały linki, bo chce popatrzeć. Poproszę

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Właśnie zajadam płatki z mleczkiem i miodem
zaraz idę się szykować i jadę z Tż do Kielc na to usg kolana , później do spowiedzi , dokupic reszte prezentów i ten topik spróbować oddać
Widzę, że też Cię czeka pełen wrażeń dzionek

Stary 2010-12-22, 08:57   #2455
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cześć dziewczyny!

Trochę mnie nie było, odpoczywałam od forum i internetu, a teraz mam tyle do nadrobienia, ale już trochę przeczytałam

Byłam wczoraj na wizycie, ciąża jak najbardziej rozwija się prawidłowo, są dwa maluszki i dwa łożyska nie wiem jak ja to wszystko urodzę
Maluszki rosną, jeden ma 3,76cm, drugi 4,26cm, hehe i wychodzi między nimi róźnica terminu porodu 2 dni, chyba naprawdę miałam tą drugą owulację później w każdym bądź razie serducha biją, nawet mój mąż był pod wrażeniem jak zobaczył te nasze dwa szczęścia Jeden nie bardzo chciał się pokazać co chwila pokazywał nam tyłek, zupełnie jak Julka kiedyś Wrzuciłabym fotki, ale komputer nie widzi skanera 04.01 mam usg prenatalne i 5.01 wracam do pracy jak wszystko będzie ok. A przytyłam cały 1 kg przez 4 tyg No i po raz czwarty musiałam sobie zrobić grupę krwi no ile można??? Ale mam wpisaną w 2 kartach ze szpitala i wbitą w książeczkę rum, a to nie są dokumenty To nic że wszędzie taka samateraz będę miała kartę
Tata już po operacji, dzisiaj chyba wyjdzie ze szpitala, więc już jestem spokojniejsza.
Za to z mężem coraz gorzej i obawiam się że święta spędzimy osobno, a przynajmniej pokłóceni, jeszcze trochę o przez niego trafię do psychiatryka, ale przecież ciąża to nie choroba, tak mi powiedział, zrobiło mi się bardzo miło, zwłaszcza po tym co przeszłam ostatnio i wygląda że tylko ja, bo on najwyraźniej wymazał to z pamięci

Kasiek dziękuję za zaproszenie na nk, oczywiiście przyjęte Cieszę się że u ciebie w porządku

Myha nie martw się kropek się rozwija i to jest najważniejsze A piersi raz bolą raz nie

Bella trzymam kciuki, nie zamartwiaj się, będzie dobrze, urodzisz śliczne, zdrowe i identyczne maluszki, moje pewnie nawet nie będą nic do siebie podobne.

Fridka coś mi tu zapachniało porodem Kochana trzymaj się jakoś, już niedługo będziecie razem, we trójkę z Jasiem

A jeśli chodzi o piersi, to wiecie co ja przed ciążą z Julką miałam 70E, po ciąży 70 F a teraz to już 70 G i powiem wam że to jest tragedia Do tego karmiłam 2 lata piersią i syski to mam wyciągnięte, pomarszczone i z roztępami, dlatego cieszcie się że nie są duże bo potem dalej będą jędrne, na te duże bardziej działa siła grawitacji, a moim to już chyba tylko operacja plastyczna pomoże

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 09:11   #2456
mokra6
Zadomowienie

Cześć Asia No dawno coś Cię nie było, ale super, że wsio oki Cieszy mnie to!
A chłopem to się nie przejmuj aż tak! Wiadomo, ze lepiej by było jakby się inaczej układało, jeszcze mu przejdzie. Jak nie,to niech się goni! Nie nadskakuj mu, bo to TY i DZIECIĄTKA jesteście najważniejsze i niech se gada co chce. Jego głupie słowa jednym uchem wpuszczaj-drugim wypuszczaj

Stary 2010-12-22, 09:57   #2457
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze ze ci przeszlo
ty nie przeasdzasz z tym sprzataniem czasem a potem jeczy ze ja boli tu i tam eh ty....
przepis na moja ulubiona salatke:
-3-4 pory
-pieczarki (okolo1kg,moze byc wiecej)
-8 jajek
-kukurydza z puszki
-ogorek kisz.(2-3)
-majonez caly (najlepszy kielecki)
-musztarde (lyzka)
-pieprz
-sol

