![]() |
#2461 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Cytat:
![]() Fridko ja ci zazdroszcze, ze już jestes na finiszu. Tez juz bym chciała byc na tym etapie i nie świrowac. Kurcze do wizyty jeszcze dwa tygodnie-chyba osiwieje do tego czasu. Bede chyba dzwonic do mojej gin bo w poniedziełek z tych wszystkich emocji zapomniałam jej powiedziec, żeby mi wypisała luteine bo mi sie kończy. Wychodzi na to, ze bede ja musiała odwiedzic wiec może poprosze ja żeby sprawdzila czy wszystko jest w porządku. A powiedzcie czy beta może cos wykazac, że cos jest nie tak? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Przepraszam, ze Wam tak marudze. Na tym wątku powinna panowac radosc i optymizm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() już mnie jakaś nerwówka dopadła... ja kupilam juz miesiac temu farbe do wlosow bo byla prawie w promo w carrefourze... a po porodzie zamierzam isc na jakies pasemka albo balejage zeby jakos wyglądać, jak matka ![]() nie wiem kiedy to zleciało, na serio myslalam ze bedzie sie ciaglo a tu zaledwie pare dni nam zostało ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Wiecie co rozmawiałam wczoraj z koleżanka ona jest niepełnosprawna (rok młodsza ode mnie) tak sie zgadałyśmy co do mojego porodu no i mowie jej co i jak, a ona na to ze wlasnie jej matka ją urodziła pośladkowo i tak jej zniszczyła życie ze teraz jest niepełnosprawna fizycznie i mam sie w życiu na taki poród nie godzić... jej słowa tylko mnie utwierdziły w decyzji o cc
![]() |
#2463 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja przed # mialam o wiele bardziej odczuwalne objawy niż teraz... nie traktuj objawów jak wyznacznik właściwego rozwijania się ciąży, choć wiem że teraz to łatwo mówić, a sama identycznie się czulam na początku... najwazniejsze że wszystko się pięknie rozwija i rośnie. Tak jak Ci pisałam, będziesz się denerwować, ale z każdą wizytą będziesz pewniejsza i zacznie do Ciebie docierać, że będziesz miała dziecko... Pamiętaj o tej wiosnie ![]() Odpoczywaj ile wlezie, myśl o tym co przyjemne, jakbyś smutne obrazy w twojej głowie chciala zasłonić kolorami szczęścia. Ja wierzę że będzie dobrze, Ty musisz choć sprobować nie denerwować się AZ tak bardzo ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
twój gin wie co robi, a czasy i generalnie medycyna zmieniły się co nie co, prawda? Myślę że facet ma w tej dzialce doświadczenie i zna podobne przypadki... nie sugeruj się takimi ,,radami'' bo więcej Ci one zaszkodzą niż pomogą... a z lekarzem jeszcze będziesz rozmawiać na ten temat, więc zapytaj go o zagrożenia z jakimi liczy się poród naturalny w Twojej sytuacji, a może Oliwcia jeszcze postanowi się obrocić? ![]()
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Fridka pewnie masz rację, ale sama powiedz czy zdecydowałabys sie na taki poród, bo mnie od poczatku ten pomysł wydaje sie absurdalny...
Nawet nie czuje sie na siłach zeby temu podołać a siłę trzeba miec zeby "wypchnąć" dziecko które leży pośladkowo... a jakie zagrożenia niesie za soba taki poród to ja wiem i wolę sobie nawet tego nie wyobrażać, żadko zdarza sie zeby jakikolwiek lekarz decydował sie na coś takiego, i nie chodzi tu o wygode zrobic cc i spokój... ![]() ![]()
#2465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Pamelka i Fridka kurczę już niedługo będziecie trzymać Swoje Maleństwa w ramionach ![]() ![]() ![]() Asiago super, że z Dzieciaczkami wszystko w porządku ![]() ![]() Myha ja też jakiś wyraźnych objawów na początku ciąży nie miałam. Musisz się wyłączyć i nie szukać na siłę objawów ciąży. Ważne, że Kropek się rozwija. A Ty musisz myśleć pozytywnie!!! A my nawet dziś się wyspaliśmy ![]() ![]()
![]() ![]() Nasze Małe Szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamela ja tez bym podjela taka decyzje ![]() Panienko jak tam, wyzdrowialas? ![]() Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-12-22 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie bolą Cię Oliwci kopniaczki?? Bo Kubuś jak nieraz przykopie to aż podskakuję, bo to takie jest nieprzyjemne ![]()
![]() ![]() Nasze Małe Szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy mnie bola kopniaki? nie ![]() ![]()
![]() |
#2473 | |
Zadomowienie
|
oj. to mój się tam próbuje przeciągać i wtedy obrywam pod żebra i momentalnie mam prosty kręgosłup, generalnie za wygodnie to mi nie jest
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wlasnie zrobilam spaghetti z sosem z knorra z chilli, matko jakie to piekielnie ostre ![]()
![]() |
#2475 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki.
Tak piszecie o tych ruchach i normalnie zazdroszczę ![]() ![]() Asiago witamy po przerwie. Super że jesteś i że maluszki zdrowo rosną. Ach ci faceci. Ja na swojego też mam focha od rana. Normalnie działa na mnie jak płachta na byka. Myha staraj się troszkę pozytywniej myśleć. Ja też się boję ale jakoś próbuję nie dopuszczać do siebie negatywnych uczuć bo wkońcu nie wiemy co nam pisane. Nawet mimo obaw wzięłam wczoraj od kuzynki gazetki o mamuśkach i dzieciach do poczytania to mi pomaga i jakoś bardziej uświadamiam sobie, że rzeczywiście jestem w ciąży. Choć chwilami po prostu nie mogę uwierzyć. A ja właśnie staram się choinkę ubrać a tż karpie zabija. Barbarzyńca. Mięsko przyprawione będę piekła popołudniu no i kapustkę na pierogi trzeba przygotować ![]() ![]() A zapomniałam wam napisać że mój ciekawski mąż nie dał się zbyć i poszedł wczoraj ze mną na usg. Lekarz najpierw mnie pytał czy się nie krępuje bo to będzie usg przez pochwę. Ale widziałam jego minę spaniela i się zgodziłam. A i madzik możesz mi dopisać termin porodu 05 sierpnia ![]()
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku ![]() ![]() Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2010-12-22 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zadomowienie
|
Asiago dobrze, że wszystko jest OK
![]() ![]() Też bym chciała wrócić do pracy, tym bardziej, że wczoraj byłam na wigilii pracowniczej i tęsknię za tymi wariatkami ![]() ![]() ![]() ![]()
#2477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też babiniec. Ale ja za pracą nie tęsknie. Dzisiaj byłam zanieść zwolnienie i jak zobaczyłam ten młyn. To mi się odechciało.
![]() |
#2478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojego brata córa po urodzeniu miała siną i bardzo wydłużoną główkę. Normalnie wyglądała jak jajogłowa. Ale teraz jest śliczna. Matko jaka pyszną kapustę kiszona udało się kupić. Zaraz tz wyślę po jeszcze bo do pierogów braknie ![]()
![]() |
#2482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też brakuje już mojej pracy, co prawda mogę spędzić teraz więcej czasu z Julką, ale jak teraz patrzę na to wszystko z dystansem to tam przynajmniej odpocznę psychicznie, bo przy moim mężu to się nie da. Fridka to już końcówka...leż odpoczywaj i się nie stresuj, pomyśl sobie że już niedługo Jaś będzie z wami. To normalne przed porodem, na pewno jesteś już zmęczona, pamiętam jak przed samym końcem ciąży czułam się jak słonik i chciałam mieć to wszystko już za sobą. Za Tobą długie 9 m-cy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- A tak w ogóle Madzik mogłabyś mnie dopisać do listy ![]() ![]()
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
Dzięki Madzik za linki i przepis- wypróbuję napewno. Na sałatkę Myhy też kupiłam składniki. Może i masz racje, ze za dużo robię rzeczy, TŻ też mi powiedział, że to z przemęczenia i mnie ochranił.
Kasiek ja pamiętam jak moja Kruszynka miała 1 cm i jak ją zobaczyłam na usg to się popłakałam, potem jak wyszłam z gabinetu byłam najszczęśliwsza na świecie! Jejku! aż mi sie dobrze zrobiło jak sobie to przypomniałam ![]() Karla moja to co kawałek gdzie indziej zakopie i lata po całym brzuchu. Też czasem jest to nieprzyjemne i aż podskakuję, zwłąszcza jak leżę na lewym boku. Justa ja miałam prenatalne w 11 tyg i było OK.
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2010-12-22 o 14:36 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale się przestraszyłam, poszłam do sklepu i o mało nie zemdlałam jak wychodziłam, zrobiło mi się czarno przed oczami, duszno i niedobrze, kręciło mi się w głowie , ledwo przytrzymałam się murka, bo już bym leżała, albo co gorsza spadła ze schodów
![]() ![]()
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Juz dopisane dziewczynki prosze o sprawdzenie
![]() Asia to moze byc objaw ciazy ![]() ![]() Mokra i bardzo dobrze jeszcze powinnas lansko dostac porzadne za to przemeczanie siebie i dzidziulka ![]() ![]() Myha ty sie nie doluj kobito ![]() Pam tez bym cc wybrala ![]() Kurde a ja taka nie wyspana chodze.Wstalam o 5 i do 7 na lozku sie krecilam.potem zasnelam i o 9 znowu sie obudzilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Być może, ale boję się tej anemii, z Julką niestety bardzo szybko ją miałam i do końca ciąży musiałam brać żelazo, wtedy zaczęło się zasłabnięciem w wannie ![]() Na pewno na moje samopoczucie ma też wpływ pogoda, nawet bez ciąży tak mam, dawno już się tak fatalnie nie czułam, już prawie do żadnego sklepu wejść nie mogę bo wszędzie mi coś śmierdzi...a mój mąż twierdzi że wymyślam, udaję itp, jak ja bym chciała udawać...
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
Hello! Jestem już po wizycie (ostatniej mam nadzieję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
|
Asiago bidulko
![]() A mężowi tylko lanie sprawić ![]() Dizi gratuluję wizyty. No to na święta będziesz jeszcze mogła podjeść sobie
#2490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to moze idz do lekarza i niech ci zrobia badania,bedziesz spokojniejsza ![]() ![]() a jak twoj maz taki niedowiarek to zemdlej przy nim ze 2 razy,zrzygaj sie na niego to moze w konuc sie upokoi a jak nie to ja tam wpadne i go ustawie do pionu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem ale chyba kazda z nas czeka na te swieta (zarcie) jak na zbawienie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.