Pory sparzamy wrzatkiem przez okolo 30sek.po czym siekamy w paski.Pieczarki plukamy i gotujemy przez okolo godz.nastepnie drobno kroimy.Jajka gotujemy na twardo i tez siekamy razem z ogorkami.Kukurydze odsaczamy i dodajemy do poprzednich skladnikow.Mieszamy,dodaj emy przyprawy do smaku i gotowe SMACZNEGO

Cytat:
Myha dzięx, wypróbuję ten przepis

A mam prośbę do dziewczyn, które maJĄ już kupione pościele do łóżeczka, żeby mi przesłały linki, bo chce popatrzeć. Poproszę

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Widzę, że też Cię czeka pełen wrażeń dzionek
prosze bardzo link do mojej poscieli i szczerze polecam bo cena przyzwoita i posciel super Pam ma z tego samego
http://allegro.pl/12el-posciel-dziec...324453960.html

do tego tez dokupilam u nich drugi komplet poscieli na zmiane 3 czesciowy
http://allegro.pl/3el-zestaw-120x90-...330930184.html

i przescieradla
http://allegro.pl/przescieradlo-frot...310043716.html

Asia super ze maluszki tak pieknie rosna Trzymaj sie kochana dzielnie bedzie dobrze.A chlopem sie nie przejmuj,oni nie sa tego warci.Najwazniejsza jestec ty i twoje skarby

22/23.05.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 09:58   #2458
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karla604 Pokaż wiadomość
Moje właśnie też to już zwisy w ciąży na biust stosuje tylko tej musteli. Pocieszające jest to, że naprawdę dobrze dobrany stanik może zdziałać więcej niż operacja Ja znalazłam taki sklep gorseciarski, fakt za biustonosz płacę zawsze około 200 zł, ale dopierają mi go pod moje piersi
Warto zainwestowac w dobry biustonosz

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
No u mnie tez jest niezły cyc!!! kupiłam wczoraj stanik,juz taki do karmienia i uwaga rozmiar to 90D
90? Ile masz pod biustem?
Cytat:
mnie wczoraj gin ważył to mialam 57,9 czyli 11kg na plusie od poczatku ciazy, ale podejrzewam ze przez swieta jeszcze ten 1kg mi przybedzie to bedzie razem 12kg czyli taka przyzwoita waga
Bardzo ladna waga
Cytat:
Napisane przez Karla604 Pokaż wiadomość
No ja mam 12.01 u mojego lekarza prowadzącego
Dasz radę, wytrzymasz
U mnie to będzie trudne, ponieważ teraz codziennie wstaję taka obolała. Bolą mnie pachwiny i nie wiem czy dobrze to się nazywa wzgórek łonowy poza tym po bokach biodra mnie bolą. Kurczę chyba mi się tam wszystko rozciąga Tym bardziej, że ja byłam wąska w biodrach. Jedyny plus tego wszystkiego to to że brzuch mi nie twardnieje i nie boli. Także przyjmuję te bóle, które mnie męczą, za przykry objaw ciążowy. Choć nie ukrywam, że do następnej wizyty będę siedziała jak na szpilkach.
Wspolczuje, tez tak mialam... pociesze Cie - pozniej powinno byc lepiej
Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Wreszcie zdecydowałam się do Was zawitać, przyjmiecie mnie?

Jestem wreszcie po wizycie, oczywiście była trochę za wcześnie (6tc), więc zobaczyłam tylko pęcherzyk i malutkiego Kropka. Ale wszystko jest na swoim miejscu i takiej wielkości jak trzeba. Pani doktor kazała teraz tylko pozytywnie myśleć
Wreszcie! Witaj Aniu
Cytat:

Chcę zamówić jeszcze parę rzeczy, ale mam trochę wątpliwości, np:
1.czy lepszy becik zwykły czy kokosowy?czy to bez większego znaczenia?
2.zamówić jedno czy dwa okrycia kąpielowe?
3.ile paczek podkładów poporodowych dla nas jest potrzebnych?
4.dla dziecka czapeczki zawiązywane czy nie?
5.ile par majtek jednorazowych a ile wielorazowych siatkowych?
1) Nie ma znaczenia.
2) 2
3) 2 paczki i kup tez jakies duze wygodne podpaski
4) ja mam niezawiazywane i sa w porzadku
5) u mnie zeszly chyba 2 paczki jednorazowych, zwykle majtki zalozylam na wyjscie
Cytat:
Taki miałam brzunio w 12tc
Super
Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
oj ja tez tak myśle
róznie to bywa, ja czasem karmiąc dziecko w nocy zasypiam ze zmeczenia a on sobie ssie, nie raz nie mam siły nawet na to żeby zaniesc Franka do łóżeczka
a przyznam się że jak byłam w ciazy to powiedziałam sobie że nigdy nie bede spała z dzieckiem, także ze wgledu na bezpieczenstwo jego, teraz tyle si e mówi o " śmierci łóżeczkowej"
jednak same widzicie po mnie że w praktyce bywa róznie

Dokladnie
Cytat:
Załącznik 3616242

Załącznik 3616243

Załącznik 3616244

Załącznik 3616245

wrzucam Wam kilka upolowynych rzeczy

ciekawe kiedy wreszcie ubierzemy się w to wszystko z Jasiem
Super rzeczy!

Asia super ze maluszki rosna! To przykre ze maz mowi takie rzeczy. Faceci tez powinni chodzic w ciazy!
Co do biustu to przed ciaza mialam skromne 65d, teraz 65f i bardzo lubie ten rozmiar Na razie wygladaja dobrze, rozstepow nie mam, nie sa obwisle, troche mam wieksze sutki ale ogolnie wygladaja dobrze Mam nadzieje ze sie juz nie zmniejsza...
Za to teraz w ogole nie mam pupy! Mam 88 cm w biodrach a wczesniej bylo 94

Witam wszystkie, wpadlam tylko na chwile, zaraz ide sprzatac, strasznie mi sie nie chce bo jestem na nogach o 6 rano

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-12-22 o 10:00
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 10:25   #2459
Pamela86
Zakorzenienie

dzien dobry

ja tylko na chwilke wpadlam sie przywitać zaraz ide farbowac wloski jak skoncze to skrobne coś wiecej

Stary 2010-12-22, 10:36   #2460
Fridka
Zadomowienie

hey Kobitki.

Myha, luzik, cycki nie bolą cały czas tak samo, a calkiem możliwe, że Twój organizm przyzwyczaił się do zmian jakie masz juz za sobą i dlatego ich nie czujesz je też histerycznie niemal do 13 tygodnia szukałam objawów, i czytałam fora te o objawach a raczej ich braku.
W 13 mialam prenatalne, i kiedy zobaczyłam tego małego wiercipietka przestalam myśleć o objawach... wtedy zaczął się etam oczekiwania na pierwsze ruchy
Sałatki musze spisać, bo pewnie się przydają niebawem...

Asieńko cieszę się że z maluchami oki, dwa słodziaki fajnie że się tam mają nawzajem w twoim brzuszku

A ja jestem jakaś rozbita, nie umiem sobie znaleźć ani miejsca ani zajęcia... siedzę na przeciw choinki która miala być nie duża, a zajmuje mi poł salonu, w nocy trawiły mnie okropne koszmary... za oknem szaroburo... nie wiem co z sobą zrobić w taki dzień, mam gorsze wahania nastroju niz na początku w dodatku przeziebienie mnie coś drapie od srodka.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
dzien dobry

ja tylko na chwilke wpadlam sie przywitać zaraz ide farbowac wloski jak skoncze to skrobne coś wiecej
ja tez miałam w planie... ale zapomnialam farby kupić ale zastanawiam się co z tymi wlosami bedę robić, bo po porodzie chciałam ta ziolową trwałą, więc lepiej farbnąć po, chciałabym też jaśniejszy kolor, jakiś ciemny brąż, orzech albo coś, a mam narazie prawie czarne, więc nic z tego nie będzie...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Pamelka... zostały nam dwa tygodnie... kiedy to zleciało??

Nowe nosicielki, ja to Wam tego czasu - mimo nerwowki- zazdroszczę!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości